människor!

Rätt fantastiskt att de ägg som fanns i MIN kropp när jag föddes har blivit dessa 3 fantastiska människor. Tänk vad fantastiskt att de fungerar!!














vrålåket!



min gamla BRIO från -85.
Fint ska´re va!

Banne mej skönaste vagnen mina barn haft! Synd den är otymplig aatt frakta i bilen, annars hade jag haft med den överallt!

Ebbas crib.

Ebbas rum är inte stort, men fullt av kärlek iallafall :)






















Litet men mysigt och hon sover som en prinsessa där på nätterna! (oftast)

tur dom är vackrast..

... annars hade jag nog emigrereat efter denna dag...






pretty in pink





REA 2 för 49.. taget!

NOT my kid!!





det är iallafall 1 sak hon ärvt av mig... inte fotogenisk..alls!!

Ensamma mammor!

Idag var vi 3 barnfria mammor som spatserade gågatan genom för att slutligen hamna nera påstråket för en middag.. Trevligt värre!

Hittade en hel del fynd på stan också! Kan man annat än älska halva reapriset?!

Åkte klcokan 9 imorse och kom hem vid 17, så när jag kom hem så var det skönt att komma hem. Hinna sakna alla de här hemma och umgås med vänner utan att bli störd av barn som vill "ditten och datten"
Så tack för idag Emilia och Sandra!

Nu är jag så makalöst trött, så jag tror jag skall inta ryggläge.. Alla barnen sover och Mogge är och hämtar en byrå till Ebba, så vad ska jag annars göra?


färdig slappat!

Ja nu är jag less på fettet, så nu skall det bort!

Nog för att jag har tänkt mej för ang vad jag ätit och så sedan Ebba var drygt 1 vecka och gått promenader vid tillfälle..
Men from idag ställer jag klockan och tar antingen en promenad innan Mogge åker på jobbet eller så trampar jag på crosstrainern. Idag vart det cross trainern, sittups och "rövlyft".

Det stämmer som de säger, att det blir svårare och svårare efter varje barn att få bort kilona.. och jag hade ändå 21 kilo att bli av med. Jag tror att jag har gått ner 16 av dom nu, men alla ska bort! Desutom gick jag upp innan jag vart gravid pga att jag slutade snusa där ett tag..

Nu väntar jag på att barnen ska vakna.. och nu vaknade Ebba!

det här går ju toppen!

Nu sover Ebba för andra natten på sitt egna lilla rum (för tro mej det är pytte litete)
 
Inatt vaknade hon visserligen en gång för mat och en gång för en tappad napp, men anars har hon sovit.. så jag anser mej nöjd.. Jömför man med de andra 2 "odågerna" och hur dom var på nätterna så är det här rena drömmen!
Alfons var VAKEN hans först 5 levnads månader, dag som natt och var aldrig nöjd. På hans 5 månaders dag flyttade jag in hans säng på hans rum, stängde dörren och släkte.. Sedan dess sov han hela nätter.

Kelly däremot hon har väl nyss börjat sova hela nätter iprincip! Hon fick flytta tilll eget rum tidigare, men sov inte för det.. Hon skrek och skrek och skrek tills hon var 1½år.

Nu skall jag sova för imorgon ringer klcokan 06.00.. nu är det färdig slappat!

utflytt för Ebba

Japp, idag har Ebba flyttat..

.. till eget rum!

Så nu hoppas vi att både hon och vi kan sova bättre, för det är verkligen inte roligt att vakna så fort hon gnyr, drömmer, andas djupt eller liknande..

Ikväll somnade hon klockan 21.00 så nu återstår det att se hur natten blir.. Håll tummarna!


I korta drag..

Marlene undrade vad som hände under Alfons förlossning och säkert det efteråt också..

So here it is (i korta drag);

Efter att ha först och främst gått över tiden 16 dagar, så låg jag på förlossningen i 36 timmar med värkar, krystade i 2½ timmar, innan någon kom på att det vart jätte bråttom att få ut pojken, (han hade suttit fast för länge, var väldigt ansträngd och hade jätte dåliga värden när han ÄNTLIGEN kom ut). Fram åkte tången och jag har ALDRIG känt liknande smärta! ALDRIG!
Det kändes som att de drog ut ryggraden på mej och som jag skrek!

När de var klara började de att sy i hop mitt söndertrasade skrev och jag fick BE om bedövning ("ja egentligen brukar vi inte bedöva vid bristningar, men ok då". Fick jag till svar av läkaren som sydde mej)
Tillsaken hör att inte ens läkaren som sydde ihop mej vet hur många stygn det vart, för det var många. Jag tror att han höll på ca 1 timma för att lappa i hop mej.
(den UNDERBARA barnmorskan jag hade med Ebba trodde givetvis att jag hade vart sövd när de sydde mej och trodde jag skämtade när  jag berättad att jag fick be om lokalbedövning) 

Jaja, 2 dygn senare var allt frid och fröjd, visst var jag lite öm, men kände mej pigg nog att åka hem..

veckorna gick och det var något som inte var som det skulle.. Tillslut sökte jag hjälp på kvinnokliniken. Medan jag låg med benen i vädret talade han(gyn läkaren) om för mej att det var den största bristningen han sett, han hade hört talas om någon, men aldrig sett någon.. Tack, liksom ;)

Problemet jag hade var att (ja kräsna bör inte läsa längre!!!)
det kom avföring både fram och bak, alltså det läkte fram avföring till slidan vid toalett besök.. Inte fräsht!
Varenda toabesök krävde minst en dusch efteråt och att gå på toaletten vart ett oros moment utan dess like!

Jag vart skickad till Umeå, där de konstaterade att jag hade en fistelgång mellan tjocktarmen och slidan.. Fler besök vart det för att konstatera exakt vart den satt,  och när det vart dags för operation.. japp, då var jag gravid med kelly.. Så operationen uteblev tills kelly var ute och amning avslutad.

I Maj -08 fick jag äntligen opereras i Umeå och allt vart återställt..HALLELUJA!!

Vi misstänker även att Alfons autism kan ha med hans trassliga förlossning. För vad vi fått veta så kan man inte få reda på vart Autismen uppstår men att man misstänker många gånger att det är förlossningsrelaterat..?

Så anledningen till min gynrädsla har förmodligen med ALLA dessa gynbesök som vart efter Affes förlossning. under tiden jag väntade på operation så uppskattar jag att det var MINST 10 gyn och tarm undersökningar med massa olika människor och studerande som också fick vara med under tiden..


efterkontrollen!

Jo men visst! Här om dagen var jag till MVC och slängde upp klyket framför barnmorskan - cell prov skulle tas.. Fy faan vad obehagligt!
Jag verkligen avskyr gyn undersökningar, och den avskyn har kommit efter Alfons förlossning. eller allt som vart efter hans förlossning rättare sagt! Både barnmorskan på BB och våran lokala förmåga, tror att det beror på att min puppa vart med om så mycket hemskt. USH!!

Enligt journalen så förlorade jag 2200ml blod under snittet och Ebba var en 10 poängare enligt apg skalan.

Nu ska jag käka piller så att det inte blir fler barn gjorda här! Någon måtta får det allt vara :)


sliten 3 barnsmor!

hel dag i stan!

Igår när jag efter frukosten packade in mej själv och alla min 3 barn i bilen och körde mot stan kände jag mej modig, riktigt modig!

Vi började med parkering i badhusparken och promenad till H&M och KappAhl där barnen fick välja sej några nya plagg på REAn: shorts och t-shirt till Alfons och 2 harems brallor och en kofta till Kelly för ynka 200:- =)

Senare en tripp på Lekstugan för att sen möta upp Sara och hennes 3 tjejer och lunch på McDonalds.

Efter matintaget stod badhusparken på shemat, lekte, mata fåglar och käka glass.. trevligt, även om jag och Sara bestämde oss för att träffas med våra 6 barn innomhus nästa gång ;)

handla på MAXI hann vi också med innan vi åkte till Emilia och vart bjudna på grillmiddag!
Härlig dag på alla sätt och vis!


barnen ville genast ta på sej sina nya shorts =)


Ebba höll sej i vagnen eller i bärselen, så henne vissta jag åtminstonne vart jag hade!


Ebba och Jonathan i väntan på grillmiddag!


första hel-natten!

Inatt sov Ebba sin allra första hela natt! Wihooo! Mellan 22-06, mat och sen mera sova tills klockan 10!

Dessvärre låg jag i värsta migrän anfallet på länge under tiden hon sov :(
Provade någon receptfri skit medicin mot migrän. SKRÄP! Funkade inte alls och Mogge sa tom åt mej att ringa 1177 för att få hjälp! Kunde varken ligga, sitta, stå, andas, kräkas utan att det kändes som att huvudet skulle sprängas och axlarna skulle krypa över mitt huvud, illa måendet var hemskt!
(jag ringde aldrig)

Så inatt hoppas vi på ännu en helnatt, dock utan migrän inatt!




dagarna går..

..fort, tydligen!

i helgen har vi kalas eftersom "lilla" Kelly fyllt 4 år!
hon har fått massa fina presenter så som: 500kr på djungelhuset (sammanlagt), 1500:-, kläder, spel, pussel, pyssel, pilatesboll, skor, vattenspridare osv..

Resten av veckan har vi inte gjort mer än det vanliga dvs: stor-barnen på dagis, jag och Ebba promenerar, dricker kaffe med vänner, gör ev något vettigt hemma och försöker få henne att sova.

Nu har barnen sommarlov i 2½ vecka och det har vi firat med hemmagjord rabarber kräm - MUMS!
och förhoppningsvis sovmorgon imorgon.

Imorgon blir det mesttroligt en tur ner till sjön för att svalka oss, hörde det skulle bli varmt.. ja tack!







stackars oss!! ;)

Denna månad är åter igen en så kallad skit-månad, med alldeles för mycket räkningar och alldeles för lite i inkomst. Jag har ännu inte tagit ut några föräldradagar och räkningar på över 30 000:- (för andra månaden i rad)
så alltså bara Mogges lön att leva på..
Detta innebär alltså skåprensning!

Det är något man skulle behöva göra ofta! För mat finns det gott om i både kyl, frys och skafferi, vi är bara kräsna helt enkelt. I vanliga fall köper vi mat och fyller på där det redan finna, men denna månad tänker vi till innan vi handlar.

som sagt: Stackar oss ;)

5 veckor äldre..

Igår var på BVC för vägning och mätning. Ebba är nu mer 54 cm lång och väger 4900g. Alltså 4 cm längre och 1,2 kilo tyngre än födseln :)

Inte kontigt hon har dubbelhaka (som sin mor) :)

Med på BVC hade med oss Emilia och Jonathan-1 vecka gammal. Jonathan sa inte ett knysst undertiden de pulade på med vikt och allt som hör där till medan Ebba tjöt så förmodligen alla på HC hörde.

Jonathan A-barnet :)


bulle i ugnen!

Ja, eller bullar rättare sagt!

Eftersom de stora barnen är på äventyr med faster och Engla och Ebba tydligen tar igen förlorad sömn, så passar jag på att baka bullar. Det luktar gott och jag hoppas dom smakar gott när de är klara också :)

Ebba har som sagt sovit skit dåligt de senaste dygnen, både dagar och nätter. Dessutom har hon vart missnöjet själv och mest bara gnällt. Inte först det var svalt ute igår kväll vart hon nöjd.
Idag har hon sovit mer eller mindre hela dagen med enbart små pauser för mat.. Skönt! Hoppas natten blir lika bra!









Vi gör ju iallafall fantastiskt fina barn.. det kan jag trösta mej med om bullarna inte blir goda :D

KELLY 4 år!

Igår fyllde Kelly äntligen 4 år.. Hon har tjatat om denna 4 års dag i flera nu, men igår var det äntligen dagen D.

Igår morse skulle jag precis gå in för att vecka henne med presenter och "Ja må hon leva" när jag möter henne i dörren till hennes rum.

Jag: "Grattis gumman, idag fyller du äääntligen 4 år. HURRA!!"
Kelly: (Med en butter stämma) "det är bara jobbigt att fylla år! Man måste gå fram och tillbaka, fram och tillbaka hela tiden"
och sen går hon på toan..

Antar att hon hade drömt något, men det var inte riktigt det bemötande jag hade väntat mej :)

Hon fick iallafall några presenter av oss på morgonen innan dagis.



Efter att hon bjudit alla på förskolan på glass och chokladbollar hämtade vi hem födelsedags barnet och hennes bror för mer present öppning.







Sen stod bad på shemat =)

På eftermidagen/kvällen kom gammelmomma, Evy, Therese, Engla och Carro hit för att uppvakta tösen. Fina presenter av alla och en present är hon på nu - en ÖVERASKNINGS DAG med faster och Engla. Alfons fick också en sån när han fyllde år av dom, så den är mina barn alltså på just nu. Själv har jag ingen aning om vad det är och jag är riktigt nyfiken måste jag erkänna =)

men satan!

Ja herre gud, fan och hans moster osv...

Kelly är ett monster!! Ett riktigt prakt monster dessutom..

Hon arg hela dagarna, alla är dumma och hon lyssnar inte på något.. alls!
Hon skriker, hon morrar och till och med slåss..

Vad det driver mej till??

VANSINNE!!

Jag vet i sanningens namn inte riktigt vad vi ska göra åt henne för tillfället..? Tips, råd? Någon?

Jag antar (och framför allt hoppas) att detta är en trots och en reaktion påcatt hon blivit storasyster och att det går över snart.. Om inte annat så går det väl över lagom tills flytt hemifrån. Som förmodligen kommer bli tidigare än planerat om det inte ger med sej innan dess!!



Låt er inte luras ev hennes vackra yttre.. bakom det.. ett monster ;)

Som tur är älskar jag detta monster iallafall!

Tokigast.se









Tänk att jag och den här helt underbart tokiga/underbara/goa/vackra/mysiga tjejn kan vara så fantastiskt osams!!

OFATTBART!

Och i Övermorgon blir hon 4 år.. om möjligt ännu mer ofattbart! :)

bilder från badturen med Sandra & Stella















RSS 2.0