Jo då, jag lever än..

Japp, livs levande i ett och ett halvt dygn till..

Skulle verkligen vilja skriva mer här, men glömmer liksom bort det..?

I Helgen har vi haft kalas, kalas och kalas.
Fredagen kalsade vi i Alfons säng på morgonen, hemma hos momman med gammelmomman mitt på dagen och sen på kvällen med pappan.
På Lördag var det dags för släkten att rulla in. lagomt med folk hela tiden och Alfons var super nöjd med alla pressenter.
Söndagen var det barnkalas i busladan. 11 ungar och det var alldeles lagomt för en höggrvid mamma.
300:- timmen (alltså 600 kronor för oss) men värt varenda krona! Slippa städa och plocka efteråt. bara plocka i hop sina saker och åka hem :)

Idag har jag vart och klippt mej och sen firat syrran i förväg. Hon tar ju studenten just när vi ska föda.. dålig planering Liza ;)



IMorgon ska jag spendera några timmar med att städa, vika tvätt, packa, tvätta och förbereda allt inför Onsdagen.. Sen bara mysa med barnen tills farmorn kommer, då lär jag inte duga längre för mina barn ;)

Och sedan på Onsdag ska vi infinna oss på förlossningen klockan 07.00... *nervös*


Toppen helg!

helgen har vart riktigt mysig på alla de sätt!

I Lördags var Emma, Maritha, Evy och Jeanette här. Maritha hade fixat mat, både jag Alfons och Kelly fick presenter och vi skrattade i massa timmar :)

Emma var med barnen, så vi vuxna var iprincip barnlediga tills klockan var 22.30 (!) då det var dags för barnen att komma in och sova.. Lekte hur bra som helst och maten var super god och pressenterna toppen!


I går, var familjen först in till stan för handling och mat intag på MAX även det gick bra.
När vi kom hem var barnens farfar, Ellenore, gammelfaster och Gunnar här för att uppvakta Alfons i förskott. Mer pressenter och tårta, allt man begär när man ska fylla 5 år tydligen. Mest lycklig vart Alfons över hans efterlängtade hjortronsylt! Fil med hjortron till kvällsfika :)

Nä, nu ska jag avrunda och börja med maten!

Ett stressmoment mindre =)

Åhh härliga känsla! Halleluja, prisa gud och allt det där...

BARNVAKT ÄR ORDNAT!!

Nu kan vi lugnt och fridfullt infinna oss på Förlossningen och veta att barnen har det bra medans jag slaktas.
Farmor kommer hit i 2 nätter och sen åker barnen till farfar och Ellenor (ev delar vi dom då så att en åker till gammelmomma) skitsamma det är iallafall fixat!! :)


Nu ska jag bara oroa mej för allt som kan gå fel.. komplikationer, dödsfall, infektioner osv..



Det närmar sej...

.. med stormsteg, dessutom =)

Vet inte om jag ska skratta eller gråta..? Ska bli jätte roligt att få träffa lillan i magen, men jag har sådan dödsångest. Har fått för mej att det kommer att bli något fel och jag dör på op bordet. Knall och fall!

Jaja, innan det är dags så kommer vi hinna med en del. Idag kommer Emma och Martitha hit, så jag och barnen har bakat muffins som vi tänkt att dekorera snart.
Imorgon kommer farfar, Elenor, Marianne och Gunnar hit och uppvaktar Alfons i förskott.

I Veckan ska jag dejta carro, (och köpa spjälsäng av henne) jag ska även på 5 årskontroll med Alfons, barnmorskebesök samt föräldragrupp (sista träffen för min del=), på Fredag bli Alfons 5 år och då tror jag att vi åker på Djungelhuset. På Lördag släkt kalas och Söndag barnkalas i Busladan.
Om jag glömt att bjuda någon så är det bara att komma till busladan kl:14-16 på Söndag alltså!!

På Måndag går Mogge på F-ledighet så då är familjen ledig!!

ja sen är det dags =)


Vart dessa 2 ska vara unbdertiden vet vi ej.. men det lär lösa sej :)

Torsdag

Som alla kanske redan vet så är det Torsdag idag..

Idag var det sista Hab. dagen för Alfons innan sommarlovet, i höst kör vi igen :)

Efter habben såkte vi på RUSTA och Barnenshus och köpte lite utav det vi behöver til bäbisen, imorgon köper Mogge babyskydd och sen är det bara säng med tillbehör kvar.. tror jag..?
Jag har ju fatt tillbaka massa bäbis kläder av Emilia som Isabelle ärvde av Kelly, så det känns skönt att ha det mesta klart.

Dessutom har jag vart och hämtat vagnen som JAG hade när jag var liten! En marinblå BRIO från 85.. =)

Ultraljudet..

Igår var jag och mitt moraliska stöd Emilia på spec mödravården för ett ul och lite info ang snittet.
Flickan är stor och väger uppskattningsvis redan 3100g, det var vad Kelly vägde när hon föddes 10 dagar innan BF och Alfons 400g mer 16 dagar efter BF.. Var kommer detta att sluta?!

Nu har vi iallafall fått datum och det känns toppen!! Hade kunnat varit ett bättre, men hade deffinitivt kunnat vara ett sämre =)

*******************************************************************************************

min mamma har vart här och hjälpt mej att städa heela huset, tom varenda leksaker är torkade. Snacka om värdefull!! Att fåkomma hem som 3 barns mor och huset är rent (lär väl måsta ta det "vanliga" ett par gånger innan men men..) 2 säckar mer skräp har vi fått till idag :)
Så igår och idag har vi inte gjort annat än att torka, plocka, slänga, skura, dammsuga osv..

Mogge håller påatt snickar på lilltoan och det ser också ut att bli bra.. Flitiga familjen!


Mys Lördag

Idag regnar det, igen, så jag och barnen har det mysigt framför Alfons Åberg filmen. Mogge är och skruvar bil och sen kommer gammelfarfarn och gammelGörel hit på middag. Trevligt trevligt!

Vi har vart till Svensta och handlat samt en sväng på Dollar för inköp av Lördags godis och annat småplock. Dock kom jag nog inte hem något som jag skulle ha, förrutom godiset då, men det är ju till barnen..

Städat av golven har också hunnits med samt förberett maten vi ska bjuda på sen. Härligt med barnen som gladeligen skär lök när jag inte klarar av det :)


Igår hos tandläkaren gick det jätte bra. Kelly sluddrade och kunde inte gå riktigt efteråt utan att ramla. Jag, som den hemska mamma jag är, tyckte det såg rätt skoj ut faktiskt.
Men nu är hålet lagat och Kelly sa inte ett ord när de lagade och grävde i hennes mun.



drogad..

..ska Kelly tydligen bli imorgon!!
Hos tandläkaren.

Hon har ett djupt hål i en tand som de ska göra något åt, så det inte förstör tanden under.. Men varför droga? Kan man inte söva då istället?

Jag själv har också vart hos tandläkaren idag- lagat.. :( Mina tänder är helt förstörda efter denna graviditet!

Barnen har vart lediga idag medans vi har haft besök så de fått leka samt titta på liiten bäbis *längtar*

Jag har äntligen börjat längta efter bäbisen, tidigare har jag nog inte riktigt fattat att det ska bli en bäbis också, inte bara en förlossning. Känns himla mysigt att vi snart har en till pytteliten tjej att gosa med!! :)
På Måndag är det besök på specialistmödravården och förhoppningsvis får vi ett datum då. Sen börjar jakten påbarnvakt.. Någon frivillig?? :)

jaja, 18 kilo extra Carro har vi iallafall fick jag konstaterat hos barnmorska igår.. suck..

SOL!

Är det inte fantastiskt med dessa soliga dagar!! Vilken energi man har på morgonen (som avtar med himla fart under dagen!!)
Alla "måsten" för dagen är klar och jag tänker snart gå ut och ta plats i min baden baden..

Ikväll blir det "Ett himla liv" föreställningen, ska bli jäkligt roligt att se :)



Igår hjälpte iallafall Evy ocss att hämta hem bilen och japp, än så länge är jag super nöjd! skön att köra cch AC!! Som jag har saknat att ha en AC.. Hej då svett attacker!

Nä, ut i solen var det!

tjuvkik

Badrummet uppe är nu fullt brukbart samt urstädat.. dock saknas en hel del inredning!
Men ungefär så här ser det ut nu:








Magen samt resten av min kropp växer.. För fullt!!

(ignorera den skitiga spegeln och min nerblöta byxor)

bilens dag!

Idag har farmor och Ricky vart här och passat barnen medans jag och Mogge vart på bilens dag i stan.
Vi började på Berners där jag fastnade för en bil. Mogge ville ha en snygg medans jag vill ha en praktisk. För vidare på varenda bilaffär i stan. Ingen fastnade för någon särskilld så vi åkte tillbaka till Berners. Mogge suktade efter nya Passater medans jag inte kunde släppa tanken på "farmor anka bilen" (som Mogge kallar den)

Gissa vilken vi köpte??

Jo just det, "farmor Anka bilen"... Mogge tyckte alltså inte att den var sååå dum efter att ha provkört den :)

Tyvärr får vi inte hämta den först på Måndag, men den som väntar på något gott...


Efter vi shoppat bil åkte vi hem och hämtade barnen och for vidare till Joel, där vi vart bjudna på tårta och god mat! TACK!!!

Nu badar barnen för fulla muggar!

tack o bock!

Igår var det Hab. det gick jätte bra och Alfons var på ett strålande humör hela tiden :)

Efter hab köpte vi tårta på tages och åkte på jobbet för att bjuda. Där fick jag en pressent också: en dvd film med en dokumemntär om hur barn blir till samt ett pakket kondomer.. Jaha, tack o bock då =D


Efter vi hämtat Kelly på förskolan, åkte vi hem och började röja lite. Mogge eldade skräp säckarna jag samlat på mej och sen fortsatte vi städningen inomhus. Eftersom det är iprincip klart på badrummet (ev bilder ikväll)så storstädade vi vårat sovrum. Åh vad härligt det var att sova i ett rent rum!!

Mogge var glad i hågen och fortsatte damsuga resten av huset också.

Nu håller jag på att tvätta soffklädseln!

stackars mej! ;)

aj aj aj.. idag har jag ont i magen, hoppas det ger med sej snart för efter Hab, så ska jag och Alfons på jobbet och äta tårta. Tårta vill man ju inte missa för att man råks på ha lite ont i magen heller.

*******************************************************************************************

Idag är snickaren här igen, lät även som att elektrikern skulle komma, igår var dom nog lediga. Men nu kan vi iallafall bruka badrummet uppe igen :)

Det blir ganska fint där, även om det hade sett annorlunda ut om jag hade fått välja helt fritt, men nu är vi himla glada för vårt nya badrum och fruktansvärt tacksamma! Allt är verkligen mycket bättre än det som var där innan.

Hoppas påatt toan nere blir klar snart också, så vi kan börja storstäda hemmet. Skönt att städa ur alla garderober och liknande innan det är dags för sanering av allt annat och även innan bäbis nr 3s ankomst.




Va sa du?

Ett tag har vi tyckt att Alfons verkar höra dåligt. Att han är disträ, det vet vi, men när vissa bokstäver ramlar bort och när han bara hör halva ord och dessutom pratar ganska sluddrigt igen, då antog vi att hans hörsel måste kollas.

Så förra veckan fick vi tid på hörcentralen.

Alfons tycker det är jobbigt med höga eller oväntade ljud, så han ville INTE ta på sej de hörlurar man måste ha för att göra testet, eftersom han inte visst vad som skulle låta i hörlurarna.
Ljuden i rummet hörde han, men när dom mätte i vänstra örat (med den grejen som de mäter hörseln med på BB efter födseln) så visade det sej att det var en avvikelse där. Vad det innebär har vi ingen aning om, men vi skulle dit igen och då måste han ta på sej hörlurarna.. Hur nu det ska gå till?
Jag förklarade att Alfons är autistisk och har lite svårt för både ljud och närhet samt oväntade saker, vilket dom tog ganska lite hänsyn till..
Så nu förbereder vi Alfons här hemma att nästa gång MÅSTE hörlurana på.


I väntrummet.


Länge leve russin!

Idag är energin helt slut, totalt!

Emilia fick ett infall och tyckte vi skulle slänga ut alla säckar med rat som jag rensat ut ur garderober på övervåningen, så nu står det en fiiiin samling sopsäckaar på bron - 8 stycken närmare bestämt. proppfulla! Det är ju nästan så man misstänker att man lider av något slags samlingssyndrom, tack o lov så har jag lika lätt att slänga allt sedan. I LOVE SLÄNGA!

Sedan flyttade vi garderober till höger och vänster..

Så NU är energin slut som sagt! Barnen har fått mellis i soffan i form av äpple, russin och en festis. Medans de äter tittar de på Mamma mu..

Jag tror att jag ska inta framstupa sidoläge i soffan em liten stund. Ryggen säger att den vill det, huvudet och resten av kroppen med  för den delen..

Lite mindre tårar!

Nu är barnen lämnade på förskolan igen.. Lite mindre dramatik idag. Inget skrik och inga tårar varken från barn eller förälder =)

Dock så provar de så klart att testa mitt tålamod med att springa åt varsitt håll.. sånt kan jag väl leva med!!

Jag skyller allt på hormonerna!!

Kaos vid lämning av Kelly på förskolan i morse. Kelly skrek och grinade från det att vi åkte hemifrån, av den enkla anledningen att Alfons satt fram i bilen och inte hon.

Väl framme på förskolegården var det ännu värre, Kelly vägrar att gå in, skriker, grinar, springer ifrån mej. Jag lyckas tillslut att få tag i henne (då har hon säkert skrikit i 20-25 minuter)
I samma sekund som jag lyckas få tag i henne, bryter jag ihop. Nu är det inte bara kelly som gråter, även jag gör det!

Jag som inte grät under iinskolning av något utav barnen, trots mycket gråt och ledsna miner. Men NU!!
Som sagt; jag skyller allt på hormonerna!!

Personalen är fantastisk och tar emot henne och jag kan tillslut åka och jobba!!


Jobba

Herre jesus! Idag ska jag jobba.. Visserligen bara 4,5 timmar, men ändock!!
Funderar om jag ska dubbla mitt järnintag, ta på mej en korsett och linda in mina svullan händer i bandage och säga att jag brutit dom ;)

Nä då, det ska nog gå bra.. men jag antar att detta är det absolut sista jag jobbar innan kläckningen.

Barnen leker med sin nya kulbana (som jag köpte påloppis i Söndags) och säger alla "fula" ord dom kan..
Härliga kiss, bajs, snopp, puppa, rumpa, kalsong, trosa- ålder... NOT!!

Tjejen i magen härjar på så datorn snart kommer att ramla av magen, bäst att hålla i den.

Jag hoppas även att badrummet upp är klart när jag kommer hem.. badkaret stod där igår, men idag bar dom ned det igen.. suck, det var en repa i det.. 

nä om man ska börja resa sej upp för att hinna i tid, jag ska ju trots allt vara i Hackås om 55 min :)

Ja det får jag verkligen hoppas!!

Marlene undrade om jag hunnit kläcka innan de kommer upp vid midsommar.

Mitt svar på det: Ja det får jag verkligen hoppas!! :) Jag har ju BF 11/6 men kommer att snittas(slaktas) före det någon gång.. Jag hoppas att det blir efter 1/6 åtminstonne eftersom kära syster tar studeneten just då. Sen får det bli närsom helst.. ja och inte för tidigt heller eftersom Alfons fyller år 27/5.

Ultraljud den 16/5 så får vi se var doktor Björk säger. :)




Snyggare än så här blir jag inte nu, så det får duga... kulan i v. 34 kankse..?

MAJ..

Japp, 2 Maj i dag.. dvs 25 dagar kvar tills Alfons fyller 5 år. Alfons har knåpat i hop en liten önskelista som jag tänkte vara fräck nog att lägga upp här.

Och det här är alltså Alfons önskningar:

*fiskespö
*såpbubblor
*hjortronsylt
*en stol med ett parasoll på
*Sandlåda med lock så katterna inte kan kissa där i
*jag kan önska mej mer såpbubblor
*pengar till plånboken
*fotboll


Han kommer förmodligen komma på mer saker allt eftersom och då uppdaterar jag :)

Herre gud.. 5 år!

RSS 2.0