Tjuvstart!

Jag och Affe har skurit i pumpan och fått till en "halv dan" halloween pumpa..Som vi dessutom redan tänt ute på bron Alfons tyckte det var såååå kul att göra pumpa ;)

..Den här får duga:



Jag har aldrig vart känd för att vara specielt kreativ, det mesta brukar bli rätt sunkigt...Så även denna :(


Okej då, Alfons bygde väl mest pussel då..Det var jag som gjorde den och tyckte det var kul, han brydde sej inte alls om vad jag höll på med..Jaja.

Torsdag!

..Rolig rubrik va?!

Idag har jag jobbat igen och jag trivs kanon bra med det. Tanken var att jag inte skulle jobba i morgon, men när jag kom hem  ringde Tommina och frågade om jag kunde jobba mellan 13 och 17 imorgon, självklart! JAg tycker verkligen att det är jätte kul :-) Barnen "slipper" dagis imorgon och är hemma med Mogge, så det känns ännu bättre. Dom kan behöva lite ledigt från deras rivstart med fulltidsdagar.

Imorgon kommer mamma hit och ska sova här, hon ska vara barnvakt åt barnen medans vi åker en sväng på Tomminas 35 års raj raj :) Spännade att se hur det går för mamma, visserligen kommer dom (iallafall Kelly) sova när vi åker, men man vet ju aldrig med Kella-Bus (Sandras smeknamn på Kelly som jag tycker är sååå sött!!)
Ska bli kul att komma iväg en sväng imorgon, även om vi båda ska vara nyktra och städade. Det var länge sedan vi var ut en kväll tillsammans nu.

Annars då..Visst är det halloween i helgen va?! Vad ska man hitta på då då? Förrutom att tända ljus på gravarna och tälja ut en gubbe av en pumpa?

Redan nästa vecka!!

På Tisdag ska vi få komma in på barn hab!! Vilken lättnad att vi fick komma in så fort :)

Inatt har jag och Alfons "sovit" i våran säng..Vilken skit natt det varit! Alfons somnade Aldrig efter han läst Laban, så jag gick upp till han och låg i hans säng en stund. HAn somnade inte då heller, så då gick vi ner. Jag var super trött så klockan halv 9 gick vi tillsammans upp och la oss. HAn var pigg och ville inte alls sova, men efter många om och men så somnade han. Jag med för den delen! Men hela natten har han vridit och vänt på sej, så jag har hållt på att blivit tokig. Flera gånger har jag vaknat av att han har haft huvudet på mitt lår, mina fötter, min mage och överallt i sängen..Idag har jag ont i ryggen och känner mej inte alls utvilad efter nattn, trotts att jag somnade strax efter klockan 9 igår kväll.. jaja, jag vet ju iallafall att jag inte kommer att göra om det nu  :/

Snafrt bär det av på jobbet. På rasten ska jag och Emilia ev gå en promenad :)

Nu ska jag bygga pussel med barnen innan vi beger oss.

Försökte...

...Att ta bild på snön som vi har utanför, men det var för mörkt. Jäklar vad snö det kommit i eftermiddag! Måste erkänna att jag tycker det är mysigt när första snön kommer, även om jag avskyr att köra i vinterföre, så gillar jag snö, så det så ! !
Jag öppnade balkong dörren så att Alfons fick se, han verkade lite små skeptiskt inför all snö, får se hur han regerar imorgon=)

Jag vat snart inte hur jag ska kunna stimulera Alfons här hemma. Allt han vill göra när vi är inne är att leka med bakstäver, pussel eller titta på Nalle Puh. Så länge det inte är bokstäver med i lekarna vi leker, så är det inte roligt och allt med bokstäver som vi har är helt enkelt för lätt för han. Han behöver inte tänka eller andvända järnan alls. Jag vill inte läs träna med han, jag tycker att han känns alldeles för liten för det, han är ju bara 2 år och 5 månader. MEn snart gör jag det, allt för att han ska få andvända sin lilla goa järna lite grann..Men det känns fel.
Någon som har förslag på vad/hur jag ska göra/andvända mej av som kan vara en liten match för han iallafall??

Just nu ligger han i sängen och "läser" sin nya laban bok som kom med lillkillen förrut. Kelly somnade redan innan klockan 6 utan gnäll eller tjur.. Så nu ska jag ta mej an lite bloggar inna jag stupar i soffan. Imorgon ringer klockan klockan 06, Jippi...NOT!

Det går bra...

...Att jobba på dagis fast att man har små barn. Jag kan inte förstå varför jag vart så emot att jobba på dagis (eller förskola om man så vill) bara för att jag har 2 små. Det är ju inte mina barn jag ska ta hand om hela dagarna och jag kommer ju hemifrån, dessutom har jag mina raster...Så det finns inget att klaga på:)

För en stund sedan knackade det på dörren och jag vart brydd på vem det kunde vara som kommer oanmäld, det händer aldrig här. Det vissade sej att det var killen som jag köpte jultidningar av uner Kellan inskolning på dagis. Ett memory, en dassbok och en laban bok, det var det jag hade beställt och kalaset gick loss på drygt 300 kr :/ Men men..

Barnen äter välling för tillfället och Kelly är väääldans trött vill jag lova! så fort hon får chansen lägger hon sej och vilar, gos tjejen!

Annars idag efter dagis (jag hämtade barnen kl 3) så har vi vart ute och spelat fotboll, vart inne och byggt pussel, lek med bokstäver, försökt att få Kelly att kissa på pottan eftersom det känns närmare till hands än Alfons (utan framgång) och möblerat om lite i vardags rummet..Uppskattar tiden med barnen betydlilgt ,ycket mer nu än när jag var hemma heöa dagarna :) Det känns bra!

"Mer Nalle Puh" Hörs det från soffan nu, så det är bäst att jag avviker för att göra min son nöjd ;)

God natt!

Nu sitter jag här och har läst igenom dagens 51 blogg inlägg, jag har ätit min middag och barnen sover! Huvudet känns tungt och ögonen fulla av grus, så nu går jag och lägger mej, skamligt nog! MEn tänk på att jag inte jobbat på över 3 år och när jag kom hem då(för över 3 år sedan) då hade jag inga barn att ta hand om heller. Så jag hoppas att det är ok att vara så här trött kl 20.20 på en Tisdag kväll?!

P.S. jag lägger mej i soffan, så jag är ju inte "torftig" rakt igenom :) D.S.

Han skrek-Hon vaknade :(

När jag sa till Alfons att vi skulle gå och sägga sej, så skrek han. Han skrek så att Kellan vaknade :( Hon som just hade somnat.. Så nu ligger Alfons och skriker i sin säng och Kelly äter en flaska välling till, här nere, med mej..

Jag har själv varken hunnit med att äta middag eller varvat ner efter jobbet..Känner mej rätt skakig faktiskt..Jaja jag hinner väl med det sen, hur det än är har jag ju saknat mina barn idag..Dock inte så mycket att jag vill ha dom vaken halva natten. För natt känns det som att det är nu, med tanke på att klockan ringer klockan halv 6 imorgon bitti.

Nu anntar jag att jag ska gosa ner mej i soffan med kelly en stund innan det är dags att lägga henne igen..Måste vänta tills Affe somnat först.

Skrik!

Kelly är förståss övertrött efter en hel dag på dagis. Just nu ligger hon i sängen och skriker, jag hör att hon håler på att somna men mellan varven måste hon skrika :(

Det hade iallafall gått jätte bra för barnen på dagis idag, fast det vart en nästan 10 timmar lång dag. Dom hade t o m fått middag-lyxigt!

JAg har fått mer jobb, så jag ska först och främst jobba i Hackås tills på Torsdag och ev. nästa vecka i Hoverberg, sen ska jag jobba minst en vecka i början av Oktober (även det i hoverberg) så jag är glad! När jag är ledig ska jag ringa runt på fler dagisar och skriva upp mej som vikarie:)

Fick även idag höra på barnens dagis att Alfons är så himla imponerande med sitt alfabete och siffror, personalen förstår inte alls hur han kan vara så säker på alla bokstäver och siffror. "det blir ju aldrig fel" sa hon :) Och nä, jag vet !

Svar på Lolas komentar: Mogge kommer hem 02 och somnar tidigast 03, på natten och är nog inte sååå sugen på att kliva upp klockan 6-7 med barnen, efter 3-4 timmars nattsömn, för att sen komma hem klockan 02 natten därefter. Personalen på dagis vet om hur hur Mogge jobbar och har inte sagt något om det. Så jag antar att det är ok, så länge inte dom säger nåt. Men att Mogge enbart ska få sova 3 timmar per natt låter ju orimligt!

Innan klockan rringer....

....Sitter jag här och bloggar :)

Jag somnade super tidigt igår och vaknade alldeles av mej själv nyss. BArnen sover så jag satte mej här en stund.

Jag vet ínte hur jag ska göra med barnen idag, det känns som att det blir sååå himla lång dag för dom att gå till klockan 18.. Jag funderar på om Mogge ska få lämna dom innan han åker på jobbet, efter lunch. ..MEn jag får se..dom lär ju överleva att vaar där en långdag med..

Nu ska jag hoppa in i duschen innan Kelly vaknar.

Aloe vera.

Igår var jag ju på sminkparty, där vart jag sminkad och hade det trevligt..Det jag inte trodde att jag skulle göra gjorde jag :/
Jag beställde ett "gå-ner-i-vikt-kitt" Alltså en massa shakar, aloe vera dryck, kiss stickor (sånna man kollar Ph-värdet på) tabletter och grönt te..Alla andra brutor här i Oviken håller ju på med det, så jag vill också testa! Endel har gått ner jätte mycket! Det kostar lite väl mycket för en månad, men slår man ut det blir det ca 5-6 kr per mål tid..Alltså billigt och inte så dyrt :)
Paketet med allt kommer om en vecka, men innan dess ska jag dricka Aloe vera drycken för att magen och Ph-värdet ska ändras till det är dags att köra igång..Återstå att se hur länge man står ut..Wish me luck!

Barnen sover, Kelly sen strax före 6 och Alfons sedan strax efter.
Jag, som tjatat så mycket att få komma hemifrån, har faktiskt saknat dom en hel del idag, så det var riktigt mysigt att hämta dom på dagis idag. Mina trötta, gosiga och egna barn.. dom gjorde dersa första 7-16 dag på dagis idag och det hade gått jätte bra. Båda hade vart på kanon humör hela dagen. Sånt är kul att höra!

Nu sitter jag och velar vilken tid jag ska stella klockan på..? Jag börjar klockan 9 imorgon, vilket innebär att barnen ska vara på dagis från halv 9 ungefär..Så igentligen borde det inte vara så svårt eftersom dom ska vara på dagis samma tid som dom ivanliga fall börjar..Men ändå..??

Det trodde jag aldrig!

Detta blir ett kort inlägg medans barnen äter välling.

Idag jobbade jag på förskolan i Hackås! Det var riktigt kul!! Jag vet inte om det var att komma hemifrån eller om det var jobbet i sej som var roligt ?..Kanske kombinationen.

Jag som alltid sagt att så länge jag har små barns jälv ska jag INTE jobba på dagis..Se så fel jag hade :)

Imorgon blir det lång dag för barnen på dagis, ända till klockan 18 ska dom gå. Känns inte kul att ha dom så länge eftersom jag vet att dom är jätte trött den här tiden (17.30) men jobba ska jag, så vad gör man..?

Dom är trött efetrsom det är vintertid nu så igentligen är ju klockan halv 7. Det var lika igår-välling halv 6 och sängen klockan 6.

Nu ska jag lägga Kelly som ätit upp sin välling i saccosäcken..Hon höll på att somna i mat stolen när hon byggde pussel nyss..

Skogsmulle barn!

Vi kom nyss in efter en promenad i skogen och lite fotbolls spelande med barnen. Snacka om att våra barn skulle ha bott där det finns astfallt överallt:) Kelly klarar knappt av att gå i "terrengen" och Affe är rädd för grenarna som hänger över stigen :) Dessutom ville Alfons ha blåbär, men det konstaterade vi rött fort att den säsongen är slut..Då vart det livat, fast bara en snabbis tack och lov !

Mogge håller påatt steker pannkakor för det klarar onte jag av, det blir bara brännt och trasiga, fula pannkakor när jag gör dom..det gillar inte jag!

Svärmor och Willy har vart här en sväng också, drack kaffe/the och hämtade upp stängerna som jag köpte till dom på IKEA..Dom hade vart och köpt julskinka idag..Herre gud! Det är verkligen inte specielt långt kvar till jul nu.. JAg lääängtar!!

Nu ska jag roa Kelly innan hon börjar slå på Alfons eller nåt annat ömtåligt ;)

Ställt om klockan?

HAr alla stält om klockan till vinter tid?
Vi gjorde det inatt när vi hade storm. Det stormade så mycket här att ett fönster gick sönder :( Ett innerförnster bara, men ändå! Förstå paniken när vi vaknar till av att det låter som om någon kastar in en sten genom vardagsrums fönsteret..
Ett tag var vi påallvar rädd att taket skulle blåsa bort. Det gjorde det inte tack och lov..

Maria, Alvin och Vilmer har just vart här, trevligt med besök, men mindre trevligt att Alfons blir helt tokig så fort dom är här..Det slutade med att jag fick lägga han i sängen för att han skrek så mycket..Tydligen somnade han, för nu är det tyst där uppe.

Ikväll ska jag tydligen på smink party i Tosåsen, det hade jag helt glömt bort att jag var bjuden på..Får se var gubben säger om det.. ;)


Vilmer andvände en skål som hatt =)


Alvin som just kommit ut ur leksaks lådan.


Smickrande bild Kellan..verkligen :)


Lite bilder från igår eftermiddag:


Mums med Lördags godis!


Ännu ett nytt pussel som Alfons mer eller mindre bara slänger dit bitarna på.
Visserligen hade han lagt det här hos Tella förrut, men ändå :)


Söt nos!


Tydligen hade vi maskerad här igår också :D




VAd föreställer han då?!

Nu har dom åkt :(

Mimi och Devin has left the building!

Vi åt, vi fikade, vi pratade och hade det allmänt trevligt! Barnen lekte......Inte alls med varandra, men dom var nöjda iallafall:)
Tyvärr glömde jag att knäppa kort undertiden, men kom på i sista sekund att knäppa ett bild bevis påatt dom vart här iallafall..


En bild medans dom klär på sej för att åka..


Här är de få bilder jag knäppte i Sundsvall:


Rök pause på väg till Sundsvall!


Liten tv och alldeles för fel placerad, så vi möblerade om lite :)

Det var de bilder jag tog på vår road trip!


Det här pusslet köpte jag till Affe på Biltema. På en gång när han fick det la han det utan att tänka..Han är suverän på knopp pussel :) Mitt lilla geni :)

JOBBA!!

Jag glömde att skriva att jag ska jobba till veckan!! Hör och häpna! På ett jobb som jag i nte ens sökt?! Chefen på Hackås förskola ringde mej och fråga om jag ville vikariera..SJÄLVKLART!! Så Mån-Ons till och börja med blir det jobba av! Det känns sååå härligt!
Det var tack vare Tommina som han ringde mej..Så tack snälla du!

Åhhhhh jag ska jobba!! *salig*

Hemma!

Igår kväll klockan halv 12 närmare bestämt rullade jag in på gården här hemma!
Skönt att vara hemma även fast vi hade det mycket tevligt, med alldeles för mkt skratt och shopping..MEn det är väl så det ska vara när man åker iväg med sin bästa vän!
Vi yrande runt i trafiken i Sundsvvall på Torsdag kväll och sen smugglade Sandra in mej på hennes hotell rum. Har ni hört så spännande va?! :)
På Fredan (igår) så var jag på IKEA och i princip alla andra affärer i Birsta medans Sandra var på kurs, alla uton själva shopping centrumet, det tog vi tillsammans när Sandra hade kursat klart.

Mycket trevlilgt har vi haft det och kommer säkert att göras om framöver!!

Lägger upp bilder sen på det som inhandlades eftersom att Mimi ocg Devin kommer snart och då ska jag prova vara trevlig istället för att sitta här ..Prova går ju ;)

Packat och klart!

haha, allt som man nu behöver för att vara borta i ett dygn utan barn..Inte mycket mad andra ord :)
Det är en jäkla skillnad att packa bara till mej istället för hela familjen. Inga blöjor, servetter, massa ombyten till barnen, resesängar, leksaker och allt annat som hör barnen till.

Mogge jobbar ikväll och då kommer Evy hit och sitter med barnen fram tills han kommer hem inatt någon gång runt kl 02.
Jag har lagat mat till Evy och barnen och hade tänkt att bege mej i samma stund som hon anläder vid 16 någon gång. Då åker jag till Sandra och sen bär det av mot vårat barnledig dygn!! Visserligen har Sandra kurs i morgon på dagen, men då tar jkag nycklarna til hennes älskade "goldie" och gör Sundsvall "ll by my self", hämtar upp henne igen när hon är klar och sen tar vi Birsta!

Vi får det nog hur kul som helst!

Höres i morgon kväll, eller Lördag kväll!!

Jo men just det ja!! På Lördag får vi ju fin främmande från Kälarne med, det blir kul! JAg som har lovat Mimi hembakat fika bröd...Jag får nog köpa något att fika på på väg hm ifrån Sundsvall imorgon :-O

Vi hann!

Vi han på dagis i tid :)
JAg har även hunnit med en promenad i sällskap men Maria, svettigt men trevligt!

I går kväll var det bara bus med barnen. Lite bilder:


Kamera minen :)


Bus ungar!


Flygplan!


Rida häst på pappa


mer häst


Vart lite trött på pappas rygg.


Stulit Affes hatt...


...och när man tagit den måste man springa :)

Försenad!

klockan är kvart över 8 och barnen ligger och äter välling..Hmmm klockan halv 9 ska dom vara på dagis. Dom är iallafall på klädda och klara, bara ytterkläderna som saknas..

Vi hinner, vi hinner!!

Nackdelen med skinnsoffa!



Den går att klättra i!

Det här skulle kunna resultera i en ganska stygg vurpa eftersom hon klättrar ända upp på ryggstödet och hänger sej över kanten.

Skitbrunnen.

Nu är det en man här och tömmer våran skitbrunnn, så nu kan man gå på toan med gott sammete igen=) Lika som när vi har fått sop tunnan tömd, då kan man slänga sopor igen utan att vara rädd att den ska bli full innan sop hämtningen är igen efter 2 veckor..Tyvärr så blir den full bara några dagar efter dom tömt den..
Svammel!

Jag har så ont i nedanför tummen(alltså den här grejen som ser ut som ett litet kyckling lår) jag vet inte vad jag har gjort men ont som tusan gör det iallafall. Jag kan knappt torka bordet med högerhanden och lyfta barnen är rena pesten..Jaja..bara att bita ihop!

Sitter och kollar på hur vi ska få pengarna att gå ihop den här månaden..Alltid lika kul..INTE!!
Jag blir ju så gott som bjuden på en tripp till Sundsvall imorgon tills på Fredag, det tänker jag inte tacka nej till! En tripp ifrån både barn och hushåll känns det som jag behöver nu. men allt annat kul man vill göra då, hur ska vi kunna det??
Men överlever alltid, men just nu ser vårt kontoutdrag ut som ett stort skämt!
Kul att det är pengarna som styr vårt liv va?


TAck!

Tack för komentarerna igår...Och alla andra dagar :)

Mogge kom hem och tur var väl det! Både Kelly och Alfons har vaknat till och från hela natten. Kelly har vart hysterisk och Alfons har gnytt. Jag har inte gåttin till någon av dom en enda gång, men jag har vaknat av dom ändå. Mogge gick i natt och han får sova nu på morgonen..Rättvist?

Idag ska jag nog ta en "slapp" dag balndat med "måste-få-lite-granna-gjort" dag. BArnen ska på dagis så då kan jag passa på.
Jag ska även ringa på ett jobb idag..Förmodligen utan framgång, men men ..

HAN KOMMER HEM!!

Pratade nyss med Mogge i tron om att han var på jobbet, när jag var på väg och lägga på somnade äntligen Kelly och då smög det fram att Mogge var på väg hem! Underbara karl!

Men typiskt såklart att Kellan somnade, men ändå det bästa!

Alfons är fortfarande vaken eftersom jag inte törs gå upp till övervåningen än för då vaknar säkert KElly, lätt väckt som hon är! Men snart ska även han få sova!

Hemska dag =´(

Dagen började bra med att petra kom hit efter att hon lämnat Ellen på dagis, hon stannade till Ellen skulle hem igen. Då kom Sandra och Stella hit och vi for för att köpa lite mer kläder som Ellen haft..Allt bra än så länge. Men så fort vi kom upp till Petras gård var helvetet i gång..Alfons skrek och grinade, sparkades och vägrade att kliva upp från backen. Han ville inte vara ute och han ville inte vara inne..Så höll han på läääänge och väl, tillslut brast det..För mej. Jag grät och grät och kände att jag inte kunde kontollera min egna son och att jag inte orkade mer. Så där satt jag bredvid Alfons och försökte få han lugn..Och mej själv med för den delen. Men det gick inte!
Efter att tag kom Sandra ut och lyckades lugna han (och mej) och fick med han in. Väl inne så var helevetet löst igen.. Alfons tjurade och jag med..
Kellan har vart grinig emellanåt eftersom hon knappt fått någon uppmärksamhet alls och nu ligger hon och skriker i sängen..Att hon nu ligger i sängen och gall skriker känns lite som att det är "droppen" JAG ORKAR INTE MER! jag blir tokig!
Vad ska man göra  när inget duger?! JAg har huvudvärk så jag knappt vet mitt egna namn och Mogge är på jobbet så klart!..Visserligen har han erbjudit sej att komma hem om jag vill, men då känner jag  mej svag. Jag vill kunna klara det här, jag är ju mamma, en mamma ska klara av sånt här! Men jag gör det snart inte längre..


Less på mej själv som känner så här!
 =´(

Hej då!

Kellan nya ord för dagen är "hej då" hon låter såå go när hon säger det så! Och hon vet nog att det betyder just hej då, för hon säger det och sen gör hon en släng puss.

Alfons har börjat säga om han är less på oss "lyssna mamma/pappa" om man inte slutar när han vill. Han låter så bestämd så! 

Nu sissta kvällarna har Alfons viljat "läsa" sej tills ömns. Han väljer en bok och i den blädrar han tills han somnar, med lampan tänd. Han som sen han var lietn velat sova med totalt mörker..jaja, huvudsaken att han sover iallafall.

Nu ska jag titta vidare på datorn!

Förberedd!

Här stormar det så att det viner riktigt i fönsterna! Jag har förberett mej med ficklampa, ström i mobilen, snusen inom räckhåll och tändare+ värmeljus..Så strömavbrott välkommen!

Även fast jag tycker det kommer bli jätte läskigt, så är jag iallafall förberedd denna gång! Annars kommer ju strömavbrotten när man minst anar det, men inte nu inte!

Har även 3-kant med mimi och Linnea på MSN just nu..Tjorvigt det där, men mycket skratt blir det!

Måste sluta nu annars hänger jag inte med i konversationen..precis som om jag gjorde det utan att blogga;)

Rutiner-på gott och ont.

rutiner i all ära! Smidigt, lättsamt, bra och allt det där, men även: Bindande, krävande, jobbigt osv..

Vi har (så gott som) alltid haft samma kvälls rutiner för barnen, vilket innebär att dom äter välling runt kl 18, myser i soffan en stund, sen pyamas, AD-droppar, tandborstning och sisst men inte minst sängen. Det fungerar oftast kanon bra om man bort ser från Kellys skrik kvällar.
MEN så har vi det här kvällarna, som är ganska så lätt räknad, då man är borta på kvällstid. För oss är det kväll från ca 17.30. Då är det inte lika lätt, först ska man ta sej hem utan att barnen somnar i bilen på väg hem, sen ska man hinna med allt det där innan sängen, det kan bli knivigt när man kommer hem samma tid som Kellan oftast annars ligger i sängen (ca18.30). Det är då ibland, jag saknar "bäbis tiden" då man inte hade så mycket rutiner och man kunde vara borta tills man själv ville hem, inte när barnen är trötta. När dom var pytte små gick det oftast att lägga dom någonstanns för att sova en stund, men tro mej, för oss går inte det! Vi får vacker pallra oss hem när det börjar bli kväll (eller eftermiddag för vissa).
Jaja, den här gången tog vi oss hem utan att något av barnen somnade i bilen, det enbart för att barnen önskade låtar som skulle framföras av mej. Alfons önskade b l a  "kid Rock", "jason Mraz", "Ela ela", "Pink" och "bi bop e lola"
KEllan önskade: "Klappa händerna", "i ett hus", "hjulen på bussen" och "huvud, axlar, knän och tår"  en salog blandning med andra ord och inte kan jag texten på alla heller, och så är det bara att improvisera :D

Nu sover iallafall KEllan och Alfons äter sin 3:dje flaska med den nya vällingen vi köpt-banan och plommon smak, den gick visst hem :)

Ska mysa nu lite med Affe inna nhan ska krypa till kojs om ca 15 minuter.

V.I.P gäst!

Perfekt med vänner som har barn. Specielt om dom har samma smak på barnkläder som jag har och att dom barnen växt ur sina fina kläder:)

JAg har nästan nyss kommit hem från Petra där jag tog mej en liten shopping runda i Ellens gamla kläder, som att vara V.I.P gäst på en loppis ungefär. Hon har såå himla mycket fina kläder och ändå kollade jag bara på det som hon hade framme, tydligen finns det mer i förrådet som jag ska ta mej en titt på nån dag framöver :)

Kelly somnade i bilen på vägen hem och Alfons sitter och målar i målar boken. Spännade att se vart han har målat mer när jag tar mej en titt snart ;/
Alfons fick vara hemma med papap medans jag och Kellan tog en tripp upp till tjejerna i Tosåsen. Ellen fyller ju år idag igentligen, så jag sjöng med min allra vackraste röst när jag klev innan för deras dörr, tydligen så ville helre Ellen ha presenter än min sjön stämda sång..Kan inte alls förstå  ;)

Snart ska vi packa oss i väg till Fåker där jag bjöd in oss på middag idag. Tur att man kan vara fräck ibland :)

Nä, nu måste jag kolla vart Alfons ritar.

Styggheter!

Kellan har börjat med lite "rävigheter" eller vad man ska säga.
Hon slåss, hon skriker och hon viftar bort saker som man ska ge henne..Och oftast gör hon det med ett leende på läpparna..Skitunge :)
Lite svårt att tampas med henne också! Fast å andra sidan så ler hon ju iallafall när hon gör det (inte för att det är något bättre, men det ser lite finare ut) inte som Alfons som det nästan svartnar för ögonen på när han blir arg.

Jaja, det kanske går över snart, annars kan jag ju tänka mej vart hon fått det ifrån ;)

Nu ska jag gå upp och väcka Alfons, han lysnade på mej igår när jag bad han om att ta sov morgon :) JAg och Kellan vaknade halv 9 så oss är det inget synd om heller :)

Undra om jag törs...

..Se filmen "morrors" nu ikväll??! Eller om det blir för tättinpå med Mogges jobbande imorgon kväll.
Inte lätt att vara mörkrädd! Vissa filmer glämmer man direkt och andra kommer man ihåg när man är hemma själv och det är mörkt..Usch!

Nä, jag tror jag ska vara så modig och se den!!
Få väl se någon komedi imorgon om jag blir rädd ;)

Nu har sällskapet åkt...

...Och ena barnet sover.

Så nu ska snart Affe lägga sej med..
Dagen har  vart allt annat än fridfull, dels eftersom Kelly sovit MAX(!) 3minuter på hela dagen och Alfons har vart på sitt värsta humör...Idag igen...

Vi var iallafall ute med barnen, åt Pizza  från Draupner, drack kaffe och surrade.
Orkar inte skriva så mycket mer nu, men jag bjuder på de få bilder jag hann få med innan batteriet på kameran dog.


Kelly och Stella dansade för fullt!


Kellys 47:de vurpa för dagen..Ungefär.


När vi var ute var vi och tittade på hästarna som bor mittemot oss, när vi skulle hem försökte vi vara smarta genom att gena rätt över legdan..Inte så smart med en paraply vagn och 3 slöa barn..Jag hade Alfons i paraply vagnen och hade full sjå med att köra den i rena terräng markerna..Gissa om jag skrattade när jag vände mej om och såg detta:






Jag trodde att Stella gick själv och att Sandra bara bar Kelly..Ack så fel jag hade!! :D

Dagens lärdom: Bättre att ta den längre vägen och att paraply vagnar ska kallas stads vagnar!  Och att Sandra är starkare än pippi!

Kalas dag!

Igår vart det en riktig kalasdag, 2 kalas hann vi med och vart bjuden på 2 olika tårtor och mat.
Först var vi hos Ellen som fyllde 4 och sen hos Danne som vart 16år.


Det söta födelsedags barnet Ellen!


Mamma och Affe!


Kellan hittade massvis med ballonger på kalaset:)


Sååå söt!


Ellen och KEllan


Mogge!

idag har vi haft en riktig ute dag med krattning, bort plockning av leksaker, Mogge har fixat en grus gång och fått/har besök av Sandra med familj.

Svar på Malins kommentar: vad jag menar med brännmärken så är det sånna som blir på golvet om man t e x tappat en cigarett. Men det var inte bara sånna han snurrade runt utan allt från kvistar i parketten till klistermärken och bränn märken :)
Vilken Malin är det?? *nyfiken*  :)

Vem åker ut ur "Idol"??

JAg HOPPAS att Jazmine (eller vad hon heter) åker ut! Helt värdelös är vad hon är, iallafall om an gämför med de andra som är med!

Jag hoppas att Robin(den blonda), Kevin eller Loulou vinner!!

Kevin gillar jag mest bara för att han sjöng "footloose" Syrran skickade den låten till mej igår och den är ju riktigt bra!!

Kelly har vaknat och panik skrikit fleeera gånger ikväll=inte kul! En gång fick hon komma upp en stund och nu är Mogge upp och provar ge henne välling..Vad kan felet vara?!

"Bäcker/Bäcker" är helt klart den fräsigaste familj jag vet!!

Hej då och god natt!

Familjen Wierd:)




trio dans på hög nivå!

Våra små hjälp redor :)

Idag innan middagen gick vi ut och började göra iordning grill platsen som vi ska ha uppe i skogen. Barnen tyckte det var jätte kul att hjälpa till....Iallafall Affe :)


Liten ledsen i ögat när hon inte vet vad hon ska göra.


Ser så rolig ut här.


Hard working  man ;)


Fram med skottkärran, här ska lastas sten!


Duktig Kille!..Och tjej!


Sen ska stnarna ner i den blivande grillen.


Hur har man kunnat få så vackra barn tro?!


Fasen det vart jobbigt att stå och kasta..Jag sätter mej en stund.


Alfons var en riktig klippa på ballansgång!


Så söt att man smälter!


"Ska jag hjälpa dej pappa?"

Nu på kvällen har det mest bara vart bus med barnen för hela slanten. Nu sover dom och jag väntar på "Idol"..Men först ska jag hinna läsa dagens alla bloggar!!

Dagen så här långt..




När syrran är på dagis passar man på att kalasa med mat från MAX:)


Alfons fick sej lite bokstäver på Ö&B (kylskåpsmagneter)


Jag gick och hämtade en nyvaken KElly som ville sitta i vagnen...


....en stund, sen skulle hon gå själv.


Sötaste tjejen i världen!


Hämtade posten och där fanns b l a denns fina överaskning=) Inte alla dagar man får så fin post inte!

Nu ska vi leka en stund innan det är dags att börja med maten.

Ledig.

Alfons får vara ledig idag. Han sover än och jag förmår mej inte at väcka honom, kanske vart det jobbigt åt han igår hos läkaren..?

Nu ska jag och Kelly rulla mot dagis och sen åker jag hem och hämtar Alfons så får han följa mej och handla..


Höres sen!

Nu soffan!

Imorgon måste jag nog ta våra ynka små kronor och åka till stan och handla. Både blöjor, välling och liknande + att vi har 2 födelsedagar att fira i helgen också..Kul att köpa presenter, dock är det roligare när man har pengar och råd..Men fyller nån år, så gör dom!

Nu ska jag lägga mej i soffan och vänta påatt "Scrubs" börjar :) 

Nu är det helg!! Barnen har sovit oavbrutet sen dess att jag la dom och imorgon är Mogge ledig och resten av helgen för den delen.. :D

Go natt!

Orkeslös.

Tänk vad skönt det är att (nästan) veta varför jag är helt slut på kvällarna..och dagarna med för den delen.
Jag sitter här och är alldels tom i huvudet efter dagen, precis som alla andra dagar. Men jag är ändå så lättad att äntligen ta tag i det hela och få så bra stöd av både vänner, släktingar och bekanta. Helt underbart!

Dessvärre har JAG en släkt som aldrig vart i kontakt med "annorlunda barn" (dvs handikappade, hjärnskadade osv)
Min mamma försöker intala mej att det bara är att vara sträng med Alfons så ger det sej..Men hallå?! Det är ju inte bara att han är elak med Kelly som är problemet, det finns ju ca 100 andra orsaker till att vi söker hjälp. Men det förstår inte hon. "det kanske växer bort", "det är nog bara en period", "Men han som är så duktig och snäll", "det är nog ingen fara", måste ni söka hjälp då?" endel av komentarerna bara från en enda person!!
Men acceptera att våran son, ditt barnbarn är lite annorlunda! Han kommer att vara samma barn som innan fast han kommer att få hjälp och bli mer nöjd! Är det så hemskt?
Själv tycker jag att det är helt underbart att veta att det finns ett problem som gör att han är som han är..
TAck och lov har man en förståeende svär-släkt iallafall, dom är underbara och dömmer ingen :)
Visst gruvar vi oss för att berätta för delar av den, men det tar vi sen...

Alfons...

...Vårat speciella barn :)

När Alfons lärde sej sitta vid ca 5 månaders ålder började han att vända på saker, vända, vända, vända. Det spelade ingen roll vad det var för något. Så höll han på tills han lärde sej gå, då började han att snurra runt saker på golvet t.ex. brännmärken. Han visste precis vart det fanns och hos vem. Där skulle han snurra, snurra, snurra, heeela tiden.
Nu har Alfons hakat upp sej på lampor. Han vet precis vart det fins gatubelysning och hur många det är och för varja lampa man åker förbi säger han:Lampa, lampa, lampa, tills det tar slut på lampor. Han kan även stå vid våran ballkong dörr och titta på "grannens" utebelysning hela kvällen och bara upprepa ordet lampa.
Han har helt enkelt lätt för att "haka upp sej" på olika konstiga saker.

Något annat som är knepigt är såklart att han kan hela alfabetet och alla siffror och många färger. Det är bäldigt ovanligt för barn i hans ålder.

Han var sen med det mesta så som att gå, ställa sej upp, vända sej från rygg till mage, klättra, prata, äta själv, osv.

Han tycker inte om andra barn, han skyr dom som pesten. Skriker så fort dom kommer nära men slåss väldigt sällan tack och lov.

Den enda han slår är Kelly och det är inte det lilla heller. Hon åker på mängder av knuffar, slag och nypningar varje dag.

När han var liten hade han svårt att ta ögonkontakt med folk och idag har man svårt att få kontakt med han..Han förvinner in i sin egna värld och blir okontaktbar länge.

Han gillar inte att kramas om det inte är på hans villkor, vilket är väääldigt sällan. Han blir näst intill hysterisk om man tar en kram eller puss för mycket av honom.

Han har alltid vart missnöjd och gnällig ända sen han var pytte liten, inget som har dugit åt han.

Och lägger man ihop allt det här så börjar man såklart att misstänka att något är "fel" eller?
Jag gjorde det och har tänkt på det av och till sen i vintras, pratat med vänner och vissa släktingar om det , men inte sökt vidare hjälp. Vissa har sagt til mej att "det är inget att orora sej för" och att "barn är olika", medans andra har hållt med mej i det jag sagt och tillochmed kommit med andra synpunkter ang. Alfons som jag inte tänkt på.

Men i Tisdags träffade jag en BVC sköterska på familje centrum i Svenstavik som absolut tyckte jag skulle kolla upp det och idag gjorde vi det!
Jag som vart så nervös att dom inte skulle ta mej på allvar och bara tro att jag är "nojjig" men icke!! Vi ska få komma på barn hab. och få det utrett för läkaren och sköterskan som vi träffade idag tyckte också att han hade ett onormalt beteende..För många kan det låta hemskt, men för mej var det en lättnad. Det är alltså inte så konstigt att jag är helt slutkörd, jag har ju en son som säkerligen har speciella behov och jag har ingen aning om vad det är, men nu i vinte någon gång ska vi äntligen få veta. Han ska bli "utredd" som dom kallar det. Jag är sååå glad! Inte för att jag vill att han ska ha "något"(det vill väl ingen mamma) men att kunna fä hjälp och veta hur vi ska handskas med honom.

Innan vi skulle dit så ville läkaren ha en beskrivning från dagis om hur han är där. Dom hade skrivit ihop en jätte bra lista under dagen som stämmer bra in på Alfons..Förrutom 2 saker.."Han tycker väldit mycket om sin syster"  Så på dagis är han tydligen väldigt snäll med Kelly(!!?!!) och dessutom strular han aldrig med maten heller :) Det som är det värsta hemma sköter han exemplariskt där..Jaja..

VEt inte hur mycket jag fått med, men är det någon som undrar något så svarar jag gärna..Jag är bara såå glad att dom lyssnade, höll med mej och tog mej på allvar!!


Min vackraste älskade son!

Bilder från eftermiddagen på mina små hjärtan!




Ute hos Evy


Min inteligenta son och hans bokstavs pussel :)


Välligs dags.


Pajjas!


Goooos killen!


Spex


tok unge!


Bara bus!


Knäppis!


Tillslut lugn med vällingen hos mamma :)

Läkaren!

Var till läkaren förrut och fick det bekräftat, det som jag inte vetat om jag ska hoppas på eller fasa. Just nu känns det som om det var en lättnad. Vi ska få hjälp i  vinter någon gång. känns som en evighet dit, men jag vet iallafall att det blir gjort :)

Nu ska jag snart lägga barnen och sen ska jag förklara mej bättre..

Återkommer när båda sover!  (förmodligen med ett lååångt inlägg)

Bra sagt!

JAg sitter och pratar med Mimi (http://www.faxbrink.blogspot.com/) på MSN och hon uttryckte det så bra när jag sa att det känns som att vårat problem är en liten strunt grej om man gämför med andras.

"Vi andra också få ha det jobbigt. Om jag hade cancer så vore ju inte din reumatism lättare för det, typ".

Och det är sååå sant det hon sa. Det ska jag försöka tänka på! Vårat problem blir ju inte mindre för oss om någon annan har det sämre.

TAck för dom orden Mimi!


Svettig!

Nu är barnen lämnade på dagis och jag sitter här och äter havregrynsgröt med banan i. Gick en promenad i regnrusket och vart genom svettig efter lämningen på dagis, hade Mp3 med mej och lurarna inpluggade i öronen...Ända tills jag vart rädd att jag skulle få en elstöt eftersom det regnade på dom..Jag blir så less på mej själv! Det räcker väl att jag hela tiden vänder mej om för att kolla så att ingen björn är efter mej?! Så halva biten gick jag utan musik=skit trisst!

Pratade även lite grann med personalen på dagis idag, dom skulle skriva en liten sammanfattning som jag kunde lämna till läkaren idag och att om jag vill prata så var det bara att komma till dom..Grät såkölart en liten skvätt även där
:( Men nu känns det bra igen och jag känner mej laddad för eftermiddagen..Typ..

Nu ska jag äte klart gröten innan den kallanr och läsa bloggar.

Suck!

Kellan sov inte som en stock :( Hon är vaken med mej nu och Alfons har fått gå och lägga sej istället..Så less på dessa kvällar som inte fungerar som de ska..
Det var en annan sak när hon var liten (eller mindre) då var det helt ok, men nu när hon är över 1 år (1år och 4 mån) då tycker inte jag att det är helt ok längre. Hon behöver sova och jag behöver få vara för mej själv också..Nog för att hon just nu leker helt själv och säger inte ett pip, men jag måste ändå vara på spänn, "på utifall" det blir något.
Alfons ligger och bråkar i sin säng och Kelly står just nu och drar mej i byxbenet..

Bäst att vara mina barn till lags en stund.


(innan duschen efter målningen förrut)

Nu har svärmor/farmor åkt...

...Och Kellan sover som en stock (förhopningsvis)





Snart är det dags för Alfons att sova med  :)

Här målas det för fulla muggar.

















KElly verkar tycka färgen är riktigt gog, för hon har mer färg i ansiktet och i munnen än vad hon har på papperet:)
JAg håller mej undan för kommer jag dit, så vill bara Affe att jag ska måla bokstäver till han..Det är roligare om han gör en egen teckning..

Vi for till Evy.

Efter vi vart på ICA (med 2 griniga barn) så åkte vi till Evy och drack kaffe istället. Barnen fick glass.
Satt där och surrade om morgondagen och hon tog på sej att ha Kelly där medans vi andra åker till läkaren..Sååå snällt!


Man blir sååå fin när man äter chokladglass:)


Suddig bild på Mopsen Mimmi som räcker ut tungan åt mej:)

Idag när jag hämtade barnen pådagis vart jag lite grinig, men mjäkig som jag är så sa jag såklart inget.
JAg tog upp Alfons ur vagnen och bar in han och tog på han skorna, då känner jag hur det blir alldeles varmt på min arm. Han kissar, så det rinner på min arm och hans byxor blev dyngsura. På väg till skötbordet säger en av vikarierna att han inte har velat gå på toaletten idag..Nehe, som vanligt tänkt jag...? Men jag sa att det var jätte bra att dom provar iallafall. När vi kommer fram till skötbordet visar det sej att han har samma blöja som han hade på sej i morse när jag lämnade han..Grrrr! Dom har inte alls provat satt han på toa och OM dom har det har dom alltså satt på samma blöja som han fhade innan. Det tror jag knappast! Han har alltså fått sovit i en genomblöt blöja, stackaren! VArför ens säga att dom har satt han på toan?? Jag vet att det var samma blöja som i morse eftersom vi har olika märken på blöjorna hemma och på dagis..Jaja...
Dessutom hade dom ingen koll på om Affe sovit 45 minuter eller 1½ timma...Jag kräver inte att dom ska veta ALLT, men lite vore ju bra!

Snart kommer svärmor hit och håller oss sälskap en stund.. :)

Gruppbilderna

Så här ser mina barn ut på gruppbilden..Vill inte lägga ut alla, det finns ju dom som inte vill det antar jag..?





Suddiga bilder eftersom jag knäppt kort på kortet..

Det kan inte ha vart en bra fotograf, eftersom måna var placerade konstigt på kortet..MEn men, kul att äntligen ha dom iallafall:)

Det vart inget utav det.

Det vart iallafall varken ICA i Myrviken eller stan idag. Vi fick besök av patrik och Petra istället:) Petra hjälpte mej att göra om lite i vardgas rummet, bytte plats på blommor och bytte ut vardagsbordet. Det vart bättre!

Jag ringde även ett skit jobbigt samtal idag, något jag har tänkt göra i ca 6 månaders tid, men inte vågat för jag har varit rädd att bli "bort viftad". MEn jag fick ett jätte bra bemötande och jag grät mej igenom samtalet, Petra var här och jag fick även henne att börja gråta:/ Det var inte meningen..
Men imorgon börjar det..Jag är såå nervös! Rädd för svaren, men ändå lättad att äntligen få det utrett. Det kommer gå bra oavsett vilket, det vet jag. Men nu när jag tog tag i det så vart det så definitivt och det klarade jag tydligen inte av...suck!
Men men, i vår familj är vi starka och komer klara detta oavsett vad som händer..


Min älskade vackra son!

Våra vackra barn!!

Igår kom dagis fotona!!





Visst var dom tjusiga!!

"How she moves"

Såg just en av filmerna som jag laddat ner till mej, alltså en sån film som Mogge inte vill se och som jag törs se själv.
Filmen hette just "How she moves" och var en dansfilm(?) påminde lite om "En värsting till syster" fast det handlade om Stepdans, mordern stepdans..Så fränt hur vissa människor kan röra sej, jag kan inte begripa!
Under hela fimen satt (låg) jag och tänkte på min vän Cissi, som alltid vart en hejjare på att dansa. Jag hoppas att hon kan stepa och att hon kan lära mej ;) Det såg riktigt roligt ut, synd bara att man är smidig som ett kassaskåp, typ..

Nu börjar snart "scrubs" och det har jag tänkt att somna till...Ska hinna med en kisspaus först bara..Vore jag karl så skulle jag ta den ute, men det känns så besvärligt att göra det som tjej. Fredrik kissar nästan jämt ute när han är här, ser så behändigt ut så...Antar att det är för att vi har så gammalt och ofräsht badrum..;)

..Jag kisar på toastolen...Eller i rättare sagt...

Besluts ångest!

Vi hade tydligen fått in en liiiiten dal av dagersättningen på kontot idag :) Än väldigt liten men vääääldigt uppskattad!
Så nu vet jag inte om jag ska åka och handla i myrviken i morgon eller om jag ska åka in på Matpiraten istället..?

Det blir bensin pengar in till stan, men att handla på en ICA-nära vet väl de flesta vid det här laget inte är billigt..Så vad blir billigast i slutändan tro??

På något konstigt sätt så tycker jag att det är rätt så skönt att ha sånna här månader med lite pengar. Det är inte kul, men man lär sej att uppskatta de pengar man har på ett helt annat sätt. Att kanske tänka på att inte åka så mycket bil, inte bara äta sånt som är gott och dessutom får man mer gjort hemma om man faktiskt är hemma ;)

Så den här månaden ska vi ha en riktig äta ur frysen månad, det är välbehövligt kan jag lova!

Hmmm undra om det är något bra på tv:n ikväll då?


JAG HAR EN KAMERA!!

...Tyvär en som vi inte är riktigt nöjda med, så vi sk alämna tillbaka den och köpa en helt vanlig digital kamera med 10 pixlar istället:/
Den som Mogge köpte var något slag mellanting, vanlig digitalkamera och systemkamera...? Den ser ut som en lite mindre system kamera, men det är en lite mer avanserad digitalkamera..Som tar ungefär lika bilder som den förra vi hade :( Har man betalat 3500:- för en ny kamera vill man ha BRA kvalitet på bilderna, inget halvdant!

Jag och barnen var iallafall iväg på Familjecentrum i Svenstavik idag, där träffade vi Emilia som följde med hem efteråt och har just åkt hem. Hon bjöd på gottsällskap och kakor, vi bjöd på kaffe och mat..Bra deal tycker jag:)
På familje centrum hade jag tydligen haft fel inställning på kameran, så alla bilder vart vääääldigt mörka..Dom lägger jag inte ut.


Alfons har även bajsat på toalettan idag!! Han tyckte inte att det var kul först han var klar, då vart han mallig..Desvärre har han tjatat efter att få ha på sej blöja hela kvällen efter det, men nu vet han ju att han kan utan att det är någon fara iallafall :)


The Morg :D


Nyvaken Kelly vill vakna till hos pappa.


Alfons bygger bokstavspussel.


Lill Ecke!


Alfons flyger flygplan på mammas fötter.


Suddig bild på Affe, Emilia och Erik.


Bus unge!


Gos Erik och Emilia


Syskonen+ Puh björnen.


Kellan.

Kommer förmodligen knäppa kort på allt och inget ett tag mu..kommer förmodligen läggga upp enhel del av de bilderna med. Jag njuuuuter av att äntligen ha en kamera igen! Jag skulle hellra vara utan mobil än kamera! På allvar!

I brist på annat..

..Lägger jag upp lite äldre bilder.


Kellan i pulkan i vintras.



MAn längtar efter vintern när man ser sånna här bilder.


Kelly och Pojsson..Barnvänligare katt får man leta efter  :)


Pälsmössan på..


Smickrande bild Kellan :p


Gos på golvet med apan.


En av de bättre bilderna på mej faktiskt ;D


Affe i badet hos Stella för ett bra tag sen.


Här ser man ju....Mätt ut!! (kan påpeka att jag strax skulle föda Kelly här)


Trött liten Kellan.


Sleeping beuty;)


Lilleman med bula i pannan :D

Tänk att jag kunde få så vackra barn! 

Explotion!

Jag vet inte vad det är för fel åpå mej, men något är det!?

JAg måste tydligen jämt varar rädd för något och jag vet inte vart rädslorna kommer. Nu är jag rädd att saker ska explodera?!?! Och vart har jag fått det ifrån?

T.ex. när vi var på MAX i Sundsvall och åt, då fick jag för mej att kaffe maskinen skulle explodera eftersom den ångade så mycket när den gjorde iordning mitt kaffe.

Idag när jag lagade mat fick jag för mej att spishällen skulle smälla, eftersom att  ena plattan var röd mycket längre än vanligt.

och nu nyss när jag kokade upp tevatten i vattenkokaren, så tog den lång tid på sej och jag backade på engång, påuttifall den skulle explodera...

Ja jag säger då det....I sommar var det björnar och nu det här..Och det är alltså rädslor jag aldrig haft förr..Mörker, spöken och spindlar har jag alltid vart skrajsen för, men dom här grejjorna vette tusan..?

Någon som har något förslag på varför jag har blivit så här rädd för olika saker??


Båda barnen sover iallafall och jag sitter här med mitt te och bara myser..Hade det inte vart så varmt här inne radan hade jag tänt lite ljus och myst ännu mer alldels för mej själv :)

Otacksamt röjande!

hela eftermiddagen har jag skiftat mellan att lekt/tagit hand om barnen och röjt i garderober och liknade, sånt som inte syns. Det är ett jäkla slit men det är förmodligen ingen annan än vi som bor här som kommer att se det. Skönt att börjat på på det som jag gruvat mej för såååå länge. JAg har sett det i flera veckor och mått nästintill dåligt över det och nu är bitar av det gjort! *klapp på axeln*

Eftersom det inte vart någon kamera införskaffat i Fredags så åkte Mogge tidigare till jobbet idag för att köpa en, spännandew att se vad han har köpt för någon. Han vägrara att säga när jag frågar, så jag tänker hoppas på en systemkamera, men jag antar att jag hoppas förjäves :/ Jaja, vad det än är för kamera så är den bättre än ingen kamera alls :) 

Barnen har vart helt underbara i kväll/eftermiddag! Visst har det vart endel dispyter men inte alls som det brukar vara, dom har mest lekt på varsitt håll och då kan dom ju iallafall inte slåss om samma leksak ;)

Nu ska jag skala mer äpple till Alfons!

Sov på dagen tack!

Alfons vägrar att sova lunch! Det var säkert 2 veckor sedan han sov något på dagen.
På dagis sover han oftast, men hemma vill han inte alls..
Tyvärr resulterar det oftast i ett hiskerligt dåligt humör på både mamman och sonen :( Inte kul.

Kelly sover jätte bra på dagen, ca 2 timmar varje dag och är oftast på ett strålande humör resten av eftermiddagen. Iallafall om inte Alfons bråkar med henne ;)

Nu väntar jag och Alfons på att lillasyster ska vakna så att vi kan gå ut och leka en sväng..

Jag och Alfons har tittat på 3 avsnitt av "Andra avenyn" nyss..Spännande!

Ny vecka...igen!

Jag tycker veckorna går så himla fort nu! Man gör inget specielt men ändå så bara springer dagarna i väg..Och helgerna går såklart ännu snabbare..

Den här veckan så blir det nog en riktig "hålla-sej-runt-byn" vecka. Det är det som plånboken tillåter :( Skit månad (pengar mässigt) är det!
Men men, det är väl ingen som dött av att inte vara ute och ränna massa, eller?
JAg som så gärna hade velat åka till Kälarne och uppvakta D som blir 3 år idag. GRATTIS!

Nu ska jag göra mej klar för dagen.

64 inlägg senare..

Det fanns alltså 64 stycken olästa inlägg på min bloggkoll..Tjohooo!
Undertiden jag läst har: Kelly sovit, Alfons lekt med lera och Mogge har klippt gräset (för sissta gången i år)

Vad ska jag göra nu då?
Skulle vilja gå ut och leka med barnen, men blåsten, denna förbannade blåsten! JAg hatar blåsten, det gör även Alfons och Mogge också..Kelly däremot bryr sej inte det minsta om det blåser eller ej. Tuff tjej det!
Jag kan knappt andas och Alfons är rädd för den och blir näst intill hysterisk..Mogge han tror att huset ska falla isär när det tar i som värst, så det är nog därför inte han gillar att det blåser ;)

Jag vill ha en kamera!

Lördagen = Elivs lever!!

I går (lördag) åkte jag och Emma plus resten av medlemmar och assistenter till Sundsvall för att se på Elivs.
Tanken var att det skulle kosta 700 kr/st för all personal som följde med..Men en snäll själ tyckte att jag skulle få åka för halva priset eftersom man som kontaktperson (som jag är) har så dåligt betalt, så min resa + biljett slutade på 350 kr istället :)
MEN även om jag hade fått betala 700 så hade det vart värt varenda krona! För fy fasen vilken bra show!! Jag skulle kunna se den flera gånger till utan att ledsna!
I shoven medverkade både folk med handikapp och folk utan handikapp. Det var så bra så jag rös bitvis! Emma var alldels lyrisk och så även jag, herre gud säger jag bara!
Det var glada Hudik teatern som vi såg..Ett måste för ALLA att se!

Efter den 2,5 timmar långa showen åkte vi allihopa till MAX i Sundsvall och åt oss mätta och belåtna för att klara oss hela vägen hem till Östersund igen.

Efter en del åksjuje historier som jag försöker förtränga (inte jag dock!!) så anlände i tillslut Brunflo 21.30 trött och sliten efter en kanon dag och åkte hemöver..Tog en liten rökpause i Fåker tillsammans med Sandra och fortsatte resan hem...Kom hem, la mej i soffan och somnade..

Nu känner jag att jag kan slappna av när jag har fått blogga lite ;) Ska bli spännande att se hur många inlägg det finns att läsa på min Bloggkoll :)

Fredagen.

Nu tar jag igen mitt bloggande!

I fredags hämtade vi upp Alfons på dagis efter lunch och for inm till stan och handlade. I våran värld skulle Alfons somna på väg in till stan, eftersom han kvällen innan var vaken till klockan 12 och väääldigt trött på morgonen när jag väckte han för att gå på dagis... Det var i våran värld det! HAn somnade inte och var därför på sitt allra värsta humör när vi var framme på Lidl. Han och Mogge väntade i bilen medans jag och Kellan handlade, så grinig var han.

Eftr bagaget var fyllt med mat påsar var tanken att vi skulle åka på Elgiganten och köpa en ny kamera. MEn Alfons var fortfarande väldigt arg och trött och vägrade och sova plus att det var fullt med folk där, så då sket vi i det :(

Sen bar det av mot Eastern palace för att käka lunch/middag med mamma, Tim och Liza. Kellan åt med god aptit medans Alfons åt enbart en glass eftersom han när vi kom på dagis för att hämta honom 11.45 satt han fortfarande och åt på sin 3:dje portion med mat (dom börjar äta 11) så han var mätt och ville inte ha, helt acceptablet en sån gång :)
Vi tackade mamma för maten och for till Momma för att gratta henne.
Där vart vi bjudna på tåtra och massa annat fika. Mamma och Tim tog bussen dit och Liza åkte med oss, så vi träffades även där..En mycket trevlig dag slutade med att barnen var riktigt trötta och rastlösa så vi for hem.. Lyckades hålla barnen vaken i bilen ända hem!

En stund senare kom sandra, Fredrik och Stella hit och drack kaffe samt kollade på Idol med oss..

Fullspäckad och trevlig dag/kväll! (om man bortser från Alfons humör bitvis då)

Morgontrött!

Alfoons var riktigt trött imorse, det gick knappt att väcka han..Det skulle kunna bero på att han vaknade klockan 22 i går och var vaken till kl 00..Suck.. Men han låg i soffan och kollade på film med mej (day after tomorow) helt stilla och sa inte ett ord. Flera gånger lät det som att han snarkade, men det gjorde han inte..Klockan 00 gick vi upp och la oss. Han vill inte lägga sej på sitt rum, så antagligen drömde han mardrömmar innan han vaknade, så han sov hos oss inatt :/

KElly är hemma även idag från dagis, men på Onsdag SKA hon gå!
Alfons får gå till efter lunch idag och sen hämtar vi upp han och åker mot stan. Förhoppningsvis sover barnen i bilen på väg in.

Nu ska jag och Kelly fika lite.

Hur var mina graviditeter??

När fick du reda på att du var gravid? MEd Alfons var jag i v.11 och med Kelly i v.10.
Blev det en chock? Ja det blir det väl alltid när man får reda på att man har ett liv i magen..Fast en possitiv chok båda gångerna..Även om ingen av dom var direkt "planerade" 
Hur gammal var du? Med Alfons 21 med Kelly 22. 
Hade du mycket halsbränna? Nej, men rätt mycket sura uppstötningar..Usch!
Spydde du mycket?Inte en enda gång med någon! Men illamåeenda på kvällarna i början.
Hade du mycket foglossning? Ohhh ja! Värre med Kelly, men Alfons var inte att leka med den heller.
Ditt sf mått som störst? Alfons:37 cm. Kelly:Vart fan är hennes journal?!
Har du fått bristningar? Japp, alldeles för måna=( Dom är små, men många, inte sånna där lila.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Trodde att det var pojkar båda gångerna, även Kelly som vi kollade könet på vid UL. Litade inte på Ul:et
Vad hoppades du på? Ärligt så hoppades jag båda gångerna att det skulle vara pojkar..MEn det var bara för att det finns mer kill namn än tjej namn.
Gick du över tiden? 17 dagar med Alfons. 
Födde du för tidigt? Vart igångsatt 2 veckor tidigare med Kelly.
Hur var förlossningen? Alfons var en mardröm, 36 timmar och slutade med tång. Kellys var helt kanon, lite trögt i början men på slutat gick det JÄTTE FORT! 
Blev du sydd? Massvis med Alfons (MASSVIS!!) 2 yttre stygn med Kelly.
Dragen med sugklocka? Nej dom tog tången på en gång med Alfons..? 
Hur många var inne i förlossningsrummet? Med Alfons var det många där, kanske 6 stycken med KElly var det 2.
Hade du någon nära med dig? Ja Mogge såklart! Fast med Kelly filmade han mest så kanske hade vart bra och haft med en som höll handen ;) 
Vilket BB födde du på? Östersunds BB
Hur stor var bebisen? Alfons: 3500g och 54 cm. Kelly 3170g och 47 cm.
Vad fick den heta? Alfons Mogge Eskil. Kelly Elin Madicken.
Var allting värt det? Ohhh ja! Har aldrig ångrat mej en enda sekund! Att ha barn (iallafall mina) är jobbigt, men ack så roligt och underbart! Jag älskar mina ungar och skulle inte byta dom mot nåt i världen! Alfons och Kelly är mitt allt, det är dom jag lever för!

Utmanar: Mimi, Linnea, Sandra, Dessan, Monia,  och alla andra mammor som läser :)

Te, äpple och barnledig!

Japp, så är läget just nu..Eller så barnledig som man kan vara med båda barnen hemma (Dom sover)

Huset är alldeles nyss skurat så nu får det så lov att vara helgstädat här hemma!

Ikväll/eftermiddag har jag försökt få Alfons att gå på pottan, men han vägrar, i vanlig ordning:(
HAn vart utan blöja sen dess att vi kom in efter dagis (alltså ca 4 timmar) jag gav han extra mycket att dricka så att jag skulle vara säker på att han skulle vara kiss nödig..Det var han också, emn så fort han ser att jag står berädd med pottan, så vägrar han, då håller han sej istället..Tillsut såg jag att han började kissa på golvet, så då skyndade jag mej dit och satte han på pottan...Då knep han och vägrade kissa mer. Det han bara komma en liten, liten skvätt på golvet så jag VET att han skulle behövt kissa mera.
När vi gick upp för att duscha hade han fortafarande inte kissat något mer, så då bad jag han kissa i duschen (jag vill inte att han ska få ont för att han håller sej heller) och då kom det massvis p åen gång. Det var allt han kissade idag, han som brukar kissa så himla mycket annars :(
Och nu innan han skulle gå upp och lägga sej (han var fortfarande naken) så såg jag att han började ta sej för rumpan, en sekund senare kom han och sa att han ville ha en blöja. Satte på han blöjan och han bajsade direkt. Förrut har även bajset hamnat på golvet när han vart utan blöja..Så hur ska jag göra?! Jag vill ju att han ska vilja kissa och bajsa på pottan, men jag tänker inte tvinga han!! Pottan ska inte vara något farligt som man inte vill veta av, den ska vara kul och uppskattad! Han sitter gärna påpottan, men han gör ALDRIG något i den..

Tips?

En ligger :)

Kelly sover, så nu är det bara Afons kvar. När han lagt sej ska jag koka en kopp te och avnjuta framför datorn och ALLA olästa blogg inlägg :) Jag har inte läst en enda blogg idag, och när jag var in på Bloggkollen förrut så var det 34 olästa..Den som väntar på något gott...

Imorgon har vi fullt upp. Först ska Alfons på dagis till efter lunchen, sen åker vi in till stan och handlar, efter det ska vi möta upp min mamma och mina syskon (Tim och Liza) på "Eastern Palace" och äta, därefter åker vi till min mormor och grattar henne på hennes födelsedag :) JAg gillar fullspäckade dagar, så länge man ska göra roliga saker!

Vad ska man hitta på att ge en mormor/gammelmomma då? 69 år ung!

Hålet lagat!

Tandläkarbesöket gick bra, över förväntan..Tänk att man oroar sej så för något som igentligen går rätt bra.
Dock är jag lite brydd på om dom hade kollat fel i min tandjournal, det måste ha stått at jag var 3 år, inte 23!
"Men vad duktig du är att gapa!"
"VAd många tänder du har!"
"Den här grejen kallar vi för snabel, hihihi"
Notera att dettta sa dom med sk. bäbis röst.
Herre gud!

De där hösttavlorna vi tänkt göra får nog vila tills det slutat regna och sakerna utefrån har torkat någorlunda. Kan bli svårt att få dom att fästa på papperet..
MEn vi var ute och plockade grejer iallafall..SOm vi kanske andvänder om de torkar.

Annars idag har vi dammsugit, ätit mat, sorterat bort leksaker från nedervåningen, lekt, kollat på nalle Puh och vart osams emellanåt..
Snart ska barnen duscha och jag skulle ebhöva mej en sådan jag mmed, men det får vänta till imorgon..

Återkommer sen-barnen är ovänner.

Tidig kväll!

Jag somnade före klockan 10 igår kväll! Även fast jag hade velat sett "Generation fett" som började klockan 10, så föredrog jag att sova:)

Snart ska jag lämna Alfons på dagis och efter det åker jag iväg till tandläkaren för att laga...Vill inte! Hålet är så stort så det kommer nog inte vara skönt att laga.

Idag har jag konstaterat att det är mörkat på mårnarna. Klockan 7.30 var det nästan, bara nästan svart ute..Och nu har jag lamapan tänd här vi data bordet för att se något..

...Snart vinter alltså :/

Äntligen kväll!!

Barnen sover och jag sitter här med en stor kopp te och ett äpple..Jag är så trött så jag skulle säkert kunna somna här och nu, men jag ska håll amej vaken ett tag till iallfall.

Alfons har vart jätte grinig hela eftermiddagen medans Kellan har vart på sitt allra bästa humör. Alfons har inte velat något alls idag, inte vara ute, inte rita, inte leka, inte, inte ,inte...Inte! Medans Kelly har velat vara ute, sjunga, leka, busa, mysa och toka sej..Precis som vanligt:) Hoppas att han ör pif´ggare i morgon så att vi kan vara ute och leta grejer till en HÖST TAVLA..Ja hör och häpna Mimi! Imorgons ka det ske..Om inte barnen är på trött humör vill säga.

Nu hoppas vi att barnen sover lika bra inatt som dom gjorde igår natt d v s Kelly 14 timmar, Alfons 13 timmar..Synd att jag bara sov typ 4 :(

Jag lever!!

Det avr ingen mördera i källaren när Mogge kom hem i natt :) MEn jag vet heller inte vad det var som lät igår kväll, något var det iallaafll!

Somnade inte först runt halv 3 inatt, så jag var inte alldeles för pigg i morse när klockan ringde klockan 7, för att hinna i tid till dagis..Släpade oss iväg mot tdagis och lämnade barnen, Kelly skrek men Alfons sa inget alls :/

Efter en promenad, en dusch och besök av Petra så var man genast som folk igen..Till nu ungefär..
JAg vart super trött nu nät vi kom in efter att ha vart ute en stund efter hämtningen på dagis..Helt färdig är jag!

Kelyy hade tydligen vart  hängig på dagis idag, så hon får vara hemma imorgon och vila lite till..Alfons däremot, han får gå..

Har inget att skriva om, men ville mest försäkra all oroliga läsare att jag lever ;)

Kniven i högsta hugg!!

Här sitter jag och törs inte gå och lägga mej!!

Tyckte att jag hörde någon som öppnade kälardörren för ett tag sen, den nere som går från carporten och in i källaren.
Ringde Mogge som är på jobbet och han sa: "Gå ner i källaren och lås dörren"..
HAllå?! ska jag på allvar gå ner till "mördaren"?!
-"Ähh vi bor ju i Kövra, där händer inget sånt" Säger han.

Då gick jag och hämtade den största kniv jag kunde hitta i köket, la mej i soffan för att prova sova..Det gick INTE!
Så då satte jag mej vid datorn och tack o lov så var Mogges syrra ine på MSN, hon sitter och stöttar mej nu i min rädsla.
På allvar så är jag liv rädd!! Jag har sagt till Nini att OM jag skriver något konstigt typ:hjdhxjhudyd, så ska hon ringa 112..

Hon kom även med den brilljanta idén att jag skule stälal en stol framför källardörrren(som inte går att låsa) så att jag hör om någon komer upp från källaren..

Fy fasen vad hemst att vara så här rädd! Att vara rädd för spöke när ingenting mot för detta inser jag nu. JAg brukar inte vara rädd för mördare och sånt annars, men nu, nu är jag LIVRÄDD!!

Tänk om någon skulle komma in..JAg tänker bara på den där galna tyskan..Tänk om MOgge har något sånt ex..?!
*Skrämmer upp mej själv så jag skakar*

Tänk om jag skulle höra hur stolen flyttar på sej! JAg skulle bli så rädd att jag inte ens vågade ta upp kniven..

Sitter och skriver nu bara för att ha något att göra...för att försöka tänka på något annat, det är svårt när man skriver om det..

Tog just upp telefonen för att ringa Sandra..MEn kom tack o lov på att klockan var för mycket för det!! Hon ska ju trots allt upp och jobba imåra..

Jisses! Vart ska detta sluta!

Tyst det är i huset...

Efter mötet kom jag hem i tron om barnen skulle ha slitit på Emilia så att hon satt och drog sitt hår och att dom skulle stå och skrika i kör...
MEN, jag kom hem till ett alldeles tyst och lugnt hus, barnen sov och hade vart snälla sen jag for..Puuuhh!
Emilia har alltså , helt själv, tagit hand om 3 barn, (alla under 2,5 år), gett mat, kvällsfika, och nattat..Helt fantastiskt!

Emilia och Erik är de ultimata barnvakterna! TACK SNÄLLA EMILIA!!!...Och Erik;)

Mötet var väl så där..Man fick bra info och gott fika, men, som jag visste innan, så får jag ju inte söka via Lärcentrum i Östersund, utan jag ska lägga mitt hopp på dom i Svenstavik..Hoppas går ju!
Mötet varade bara 1 timme (inte 2 som det var sagt) så då passade jag på att spinga in på Matpiraten och handla lite också..

Det var nog första gången som jag lämnade båda barnen hos samma person tror jag..?? Kanske därför som jag var så nervös innan jag for..Men inte ens då sa barnen ett pip..

Nu ska jag läsa bloggar, tills jag har något vettigt att skriva om!

Snart kommer nog Emilia!

Emilia ska ju vara barnvakt åt Alfons och Kelly i eftermiddag när jag ska på möte inne i stan..Innan ska vi hinna med några koppar kaffe och massa surr :)

Mötet jag ska på är ett informations möte om lärlingsplatser. Ska bli spännande att se vad det är för något, vad man tjänar och vad för jobb man har att välja på...Tyvärr så är jag skriven (och bor) i Bergs snåla komun, och dom har såklart dragit ner på sånna här saker :( Men han på Lärcentrum i Svenstavik sa att det gick att söka och att dom prioriteade dom utan gymnasie utbildning, så prova ska jag banne mej göra! Får jag ingen lärlingsplats, så fortsätter mit jobb sökande.

Jag gruvar mej lite för att lämna barnen i dag..Inte alls för att jag miss tror Emilia och inte tror att  hon klarar av det, snarare att barnen ska slite ut henne så att aldrig mer vill komma hit, någonsin! MEn jag evt att Emilia är kanon med barn och hon har dessutom vart vikarie på Affes dagis (innan Kelly gick där) så hon lär nog kunna behärska mina små illbattingar ;)

Mitt paket från Ellos hade kommit idag med, ligger på ICA och väntar..ska hämta det innan jag åker till stan sen..

Nu rev Alfons ner något, det lär högt, måste kolla vad det var!

Vända kudde, vika kudde, byta kudde.

Jag såg klart på "P.S I Love you" igår, herre gud vilken snyft rulle!!
Jag grät och grät...och grät..
Så fort hon fick ett kuvär, så grät jag, utan att jag ens viste vad som stod i brevet..

Kudden som jag kåg på vart dyngsur, så jag fick vända, vika och byta kudde..

En av de bästa filmer jag sett på riktigt länge!
Såklart kunde jag inte låta bli att tänka: tänk om det händer oss, tänk om Mogge dör! Det fick mej att gråta ännu mer..Herre gud!! Att jag ska vara så förbaskat blödig!

En film som MÅSTE ses är iallafall denna: "P.S i love you"

PS. I Love You (2007) 

Skolmaten.

Igår var det väl det där programet om skolmaten va?
JAg mssade det men har sett reklamen för det några gånger, verkar inte vara bra mat skolbarnen får nu för tiden!
Själv älskade jag maten när jag gick i  skolan, men det är inte samma mat nu som det var för 8 år sedan, tyvär.
Som jag läste i en annan tjejs blogg: Konstigt att fängelsematen är bättre än skolmaten!! Ska det verkligen vara så?!
Nä barn som växer behöver bra mat och de som sitter i fängelse förtjänar inte inte ens mat, många av dom tycker inte jag gör det iallafall....

Vi som bor här i Kövra har tur. Skolan har en egen kock som gör det mesta i från grunden=kanon mat!
Varje höst får vi föräldrar till barnen på skola och dagis lämna 1 liter lingon som han sen kokar sylt av. Kavlitets mat!

Tänk om alla skolar och dagis kunde ha det så!

Nu ska jag gå upp och kolla om Affe är vaken..Trött kille fast han somnade strax efter klockan 6 i går kväll.

Hur väl känner jag Mogge?

Hittade en rolig lista på Janes blogg(www.janemargaretha.blogg.se)

Vad heter han: Morgan Göran Jörgen Nilsson

Vad har han för favorit färg
: Alla färger! Helst i en härligt färgglad kombination (tyvär) ;)

Vad har han för ögonfärg
: Ljusbruna.

Hårfärg
: Ganska mörkbrunt.

Klädstil:
Jeans och t-shirt eller "jag är en händig man" kläder.

Har han piercat sig
: Nej

Dricker han
: Tar sej någon öl emellanåt, men är alldels för dålig på att gå ut och roa sej (han tycker visst inte det är kul med krogen :o 

Röker han
: japp

Snusar han
: Sällan.

Vad heter gatan han bor på
: Kövra 333

Vad har han för mobil
: En rätt gammal risig Sony Ericson

Vad vill han bli när han blir stor
: Rik!

Vad har han för färg i sitt rum
: Brunt på väggar och turkost på annat.

Har han några syskon:
  Ja 5 stycken! Janini, Angelika, Ralf, Ricky och Therese.

Vad är hans favorit mat
: Det mesta! Om man bortser från Kroppkakor.

Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon
:  Betala av huslånet och renovera husets utsida.

Vad brukar han göra efter jobb
: Sova, eftersom han kommer hem kl 2 på natten.

Vad brukar han göra på helgerna
: Vara med mej och barnen eller påta på på nån bil eller huset.

Vad har han för musiksmak
: Allt från hård rock till Spice girls ;) MEn dom bästa av dom bästa är TWISTED SISTER!

När och hur blev ni tillsammans
: Vi träffades hos vår gemensamme vän Peppe som hade pratat gott om Mogge (lite som en blin date). Träffades ett tag och vart tillsamans i mitten av Oktober 2001.
 
Hur upptäckte du honom: Genom Peppe. Enligt han skulle han vara en "hyvens" kille..Det var han ju också :)

Vad var det första han sa till dig
:  "Hej är det någon som vill ut och röka?" 

Vad brukar ni oftast skicka sms om
: Oftast om barnen, tror jag.

Är han beroende av någon/något
: Pengar (som alla andra) mej ( ;) ) och barnen. Inget annat vad jag kan komma på.

Vad kallar du honom
:  Mogge, Mogge Moggelito, Älskling och Herr Nilsson:)

Vad kallar han dig
: Carro eller älskling...Eller surpuppa (om jag är på dåligt humör) :)

Om du skulle beskriva honom med 3 ord, vad skulle de vara
: Lugn, snäll, min!

Gillar du honom
: Mer än gillar!

Vore kul om jag kunde lyckas få han att fylla i den här i morgon..Prova går ju!

Jag måste hitta en hobby!!!

Idag(och alla andra dagar) har jag bara bryt mej om fruktansvärt (igentligen)ointressanta saker.

T.ex:

# Imorse var jag bara tvungen och ringa till Sandra för att höra vad för tröja Stella hade under tunikan.

# Jag åkte till Evy och Nini för att få se deras nyklippta hår.

# Jag tänkte precis ringa Sandra (när hon ringde mej) för att höra vad hon gav sin morfar i födelsedags present.


Och det här är bara de saker jag kan komma på nu..Det finns säkert massvis med andra också..

Roligt liv man har.

Fast å andra sidan..

När barnen väl är 18 år och har flyttat hemifrån:

När kommer jag få krama dom när jag vill?
När kommer dom att vilja ha min tröst när dom är ledsna?
När kan jag välja vad dom ska ha för kläder på sej?
När kommer jag sluta oroa mej att dom råkar illa ut?
När kommer dom göra mej sällskap till middagen?
När kommer dom säga god natt till mej innan dom går och lägger sej?
Hur vet jag ens att dom går och lägger sej?!
När kommer jag kunna släppa taget om dom och ens låta dom bli 18 och flytta hemifrån?!


...Förmodligen näst intill aldrig efter dom har fyllt 18 och flyttat hemifrån:(


Kommer dessa 2 små bli så stora??


//Carro, mamman till de enda 2 barnen som aldrig kommer att få bli stora ;)

När?

När behöver jag inte skura golven 2 gånger om dagen?
När behöver jag inte tvätta 10 gånger i veckan?
När behöver jag inte oroa mej för vaken nätter?
När kommer barnen och jag förstå varandra?
När kommer barnen sluta slåss?
När kommer mitt golv vara fritt från saker man kan ramla över?
När kommer jag vara utan fläckar av barnens mat och kletiga händer?
När kommer jag ha tid att tänka på mej själv?
När kommer orken tillbaka?



...Förmodligen när barnen är 18 år och flyttat hemifrån...

Ouppmärksam mamma!

Andledningen till att det var sååå tyst och lugnt här nyss när jag skrev var att Kelly hade hittat ett glas med nyponsoppa (vart har jag ingen aning om?? Skulle kunna vara från diskbänken, men hur nådde hon det?????) om hon hade försökt att dricka upp..Hälften hade hon nog fått i sej (med tanke på att hon hade soppa runt munnen) men andra hälften var på golvet. MEn min duktiga tjej hade hämtata sopen i köket och försökt sopa upp det..Så jag kunde ju inte förmå mej att bli arg, när hon först och främst ville städa upp det hon spillt och för det andra vet jag ju inte var hon fått det ifrån. Har jag lämnat det framme får jag ju skylla mej själv! Gull unge!

Alfons satt och tittade på tv, men det viste jag ju redan..

Det var därför jag trodde att jag hade tid att blogg iallafall..

Nu vet jag vart jag har båda barnen, men jag har dessvärre inget mer att raportera för tillfället..

Inte vart det några höst tavlor iallafall!

Min käre vän Mimi ringde mej förrut. Hon kom med den briljanta idén att jag och barnen kunde gå ut och plocka grejer för att göra en höst tavla. Bra idé tyckte jag...Ända tills jag kom ut och insåg att vi vart nästintill tvungna att jaga kottarna som blåste iväg för oss..Så det fick vara.. Tänk dej själv Mimi hur det skulle vara att jaga alla löv som skulle passa bra på tavlorna om kottarna blåste iväg!
M
en ut gick vi iallafall, och gungade.

JAg ledsnade på det och frågade tillslut barnen om vi skulle åka på affären..Igen..Det gjorde vi och sen åkte vi till Evy och åt glass och drack kaffe.

Och Nu har vi ätit middag-Fiskgryta från igår. KElly älskar tydligen den. Igår åt hon två stora portioner av den till middag och så även idag. Sånt gillar en mamma som jag :)

Nu ska jag kolla vad barnen gör som är så tysta och snälla...Hmmm det luktar skumt när det är så!!

Inget går som det ska!

Jag har ringt dom som ska ha mötet i morgon-Inget svar.

JAg har ringt patient skade regleringen-Inget svar.

Jag har ringt till Umeås för att höra om dom är klara med mina papper, men då talar hon om för mej att papperna som jag skickade dit för drygt 2 månader sen är borta!! Meeeen!

Så nu måste jag få tag på PSR så dom skickar papperna direkt upp till Umeå. Det vore så himla skönt att ha det där ur världen.. och att kanske dessutom inkassera lite pengar som jag faktiskt tycker att jag förtjänar efter allt som vart efter Affes förlossning...Så det så!

Dessutom somnade aldrig Alfons, så han lär ju vara på strrrrålande humör ikväll..Eller inte..

Jaha..Ett par minuter ihjälslagna på att blogga då..

Rusk!

Imorse gick jag och barne ut för att få oss lite frisk luft. Inna nvi gick ut kollade jag genom fönstret och tyckte att det såg ut att vara ganska normalt höstväder (d v s kallt men ingen blåst) det stämde bra...Ända tills vi kom ner på vägen nedan för oss, där blåste det som tusan! tack och lov hade jag klätt både mej själv och barnen varmt så att vi slapp frysa.

När vi stod nere på vägen åkte barnens dagis fröken förbi oss. Hon åkte och parkerade på dagis och sen kom kom hon gåendes mot oss, hon ville fråga hur det var med barnen..Det tyckte jag var gulligt gjort :)

Efter drygt en timme ute i blåsten tog vi bilen till ICA och handlade lite, jag ska göra soppa sen, så ingredienser behövdes införskaffas. I Love Soppa!

Nu sover Kelly och Alfons ligger i sin säng och tjurar. Han har inte sovit lunch på hela helgen och det har resulterat i en väldigt trött och grinig Alfons..Det vill jag inte idag, så nu får han så lov att sova!


Jag har mens värk och är på mitt absolut sämsta humör :(

Jobb jobb jobb!!

Inte för att jag har något jobb men jag läste 2 bloggar som hade samma rubrik, alltså Jobb jobb jobb :D
Trodde att det var samma inlägg som jag just hade läst, när jag var in på min bloggkoll.se, men insåg snart att det var det inte..
Så fel man kan ha ;)

Nu ska jag krypa ner i soffan under filten och värma mina förfrusna tår.
Så går det när man står ute utan strumpr i Foppa tofflor och surrar massa med Sandra när det snart är vinter.

Dåligt bloggat var det i helgen iallafall..SKÄRPNING!! :)



Kollat klart.

Jag har påbörjar 4 filmer den senaste veckan, som jag somnat ifrån. Nu har jag sett klart 2 av dom, "Felon" En jätte bra men rätt brutal film, men lite snyft på slutet. Och "Taken" också en jätte bra film, både spännande och intressant.
Nu är det bara 2 kvar, men dom tar jag en annan dag, orkar inte mer ikväll.

Sanrt kommer Sandra hit, för hon har nämligen också problem med klädsel till Stellas dagis foto imorgon. Hon ska ev låna en tröja av Kelly för att ha under en tunika..Så det är fler än jag som har problem med kort klädsel på barnen ;)

Undra vad mans ka hitt apå annars i veckan då...?

Måndag- har jag ingen aning.

Tisdag- ska jag på möte i stan på eftermiddagen/kvällen och UNDERBARA Emila erbjöd sej att ha barnen..Du vet att jag ställer upp för dej om du behöver hjälp med något va, Emilia??  Tack snälla du!! Du är guld värd och inte bara för detta, det hoppas jag att du vet!

Onsdag-Tandläkaren på morgonen, men sen då??

Torsdag-Inte en susning.

Fredag- Åka till stan för att handla medans barnen är på dagis och på kvällen "Idol"

Lördag- sundsvall med Emma för att se någon slags Elvis föreställning.

Söndag- Vem vet..

Så här ser ni vilket innehålls rikt liv jag har...NOT!!

Har för en stund sedan ätit mitt livs första fattigariddare, det var inte så dumt. Mogge kockade :)

Nä, nog svamlat för en stund.

Storm varning!

Jäklar vad det blåser ute idag! Inge kul alls, varken ute eller inne.
Inne låter det som om taket ska lyfta och ute skulle man förmodligen lyfta. Kanske inte jag, men barnen ;)

Svärmor och Willy har just vart här på lite kaffe med dopp, alltid lika trevligt.

Kanske Sandra och Stellla kommer hit sen också och lker med oss..? Hoppas går ju, vad ska man annars göra en dag som denna..


Usch vad det blåser!

Evy och Loppis

Jag hittade faktiskt lite kläder på loppisen i Svenstavik idag, iallafall till Kelly-1 body, 2 tröjor, 1 byxa och en pippi tunika.Men allt det köpte jag av en tjej som jag är lite bekant med sedan förrut som jag tidigare har köpt kläder av på loppis. Det var även det enda bordet med barnkläder..Tror jag.
Synd att Kelly har ett väldigt litet rum och därmed en väldigt liten garderob..Den är överfull nu! Men det mesta är ju faktiskt köpt på loppis så jag tycker inte att jag ska ha dåligt sammvete över det..Tösen växer ju fort liksom ;)
Jo, jag hittade ett par jätte snygga jeans till Mogge också och ett linne till mej..Så lite fynd vart det ju faktiskt:)

Min (och Lizas) momma kom och hämtade Liza förrut, så nu är vi här ensamma igen:(

Evy har även vart här mestadels av kvällen och eftermiddagen, när hon ändå var här passade vi på att bjuda henne på middag. Alltid trevligt med middgas sällskap!

Nu tro jag att vi ska titta på någon film och enbart mysa, barnen har sovit som små stockar sedan vi la dom strax för 7 ikväll, passa på medans det är tyst..
Man hör hur Alfons ligger och hostar uppe i hans säng och jag tycker så synd om han..
Kellan är iallafall så gott som frisk, så hon får gå på dagis på Onsdag om det inte tar om på henne. Där med basta!

Kelly har börjat härma jätte mycket ord nu och det är så kul att höra..Idag har hon sagt b l a: Sitta, bulle, mamma, kaka, katta, Evy mm.. Vissa ord kommer när man frågar henne och andra kommer bara helt apropå.. typ bulle :)

Nog svamlat för min del för ikväll..

Tack å adjö!

Jag hör steg på övervåningen!!

Undra om Mogge och Alfons är vaken=)

...Eller det kanske är Liza??

Snart blir det frukost då, jag hatar att äta frukost själv, så jag har inväntat mina killar..Nu kommer dom:)

Sen...

...Ska jag på Loppis i Svenstavik. JAg har låga förväntningar på den tyvärr (det medtanke på bagage loppisen i Hoverberg som jag var på i sommar) men dit ska jag! Alltid kan man hitt något kul..Kanske..

Igår kväll spelade jag och Liza kort medans Mogge kollade på Wrestling och sen vart det ju "Idol" (som jag längtade hela dagen) och efter det "Fredag hela veckan". Vilket roligt program det är!! JAg skrattde mer eller mindre hela tiden!!

Kelly äter välling för tillfället, jag sitter här och dom andra sover..

Idag...

..Har jag vart in och handlat (själv) hämtata Liza och fått konstaterat att Alfons inte har vattkoppor!

Jag rinde BVC i morse och dom sa att han inte har vattkoppor eftersom han haft utslagen sen i Måndags och dom än inte är vätske fyllda. Så det var nog något slags virus utslag som kom isammband med förkylningen:)

jag var även in till mamma på vägen hem och hämtade en varsin nalle Puh nalle till barnen (som dom älskar!!) och pennor till Affe och hårspännen till KElly (nån gång lär hon ju få hår) som hon tyckte att dom skulle ha.. TACK!!

Vi har just ätit middag, kotletter, potatis, sallad och rödvinssås..Gotteligottgott:)

Nu väntar jag på att Idol ska börja, jag vet inte vem som åkte ut igår..Nån som vet?

Men först ska jag läsa några bloggar och sen vara trevllig med mina barn, min sambo och min syster!

Sovmorgon!!

Tänkte bara meddela att klockan är08.40 och jag och Kelly har just klivit upp!
Affe och Mogge sover!


Alfons vaknade och var ledsen en gång till igår, han fick komma och sova i våran säng, men i natt någon gång bad han om att få gå till "Jadis säng" (Alfons säng) så då bar jag dit han..

Har ingenting att skriva om, så jag ger mej här ;)

Är det inte typiskt!

igår när jag skrev något om Kellys sömn, så vaknade hon.
Ikväll när jag skrev att barnen sovit såå bra, så vaknar Alfons..

Han somnade om rätt fort iallafall, men han är väldigt snorig hör man när han andas.
Jag vill bara att barnen ska bli friska och pigga snart igen!

Väntar på att svämor ska ringa, efter det blir det filmen..Men jag är liite rädd att jag ska somna i soffan, så pass hårt att jag inte vaknar om nån av barnen ropar på mej..Tyvärr har det hänt en gång, men då kom Mogge strax efter jag somnat och tog hand om BÅDA som låg i deras sängar på övervåningen och grät  *får en klump i magen*

Undra om det är någon som uppdaterat än ..  ??

P.S I love you

Den filmen har jag läst om på flera bloggar och jag tror att det är en av de få filmer som jag faktiskt kommer att våga se alldeles själv.
Har laddat hem den för ett par dagar sen och nu tror jag att jag ska lägga mej i soffan och kolla på just, P.S i love you.
Det är ändå ongen film som Mogge vill se, så det passar ypperligt att se den ikväll när barnen (än så länge) sover så bra !

Fasen...Nu hör jag Affe ligga och gråta..ska gå till han..Hmm ingen film än på ett tag då :(

Jäkla Bagge!!

JAg har ju gillat den nya jurryn i "Idol" sedan det drog igång..Ändå tills nyss, då Herr Bagge talar om för Kevin att han inte ska sjuna musikaler. Men hallå?! Det ända som har tjatat på sedan det drog igång är ju att man ska klara av OLIKA musik stilar. Gjorde han inte det så säg! I förrgår var han ju också jätte bra när han sjöng ballad. Har var ju hur bra som helst! Ikväll fick jag enny favorit och det var
Kevin Borg-Mr Idol, om man frågar den snygga jurry medlemmen (som jag inte vet vad han heter)
Jäkla Bagge!! F r o m ikväll ska jag (pröva) att inte gilla herr Bagge så förbaskat mycket..

Hejja Kevin Borg!

Vi sket i städningen...

...På övervåningen, vi åkte till Fåker istället :)

Stella är också förkyld, så vi slog ihop alla sjuka barn på ett och samma ställe. Det är skönt!

Nu sover iallafall båda barnen och jag hoppas att det inte blir som igår kväll, då Kellan vaknade och skulle komma upp. Hon skrek en bra stund och tillslut var jag rädd att Alfons skulle vakna, så då gav jag med mej :( MEn det vart bara drygt en halv timme, men det kan vara nog så jobbigt..

Kollade på den där dokumentären igår på 3:an-600kg mannen, jag vet inte om jag ska tycka synd om honom eller må illa. Visst igentligen tycker jag nog mest synd om honom, men någonstanns INNAN man väger 600kg, så borde man ju vakna upp och ta tag i saken..Eller?
Jag somnade ifrån och såg inte slutet på det här avsnittet, men lite spännande ska det bli att se hur det går för honom..
Dessutom somnade jag ifrån 3 stycken som jag pratade med på msn..Sorry :s

Nu ska jag få mej min dos av bloggar och sen ska jag titta på Idol!

Bjussar på några bilder från dess att kameran existerade:


Så här såg barnen ut sisst då dom var sjuka samtidigt sist. Dock har dom lite mer energi nu, så pass att dom orkar gnälla lite extra ;)


Den här bilden är till dej Sandra!! Vacker va?
(Sandra tycker att Kelly ser jätte kymig ut när hon gapar så där..Jag håller med! Det blir ju bara en enda stor mun av hela tjejen)

 
Gos killen!

Städat!

Nu är hela nedervåningen strålande ren! Så skönt, nu kan man ta det lugnt i helgen utan att tänka på massa städande.
Övervåningen tar jag sen i eftermiddag när Kelly vaknat, så att vi har något att göra då också ;)
MAten är också lagad och klar för dagen, Fläsk filé, klyftpotatis, rostade grönsaker och rosé peppar sås.

Jag börjar känna mej rätt isolerad av att sitta här hemma med sjuka barn, med enbart korta turer till affären som bara det känns som en liten mini semester..
MEn imorgon ska jag in och handla och hämta upp Liza som ville vara hos oss ihelgen :) Hon är helt underbar! Jag sa till henne att barnen var sjuk så om hon var ädd för att bli smittade var det ingen bra idé att komma hit. Men då säger hon att hon kommer gärna och hjälper oss med barnen.
Hur underbart och snällt är inte drt då!?


Nä, nu ska jag göra något vettigt..Men vad?

Tröttare än vanligt.

I går kväll somnade jag innan kl. 23, det minns jag knappt när jag gjorde sisst. Skönt var det iallafall!
Och trots att jag somnade så pass tidigt igår, så är jag ännu tröttare än vanligt idag, och då fick jag ändå sova tills kl. 8 idag :o

Alfons verkar sämre i sin hosta idag och segare, han sover än..
KElly låter lite hes, men det kan lika gärna vara hennes "morgon röst".
Jga skulle vilja tillbringa denna regniga dag i soffan med bra filmer och morgonrock..Synd bara att barnen inte är så förtjust i det som jga kallar bar filmer...

Städa ska jag ju göra iallafall...

...Sen får vi se vad denna dag har att erbjuda..


Idol pause!

Nu är det raklam pause i Idol och jag passar som vanlig på att bloggar när jag har någon minut till övers.

Kelly somnade efter en stunds skrikande, Alfons har sovit hela tiden.

Innan idol passade jag på att förbereda min sk. storstädning som jag tänkte ha imorgon. Jag rensade bort 25 par skor från skohyllan, skrade av köksstolarna (som har en förmåga att bli skitiga när barnen sitter där), torkat kökskåpan, kylskåp, frys, diskmaskin, dammtorkat i vardagsrummet och samlat ihop sopor här hemma eftersom det är sophämtning i morgon..Allt detta på ca 30 minuter..Man blir flitig som måbarns förälder :)

Resten tar jag imorgon innan Mogge åker på jobbet. Jag bad han ta med barnen hemifrån imorgon så att jag får städa i lugn och ro..Det är lyx!

Snart börjar idol igen, så nu jag måste avvika.

Nu sove dom!!

tidigaste kvällen på rätt länge det här, och det är helt underbart! Hoppas bara at dom sover för natten och helst hela natten nu då.
Alfons sa själv att han ville gå och sova, och dom chanserna är man ju inte sen att ta ;)
Kelly gnydde lite inna hon vart tyst, sen sov hon...
...Nu vaknade hon :( Skrik skrik!   *slår frusterat huvudet i väggen*

Ja ja ska väl gå upp och ge henne nappen..

Snart kan jag lägga dom va?

Barne är inte roliga när dom är sjuka, det har jag minnsan kontaterat! Alfons vill sitta och mysa med mej hela dagarna och Kelly vill busa med Alfons. Man önskar att man kunde klona sej!

Det var nästan en hemma dag idag. Vi har vart hemma hela dagen förrutom ett snabb besök på ICA för att köpa hem en hel del förnödigheter så som Nyponsoppa, bröd, ost, smör och annat som behövs när barnen är sjuka. För det är ungefär det som man får i dom..

Just nu springer Kelly runt i sina nya vinter kängor, blöja och T-shirt. Hon ser rätt rolig ut :D
Alfons sitter i soffan och är jätte trött och hängig :(
Jag sitter här och känner mej så som Alfons ser ut :/

BArnen kallar!

För det regnar här i Kövra idag...

...Tralla la la lallalaaaa!

Usch vilket tråkigt väder, jag börjar redan lessna på våran innedag som vi ska ha idag..

Vad ska man hitta på inne, med en hel hängig kille och en helpigg tjej som gärna retas med med sin bror..Och när brorsan får nog av syrrans styggheter då slåss han, då blir syster ledsen och då blir brorsan arg över att Kelly skriker, så då slår han henne igen..Och så fortsätter det..Som en ond cirkel..

Desutom har dessa 2 krabater en mamma med väldigt dålig fantasi..

Hmmm, ingen bra kombination det här märker jag ;)

Stackars Alfons.

I natt mådde Alfons inte bra alls. Han hade feber och hostade så jag trodde att lungorna hans var på väg upp. Ville att jag skulle hålla om han, men han hade så ont i kroppen att han inte kunde ligga stilla..Huvva!
Så mellan 00-02 inatt så låg han och jag i soffan och bara slappade. JAg försökte först ligga bredvid han i hans säng en stund, men han kunde inte somna och det var då vi klev upp.
När vi gick upp och la oss så fick han sova med mej våran säng, både han och jag somnade som stockar.
Men klockan 05.30 vaknade han igen och var kokhet, då fick han mer alvedon och lite blåbärssoppa, men det tog en stund innan han kunde somna om igen..
07.30 vaknade Kelly, så då var det bara att kliva upp med henne, så att Alfons fick sova en stund till. 9.30 gick jag uppoch väkte han så att han skulle sova något på dagen (annars hade det mest troligt blivit som igår, då han ville gå och sova kl16) Nu har vi just lagt båda barnen för att sova lunch.

Så idag blir det en riktig hemma dag, jag vill inte dra ut Alfons när han har feber och Kelly är ju inte heller alldeles pigg heller, så det är bara att vänta ut sjukdommarna.

Nu ska jag passa på att titta på "Aandra avenyn" medans barnen sover..Skulle verkligen behövas städas här..Verkligen! Men jag får se om jag och barnen tar ett litet städryck i eftermiddag..Annars hinns det imorgon..
Vilken tur att man kan skjuta upp saker ;)

RSS 2.0