Seeeeegt!

Jisses vad segt det är inne på publishme.se nu!

idag har jag iallafall haft celebert besök av Petra, Amlin och Anton påförmiddagn. Vi drack kaffe och spenderade stor del av förmiddagen i skogen och plockade blåbär (jag gjorde som barnen när dom plockar och åt upp alla mina allt efetsom jag fyllde botten på hinken)
Klockan 14 hämtade jag barnen på dagis och strax efter kom momman och gammelmomman och hämtade Alfons och åkte till stan.
Jag och kelly åkte till Evy och Nini där vi åt mat och vart kvar ända tills det var dags att åka hem och lägga Kelly..
Sen hon la sej har jag hållt på och förbetedit för att måla om på Alfons rum och så vart det en liten ommöblering också..
Får se om Erik vill hjälpa mej att fixa lite där uppe imorgon, jag ska nämligen vara barnvakt till Erik imorgon =)

Nu ska jag däremot sätta mej i soffan och hoppas att min huvudvärk ger med sej till imorgon!


(och inte gick det att ladda upp några bilder heller)

Sundsvall

På Torsdag åker jag och Alfons till Sundsvall för att hämta upp pappan som jobbar sista veckan på PEAB nu =)
Ev får Kelly också följa, men jag vet inte om hon vill åka 25 mil enkel resa, titta i massa affärer utan att rymma, sova i husvagn och sen åka 25 mil till för att komma hem.. Alfons älskar att åka bil och har pratat länge om att han vill sova i pappas husvagn, så att han får följa är självklart!
Om inte Kelly följer vet jag inte riktigt än vart hon ska få vara. Emilia har kommit på att hon ska få vara där, så Erik har någon att leka med och så Kelly kan hjälpa till med Isabelle. Men det känns som om det blir slitsamt för henne som har en 1½åring och en 1½ månaders.. Tack snälla som erbjuder dej Emilia!!

Desutom ringde mamma förrut i eftermiddag och ville låna Alfons från imorgon tills på Tisdag och självklart får hon det! Bara roligt att någon vill låna barnen utan att vi behöver barnvakt av något slag =)
Så på eftermiddagen kommer momman och gammelmomman och hämtar upp honom.. Kelly nämnde något om att hon vill följa med till gammelomomma då, men vi får se vad hon säger om det imorgon.

Nu, ska jag däremot lägga mej i soffan och invänta morgondagen..En morgondag som arbetslös...suck...
 


En lugn helg!

Igår var min lilla familj en sväng på ÄlgHälga i Svenstavik och kollade, där hittade vi ett varsitt fisskespö och en ballong var till barnen.

Efter marknaden åkte vi till svärmor en sväng och bjöd på tårta för att fira...att det var halva priset på tårtan =)
Ett par timmar senare åkte vi till affären i handsjöbyn som nu säljer helt nya kläder för 5:-st och detta vart fynden-20:- för allt och bara till mej!



En middag påSkicenter i Åsarna hann vi med innan vi kom hem och började röja i carporten, så nu kan vi parkerna bilarna där igen =)

Bollibompa och mys med barnen vart det på eftermiddagen och senare kom Susanne, Danne och Susanne hit och drack kaffe med oss.

Idag har jag, Emilia, Alfons och Isabelle vat på loppis och dagens fynde vart detta:


Överdargs byxor och T-shirt till Alfons. Byxor till mej.


och till Kelly..

middag på MAX och sen hem till våra familjemedlemmar som alla träffades upp hos Emilia för middag till dom som inte var med på MAX och åt.
Mogge åkte iväg till Sundsvall runt 16-17 tiden någon gång och jag och barnen vart kvar ytterligare ett par timmar inna vi åkte hem.

Nu sover Kelly, men eftersom Alfons sov nästan 1½ timme i bilen idag, så sover inte han.. Han tittar på "Walkning with dinasours" men så fort det är slut ska han gå och sova.





Filmkväll!

Ikväll ska jag och Moggge ha filmkväll för första gången på väääldigt länge! Visst kollar vi på film emellanåt, men aldrig med ostbollar och godis.. Så nu jäklar =)

Jag har nyss kommit hem efetr en tur till Svensta tillsammans med Emilia och Isabelle, härligt att komma ut en liiiten sväng med dom tjejerna:)

Nu väntar ostbollarna och "Män som hatar kvinnor"

Helt okej!

Det verkar som att intervjun gick bra idag eftersom brukaren ville träffa mej redan nästa vecka =)

Det vart däremot inget med kontaktpersons jobbet, men jag tror innerst inne att det var lika bra. Vet inte om jag hade kunnat vara i samma rum som en sån människa ändå.. Det var ju inget jobb jag sökt, så jag ser det ändå som en ära att hon iallafall ville ha mej som kontataktperson till sina barn =)

Annars idag  så har jag hämtat tillbaka Alfons och vart in en sväng på Rusta, lite småprylar fick förlja med därifrån =)
Lämnat in engångs kamerorna från bröllopet har jag äntligen gjort också! ! !

På väg hem mötte vi upp Mogge hemma hos Evy och vart bjudna på kaffe med dopp.

Nu är iallafall hela familjen samlad och det känns som att vi snart ska lägga barnen och sen bara ta det lugnt och mysa. Jag är helt slut i kroppen!

Jobb erbjudandena bara raamlar in =)

.. Eller typ..

Idag ringde det en tjej och frågade om jag var intresserad att vara kontaktperson till hennes 2 barn, 8 timmar i veckan. Eftersom jag känner till barnen lite, så tackade jag naturligtvis ja till det och kan mest troligt börja redan nästa vecka =)
Mer än så kan jag nog inte skriva om det..
Imorgon är det intervjun för jobbet som pers ass, så jag hoppas folk håller tummarna!!

Idag har jag och barnen iallafall vart och hälsat på momman och därifrån ville Alfons inte åka och momman ville inte släppa honom, så där vart han kvar och ska sova till imorgon =)
Efter vi vart där ett tag åkte jag och barnen vidare till Ullis och Maya och lilla Maya fick äntöigen sin "gröt" ett par månader i efetrhand, men men...
Ett besök på IXO klämde jag och KEllan in också där jag fyndade 1 par jeans och ett linne för ynka 75 kronor sammanlagt.. Kelly fyndade dåligt och köpte sej en paraplyvagn till dockorna för dyra pengar.

På hemvägen vart det även en kopp kaffe hos gammelmomman och en snabbvisit hos Emilia, Erik och Isabelle.

Nu har Kelly lagt sej och innan dess har hon hjälp mej att städa, så nu återstår bara dammsugning och skurning =)

Dumma dumma idé!!

Igår var jag på Dollar och köpte väggdekorer som jag inte riktigt visste vart jag skulle ha, snygga var dom så jag tog 2 förpackningar.
Väl hemma kom jag på att i Alfons bruna rum kanske det skulle bli fint..
Jag köpte även sånna där siffror som man sätter på husväggar som han skulle ha på sitt rum och  tillsammans med den silvriga väggdekoren skulle det nog bli jätte bra. SKULLE!

Idag på stan köpte jag även silver färg och schabloner med bokstäver som jag målade hans vägg med idag, medans barnen badade..

Nu är det så att det vart jätte fult och allt ska göras om! Jag tänker ändå bjussa på en bild, men jag vill att ni ska veta att siffrorna ska vara kvar, men bokstäverna ska målas över och väggdekorern ska sitta i något helt annat rum.. För till brunt passase dom inte! Helst ska hela rummet målas om för man kan ju inte ha ett barn rum mörkbrunt heller..men det får bli en helt annan gång.



Bokstäverna är alldels för små och väggarna är alldeles för brun.. Fy Fan vad fult, nu våndas jag så att jag nästan går upp och målar över det fast Alfons ligger och sover där nu..

Onsdags handlat.

I förmiddags var jag på Hab. och fick hjälp att fylla i ansökan om vårdbidrag och hon visade mej även lite om de LSS lagar som gäller vår familj (framför allt Alfons då såklart) mycket värdefullt att dom ger oss den hjälp vi behöver ocg verkligen tar sej tid =)

Efter Hab. åkte jag in på stan och eftersom jag ändå var på jakt efter skor till Kelly och stövlar till Alfons, så passade jag på att titta i lite andra affärer.. och råkade hitta lite =)


Shorts och t-shirt till Alfons som är för stort (och för sent på sommaren känns det som), men kanske lagomt nästa sommar.
Shorts 30:-
T-shirt 30:-
Gubbkepa 10:-


Solbrillor till barnen att leka med 5 :-/styck


2 Bamse boxer till Affe 29:-/styck
trosor till mej 29:-


Brallor till Kellan 29:- styck
Jeansen är förstora men resoren i midjan är ställbar och nere i byxbenen ska jag sy in et gummiband.


Örhängen till mej 14:50:-/paret


2 stickade västar 79:-styck

Inga dyra fynd alltså! Men är man REA freak, så är man!! Kollade ju inte ens på fullpris ställen och då är det svårt att hitta dyra saker =)


Inga skor till barnen på stan vart det, men på skopunkten hittade jag dessa 3 par som får duga:

Kellans 149:-


Kellans 179:-


Affes 79:-

Så det vart inte så dyrt för 3 par skor direkt!



Ioch med att jag visade barnen vad jag köpt så var det provar time! Av med "gamla" barbapapa hatten och på med nya gubbkepan. Så söt!


Kelly ville också prva! Av med dom gamla skorna, på med dom nya av med mössan och prova Alfons nya kepa och ett par brillor =)


Cooling!!

Efter jag hämtat abarnen på dagis klockan 15 så var vi ute en bra stund, vid middags dags gick vi in och åt och sen bad för barnen, Bollibompa och sen sängen.. Nu sover båda sedan drygt en halvtima tillbaka, men det var inte Kellys bästa kväll direkt..Skrik, bråk, försöka prata sej upp osv.. Inget funkade och nu sover dom som sagt..


Arbetslös fast fullt upp iallafall.

Idag har jag och barnen vart och hälsat på i Hackås där fick jag en choklad ask av två söta systrar och av personalen fick jag en mugg som det stog: "Tack Carro" på.. Såå söta och snälla!
Barnen trivdes och ville inte åka därifrån, men eftersom jag ska på arbetsförmedlingen klockan 13 så ville jag lämna barnen på dagis till lunch, så det vara bara att släppa av dom där direkt efter vistelsen i HAckås.

Imorgon ska jag på hab. och efter det medans barnen är på dagis måste jag passa påatt uträtta en massa ärenden på stan.

På Torsdag skulle det vara ytterligaren en träff på arbetsförmedlingen, men jag kände mej inte allt för sugen på att åka på den (vab?)

Fredag är det anställningsintervju som gäller och sen kommer ju Mogge hem =) Så det känns som att veckan kommer gå fort..


Igentligen skulle jag kanske passa på att städa nu innan jag måste åka till Svenstavils arbetsförmedling och barnen är på dagis, men det är så varmt här inne så jag vill inte.. Tänker njuta av att vara helt själv en liten stund!


Tydligen går det inte att ladda upp bilder nu heller på bloggen.. suck...

Första dagen..

.. Som arbetslös kommer jag och barnen att spendera på...jobbet!
Dom ville att jag och barnen skulle komma dit spå sångsamlingen idag och eftersom jag vet att barnen kommer att tycka det är jätte roligt så åker vi dit en sväng =)

Efter det måste jag lämna dom på dagis en stund för att åka på arbetsförmedlingen..
Och efter det ska vi leka tillsammans med EMilia, Erik och Isabelle.

Nu ska jag göra oss klara för nu har barnen ätit frukost och det börjar bli dag satt klä på dom, det är ingen vits innan frukosten..

Anställningsintervju!

Idag inna jag gick hem från jobbet ringde dom från en assistans firma som jag sökt jobb hos och ville att jag skulle komma på anställningsintervju på Fredag!
Nu tror jag iofs att det är många som sökt det jobbet och vet att dom redan haft några på intervju, men hoppas kan man ju iallafall =)

Sista dagen..

Idag jobbar jag sista dagen i HAckås, efetrsom Bergs kommun har dålig ekonomi och måste varsla. Och eftersom dom måste varsla 2 stycken i HAckås, så får dom alltså inte ta in några fler tim vikarier =(  Trissst, men nu kanske man kan få fingrarna ur sej och söka fler jobb! Jag har visserligen redan sökt ett gäng, men helt utan resultat och måste alltså söka fler.. Norge here i come! (Om jag hittar jobb där vill säga)

Nu sk ajag väcka barnen och sen börjar dagen!

Ha en bra dag alla!

Helgen som vart..

Har knappt rört datorn i helgen och det har vart en blandning av abstinens och himla skönt :)

I går var iallafall jag och emma på stan där vi handlade lite smått och gott. JAg köpte allväders byxor till Kelly, en varsin barbapapa hatt till barnen, 2 par byxor till Kelly, 2 strumpbyxor, en höst mössa till Kelly och ett hårband till mej.. Allt som allt vart det inte ens 200:- REA!! =)

När jag kom hem från stan var vi bara hemma och fick besök av Micke och JEssica, barnen åt godis och badade.








(manikyr och pedikyr stod pappan för efter ett välbehövligt bad)

Klockan 19.00 efter barnen lagt sej hade jag och Mogge film kväll. 2½ film hann vi med inna vi somnade.

I förmiddags var jag och barne ut på en promenad ett litet var här i byn och hade det himla mysigt med hallon, blåbär, kottar, skog och myggor.














Efter vi kommit tillbaka kom Sandra och  Stella hit och lekte med oss. Mina barn har mest bråkat och gnällt hela dagen, så när dom gick och lade sej redan klockan 17.50 och somnade på en gång, då kändes det som att min dag började.. Visserligen är jag så trött nu och bara tanken på att kliva upp klcokan 05 imorgon gör mej inte piggare!

Jag håller på att göra kolagen som barnen ska ha med sej på dagis, 3 kollagen per barn är inte plätt lätt att göra ska jag tala om.. Pjuh!
Men nu verkar skrivaren inte vilja vara med längre, så nu går jag och lägger mej i soffan istället och lämnar det jobbet tills imrgon..
Alla helgens blogg inlägg tar jag också imorgon..

God natt!

Hahaha!

Klockren kommentar Maria =) Klart vi ska skriva i ansökan att Alfons är storsjöodjuret ;-)

Vi fick förresten några små sheman av hon som var här idag, ett som visar att man ska tvätta händerna efter maten och sen torka händerna på handuken.. Alfons älskade det och både tvättade händer, mun och torkade sej glatt på handduken efteråt. Innan har vi strulat jätte mycket med den biten och vi har näst intill vart osams efter maten varje dag.

Och ett som vi har satt upp bredvid toaletten som visar hur man ska göra och i vilken ordning (typ 1. dra ner byxorna 2 sitta på toaletten 3. kissa och bajsa osv..) och bara av att jag sa att det stod kissa OCH bajsa så bajsade han utan att protestera och be om blöja =) Även där var det med att man skulle tvätt och torka händerna efteråt och det gjorde han gladeligen.. Så redan efter första försöken funkade det kanon bra!!

Nu sover barnen och vi andra 2 familje medlemmar ska kolla på Wallander snart =)

Hembesöket.

Nu har just kvinnan från hab. vart här och kollat på vårt hem.. Det gick bra och vi ska ansöka om följande:

*Staket runt tomten- eftersom Alfons rymmer och inte alltid svarar när man ropar på honom.
*Vattenlås till badrummets handfat- eftersom han gärna vill söla i vattnet på badrummet utan att stänga av kranen efetr sej.
*Bättre fönsterlås på över våningen- eftersom han lätt kan få upp dom som redan sitter där.
*Badkar och ev en utbyggnad av badrummet eftersom det knappast får plats ett badkar annars- efetrsom han förmodligen får ont i huden av att duscha vilket är vanligt vid autism. Han skriker sej genom  duschningen och det känns som att man plågar honom.. Utbygnaden var hennes förslag.

Nu bor ju vi dessvärre i Bergs kommun, den fattigaste av dom alla känns det som, så vi får se hur mycket som går igenom.

Vi ska dessutom få låna en timstock som visar med lampor och ljud hur lång tid det är kvar tills vi t ex. ska åka, klä på oss, gå in osv. En jätte bra grej för Alfons som har svårt att komma iväg när vi ska någonstans.

Och en stadig toasits med en pågyggd stege efetrsom han har svårt med motoriken och inte kan ta sej upp själv.

Nu väntar jag på att Mogge ska duscha klart och sen ska vi gå ner och hämta barnen =)

Klockan är ...

.. 06.20 och jag har redan duschat, klätt på mej, klätt på Kelly, sminkat mej och vikt in mer kläder...
Ska det vara nödvändigt det?!

Jag dammsög visserligen aldrig igår kväll, så det ska jag göra nu och även skukäppen ska jag dra ett varv innan jag väcker Alfons..

Sen är jag klar för ett hembesök av hab. ;-)

Äntligen!!

Klockan 21.00 gick Kelly tillslut med på att sova och somnade utan protester =)
Fast hur det är är så är det ganska mysigt att få ha "bara" henne en liten stund också. Jag hade visserligen önskat att det var en annan tid på dygnet, emn man kan inte få allt här i världen ;-)
Jag blir så chockad dom få gånger hon är med utan Alfons, hon pratar låånga meningar tex.
-"imollon pappa komme hem å då han komma hämta Kelly dagis"
-mamma vill inte ha godis, baja Kelly vill ha de...på löda
.(Lördag)
-Jag vill kissa pottan, sen mamma tolka pappej"

Osv osv..

Annars bråkar och slåss barnen mest bara, så man hinner inte riktigt reflektera över hur mycket hon faktiskt kan.
Dessutom är hon himla go och kramig, fast hon har myror i brallan =)

Rasultatet av shoppingen igår!


Detta vart det inhandlat igår på fryshuset:


Skinn jacka (eller fejk jag vet inte) 100:-


2 t-shirtar till mej som barnen tyckte var jätte fräna=) 50:-/st


Alfons t-shirt (framsida) 60:-


och baksidan.


en till t-shirt till mej 100:-


trycket ser ut så här


Kortärmad kofta till mej 100:-


örhängen till mej.. Priset ser ni =)


Just nu sitter Kelly i mitt knä och är jätte pigg, så jag undra om hon verkligen bara sovit de 45 minuter som hon får sova på dagis.. Ska fråga imorgon.. Jaja hon är ju gosig iallafall :-)

Jag har hållt på plockat lite här hemma, vikt tvätt, och fixat så snart ska jag dammsuga och skura..

Fryshuset!

Det jag vet angånde tider om utförsäljningen är att det är fram tills på Fredag och att det håller på fram tills klockan 21 på kvällen.. Jag antar att dom kommer att fortsätta sen också, för nu tog dom kort där och det gjorde dom inte förrut.
Men Dessiree, dom säljer mamma kläder med, bara så du vet =)

Just nu har jag rast på jobbet, sen fortsätter jag att jobba fram tills klcokan 17.00, sen måste jag hem och städa lite.. Man vill ju inte ha hembesök från Hab. och det är rörigt heller ;-)

Sent

det vart sent igår kväll. Jag var nog inte hemma först efter kl 22 någon gång, så jag orkade inte skriva något då.

Det hade iallafall gått himla bra med barnen och det var jag inte minsta orolig över att det inte skulle gå heller. Jag vet att barnen har det bra med Susanne och Danne, men det jag hatar är att be om hjälp. Håller med Desire, det känns bättre om det är någon som erbjuder sej att ha barnen så man slipper fråga. För det är inte roligt att be om hjälp om det inte är livs viktigt..
Men det var himla skönt och roligt att komma iväg en sväng tillsammans med Sandra.
JAg hittade iallafall kläder till mej, för Kelly som behöver kläder, fanns det inga storlekar till :(
Alfons fick en t-shirt och jag fick 3 t-shirtar, en skinn jacka (fejk tror jag) 2 örhängen och en kort ärmad  kofta.. Inte ens 500:- gick det på =)
Bilder kommer sen för nu måste jag gå upp och väcka barnen.. Sov morgon idag =-)

Vardags lyx!

Det är verkligen inte ofta som jag kan hitta på något en vardags kväll, men ikväll så ska jag och Sandra iväg på utförsäljningen på fryshuset och se om vi kan hitta oss något fynd =)

Jag som sagt att jag ska bli bättre på att be om hjälp, gruvade mej vääldigt länge och det satt väääldigt långt inne att be Susanne komma hit och vara med barnen några timmar.. Men snäll som hon är så ställer hon upp!

Varför har jag så svårt att be om hjälp för?
Det är väl inte så hemskt att ha barnvakt bara för att åka och titta på kläder?

Brukar ni be om hjälp med barnen om ni vill iväg på något vardagligt?
Och känner ni er också dumma då?

Morgonpigga familjen!

Barnen har vart jätte duktiga att lägga sej tidigt i veckan, nästan helt utan bråk.
Jag har också somnat betydligt mycket tidigare än vanligt, runt 22-22.30 och vi har alla blivit morgonpigga =)
Visst är det skönt att sova på morgonen, men det är ännu skönare att vakna tidigt, men ändå känna sej utsövd..

Klockan 7 ska barnen vara på dagis, men vi är alla klara sen drygt en halv timme tillbaka. Barnen sitter och äter äpple och kollar på Dora och jag sitter här och ugglar..

Ha en bra dag alla!

Lite bilder från de senaste dagarna!




Middag på Pelins inna npappan skulle åka till Sundsvall


Hopp hopp hilli hopp!


Det blir varmt när man hoppar, så det ena plagget efter det andra åker av!


Trött kille kollar på när Pojson äter mat!


Undertiden äter Kellan sin mat


Alfons bjöd katten på middag


Mums!


Tokig katt och tokigt barn=)


Håret... Underhåret ska färgas så fort jag har ork till det.

Hembesök!

Idag hade någon från barn hab. ringt till Mogge och berättat att dom skulle göra ett hembesök hos oss på Fredag. Anledningen till hembesöket är för att se vad vi behöver hemma för att underlätta, typ staket runt gården, ev ett vattenlås, bättre låsning på fönster osv..
Spännande!
Så på Fredag kommer jag att gå hem redan klockan 13.30 för att få vara med. Igentligen skulle jag ha haft stängning, men tydligen skulle det nog gå att lösa på något vis =)

Nu är rasten slut och det är bara att gå in till barnen och vara "fröken" igen.. Tur att det är härliga ungar!!

Arga mamman!

Eftersom vi vaknade onödigt tidigt idag, resulterade det i en trött, grinig och arg mamma.. JAg försökte få barnen ett somna om i min säng, men det var verkligen mission imposible att ha båda i samma säng och dessutom tro att dom skulle somna om. Så jag sjasade iväg dom in på deras rum så att iallafall jag skulle få slumra liiite till.. Omöjligt! Vid minsta lilla pip av missnöje från något utav barnen, brast jag ut i massa gapande om att dom skulle leka tyst så att mamma fick sova en stund till.. yeah right, som att dom brydde sej (och som att dom borde det). Det var ljust ute och och mamman skulle kliva upp, där med basta! Så det gjorde hon... tillslut. Nu känner jag mej pigg och glad igen, jag och barnen har ätit frukost så dagen kan nog bli helt okej trots allt..

Men kliva upp klockan 05.00 när man inte börjar jobba först klockan 09.00 tyckte jag kändes trist!

Helt okey!

Färgen i håret vart helt okey, ljust precis som jag vill ha det.. Dessvärre vart det aningen (läs:väldigt) plågat utav kemikalierna som blekte mitt tunna stackars hår.. Så jag greppade tag i köks saxen och klippte bort det värsta av "tuggummit" så nu ser och känns det iallafall liiite bättre.
Bilder kommer imorgon efetrsom det är slut på ström i kameran.

Barnen sover och jag ska gå ner och hämta tvätten och sedan hänga den.. jätte roligt, verkligen!

Salong Macknow!

Välkommen till salong Macknow, du står för färgen och jag för jobbet (och ev misslyckandet)

Sitter just nu i sling hättan och ska snart gå upp och skölja ur blekningen..

Barnen lekte så snällt ute förrut så jag satte mej på bron och passade på att dra ur slingorna..AJ som FAN vad ont det gör att rispa upp halva hårbotten och sen smeta amoniak i såren!

Hoppas på ett bättre resultat än det jag hade iallafall!

Bajs!

Jag vet att detta bara är något som vi småbarns mammor intresserar sej utav men.. Alfons bajsar på toan!! Ända sedan igår har han hunnit med tre bajsningar på toaletten och han verkar själv tycka att det är lite roligt =)

Jag vet att det är fjantigt, men man blir lite stolt!

Skit dag!

Årets tråkigaste och längsta dag är förmodligen just idag!
Så även dagen då barnen har det sämsta humöret och som smittar av sej på mamman:(

Idag har vi iallafall vart och hälsat på en sväng hos Emilia med familj, lilla Isabelle fick 2 påsar med urvuxna kläder som Kelly haft och jag hoppas det är något som kommer att komma till andvändning =). Innan dess var vi och åt mat på Pelins och nyss har Mogge åkt till S-vall igen och barnen sitter i soffan och tittar på Bollibompa.

Igår var jag ju och jobbade i persåsen på resturangen, det gick väl "sådär". Jag känner mej nämligen aningens malplaserad bland massa finare människor.. Ni vet sådanna som luktar och gurglar vinet innan dom sväljer. Och sådana som drar ut stolen till sina bordsdamer. Och sådana som inte nöjer sej med vad som helst. Men det är väl en vanesak. För själv dricker jag sådant som är gott oavsett årgång, jag drar ut min egna stol och jag äter det som erbjuds.
Jag var hemma strax efter klockan 24, men var så uppe i varv att jag inte somnade inom dom närmsta timmarna.

Idag har jag vart trött och nästan kännt mej bakfull..

Nu vill barnen har macka!


LIZA!!





Givetvis hade jag inte glömt bort dej på dagis kollaget.. Absolut inte!! Inte någon av mina syskon alls.. Men du kan få en egen bild, typ den här!! =)

Klockan 16.00...

..så rullar jag hem och hoppas att min käre maken har anländt =)

Sen ska vi åka och äta pizza eftersom Alfons har tjatat hela veckan om att "när pappa kommer hem DÅ ska vi äta pizza"
Och såklart kan han väl få det dagen till ära =)

Nu ska jag ringa Mogge och kolla om han vet bär han kommer hem!

Ha det bra alla!

Paint igen!

Barnens dagis ska göra en bok om barnen som dom kan titta i. Där ska det bla annat vara bilder på släktingar och vänner..Synd att man har en stor släkt!!
Jag har suttit på paint och gjort kollage på släkten och det tar sin lilla tid att leta fram bilder på alla. Har jag glömt någon??
Jag kommer inte att vara klar med deras böcker först efter helgen..Pjuh!



Helgs jobb...

..skratta eller gråta?

Nyss ringde dom från Persåsen och frågade om jag ville jobba och visst vill jag det, men jag vill ju hinna umgås lite med Mogge också.
Jag tog iallafall på mej att jobba några timmar på Lördag kväll.. Det hade kännts bättre om jag inte hade jobbat hela sommaren och om Mogge vore hemma på veckorna, men nu är han inte det och jag tar gärna de chanser som ges!


Glömde att berätta att Hab. ringde idag också! Den 26/8 ska jag dit och dom ska hjälpa mej att fylla i papper om vårdbidrag och liknande. Och i September ska vi dit med dagis på intoruktion på utbildningen vi, dagis och Alfons ska få ang. hur vi ska tampas med autismen och liknade.. Känns jätte bra att allt kommer i rullning!


Hmmm...

Jag har ingen som helst rubrik och det skulle kunan bero på att jag har inget som helst att skriva om igentligen..

Jag har jobbat, hämtat barnen, gav dom mannagryns gröt till middag, glassbilen kom upp så barnen vart överlyckliga och fick såklart efterrätt på gröten i form av glass.. Kelly vart så till sej och sa att hon skulle ringa till Stella och berätta att glassbilen varit här-Stella svarade inte och det vart en arg Kelly..Fast bara ett tag. Glass löser världsproblem vill jag lova!!

Nu sover barnen och jag längtar tills imorgon när Mogge kommer hem =)
Något jag inte längtar så värst till är städningen av nedervåningen (övervåningen tog jag medans Bollibompa visades på tv:n) Ska ta det efter "unga mödrar" eller vad det heter...?

Nu, bloggar!

HEEEJ!

Jag vågade ropa hej=) Båda sonade utan att jag hörde dom en enda gång..Tjohooo!

Idag fick jag mitt allra första handgjorda:


HALSBAND utav Alfons.. Så roligt och jag vet att han har gjort det alldeles själv, för det har jag sett =)
Kommer förmodligen bli mitt favvo-halsband ett tag framöver!


Badade i IKEA backar idag =)


Grötfrukost här om morgonen innan dagis.

Törs jag ropa hej?!

Barnen gick fantastiskt lättsamt att lägga ikväll... Men man ska inte ropa hej än, det har jag lärt mej!
Alfons sa tilloch med själv straxt innan bollibompa var slut att: "nu räcker det, måste stänga av tv:n och sen sova"
Sagt och gjort!

Annars i eftermiddag har vi inte gjort många knop. Jag försedde barnen med varsin balja med vatten i badrumet för att kunna plocka ihop på lekrummen i lugn och ro, så att det bara är att städa imorgon efter vi ätit middag och innan barnen lägger sej.

Nu ska jag ringa maken och se hur det går för han på jobbet. Stackaren har bara sovit 4 timmar sedan i måndags klockan 04 och dom timmarna var inte ens sammanhängande.. Huvva!

Efter nästa vecka...

..är jag arbetslös igen.. Känns väl "sådär". Det kan vara skönt för mina barn att vara hemma med endast dagis 15 timmar i veckan, ett tag, men samtidigt vet jag att jag kommer att vara himla less på att bara var hemma..
Jag har visserligen sökt ett jobb som jag verkligen hoppas att jag ska få..Men chansen är väl bra liten, skulle jag tro.
Sammtidigt känner jag att det kanske är min tur att jobba borta ett tag. Typ Norge jobb eller liknande. Mogge har ju iprinsip alltid jobbar natt eller bort. Jag vill också prova!
Men vi får väl se om det blir mer än bara en tanke eller inte. För tanken att vara borta från mina barn i flera dagar, varje vecka känns inte heller kul.. Men ett tag borde man ju klara av det *funderar*

Nu ska jag glo vidare på internett och vänta på att min rast ska ta slut.

Hoppas alla har en bra dag!

Lucky nr 7

Det är inte så konstigt igentligen, att sedan vi fick Kelly så har vi nr 7 som lycko nr.. När vi ska spela på lotto eller choklad hjul och sådant så satsar vi alltid på något med 7.

Lyssna här...

Kelly
Född: 070707 
Födelsevikt: 3170 g
Födelselängd: 47 cm
armbands nr på BB: 733

Dessutom är hon född klockan 21.00 och om man delar det med 3 (ja, lite långsökt) så blir det... just det, 7!
Vänder man hennes namn uppochner så har hon 2 stycken 7:or i det (L:en alltså)


Jag tycker iallafall att det är lite fränt =)


Världefullt!

Tänk vad uppskattat och världefullt det kan vara att bli bjuden på tjockpannkaka en helt vanlig Måndag =)
Jag och barnen vart bortbjudna till Emilia och Anders efter jobbet idag och det var så skönt att få prata lite med Emilia och låta barnen leka.. Jag har nämligen kännt mej som ett stort åskmoln idag, jag har inte vart arg på barnen på jobbet, bara trött, irriterad(på allt), fåhäv osv.. Och till råge på allt så strular naturligtvis båda barnen nu vid läggning *grrrrr*
Nu ligger Alfons och viskar för sej själv och Kelly är tyst, snart sover dom nog hoppas jag..

Jag tror att det är "roliga" veckan på gång och därför som jag är som jag är, inte kul och specielt inte för mina stackars barn som får ta de största stötarna..

Imorgon är det en ny dag med nya tag!!

Varning!

Jag bara varnar, lägg aldrig en 3 åring för natten redan klockan 17.00! Dom vaknar lätt ca 3 timmar senare och kan inte somna om.. Jag somnade före Alfons, i hans säng, runt 23 tiden.. Undra när han somnade?

Kelly sov däremot hela natten och hade inge problem att kliva upp tillsammans med mej klockan 05.00, en pigg och utvilad tjej. Värre kommer det vara med Alfons som jag snart måste väcka.. Stackaren!

Makalöst!

Barnen la sej för natten redan klockan 17 och då hade dom både hunnit med middag och en dusch. Trötta barn!
Igår medans jag var ute och rännde hade Kelly somnat vid matbordet och Alfons hade somnat i soffan=vääldit sällsynt bland våra barn!

Mogge har iallafall alldeles nyss åkt iväg till Sundsvall för ännu en arbetsvecka, men innan hann vi med efterrätten som barnen somnade ifrån, på tumanhand, även det är sällsynt, att barnen somnar ifrån en efterrätt!


Igår på badet hade jag och Emma det himla mysigt med massvis av simmande och solande! Efter badet åkte vi upp på coop där Emma köpte Lördags godis och cider =)


En stolt Emma som fick visa leg för sitt inköp av cider!!

på vägen hem stannade jag till hos Evy och Nini där jag vart kvar en stund och vart bjuden på mat och kaffe..LYX!! Så när jag väl kom hem väntade sommarkrysset där Cissi dansade med och bakom Darin!!
http://www.youtube.com/watch?v=BNlXSW8JJGc
 Väldelös kvalitet, men ändå!!


Idag  har vi vart och hälsat på moffan med familj och sen åkte vi hem och käkade mat och hann med liite lek med barnen innan det var lägg dags.

Nu ska jag kolla vad som har hänt i internet världen! 

Fel sida!!

Idag har jag vaknat på helt fel sida! Jag är arg och grinig och allt känns bara fel, såklart är det min otroligt fina familj som får ta det =(

Tack och lov ska min familj få vila från mej när jag ska iväg på badet med Emma. Emma är så härlig så henne kan man inte vara arg på, oavsett vilken sida man vaknat på :)
Ser framemot att få komma hemmifrån en stund!

Va?!

Vart kom detta regn ifrån?!

Tanken slog mej..

..att efter jag dammsugit, skurat, plockat ihop alla leksaker på barnens rum, vikt in tvätt, dansat och sjungit massvis, så skulle jag måla ett varv till i sovrummet (eftersom färgen aldrig tycks vilja bli jämn).. Meeeen, jag insåg att det är alldeles för varmt på övervåningen för överhuvudtaget ens vara där.. Så tanken fick förbli en tanke blott!

Det vart inget jobb till 18.30 idag, det vart till strax efter klockan 17 istället *tack och bock* =)
Och när jag var på väg hem mötte jag min make som var på väg till Myrviken för att hämta tillbaka barnen samt bli bjuden på mat..
Då såg jag min chans att poppa min musik på höög volym!
Så nu känner jag mej färdig för idag och ska istället invänta familjen.

Tur att ingen (hoppas jag) sett mej dansa runt till savge garden, bens brothers, queen mm mm !!

Slänger in några bilder som jag hittade på en mapp som jag inte visste vi hade:


Mogges "kalas" i Februari


Hela familjen!


Inte konstigt man kände sej uttittad med tanke på alla kameror ;-)


I vintras nån gång

Snygga familjen..typ..

Sovmorgon!

Idag fick både jag och barnen en underbar sovmorgon. Anledningen till denna sovmorgon var att jag började inte först klockan 10.00 idag =)
Visserligen jobbar jag tills klockan 18.30, men det kan jag ta..

Mogge kom hem i förmiddags också och nu efter denna tuffa arbetsvecka hoppas jag att han ligger och sover så att han orkar med både mej och barnen i helgen ;-)

Susanne var så snäll och erbjuda sej att hämta båda barnen på dagis redan klockan 15.00 så att Mogge skulle få sova ut rikigt och så att barnen inte skulle behöva vara där allt för länge på en Fredag och allt.. Tusen tack!!
Så snart kommer Alfons och Kelly vara hemma hos Susanne, Joel och Danne för att leka och må gott. Kelly kommer förmodligen klänga sej fast vid Danne och där kommer hon att sitta tills pappan kommer och hämtar dom=)
Redan imorse när jag sa att hon skulle hämta, sa Kelly:
"ja och Danne åsså"
"Nej jag tror inte det han jobbar ju"
"Nä inte Danne jobba helle, Kelly kär i Danne, tok mamma"

Så hon tror nog att Danne kommer på dagis också.. Hoppas inte det blir tjorvigt för stackars Susanne då ;-)

Nu ska jag rasta en stund till och passa påa tt slippa solen en stund. Jag antar att vi kommer vara ute tills vi stänger idag. Solstings varning!!

efter jobbet..

.. och hämtning utav barn på dagis, åkte vi bort till Evy och Nini där vi vart bjudna på mat och glass.
Alfons var väldigt trött och somnade i bilen och efter en stund tog jag upp honom och la honom på ett täcke i skuggan. Han sov som en stock i säkert 45 minuter!
Imorse var han så trött när jag försökte väcka han, så det slutade med att jag fick klä och göra han iordning i sängen, medans han sov.. Stackars liten!

Efter vi kom hem var det bara att duscha Kelly och stopa henne i säng. Alfons fick vara upp en stund ill efetrsom han sovit så sent på eftermiddagen idag.. Jag sitter här och kan knappt hålla öögonen öppna, så jag ska nog gå och lägga mej jag med..

God natt!

Inget vettigt alls.

Jag har inte det minsta lilla intressanta att skriva om..


Jag har jobbat, hämtat  barnen på dagis, åkt till ICA i Svensta, lekt ute på gården, Erik, Isabelle och Emilia kom och lekte med oss, Susanne, Joel och Danne kom, la barnen, alla åkte...

Thats it!

Sena dagar på jobbet...

..innebär mindre tid med barnen =(

Det känns faktiskt lite jobbigt när man kommer hem strax före 18.00 och ska laga mat, äta mat och sen är det dags för barnen att sova..
Visserligen är det ju inte så här varje dag, men de dagar som är så känner man sej som en värdelös mamma.
Vi hann ju iochförsej med att läsa och leka lite innan läggdags och när man vet att man inte kommer att få så värst mycket tid med barnen, så får man genast längre tålamod och blir en riktig lekmamma.. Så något gott för det ju med sej också =)






Fånge i min sons säng!!

Ikväll vara barnen lite små gnällig vid läggningen och när Kelly tystnade började såklart Alfons att ropa på mej villket resulterade i att kelly började gny igen..
För att få tyst på Kelly visste jag att jag först behövde få Alfons tyst. Så jag frågade honom vad han ville och som svar fick jag att vi skulle mysa lite.
Sagt och gjort! Jag la mej i Alfons säng och låtsades sova för att på så sätt få han att varva ner och själv somna.
Han sa till mej flera gånger att jag inte fick gå och till svar fick han en fejkad snarkning så att han skulle förstå att mamma verkligen sov.
Han la sej på mej, han höll i min arm och han ville hålla handen, allt för att jag inte skulle kunan smita när han väl somnade. Alfons är ju som bekant inte så förtjust i närhet och kunde inte somna hur han än låg på mej..
Tillslut suckar och gäspar han och går och lägger sej vid den enda öppningen som man kan ta sej ner ur sängen och somnar inom några sekunder..
Ok, skönt att han sover, men hur f*n ska jag ta mej ner utan att väcka han då?!



Jag reser mej upp i slowmotion för att inte väcka den björn som sover. Han suckar till och jag kastar mej ner i sovläge igen och blundar.
Jag hör att han snarkar och reser mej upp igen. Jag ser mej omkring och börjar skissa upp flyktvägar i huvudet. Kan jag slunga mej till fönstret och klättra ner på en stupränna? ..Nej inte när grannen är hemma, vad ska han tro!
Jag får syn på en stol och jag kan lova att mina vanligtvis ganska korta armar växte minst 3 dm, för att nå stolen i fråga.
Jag flyttade förmodligen stolen med mentalkraft och lyckades få ner den på golvet..Tyst som natten heeela tiden..
Lara Croft kan slänga sej i väggen, för ni skulle sett mina korta ben och min kubikformade kropp slinka ner från sängen, ner på stolen och slutligen ut genom dörren.. dörren som ledde till sängen där min son höll mej fången i minst 20 minuter.
Genom allt detta sov han och jag var fri!

Middag ute.






massage!

Kelly masserar med medans jag sitter här och njuter!

Små händer kan vara underbara även om dom är glass-kladdiga =)

Bilder från Evys 50 års kalas!




innan vi åker




Ibland finns det lite äkta syskonkärlek!!


Det helt ovetande födelsedags barnet anländer


Tårta och smörgårtårta!





kanini!




syskon




Kelly ville ha Affes kavaj!


Coolaste Emman!


Myra och Alfons bygger och bygger!!


Jag på huset! Snygg Elvis lock påpannan va? ;)




När regnet kom spände dom fast en pressening mellan väggen och bilen.. Kanon bra! Där kunde vi sitta och mysa och ha det bra!




Fram med säck pipan nu Nini!!


Visst var det maskerad va??


Fram mot natten började vi känna oss lite hängiga i ansiktet =D


Hahah!


Maritha: ord är överflödiga =)


Robin bjöd upp Emma till dans!

hela dagen och kvällen tyckte jag var kanon bra med tevligt folk, god mat, god dryck, skratt och mycket mer..
Tack alla!

Nu har Mogge åkt till Sundsvall och jag sitter här själv eftersom barnen sover. Imorgon är det dags för job igen och själva jobbet i sej känns inte det minsta jobbigt..Men att kliva upp, ha både mej och barnen klara samt infinna mej på jobbet redan klockan halv 8, känns som rena mardrömmen efter 2 veckor helt utnan rutiner. Klockan halv 8 har ju vi klivit upp som tidigast sista veckorna..

Evy 50 år!

Igår var det fest för Evy som fyllde 50 år!
Hela veckan har vi stått i med mat och kollage, och det var det värt, för jag hade iallafall en kanon rolig dag och kväll!
Mogge och barnen var där tills klockan var runt 21 och sen åkte dom hem.. Jag vart kvar och flirtade till mej skjuts av Sandra på natten..TACK!!
Vi som vart kvar drack öl och cider en bit in på natten och hade det kanon mysigt under pressening och filtar =)

Idag fick både jag och Mogge sovmorgon till klockan 10, jag låg kvar ytterligare 1½ timma.

Bilder kommer ikväll!

RSS 2.0