"mamma dum"

Igår berättade Mogge att Alfons sagt "mamma dum" efter att jag skällt på honom för att han inte lyssnade på mej.
Då hade Mogge sagt till Alfons att "nä, mamma är inte dum, du ska lyssna på mamma"

Jaja, har jag tänkt, klart att han inte sagt att mamma är dum..

MEn idag hörde jag hur Alfons mummlade för sej själv: "mamma dum, nä mamma dum, lyssa mamma"
Och det var när han satt och lekte utan att vi vart osams..hihi!

Hej då, vi ses om ett år!!

Det var precis det vi sa till granen som vi klädde av och och kastade ut förrut innan barnen gick och la sej. Alfons och Kelly sov ju när jag och Liza klädde granen i år, så självklart fick dom vara med och klä av den istället :)
Hej då har jag även sagt till allt annat julpynt på nedervåningen, enbart julgardinerna kvar..Så skönt! Jag vet att julen ska vara lite längre än så här, men jag är less, spy less rent utsagt! Så imorgon eler på nyårsdagen åker resten ner i källaren också!

Imorse hade jag öppningen på dagis och var inte allt för morgon pigg när jag klockan 05.45 startade bilen och åkte mot Hackås, men då slutade jag lite tidigare istället :)

Från klockan 11 var Alfons med mej på jobbet idag, det tyckte han var jätte kul. Lite vaksam vart jag var var han, men annars så tycker jag att han var jätte duktig. Jag hade väntat mej väldigt mycket gnäll, men knappt något alls var det!
Mogge hade besiktningstid på Audin och jag tyckte det var onödigt att han skulle ta med båda barnen (som han skulle behöva jaga inne i besiktningslokalen) så Affe fick leka på ett annat dagis istället.

Efter jag slutat klockan 14.30 mötte vi upp Mogge och Kelly hemma hos Emma i Brunflo, Emmas mamma Maritha fyller år idag, så vi ville såklart gratta henne.
När jag berättade för Alfons när han satt och ritade på dagis att vi skulle till Emma och Maritha, så sa han "Madita ottså ha" och höll upp teckningen. Vilket tydligen betöd att Maritha skulle få teckningen, för den fick hon när vi kom dit :)
Hon fick även en blomma..

Nu ska jag läsa klart bloggar!

Vad är det för fel på folk?

Jag har just sett en dokumentär på tv4+ om syskon som är kära, och även ännu värre, en mamma och en son som lever som man och hustru!

Det får mej att undra vad det är för fel på sådanna männsikor, sådanna som kan förälska sej i sitt sykon, sin mamma eller sitt barn, på det sättet att dom har sex, skaffar barn och anser sej vara man och hustru!?
Jag skulle väl aldrig, ALDRIG kunna bli kär på det sättet i något utav mina syskon, mina barn, eller min pappa! Älskar dom gör man ju så klart, men inte fan går man och kärar ner sej på det viset i en släkting heller!

Om jag fick reda på att pappa en gång i tiden satt en annan liten Macknow till världen som jag aldrig träffat tidigare men fick träffa nu, så skulle ju det vara min bror, pappas son och mina barns morbror..INGET ANNAT!
Självklart kan man ju tycka att ett syskon ser bra ut, meeen till en viss gräns! Jag har tillexempel världens finaste syskon och ger mej den på att både mina brödrer och systrar kommer ha klasar med killar och tjejer efter sej resten av livet...
MEn själv håller jag mej till dom jag inte är släkt med!

Ett utav syskon paret hade fått 4 barn tillsammans varav de första 3 vart omhändertagna, varför skaffa ett fjärde?! Eller varför ens skaffa ett andra barn efter att det första blitt omhändertaget av myndigheterna?!
Det fjärde barnet hade mamman än så länge hand om, pappan sitter i fängelse för incest, men framtiden för barnet var fortfarande oviss (som de beskrev i efter texten).

Men en annan fråga som jag har angåeende detta är: Varför åker bara mannen i förhållandet i fängelse? Det är ju lika mycket incest för kvinnan! Båda är med på det och det är inte våldtäkt mannen fälls för, utan för just incest..

Jaja, sjukt, hemskt och vidrigt tycker då ialafall jag att det är behövde bara skriva av mej lite!




...

HAr ingen rubrik alls.

Idag har jag jobbat från klockan 8-17, lite barn nu i mellandagarna så det har vart lugnt som bara den.

När jag kom hem fikade jag och Mogge med barnen och sedan poppade vi lite musik på Youtube och dansade och busade. Nu har vi nyss lagt barnen, lite sent men dom har vart på gott humör och dom är lediga imorgon (också) så varför inte? Hur det än är så saknar man dom när man har jobbat och vill gärna spendera lite tid med dom när dom är så go som dom vart ikväll.

Mogge har vart ute och provkört skotern för en stund sen och jag tror att den fick godkänt. Alfons började iallafall att tjata om att han ville åka, meeeen vi har inga hjälmar till barnen och innan dess blir det inget åka av för dom! Så är det bara!

Har inget av intresse att skriva (som vanligt) så jag tror att jag rundar av här.

Trött som...

..Ja jisses vad trött jag är! Har vart det hela dagen och kommer förmodligen vara det tills jag går och lägger mej ikväll.

Barnen har vi just lagt, ingen av dom har sovit något alls idag, så dom har vart riktigt gnällig och griniga nu på eftermiddagen (kvällen för dom)
Till middag idag vart det en varsin färdig Findus micro mat, så less är jag på julmaten, så pass att en micro mat smakade ljuvligt! Barnen har nog ledsnat för flera dagar sen, så Alfons åt som en häst till middag en hel XL tallrik åt han med god aptit :) Kelly åt inte fullt lika mycket, men mer än hon ätit de senaste dagarna vart det iallafall.

Imorgon ska jag jobba i Hackås, Mån, Tis och Fre jobbar jag den här veckan, ska bli skönt att jobba lite, men det känns som det kommer att blli en konstig vecka när det är en helg mitt i allt.
Nyår, vad gör man då förresten? När man har två små barn och en sambo som man gärna vill fira med finns det inte så mycket att välja på, tända marshaller och äta gott här hemma bara. Eller någon som har något annat förslag?

Nu ska jag avsluta med att tala om att Alfons sov ända till klockan 9 imorse, torts att han somnade klockan 17 igår!! 

besök

Just nu har vi besök av Sandra, Fredrik och Stella, dom har ätit julmats rester med oss till lunch..Nu slängs julmaten som är kvar, jag är less!!

Innan dom kom hit var vi ute och lekte i snön åkte snowracer och gjorde snöänglar.. Härligt väder idag.

Just nu är Mogge iväg och köper en skoter med Fredrik som medhjälpare. Hoppas bara att det är något som kommer att andvänads och något som vi har råd med..Jaja det återstår att se  :/

Nu ska jag kolla vad barnen har för sej.

Mer klappar!

Idag har vi vart i Storhallen och firat jul tillsammans med Mogges pappa, hans Elenor, Mogges faster, hennes Gunnar och Nini.. Fika, mat, gnäll och klappar är vad dagen bestått av..Varken Affe eller Kelly somnade på vägen dit och det resulterade i 2 super trötta barn, varav den ene (Alfons) var super gnällig mest hela tiden. Inte under julklapps utdelningen dock, det var populärt även idag :)

Barnen fick: Handskar (Kelly 3 par och Alfons 4 par..?), fina kläder, bok med cd skiva till, leksaker som spelar och låter, memory, tjocksockar, mm mm mm..Jag hann inte skriva upp av vem dom fick vad och vilken grej som hörde till vilket barn, och nästan allt vart stoppat där det skulle vara direkt när vi kom hem, så jag minns inte allt dom fick..

Jag fick: Escada perfym, vantar, strumpor, tjocksockar, revy biljett, prydnads tomte, skor(!?!?!?!)

Mogge fick:Hugo Boss perfym ,skjorta, revybiljett, slips, tröja, plånbok, skärp.

Dessutom fick vi alldeles för mycket pengar tillsammans. 5000:- är alldeles fööör mycket!! Men tusen, tusen tack!

Båda barnen somnade på vägen hem och var bara att klä av och lyfta över till deras sängar uatn att dom vaknade, det vart alltså en nattning där vi  struntade i tandborstning :( Men deras små tänder lär nog klara sej ändå!
KEllan vaknade och var vaken ca 1 timma innan hon somnade om, men det gjorde inget, hon var så go sååå, med både mej, Nini, Evy och Mogge =)
Dessvärre lär väl inte Alfons ta någon sovmorgon som sovit sedan strax efter klcokan 17, det kan jag ta, bara att pallra sej upp i morgon  :/

Annars så har vi inte hunnit med annat än det ovanståeende idag, Evy och Nini var här och kollade på "körslaget" (snygg Erik) med mej...Annars bara julfirande..Men nu är väl julen ändå slut va?

MUMS!!

Idag, äntligen fick jag det jag suktat efter ett års tid..Revbensspjäll!! Och då sanckar vi inte vilka revbensspjäll som helst, nu pratar vi svärmor och Willys revben, dom är i en klass för sej vill jag lova! Vi fick såklart massa annat gott med, men dessa ljuvliga revbensspjäll skulle jag kunna skriva poesi om :)
När jag ätit mej så mätt att jag knappt kunde böja mej utan att vara rädd att min klänning skulle spricka och börjat sörja att det var ett helt år kvar tills nästa gång jag fick se dessa delikata revben, så var det dags för pressent öppning...Gissa vad JAG fick??? REVBENSSPJÄLL!! En hel låda med sådanna som bara är att värma..Me like!
Vi fick även duch prylar, web kamera med mikrofon, kort på Engla och gryt underlägg.
 Alfons fick ett spel, en kula med tomte i (en son som snöar om man skakar den) och en isbjörn av faster Therese och Engla. Av farmor och Willy fick han fleece dress, döskalle plånbok med en peng i, döskalle halsband och en pysselbok med siffror. Kelly fick en isbjörn och en kula med tomte i av faster och Engla. Av farmor och Willy fick hon en docka, hårklämmor (Farmor, Kelly undrar om det ingick en hårförlängning till dom ;)???), ett kubpussel med nalle puh..Det går ingen nöd på varken barnen eller föräldrarna i detta hushåll.

Massa bilder igen:


Ja jisses! Hur söt kan man bli??


Kusinerna! (alfons med fulla munnen med klementin)


Kellan ser så stor och stolt ut när Engla håller om henne.


Leker med den stooora miniräknaren Affe hade med sej.


-"ett bord för två tack"


Bus!


Försök att få med tre barn på en och samma bild framför granen...Inte lätt!


Mogge


Att få mor och dotter på samma bild är inte lätt...


...Annat är det med dessa två, blir alltid bra ;)


Farbrödrerna Ricky och Ralf


Både Engla och Alfons var snabba fram och vill hjälpa tomten att dela ut klappar :)


Kellans docka "Cissi" som hon fick idag.


Den supersmarriga efterrätten-glass med hjortron grädde!


Huset var fyllt med delikatesser! Det här är efterrätts bordet!!

Både på över och undervåningen var borden fulla med smaskigheter såsom godis, frukt, nötter och knäck. Båda barnen åt så dom kräktes :( Kelly kräktes för att hon satte i halsen och Alfons för att han inte tål för mycket sött, då komer det upp igen..Denna gång resulterade det i att även jag vart nerkräkt på ryggen och fick låna kläder av svärmor..Barnen hade jag med ombyte till, men mej glömmer jag alltid att ta med, fast jag skitar ner mej minst lika ofta som barnen ;)

Än så länge...

Barnen har fått jätte mycket julklappar redan och än har vi inte firat med alla än. Imorgon ska vi till farmor och på Lördag till farfar så hur mycket kan 2 barn få igentligen..?
Själv fick jag knapt någon klapp alls i år, barnen ,åste ha skvallrat till tomten om hur arg jag vart ;) Fast så är det väl att bli vuxen, mindre åt mej och mer till barnen..Fast jag har ju vart snäll ju    ;)
Nej men på allvar så vill jag helst inte få några julklappar eftersom vi inte köper till vuxna. Dom som fått egna barn räknas som vuxna för oss..Men det jag får blir jag såklart super glad för!

Än så länge är det detta som barnen fått (jag var duktig och skrev upp eftersom barnen öppnade för att kunna spara och komma ihåg):
ALFONS
Evy och Nini-Ett barbahus med massa barbaböcker och en pyamas.
Linnea(gammelmommas syster)-Stoooor mimiräknare
Moffa, Mona, Jesper och Amanda-Pengar (vet ej hur mycket det är insatt på deras konto), massa godis, en trälåda med pussel, liten I-or och en teletubbies.
Momma och Tim-barbapapa bok, barbapapa tröja och en barbapapa gubbe.
gammelomomma-Jacka (som vi valde) BRIO tågbana, målarbok med bokstäver och 200:-
Susanne, Joel och Danne-Burk med socker vadd, kalle anka kex och reflexväst.
Joel och Emmelinda (mina kusiner)-Teletubbies tavla med ritblock på.
Liza- Tröja
Emma-döskalle ryggsäck

KELLY:
Evy och Nini-2 pyamaser
Linnea (gammelmommas syster) docka med massa små tillbehör
Gammelmomma-Dansande I-or, fina kläder (som vi valde) tågbana och 200kr.
Moffa, Mona, Jesper och Amanda-Pengar (vet ej hur mycket efetrsom det är insatt på kontot), massa godis, pussel och en teletubbies.
Momma och Tim-2 tröjor, silver halband med ett hjärta på, hårband och en liten väska.
Susanne, Joel och Danne-burk med sockervadd, kalle anka kex och reflexväst.
Joel och Emmelinda (mina kusiner)- kudde.
Liza-Tröja
Emma- döskalle ryggsäck

Detta är alltså vad barnen fått hitintills!! + det dom fått av oss, som jag inte orkar skriva..

JAG fick:
Mogge och barnen-halsband, örhängen, BH, trosa, gjutjärns gryta.
Emma-döskalle spargris
Liza-Adidas perfym
Momma-1000kr
Mamma-Lampa
Linnea(mommas syster)- sängkläder

MOGGE fick:
Av mej och barnen-fodrad jacka, fodrade byxor, fodrade handskar (att ha när han plogar, skruvar osv. ute), strumpor och kallsonger.
Liza-Adidas perfym
(min)momma-1000kr
svärmor-lampa
Emma-döskalle spargris
Linnea-sängkläder

Det var ju inte så synd om varken mej eller Mogge märkte jag nu   ;)

Juldagen (varning för en miljard bilder!)

Första delen av dagen spendrade vi ute i snön med pulka och kälke. Andra delen av dagen spenderade vi i Lugnvik hos Moffa och Mona.
Liza fick lappsjuka och ville åka hem så då passade vi på att hälsa på dom :)

Lägger ut en hel del bilder från julaftonen+ några från idag:


Mys i soffan


Fin klädd dagen till ära :)


Kelly vill öppna nu!




Kellan och Katta (pojson) radar paret. Kelly kan ligga på han och han bara kurarr och mår gott. Den bästa barnkatten någonsinn!


Liza!


I väntan på Kalle Anka


Sååå fina!


Så intressant var det inte med kalle Anka..men klementinerna på bordet var det.


Matdags!


Men, vem är det som kommer?!


TOMTEN!!


Så här glad vart Alfons..Alldeles till sej :D


Skrattade hela tiden.


Kellan vart rädd och ville bara sitta i knät, så fort tomten tittade på henne sa hon "nä è" vääldigt bestämt :)


Alfons hjälpte tomten att dela ut ALLA paketen och det var jätte kul tyckte han


Många gosar fick tomten också så klart!


"jag såg mamma kyssa tomten jag" 


Sen var det dags för öppningen, Alfons öppnade alla paketen helt själv och hjälpte sen till med mina och Mogges.




Kellan idag hemma hos moffa och Mona (kläder som hon fick av gammelmomma i julklapp)
Kliver över Milton :)


Alfons ledsen för att han inte får til pusslet på en gång (tröja från momma i julklapp)

Ja det vart många bilder det där, men det är ju så svårt att välja!

Nu ska jag kolla klart på "bonde söker..."

Då var det över..

Nu är maten intagen, klapparna öppnade, tomten har åkt hem till Nordpolen och barnen sover...Slut på julen alltså.
Nog för att vi har några jul firanden kvar innan nyår, men julen här hemma är slut för i år. Jul mat finns det massvis kvar av, så om någon är sugen är det bara att komma:)

Vi har faktiskt haft det mysigt idag, även fast vi knappt gjort något alls. Det är väl lite det julen går ut på, att bata ta det lugnt och mysa med nära och kära..?

Alfons tyckte väldigt mycket om tomten iallafall, Kelly tyckte inte det minsta om honom :) Alfons hjälpte tomten att dela ut ALLA klapparna mednas Kelly baar ville sitta i knät på mej eller Liza-som förstenad var hon.

Några fler bilder blir det inte idag, men jag vil önska alla en rikrigt god fortsättning!

Idag är det jul...

..Men det känns lite grann som vilken annan dag som helst.

Vi är hemma med bara Liza som vårt jul sällskap. Det är inte så bara iofs... Vi är uppklädda, vardags rummet är fyllt med klappar och julmaten är lagad och redo att serveras...Annars är det som vilken dag som helst...En härligt lugn julafton har det vart än så länge..
Kelly har nyss vaknat efetr lunch sovningen och Alfons sover än. Barnen tog sov morgon till klockan 9/9.30 i morse, det tackar vi för!!
På morgonen fick barnen öppna en varsin julklapp Alfons fick en magnetisk rittavla och KElly fick en sjungande och dansande I-or från gammelmomma..Båda två var väldigt uppskattade:)


Paket öppningen


Rsultatet=en lyckad klapp! Kelly har lekt med en sån här när vi vart hos Stella och hon har älskat den från första stund :)


Alfons min go knul!


Lite bilder från igår eftermidag:


Momma


Tim och Liza


För gammelmomma får man göra som man vill;)


Stor och stark :D


Tim!


och momma igen..

T o m blogga har jag tid med på julaftonen ;)

Granen är på plats!

Japp Liza och Mogge kom hemsläpandes på den finsate granen någonsin..(den är inte så fin alls, men den duger bra. Försöker övertyga mej själv att den ÄR fin!)
Liza är minsan som Lotta hon!

Så nu är granen på plats och klapparna ligger under, nu vänter vi bara på gammelmomma, momma och morbror Tim som skulle komma snart.


På jakt!


med hjälparen!


Granen är funnen!


Som sagt: Inte den vackraste av de alla, men det är en gran och den duger!


Liza visar stolt sin skapelse


Alfons hittade stjärnor på granen och var tvungen att räkna dom :)


Clementin skalning

En del avklarat..

Vi hann med att åka till Evy innan vårt första besök kom. Görel kom aldrig, men istället kom moffa, morbror Jesper, moster Amanda och moster Liza tillsammans med gammelfarfar, det var kul att dom kom! Dom åt kotletter och drack kaffe med oss..Tror inte att do,m tyckte det var så gott efetrsom att don knappt åt något :P

Vi hann aldrig in till Susanne med familj, men skickade deras klappar med Evy så att dom hinner få dom innan jul.

Alfons och Kelly tjuv öppnade sina klappar hos Evy redan idag. Gissa om Alfons vart glad när han fick ett stort paket med barbapapa böcker i, han älskar att läsa Barbafamiljen! Desutom fick han en döskalle pyamas och KElly fick 2 fina pyamaser av dom, villket var väldigt väl behövligt! Tack snälla!

Nu efetr att hela familjen Macknow for (och Liza kom) så är halva vardagsrummet fullt med julklappar..REdan! Momma och gammelmomma har ju inte vart här än ens..Hur ska detta sluta?!  =)


Kelly busar med Moffa!


Alfons läser igenom barbaböckerna som han fick av Evy och Nini!


Moster Amanda och en trött Kelly


Amanda och Affe kollar på Lady GaGa på Youtube.

Om en stund kommer momma och gammelmomma och barnen har just lagt sej..
Gissa vart Mogge och Liza ska nu?? Ut och leta gran!! JIPPI!!!

Ny städat.

Nu är hela huset nystädat och så fräsht som det kan bli i en kåk från 50-talet, som ej är färdig renoverat än.
Jag är också så fräch som jag kan bli eftersom jag duschat nyss:)

Mogge är ute och kör traktorn så att alla drivor från gårdagen försvinner, annars hade vi nog knappt tagit oss varken upp eller ner med våra små skrutt bilar ;)

Barnen tittar på Teletubbies och äter den lilla choklad tomten som dom fick i kallendern nyss=uppskattat! 



Fortfarande ej klara för dagen..MEn söta ändå!
 
Om en stund ska vi iväg till Evy och Nini och lämna deras julklappar och efter det ska vi försöka hinna att åka in till Susanne, Joel och Danne också för att lämna deras..Mitt pådagen någon gång kommer ju gammelfarfar och gammel Görel hit, så jag hoppas att dom är vakna borta i Oviken och Myrviken när vi kommer ;)

Och på eftermiddagen kommer ju gammelmomma, momma, Liza och Tim hit, så det blir en fullspäckad dag idag..Men det gillar jag!

Ha en bra dan före doppare dagen i dag!!

Vilka ska spela Bingo lotto ikväll?

Med posten...

..Kom detta super fina julkort idag!


Vi har fått många fina julkort i år, men detta var helt klart det bästa!
Från Alfons :)
Han är duktig den killen adresserat och frankerat, och det har han fixat heeelt själv!...Eller så är det dagis. En väldigt fin tanke av de på barnens dagis tycker jag!

Nu är kottarna (kotletterna) klara men alla klappar är inte inslagna, varför gör det sej inte av sej självt i år?!
Det verkar inte som att det blir någon gran i år heller :,( Första året någonsin som jag ska fira utan gran! Vi har inte haft tid att ut och hugga någon och inte verkar dom sälja någonstanns i byn heller:( Varför kan inte jag ha Lotta (på Bråkmakar gatan) som barn..Bara i år ;) För hon kan minsann allt hon!

Juliga örhängen hade jag iallafall på jobbet idag, med bjällror på så jag har inte bara sett ut som en kossa iadag, jag har låtit som en också ;) Vet inte om dom sysn så väl, men det är tomtar iallafall:)


Nu MÅSTE jag slå in klapparna!

Kotletter!

Just nu håller jag på att föbereder maten som vi ska bjuda alla som kommer på imorgon. Ca 3 kilo närmare bestämt !
Både gammelfarfar, gammel-Görel, momma, gammelmomma, Liza och (kanske) Tim kommer. såå kul! Kände inte att jag orkade göra iordning julmaten redan nu, så det fick bli kotletter, potatis, feta sallad och sås istället, det är ju inte fyskam det heller:)

Idag har jag jobbat, sissta timmarna var jag och en tjej kvar själva på dagis så då tog vi bilen och åkte på Dollarstore (självklart ringde jag och frågade mamman först som tyckte det var jätte kul att vi åkte ut på något) Där köpte jag några fler julklappar, lite kompliteringar.

Nu måste jag slå in fler klappar, så vi är klara med det till imorgon!

Jule maten!

Idag har vi inhandlat jul maten, det blir ett ytterst enkelt julbord här hemma iår, med bara det vi verkligen äter. Köper vi för mycket mat blir den inte uppäten och får slängas eftersom vi knappt kommer att vara hemma i mellan dagarna, så det är ingen vits med fööör mycket.

Medans vi var och handlade stannade Alfons hos gammelmomma, vilket han inte hade något emot alls och inte vi heller för den delen. Både före och efter handlingen drack vi kaffe där.

Vi var även in till Emma och hennes familj idag och sa god jul samt lämnade Emmas klappar frås oss. Vi fick med oss en påse hem med klappar till oss också :)
Alfons tycker så himla mycket om Marita (Emmas mamma) Kelly gör också det och det är så roligt att se hur glad dom blir att se henne...

Igår på stan hittade jag ännu en utstyrsel till Kelly att ha i jul och nyår, det blir hennes tredje. En "outfit" ska hon få av gammelmomma i julklapp som jag valde, sen har vi den svart/silvriga klänningen som jag köpte för ett tag sen och den här som jag köpte på rea!

79:- betalade jag för den här godingen! Den är i storlek 68, men den satt perfekt, precis som jag ville att den skulle vara:)
Jag köpte även en helvit tröja till Alfons som han ska ha under sin fin väst, en jacka till mej och julklappar så klart!

"hej hej Nini"

N
u efter att vi kom hem från stan har vi lagt barn, tvättat, vikt tvätt, hängt tvätt, skurat ur skithuset och ätit middag bara jag och Mogge på tu man hand med tända ljus och allt. Nudlar vart det, men det var hur gott som helst, mysigt att bara äta vi två här hemma vid matbordet, det är inte ofta som det inträffar.

Nu blir det bloggläsning!

Alla klappar klara!!

Bara inslagningen kvar :)

Idag har jag och Sandra vart på stan heeela dagen! Åkte hemifrån klockan 09.00 och kom hem klockan 18.00, 9 timmar på stan och sen är man trött kan jag lova!
Som sagt så är alla klappar  inhandlade och det känns sååå skönt, nu är det bara dom som ska få pengar kvar, men det är ju lätt att fixa.. Önskar att man hade det bättre ställt så att man kunde ge en lite större summa, men tyvärr tillåter inte min trasiga plånbok det i år(inte Mogges heller) så det får bli det de blir och det får duga helt enkelt.

Sandra med familj har just åkt hem efter att ha ätit middag här med oss, jag och Sandra åt Taco buffé på stan och orkade inte någon middag, men de andra åt med god apptit.

Barnen och Mogge hade vart och hälsat på hos farmor och Willy idag medans jag rände runt på stan och gjorde av med pengar och nu åkte Mogge nyss iväg för att hjälpa Danne (Mogges låtsas mammas systers son...Tjorvigt, jag vet) med skotern som inte vill funka som han ville. Barnen har just lagt sej (sent) och jag sitter här och skulle väl igentligen passa på att slå in Mogges julklappar eller bära in det jag köpt idag..Men jag ids inte, läsa bloggar känns lagomt just nu :)

Nu blir det bloggar sen kaaanske det blir lite julklapps inslagning..Bara kanske!

18 månaders trotts...

...Eller bara fassoner från storebror?

Oavsett vad det är så har Kelly vart jätte tjurig, skrikig, hon slåss, hon kastar saker,hon gnäller-trottsig helt enkelt.
Det är inte specielt roligt när hon är så här kan jag lova, inte när man har Alfons som har vart så här som han är nu  i ca 1,5 år..Finns ju roligare saker att göra än att skälla på barnen.
Det värsta är att när Kelly tjurar så börjar Alfons tjura och tvärtom, så man har hela tiden 2 tjuriga barn..Jippi...INTE!!

Snart kommer nog Mogge hem och då kör jag som attan bort till Sandra och sen bär det av mot Lillänge. Känns lagomt roligt när Mogge berättade att det tog han 15 minuter att ta sej från "Jula" till stora rondellen vid E14...Jaja, bara att ta tjuren vid hornen!

Mogge kom någon gång!!

Ok..

Då vet jag att det är kommit, men det skulle ju lika gärna kunna varit "kom mitt då" ju ;)

Nu har jag smitit in en stund innan jag ska iväg och hämta barnen på dagis, jag slutade klockan 1 och dom klockan 2.. Det är end¨ingen vits att hämta dom tidigare än 2 eftersom dom sover nu ändå, bättre att dom får sova en stund än att jag ska väcka upp dom mitt i skönhetssömnen=)

i eftermiddag efter Sandra slutat jobbet och Mogge kommit hem från sin shoppnig runda på stan (!) så ska jag och Sandra in till lillänge och handla de klappar som man kan skaffa sej där, imorgon ska vi på stan och jag anntar att det kommer att vara mer eller minder KAOS på stan i morgon..Så det kan vara skönt att ha affärerna utanför stan klara redan idag. Det är ju snart jul ju!
Idag på jobbet har jag vart riktigt glad och allt har vart så juligt och mysigt, så dagen bara flög förbi. Härlig känsla! Vi har pysslat hela förmiddagen, druckit glögg och lyssnat på julmusik..Julkänslorna gör sej påmind sådanna gånger!

Nä nu ska jag prata klart med Mimi på MSN och läsa bloggar innan det är dags att hämta de små!

Morgon tanke!

Jag kan inte släppa det här!

Hur är egintligen texten?

1.Jag såg mamma kyssa tomten jag, tänk om våran pappa kom mitt då...

2.Jag såg mamma kyssa tomten jag, tänk om våran pappa kommit då...

Jobbigt när man inte kan släppa rätt värdsliga saker.

Nu sk ajag på jobbet!

Ha en bra dag alla!

GLAD!

Ikväll känner jag mej jätte glad! Kan vara för att Mogge har gått på sin julledighet redan idag och är ledig ända tills
13/1-09! Kan även vara för att jag har de 3 finaste människorna att leva med. Eller så kan det vara för att lillasyster Liza har bestämt att hon vill fira jul med oss här hemma!! Kan även vara för att jag ska jobba imorgon och sen är det helg..
Kan vara alla de ovanståeende sakerna..Och att det dessutom snart är jul och jag börjar känna att jag hinne rikap mer och mer med allt som hör julen till..

Strunt samma vad det beror på, glad är jag!

Nu ska jag se klart på "Bonde söker..."

Pepparkaksbak...

...Med två super trötta barn och en mamma med absolut inget tålamod=jätte dålig kombination!

Men vi kämpade tappert på, degen tog slut och några pepparkakor vart det tillslut =)
Kelly fick gå och lägga sej redan klockan 17.30 efter att ha skrikit och gnällt sedan hon kom hem från dagis, så hon hann bara med att äta en bit deg och sen var det läggdags. Alfons däremot höll sej vaken ända till klockan 18.15 för att inte ha sovit på hela dagen, så har han vart på bra humör. Gladast vart han när vi gjorde sista plåten med pepparkakor:

Bokstavs pepparkakor, kan det bli bättre? ;)

Imorgon har jag öppningen i Hoverberg och gör helg klockan 13, sååå skönt!! Det gör mej inget att kliva upp klockan halv 6 på morgonen när man får göra kväll så tidigt. Efter det, innan jag hämtar barnen pådagis, ska jag ta en snabbis på Dollarstore och se om jag kan hitta någon liten mer klapp till någon.
Mogge ska in till stan med Chryslern som skulle lämnas in på någonslags reparation och undertiden skulle han julhandla....Till mej!! Barnen slipper iallafall kliva upp tidigt imorgon eftersom Mogge lämnar dom inann han åker till "the big city"

Nu har jag svamlat klart om allt och ingenting..Tack för mej.




Alfons dagen

Vi lämnade Kelly på dagis klockan 10 idag och åkte direkt in till Hab. Där fick vi lite tips och råd hur vi kunde göra för att underlätta för oss alla. Vi måste bestämma oss för vilka fighter vi ska ta och vad vi ska vara hårda med. Vi kan inte ha det som vi har det nu, vi hanterar samma situation olika jag och Mogge. Man kan heller inte ta alla fighter för då skulle vi inte göra annat än bråka, tjata och gnälla..Så det var bra att höra!

Efter det åkte vi till Coop och handlade och åt kebab. Alfons hittade bollhavet som dom har, det tyckte han var jätte kul..Jag trodde att han inte ens skulle våga gå in i det :)

Efter det var det dags för Alfons att sova, så Mogge körde en sväng med bilen medans jag sprang i de andra affärerna i Lillänge...Han somnade aldrig, så då åkte vi hem.

Efter maten ska vi baka pepparkakor och lyssna på julmusik. Till maten blir det prinskorv, köttbullar, rödbetssallad och potatis. En liten försmak av julbordet.

Så det var den Alfons dagen det, fanns inte så mycket mer att göra när han var jätte trött men inte vile somna..MEn det var kul så länge det varade.






Julbord!

Glömde att skryta om att vi vart bjudna på riktigt god jul lunch på dagiset i Hoverberg i dag! Allt man vill ha på ett riktigt julbord fanns...Förrutom svärmor och Willys revbensspjäll förståss *suck* Dom kan ingen slå!! (det fanns inga revbensspjäll alls idag)

Sitter och kollar på "insider" samtidigt som jag slår in julklappar på mitt nystädade golv=) Dock klarade jag inte av att kolla längre när det handlade om de hemlösa och fattiga..Stackre! Själv klagar man när man har det dåligt med pengar så att man inte kan äta det godaste varje dag, eller köpa den där fina tröjan, eller ge de lyxigaste julklapparna, eller åka vart man vill när man vill (Kälarne) eller allt det där andra som man faktiskt kan göra emellanåt. Man har det ju för jäkla bra egentligen, men det inser man bara när man ser dom som verkligen inte har det bra. Mitt samvete klarar inte av att se sånt, specielt inte när jag vet att jag inte gör något för att hjälpa...Det kan hända at jag ger en tia till de stackars frusna spelemännen som står efter "Gågatan" ibland, men det är verkligen allt. DUMMA MEJ!




Lyssna på detta!

Missade ni detta på radion, så lyssna!

http://www.youtube.com/watch?v=pcNJEBgaaA0

Så jävla klockrent!

"million candles burning"

Alfons favvo låt nu, med Martin Stenmark..Vart får han sina favorit låtar ifrån?? Jag hade knappt hört den innan Alfons började tjata om den.
Den vart vi osams om på vägen hem från Fåker, så fort det vart någon annan låt än den på radion så skrek han och grinade det värsta han kunde..Jag försökte lugna han med att han skulle få lyssna påden när vi kom hem, på datorn..Men han förstod inte vad jag menade fast jag försökte formulera mej på jordens alla vis..

Ikväll går Mogge tydligen på jullov :) Han visste inte att hans jobb hade stängt nästa vecka ända från Måndag :) Ingen vart gladare än jag! Nu kan jag ta på mej jobb utan att ha dåligt samveta att mina barb ska gå på dagis dagarna föra jul.. Och imorgon har han tagit ledigt eftersom vi först ska på Hab. och sen på kvällen skulle dom ha något möte om vattenföreningen här i byn. Mogge är kassör och ska helst vara med på det.

Än har jag inte skurat några golv...Men nu SKA jag..Ska bara prata kart med Mimi på MSN först ;)

The eftermiddag from hell!

Fy vad gnäll och grin det vart på mina två små i eftermiddag:( Den ena har vart värre än den andra och när den som vart minst missnöjd märkt att den andre vart värre, då ska den klå den...I tjur och gnäll *torkar min svettiga panna och baddar mina frusterat röda kinder med kall vatten*

Eftersom jag slutade tidigt idag, så skyndade jag mej på Dollarstore en snabbis innan jag hämtade barnen på dagis. Båda barnen låg och sov när jag kom, men Kelly vaknade när jag lyfte upp henne, det gjorde INTE Alfons..? Han sov och sov fast att jag satte han i bl stolen och spände fast han. Trött grabb! Vi åkte till Sandra och Stella direkt efter jag hämtat de små liven, där vart vi bjudna på mat och kaffe. TYvär var barnen lika gnälliga där, så jag kan inte direkt påstå att jag njöt av att inte vara hemma :(

KAn tillägga att natten vart hemsk den med. Kelly har sovit jätte dåligt, vaknat och vart pigg mitt i natten och skrikit däremellan. Jag sov 3-4 timmar inatt...Jag behöver MINST 7 timmars sömn för att fungera.

Imorgons ka vi på Hab. se om dom har några knep vi kan ta till med för att det ska underlätta för alla i familjen, KElly ta efter alldels för mycket av Alfons både på gott och ont :/ "Älskar dej" sa hon iallafall nyss när jag la henne :) Alfons med, men det har han ju sagt bra många gånger innan :)

Nu ska jag skura här hemma, Mogge hade dammsugat och bytt sängkläder *viskar tyst kors i taket, så att inegn hör*  ;)

Logg bok

Idag hade personalen på barnens dagis börjat skriva logg bok om Alfons. Det tycker jag var jätte bra! För nu kan jag läsa om vad dom gjort på dagis och sen fråga honom vad dom gjort och svarar han inte (som vanligt) så kan jag hjälpa han på traven med hjälp av vad jag läst :) PErfekt! Vi ska även skriva här hemma vad som hänt så att dom på dagis kan prata med honom om vad vi gör hemma.

Det verkar inte bli nå ljusare håret :( Jag har inte tvättat ur än, men det ser ut som det gjorde innan jag smetade in det i huvudet..FAAN!



Tillslut somnade båda två=)

Kelly ville inte släppa Evy när hon var här. Hon satt fast på Evy som ett plåster, Kelly älskar Evy :)
Tillslut var KEllan så trött att hon var tvungen att sova, men vill fortfarande inte släppa Evy, det slutade med att Evy fick läga henne. Hon somnade, men vaknade tyvärr lika fort igen..Hon skrek och skrek så till slut tog jag upp henne och la Alfons undertiden hon var uppe. Han somnade ganska fort och tillslut kunde jag även lägga kellan och somnade med det samma..Pjuuuh!

Idag har jag jobbat i Hoverberg och det verkar som att jag ska jobba resten av veckan med...Förutom Torsdag, då ska vi på Hab. med Affe.
Hur ska jag hinna med allt innan jul?? Bara en vecka kvar tills allt ska vara klart!

Just nu sitter jag med en ny omgång blekning i håret och hoppas på bättre lycka denna gång. Hade tänkt att slå åin de få julklappar jag har köpt ikväll, men det är så skitigt på golven att jag inte vill sitta på dom (jo faktiskt!!) Mogge skulle städa imorgon innan jobbet och tur är väl det..Annars blir det aldrig gjort känns det som, jag har tappat städgnistan totalt =/

Nu ska jag läsa bloggar och invänta att tiden på blekningen ska ta slut, så jag får duscha någon gång..Jag har öppning i morgon vilket innebär att barnen ska vara på dagis strax efter klockan 6 *Gäääsp*

TACK EVY! ...Igen!


Räddaren i nöden!

Evy är just nu min räddare i nöden!
När vi kom hem från dagis och satt och åt mat insåg jag av katternas skrik att det var slut på katt mat. Alfons var/är på sitt sämsta humör, så min ända utväg var Evy. ringde henne och frågade om hon kunde åka på ICA åt oss..Och gissa vart hon är just nu...På ICA och köper katt mat! JAg vet inte vilka som bli gladast, jag och barnen eller Katterna..? Katterna som får mat eller jag som slipper höra jamandet ;)

TACK SNÄLLA DU!!

illa, jag mår illa!

Ush, vad jag har mått illa nu på kvällen :( Kan det vara en magsjuka som smyger sej på tro?

Jag vill inte bli magsjuk!

Jag är helt orkeslös och har vart det sedan jag hämtade barnen på dagis och inte vart jag någt piggare av att få besök heller tyvärr.

Sandra och Stella har just åkt och båda barnen sover. Det är så typiskt att KEllan ska börja tjorva vid läggningarna när Mogge börjar jobba igen. Ikväll skrek hon sej till sömns, det var länge sedan hon gjorde det nu, men just ikväll när man känner sej risig, då gör hon det:( Tur att Sandra var här och hjälpte mej..TACK!

Nu ska jag lägga mej i soffan och somna!


Äkligt!

Äkligt ropade Alfons och sprang till skurhinken och böjde sej över för att kräkas...Trodde både han och jag.. Han hade hicka :) Men det lät faktiskt som en hulkning innan kräket.. Söt nos. Duktig var han iallafall som visste vart han skulle kräkas om det skulle komma.

Snart kommer Sandra och Stella hit en stund, mina barn lär väl knappast hinna leka så mycket innan det är dags för dom att hoppa i säng, men men..Jag har ju sällskap en stund iallafall ;) Härligt med Sandror som har körkort och kan hälsa på en "strandsatt" Carro mitt i skogen :D


Fel på bara min blogg??

Är det  bara min blogg det har blitt nåot galet md??
Det går inte att klicka på själva skriv fältet med musen. För att kunn abörja skriva måste jag först tycka på heldragna strecket för att sen kunna börja skriva..Så blir det konstiga inlägg med sådanna heldragna streck i tid och otid så beror det på att det det är nåt fel av någe slag ..

Är det bara jag som har så?



Dom där streckan pratar jag om.

En tripp till stan...

...Vart det ju som sagt idag :)

Trippen vart tillsammans med Petra, tyvärr fick jag inte ens hälften av vad jag tänkt gjort, men jul kläder till barnen vart det iallafall. På Torsdag ska jag och Mogge ha en "Alfons dag" så då får vi väl ta en sväng på stan och se om vi kan lyckas uträtta lite till iallafall.
Med "Alfons dag" menar jag att Kelly ska få vara på dagis och vi ska rå om Alfons själva. Vi ska vara på Hab. klockan 11 så före och efter kan vi hitta på något med han, typ gå på stan.. ;)

De här kläderna köpte jag till barnen idag:









Dessa t-shirtar fick Alfons av Mona (pappas fru) som vart i London.



Kevin!


Jag har ju glömt att skriva om min lycka över att Kevin vann "Idol" igår! Inte för att Alice är dålig på något sätt, men Kevin är bättre, så det så ;)

Jag har även skrivit min livs första insändare till tidningen idag! Jag blir så förbannad på Östersunds komun! Vet ni vad Emma tjänar när hon jobbar på lassarettet?? 30 kronor dagen! Fatta 30 kronor, det är ju ingenting! Hon får ut ca 500 kronor per månad i lön och det överlever man inte på!! Hon betalar dessutom 40 kronor i resa varje dag (t o r) hon går alltså back på att jobba, och det retar mej något så in i norden!! Är inte det diskriminering? Bara för att hon är handikappad så är hon inte värd mer?!  Jävla komun! Renovera badhus och stor torg kan dom göra, men inte ge en handikappad mäniska bättre lön än så (kan det ens kallas lön??) Hon gör ju saker som måste göras när hon jobbar, hade inte hon gjort det så skulle någon annan göra det med en betydligt mycket högre lön!
Usch, jag blir tokig!
Emma och alla andra handikappade är också mäniskor. Tänk om man skulle ge t e x en invandrare den lönen, då skulle det bli ett jäkla liv om diskriminering och minder värde, men inte när det gäller handikappade.
Jag är egentligen en sån som inte tycker synd om handikappade, som har oftast ett jätte bra och givande liv, men just i detta fall så tycker jag jätte synd om dom! Så här ska det inte vara.
Håller ni med mej, visst är det förjävligt?


Att jag aldrig lär mej?


Idag har jag vart på stan med Emma och hjälpt henne att julhandla, det gick kanon bra och hon köpte till alla som hon hade uppskrivet på lappen :)

På stan köpte jag hår färg, jag trodde det var slingning(blonda), men när jag kom hem och skulle slinga mitt hår så fanns det ingen hetta i förpackningen..Faan jag har köpt blekmedel!
Men jag trodde i min vildaste fantasi att det kanske skulle bli bra ändå...Det vart det inte! Gult vart resultatet :( Så imorgon måste jag köpa slingmedel och slänga i mitt förstörda hår *suck*

Jaja, efter stan skjutsade jag hem Emma och satt kvar där et tpar timmar och surrade samt hjälpte Emma att slå in hennes klappar=jätte mysigt!!
Efter det åkte jag in till Sandra en sväng för att se hur bakis hon var (och hämtade upp några lampor till Mogges traktor) Hon var jätte bakis =D

Har just vart upp och hämtat ner Alfons från hans säng, han har nog drömt mardrömmar och kunde inte somna om, eller så var han bajs nödig för nu krystas det här bakom mej ;)

Lite bilder från de senaste dagarna:
















Damn it he´s a man!


Jisses vad Darin har blivit stor, ser ut som en man nu ju! Det gjorde han då rakt inte när han var med i "idol" för något år sedan!

Ja, det var bara det jag ville säga! 

Här siter jag...

....Och lyssnar på julmusik :) Fick riktigt mycket julkännslor idag när vi hade lucia ffirande i HAckås! Hörde även några skoltjejer sjunga "tänd ett ljus" och då rös jag över hela kroppen...Den lyssnar jag på nu!

Nu har barnen lagt sej och Mogge tittar på något (tråk) program på "Discovery chanel" man kan alltså säga att jag har lite egentid ;)
Imorgon ska jag och Emma på stan och julhandla, jag ska försöka hinna med några klappar jag med, men huvudsaken att Emma får sina gjorda...Hon har ju ett jobb att sköta på vardagarna medans jag bara jobbar ibland och kan åka in och handla det jag ska någon annan dag när jag är ledig..
Mysigt ska det bli iallafall!!

Jaha, vem tror ni vinner ikväll på "Idol" nu då??
Själv tror och hoppas jag på Kevin!

Hejja KEvin friskt humör, det är du som "Idol" gör :)

Morgonpigg?!

VAd lustigt det kan vara, vissa mornar är jag som död och andra, som den här, så känner jag mej pigg.
Härligt känns det att vakna så iallafall :)
Resten av familjen sover och lär förmodligen göra det ett par timmar till och jag ska iväg på jobbet och lussa!

Ikväll är det final på"Idol" det ska alltaså bunkras upp med massa gott, folköl, godis bla. är det fest så är det ;)


Nu ska jag bylsa på mej kläder och åka..Tack å adjö!

Kväll!!

Alfons sover sedan över 1 timme tillbaka, Mogge och Kelly har fortfarande inte kommit hem från affären (och Evy) så här har jag suttit i total tystnad och njutit mej igenom alla närmare 70 blogginlägg som jag missat efter att inte haft datorn igång igår...Livet är bra underbart iblan ;)

Imorgon ska jag jobba i Hackås och där ska jag medverka i ett lussetåg, det blir skojj!

Annars är det inte så mycket intressant som händer i mitt liv nu-jag jobbar, är med familjen och sover..Thats it!

Alfons har föresten lärt sej antal nu :) Det var en av de frågor dom ställde på Hab. sisst vi var där-om han kunde antal. Nej, nej sa vi, det kan han inte..Men vipps häromdagen så kunde han ju..Duktiga killen våran!!

Nu hörde jag en bil rulla in på gården, undra om det var Mogge och Kelly?? Hon är nog super trött nu skulle jag tro..


Lucia tåg/utvecklingssamtal

Innan jag hann publicera förra inlägget kom barnens förskolelärare hit och hade utvecklingssamtal med oss. Hon tyckte att båda barnen utvecklats under hösten och att dom gör framsteg hela tiden :) Dock höll hon med om att Alfons är "speciel" och dom ska försöka hjälpa han på bästa sätt, i den mån dom kan.

Direkt efter samtalet kläde vi på barnen och åkte med farmor och Willy ner till skolan där dagis barnen skulle ha luciatåg. Kelly ville inte alls vara med så hon satt med oss istället och tittade på, Alfons däremot tyckte det var kul :)
Efter barnen lussat klart bjöds vi på skinkstut och tomte gröt +kaffe, pepparkaka och klementin, det var gott och nu längtar jag jul maten!!

Nu har svärmor och Willy just åkt hem, Mogge och Kellan for på affären, Alfons sitter framför tv:n och är super trött eftersom han inte sovit något på dagen idag, och jag sitter här...Såg just att jag hade 58 inlägg på bloggkoll att traggla mej igenom ikväll :D

Några bilder från lussetåget (Dåliga bilder, men ändock)


Kelly, den gåra och lurviga..den nenda bilden vi hann få med henne på.






Gosigaste tomten var iallafall Affe :) Tycker jag så klart...

Vågad! (detta skulle ha publicerats mitt på dagen, men jag hann inte)

Igår efter jag slutade jobbet var vi så vagade att vi åkte in till stan. Jag slutade klockan 17 och vi kom hemifrån klockan 17.30, det är vågat för oss!
Vi skulle in och köpa videoband till filmkameran och hämta upp tomtedresen som gammelmomma köpt till Affe, skulle vi göra det idag skulle det bli superstressigt, så det var abra ett och gör...Och det gick kanon bra. Barnen kom visserligen inte i säng först halv 10 igårkväll, men eftersom dom är lediga från dagis idag, så gjorde det inget.

Igår ringde dom från dagsis och sa att Alfons inte var sej själv så Mogge och Kelly fick hämta han efter lunch. Han har fått lite hosta, men är pigg som vanligt, så luciatåget ska båda vara med på sen :) Farmor och Willy ska också komma och kolla så det blir kul!

Tanken var att barnen skulle ha utvecklingsamtal idag på dagis, men eftersom personalen på barnens dagis gärna vill att båda föräldrarna är med och våra barn är klen, så skulle hon komma hit, nu snart och ha det här hemma. Jätte snällt!! Men prestations ångest får man såklart ;)


Den här Nassen var det som tomten lagt i kallendern i morse:)


Mums tyckte Kelly...


MEn Alfons tyckte den var "äquig" (äcklig) och hämtade sej en klementin istället.

celebert besök.

Idag efter jobbet kom Petra och Ellen hit. Ellen och Alfons lekte ovanligt bra idag, medans Kelly mest var hängig...Hon får vara hemma från dagis imorgon med.
Vi bjöd dom på mat och surrade en massa, massa=trevligt, trevligt!

Varför känns det som Onsdag idag? Alla jag pratat med har trott att det vart Onsdag idag..

Kom just på att Alfons inte har något att ha på sej på dagisets lucia tåg på Torsdag =S Tack och lov ska det inte vara först klockan 15 på eftermiddagen, så jag hinner blåsa in på stan från förmiddagen och köpa något..
Innan lussetåget ska vi ha utvecklingssamtal för Affe och inskolningssamtal för Kelly, klockan 13, så det blir inte mycket tid påstan, men något ska man väl kunna hitta till lillgubben.

Såklart ringde dom från 3 olika förskolor och frågade om jag kunde jobba imorgon, men jag ska ju vara i Hoverberg där jag vart tidigare i veckan, så det var bara att tacka nej :/

Jaja, det vart en sammanfattning av den här dagen det..

God morgon!

Nu är jag klar för jobbet och dagen kan gärna få komma :)

Hade såklart svårt att somna igår, så jag känner mej som mer död än levande, men det kan jag ta, bara jag får jobba!

Idag skulle Evy komma hit och vara med Kelly en sväng så att Mogge kunde snöröja lite med traktorn. Det är en gammal trektor som är väääldigt svårstyrd, så det går inte att ha med barn i den, inte så länge de är så här små iallafall. ..Så det var ju himla snällt av henne att komma och hjälpa....igen...

Jaja, nog för den här morgonen..

På återseende!

Ny duschad...

..Och ren sitter jag här!

Dagen på jobbet har gått super fort och vart trevlig. Det vart så att jag ska jobba även imorgon på samma ställe och Onsdagen var redan bestämd sedan tidigare.
Det är så typiskt att man får jobb erbjudanden på andra ställen när man redan har jobb de dagarna :( Om Fredagen (förra veckan) fick jag rebjudanden från de 3 ställen jag jobbat på och var uppbokad på ett utav dom och fick tacka nej till de andra två. Måndagen(idag) var jag uppbokad i Hoverberg och fick erbjudande om att jobba på ett annat och imorgon var det lika dant :( Önskar att det kunde vara mer utspritt så att man fick mycket jobb!!

Barnen sover iallafall nu och Mogge är ute och plockar bort ett däck från Chryslern som fått punka, det ska han och Kelly lämna in för lagning i morgon medans Alfons är på dagis-han är pigg nu igen :)

Imorgon har jag öppningen  på förskolan och måste åka hemifrån senast 06.10 =tidigt som attans! Så ikväll hoppas jag att det blir en tidig kväll, det vart det inte igår..Först hade vi besök av Evy och Nini (vilket var mkt trevligt) och sen tog det såklart en bra stund innan man kunde somna också..Jaja, som man bäddar får man ligga!

..Så mycket text, men inget intressant, det är lustigt hur man lyckas..?

Snart jobb...

...Och här sitter jag..

Resten av familjen sover och jag ska snart åka iväg till Hoverberg för att jobba. Mogge ska ju som sagt vara hemma med sjuka barn idag, det känns som jag gärna jobbar de få dagar jag har, istället för att vara hemma med barnen som jag vart i 2½ år ändå..

Det är inte lika kallt idag heller som det var igår, våran temp står på -9 grader, så idag är det mildt!

Nä, det här har jag inte tid med längre..Plikten kallar!  :)

7 december...

...Och jag har namnsdag! Inte lika ärofyllt som Mimi som minsan hade Bollibompa namnsdag här om dagen, men ändå!
Och en enda gratulation har jag fått.  :,(     + en ifrån Alfons, som jag förövrigt bad han om att säga. Så 2 då..Den andra var från Evy!

Så nu vill jag bli pepprad med gratulationer på komentarerna! Mitt mellan namn Angelika och har alltså namnsdag idag!

Min supergoda hallon kola!!

Jäklar anåda vad god hallon kolan som jag gjorde igår vart! Det godaste hemma gjorda godiset jag någonsin gjort! Som sagt: Kom och smaka vettja!!

Idag var jag och MArtiha på fryshuset och fyndade, där fanns det super mycket kläder, skor, halsdukar, väskor, mössor osv. Jag hade kunnay shoppa mej fattig där trots att det var billigt det mesta. Det fanns tyvärr inga kläder i Alfons storlek, det är ju han som behöver kläder här hemma, men en del till mej vart det ju :)
Det här köpte jag idag:

En långa tröja till mej!


Ett par mörkblåa jeans..Till mej!


VAnliga svart byxor också till mej :)


Gråa blanka jeans...till mej såklart!


tröja till Kelly.
Allt detta + etpar stickade benvärmare till mej för 500:- som hittat tycker jag!!

Efter vi vart där åkte jag till Rusta och handlade några små julklappar till barnen och efter det åkte jag hem till Emma. Maritha och Ingvar och fikade. Surrade en himla masa också, såå himla härlig familj de där!!

Imorgon jobbar jag, så Mogge får vara hemma med sjuka barn imorgon..Alfons hostar så det låter som lungorna är på väg upp och har svårt att andas, han fick Ventlloine förrut och har sovit sedan en timma tillabka. Kelly är jätte snorig och kan inte säga "m" och "n" idag har jag hetat "babba" och vill hon ha mer av någor säger hon "bera" låter så himla sött!

Nu ska jag läsa bloggar och äta nudlar...Mums!

Julen är häääär!

Jag har haft väldigt klent om julstämmning i år, jag älskar julen i vanliga fall men i år vette tuan vad det är. Jag bakar, gör julgodis, hänger upp julgardiner, tomtarna står på plats, MEN jag har inte lyssnat på julmusik först nu! Nu sitter jag och lyssnar på "Julen är här" NU har jag jul snart!!!
Bara alla julklappar kvar att införskaffa, inte en enda som är klar än..*Gulp*
På Tisdag ska jag in och julhandla, försöka hinna med de flesta då.

Imorgon var tanken att jag och Emma skulle på julmarknaden på Jamtli, men Emma vill inte. Men nyss ringde Maritha och frågade om jag vill umgås med henne i stället :) Så vi ska på Fryshuset och fynda (förhoppningsvis!!)

Nu ska jag gå ner i carporten och väcka KElly!

fel!

Fel av mej att skriva att jag fick 15 000:- från patientskade försäkringen-det var 19 000:-
Checken har kommit och den är bara att lösa in :) + att jag fivk 5 000:- strax efter att jag anmälde det. så 24 000:- än så länge är inte fy skam!

I skrivandets syund ser det ut så här i köket :


Hahahallon kola!! Spännande att se hur det blir!
Vanlig knäcksmet+ ett gäng med gelehallon och några droppar karamell färg enbart för att förstärka färgen på den.

Annars idag har vi vart hos Evy och hälsat på en sväng på förmiddagen, vi gav henne en påse med smakprover på allt godis jag gjort som tack för hjälpen. Hon var barnvakt en stund i går medans Mogge var ute och skottade på gården (med traktorn) och jag jobbade.

På vägen hem somnade Kelly i bilen, så nu är hon ner bäddad i bilstolen med Voxipåsen och Alfons och Mogge har gått upp och lagt sej i våran säng en stund.

mmm, luktar hallon i hela huset. Kom och smaka vettja!

helg!

Nu har jag gjort helg för denna veckan!
Idag har jag jobbat i Hoverberg och det har gått kanon bra! Lite lyxigt att vi var 4 personal på 8 barn de första timmarna ;)
Det har vart lugnt hela dagen och de sissta timmarna satt jag och pysslade med de få barnen som var kvar fram tills stängning. Ett och annat armband har jag gjort, både till mej, mina barn och dagis barnen, jag längtar tills mina barn kan pyssla med sånt =)

Ikväll har jag gjort lite mer julgodis, det är så kul att göra.
det något slags hemmagjort recept idag. Med önskemål om recept lägger jag ut dom lättsammaste:

Krossa kola kakor och  lägg i botten på aluminiummuffinsformar (vilket ord!)
koka knäck (1dl sirap, 1 dl socker, 1 dl grädde) krydda den med kanel och vanilj socker och häll ovan på de krossade kakorna, det var jätte gott!

Lakrist knäcken jag gjorde var vanlig knäck som jag hälde i lakrits strössel i.

Rice crispies godis.
3msk margarin
40 mashmellows
1½ liter rice crispes flingor
blockchoklad
Smält smöret, tillsätt mashmellowsarna och låt dom smälta, häll sedan i flingorna och rör i hop.
Häll upp allt på ett bakplåtspapper (eller forma bollar kring klubbpinnar för den som är amitiös) och låt stelna en stund. Doppa sedan bottnarna i smält choklad och låt stelan svalt.

Marsipan kulor.
Rulla bollar med marsipan, ställ på bakplåtspapper och häll över smält choklad. Toppa med krossade nötter.
Jag har gjort likadana fast med nougat istället för marsipan också.

Det var några recept det.




Nu är det snart "Idol" och jag längtar som vanligt

På hugget.

Trots att jag har besök, har jag gjort lakrits knäck, jul apelsiner och knytit ihop kanel stänger med granris. Ok, Sandra har hjälpt till med lite också ;)


Slut resultatet


Ja, dom här vart inte så dumma kan jag lova:-)

Brev!

Jag fick ju brev idag från patient skade regleringen :)
15 000 kr, jo jag tackar :) Och det är inte allt jag kommer få, jag kommer få för resor och läkar besök i Umeå också, men jag måste ringa dom och be dom skicka intyg på hur många gånger jag vart där först!
Och ev kommer vi få för Mogges förlorade arbetsinkomst också..
Tyvärr finns det redan hål att stoppa dom i, så det blir inget onnödligt lyx här inte :/

Vad har den här dagen haft att erbjuda då?

Jo, den här dagen har bestått av både ett besök på Hab, en snabbis på Ö&B, mer jul godis, och besök av Emilia och Erik :)

En rätt bra dag med andra ord!

På habililteringen sa dom iallafall att vi skulle ansöka om både avlastning och vårdbidrag, sen om vi får något av det återstår att se, men det är värt ett försök iallafall.

När jag hämtade barnen på dagis idag fick Alfons ett utav sina utbrott :( Jag som hade tänkt att vi skulle åka hem och gå ut med pulkan, men det sket sej totalt. Hans utbrott höll i sej närmare en timme och efter det så var både han, jag och kelly utmattade, så vi stannade inne och gjorde marsipan och nougat godis istället. Kelly åt och Alfons försökte göra bollar utan att lyckas, men vi gjorde det tillsammans och det var det viktigaste.

Efter barnen ätit upp dera mat kom Emilia och Erik hit och fikade med oss, dom har just åkt men nu tror jag att jag hör Sandras bil komma ute på gården...? Jag vet att hon ska kommma så vi får se om det var hon eller inte.
Det var inte hon, det var grannen som var ute och skotta med sin 4-hjuling..

Ja det var den dagen det..


Alfons igår när han fick slicka av sleven


Kelly idag efetr ha provsmakat alla sorter :) Håller på att bli sjuk som ni kanske ser :(


rice crispies godis


Marsipan godis och nougat pluppar med choklad på


Choklad fudge på ljus choklad


Knäck!

Jul godis =)

Just nu här hemma görs det jul godis av olika slag.
Alfons har hjälpt mej att göra knäck och rice crispies godis, efter han har lagt sej ska jag göra marsipan godisar och choklade fudge.
Det bästa med att hjälpa mamma med godis bak är nog att få smaka på allt :)

Idag har jag jobbat på förskolan i Oviken och det gick toppen bra, dock kändes dagen lång men det var ändå jätte kul!
Hon jag jobbade med förklarade för föräldrarna som hämtade sina barn att "den här tjejen kommer ni få se mer av, för hon är ducktig" Och talade om innan hon gick hem att hon satt mej längst upp på vikarie listan. Sånt värmer riktigt mycket och känns jätte kul att man är uppskattad även fast man känner sej mest bortkommen de första dagarna på ett nytt ställe.

Jäklar vad det vräkt ner snö idag!! Ändå har det vart kul att vara ute och gräva snögrottor med barnen på jobbet och åkt och dragit madrasser =)

Singel igen..

Nu har mitt kvällsbesök Carro åkt. Vi har surrat masssor om den "gamla goda tiden" då vi bodde grannar i Brunflo, tog ett par öl för mycket på Saidas och våran hemska fast jäkligt roliga tripp till stan med Mogges Bubbla. Hahahaah!
Det var tider det!!

Imorgon ska jag jobba i Oviken för första gången, det blir spännande!

Nu ska jag sova! God natt!

Typtontoppa!!

Typtontoppa betyder nyponsoppa på Alfons språk.
JAg hade glömt att ställa in nyponsoppa förpakningen i kylen när jag gick upp och la KElly alldeles nyss. Jag var väldigt noga med att blåsa ut alla ljus som står i höjd så att Affe kan nå, men nyponsoppan.....
När jag kom ner hör jag Alfons stå i köket och fuffla med nåt, jag kommer in och han säger "typtontoppa" och ler. Han har tagit en stol och ställt mot diskbänken så att han skulle nå förpackningen med nyponsoppa och han har druckit upp hela!! Direkt ur förpackningen och han var sååå lycklig så! Jag hade inte hjärta att bli arg heller, han var så söt och den stod ju framme ju!
skit unge ;) Massa bus i mina små kan jag lova, tur bara att dom inte kommit på alla hyss man kan göra än..Men det lär väl komma antar jag =/

Eftermiddagen.

Efter barnen (läs Kelly) hade sovit så åkte vi till Emilia och hälsade på, alltid lika trevligt att umgås med henne!! Nu längtar jag tills Ullis flyttar HEM igen så att man kan umgås mer med henne med!!
hos Emilia vart vi bjudna på både fika och mat, så oss har det inte gått någon nöd på ikväll inte :) Alfons och Kelly lekte ovanligt bra båda två och det är riktigt kul att se. Nog för att det vart liiite gnäll, men inte alls som när vi bara är hemma.

Pratade nyss med Carro och hon skulle komma och älsa på snart, trevligt med kvälls besök. Hoppas att barnen har lagt sej inan des så att man kan prata i lugn och ro en stund över en kopp kaffe eller te.


Kellans nya mössa! Lite uppkäftig kanske, men för 10 kr på Dollar så kunde jag inte låta bli!
inte den ultimata dagis mössan kanske;)


Alltid  retar det nån!

Habiliteringen

Jag och barnen har vart ute och åkt pulka hela förmiddagen, svettigt vart det att dra dom genom hela byn och upp och ner för backar, men kul var det!
Medans vi var ute ringde kuratorn från barn Hab och ville träffa mej. Antagligen har hon fått anteckningarna från läkaren jag träffade förra veckan där det stod hur nere jag var/är. Hon berättade att hon skulle hjälpa oss att söka vårdbidrag och ge oss tips och råd om hur vi ska göra fram tills Februari, då det är tänkt att dom från Hab ska komma på barnens dagis och se hur Alfons är i den miljön. Det kändes som en stor lättnad när hon ringde och att hon sa att hon förstod hur jobbigt jag hade det. Hon menade på att timmarna på eftermiddgarna är jobbig för de flesta familjer och har man då ett barn med speciella behov är det ofta ännu jobbigare. Jag vet ju int ehur andra familjer har det på eftermiddagarna, men jag vet att vi har det kämpigt då.

Hur är eftermiddagarna/kvällarna för er andra?






Min kavata lilla tjej ville gå själv sissta biten. Det är Alfons alldeles för bekväm för ;)


God natt!

Alfons somnade aldrig när jag la honom vid 19.30, vid 21.00 tog jag upp han och han fick komma ner till mej en stund.

Men nu har han sovit i drygt en timma och jag ska lägga mej i soffan och titta på "2½ men" och somna.

God natt!

Santa luciaaaaa!

Vilken tur att vi övade på låtar till lucia tåget i dag i hackås, nnars hade jag aldrig kommit ihåg vad man sjöng i ett lucia tåg.
Alfons kom nämligen hem och sjöng "santa lucia", "hejsan hoppsan", "tipp tapp" och någon fler låt som jag inte kunde identifiera, men han var sååå duktig så! Han är super snabb att lära sej låt texter faktiskt, snabbare än mej!
Han lät så söt när han sjöng "santa lucia" och lesbar så som han gör! gos killen! Kellan sjöng mest "tipp tapp" fast mest med händerna..? Gos ungar!! Eftermiddagen(som vart kort eftersom jag jobbade sent) har vart suuuper mysig fast att inte Mogge är hemma :) ÄLSKADE UNGAR!

Advents kallendrar!

Båda barnen har fått en varsin chokladkallender och en gemensam med ett varsit litet paket i, åhh vad glada dom vart i morse när dom såg dom små klapparna som tomten lämnat där till dom! Alfons fick en plast haj och Kelly en plast hund, båda skulle ha med sej sin klapp på dagis :)
Chokladen var såklart också vääldigt uppskattad!

Annars idag har jag jobbat i HAckås, hade stängningen så  jag slutade halv 6, stressa hem och hämtade barnen och sen for vi hem och fikade saft, clementiner och  pepparkaka. Ingen ville ha någon middag, så vi mös med lite "gotta" istället som Alfons fått i påsen från tomten igår på Dollarstore.

På jobbet idag var det en mamma som frågade om jag var tillgänglig på Onsdag, det var jag, så då ska jag vicka för henne i Oviken, på förskolan där :) Dessutom ringde dom från Hoverberg och ville att jag skulle jobba Fredag och Måndag!!

Nu har jag just lagr Kelly och Alfons sitter och lägger pussel/spelar memory/leker med bokstäverna ca 300 olika små grejjer på golvet nu, såååå kul att sortera sen..NOT!

RSS 2.0