I valet och kvalet!!

Jag har ett bra tag nu vart sugen på att sluta snusa.
Den största anledningen till det är att det inte vart gott nu när jag vart sjuk... Meeen jag vet ändå inte om jag klarar det, det är ju förbannat gott också!!


Dessutom kommer jag att bli tjock(are) eftersom något slags substitut MÅSTE jag säkert ha!

I valet och kvalet!!

Dessutom vet jag att han som leder kursen vi har i stan har hjälpt många att sluta, så det vore väl ett ypperligt tillfälle att prova..?!

Jag vet ju hir det gick sist... Jag höll uppe i 2 veckor sen började MITT slutande gå ut över ANDRA och då kändes det inte vara värt det..


Äh jag vet inte!! ...Vi får se om och när...


Sundsvall tur och retur =)

Igår förmiddags bar det av till Sundsvall tillsammans med Emilia, Sandra och Marit. Innan vi var framme i Birsta hjälpte vi Emilia att uträtta en del ärenden och ett par timmar senare var vi framme!

Jag hade egentligen inget särskilt jag skulle ha och det vart därför en ovanligt billig dag på IKEA..Ynka 1087:- och då fick jag ändå med mej ett vardagsrumsbord och ett sidobord av något slag..Emilia däremot, herre J*vlar vad hon shoppade loss:) Tack och lov hade hon släpvagn med sej, så vi fick alla plats i bilen hem ;)


Detta hade jag med mej hem:
LEKSVIK Soffbord 
LEKSVIK Sidobord 
DRÖNA Låda
TOLSBY Ram för 2 bilder

+ servetter, maskerad masker till barnen och en gelemask att lägga över mina ögon.. Thats it!

Nu ska jag prata med Emilia i telefonen..

Va sa ru?!!!

Idag äter jag min sista pencillin kur, men örat är lååångt ifrån bra :( Det trycker på, det susar, piper och jag hör nästan INGENTING på vänstra örat, däremot så är gälla ljud jätte jobbiga och gör super ont i örat..
Varför?! Hur länge ska det vara så?!

Mina standard kommentarer är nu mera "VA?!" och "va sa ru?!" eller "nu hörde jag inte vad du sa"

Skit jobbigt och det gör även att  jag blir super trött av trycket i örat och har en konstant huvudvärk som gör att jag blir ännu tröttare..

Nu var klagosången slut ;-)

På turné!

Idag har vi inte vart hemma mycket alls.. Dagen började med att vi hälsade på Maria, Alvin och Vilmer där vi vart bjudna på kaffe och paj.
Efter det letade vi oss till Salson där min kollega bor och som även fyllde 60 år idag, vart inte kvar särskilt länge då det vart alldeles för mycket nya människor för Alfons och han vart alldeles för "stojjig".
Vidare till Fåker för att mellanlanda hos Sandra med familj, innan vi tillslut var framme hos gammelmomman, som inatt ska ha både barnen sovandes hos sej. Denna gammelmomman vet jag inte hur vi skulle klara oss utan, hon är helt klart världens bästa gammelmomma-inget snack!! 70 år och erbjuder sej mer än gärna att ta hand om båda barnen, utan att tveka och har verkligen ett genuint intresse för dessa små liven också.

Anledningen till att barnen ska sova där är för att jag åker till Sundsvall imorgon i goda vänners lag och Mogge ska jobba på pimpeltävlingen som ska hållas här i Kövra :)

Efter jag lämnat barnen åkte jag in i Brunflo och köpte pizza som jag senare bjöd Mogge, Evy och Nini på.

Nu är jag iallafall hemma och jag är helt slut som artist!!


*äkta kärlek*

Mäklar besök!

Idag efter jag kommit hem från jobbet kom mäklaren hit som ev. ska sälja vårat hus. Allt gick kanon bra och hon tyckte att det mesta såg bra ut, dock lite små fix innan bilder ska knäppas. Vi, tillskillnad från andra, vet att vi inte sitter på någon guldgruva, när vi har ett hus i Oviken, vi har alltså haft väldigt realistiska funderingar på pris, försäljning och liknande.. Men det gick över förväntan!! Det hade vi verkligen inte trott.. Visserligen är huset inte sålt än, men det känns bra :)


Något som inte känns bra, är att det inte är något "Solsidan" ikväll.. Buhuuuu..



Syskon kärlek!

Ja den biten är något som har börjat innafinna sej mer och mer här hemma!
Jag tack och bokar, det var inte en dag för tidigt:)

Idag ville inte Kelly ge Alfons en go natt kram och Alfons vart helt förkrossad och grät... tillslut fick han en kram och alla vart nöjda och glada!







De allra vackraste jag vet, är iallafall dessa två sötnosar!!

Det man hittar får man ta...

.. eller hur var det?!



Kelly som snart vart utan nappi ett år, hittade en napp som någon glömt kvar här... Genast vart hon en liten bäbis igen :)
Jag talade om för henne att det bara är små bäbisar som har napp och till svar får jag "men mamma, vet du, jag VILL vara en liten bäbis"

Nu är nappen undangömd och hon har inte frågat efter den mer..tack o lov!

Vilken natt!!

Blä!!

Natten har vart hemsk!!

Både jag och Mogge somnade som 2 klubbade sälar innan klockan slagit 21 igår, vilket var tur, för klockan 23 vaknar Alfons och kräks.. Hela sängen, pojken, väggen, sängkläder..Allt var kräkigt=(

En timma senar vaknar jag med öronvärk, det gör så ont att allt jag kan göra är att gråta :,( Kan inte ligga, kan inte sitta, kan inte hosta, kan inte prata, kan inte något alls för det spränger i vänsterörat!
Provar huskuren med vitlök i örat och tar en Alvedon efter ett par timmars kvidande.. somnar tillslut..

0.6.30 ringer väckar klockan, upp och sjukanmäla barnen, ringa på jobbet och säga att jag blir sen eftersom jag måste till HC och kolla örat.. Klockan 9.30 infinner jag mej hos sköterskan och en halvtimme senare sitter jag hos läkaren som konstaterar öroninflammation...TJOHOOO!! Jag som trodde att det var en barnsjukdom, men inte det tydligen...

Åker vidare på jobbet och tar mitt pencilin och lite Alvedon, nu känns det skapligt, men jag hör knappt något alls på det örat, inte kul...

Nu sitter jag på rast och nästan ångrar att jag åkte hit överhuvudtaget.. 3½ timme kvar innan jag måste till stan och hämta ut resten av pencillin kuren....

Hoppas denna natt blir liiite bättre!


Kalasa mej hit och kalasa mej dit...

Idag har vi vart på ännu ett kalas, Elvira fyllde 3 år och det firades så klart med dunder och brak=)
Men det är slitsamt för en mamma att gå på barnkalas, jisses vad trött jag var efter det!






Igår var det full rulle, heeela dagen lång..
Tanken var ju som sagt att Mogge skulle jobba på här hemma och jag och barnen skulle ut på roligheter..Meen, från förmiddagen kom farmor och Engla på besök, efter dom åkt, for jag och barnen på marknaden på fröjdholmen en sväng. Hann inte mer än hem så kom Petra, Patrik och Ellen hit och fikade..Innan dom åkt kom Mogges klass kompis hit och käkade middag med oss. Medans han var här passade jag och Kelly på att åka till Emilia med familj och hälsa på.


Lilla Isabelle och Kelly (gissa om Kelly såg ut som en riktig rackar unge i sina snickar brallor!!)



När vi kom hem, så var Jermund (klass kompisen) här fortfarande och det hade alltså inte blitt mycket gjort hemma, alls..
MEEEN, idag har maken jobbar på.. Trösklar snickrade och målade, dörrfoder runt klädkammarens ingång.. och så var det något mer som jag inte minns =)

Nu ska jag passa påatt njuta lite av ensamheten här hamma.. Mogge är på byamöte och barnen sover.

Helg vare du hälsad!

Även fast detta har vart en kort vecka, med Måndagen spenderandes hemma med en halv sjuk Kelly, så var det fruktansvärt skönt att åka hem i vetskap om att det var helg.

I helgen ska vi försöka få lite ordning på småsaker som ska fixas innan mäklatren kommer på Fredag för att värdera samt ge oss tips och råd på vad vi ska fixa och inte fixa innan försäljning.. Små saker som egentligen bara har fått va, för att det går för fort att fixa för att göras på en gång, så man skjuter upp det tills imorgon.. vet ni vad jag menar då? ;)

Imorgon ska jag och barnen försöka ta oss iväg på snöyran på Fröjdholmen så Mogge kan göra nåt vettigt här hemma och Söndag blir det barnkalas. Även då får Mogge vara hemma och fixa..


Ni invänta solsidan och veckans stora skratt!!

HAHAHA!

Jag vet inte varför jag tycker det är så kul.. men jag sitter iallafall på jobbet och skrattar åt att "top modell" presenteras av avmasknings medel för hundar och katter.. Varför liksom?!

Kul... =D

På torken...

Jag har i vanliga fall inte mycket att skriva om, men nu, nu har jag inget att skriva om.. alls!

Jag jobbar, jag är förkyld, vi ska på Hab imorgon, Mogge gick vidare i kursen han går.. Ja och det var ungefär allt..

Eller nä, förresten så har vi skaffat lånelöfte, men hus ägarna till huset vi vill ha tror att dom ska få nästan 1000000:- för huset och det vägrar vi betala, finns inte en enda chans!! Inte för ett hus i Myrviken som vi måste fixa en hel del på dessutom. ICKE!
Visst vill jag bo där, men inte för det priset, det är ju inget drömhus direkt!

Men visst får dom prova, för all del.. Men de andra husen som har sålts i samma område har sålts mellan
500 000:- och 750 000:- och det dyrar huset var det dubbalgarage och bergvärme i, det är det inte i huset vi är intresserade av..

Men sen var det nog inget mer rafflande jag hade att komma med..

1160:-

.. direkt ner i Ullareds kassan=)

Japp 1160 kronor sålde jag för idag på Loppisen och då har jag räknat bort kostnaden av bordshyra på 120:- (alltså sålde jag för 1280 egentligen)

Efter jag sålt bort en del av alla barnens urväxta kläder mötte jag Upp Emma och vi åkte på badet.. Kul att bada och träffa Emma, men nu är jag helt färdig. Hoppas inte jag håller på bli sjuk bara...

Imorgon får iallafall Alfons gå på dagis, men Kelly får vara hemma en extra dag och vila, hon är fortfarande inte riktigt kry och då känns det inte bra att skicka iväg henne på hennes "jobb".

Idag har jag dessutom träffat momma och hon såg riktigt pigg och fräsh ut trots hjärtinfarkten =) =)
Hon envisas med att ta hand om Alfons varannan Torsdag efter vi vart på Hab. trots detta.. Men argumenetet: "Jo då, dom sa till mej att jag skulle fortsätta leva som vanligt och det tänker jag då banne mej göra också. Så det kommer inte på fråga att han inte ska vara här"

Jäkla tant att vara tjurig ;) Inte värt att trotsa henne då, för då om någon gång, kommer väl hjärtinfarkt nr..typ 4 kanske..?

I brist på annat att skriva kommer lite bilder från helgen:


Dansant Alfons på discot


Dansant Stella på discot


Godis sugen Kelly på discot


Lite popcorn, mumma!


Mer gotta för Kelly och en liten dans pause för Stella.. Och nej, det serverads ingen alkohol även fast man kan tro det på små tjejernas blickar :)




 3 fika sugna i går hemma på gården



Emilia och Erik busar i snön!


Det var det jag hade att skriva för tillfället..

2 språkig =)

Alfons håller på att lära sej Engelska :)

Han kan olika fraser och ord, så som:

*Give me a hug
*Give me a kiss
*Give me a nose
(en pip alltså)
*I love you
*Good night
*My name is Alfons
*See you tomorrow
*Bike
*Eye
*Hair
*forehead

Sen är det säker något mer, men det var detta jag kom på nu..

D I S C O ! ! !

"Thats the way-aha aha-i like it-aha aha"

Igår trotsade jag barnens sjuka tillstånd och åkte iväg på barn disco i Fåker med dom. Jag hade lovat dom detta hela veckan och hade vi inte åkt, hade dom aldrig förlåtit deras gamle mor..

Och det gick jätte bra, även om det allra roligaste var att gå till fiket alldeles själv för att köpa popcorn och saft..
Dom dansade lite men inte nämnvärt mycket direkt :)

Båda barnen verkar vara på bättringsväg, så nu hoppas jag att jag tar mej iväg på jobbet på Måndag. Alfons kan iallafall gå, men Kelly vette tusan.. Jaja, det är ju 2 dagar kvar tills dess och då kan ju mycket hinna hända..

Imorgon ska jag iallafall sälja bort alla barnkläder som barnen vuxit ur, ser ingen anledning att det ska stå nere i källaren och samla damm.. Mycket har jag givit bort till vänners barn, men ändå hade jag massa kläder kvar.. Men i morgon ryker dom (hoppas jag)!!

Hmmm, nu låter det som barnen har någon slags vattenlek på över våningen.. Dillemma, låta dom leka och blöta ner hela övervåningen eller stoppa dom och dom börjar bråka om något..?

Idag...

.. och än så länge mår barnen hyffsat.. Inget mer ör-ont för Alfons, tack och lov! Däremot rinner Kellys ögon och hon är hängig.
Att hon är hängig kan ju iofs ha att göra med att hon var upp till kl 22.30 igår (hon vaknade alltså efter en stund)
Tillslut la hon sej, men en kvart senare vaknade Alfons och han höll sej vaken till kl 01.30..

Jätte rolig natt... verkligen... :(
Trött som attan är jag eftersom barnen, trots sina nattliga uppror, klev upp kl 07.00, på minuten..

Fy huun!!

Min momma verkar vara på bättringsväg och är på väg hem från Umeå nu. Jag säger ju att tanten är tjurig;)

Hårfärg!

I brist på annat att göra i förmiddags färgade jag underhåret!


Eftermiddagen jag bara vill glömma!!

Ush, fy och blä!!

Eftermiddagen har vart HEMSK!!

Det börjar med att jag inte tar mej upp på gården och måste halka ner på grannens (tack och lov) uppskottade åker och parkera bilen där.
När vi kommer in börjar Alfons gråta ohämmat, han berättar att han har ont i örat och fortsätter gråta.. och gråta..
Jag tycker såklart jätte synd om honom och försöker gör allt för att han ska må bättre, utan någon som helst framgång, tyvärr..
Inser snart att vi glömt toa papperet som vi skulle låna av Emilia, hemma hos Emilia.. Ok, så då är vi utan skithus papper då..

Kelly gnäller och gnålar!! "Ont här, ont där, jag är sjuk osv...."

Jag antar att Kellys gnäll beror på att Alfons får så mycket uppmärksamhet och ber henne var tyst och snäll eftersom storebror har ont..

Ringer sjukvårdsrådgivningen som ber mej avvakta i 2 dygn. Svär allt vad jag kan för mej själv efter jag lagt på och tycker synd om min son.

Tar tillslut tempen på Kelly eftersom hon påstår sej ha feber.. Mycke riktigt, 39,2 graders feber..suck..
Ok, bara be Kelly om uräkt och diplomatiskt dela min uppmärksamhet till mina 2 små sjuklingar.

Mogge ringer och talar om att han ska till Sundsvall med praktik platsen och kommer väl, i bästa fall, hem klockan 03.00..

(Notera att Alfons skrikit och grinat konstant i ca 2 timmar nu)

Det var ungefär då jag gav upp och tog med barnen upp och gjorde kväll med dom..
Lyckades få i Alfons en Alvedon (stolpiller) och han verkade bli lite bättre efter det..
Kelly avstod en Alvedon artigt med: "nej tack mamma jag vill inte ha medicin i rumpan, kanske en annan dag" såklart efter hon sett hur jag brottats med Alfons för att lyckats.

Japp, så nu vet ni på ett ungefär hur min eftermiddag sett ut och jag väntar på en strålande natt..

Och idag, till skillnad från igår, så tycker jag faktiskt mer synd om mina barn, än om mej själv!

Det ska mycket till...

.. innan Alfons gråter av smärta!
Han brukar inte ens säga att han har ont någonstans, men nu...



Han har super ont i vänster öra och törs inte ta av sej tröjan en gång :(

Sjukvårdsrådgivningens förslag: "Avvakta 2 dygn" 2 jävla dygn, kommer inte på fråga!! Imorgon åker vi till HC och kollar läget om det inte gett med sej, där med basta!

Älskade ungar!

FAst nu har barnen vart ute, Alfons är ute än, och jag känner redan att det var välbehövligt för oss att komma ifrån varandra lite.. Jag stannade alltså inne medans barnen lekte/leker på gården..
Dessvärre kommer jag måste Vabba imorgon med eftersom hostan på barnen nästan blir värre och värre, Alfons hostar nästan tills han kräks..

Jaja, älskar dessa unga gör jag, oavsett!! Men idag har det mest vart hat-kärlek ;)


Den här dagen...

.. vart ungefär lila hemsk som jag trodde igår att den skulle bli :(

Vi har bråkat heeela dagen, verkligen hela!! Och det tär, jag är så trött nu att jag vet knappt vart jag ska ta vägen.

Jag fick ett sms av Mogge för ett tag sedan "8 mil kvar till Svensta" stod det..
Som svar fick han "8 sekunder kvar till ett nervsammanbrott"

Fast igentligen har nog hela dagen vart ett enda stort nervsammanbrott, hos oss alla 3 :(


Jo, men så var det huset också.. Vi har vart och tittat tillsammans med min farfar och han tyckte att allt så jätte bra ut, han kläckte en kommentar "om det här huset hade legat i stan hade det nog vart värt ca 2 miljoner"
och det måste väl vara ett bra tacken va;)

Visserligen är alla rum tapetserade med tapeter a´la 90 tal och golven är plastmattor, men allt annat tycker jag var skapligt..Åtminstonne inga svårigheter att få till bra!

Den som lever får se.. vi tänker INTE betala utgångspriset iallafall, det har vi bestämt!

Jävla dag!!

FAN fan fan FAN fan FAN FAN FAN fan fan fan!!

Unge fär så känns det just nu :,(

Nu håller vi tummarna att tanten är lika tjurig som vanligt och fixar detta...igen.. *snyft*



Jag och barnen har iallafall vart en sväng till Svenstavik och handlat eftersom det ekade i kylskåpet, vi var även in på Dollar och köpte diverse städartiklar hit hem.

Senare idag kommer min farfar hit med nyckeln till huset vi ska titta på, spännande att se hur det ser ut invändigt. Bilderna har vi sett, men svårt att avgöra storlek på rum osv..
Mäklaren berättade även idag att, dom som köper huset ska få välja tapeter i vissa rum och få det omtapetserat av förskolan som hyrde huset innan =)

Huvudvärk, trött och lite ledsen...


Om ni bara visste....

..vilken ljuvlig dag jag kommer ha imorgon...

                           NOT!!!

Imorgon kommer nämligen BÅDA barnen att vara hemma, sjuka, gnälliga och sist men inte minst -osams!

Kelly hade haft hosta på dagis idag och även en tendens till feber.. Gode Gud, skona mej!!

Ja ja, förmodligen är det mest synd om barnen som är sjuka, men det är inte roligt att vara hemma med TVÅ(!!) sjuka barn.. inte det minsta!! Speciellt inte när dom är för frisk för att vila, men för sjuk för att orka med varandra...suck, suck...


Eftermiddagen har iallafall spenderats hos Erik som fyller 2 år idag, hurra hurra!! Där hade vi sådan tur att vi vart bjudna på både fika och jätte god spagetti och köttfärssås.. Massa tack för det!! Nu slapp jag hem och laga mat till bara mej och barnen eftersom Mogge har vart i Dalarna med praktikplats..
Nu är han hemma och han hann hem till läggningen av barnen, vilket kändes som en gudagåva ikväll!

Snart börjar "Dating in the dark" och det kan man ju inte missa... typ..



ERIK som fyller år idag!!


Dagen i korta drag..


JAg är verkligen för rastlös för att vara hemma en hel dag med sjuka barn.. Tack och lov så har Alfons vart feberfri idag och Emilia har sjuka barn hon med, så naturligtvis åkte vi dit en sväng efter att jag lämnat Kelly på dagis.

Uträttade lite småärenden på byn och for sen hem och hämtade Kelly, hem, lagade mat, åt mat, slumra till framför bollibompa och la barnen kl 18.45.. 18.46 sov dom =)

Alfons är inte frisk än, så imorgon blir det VAB igen... Hoppas hostan ger med sej snart så att jag kan jobba Ons-Fre iallafall.. men sådan tur lär man knappast ha.




Rastlös!

Jag blir så vansinnigt rastlös av att bara vara hemma... Vad ska jag hitta på nu då?!
Jag har vikt in tvätt, hängt tvätt, satt igång en ny maskin med tvätt, dammsugit, skurat, ritat med barnen, tittat på barnprogram med barnen, och naturligtvis klätt barnen och ätit frukost med dom.. och klockan är inte ens 10...

Kelly ska vara på dagis klockan 10.30 och förhoppningsvis har försäkringskassan ringt mej innan dess (bra att domhar ett nytt system ,annars hade jag kö plats 544)
Jag måste fråga vad det är som gäller för mej, som har 2 olika jobb och 2 helt olika inkomster, nu när jag är hemma och vabbar...
När jag var F-ledig med Kelly hade jag högre ersättning än när jag sen började jobba.. då vart jag tydligen nollställd..?! Konstiga system dom har, så det är bäst att man frågar en gång för mycket.

Nu, lägga fram barnens ytterkläder och förbereda Kelly mentalt att hon snart ska på dagis.




LYX!

Japp, lyx är det att bli bjuden på middag i goda vänners lag en Söndag.. TAck Tommina och Jonas för det, nästa gång bjuder vi!

Tidigare idag har jag och Kelly åkt till MAXI tillsammans med Emilia och Isabelle, det är också lyx att få skjuts och sällskap in.. tack och bock!

Något som INTE känns så lyxigt är att jag imorgon blir hemma med en sjuk Alfons..suck.. men men, vad gör man inte för de små..
Att Mogge ska vara hemma känns inte riktigt som ett allternativ nu längre när han går skolan några månader, så det är bara ett att göra.

När Alfons inte ens vill dricka saftsoppa eller äta majs, då ÄR han sjuk.. Stackars liten :(

Nu sover båda små och jag ska väl passa påatt sova jag med.. har vart så fruktansvärt trött idag *gäääsp*

Eller vafasen....

.. man kanske skulle ha byggt nytt..?

Visserligen tillkommer det en massa andra kostnader då, bygglov, indragning av vatten, avlopp, i de billigare modulhusen måste man lägga till massa pengar för att få garage, altan och förråd...

Hmmm, vi får se vart detta bär av...

Alla allternativ är ett allternativ för oss just nu=)

Vi har ju ingen brådska att flytta så vi  har gott om tid på oss att vela och fundera..

Blä!

Trots att ha läst på 2 stycken bloggar att filmen "FEED" skulle vara helt sjuk, så kände jag tydligen ändå att jag ville se den.. VARFÖR SÅG JAG DEN?!

Vilken äklig film!!
Alltså inte äcklig på ett skräckfilms-vis utan, "äcklig-så-att-det-vänder-sej-i-magen-vis".
Att man ens få ge ut en sådan film  *hulkar*


Just nu sitter iallafall barnen i soffan och gnager på ett varsitt äpple, jag har inte riktigt orkat koka gröten än, jag väntar tills MOgge eller Liza vaknat med det...


Idag ser det inte ut att bli samma härliga väder som igår, så idag vette tusan vad vi ska hitta på.. Imorgon blir det förmodligen VAB med Alfons-jäkla hosta!


Super Lördag!

Villken härlig dag detta har  vart!!

Hela förmiddagen spenderade vi ute med skoter och jag och Kelly tolkade bakom den på snowracer.. Kul och nära döden upplevelse på samma gång.
Vi har även lekt massvis i alla snödrivor, klättrat, åkt stjärtlapp, åkt på rumpan osv...


Klättra klättra! (visst hatr vi rätt fin utsikt från gården?)


Snöhög ända upp till altan!


I grottan som pappan grävde igår



Vi hade packat ryggsäcken med mackor och varm oboy som vi lovade barnen at dom skulle få äta på isen (alltså sjön) men eftersom vi inte hittade några skoter spår som gick dit och snön var så djup så tog vi oss inte ner.. Men Kelly är en bestämd donna som prompt skulle äta fikat på isen.. Jaha, sagt och gjort! Vi åkte till skolans skridskobana och åt :D Där hade dom glömt en madrass ute som vi tjuvlånade medans vi var där.





Några timmar senare åkte vi på macken eftersom vi tyckte att dom kunde få Lördags godis idag.. Lyckliga barn plockade smågodis i varsin påse.

Därefter åkte vi vidare och tittade utvändigt på huset jag skrev om igår.. ser lovande ut=)

Sen en sväng till Evy och Nini där även Emma med familj var...


Nu är Liza här och ska sova hos oss.. Jag passar på att sitta här medans mostern roar barnen=)


Ringt!

Nu har jag just ringt till en mäklare, och i veckan någon gång ska vi iväg och kika.. Huset ser jätte fräsht ut på bilderna, så nu får vi se hur det går :) En liiiten nack del, men som vi ska försöka se som en fördel.. För det är det ju, igentligen!




Fredags myyys

Nu är det dock slut på Fredags myset för barnen eftersom dom lagt sej för natten. Vi vuxna inväntar "Solsidan" som skulle kunna vara det absolut roligaste jag sett på väääldigt länge! Dessutom ska jag vara chafför från Hackås till Oviken senare ikväll.

Imorgon har vi planerat att ta en dag på sjön, med varm oboy och mackor till lunch.. Skoter och pulka för hela slanten!! Hoppas bara att vädret blir så bra som dom lovat :)

Igår var vi på Hab. och jag tycker att det märks på Alfons från varje gång vi är där hur bra han utvecklas, han lär sej något nytt varje gång och dessutom tränar vi ju en hel del både hemma och på dagis... Känns lite trisst den dagen vi flyttar (OM vi flyttar) att barnen ska behöva byta fsk... Men det lär nog lösa sej:/


 Och med denna bild fastbränd på eran näthinna, tänker jag passa påatt önska er en trevlig helg=D

Nytt hus...

..är vi sugna på att köpa!

Alltså inte ett sprillans nytt (eller jo allra helst, men det har vi inte råd med) men ett bättre begagnat åtminstone.

Vi kan tänka oss att bo i Myrviken, Oviken eller hackås, iallafall känns det så just nu.. Meeen, det verkar inte finnas några hus där just nu :(
fast det är klart, först ska vi hitta någon som vill köpa vårat hus, så någon jätte brådska är det knappas..

En stor anledning till att vi känner för att flytta är för att det är en hel del som borde göras här, inget som det är någon panik med, men någon gång måste det göras.
Dessutom vill jag ha gång avstånd... till nåt! En affär typ..
Och sedan tänker jag lite på barnen, vad gör dom i Kövra om 5-15 år?! Visst finns det barn och så här, men jag vill att dom ska kunna välja på saker att göra, vänner att gå/cykla till och inte behöva skjutsa dom jämt..


Sen kommer vi ju till ett litet problem.. OM vi får huset sålt innan vi hittat ett nytt hus, innebär alltså det att vi måste hitta ett provisoriskt boende.. MEn barnen och deras dagis då!! Jag vill ju inte att dom ska gå på ett dagis bara ett litet tag tills vi hittat huset vi vill bo i.. Bor vi provisoriskt någon stanns inte så långt från dagiset dom har nu, så får dom såklart gå kvar, för vi trivs ju jätte bra med det.. men att åka flera mil extra för att hämta lämna känns ju inte heller så attraktivt direkt.. Och eftersom vi inte VET vart vi villl bo så kan vi inte sätta dom på det "riktiga" dagiset som dom ska gå på när vi väl flyttat heller.. :/

Jaja, nu är det ingen brådska med att flytta, men det vore himla kul!!

Så nu vet ni det :)

Fullt hus!

Igår var det verkligen fullt hus här hemma.. Nästan alla kom samtidigt och jag tror att det var ca 20-25 personer här samtidigt.. Kul att träffa alla, men synd att man inte hinner prata med alla. Mogge vart riktigt uppvaktad, man skulle kunna tro att han fyllde jämnt :)

Idag har det vart jobb och barnen första heldag på länge, Mogge började nämligen plugga idag-yrkesförarutb.
Så nu kommer barnen gå heltid och det dåliga samvetet över det kommer naturligtvis krypande. Jag VET att det inte går någon nöd på barnn som går heltid, men ändå...

Nu har just Micke och Jessika åkt som har vart här och fikat med oss, trevligt med lite kvälls besök!


Trollunge nr1


och nr2

=)

RSS 2.0