Helgen som flytt..

Helgen har gått fort, precis som vanligt!

Lördag var jag och Emma på stan påen liten shopping tur, jag kom dock bara hem med nya kalsonger och strumpor till Alfons. Emma ska alltid vara värst ;)

När jag kom hem igen bestämde vi oss att åka till Åsarna - Ski center, för mat! och HALELUJA, det serverades revbensspjäll, jag älskar det, på riktigt så skulle jag nog välja det som den enda rätten jag fick äta resten av livet! Vill ni impa på mej.. Kom med revbensspjäll ;)

Väl hemma igen var Susanne, Joel och Danne här, kaffe och skit snack :)


Söndagen (det var igår va??) Var vi iallafall på Ellens 6 års kalas, som höll till i busladan.. Kul för barnen, dock  var jag så trött att jag kunnat somna på hoppmadrassen!!
Tack o lov ringde Tommmina och bjöde hem oss på mat efteråt..T A C K!!


på väg på kalas.. Japp, Kelly valde själv att ha appeljotter i luggen =)






Tacksamt ;)

Redan igår bestämde jag och barnen att vi skulle baka pizza till middag idag, som vi sen skulle äta i soffan (Annars äter vi aldrig i soffan iallafll inte barnen, i soffan tittar man på tv thats it. Så att äta i soffan var stort!)

På vägen hem från jobbet passade jag även på att köpa med mej ostbollar, villket heller inte hör till det vanliga Fredagsmyset här hemma, vi brukar försöka hålla oss till frukt och grönt i vanliga fall... Men inte idag, idag var mamman i i hushållet på glatt humör, extra generös och helt utan anledning. God sinnes stämmning!

Vi plockad fram allt här hemma, kavla, hacka - champinjoner, lök, tomat, oliver, kronärtskocka, banan osv. Barnen valde noga vad som skulle vara på deras egna pizzor..








Mamman, som var glad i hågen, mötte upp mina utsvultna barn i vardagsrummet med deras nygräddade, egenhädigt gjorda pizza.. "Åhhh vad dom ska äta och må gott i mitt sällskap, detta är verkligen Fredagsmys" Tänkte jag för mej själv med ett brett leende på läpparna..


*TRUMVIRVELL*

Barnen kommentar på det hela var "Jag tycker inte om pizza, jag vill inte ha!!" Sagt och gjort, barnen åt inte en enda tugga.. Tur att jag tycket det var gott iallafall :)

Nu ligger barnen i respektives säng, maken jobbar och jag väntar på Idol.. Precis i sin vanligaordning en Fredag kväll :)

Hel matt - hel kär!

Konstigt!

Dessa 2 små, söta, underbara, fantastiska, vackra, perfekta, fina, snälla osv..

... Är de 2 som kan få mej att vilja lägga mej ner att gråta av trötthet och nästan vilja ge upp!

















Men värt det 1000 gånger om, så klart!!

ÄlSkAdE UnGaR!!

Ännu en dag...

...som jag är hemma. Heöt ärligt så har jag inte ens dåligt samvete, är man sjuk så är man!
(jag brukar ha en tendens att få dåligt sammvete när jag stannar hemma från jobbet p g a sjukdom)

Jag känner mej betydligt mycket bättre idag, men har ändå barnen på förskolan, på utifall liksom. Föräldrafika där sen också :)

En köttgryta har jag slängt ihop, efter att jag tagit 2 alvedon, förrut också, den står och puttrar sedan ca 2,5 timmar, men ett par timmar till blir det nog med.

Snart kommer svärmor hit på lite te också.


Saknar barnen fast att det är lugnt coh skönt utan dom en stund också ... :)



Frossa!

idag fick jag lämna barnen på dagis, för att sedan åka hem och lägga mej.. feber! och när jag har feber då blir jag helt däckad. Just nu håller jag på att fry aihjäl, men känner mej pigg i kroppen. Ska snart ta en alvedon, hämta barnen och sedan åka till stan och (förhoppningsvis) möta upp maken för handling. Det är verkligen tomt i kylskåpet och då känns det som det är lika bra att åka till stan och handla. Liiite billigare :)

Nu, försöka piggna till!

Att sätta barn på pause! (klago muren!!)

Just nu har jag försökt att sätta barnen på pause, och det går väl.... så där...suck!!

Har haft Tommina, Jonas, Hugo, Felix, Emilia, Erik och Isabelle här på lunch idag.. Stojjigt värre!
Och som vanligt (nu mera) fungerar det inte alls med någonting, någon gång med Alfons.. Jätte tråkigt och jätte tröttsamt!

Han bara kastar allt han kommer åt så fort han har möjlighet, låter säkert som en bagatell, men när det är ett 3 år långt problem som enbart är bättre eller sämre (och just nu är som värst) så blir det tillslut ett enormt problem och en vidrig påfrestning. Jag vet inte hur jag ska få honom att sluta? Att skälla, lyfta bort honom, ta bort leksaker, ta i honom i armen osv, inget av det fungerar.

Som idag t e x. kommer jag upp på hans rum, då har han lyft ner dock skåpet, står och håller för sina öron (ena örat med sin axel och andra med sin hand) står och hejdlöst kastar möblerna tvärs igenom rummet.. Bagatell, japp! Men inte när det är 1 incident av 50 per dag. Möbler, skor, soff kuddarna, alla leksakerna, sängkläderna drar han ur sängen och kastar.. osv.. saker går sönder och dom missbrukas...

Dessutom är han ju våldsam mot lillasyster!

Jag känner mej maktlös och som en hemsk förälder som är arg 75% av dagen (känns det som) och det tar på energin.
Förmodligen känns allt extra jobbigt nu när Mogge jobbar 7 dagar i veckan och kommer oftast hem efter att  barnen lagt sej.. Avlastning?? Vad är det?

Idag lät det som att han skulle komma hem i tid ochdå, då åker jag.. vart vet jag inte, men hemifrån och sen ikväll ska jag till Emila och pyssla (läs: dricka kaffe)

jaja, stackars mej, jag vet ;)

Myskväll on my own!

Maken jobbar, barnen har lagt sej och jag har skurit upp morötter och rökt ost och dippar det i tzazikin som Susanne skickade med till Mogges mattallrik... oooops ;)

Jag och barnen har mestadels befunnit oss i myrviken för att fira Danne som fyllde 18 år igår.. (Ha den äran!!)
God mat och massa fika vart vi bjudna på.. i vanlig ordning :)

Just nu känndes det extra skönt att vara själv här hemma (ja, förrutom barnen som sover då)
Alfons är nämligen i en jobbig period igen och har vart det i några veckor nu.. Svårt att lyssna, svårt att leka utan att kasta alla saker, slåss gärna med lillasyster (som INTE är sen på att hänga på Alfons beteenden)
han kan heller inte vara stilla OM han inte sitter vid ett bra barnprogram eller spelar spel på datorn, så gissa om det har blivit mycket av det sista veckorna. Annars snurrar han bara på huvudet och på ögonen, flaxar med armarna och går på som en ångvält.. Jag tror inte att han är våldsam med meningen, han vet bara inte vart gränsen går.. För han har skit kul medans han knuffar, sparkar eller liknande på Kelly eller saker...

Jaja, även denna period lär gå över.. Men helt ärligt vore det skönt med avlastning!
Tänk, en helg uatn barn, utan måsten, utan något särskilt att göra... Bara en enda helg *drömmer mej bort*




Höst fint och Fredags mys!

Tänk, det vart helg denna vecka med! :)

Barnen har just lagt sej, maken jobbar och jag väntar på Idol.. Ungefär som vanligt då ;)

Idag smet jag lite tidigare från jobbet och hann därför även att hämta barnen lite tidigare än vanligt. Så väl hemma passade vi på att sätta ner höst/vinter blommorna i "krukorna"


Alfons är mammas lilla hjälpreda och älskar att hjälpa mej!


Kelly däremot är "pappas flicka" och fann alltså detta med blommor föööga intressant.. Hon befann sej på andra sidan gården och klättra på stenarna istället. Nej tacka vet Kelly att skruva, snickra, klippa gräs osv istället :)

       

Jag och Alfons fic iallafall till det fint på bron.. Alfons kombinerade 2 stycken heelt själv, bestämde både blommor och krukor på egen hand.


Efter all ablommor hamnat på rätt plats var det middags dags..
Efter middagen - FREDAGS MYS!! Veckans höjd punkt. Jag skulle LÄTT kunn aviga varenda Fredag åt att Fredags mysa hemma med barnen (och maken när han inte jobbar), med ljus, barn film, gotta och massa kramar!

 
Barnens Fredags mys... Jag ska göra en lika dan till mej innan Idol börjar!!

Just nu sippar jag ur ett vinglas och njuter av helgen!!

djungelhus!

Igår umgicks jag och barnen med Emma, på dungelhuset!

Roligt för oss alla (och himla gott kaffe!!;))










(notera den sinnes sjuka mamman i bakgrunden!!) Jäklar i min låda vad roligt det är att hoppa i dessa borgar! Tror jag måste köpa en till vardagsrummet här hemma ;)


Efter djungelhus var inköp av Lördagsgodis som gällde, sen hämt upp moster Liza för en övernattning!


Sådan moster, sådan son!

Efter barnen somnat kollade vi på film - "the human centepe" (riktigt skit dålig!!!) och "legendary" ( sevärd, men inte så mycket mer)

Nu har jag svamlat klart för idag!

L O P P I S! ! !

Japp, imorse packade jag in mina barn och syrran (som sovit här sedan igår) i bilen och åkte mot stan.

Alfons och Liza släppte jag av i Torvalla så dom kunde leka och busa massor :) 

Jag och Kelly däremot mötte upp Stella och Sandra på furan.... för att bli väääldigt besviken! Vad massa skit folk försöker sälja! Varför kastar man inte sånt?!

jaj, en everest jacka, vind brallor (båda till Kelly) och ett par jeans till mej.

Tjejen jag köpte jeansen av frågade mej..

"ehhh, visst är det du som var med i Ullared va?"

"Ja" svarar jag lite skamset.

"haha, jag jag tyckte väl det, dom här jeansen är köpte där" osv osv osv

Naturligtvis upptäckte jag när jag kom hem att det var exakt lika dana jeans jag köpte i Ullared sist jag var där... jaja, inget att göra åt:)






Sötaste nötarna!!

Efter loppisen åkte vi till gammelmomman med tårta, blommor och choklad. Damen blir 71 år och det måste firas!

Efter kaffe och tårta åkte vi vidre till Emilia för mer kaffe, surr och umgänge! Även Sandra och Stella kom dit.

Vidare hem till Kövra med Sandra och Stella, maken kom hem (som har jobbat hela helgen) med kina mat till oss, gott men ack så mättsamt!! :)

Känslostrom tilllsammans med Sandra, välbehövligt men underligt :) Du är min tjej du Sandra ;)
Jobbig dag överlag med massa bråk med barnen, missförstånd osv...

Nu känns det dock bra igen!

Aldrig mer!!

Jag satt ju in extensions för drygt 1-2 månader sedan. Med micro ringar..

Jisses!!

Ikväll hjälpte Moggemej att ta bort SKITEN!!
Och inte nog med att löhåret försvann... det gjorde även MITT hår.. Hur mycket som helst utav mitt, i vanliga fall tunna hår.. Nu, nu vill jag inte ens prata om det...
Stora tussar som ramlar av!

Kan visserligen vara lite ovana att håret känns så tunnt efter att ha haft drygt 10 x mer hår än normalt, men att jag tappar är det inget snack om!!

SKIT!!

Ingen doftar som....

... Carros bak!

Japp, just de orden får jag ofta höra här på jobbet...


...När jag bakar alltså =)

Bullar luktar det här nu, på jobbet!

Att laga ett hål...

.. i en tand var inga problem, enligt dottern :)

Visserligen an provisorisk lagning, utan borrning och liknande men ändå. Hon låg helt stilla och yppade inte så mycket som "aj" en enda gång :)


Stolt mamma, stoltare dotter!

Innan dagis foto!












En rolig grej...
Så fort man har tagit fram kameran och ska knäppa kort på Alfons, så har han vinkat åt mig. Jag har gång på gång sagt åt han att inte vinka. Kan ju vara kul med något kort utan en hand för hans ansiktet..
Här om dagen frågade jag honom varför han vinkar när jag ska knäppa kort.
"men mamma, det står ju en bild på kameran att man ska vinka!!"

Jag vände på kameran och såg...


Anti blur = vinka :) Hi hih hi.. söt när han tänker tokigt!!
Men nu är lappen borta och jag hoppas slippa massa händer framför linsen :)

I <3 Ullared!!

Japp, igår kom jag hem efter ännu en tripp till Gekås och Ullared.. denna gången med jobbet :)


Några fynd hittade jag allt!


Vinter overall till Affe


Matchande mössor till den


Öron muffar till kelly


Prinsess diadem


Handskar till ongan


Vinter jacka till Alfons

'
Djungel hus tröjor till barnen :)


Klockarena trosor :D


Till mej




1 linne och en tunnika till mej


3 t-shirtar till mej




Jeans till maken


Fillingar till maken


Öl korv... till maken!

Köte dessutom ett par sturörs jenas och ett par leggings, mer vart det nog inte till oss... Det vart ju en kasse med julklappar också, så det är ju bra!!

RSS 2.0