GLAD!

Blir jag istället av att Alfons vart utan blöja hela dagen utan en enda olycka =)

Dessutom blir barnen glada av den här:







Bara ett skyddsnät som saknas för Kelly har inga som heslt begrepp om att man kan ramla och slå sej fördärvad.

Igår efter jobbet köpte jag med mej lite färdigmat såsom köttbullar, korv, lax, pärsallad, fetaost, majs och dricka med det mötte jag upp Mogge och barnen hos Evy där även Emma och Maritha var. Alla åt och mådde gott.












När vi kom hem la vi barnen och sedan slogs vi mot myggen medans vi satte ihop studsmattan för att överraska barnen med i morse :)

Nu ska jag försöka få Alfons att vilja sova... Måste komma ihåg att säga till pådagis imorgon att han inte får sova alls, det är jobbigt att ha barnen vaken så här länge när jag har jobbat på dagen och dessutom är själv på kvällen.

ARG!!

Åhh jag blir så arg när Alfons vägrar att sova!!

Nu har han legat och grinat och gnällt en stund, när jag hörde att Kelly började vakna till var det bara att slita upp han ur sängen  och placera han i soffan och med den argaste rösten jag kan få till säga -"NU SITTER DU HÄR, UTAN LEKSAKER, UTAN FILM, UTAN NÅGOT, FÖR KELLY SKA DU DÅ INTE FÅ VÄCKA MED DITT GNÄLL!!!"
Och avslutar så klart meningen med standarden"JAG BLIR VAAAANSINNIG"  :-(
Jag avskyr när det ska tjorvas på kvällen och extra arg blir jag när Kelly somnat utan gnäll och då ska Alfons börja istället *Mutter mutter*

Så nu vet jag att Alfons kommer att berätta för alla han träffar att mamma är vansinnig.

Kelly somnade förövrigt utan napp för fjärde natten i rad och helt utan på dagtid har hon vart också =)

Idag!

Idag har vi tagit en riktig mysdag.

Dagen började med att vi tog färgorna in till stan så att barnen skulle få åka "båt", det var väldigt uppskattat av båda två =)
Väl inne i stan så åkte vi in på Byggmax för att köpa virke till räcket på altanen. Till en början gick det bra att ha barnen lös inna på Byggmax drive in, men efter en stund tyckte dom inte det var roligt längre, så då tog vi en promenad till barnens hus där vi köpte en varsin glass som vi åt i solen.
Sen gick vi tillbaks och Mogge mötte upp oss. Vidare till McDonalds där lunch/middag intogs och sedan tillbaka till färgorna för att åka "båt" även hem.

Istället för att åka hem på en gång åkte vi till Evy och Nini där vi vart bjudna på fika.

Väl hemma så var vi ute en kort stund innan det var dags för barnen att duscha och göra sig iordning för kvällen. Kelly har somnat för andra natten i rad utan nappen och hon har heller inte haft någon napp på dag tid sedan i Fredags.. Så nu ska den bort *hoppas hoppas hoppas*
Vi har sagt att hon har glömt den hos farmor och att vi får hämta den en annan dag. Lite vita lögner måste hon väl kunna ta ;-)


På ena färjan på väg in till stan








I väntan på att färjan hem skulle komma fick barnen kasta sten i sjön








Nu är allt virke uppburet på altanen och det är alltså bara att sätta igåbg att göra räcke...men det tar vi en annan dag ;-)

Igår!

Igår packade jag mej in till stan i hettan redan klockan 9 för att hinna med en shopping tur på stan innan det var dags att hämta upp Emma.
På stan var det lugnt och det tackar jag för då rea ställen var många =)

Detta fyndade jag:


Klänning 49:-


Flip flops 49:-


Linne och shorts 49:-/st


byxor 49:-/st


2 kepsar 15:-/st till Kelly skor till Affe 29:-


T-shirt 59:- (ta 3 betala för 2) shorts 49:- Till Kellly


Klänning 59(?):- Tights ca 59:-/st (ta 3 betala för 2) till kelly


Set till Kelly 129:-


Shorts till Kelly 49:-


Set till Affe 79:- 2 t-shirtar ca 69:-/st ( ta 3 betala för 2) även det till Alfons


T-shirt 49:- och kalsonger 49:- för alla 4 till Alfons.

När jag hämtat upp Emma bestämde vi att vi skulle åka in på stan och äta samt gå en sväng. Sagt och gjort!
Vi hade det mysigt i några timmar och sen åkte vi hem till Emma där jag vart bjuden på glass och kaffe.

Efter en stund åkte jag hem, slängde mej i duschen och började förbereda middagen. Vi grillade tillsammans med Mogges nya jobbar kompis och hans tjej, mycket trevligt folk!
Jag som hade tänkt åka iväg på "Kvarna" om huvudvärken släppte, den släppte men vi hade så trevligt att jag kände för att stnna hemma.








En till Alfons var med igår =)

Några öl slant det ner och det var väääldigt gott, barnen var vaken och ute länge med oss, men inte fick vi någon sovmorgon för det inte =/

Kräfta!

Idag har det blitt väldigt mycket tid spenderat i solen på jobbet och det resulterade så klart i att jag ser ut som en kräfta. Värst är ryggen och axlarna!

Idag har jag även tagit första doppet i storsjön, även det med jobbet och med kläderna på.. Soltorka fungerar hur bra som helst när det är så här varmt =)

Efter jobbet kom jag hem till maken, barnen, joel, Danne och Susanne som satt och åt mat som Susanne tillagat medans dom andra jobbade här ute på gården. Det kom nämligen ett lastbilslass med grus hit i morse som dom har skottat ut till de rätta ställena.

Nu ska jag lägga Alfons.

På återseende!

Det perfekta jobbet...

.. måste verkligen vara att jobba på förskola, iallafall när det är sånt här väder =)

Kelly har vart sur, trött och grinig ända sedan jag slutade jobbet, så redan klockan 18.30 fick hon gå och sova. Innan dess var vi ute och lekte med vatten och kaninerna, men det var hett. Förmodligen var det därför Kelly var på dåligt humör, det blir för mycket av det goda helt enkelt.

Alfons ska snart gå och lägga sej men just nu tittar han på Hugo Djungeldjuret....På danska! Han ville det, så då fick han väl det då...(?)



Barnen ger Zoo och Grön mat innan dagis.







Och leker med vatten efter dagis.



Nu är vi 3 igen!

Idag efter jobbet åkte jag in till stan för att hämta igen mina go ungar, båda hade haft det jätte bra och sovit bra om natten med.

Innan jag hämtade barnen var jag in på Jula och köpte färg till svärmor och in på Lindex och köpte en klänning till Kelly och en T-shirt till Alfons.

När vi kommit hem och jag hunnit lagt Kelly kom svärmor hit för att hämta färgen, vi drack kaffe och surrade. Det var trevligt!

Nu ska jag ta och kola igenom lite bloggar innan jag lägger mej i soffan för natten!

God natt!!

På youtube..

.. Hittade jag klippet på Cissi från sommar krysset =)

http://www.youtube.com/watch?v=0aI5mkXSEJU


Titta och njut!

Nu får det duga!

FÖRE:



EFTER:



Lite ljusare, lite bättre!

medans färgen torkar...

..Tar jag mej en sväng om i blogg världen!

Dessvärre vart det inte sovrummet som målades idag, det vart ett helt annat rum och varför vet jag inte. Infall kanske?
Jag började redan igår kväll efter att barnen lagt sej och imorse när jag vaknade var jag helt mör i armarna efter ha rollat taket 3 gånger (det är inte lätt när man  är drygt 153 cm lång även fast man har förlängningsskaft)
så något sovrum tror jag inte det blir målat ikväll, ev  att jag börjar lite lätt och lämnar taket till Mogge.

Jag har även försökt klä om soffan, men det är bara att inse att hur mycket man än försöker, så är den för ful för att klä om och det är bara att låta den vara grå och ful tills vi köper en ny =(

Så nu har jag målat och poppat "when it was good" på hög volym för mej själv!

Var på utvecklingssamtal förrut också, det gick bra och vi satt och pratade i 2 timmar om allt och inget :-)

Nu sk ajag kolla om det torkat och är redo för en omgång till.

Go tjej!

Kelly satt nyss och kollade på mej nä jag klädde på mej och så säger hon:
-"Mamma inte gammal"
-Är jag inte?
säger jag.
-"Nej mamma fiiin!"
-"Men vad du är snäll!
-"Nej, Kelly dum"
-Nej, Kelly är ju snäll och go.
-"Bara go!"

Undra om hon ens vet vad gammal betyder?
Go tjejen min!!


Imorgon...

..Kommer jag att vara barnledig ett dygn!!

Jag har ordnat så att båda barnen sover borta imorgon och då ska jag passa påatt måla sovrummet. Äntligen!
Visserligen jobbar jag till klockan 17 och efter det ska jag på utvecklingssamtal, men en del lär jag ju ska hinna iallafall=)

Momma och gammelomomma hämtar barnen redan klockan 12 imorgon på dagis och sen sover Alfons hos sin momma och Liza och Kelly sover hos gammelmomma. Jag tror att alla vi 3 här hemma är i stort behov av lite egentid, att alla får komma ifrån varandra och bara göra det man själv vill. Annars måste ju Alfons och Kelly dela på min uppmärksamhet och jag känner inte att jag orkar med att vara lekmamma, städerska, kokerska, tvätterska, målare, fröken osv, osv om jag aldrig får göra nåt för mej själv här hemma. Typ måla eller städa eller tvätta, allt som jag i vanliga fall måste göra medans jag ser till att barnen inte bråkar och slåss.
Vi har ju annars bara barnvakt om ska göra nåt, alltså iväg på något, men aldrig bara för att vara hemma.
Och dessutom så går barnen så sena dagar hela veckorna nu så att vila upp sej lite med en halv dag och en hel ledig dag blir kanon bra!

Trodde jag ja...

Bara för att Alfons legat tyst som en mus i en timma behöver det tydligen inte nödvändigtvis betyda att han sover. Det har jag lärt mej ikväll. Strax för 21 la han sej och klockan 22 hör jag att han gråter. Jag går upp och förösker få honom att somna, men det gick inte alls. jag la mej t o m i han säng, men han satt upp klar vaken och klappade mej på kinden. Så nu sitter han i soffan och kollar på Formel1 på tv:n, men snart  måste han sova, annars orkar han inte upp imorgon. Tur att han inte behöver vara på dagis först klockan 8.30, men innan dess ska han ju äta frukost och göras klar också, det kan ta sin tid.

Så går det när man låter han sova till klockan 16 på eftermiddagen, man får skyllas sej själv helt enkelt =/

Sällskap hela dagen!

I förmiddags åkte jag och barnen till Sandra med familj för att b l a kolla på Stellas häst och umgås såklart. Trevligt var det och Stella var super duktig att rida på Pricken Alfons och Kelly vara båda väldigt reserverade men tillslut mjuknade Alfons och vågade både klappa och pussa på Pricken, men nån ridning ville ingen av dom prova på.










På väg hem ringde jag Mogge och frågade om han ville möta upp oss i Svenstavik för en tripp på Dollar. Det ville han och på vägen dit somnade Alfons och fick sova mednas vi andra 3 köpte koppel, mat, spån förvaring till kaninerna, ett regn ställ till Kelly och lite annat små plock .

När vi kom hem kom Emilia och Erik hit, vi var ute en stund men Alfons vaknade på helt fel sida och bara grät och grät och ville gå in, så det gjorde vi.
Erik hann med ett dopp i det iskalla vattnet med kläder och allt.





Och en liten stund senare for Mogge iväg till Sundsvall och vi inväntade Carro som var på väg. En stund senar kom hon och Emilia åkte iväg och hämtade våra pizzor som vi sen åt till sen middag. Efter maten tog carro med sej Kelly upp och gjorde iordning henne och lade henne i sängen. Lite skrik, men väldigt lite och sen sov hon. Så värdefullt att slippa en läggning och att inte ens behöva fråga om det :)

Emilia for hem och Carro var kvar tills det var hög tid att lägga Alfons, han somnade fort och nu sitter jag själv här och orkar inte göra något vettigt alls. Det vettiga tar jag imorgon, så tar jag det ovettiga (datorn) ikväll!

Annars idag..

..förrutom att göra klart buren, hämtat kaniner och lekt med dom, så har jag och barnen vart bort till Susanne, Joel och Danne medans Mogge klippte gräset. Efter det följde dom med hit och åt middasg med oss. Treb´vligt med middgassällskap =)

Nu på kvällen har jag vart ut och gjort ett tak av bambupinnar på buren, men det ska göras riktigt sen med en lucka av något slag, nu får man lyfta buren för att byta vatten och så..Men men huvudsaken att dom inte rymmer.


Kelly ligger i mitt knä och äter bulle hos Susanne =)

Nu ska vi kolla på en av de nya Wallander filemrna=)

Godnatt!

Cissi!

Min vän cissi dansade och sjöng idag på sommar krysset!
Hon körade till "solstingeling" och var super duktig!!


Cissi, jag och Sandra!

Zoo och Grön..

..Har flyttat in







Barnen valde en varsin och dom döpte dom själva. Den svart/vita är Alfons och den fick heta Zoo och den gråa är Kellys och den skulle promt heta Grön!
Lyckan var total hos barnen när dom insåg att vi skulle bygga ett kanin hus och att det sen skulle bo riktiga kaniner där i =)
Utomhus kaniner, halleluja!

Midsommar

Eller en dag som alla andra om ni frågar mej.

På förmiddagen åkte vi till min farbror för att lämna igen husvagnen Mogge lånat. Där vart vi kvar ett bra atg och efter det åkte vill barnens farfar och fikade. Vi hann även med en traditionell midsommar middag på McDonalds där emellan;-)





Bus med faffa




När vi kom hem fortsatte Alfons att dekorera stången med maskrosor...


..menn efter en stund kommer han ner till carporten för att hjälpa pappa att...


..Snickra.

Nu sover kelly och hon somnade såklart utan skrik när det var pappa som lade henne i sängen Alfons är vaken än och kollar på tv. Han har en himla hosta och har tungt att andas.. Hoppas han är bätter i morgon.

Nu ska jag lägga honom!

Glad midsommar föresten!

En såå trött Alfons

Så här "tjusig" är Alfons när han sover i bilen:






Ser mer död än levande ut =-)

Den beryktade stången!




Liten och söt!


KElly i kransen


Alfons i kransen!

Stången..

Bilder på den vackra midsommar stången kommer. Mogge har med sej kameran på jobbet för att visa oss här hemma hur det ser ut där han jobbar, jag är verkligen super intresserad och tyckte det var en kanon idé att ta med den ;-)
Fast jag ser nu när jag kollar ut att den blåst omkull :( Jag måste alltså ut efter att Alfons lagt sej och ställa upp den igen, där kan den ju inte ligga och bli förstörd heller.

Annars har det inte hänt mycket här hemma. Jobbade till 17, hämtade barnen, hem lagade mat, åt mat, städade med hjälp av Kelly, hängde tvätt, sjöng med barnen, tittade på Spindelmannen en stund, la KElly, lyssnade på Kellys skrik och nu inväntar jag läggningen av mitt äldre barn som snart kommer att ske.

Förresten så sov Kelly hela natten inatt !! 
Jag vet att jag aldrig skulle ha skrivit det, för det kommer förmodligen innebära att hon sover jätte dåligt inatt. Tur är det iallafall att Mogge kommer hem någon gång under dagen imorgon så vi kan hjälpas åt.

Eftersom jag inte har nån kamera att knaääa med, så kommer här en hel hög med lite äldre bilder:


Stella och Alfons för drygt 3 år sedan!




image20
Kelly för drygt 1½ år sedan
image240
Hampus och Erik för drygt 1 år sedan

image235

image218

image221
Stella och Alfons i vår solen i fjol.

image193

image187

image174
Kelly på Affes 2 års kalas

image159
Go ungarna!

image137
Nä men, han har ju haft napp.. Då var han ju pytteliten ju !!

image141
Så söt att jag dör!

image129
HAHAHAHAHA!!! Titta Sandra, hon har haft det här gapet läänge!! Ser ni vad hon åt till frukost??

H�mtar bild.. Klicka f�r att st�nga bilden


image332

image271





Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder.. Nu ska jag lägga Alfons istället. Tur att jag inte börjar jobba först klockan 9 imorgon.

Och vipps...

.. så hade vi en midsommar stång=)

Efter jag hämtat barnen på dagis åkte vi på dollar för att fördriva tiden lite. Det inhandlades små fjärilar på pinnar till barnens rabatt, armband till mej, pixi böcker till barnen, strumpor till båd mej och barnen, våtservetter och annat smått och gott.
När vi var där ville Alfons att vi skulle köpa en liten prydnads midsommarstång, men jag vägrade. Men när vi kom hem kom jag på att vi skulle göra en egen stång. Jag gick ner i källaren, hittade lite bambupinnar, lite gamla trä lister, lite snöre, lite tejp, en såg och vips så hade vi allt vi behövde för att sätta grunden för en riktigt fin midsommarstång =)
Av allt sly som vi inte tagit bort från tomtgränsen än, klädde vi den med.. Eller jag klädde med det och Alfons med maskrosor. Han tyckte det var jätte kul men Kellan satt i en stol bredvid oss och var skadad så hon tyckte inte det var lika kul..

Innan vi viste ordet av det var klockan 19.00 och vi hade glömt bort både middag och andra kvällsrutiner. Så vi gick in, kokade ägg som vi avnjöt tilsammans med keso och advokado.. Brakmåltid jag vet, men jag vill einte ställa mej och laga mat den tiden.. Båda barnen vart mätta och belåtna och nu har Kelly just tystnat på sitt rum. Kan hon sova tro??
Det gjorde hon inte inatt, så det slutade med att hon fick somna om i min säng och jag förmodar att det blir samma visa inatt :(


Och så var det kväll.

Det märks framför allt på Kellys humör uppifrån hennes säng, där hon ligger och skriker =(
Vissa kvällar går hur bra som helst, medans andra är som den här. Vad ska man göra?!

Trots den lilla sömn jag fick inatt så har dagen gått både bra och snabbt, synd bara att det varit storm hela dagen och då är det inte roligt att vara ute med minstingarna..Det har vart en inne dag idag helt enkelt.

Har absolut inget annat att skriva just nu, jag distraheras av Kellans skrik så jag knappt kan tänka.


Jisses vilken natt!!

Först och främst så somnade inte jag först klockan var närmare 02, jag kunde verkligen inte koppla av och sova. Klockan 03.15 vaknar jag av att Alfons skriker att han tappat nåt. Jag går upp till honom och försöker få honom att somna om. Men det resulterade bara i att jag somnade i hans säng och han låg vaken. Jag vart irreterad eftersom han var pigg och inte ville somna. Han väcker mej gång på gång av att han visserligen bara gosas med mej, men jag ville ju sova och 'ven att hanskulle göra det.
Klockan 05 vaknar jag av att Kelly skriker. Alfons hade somnat om, men det hade inte Kelly några planer alls på. Så jag tar med mej henne till våran säng i tron omatt hon skulle somna om.. Icke, det ville hon inte!
NAtten har inte innefattat specielt mycket sömn och det är så typiskt att Alfosn vaknar eftresom jag sa till Evy igår att han aaaldrig vaknar på nätterna.. Tji fick jag! Nästa gång ska jag tillägga ett "peppar peppar" när jag säger nåt sånt.

Typiskt att jag har stängning idag!

Alfons...

..Min kloka lilla Alfons!

3 år och kan alla bokstäver, alla siffror, de flesta färger, räkna, lär sej sång texter på noll tid... och nu kan han även skriva lite!
Han skriver på datan eftersom han än inte kan rita alla bokstäver med penna och papper. Han hittar bokstäverna supersnabbt på tangentbordet. Han kan naturligtvis inte skriva helt fritt men några ord har han lärt sej typ Evy och pappa! Han vet även att jag är 24 år och skriver det talet och att Mogge är 33 och skriver även det.
Sen är det så roligt att be honom skriva nåt man bara bokstaverar och så skriver han det rätt fort.. Man måste ju få bli lite mallig!!

Satt och pratade med Evy om det förrut och vi kom fram till att han har ju faktiskt en moster som var rätt smart när hon var liten.. Hon visste allt vad som hände ute i världen och berättade gärna för mej om påven, ekonomin och liknande =)
KAnske ett släkt drag att vara smart?!
Men vi undrade även vart det ska sluta hur mycket ska man kunna kunna som endast 3 år liksom. JAg vill ju inte direkt att han ska kunna för mycket och kanske vara less när det är dags att börja skolan och lära sej sånt. Men samtigt går det inte att ta ifrån han hans störtsa intresse som handlar om just bokstäver och siffror.

Visst, Alfons har svårt med andra saker, men det vill han heller inte lära sej och det är svårt att få han intresserad. Så jag antar att det bara är att låta han lära sej.. HAn är ju smart och det vill och kan man ju itnte ta ifrån honom.


Söt som socker är han ju dessutom!!

Djungelhuset...

..hade jag tänkt ta med barnen på idag, men tur var det väl att vi inte for eftersom jag, för det första, förmodligen inte ens tagit mej dit med lilla Jettan, den hade lättat och blåst mej någon helt annan stans i stormen som vart idag. För det andra, om jag mot förmodan tagit oss dit så hade jag mest troligt somnat i en hoppborg, bollhav eller varför inte direkt på golvet. Barnen hade rymt och jag hade just nu letat dom med hjälp av polis och andra frivilliga.
För det tredje så hade vi aldrig blivit bjudna på middag hemma hos Emilia och Anders idag och då hade jag behövt laga mat själv.

Jag har vart riktigt super trött hela dagen och jag antar att det beror på vädret, fy och ush! Ska det verkligen vara snö blandat regn mitt i Juni?!
Det kan även bero på att jag sovit i sängen i helgen och gått in i någon extra djup sömn. Jag sover ju annars på soffan när inte Mogge är hemma så kroppen är inte van att sova bra ;-)

Efter vi kommit hem från Emilia m. fam. så kom Evy hit och drack kaffe med oss, så jag har inte behövt vara ensam vuxen allt för mycket den här dagen heller =) Mogge åkte redan klockan 13 idag eftersom han skulle börja jobba 16.30 och dessutom dra med sej husvagnen som han köpt och med den gamla Audin så kan det ta tid att åka ca 25 mil.

Nu ska jag sätta mej i soffan med Alfons en liten stund och snart ska han få sova.


Mor och dotter lika fotogeniska båda två...NOT!


Kan suga på stortån om hon inte får nappen på en gång :)

regn, regn och ännu mer regn =(

Även fast det regnat heeela eftermiddagen, så har vi vart ute och pysslat på med husvagnen, bilen, barnen, gården..
Jag och KElly gfick in för drygt en timma sedan och duschade, åt godis i soffan och mös. Nu la jag henne för en stund sedan och hon ville inte sova, så nu skriker hon såklart. Nu kom Mogge och Alfons in. Alfons har burit runt på sniglar, så helst skulle jag vilj aatt han duschade också innan han la sej, men bedömningen jag gör på humöret han, verkar det som att det bara blir tandborstning och sen direkt i sängen.


Lite bilder från Zoo innan jag slår ner arselet i soffan:

Vi hyrde en skrinda till KEllan







"Kolla björnarna mamma!!"






Mogge köper mat till getterna


Då vart man poppis=)






Blöt som en katt!! Men det blir lätt så när man klär sej i skinn jacka när det regnar .. Tanken var att vi skulle åka till Djungelhuset, men ångrade oss när det inte regnade i stan..Tydligen var det bara för stunden det var uppehåll


Zoo, zoo vi har vart på zoo på zoo...

..Trallalalalalaalla!

Vi trotsade regnet idag och gick på Zoo trots allt. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder =)
Alla 4 hade det jätte mysigt och barnen tyckte det var jätte roligt med alla djur och allt annat som fanns där, bor man på landet så blir t o m gatulysena intressante, så gissa hur nöjd barnen var ;-)

Mogge och Alfons somnade på vägen hem, så dom sitter i bilen och sover (låter som att jag pratar om 2 barn) och jag och Kelly är inne och myser..

Mogge har kameran i fickan så bilder kommer sen =)

En bäbis!!

En liten flicka som än är namnlös har kommit till världen idag! Grattis Ullis, Nicke och Hampus till det lilla (fast inte såå lilla som det lät) livet!!

Väntar ivrigt på att få snusa bäbis och ska inom det närmsta ut och köpa gröt till henne!! Jihooo, det bästa som finns är att köpa gröt, dop present, bröllops present osv..

G R A T T I S!!

Han är hemma!!

Nu har vi fått umgåts hela familjen ett tag =) Barnen har just lagt sej och jag och maken ska väl mysa i soffan antar jag.. Båda två är trötta, Mogge kan jag förstå han har ju trots allt jobbat arselet av sej i veckan, men ja, jag har ju haft semester med barnen ju..

Sandra och Stella kom ju aldrig förrut eftersom Stella var klen, så vi tog en promenad till istället.. Bättre än inget iallafall.

Efter Mogge kom hem åkte vi iallafall och käkade på Pelins och när vi kom hem kom Mogges jobbarkompis och hans tjej och hälsade på.. Trevligt folk verkar det vara =)


På promenaden idag..



plocka blommor


"Åhh en snigel"...


.."måste klappa också"


Super äklig tycker jag!!


Luktar på grannens blommor




Kellan ville inte vara med på bild idag, så då fick hon slippa det också.

Imorgon ska vi ev på zoo, det beror på om det regnar eller inte. Lite regn kan man ju stå ut med, men är det ösregn så blir det nog Djungel huset istället.

Snart...

..Kommer maken hem =)

Eller han åkte från Sundsvall för en liten stund sedan och jag bad han köra försiktigt eftersom han jobbat till klockan 02 i natt och började jobba klockan 05 imorse =-S

Idag har vi vart på en promenad jag och barnen och efter det åkte vi till Petra och kollade på deras nya husvagn och drack kaffe.
Eftre det var det dags för Kellan att sova, så vi tog en sväng till Myrviken och nu sover hon i bilen, jag sitter här och Alfons kollar på Spindelmannen och slappar en stund.

Sandra och Stella kommer också hit snart, så jag skulle ha satt på kaffe istället för att sitta här.. Kanske ska ta tag i den saken!

Morsan e okej!


Den här är också jätte bra =)

www.youtube.com/watch?v=TxGMLLYT1yc&feature=related 

Antar att det är den här Alfons och Kelly kommer at spela för mej på morsdag när dom blir äldre.. För inom en vääldigt snar framtid ska Herr Magnus musik presenteras för mina barn!

I Love Uggla!!

Mannen, myten, legenden!!
        Magnus Uggla


Jag är mer eller mindre uppvuxen med Magnus musik och när jag i mina tonårs bästa dagar träffade en karl som gillade honom lika mycket som mej, då visste jag att han ska jag säga "ja" till en vacker dag i kyrkan!  =)

Här är ett axplock av de finaste låtar han gjort, som jag och min då blivande make lyssnade rätt flitigt på ett tag!

www.youtube.com/watch?v=8gWo9C11egc&feature=related 


www.youtube.com/watch?v=xZkh-OCt6ak&feature=related 

www.youtube.com/watch?v=T6YiucVhFBc&feature=related 

www.youtube.com/watch?v=JNVf9kPXldo Inte Magnus men ändå sååå fin låt.. Fast bättre med Uggla!!

www.youtube.com/watch?v=X1T-VkS3EcU&feature=related 


Så underskatta aldrig Uggla!! Han är nog den bästa svenska artisten!

Visst är han bra?

Kellys rum och momma




Så här vart det med väggdekorerna påKellans rum.. Ser nu att jag måste flytta ner den översta lite.





En bild från igår när vi var hos momman.

ko utsläpp och middag med Emma!

Förmiddagen spenderades i Vigge där vi tittade på ko utsläpp, grisar och lekte i sandlåda, men eftersom Kelly bestämde sej för att det var morgon kl 04.30 imorse så åkte vi ganska tidigt därifrån i tron om att Kelly skulle somnai bilen.. Det gjorde hon inte.
Efter ett tag kom petra och Ellen hit och fikade med oss, samtidigt som dom åkte hem åkte vi till gammelmomma en snabbis innan vi hämtade upp Emma på hennes jobb.
Efter Emma var upp plockad åkte vi vidare till Brunflo där vi vart bjudna på hemma gjorde köttbullar, potatis, sallad och sås. Efterrätt vart vi inte utan heller, den bestod av glass, grädde, jordgubbar och choklad sås.. Måste jag säga att vi var proppmätta när vi åkte..?
Alfons fick paket av dom också ett siffer pussel och en sån där spiral som kan gå i trappor samt en varsin väska med godis i.. Tack och bock!

När vi kom hem lekte barnen en kort stund och sedan vart det en välbehövlig dusch för deras del, jag har skjutit upp det några kvällar nu, men eftersom dom såg ut såhär efter ätit glass, så var det ett måste!


Bordsskick är inte mina barns starkaste sida ;-)
Dessvärre är det morsarvet.








Emma, våran Emma!

Nu ligger barnen i sängarna och förhoppningsvis sover dom också=)

Stackars vänner!!

Just nu tänker jag på 2 av mina gravida vänner. En utav dom skulle bli snittad idag och var såklart helt inställd påatt det skule bli operation och bäbis av.. Men, Östersunds sjukhus hade glömt bort henne och hon fick alltså åka hem och vänta tills på Fredag!! Hur fasen kan man glömma något sånt?!

Och min andra gravida vän ligger inne på BB över natten med dropp och medicin mot UVI.. Stackars dom!!



Kellys haltande är föresten borta! Det var bra redan på Fredag kväll och nu hoppas jag att det inte kommer tillbaka och att det bara var en sträckning eller liknande..
Appropå Kelly så somnade hon efter ca 10 minuters skrikande och Alfons strax efter det, så det vart inte såå sent trots allt *pjuh*

Imorgon blir det en rolig dag! Först så ska vi  bort till Vigge tillsammans med resten av barnens dagis på någon slags visning av deras nya föus och djuren som hör där till..dessutom skulle det  vara lite fika där också =)
Efter det vet jag inte exakt vad vi hittar på men klockan 15 ska vi iallafall hämta Emma på hennes  jobb och efter det ska vi bli bjudna på mat hemma hos henne=) Jag har saknat Emma (och Alfons har saknat Ingvar och Maritha) så de blir som sagt roligt!!

Nu ska jag invänta Big brother!

3 års kontrollen..

..gick kanon bra!

Enligt BVC sköterskan så ligger Alfons tydligen långt, väldigt långt före andra 3 åringar i huvudet. HAn har ju svårt för andra saker då istället, typ klä på sej, bli torr, prata (även om det är ganska bra nu så är det inte kanon bra heller), och andra motoriska saker.
Så att han var inteligent och tidig var ju väldigt roligt att höra. Det är ju inget som syns direkt, för när jag ser andra i Alfons ålder så tycker jag att han verkar väääldigt mycket senare än dom, men intligens är ju inget som syns direkt.
Det han hade svårt för var det här med bakom, framför, under osv.. men allt annat kladae han gallant och mer där till =)

Innan dess var vi till moman och hälsade på barnen trivdes så bar där så jag t o m  fick åka iväg på loppisen i Torvalla en snabbis medans barnen stannade kvar med henne och Liza =) Där hittade jag et vitt litet Lack bord till Kellans rum och 2 3/4 byxor till mej för drygt en hundra lapp.

När vi umgåtts klart åkte vi till Evy och lämande Kelly för att kunna ge Alfons egentid på kontrollen.

När vi kom hem efter BVC så har vi städat och plcokat och möblerat om på Kellys rum så nu är det bara dammsugning och skurnining kvar men det tar jag efter att barnen somnat.. vilket inte verkar vara några planer som Kelly har fetrsom hon just nu ligger och skriker i sängen =(

oj oj!

Tänkte bara ta mej tid att gratulera mej själv som har valt att leva med en man som fått tillbaka mer än vad jag trodde på skatten =)
Pengar är alltid välkomna!!

Kelly somnade redan vid klockan 18.30 utan minsta lilla gnäll (även igår somnade hon jätte snällt) Alfons sov rätt länge på dagen idag, så han sitter och kollar på spindelmannen, men ska innom det allra närmsta få pussa sin mor god natt.

Imorgon ska vi först till min mamma på förmiddagen och klockan 15 ska vi vara tillabaka i Myrviken för Alfons 3 års kontroll. Det ska bli spännande att se hur långt efter/före han ligger om man jämför med andra 3 åringar. Och ja, jag vet att man inte ska jämföra, men det jag menade var att se om han får godkänt på kontrollen. 

Hemma från busladan

Kelly har inte sovit på hela dagen och var därför aningens loj medans de andra barnen lekte och hade sej. men ändå tyckte både hon och Alfons det var roligt.




Snurrar på en mini karusell


Erik och Alfons i bollhavet


Kelly höll sej i bakgrunden


Mor och son hoppar


Alvin och Alfons med


Kelly ville hänga i ringarna...


...men det vart väääldigt jobbigt eftersom mamma skulle knäppa bilder ;-)


Mumsar i sej Eriks russin




En varsin sån här Sverige buff köpte jag till barnen på Dollar idag.

När vi kom hem var vi ute en stund tills båda barnen hade hunnit lekt med vattnet så dom var dyngsura. Nu sitter dom i soffan under ett täcke och kollar på Teletubbies.

Promenad och dollarstore

 I förmoddags klädde vi oss och gick ut, jag tyckte det var tråkigt att bara sitta på bron och titta på när barnen lekte, så jag föreslog en promenad. Barnen vart förtjusta i den idén och vi gick en bit och tog en skogsväg tillbaka hem till gården. Barnen skötte sej mer eller mindre exemplarsikt på våran lilla promenad fast att båda gick helt själv, så det var inte sista gången vi gick den rundan=)

När vi kom hem lagade vi mat som vi sen åt ute i dugg regnet. När vi ätit klart tyckte jag att det var hög tid för dom att sova och eftersom jag hade en del små saker jag behövde från affären tänkte jag att dom kunde sova i bilen på väg till Svenstavik...Det tyckte inte dom. Så vi gick hela familjen (-Mogge) på Dollar och även där gick det kanon bra.

På väg hem somnade Alfons men inte Kelly, så Alfons sover just nu i bilen och jag och Kelly har packat iordning fika och kokat kaffe som vi tar med oss till Busladan sen samt tvättat lite kläder.


Sötast


En till Sötast

Sparka boll i mål är roligt!


Ungefär så här ser jag ut i håret nu.. Hoppas Mogge gillar det när han kommer hem =)

Kalvar!!

Hahaha, ja jag vet att det heter kalvar=) Det var kalavar och inte föl jag menade på förra inlägget!

Igår efter barnen lagt sej passade jag på att andvända förpackningen med slingor som jag köpte på Gekås, så nu är jag lite ljusare uppe på skallen och trivs redan mycket bättre!

MEdan jag hade färgen i håret kom Evy och Nini hit och höll mej sällskap och kollade på husvagnen som Mogge och barnen köpte medans jag var på roadtrip och drack kaffe med mej. Trevligt trevligt!

Appropå husvagnen så är den inte snygg på en fläck, men förmodligen går den åtminstone att fräsha upp genom att ge utsidan en rejäl omgång med högtrycken och med en hög dos tålamod..Alltså blir det Mogges jobb ;-)
Jaja, den duger för Mogge att sova i i Sundsvall och även för oss att dra genom Sverige om vi skulle vilja det, och det är ju huvudsaken.

Barnen sover än så jag passar väl på att läsa lite bloggar så här på morgonkvisten.

Dagen

Dagen började med att vi åkte till Tommina m familj och fikade och fick lunch, efter det åkte vi till Emilia där vi både fikade och fick middag. Inge synd om mej som slapp laga mat idag =)
Efter vi vart ute en stund hemma hos Emilia åkte vi till Evy och hälsade på en sväng innan det var dags att åka hem.

Nu är vi iallafall hemma och som det låter i soffan (gnälligt och bråkigt) så är det innom det närmsat dags för  varsinn säng för barnen.


Alfons iklädd "pappa kläder"




HEmma hos Emilia med familj


Erik och KElly busar med lysknappen


Erik




Kelly och Erik spanar på fölen


Studsmattan var rolig



Imorgon har vi bokat "busladan" så vi får se hur många som kommer. Är det någon som är intresserad av att komma mellan kl 15-17 så är det bara att komma! Det kostar 300 kronor per timma så ju fler man är desto billigar blir det!

Älskade barn!

Idag har jag fått visa mina barn kläderna och det andra jag köpt till dom. Alfons vart överlycklig över ytterkläderna han fick och Kelly med för den delen, så det var ju bra=) kelly går just nu runt med den svarta jackan med rosa blommor på!

Idag är det skit väder och vad ska man hitta på?!
Det var tänkt att Alfons skulle till tandläkaren klockan 15, men imorse ringde dom för att tala om att dom återigen var tvungen att skjuta upp det..Suck!

Tror att vi åker bort till Emilia en sväng ocg ev. kollar om Evy ska vara hemma..Eller Susanne..? Ja vi får se helt enkelt.

Ingen make och sovande barn...

..då har man tid att blogga när man kommer hem från en road trip!! =)

Klockan 17.00 i Fredags lämnade vi Oviken och begav oss mot Ullared för shoppning. På vägen ner vart det en hel del kisspauser och matpauser. Vi snurrade även ett varv i Göteborg klockan 4(eller 5) på morgonen eftersom vi hade några timmar på oss innan dom öppnade på Gekå:s. Ingen av oss hade sovit minsta lilla, men ändå höll vi humöret uppe hela vägen lång.
Strax före 9 slog dörrarna upp till mekkat och shoppingen var i full gång! Vi handlade och handlade tills vi var nära att stupa. Då trodde vi att vi var klara och åkte för att checka in i vår stuga. Dessvärre var vi 1½ timme förtidig och fick inte komma in, då försökte vi sova en stund i bilen, men endast Emilia lyckades. När vi väl fått vår nyckel klev vi in i stugan i tron om att vi skulle sova.. Men ikke!! Emilia sov men vi andra 3 åkte iväg en sväng till och shoppade mera!! Efter det åt vi och klockan 18.30 däckade jag och sandra under samma täcke i våd bäddsoffa.
När morgonen kom var det så klart dags för ännu en tur på Gekå:s eftersom jag köpt 2 par förstora byxor.. Jag hittade mer än bara två par mindre byxor och dom andra med =)

Men sen klockan 10.00 lämnade vi Ullared med en fullpackad bil.

Klockan 22 ungefär rullade vi in på min gård för att släppa av mej och mina 56 plagg kläder och det andra jag köpte där =)
Resan hem var blandad med skratt och lite hetare diskutioner. Dock rätt välbehövliga diskutioner för min del ;-) Eller hur hörrni?? :-)

På bron möttes jag av Susanne som suttit här med barnen efter Mogge åkt till Sundsvall och vi tog en goood kopp kaffe och kollade igenom mina kassar. Eftersom dom ändå var upppackad på golvet passade jag på att fota.


Ett försök till att sova på väg ner...Gick dock inte alls!


Pisspause!


Rökpause


På campingen där vi försökte sova innan vi fick nyckeln (för att ligga hyffsat bekvämt vevade jag ner rutan och stoppade ut fötterna) Det gick dock heller inte!


På väg hem såg det ut så här i bilen




Vrsel vindjacka och byxa till Alfons, ett varsitt (förstort) fodrat galon ställ var, spider man kepa till Affe, en vindjacka och en "dykar" jacka till KElly


1 par shorts, 3 t-shirtar, 2 par kallsonger, jeans, mjukis brallor och jobbar byxor till Affe


Jeans, klänning, t-shirt, tunnika och mjukisar till KElly


2 t-shitar, 4 linnen, 2 shorts och 4 kallsonger till Mogge


2 jeans, jeans leggings, "knickers", shorts, 2 trosor, 2 bh:ar, 2 sjalar till mej


4 t-shirtar, 1 linne, 2 långärmade och en tunnika/klänning till mej


Dock tillbehör som Kellan ska få när hon fyller år och vägg dekaler till hennes rum


Hårfärg, ramar, färgat ritpapper, vattenkannor, godis, såpbubblor, haklappar, strumpor, nappflaskor och snus (som det inte gick så vidarns bra med att sluta) billig snus 18:- dosan=)

Så som sagt 56 plagg fick jag det till nu, men nu är jag trött och kan ha räknat fel..

Nu ser soffan rätt lovande ut.
Höres!

Dagens...

DAGENS VILL HA: Bukplastik operation!!
DAGENS KLÄDSEL:  Jeans och t-shirt
DAGENS SMINK: Har inte hunnit komma till det än
DAGENS FRISYR: Frisyr?! Måste man ha det??
DAGENS HÄNDELSE: Roadtrip med Sandra, Emilia och Malin!
DAGENS LÅT: Hallon saft med Smurfarna
DAGENS PLANER: Ta hand om Kelly, invänta Mogge och sen åka till Ullared!
DAGENS SAKNAD: Saknar både Mogge och Alfons eftersom jag vart utan dom ett tag nu 
DAGENS DUMMASTE: Löken som gör att mina ögon forsar!
DAGENS SJUKA: Dotra
DAGENS DROG: Sängen lockar, gills det som drog?
DAGENS KRAM: Av Kellan
DAGENS PUSS: Har nog inte fått nån än.
DAGENS KÖP: Inget alls
DAGENS GODIS: I en riktigt gammal rulle med små sura godisar som jag hittade i skafferiet. 
DAGENS HUMÖR: Som vanligt. 

Hon somnade!

Kellan måste ha vart trött! Hon la sej bredvid mej i min säng när jag pratade i telefonen och när jag pratat klart upptäckta jag att hon sov =)
Nu ska jag laga mat och sen ska jag packa! Klockan 17.00 lämnar jag, Sandra, Emilia och Malin småbyarna och siktar in oss på större städer och billiga kläder!!

So long amigos ;-)

Städat!

Nu är hela huset rent! Kelly har "hjälpt" mej nu på morgonen, så nu kan jag åka till Ullared med gott samvete =)

KElly haltar idag också, men hon klagar inte över att det gör ont iallafall, så det är väl bra. Fast å andra sidan så frågade sköterskan Kelly om hon hade ont i foten
"jaa ont toten" också river hon av sej strumpan på högra foten och visar ett liiitet, liiitet sår på ena tån "komme bloden"
Så man kan ju inte förlita sej på henne direkt, hon är ju inte ens 2 år så det är väl inte så konstigt att hon tycker att det är ett sår som syns gör "ont".

Mogge ringde för drygt en timma sedan och sa att han mest troligt var på väg hemöver snart =) Så då behöver inte Susanne vara barnvakt åt barnen idag från det att vi åkre tills dess att Mogge skulle komma hem.. MEn tusen tack ändå! Och tack för att du erbjöd dej att komma in på sjukhuset och tack för att du sagt att du kan vara barnvakt på Söndag om det behövs..Och tack tack tack!! 

Kelly bajsar och bajsar hela tiden, från det att vi vaknat har jag bytt 5 bajs blöjor och det är messt bara liiite slem..Men hon klagar inte på mog ont, så jag vet  inte varför hon är så i magen...?

Nu ska jag packa det lilla jag ska ha med mej i helgen och byta sängkläder i alla sängar!

Halta Kelly.

Idag på jobbet fick jah samtal från dagis om att Kelly haltade. När jag hämtade henne så såg ju även jag att hon inte kunde gå riktigt, hon såg rent utav rolig ut när hon stapplade fram.

Eftersom hon hade så ont så fick vi tid hos läkaren i Myrviken som också kinstaterade att hon hade ont och mest troligt i höften och att det kunde röra sej om en infektion eller inflammation. Så läkaren skickade iväg en remiss till akuten och sa att vi skulle åka in och göra ett ultraljud på höften på vänstrabenet och ta blod prover.

Så vi åkte och lämnade Alfons hos gammelmomma och åkte vidare till akuten. Där vart vi sittandes, ca 3 timmar efter vår ankomst så fick vi komma in i ett rum och dumma, dumma jagtrodde att vi strax skulel få hjälp... 2 timmar senar kommer en undersköterska in och kollar på Kelly och säger att hon verkar pigg i övrigt men att hon verkar ha svårt att stödja sej på sitt vänstra ben. "Jo tack jag vet, det är därför vi är här!"

Hon talade omför mej att om det är en infektion eller inflamatin så brukar dom ha feber, så hon hämtar en annan dam som tar tempen i örat på Kelly som visar 38.5 (eller nåt) Visserligen ingen hög feber alls, men ändå feber.
Sen skickar hon hem oss och säger att vi ska höra av oss om det blir högre feber eller om hon får ondare i benet..

Tack för att du tog tempen på min dotter efter att ha väntat i 5 timmar och hållt henne vaken, det hade jag kunnat gjort själv hemma!

Tack och lova så var Carro sååå snäll att hon kom in till oss med mat, välling och blöjor. Tusen miljoners tack! Det var värt super mycket!

Kelly somnade på vägen hem, vilket inte var så otippat eftersom vi inte kom hem först nyss, nästan. Tack och lov var hon så trött att det bara var att lägga henne i sängen, bara klä av först. Tandborstningen får vänta tills imorgon.

Nu ska jag sätta mej i soffan och ladda upp inför vår road trip imorgon=)

24x10.5=252

252 är alltså antalet gånger som barnen inatt lyssnat på "min kära lilla ponny"

Dom skule promt ha den igår när dom skule sova, den och enbart den! JAg fick sätta deras stereo på repeat och hela natten har alltså just den låten spelats för mina barn.. Tok ungar!

Nu är iallafall både jag och barnen klara för dagen som vi ska spendera på olika håll-jag i hackås och barnen på dagis.
Efter att barnen slutat ska vi hem och städa, både nedervåning och övervåningen ska få sej en omgång idag. Man måste ju passa på när det är sånt här skit väder.

Nus ka jag gosa lite med Kelly som sitter i mitt knä och kolla påAlfons när han ritar på grejen han fick av Evy =)

Busladan och ännu mer paketöpning=)

Idag efter jobbet åkte jag och hämtade upp mina barn för att sen åka vidare till busladan i Hällne. Där var det riktigt roligt med både, bollhav, en lång häng bro i taket som ledde til en rutschkana, ett litet lekrum för de mindre, hoppborg mm mm. Även om mina barn var lite reserverade så tyckte iallafall Alfons det var roligt med bollhavet.

På vägen hem lyckades jag köra vilse.. Vilse i grannbyn, hr fasen går det till?! Jag trodde jag körde samma väg hem som jag tog dit, men tydligen inte.. Hem kom jag iallafall men absolut inte den väg som jag trodde att det skulle vara =)

Väl hemma så var Evy här med paket til Alfons och en varsin liten godispåse med olika döskalle godisar till barnen (tur att det är lill-Lördag;-))
I paketet till Alfons låg det en jätte häftig liten plast väska med aki av plast innuti, till det följde det med en penna som man fyllde med vatten och när man ritade med den på arken, så kom motivet fram.. Jätte fränt och dessutom försvinner motiven när vattnet torkat. Alfons äslakde den och satt i drygt 2 timmar och ritade.. Tusen tack!!

Jag passade påat duscha Kelly medans Evy var här och när hon åkte var det bara tt lägga dom. kelly ville inte somna, men jag sa god natt och gick därifrån. Hörde att hon "nö gnällde" lite, men efter en stund var hon tyst och nu sover båda sedan drygt 2 timmar tillbaka =)

Nu ska jag läsa bloggar för att sen gå och lägga mej i soffan

God natt!

God morgon allihopa...

..Har ni sovit gott inatt, gomorgon allihopa har ni drömt nånting inatt? God mooorgon, god mooorgon allihop!
(sång)

Inatt har det inte blitt många timmars sömn, kan tyvärr/tack och lov inte skylla det på någon utav barnen, utan bara på min egna rena och skära dumhet, som ska vara vaken till klcokan 01 på natten, när jag vet att jag ska kliva upp kl 05.30..
jaja, kanske att jag somnar tidigt ikväll istället..?

Idag efter jobbet så ska mina barn och restenav deras dagis iväg till "bus-ladan" i Hällne(?) på någon slags dagis avslutning. Det blir kul att träffa alla föräldrar och att dessutom få se mina barn tillsammans med alla deras kompisar. Jag tror att man skulle ha med eget fika, så jag går på ICA pårasten och köper något smaskigt till barnen att tugga på =)

Nu ska jag gå upp och väka barnen, alla deras kläder ligger framme, så det bör gå fort att göra dom irdning idag.

Ha en bra dag!

Bättre än väntat iallafall.

Läggningen av kelly ikväll gick bättre än vad jag trott att den skulle göra. Bara för att den var bättre än igår, så var den lik förbaskat långt ifrån bra.

Efter mycket tjat från henne om att få komma upp, få en till nalle, få fler pussar, ringa pappa, gå ut, få högre musik, kolla på film, sova i min säng osv osv, så lämnade jag henne i hennes säng skrikandes. Jag och Alfons gick ner och mös i soffan och jag hörde henne hela tiden på övervåningen.. Men, efter ca 10 minuter vart det tvär tyst och hon somnade! ! !
Så nu är det väl bara att låta henne skrika till sömns igen, så som vi gjorde förrut. Det känns inte kul, men jag vill inte skämma bort henne med att hon får komma upp när hon vill, eller sova i våran säng eller över huvud taget få som hon vill hela tiden. Sånt är livet Kelly, bara att acceptera att dina (eller just nu din) föräldrar vill ha en stund utan barn per dygn också. Egentid helt enkelt och det är inte det lättaset att få när man är ensamståeende på vardagarna.
Hon var ändå upp "ända" till halv 8 så jag lägger henne inte för tidigt heller tycker jag..Snarare för sent.

Barnen är mitt allt, men utan att ladda batterierna så orkar man inte med. Det vet jag av egen erfarenhet från i fjol då jag var helt slut körd och höll på att gå in i väggen och funderade allvarligt på att lämna Kelly skrikandes i sängen och åka iväg. Någon annan fick lösa det, tänkte jag då.
Eller alla andra konstiga tankar och saker man gjorde då när Alfons var som värst på dagarna och Kelly knappt sov något alls på nätterna...
Nä tacka vet jag egentid om det så bara är en stun framför datorn eller tv:n.

Hur har ni andra föräldrar det med egentid och läggningar? Hur får ni ihop det med allt?

Jaja, nu sover iallafall barnen och Alfons är helt underbar att lägga nu, inget knussel alls =)




Söta och underbara är dom iallafall oavsett deras humör eller andra tjurigheter!

Till stan med sovande barn!

I förmidags åkte jag och barnen först bort till Emilia för att planera lite närmare ang. trippen till Ullared som äger rum på Fredag. Där vart vi såklart bjudna på fika och barnen fick mat.
Efter en stund var barnen så trötta och inna vi nådde Sannsundsbron (ca 4-5 km) så sov båda barnen. Medans dom sov tänkte jag skynda mej att handla lite för att sen åka iväg på barnenshus med dom. Men när jag kom ut från Lidl så sov barnen fortfarande, så då åkte jag på Jysk för att köpa ett täcke till Mogge som han kan ha i husvagnen. Där hittade jag även dessa:

Ett svart kit och ett vitt kit 69kr/st.. som hittat tyckte jag!

Men även när jag kom ut från Jysk så sov barnen som stockar.
Då åkte jag vidare till Skopunkten i övertygelse om att barnen skulle vakna innan vi var framme. Men icke! Barnen sov så jag låste än en gång in dom i bilen och jag själv in för att fynda skor..Vilket jag gjorde också.
3 par skor för 48 kronor (200 hade jag i presentkort, så själv behövde jag bara betala de återståeende 48 kr)
De här 3 paren vart det:

Dom gråa och som svarta till mej och sandalerna till Alfons.

När jag kom ut med min påse skor, så sov barnen än, men då beslöt jag mej för att åka till barnenshus och där skulle jag väcka dom små. Väl framme på parkeringen så vaknade dom båda två.

Dessvärre hittade jag inget i den prisklass jag hade tänkt mej, för något mer "små kraffs" behöver dom då definitivt inte! Så vi lämnade tillbaka filmen och barnen gick nöjda ut efter att ha provlekt med lite leksaker.

Där efter vart det ett besök hos gammelmomma och efter ett par timmar åkte vi hem. Här hemma var vi ute drygt en timma innan jag höll på att förfrysa mina bara fötter, så då gick vi in! Nu sitter barnen och kollar på Madicken och ska snart få gå och sova (förhoppningsvis!!)

Vilken pers!

Ikväll var det inte lätt att få Kelly att somna!
Hon skrek, jag skrek, vi skrek! Alfons däremot, han låg som ett ljus i sängen och blädrade i sin bok, så jag var så klart tvungen att sticka ut huvudet från Kellys rum och tala om för han vad duktig, snäll och stor kille han var som låg så snällt fast Kelly och jag lät som vi gjorde.
Tillslut bad Alfons om att få ringa och säga god natt till pappa och det fick han så klart.
"Kelly arg, mamma vansinnig, Alfons stor och duktig kille"
Verkligen jätte kul att höra han säga så till sin pappa...Eller inte!

Att han sa så beror nog på att jag för att överrösta Kelly i hennes skrikande sa: "JAG BLIR VANSINNIG!!!!"

Jaja, tillslut, efter mycket om och men så somnade hon ca 21.30, alldeles för sent, men ack så skönt när hon till slut slog igen sin 2 blå.


Idag har jag iallafall haft stängningen och barnen gick på dagis fram till  kl18 och det hade gått jätte bra. Imorgon ska vi in till barnenshus för att byta filmer som Alfons fick när han fyllde år och sen hittar vi nog på något mer när vi ändå är inne.
Efter det ska vi till Emilia för att planera helgens utflykt till Ullared närmare=)

Nu ska jag se reprisen på "big brother".... Vilken fritid va!!

RSS 2.0