Fåker..

Det vart inge Hugo och Felix idag, det vart Sandra och Stella i Fåker istället. Men det var inte fyskam det heller;)
Jag vet ju att om jag inte åkt dit, så hade vi ändå suttit i telefonen i MINST en timme nu på kvällen, det gör vi jämt! Har alltid något att prata om, även om vi kan älta samma saker flera gånger om, så verkar vi inte lessna på varandra. Kul att ha en sån vän! Vi brukar säga att det vore kul om dom bodde i huset bredvid oss här i Kövra..

Alfons och Stella jagade varandra och hade jätte kul. Det är så roligt att se dom leka så bra tillsammans, och Stella är sååå snäll med Kelly, ger nappen, lånar ut sin vagn och sina leksaker, och pussar och kramar henne..

Ett tag såg det ut som att vi inte skulle ta oss någonstanns. Alfons var alldeles jätte snorig och bara grät. Ingen feber men ändå jätte hängig:( Han höll på att somna i Mogges knä flera gånger, och det har han inte gjort sedan han var ett litet spädbarn.. Mogge njöt och tyckte det var jätte mysigt!!
Men lite Alvedon och 45 minuters sömn senare så var han pigg igen:D

På väg hem från Fåker så somnade båda barnen i bilen..Tänkte att det skulle bli en lååång kväll med pigga barn.. MEn kl 18 ville Affe lägga sej och 30 minuter senare så sov båda två!!

Nu håller jag på att längta efter helgen när Mogge är hemma. Allt är mycket roligare när man är hela familjen!! Skönt att Mogge har Fredagarna ledig åxå, så det blir lång helg!!

Torsdag

HAr just laggt en lite halv hängig och snorig Alfons, hoppas att han är piggare när han vaknar!

Imorse var vi ute på en pulka tur i solen, det var såå härligt väder ända tills det började att blåsa så att Kelly knappt kunde andas nere i pulkan :( Då var det bara att gå hem för att lägga henne i vagnen så att hon fick sej en förmiddags tupplur. Jag och Alfons fortsatte våran morgonpromenad en stund till, fast med en sovande Kelly och utan pulka. Sen gick vi in och väkte Mogge så att han kunde fika med oss..

Igår aggerade jag privat chaffis till Sandra och Stella, Stella skulle på BVC och så klart ställer jag upp!! Sandra har hjälpt mej med så mycket annat, så det var inget snack om saken att jag skulle köra, tyckte jag!
Efter BVC så åkte vi in på stan en snabbis, det var utförsäljning på Vero Moda så där hittade jag mej en riktig "festblåsa" synd att jag inte fick upp dragkedjan bara!!..Fast det visste jag ju redan när jag köpte den, men ändå ;) Får väl ha den som en liten morot..
Sen tjatade och tjatade jag på Sandra att dom skulle följa med hem till oss efteråt, och tjatar man tillräckligt mycket så brukar man ju få som man vill, iallafall denna gången fick jag det..
Vi käkade middag och försökte vara duktiga, pedagogiska föräldrar till alla 3 barnen, det gick väl så där ;) Men det var iallafall kul att ha sällskap på eftermiddagen. Annars tycker jag att mellan kl 14 och 18 så står tiden heeelt stilla när man bara är hemma, jag brukar mest bara gå och vänta på att klockan ska bli läggdags för barnen..Så rolig förälder är jag!!

I eftermiddag ska vi EV till Hugo och lille Felix och hälsa på, det beror på hur Hugo mår idag..Och om inte Alfons blir ännu hängigare tills dess, vill säga...

Det är så fint väder ute att jag får dåligt sammvete av att sitta inne, får gå ut en sväng till när Alfons vaknar!!

GRATTIS MOGGE!!!

Grattis på 32 års dagen älskling!!
Imorse fick Mogge frukost på sängen utav mej och barnen, det är inte ofta det inträffar, men fyller man år, så fyller man år!! Med sång och hela faderittan! 2 paket innehållande att par långkalsonger och ett par byxor, roligt värre men jag visste inte vad jag skulle hitta på!

Igår hade vi främmande och idag kommer det ännu fler, både kul och jobbigt. Jobbigt att man inte har tid att äta först alla har åkt  hem, och kul för att träffa alla :)
Sen är det rätt så jobbigt när man känner att man inte har tid att umgås och vara trevlig med alla sammtidigt..

Igår var det drygt 15 stcken här, och idag blir det ca 10-15 stycken till. Tur att jag har bakat för glatta livet i veckan ;)

Nästa helg ska jag mest troligt tatuera mej med!!! Jag ska skriva barnens namn på handlederna (uppe på handlederna) Kommer säkert att svimma av smärta ;) Fast iofs så har jag ju lyckats klämma ut två ungar utan att svimma, så det kan väl inte vara värre?!?!?!
ska sätta mej och titta efter något typsnitt som jag vill ha, sen vill jag ha något litet bredvid namnen också, men jag vet inte vad... Jaja jag kommer väl på något...Hoppas jag...

Nä nu ska jag laga mat så att det är klart tills ikväll när alla har åkt, bara att värma på..

Adjö!

Halva priset på allt!!

Idag var jag och Kelly in till stan för att in handla lite mat och annat tråkigt. Innan Lidl så åkte vi in till min momma för att få en kopp kaffe, då berättade hon att det vara halva priset på allt på ÖB (förrutom tidningar och tobak) så gissa vem som fick brådis iväg till ÖB...Jo det var jag det!!  MEn det var rätt utplockat där, men det vart iallafall en overall till Alfons (eller Kelly) för 40 (!) kr, den var rätt tunn, men den går ju att andvända på hösten och våren också var det i strl 104, så den lär  ju bli liggandes ett tag, men är säkert fin att hitta igen när det är dax. Sen vart det ett par vinterskor till Kelly, som jag tänkte att hon skulle ha nästa vinter (hoppas att strl 23 blir lagomt bara..) Även dom för 40 kr... Sen vart det mest godis till Mogge och Alfons, själv har jag inte ätit en godisbit på över 1½ månad!! *stolt*

Senare i eftermiddag var våran käre granne "Falken" här på middag, käringa hans är i Stockholm så bjöd hit han på lite sällskap och fläskfilé..Det uppskattades kan jag lova :)

Just nu sitter Mogge och tittar på wrestlig, och jag sitter och undrar vem i hela fridens namn kom på nåt så tråkigt som just, wrestling?!?!? Vad är det roliga?!?!?!?

Nej tacka vet jag "Andra avenyn" och "big brother" (som dom tydligen inte verkar ska sända någe mer *snyft*)..

Imorgon blir det fullt ös här med släkt och vänner av alla de slag, kaffe, tårta och förhoppningsvis ett och annat paket....Till Mogge alltså  ;) Fast jag bruakar vara mest nyfiken på vad som är i!!

Go natt!!

Kväll!

Barnen sover sen ca en timme tillbaks, och det är alldeles tyst här hemma just nu. Tvn är avstängd efter att ha varit på även hela den här dagen, så att Alfons fått lyssna på sin musik kanal=). Det är så tyst så att man börjar nästan att bli lite skrajsen, börjar innbilla sej att man hör ljud och sånt ;)
KElly somnade även ikväll utan minsta lilla skrik eller gnäll, skönt!! Hon som alltid har varit tvungen att skrika minst en timme innan hon har somnat för natten förrut..

HAr bakat även ikväll, möra äppelkakor och hjortronrutor, så nu tror jag inte att jag tänker baka nåt mer före helgen, det får vackert räcka så..Jag tror att det är iallafall 9 (!) sorter som jag har bakat tills i helgen + att det så klart kommer att vara tårta med!...Så alla som vill får komma och fika här hos oss på Lördag eller Söndag....Eller nja, nästan alla  ;) 

Go natt, nu har jag fått skrivit lite....

Är det inte den ens, så är det den andra..

Japp, i natt vaknade jag av att Alfons låg och gnydde på sitt rum, jag gick in och klappade han på kinden, så somnade han om, jag tyckte att han kändes varm men tänkte inte mer på det. Sen vaknade han igen ca 10 minuter senare, gick in till han igen och då var han jätte varm, jag satt inne på golvet bredvid hans säng ett tag, men han såg så slö ut så tillslut så la vi oss i våran säng, hann ligga i ca 15 minuter sen kom Mogge hem från jobbet vid ca 02.00, han tog med sej feber tempen och alvedon till Alfons. Kollade tempen på han och mycke riktigt 39 graders feber, gav Alvedon och skulle precis lägga ner han i sin säng, men då kom det, kräk, kräk och mer kräk!! HEla hans säng, hela mej, hela hans golv, hela vårat sovrums golv (som kom medans Mogge skulle bära Alfons till toan), hela hallen och slutligen lite på toalett golvet.. Så det var bara till att plocka fram skurkäppen och börja skura, byta i hans säng, blaska av Alfons det värsta, ge ny Alvedon eftersom att allt kom upp igen och sen stoppa han i sängen..Vi gick ner och körde igång en maskin med tvätt och skurade golvet några gånger till på övervåningen. Jag duschade av mej det värsta och sen äntligen, vid 03.30 kom vi i säng.. Och imorse vaknade både Alfons och Kelly kl 06.30, så då var det bara att kliva upp och vara pigg igen..

Nu verkar Alfons förvånansvärt pigg och jag hoppas att det håller i sej, så att han inte börjar kräkas igen..

Nu ska jag och Alfons rita och sen ska vi gå upp och väcka Mogge..

12 timmars sömn!!

Japp, i natt sov Kelly 12 timmar i ett enda kör!! Från 19-07, det är det bästa hon någonsin har sovit. Jag hoppas verkligen att det håller i sej, för skön är det..

Idag innan dagis lämning så gick vi en promenad, jag hade tänkt att åka till stan idag för att köpa någon present till Mogge, som fyller år på Söndag, men kände att jag inte hade någon som helst lust att åka till stan idag. Jag som brukar se fram emot att få åka till stan?!?! Men inte idag.. Så istället gick jag hem, hämtade bilen och åkte på affären för att köpa lite "bak grejjer", hem la Kellan i vagnen och in för att baka hallon muffins och neger bollar, och för att gör middagen så att den är klar till det är dags för oss att äta, det är sååå skönt att slippa göra den med barnen runt benen.. Så någon present vet jag inte om det blir i år, barnen får väl rita en teckning till pappa, och jag får väl ta på mej nåt extra fint innan sängdags ;) HAHAHA!!! Det är väl tanken som räknas va??

Nu ska jag snart väcka Kelly och sätta henne i pulkan och sen är det dags att hämta Alfons på dagis, ska vara ute i efetrmiddag hade jag tänkt. Det är ju fin väder och dessutom går dagarna mycket snabbare när man har vart ute lite..

Imorse gick det långt över förväntan att lämna Alfons på dagis, han sa inte ett pip när jag gick, annars brukar han bli jätte ledsen när jag säger hej då, hoppas att det också håller i sej. Det ser såå lättsamt ut för andra mammor, som bara ger barnen en puss, säger hej då och sen är det klart, inga ledsna eller arga barn. Annat har det vart med Affe som på senaste tiden blivit helt förtvivlad när jag ska gå, men tack o lov så säger personalen att det går över jätte fort, så det är ju tur iallafall, annars hade jag väl tagit med han hem igen..

Nä, nu e det dags att bege sej..

Huvud, axlar, knän och tår..

Igår var vi på Mora träsk, och det var super kul!! Åtminnstonne för mej  :) Alfons tyckte också att det var kul, men kanske mest att titta på alla nadra barn som var där och dansade och sjöng..Emma tyckte också det var kul, även om hon mest längtade efter McDonalds där vi åt middag efteråt. Emma är så duktig med Alfons och det är så kul att se. Hon passade honom medans jag stod i den lååånga kön för att få beställa våran mat, och jag såg att både hon och Alfons skrattade flera gånger, kul!!

Idag när jag skulle lämna Alfons på dagis insåg jag att jag MÅSTE ha bråddar! Upp till våran gård så är det en brant och ganska lång backe, och idag var det blank is och alltså ingen lätt match at tta sej ner med "jumpa dojjer" och en syskon vagn...När vi hade tagit oss 10 meter från ytterdörren insåg jag att det går inte att ta sej ner helskinnad, jag kommer alltså bryta både armar och ben (och mest troligt barnen med) innan vi är nere, så då vände jag och hämtade pulkorna till barnen och trodde att det skulle vara lättare, men det var det då rakt nte, det var ännu svårare. Så det vara bara att gå in och ropa på Mogge och väcka han så att han fick ta KElly medans jag gick iväg med Alfons. Det slutade iallafall med att vi tog sparken till dagis, sen att jag rammlade på arselet och och sparken for baklänges ner och så for vi i ca 20 meter, det hör inte hit :) Vi tog oss iallafall till dagis helskinnad både jag och Alfons..MEn naturligtvis så var vägen till dagis super sandad, så bitvis fick jag bära sparken med Alfons på, men men..Fram kom vi ju som sagt ;)
efter det så for vi till Myrviken och köpte salt, vi vill igentligen inte ha salt på vägen, men vad gör man?! Man måste ju kunna ta sej upp och ner för backen ju!

Så nu när jag hämtade Alfons så var det inga problem att komma upp med bilen iallafall, så imorgon kanske jag vågar prova att gå igen..Känns ju lite trisst att ta bilen till dagis nä man har ca 500 meter (max) dit. MEn det är inte av lathet iallafall  ;) Även om jag kan vara lat emmellanåt ;)

Har även städat idag, så nu är det rent och fint... Ett tag...

Badhus parken..

Igår medans Mogge och svärmor var på byggmax för att köpa golvlister till svärmors hus, så passade jag på att ta med barnen till badhusparken istället för att sitta i bilen och häcka medans dom handlade. Det var riktigt mysigt att gå omkring där, och mycket att röra sej på för Alfons också och ännu mer att titta på. Han trivdes som fisken i vattnet, så dit ska vi fler gånger vill jag lova.. Kelly sov under hela tiden vi var där, men hon verkade ju också tycka det var mysigt :)
Efter att vi vart där så gick vi upp på stan och mötte upp Mogge för att käka lunch och sedan åka vidare till svärmor för att lämna listerna hon skulle ha. (dom fick inte plats i hennes bil, så vi körde dom hela vägen till Ytterturingen) Där vart vi bjuden på middag och korv och maccaroner stod på menyn, Alfons favvo!! Han åt mackaroner tills det var dax att åka hem igen :)

Idag har jag vart på stan men Sandra, helt solokvist både hon och jag, ingen vagn och inga barn! Riktigt skönt att få gå i lugn och ro och kika..Det är inte så ofta som man umgås bara två vuxna, nu för tiden.
Jag hittade två par byxor, en bh och ett par trosor till mej själv. Till Alfons vart det ett par vantar och en ny mössa. Till Mogge och Kelly vart det inget ;) Mogge fyller år nästa helg så han får nog något då istället, och Kelly stor shoppade jag åt förra veckan, en massa kläder fick hon!! JAg har inte tyckt att det är så kul att köpa kläder till henne efter som att hon har vart så liten så att det har knappt synts vad hon har haft på sej, men nu när hon börjar komma upp i lite storlek (62-68) så var det betydligt mycket roligare!! Sen hatar jag plysh kläder, jag kan inte ta i dom utan att rysa och nästan alla 50-56 kläder är ju gjorda av det äkliga tyget..

Imorgon ska jag och Alfons på Mora träsk!!! Vi tar med oss min mamma och Emma också, det ska bli super kul!!! Hoppas att dom är lika bra som man minns dom!!

Nu ska vi lägga en över trött Alfons.. KElly sover redan sen drygt en timme tillbaka, spännande att se om hon sover hela natten eller inte...Jag gissar tyvärr på att hon inte gör det   :(      :).. Ja ja den som lever får se..

Fingerfärg!

Tack snälla barn för att jag har er..
..För hade jag inte haft er, så hade jag inte haft någon fingerfärg, och hade jag inte haft någon finger färg så hade jag heller inte haft några svart ramar vid det här laget =)
JAg har alltså målat 9 ramar med svart finger färg och det gick ju bra det med, huvudsaken att jag inte dammtorkar dom för då är dom väl mest troligt inte så svarta längre, skulle jag tro.
Så ikväll har vi framkallat bilder på barnen här hemma, så äntligen ska Kelly få komma upp på väggen också! Vi har ett enda kort på henne på väggen, men kanske 15 på Alfons, det är orättvist!! Så imorgon ska vi sätta upp korten, barnen sover nu så jag vill  inte riskera att väcka dom nu..

Annars så har jag vart ut med barnen i pulka idag, lufta dom lite efter massa sittande inne efter magsjukan som kommit och gått..Men det var så blåsigt så det vart en kort promenad, och dessutom så ville Alfons stjäla Marias spark, det fick han inte och vart så klart sur. Då gick vi hem och körde spark på gården istället, det var poppis :)

Härom dagen namnmärkte jag förresten alla Alfons kläder...Äntligen! JAg beställde lappar som man stryker på innan han började på dagis så att dom skulle veta vilka kläder som tillhör han, men det har inte blitt av först nu, som sagt, och det var inte kul! När jag höll på att stryka och stryka, det var då jag insåg vad mycket kläder han har, det tog aldrig slut!! Så nu ,mer vet jag med all säkerhet att Affe inte behöver några mer kläder på ett tag..Så det så..

Nu ska vi ta och titta på film tror jag. Wallander om jag inte minns helt fel, passa på med lite mys medans barnen sover, man vet ju aldrig när KElly tänkte vakna...

Är huvet dumt får kroppen lida..

Japp så e det! Kommer man på att man ska färga håret i smyg för sin sambo (som sällan har gillat att jag gör det själv, istället tycker han att jag ska gå till en frisörka) och med Kelly som är super duper trött, och utan kläder på överkroppen, ja då får man helt enkelt skylla sej själv att man ser ut som en zebra på kroppen. Jag tänkte att jag skulle vara smart och inte förstöra några kläder den här gången när jag färjade kalluffsen, men istället så "förstörde" jag över kroppen, smart drag!!
MEn resultatet vart ju bra iallafall, så det är väl huvudsaken.. Sen att jag får gå med polo tröja i flera veckor, det var en annan sak :)

Kellys magsjuka tycks ha tagit om igen, idag har hon börjat kräkas och diareeat igen, efter 2 dagars uppehåll.
Vi andra verkar ha klarat oss...Än så länge!!
Tack o lov så är Mogge hemma den här veckan med, så att vi kan hjälpas åt, med allt vad magsjukan har att erbjuda..

Alfons förkylning var bara något tillfälligt som också gått över..
Affe har förkylnings astma, så han måste ta Ventoline när han är förkyld, och eftersom han inte kunde gå igenom vardags rummet i Lördags utan att bli andfådd och låta som en kråka när han andades, så fick han sitt Ventoline under lördagen...Något vi fick ångra på lördag kväll. Pojken var alldeles sjö vild, bara steppade, dansade och sjöng för oss, ända tills 21.30. Alfons brukar i vanliga fall somna runt 19.00, men han hade inte en tanke på att somna. Och tydligen kan vissa barn få en "kick" av Ventolinet, han har inte fått det förr när han tagit det, men nu fick han det, DEFFINITIVT!! MEn det var kul, jag och Mogge satt bara och skrattade åt han hela tiden, han var så roligt go killen..Men vi hade ju tänkt titta på melodi festivalen, men det var omöjligt, vi såg tvn men vi hörde den då inte :)

På torsdag på alla hjärtans dag hade vi tänkt att åka till Åsarna och äta lite, men vi får se hur det blir med den saken, det är Kellan det hänger på..Men barnen kommer först, så klart. Äta kan vi ju göra hemma även på alla hjärtans, huvudsaken att man får vara med dom man älskar!! Sen om man får mysa tillsammans med en hink och massa kräk och bajsblöjor, det var detsamma...

Svärmor har vart här idag och hälsat på, kul med lite besök efter att ha vart isolerad sen i Fredags kväll. Hoppas att hon klarar sej från magsjukan nu då bara.  Hon hade tagit 10 vit peppar korn innan hon for, så vi får se om dom gör någon verkan..Eller mirakel rättare sagt ;)

Ses sen!... Eller hörs, det beror på hur man ser det kanske..?

tillbaka!!!

Har haft ett litet brejk i bloggandet, har haft Mogge hemma den här veckan och då vill man passa på att umgås istället för att sitta vid datorn....som jag gör när han jobbar....

Idag var det tänkt att jag och Mogge skulle åka till Bydalen, för att åka lite slalom (Och ev bryta något ben).
Vi packade bilen, gjorde matsäck, packade Kellys väska igår kväll för att det bara skulle vara att kliva upp, invänta farmorn som skulle komma hit och vara med Alfons under dagen, och sen åka till Oviken för att lämna Kelly till "låtsas momma" Evy.
MEn så vart det inte...

Vi hann inte mer än att lägga Kelly igår först hon började kräkas, och det var inga små välling kräkar som kom upp, utan hela sängen hennes var nerkräkt, hela hon, och allt annat som var i sängen...Uscha!!! Bytte rent i sängen
och tog upp Kelly, och där kom resten, ännu mer kräk alltså...
Fick i henne lite vatten och provade lägga henne igen. Hon somnade om, men vaknade efter en stund och hade bajsat ner hela sängen!!

Tog upp henne igen och bytte rent ytterligare en gång...

...och så fortsatte natten, kräk och bajs om vart annat, allt som allt så bytte vi 4 ggr i hennes säng inatt. Några gånger höll det sej innanför blöjan, tack o lov!
Så inatt har vi sovit sammanlagt 3 timmar :(
Kelly som har sovit så bra hela veckan sen Mogge tog ledigt, somnat utan minnsta lilla skrik och sovit nästan hela natten, har vaknat som mest 2 ggr och då endast för att få nappen och sen somnat om för att sova till ca 8 på morgonen..Rena sovmorgonen med andra ord!!

Så nu håller jag redan på att gruva mej inför natten som kommer, och med tanke på att Alfons håller på att bli förkyld så lär ju det här bli "jätte skojj"...

Nu ska jag ta och mysa med sjuka barn en stund..


Adjö för en stund!!


Helgen..

de två första dagarna av helgen, dvs Fredag och Lördag spenderade vi på byn bara. Mogge fixade i ordning Chryslern så att den ska gå igenom besiktningen och jag och barnen var med varandra, både ute och inne..

På kvällarna kollade vi vuxna på film...

Men på Söndagen där emot då hade vi fulla upp. Åkte hemmifrån ca 09.00 på morgonen, och mot Lillsjöhögen för at fira Mogges svåger. Åt tårta och drack kaffe och kusinerna lekte en stund. Jaha det avklarat. Då for vi vidare mot Lugnvik där min lillebror Jesper fyllde år, där var det fullt hus och även där drack vi kaffe och åt tårta :) Vart där en stund och sen vart vi tvungna att åka mot Oviken, för att hämta upp våran käre barnvakt för kvällen. Det var möte på skolan här i Kövra ang. ned läggning osv, så vi ville visa lite intresse och därför ville vi gå båda två. Det var Mogges fd. låtsas mamma (tjorvigt, jag vet) som var barnvakt till barnen under tiden. Båda barnen var väldigt trötta efter dagen och båda lades i säng strax efter kl 18. Det var skönt att veta att båda barnen låg när vi var borta, så att stackars Evy inte behövde slite ihjäl sej  :) Tyvärr hade inte båda barnen somnat på engång, men hon hade heller inte behövt ta upp dom nåt mer, tack o lov! När vi kom hem sov dom så gott så...
.....Tills fram mot 00 tiden, då satte båda barnen igång att tokskrika.. Sen somnade iallafall Alfons om efter ca 1 timmes gnäll, men Kelly däremot, hon höll på precis hela natten lång..Jo visst, hon somnade väl till emmellanåt, men vaknade efter bara någon minuts sömn =( Så idag har jag pratat med Mogge att han måste vara hemma ett tag, åtminnstonne en vecka, så att vi kan hjälpas åt och dela på alt det jobbiga..Och även det roliga så klart!

Snart ska jag åka mot stan. JAg ska in och kolla på rean och efter det så ska jag iväg och bowla med Emma...Jippi!! Det e ju super kul att bowla ju, och det e minnst lika kul att vara med Emma!!

RSS 2.0