Hembesök!

Imorgon kommer kommunen samt arbets terapeuten(stavas???) hit, i ärende av Alfons bostads anpassning. Spännande, men såklart kryper prestations ångesten på och jag måste storstäda imorgon.. Det är ju inte direkt så att dom ska kolla hur vida rent eller fint vi har det, snarare vad Alfons/vi behöver.. Men men...

Och imorgon kväll ska jag på dans med Emma, det ska bli jätte roligt! Vi ska slå våra klackar i taket.. MINST!!

nu ska jag krypa ner i soffan igen..

God natt!

Datalös och göralös men inte hopplös =)

Hej hopp!

Nu har jag dator igen! Eller datorn har jag ju haft hela tiden, men den har inte vart inkopplad sedan vi bytte databord.
Databordet är kanon fint och nu saknas det bara en hurts och lite snyggare förvaring att ha innuti och ovanpå dataskåpet.. Och det fixas på IKEA på Tisdag.. Då drar jag och Sandra på en roadtrip till Sundsvall..TJOHOOO =)

Annars i veckan har jag jobbat på Frösön och det har gått bra, tror jag. Jag har iallafall inte hört några klagomål... än ;-)

Igår var jag och Emilia och simmade och det var skönt och jag kännde mej på topp och kändes som att jag orkade mer än vanligt...
Idag tog jag en promenad på rasten så jag kan titta på IDOL ikväll med hyfsat gott samvete..

Nu ska jag kolla hur många inlägg på bloggkollen det finns =)

Och förresten.. Namnhalsbanden.. Ring på mitt nr: 0738-445962 så förmedlar jag till Mona hur halsbandet ska se ut..
Och Mona: naturligt vis tar jag 20% av vinsten ;)

hej på ett tag


Loppis, premiär tur på mitt punkten, nytt data skåp...

Imorse ringde Sandra och väckte oss och frågade om jag skulle med på Loppisen på Furan. Efter mycket om och men så följde jag med och till min store esvikelse hittade jag endast lite kläder och ett par höst skor till Kelly för 50:- Ett bord med bra saker..Jippi.. eller nåt...

Efter det vart det en tur på IXo och barnes hus där jag köpte mer lego till barnen och sen vidare till gamla Domus. Köpte endast ett set bh och trosa samt 2 par örhängen.. Mer som jag ville ha hitatde jag inte tyvärr (och tack och lov för plånbokens skull)

Efter det åkte vi hem och barnen vart överlyckliga för sitt nya lego =)

Ut och rensade bort allt i leksaks väg på våran gård och sen kom Susanne och Danne hit en sväng. Strax efter dom åkt kom Evy hit med ett data skåp vi köpt.. Jätte fint är det och allt förrutom datorn står på plats, det får Mogge fixa imorgon medans jag jobbar..

Nu ska vi kolla på den dubbade filmen på 4:an och sen hoppas jag att jag sover så jag orkar uppp imorgon!

Kalas dag!

Idag har vi hunnit med inte  mindre än 2 stycken kalas!
Det första var hos Sandra där vi fick mycket gott fika och Sandra fick detta av oss:


Mycket fint namn halsband som pappas fru Mona gjort! Om ni är intresserade av ett billigt namnsmycke så kan ni höra av er till mej och beställa via henne!!

Barnen lekte och bråkade om vart annat, men jag tror att dom mest var sams idag, det känns iallafall så =)









Vid 14.30 tiden bar det av mot Brunflo och Emmas kalas. Där vart vi, som vanligt, bjudna på mat och den här födeledagen vart det tacos, mycket gott och jag åt som om det vore min sista måltid :)

Av oss och Evy med familj fick Emma Hello Kitty sängkläder, Hello Kitty affisch och en blombukett och jag tror och hoppas hon vart nöjd =)
Efter maten vart det tårta och kaffe, men jag var så mätt efter maten att Kelly fick rycka in som tårtätare åt mej..


Alfon åt glatt av alla grönsaker och chipsen, men vägrade köttfärsen och såsen!


Emma och Nini!


Evy och Emma


Mina barn gick det då ingen nöd på hemma hos familjen Wgenius/Korsgren vill jag lova! Kelly fick ett par tights, en helle kitty tröja, en Alfons kjol och en snurra/käpp med godis i. Alfosn fick ett Bamse/bokstavs pussel, en moraträsk film (som var till båda) och en snrra/käpp med godis i.. Tusen tack!!

Alfons fick jag dessutom bearbeta ca 30 minuter innan han till slut följde med hem. Han skulle minsanna stanna och sova på deras golv han..Tok =)

Så sent som 20.00 kom vi hm och barnen fick leka en stund med den nya grejerna de fått idag, men nu sover dom och vi hoppas på sen sovmorgon!!

lite shoppat..

.. vart det idag iallafall!
Jag varken orkade eller vågade åka in på själva stan idag.. Alldeles för mycket trafik och folk ute för det, så jag nöjde mej med IXO, Jysk, Bonus och rusta.. Sen var jag nöjd och ville hämta hem barnen!
Fast innan vi åkte hem skjutsade vi mamma på lite affärer och sen lämnade jag ett skötbord som jag sålt.
Barnen hade haft det jätte bra och pratade i munnen på varandra när jag kom om allt dom gjort, åkt hiss, vart på promenad, sovit, ätit, lekt osv.. Kul att det funkar att lämna båda två på samma ställe=)
Mamma sa dock att hon märkte en klar skillnad när jag kom.. Innan jag kom bvar det inget bråk och båda barnen lyssnade snällt på momman.. När jag kom var det annat vill jag lova!'
Men men, nu sover dom och jag är ändå glad att ha dom hemma!

Men detta hittade jag iallafall på IXO:



Och för dom 4 plaggen betalade jag ynka 100:- 2 plagg för 50 kronor!!

Dessutom vart det pressent till Emma, en badrumsmatta och så hämtade jag upp Sandras present..

Fick även hem grejerna jag köpte av svärmor som säljer år Oriflame:

Parfym, honumgstvål, läppglans, läppenna samt två hårda tvålar.

Efter vi kommit hem, kom Tommina med familj hit så jag passade på att skicka med lite små skare som mina barn haft men inte längre har någon glädje utav.

Mogge håller just nu på att skruva ihop de nya badrums möblerna han köpte idag och det lär bli lite bättre än det vi har nu!

Jag ska kolla klart på Idol och titta på Mogge som sliter =)

Snart åker jag till stan!

Men innan dess ska jag duscha av mej svetten från promenaden jag nyss tog.
Skönt att röra sej på morgonen=)

Jag ska hämta barnen det sista jag gör och innan dess ska jag hinnamed en hel del annat..

Ha en bra dag!

Otacksamma j**lar!!

Jag blir så jävla less på dessa två (ursäkta mej men) IDIOTER på "lyxfällan"! Och nu pratar jag naturligtvis om paret som "konstigt nog" har problem med ekonomin i den här veckans avsnitt!
Dom fick en tv av de två snälla karlarna som jag inte kan namnet på, men som vill hjälpa till med ekonomin.. Och dom tyckte den var liten! Men åhhh, det klias verkligen i mina stackars nerver då! Slit inte ut mina nerver är ni snäll, dom jobbar redan rätt hårt!
Var för faan tack samma för det ni får, när nu knappt har råd att ge barnet mat! "Lånat" 12.000 kronor från ungens sparkonto hade dom också gjort.. Och visst, dom ägde mycket saker, men inget livs nödvändigt! Barnen och hälsan i första hand, 4-hjuling, datorer, telefoner och andra "leksaker" anser iallafall jag kan vänta!
Och nu börjar det och då hoppas jag att barnets pengar åker in på hans konto igen!!


Föresten så gcik det vra för Alfons och Kelly hos momman=)
Dom somnade runt 20.00 båda två!

Höga ambitioner!

Först var tanken att jag och Emilia skulle ut och cykla, sen ändrade jag det till att jag skulle simma.. Även det hann jag ändra till att jag skulle gå ett varv runt byn!

Det slutade med en varm och lång dusch istället..Hoppsan ;-)

Nya tag imorgon!
Idag är jag så trött efter arbetsdagen på Frösön, så jag tänker skylla min lathet på det. Inte för att det är jobbiga barn eller så, utan för att jag enbart sovit några enstaka timmar inatt och för att det har varit ganska mycket nya intryck som man måste smälta och ta in på ett nytt ställe. Andra rutiner, nya barn och föräldrar man ska lära sej namn på osv.. Alla förskolor är ju olika!
Men det är kul att vidga vyeerna lite!

Alfons och Kelly är hos deras Momma och det hade gått jätte bar för Mogge att lämna dom. Kelly hade skrytit med att hon skulle få sova hos momma =) Alfons älskar att vara där, så han är jag inte förvånad över att det gick bra!

Jag tror jag ska ringa dit nu och höra hur det gått.. Säkert kanon bra, men man vill ju vara säker =)




1 kilo extra tålamod...

... fick jag med mej hem idag efter att ha vart på hab.

Man känner sej dum när man vart arg på Alfons på samma sätt som man blir arg på vilket annat barn som helst, efter att fått veta att hans hjärnsystem inte fungerar och kopplar lika som andra. Och att det är svårt för någon med autism att förstå innebörden av en hel mening, vända och byta plats på ord eller bara förstå ett utav alla ord i en längre mening. Inte konstigt att han "spelar dum" rätt ofta då.. Som vi alltså trott att han gör många gånger, men i själva verket kanske inte alls har förstått vad vi menar.

Sagt av en kille med Autism:

* Jag är först och främst ett barn.
*Mina sinnen kan uppfatta saker annorlunda.
*skilj på "vill inte" och "kan inte".
*Jag tänker konkret och tolkar kanske språket konkret.
*Ha tålamod med mitt begränsade språk.
*Eftersom språket är svårt för mej är jag bättre på det man kan se.
*Fokusera och bygg på det jag kan.
*Hjälp mej med socialt samspel.
*ta reda på vad som gör att jag bryter samman.
*Älska mej villkorslöst!

Vi fick även lära oss att det inte är fel att "muta" eller om som dom kallade det "förstärka" saker. Alltså om Alfons ska lära sej att sätta på sej tröjan så kan man säga: Ta på dej tröjan så får du lyssna på den sången sen eller ett glas mjölk eller en godis eller vadsom helst som fungerar för att han tillslut ska lära sej.
Skönt att veta ;-)

Vi fick även lära oss om massa andra begrepp så som "prompting""descret trial", chaining" "shaping" osv..


Något som jag tycker är jobbigt med Alfons diagnos är att det inte syns på han! Går vi på stan tex och han gör något "konstigt" så förstår inte folk att det kanske beror på hans diagnos.

Skönt att veta att det dragit igång med intensiv inlärnings "kursen".

Nu ska jag mysa lite i soffan med barnen innan dom ska sova. Jag ska ju upp med tuppen iorgon för att åka och jobba så jag lär göra kväll tidigt jag med=)

Alfons och Kelly på film=)

Mogge har just filmat barnen när dom sjunger lite, nu står barnen och tittar på sej själva och är högst imponerad =)
Dom är så duktiga att sjunga att dom skulle kunna starta ett band (om jag får vara med förståss) ;)

Mamma ringde nyss och ville låna båda barnen imorgon tills på Fredag.. =) Det lär dom nog tycka är jätte roligt dom små.. För att inte tala om momman!!

Snart ska vi lämna ongan på dagis och sedan bär det av mot stan och därefter Hab.









Och en bild påKEllys helt underbara lockar:


Här snackar vi korkskruvar =)

Drunknings olycka!!

Ja, det hade det kunna blivit om jag simmade en enda längd till idag ;-)
50 längder tillsammans med Emlia vart det och svårt att komma upp ur bassängen dessutom.. Men så skönt nu i efterhand=)
Jag har fortfarande träningsvärk efter vi var och hämtade sofforna, så nog gjorde sej den soffbärningen påmind alltid!

Imorgon ska vi in påHab. för intro på "Niina" kursen vi ska gå.. Spännande att se vad det är! En personal från dagis ska också dit.

Nu däremot ska jag lägga mej i soffan och glo på nåt bilprogram Mogge tittar på, fint att somna till ;-) 

Som sagt!!

..Skit ful!!



Bevis på hur ful en barnsäng kan bli ;)


Annars idag så har jag städat av databordet som någon kommer och hämtar på Måndag, stulit Kellys garderob till vårat sovrum så att jag har något att ha smink grejer och smycken i (som tidigare förvarats på databordet) det tråkiga med att ta hennes garderob är att hon inte har något alls att att ha sina kläder i.. Så dom ligger på hennes byrå och på hennes golv nu.. Har tittat på blocket efter något bra att ha dom i, men utan framgång:(

Efter jag hämtat barnen så kom Petra, Patrik, Ellen, Emilia, Erik och Isabelle hit. Emilia med familj stannade kvar på middag (Emilia hade med sej fisk som hon bjöd på )

Ikväll blir det simning med Emilia =)

GRATTIS!!!

Ja må du leva, ja må du leva, ja må du leva uti hundrade år!!














Grattis kramar i långa banor från oss i Kövra!!

I helgen kommer vi och grattar dej!

Sålt!

Nu har jag sålt databordet, ett skötbord, gungställningen och en bilstol med hjälp utav blcoket.se och facebook =)
Endast ett skötbord kvar att sälja nu.. fast i källaren finns det ju såklart massvis med saker som skulle behövas säljas.. men det får bli en annan gång!

Idag har jag iallafall vart ut på en kortare promenad runt halva Kövra och när jag kom hem var Patrik här och drack kaffe..
Annars idag vette tusan vad jag ska hitta på..?

På Torsdag, Måndag och Tisdag ska jag iallafall jobba på Frösön =)

Ful säng!!

Kelly har idag fått sin "nya" super ful, gröna, säng inställd på sitt rum... Det är Mogges gamla växa säng som han hade hos sin farfar som liten och visst fungerar den.. ett väldigt kort tag iallafall!
Den kommer inte bli långvarig på hennes rum alls och tack och lov så höll Mogge med om det =) Den är smalare än spjälsängen, ganska ranglig och 70-tals grön.. Ush!!

Annars idag så har Petra vart här medans våra barn var på dagis och vi hann även med en tripp på Dollar där jag hittade lite av varje så som; ramar, en tröja till mej, nya vägg dekorer till Kellans rum (inte så fina), massa nya strumpor till mej, vantar till Kelly osv... Där såg jag även jätte snygga skit hus möbler, eller jätte snygga var väl kanske att ta i, men absolut värd pengarna dom kostade.. Tro det blir sånna efter löning =)

Hämtade hem barnen och åkte bort ensväng till Susanne med familj, hem igen, åt mat, lekte lite med barnen och nu sover barnen sedan drygt en timma tillbaka...

Har dessutom sålt vårat databord som vi har nu och en utan de bakåtvända stolarna idag=)

Trevlig helg!

helgen har vart lugn, fast rätt mycket har vi hunnit men ändå.

Bilder från kusin Englas kalas:





Barnen väntar på pappan utanför Dollar.

Städat ur badrummet, städat bort alla "bäbis grejer" så som; skötbord, barn matstolar, nappflaskor osv. Dessutom har vi städat ur alla 3 skafferier och fått till 3 fulla påsar med skräp (varför sparar man allt sånt?!)
Jag har följt med Emilia och hennes barn på sjukhuset, handlat på MAXI.
Haft besök av Susanne, Danne och Evy, vart hos Evy och Nini.
Och idag har vi hämtat sofforna och fotöljen och det vart toppen bra!



ätit mat med Evy och Nini har vi gjort idag ockå.

Nu ska jag avrunda och prata klart med Sandra i telefon =)

MINA!!!

..eller våra iallafall =)

Jag har köpt två soffor på blocket.se som jag ska hämta på Söndag. Tjohooo, nu åker ful soffan ut!

Idag har vi vart och grattat barnens kusin Engla som fyller 5 år imorgon. Där vart vi bjudna på lunch och tårta=gott!

Liftade med svärmor och Willy till Svenstavik eftersom Mogge vart tvungen att skynda sej till arbetsförmedlingen innan maten knappt hunnit komma fram på bordet. Tack tack!

Nu däremot ska vi kolla på Bolibompa med barnen

Föräldramöte!

Nu har jag ganska nys skommit hem från föräldramötet på barnen dagis! Helt ärligt, så är det riktigt roligt att gå på dessa möten för oss föräldrar här! kanon bra rektor, roliga föräldrar, trevlig personal och gott fika, kan det bli bättre?!

Annars idag så har jag haft tråkigt, riktigt super tråkigt! Jag har haft vänner här, men lika tråkigt för det..Tyvärr!
Så efter sista besöket åkte klädde jag på min förstfödde, placerade han i cykelstolen och cyklade sedan till Myrviken..
En riktigt härlig cykeltur, fast det är mycket uppför, men det går ju att leda cykeln där det är som värst (typ överallt)
Väl framme så kom Mogge och hämtade upp oss och vi åkte till Emilia en snabbis så att Mogge fick kolla på en bil som han skulle få ta, lite fix, men förhoppningsvis fixar han det. Som allt annat. Härligt med händiga karlar=)

Nu är det raklam på Idol, så jag lägger upp en eller två bilder innan det börjar igen!

GO UNGAR!






Nu börjar det!

Morgon frisyr och dags bestyr!

Imorse efter vi lämnat barnen på dagis åkte vi iväg på ICA MAXI och handlade. Bra affär med det mesta helt enkelt! En tur på rusta och jula hanns också med och dessutom kaffe hos både Christian och sen Evy innan vi åkte hem igen.

Inann dagsi var barnen malliga att dom kunde klä på sej skorna alldeles själva:






Ett tjuvknäppt kort på mej fanns det visst med på kameran med:




Kellan var snygg i håret när hon vaknade imorse.. (och alla andra dagar också iofs)


Omöjligt att reda ut, så det slutade med en toffs =)

Efter vi hämtat upp barnen från dagis så åkte vi hem och fixade lite smått och gott. Hängde upp Alfons nya gardiner:



Hängde upp tavlorna Alfons målat på hans rum eftersom han har de tomma väggarna:


( för er som inte ser så bra, väldigt dåligt isf ;) så är det iallafall från vänster: spöket Laban, en gubbe och Bamse Alfons har målat)

Och ännu fler tavlor:


Vet bara att den bruna föreställer våran katt, de andra är väl som all annan konst-obegriplig! =)

Även spegeln i vårat sovrum vart uppskruvad på plats:


Och en tavelram fästes fast på den.

Barnen var mäkta imponerad av sin far när han skruvade i hop spegeln:



2 vita tavel lister kom upp Kellys rum också som jag köpte på Rusta idag, men ska ställa något på imorgon..

Dessa 2 förvaringsgrejer köpte jag på Dollar igår iallafall.


ME like! =)

Nu på kvällen/eftermiddagen har vi vart hos Evy som hjälpte oss i Side med att sortera och slänga ALLT skräp som var i Transan..Tusen tack! och tusen tack för all super god hemma gjord svartvinbärs saft vi fick! =)

Kom vid kl 20 och kollade på Idol samt la barnen.. Imorgon är barnen ledig så man kan ju alltid hoppas på en sovmorgon!!

Svamligt inlägg, men jag är trött, det är därför!!

Skapande barn!

Idag efter vi hämtat barnen från dagis åkte familjen iväg till Svenstavik och Dollar. Där köptes det penslar ocj canvas tavlor som Alfons fick måla tavlor på till sitt rum. Även nya gardiner till Alfons och leksaks förvaring till Kellans rum.
När vi kom hem åt vi och sedan började skapandet! barnen målade och målade och målade, så nu är vardagsrummet fyllt med konstverk som dom gjort. En del sak in i ramar och upp deras väggar och andra... vet jag inte alls var jag ska göra av..?

Efter målning och allt som hör där till vart det en dusch var åt barnen och sedan åkte jag iväg och simmade... Alldels själv... Fast en del bekansta ansikten var det ju där iallafall =)

Nu har jag just kollat på Idol och ska ta mej lite tid att läsa bloggar medans Mogge tittar på "mythbusters"


(och inte gck det att ladda upp bilder nu heller)

Hela vägen till Tosåsen...

.. gick jag inte!
Men däremot till Persåsen, där stack jag upp tummen och fick lift med Ptera resten av vägen till henne.
Drack kaffe och surrade samt hälsade på en vän till Petra i Kvissle.

Nu däremot ska vi hämta barnen på dagis och efter det vet vi inte alls vad vi ska hitt apå..?

Fullspäckad dag!..typ ialafall..

Efter att vi lämnat barnen på dagis åkte jag till Emilia, drack kaffe och sedan bar det av, ut på en promenad! Inte världens längsta, men förmodligen den med mest uppför någonsinn (kanske 3-4 km)..Huga huga, så svettiga vi var innan vi tillslut kom fram på "nyfiket" där vi åt en dagens.

Efter det gick vi hem till Emilia igen och var ute en stund innan vi åkte hem hit.
När jag kom hem var Susanne och Danne här och en liten stund senare kom även Petra och Ellen hit =)
Jag avvek en sväng för att gå på dagis och hämta barnen och efter det vart det mer kaffe.

Vi åt mat och jag har just städat nedervåningen medans Mogge var ute med barnen. Nu duschar Mogge dom och jag passar på att sitta här.

Ev skulle Micke och Jessika komma en sväng sen också...

Allt eller inget på besöksfronten ;-)

Hoppsan!

Vi firade tydligen 7-årig förlovningsdag .... I söndags!!

1 vecka försent firar vi det nu med något så lyxigt som morötter, paprika och blomkål som ska dippas.. Även lite vin....druvor, till det..

Igår och idag...

Igår var det bio med Emma som gällde, vi var tydligen väldigt trötta så vi sov oss igenom filmen.. Mer elle rmindre iallafall..

Efter jag släpt av Emma hos hennes kompis i Torvalla åkte jag hem och här var Evy och maten stod på bordet =)

Imorse satte jag mej på cykeln och cyklade ett varv runt byn..Inte mycket, men betydligt mer än inget alls!
Efter det var det grötfrukost för att sedan åka till Fåker och hälsa påsandra med familj och sedan åkte vi all aupp till Tine med familj och hälsade på..Mycket tevligt..åtminstonne så länge barnen var snälla, det där emalla går ju att diskutera =)

När jag kom hem var svärfar, Elenore, Marianna (mogges faster) och gunnar här. Dom hade med sej kläder åt Alfons och en varsin mössa till barnen... Barnen får MINST 5 mössor var per vinter av dom och lika så handskar. Varför vet jag inte, men snällt är det =)
Efter dom åkt for vi bort till Emilia med familj och lämnade tillbaka sex hjulingen som Mogge lånat under helgen för att flytta lite stockar på gården, som snart (förhoppningsvis) ska läggas på plats.

Nu har jag nyss kommit in från nästan ett helt varv runt byn och ska kapa till lite morötter och blomkål..och dipp till det!!


God natt!

Konstig känsla!

Jag kom just på mej själv med att jag suttit vid datorn i drygt en halv timma utan att ha hört barnen en enda gång.. Mogge är ute och skruvar på "Transan" och här har jag suttit.
"Hjääälp, tänk om dom slagit ihjäl varandra!!" eller att någon har kvävt den andre med en kudde eller liknande. Sådana tankar hann snurra runt i mitt huvud inna najg gick upp för att kolla vad dom gjorde.


Så här hittade jag dom!
Som bästa vänner =)
Dom hade dragit ner Alfons rullgardiner, satt igång Spöket Laban och klättrat upp i Alfons säng och mös..

Det är alltså inte ofta det går en hel halvtimma utan skrik och bråk, så det var en för mej ganska kymig känsla innan jag insåg att båda levde och vara glada!


Annars idag har vi vart ute sedan efter frukosten, Mogge har bytt bromsbackar, jag har assisterat så gott jag har kunnat och barnen har lekt i stort sett..
Jag och Alfons tog även ett varv runt byn på cykel och jag tror att det är ca 5 km, lite osäker..

Nu har Kelly och Mogge ätit lunch för ett tag sedan med jag och Alfons ville inte ha. Jag ska ju äte med Emma om ett tag och efter det ska vi på bio-Ice age 3 för att vara exakt!

en gammal klasskompis!

Varför gick inte han vidare för?!



http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1194007#player

Fredag..

Tack alla som har kommenterat ang Alfons rum och sovrummet=)


Idag har vi vart till stan och handlat bromsar till Transiten, så snart blir den körbar igen =/
Efter det åkte vi till gammelmomma och hälsade på och efter det till Emilia med familj, där vi vart bjudna på mat..Igen! Tusen tack, det var himla gott!

Just nu sitter jag och velar om jag ska åka till Emilia en sväng på hennes pysselkväll eller om jag ska stanna hemma och bara slappa istället..Hmmm..?
Jag får fundera en liten stund till helt enkelt!

Barnen har badat, fikat och nu ligger dom i varsin säng och ska förhoppningsvis somna snart.

Det var den dagen det.

och snart ska det simmas igen =)

Ikväll blir det simning i Myrviken igen tillsammans med Emilia och Malin, ska bli skönt eftersom jag vart fruktansvärt trött hela dagen.

Emilia, Erik och Isabelle har vart här i eftermiddag och ätit middag och druckit kaffe med oss, alltid lika trevligt måste jag säga!
Fick en del kläder av Emilia också, tackar och bockar!

Mogge och barnen är ute och jag har just vikt in, häng och tvättat kläder och nu passar jag på att ta en snabbis vid datorn =)




Vigge tur och retur! (Och sovrummet!)

I morse packade jag på Kelly på cykelstolen och började cykla.. Jobbigt jobbigt, men till Vigge skulle jag, för snus skulle jag minsann ha!
Till Vigge kom vi och så även hem därifrån, dock inte utan att känna dödslängtan ett par gånger. På vägen hem var det dessutom världens motvind och det gjorde så att både jag och Kelly frös så vi skakade.

När vi kom hem var svärmor här och jag bestälde lite smått och gott från Oriflame av henne. Hon måttade även härifrån och till macken i Vigge och enkel "resa" var det 8,8 km x 2= jätte långt och skit jobbigt!


Nu har jag nästan gjort klart i sovrummet, det är bara den där förbaskade spegeln som ska upp, men det hinns senare.
Så här vart det:


Det ska givetvis dit andra sängkläder eller ev ett snyggt överkast..Någon annan dag!


Bara bilder på mej och Mogge!




"utsikten" från sängen


Gardinerna!

Jag vart jätte nöjd och det är lite småsaker som ska införskaffas innan det är komplett!


Inget färdigt sovrum ikväll =(

Jag har iallafall just sytt klart gardinerna som ska hänga i sovrummet, målat ramar och skrivit ut bilder har jag också gjort.. Men ramarna har inte torkat än och spegeln som skulle upp kom inte heller upp eftersom det var slut på stift i häftpistolen (som ska häfta fast bakstycket på spegeln)
Men imorgon så!!

Annars idag så har vi haft Evy på besök, vart och handlat på willys OCH hämtat hem Alfons!! Gud vad man saknar dom när man är ifrån dom små liven i 2 dygn(!!)
Skönt att ha han hemma och han vart så glad över sitt "nya" rum som han kallar det. Började kolla i alla förvaringsboxar vad som fanns i och frågade vad det stog ovanför keyboarden osv.. =)

Dessutom har jag cyklat en mil idag!! Visserligen i två omgångar, men 1 mil är 1 mil!
Imorgon blir det simning med Emilia och innan dess ska jag ut och cykla.. Såå skönt att komma igång!

Nu ska jag hålla maken sällskap i soffan.

God natt!

Cykeltur!

Idag innan jag lämnade Kelly på dagis tog vi oss en cykel tur.. Mycket jobbigt måste jag säga!! Men såklart skönt såhär i efter hand =) Jga har knappt cyklat något alls sedan jag gick i skolan och då var det ju plätt lätt att cykla.. Antar att det plätt lätta växer bort ;-)




En riskaka som färdkost hade Kellan.. Söt unge!!

Nu saknar jag Alfosn riktigt mycker och det ska bli så skönt att få hem honom. Det har vart riktigt mysigt att få rå om Kelly bara, men min gos Alfons saknar jag så klart ändå!

det vart inget jobb där jag var på intervjun förresten.. Hon hade valt äldre människor men ville tydligen ha kvar mej som "reserv" som ev. vikarie eller om någon annan hoppar av..  Så jaja, nya tag! Och helt ärligt så tror jag inte att det var något drömjobb, men brukaren verkade himla snäll och mysig, så visst hade jag velat haft det! Jobb är jobb, man kan inte vara kräsen nuförtiden direkt!

Alfons rum!

Nu är Alfons rum så gott som klart! Visst ska det upp en del på väggarna, men det måsta jag införskaffa först!


Sängen som förr var träfärgad och väggarna var mörkbruna.


Expedit hyllan fick också bli svart (dörröppningen man ser går in till vårat sovrum)


Tv:n (byrån tror jag att jag ska måla svart också, men det kändes så jäkla tråkigt)


Musik hörnan! Med en alldeles förstor pensel, helt utan estetisk talang och sent på kvällen blir det inte bättre än så här tydligen.


Det var det de.. ikväll blir sovrummet klart och jag blir sååå nöjd med det =)

Simma lugnt, Carro!

Nu har jag kommit hem efter en tur på Myrvikens bad tillsammans med Emilia.. Mycket skönt, men myycket jobbigare än jag minns att det var.. Men på Torsdag är det dags igen. Tisdagar och Torsdagar ska förhoppningsvis vara våra simdagar =)


Efter simningen var vi in på macken och köpte morötter, gurka och dipp som vi åt medans vi tittade på IDOL (som jag har längtat efter det programmet)
Nu är jag hemma och funderar om det finns något jag kan göra påAlfons eller vårat rum nu, som inte väcker Kelly.


God natt!

Hej då Jettan!

Alldeles snart ska vi åka och lämna in våran jetta till bil himlen :,(

Kopplingen pajjade igår när jag och barnen var på väg in till stan och när en sådan kostar över 2000:- så är det ingen vits. Inte på en så gammal bil iallafall!

Första gången som både jag och Mogge lämnar in en bil på skroten och det känns ju lite hemst! Slänga en bil som funkade bra i förrgår.. Någon som vill ha?? Skynda skynda isf, för snart åker vi!

Så nu börjar jakten på en annan bil som fyller "alla" våra krav- att man kan frakta arselet från punkt A till punkt B! Dte är nog enda kravet vi har just nu...

Petra och Ellen har just vart här och druckit kaffe med oss. Hon fick även med sej en alldeles nybakad banankaka hem, som jag vet att hon tycker så mycket om. Själv tycker jag att dom är äklig och åt därför inget=bra för figuren att baka äkligt fikabröd :)


Nu kanska jag ska ta och hjälpa Mogge och Kelly att plocka ur bilen innan det bär av mot Åsarna!


Fixa och dona!!

Det är bra att passa påa tt göra klart saker när Kelly är på dagis och Alfons är hos momma!
Idag har vi målat klart i sovrummet och i Alfons rum... Så nu är det bara resten kvar!

Tack och lov ringde Petra och ville kaffe och banan kaka, så då slapp jag hettan på övervåningen =)


Ikväll ska jag och Emilia iväg och simma, skänt att komma igång med lite motion igen, det har blivit klent på den fronten när jag har jobbat och Mogge vart borta. På kvällen har man ju´ingen möjlighet att komma ut och på dagen har man ju haft annat för sej.. Man får se det possitiva i arbetslösheten!!

Kalas!

Ieftermiddag har jag och KEllan vart på kalas hos Izabella! Mycket trevligt var det och det var kul att se folk man inte sett påevigheter och gott fika fick vi!

Inna nvar vi och lämnade av Alfons hos momman och som det lät på henne så ville hon ha honom i 2 nätter.. Perfekt! Då hinner jag kanske bli klar med hans rum då =)

Nu håller Mogge på att lagar middag till han och kelly eftersom vi nyss kom hem nästan.. Sen middag med andra ord!

Nu ska jag återställa tvätten som kelly hängt alldeles själv.

Igår, idag och Sundsvalls bilder (bl a)

Igår fyllde Mimi år och jag tog chansen att åka dit.. Mogge och Kelly hoppade av eftervägen i Borglunda där dom umgick med några kompisar.

I kälarne vart jag och Alfons bjudna på smörgåstårta, tårta, kakor och kaffe.. Klart man har vägarna förbi Kälarne när det nalkas smörgåstårta =)
Alfons skötte sej himla bra och var inte alls lika "jobbig" som han vart senaste tiden..

Ett tag senare åkte vi också bort till Borglunda där vi vart bjudna på god köttgryta och ris =)
Den familjen är så himla mysig! Jag tror dom har ca 10 barn och barnbarn som bor där till och från, vardaglag och lättsamma allihopa. Önskar att dom bodde närmare så man tog sej dit oftare!

Idag har vi lämnat barnen på dagis och jag har tagit mej ett varv runt Kövra samt förberett för städning (alltså dammtorkning, torka köksluckorna, tvättat, hängt tvätt, ställt stolarna på borden osv..) Så nu är det bara dammsugningen kvar.. MEn den tar jag efter jag och Emilia vart på Dollar.

Efter barnen slutatt dagis åker vi in på Izabellas 4 års kalas och därefter lämnar vi av Alfons hos hans momma. Hon ville låa han igen=)


Kelly sminkade sej innan hon skulle sova hos emilia=)


Ihusvagnen!


På MAX


Hästen i Borglunda!


Åsnan Tycko.. Kelly trodde den hette Pucko =)


Kelly gillade åsnan "pucko"

Nu ska jag ducha så jag är hyffsat fräsh till Emilia kommer .

"Saaaara kom ut ikväll"...

"jag väntar i hörnet"....

Barnen sjunger den låten heeela tiden och det låter så sött =)

Alfons fick komma upp igen från sängen förrut och vara målar sällskap till mej. Så nu får hyllan vara klar!!

Nu ska barnen nattas..

Jobbig dag!

Idag har vi haft en fruktansvärt innehålls-lös dag=(

Förmiddagen spenderades på Dollarstore där barnen köte Lördags godis och jag köpte lite småplock..som vanligt.
Clas, Mogge (nu mera FD) jobbar kompis var här och hämtade kanin buren vi byggt och drack kaffe med oss.
Där emellan har vi vart ute och ätit lunch...Men framför allt, så har vi bråkat med barnen =( Dom är i luven på varandra heeela dagarna och det driver mej till vansinne!! Det går inte att göra något alls, fast vi är två vuxna hemma nu.

Jag målade Alfons Expedit hylla svart, men den måste målas igen..

Petra, patrik och Ellen var här en sväng och drack kaffe..

Vi lagade mat och bråkade med barnen..
Vi åt mat och bråkade med barnen...

Nu har Mogge lagt Alfons i sängen efetrsom han varken pratar eller lyssnar på oss, det minsta lilla =(
Så nu kan jag inte måla klart hyllan på hans rum ikväll som jag tänkt =(

Imorgon hoppas jag på en tripp till Kälarne för att gratta Mimi.. Det återstår att se vilken form Kelly är i morgon, hon har nämligen blivit vääldigt snorig och inatt hade honsvårt att sova.. Fast det hade Alfons också iofs..
Båda var mörkrädda! Går sånt i arv?!
Jag har verkligen inte visat av min mörkrädsla för dom, så vart kommer det ifrån?!

Nu ska jag umgås med maken och dottern.

Ett dygn i Sundsvall!

klockan 12 lämnade vi av Kely hos Emilia med familj och åkte vidare mot Sundsvall! Innan vi nått Brunflo, sov Alfons och vaknade inte först efter Stöde =)
Väl framme passade jag och Alfons på att gå på IKEA där jag knappt köpte något alls, lite tyg till gardiner och annat småplock bara..Alfons var jätte duktig där och fick t o m beröm av en del andra som var där =)
Efter vi var klar åkte vi till Mogges jobb där Alfons fick köra en lastbil som var radiostyrd tillsammans med en åkare som var där för att hämta asfalt. Coooooolt, tyckte Alfons (och jag) Dessvärre var det då när jag trodde att jag glömt kameran hemma =)
Var på pappas jobb en stund och sedan åkte vi till Birsta, jag gick i affärerna medans Mogge och Alfons åt. Hittade ännu mindre där än på IKEA =( 1byxa, 1 tröja och 1 klänning till mej var allt jag köpte..

Senare på kvällen åkte vi tll Timrå och käkade på resturang och Alfons hade mycket svårt att lyssna, så vi slängde i oss maten och åkte till husvagnen för att sova...Trodde vi! Inte först efter kl 22 somnade Alfons, men det regnade så kraftigt hela natten så ingen av oss tre kunde sova specielt bra, men fick sova till klockan 09 morgonen efter (synd att det verkligen inte var sammanhängande sömn bara)

Gjorde oss klara och packade ihop i husvagnen och for hemmåt. Hämtade upp Danne i Bräcke och Kelly i Kövra hos Maria med familj. Där vart vi bjudna på fika eftersom Wilmer fyller år.. GRATTIS!!

Nu ska jag åka och köpa snus, för den har jag tappat bort =(

Mooot Sundsvall!!

Idag känns allt mycket bättre=) Förmodligen för att jag vet att jag och Alfons ska få komma bort ett tag och slippa se allt som behöver göras här. Det är visserligen bara et dygn, men ack så värdefullt!!

De sissta veckorna har jag inte hunnit med något alls, känns det som! Det går inte ens att hänga tvätten, innan barnen har slagits så att någon är jätte ledsen. För att inte prata om matlagningen.. Max 5 minuter har jag på mej att laga mat, så ni kan ju gissa själva hur avancerad den maten är. Mer hinner jag inte, eftersom barnen slåss och bråkar. Det går knappt att gå på toaletten, gå ner i tvättstugan, gå ut med sopor eller städa..

Slut gnällt!
Idag var jag så medgörlig att barnen fick äta en frukostmacka i soffan mednas dom tittar på Bamse, så nu har det vart lugnt i drygt 5 minuter..Wihooo!


Sötungarna!!

Kelly var rolig imorse när jag hämtade henne i sängen. Det första hon säger är:
-"Meh, vart ä Danne?"
-"Han är ju på skolan ju" säger jag
-Näpp Danne inte på skolan, Danne sova Kellys säng..Visst de!" (visst det betyder typ: det gör han visst de!)
-Nej, det gör han väl inte, vart då?
Då kollar hon på mej med världens största ögon och säger:
"Danne inte sover i Kellts säng, Danne på skolan mamma..Visst de"

Vänder det mot mej som om det är jag som har sagt att danne sover i hennes säng..Tok! Förmodligen har hon väl drömt om Danne då..

Tack!

Tack till alla som förstår mej!

*Petra som kom hit med bullar och drack kaffe och lät mej gråta en skvätt i  hennes famn nu ikväll!

*Mimi som stöttar mej på MSN och inte tycker att jag är sjuk i huvudet!

*Susanne som ringer och talar om att det bara är att be om hjälp och att jag måste svälja min stolthet!

*Mogge som spelar jultomten i telefonen och önskar att han kunde vara hemma!

*Ni som ger mej råd om hur jag kan försöka göra och har vettiga tips!

.. och sist men inte minst så måste jag tacka mina barn som faktiskt står ut med mej.. (och hoppas någon gång få igen ett tack från dom, eftersom jag står ut ;-)

Idag var jag iallafal loch träffade brukaren som jag sökt jobb hos. Hon var inte riktigt som jag föreställt mej men får jag jobbet så kommer det nog att fungera bra!!
Något svar får jag inte först innom en månad, så det är bara att fortsätta att hålla era tummar ett tag till.

Alfons var lika jobbig ikväll som han var igår. Petra hotade med att lägga honom och då gick han med på att jag skulle få följa han till sängen =) Men, det tog et ttag innan han gav med sej och somnade..
Kelly somnade lika snällt ikväll som igår och jag hoppas att hon kommer vara lika snäll hos Emilia i morgon kväll när hon ska sova där!!



Jag hjärta barnen...

= sant!

Nu när dom sover så är jag ju inte arg på dom längre, men det känns jobbigt att dom inte vet det!
Jag hoppas att dom vet att jag älskar dom över allt annat även fast jag är fruktansvärt dålig på att visa det sånna här dagar när vi bara bråkar!! Jag talar alltid om det för dom massvis med gånger om dagen och specielt sånna här dagar när vi bråkar.. Man vad vet dom om vad det betyder?!


Alfons HAR en diagnos!!

Jag vet inte om alla har förstått att Alfons har Diagnosen Atypisk autsim.. men det har han iallafall!
Mycket av det han gör, gör säkert många andra 3-åringar också, men det jag försökte få fram i inlägget om hans "sömnproblem" var att DET VAR DROPPEN!! Hade det vart första gången och BARA det som var problemet, så hade jag nog inte vart speciellt utmattad och less enbart pga det...

Han är hyper och vet inte var han ska göra av sej själv och blir näst intill obstinat. Man är helt trött i huvudet efter 30 minuter med honom och jag orkar knappt med att se honom.. Hemskt att säga och erkänna kan vissa tycka, men så är det! Bara att acceptera!


Sen kan jag inte skylla allt på hans diagnos och vet absolut inte om läggningen igår beror på Autismen eller helt vanlig trotts.. Gissar på kombinationen..

MEN ifråga sätt inte hans diagnos snälla, för det hör jag sååå mycket av iallafall.. Typ "han som är så duktig kan väl inte vara autistisk" eller "men han som är så lugn.." osv..

Han har vart jätte lugn, alltså föör lugn, men nu är han det absolut inte! Men han är heller inte "vild" på samma sätt som andra 3-4 åringar genom att klättra och upptäcka världen... snarare så att han skakar av frustration, skriker som ett monster och stänger av och försvinner extra  mycket.. Han hör inget, alltså hör verkligen inte! Precis som han vore döv..Vilket jag vet att han inte är!

Nu ska jag titta på Bollibompa kvällens höjdpunkt eftersom det innebär 1 timme till läggning av barn!





Svar.

Svar på komentar:

Jag vet inte om det finns någon medicin som skulle kunna hjälpa Alfons att komma till ro..? Förra veckan somnade han som en ängel utan problem varenda kväll och jag trodde att det kanske berodde på att han är så "hyper" på dagarna..
Men efter han kom hem igår var han nästan värre än någonsin och naturligtvis vänjer man sej med att det ska vara lättsamt och lägga, när det vart så en veckas tid.. Så när det inte blir som man tänkt känner man sej uppgiven och märker att han är tillbaka i gamla ovanor igen...

Vi ska på Hab. den 23:dje och då ska jag höra vad man kan göra..

Han sov iallafall hela natten i soffan, men han vaknar till flera gånger, sätter sej upp och skriker, elller slänger sej ur soffan så jag får hjälpa han att lägga sej igen.. Han gör det i sömnen, men nu när jag sov bredvid honom märkte jag hur oroligt han sover. Dte har jag inte vetat förrut.

Nu är jag och barnen klara för dagen och klockan 11 ska dom vaa på dagis och kl 13 ska jag vara i stan och träffa brukaren på jobbet jag sökt =)

Nu, ut i solen!

Äntligen!! =/ (långt)

Jag har för en gång skull den lättaste läggningen med Kelly på evigheter, hon pussar och kramar mej och säger glatt god natt och sen var hon tyst..

Men min äldre son, han har just somnat i soffan och där får han banne mej sova kvar nu!
Han har inte sovit på hela dagen och borde alltså vaar jätte trött, men lik förbaskat så vägrar han att sova och är pigg och rastlös som bara den.
Så efter drygt 1 timma i sängen så låter jag han komma upp en liten stund och sitta i soffan med mej.

Men han är så rastlös och uppstressad hela tiden och kan varken sitta still, lyssna eller vara tyst. Så har han  vart i drygt en vecka nu och jag står snart inte ut längre! Det är jätte jobbigt och man kan liksom inte få honom att komma till ro oh vara lugn. Och det värsta är ju att det resulterar i mååånga, väääldigt många slag, skrik, spottande och annat elakt mot Kelly.

Så nu ikväll när han tillslut somnade i osffan skulle jag bära upp honom i hans säng, men naturligtvis vaknar han och är helt rabbiat. Han skriker, grinar och vägrara tala om vad som är fel. Jag säger att han får välja mellan sängen och soffan. Men han står bara i trappen och skriker och är helt förstörd.
Han fårstår helt enkelt inte vad jag säger.

Jag får nog och reagerar med att ta tag i honom och börja gråta av utmattning.. och då skrattar han?! Men va f*n!
Tillslut får jag han till soffan, men då vägrara han att lägga sej ner. Tillslut somnar han iallafall sittandes, men lade sej i sömnen och där får han banne mej ligge tills imorgon nu! Jag orkar inte bråka heeela dagarna med han!

Och det är givetvis inte bara det här ikväll som vart jobbigt, det vara droppen som fick bägaren att rinna över helt enkelt!

Det känns så skönt att Mogge kommer hem på Fredag och inte åker tillbaka till Sundsvall på mer jobb!!

Det låter säkert som ett skit problem i andras öron, men om ni vore här hade ni förstått! Lite svårt att återskapa hela situationen i text.. 3 timmar senare än vanligt sover han i allafall och jag ska surra vidare med Mimi på MSN en stund till.

Nu har Erik åkt hem till sej...

.. och Alfons har kommit hem till mej..och Kelly..

Det gick bra att ha Erik, han hjälpte mej att städa ur båda bilarna och han följde mej även och hämtade Kelly pådagis klockan 14.
Efter det var vi ute en stund, lekte och tjoade.
In och åt mat och mös i soffan en stund, lekte på kellans  rum och satte oss i soffan en stund till. Hejja barnkanlen!=)





Jag klippte förresten Alfons hår i Lördags också och sä här snygg vart han:


(om man bort ser från att han ser drogad ut då )

Nu ska jag borsta massa barn tänder och sen ska dom hoppa ner i sängen och (förhoppningsvis) sova.



Målar i väntan på Erik.

Nu har jag grundat Alfons rum, resten får jag ta en annan dag för det lär ju inte vara någon vits att försöka måla när mina barn kommer hem i eftermiddag skulle jag tro.

Erik kommer snart coh ska vara här med mej i några timmar och eftersom det är fint väder så ska vi vara ute. Ev ska han få hjälpa mej att städa ur Jettan-den ser bedrövlig ut nu igen =(


Mina älskade ungar!



RSS 2.0