med solen kommer...

... fräknarna!!
(.. och röd näsa tydligen)

ölkorv & kalla köttbullar!!

Jag och tjejerna tog en promenad tilö affären igår medans Mogge lämnade Alfons hos stödfamiljen. Fantastiskt väder och till lunch serverade jag ölkorv och kalla köttbullar - utanför dörrarna på ica. Finlunch!! Resten av dagen spendrades på en bänk i solen hemma på gården. Kvällen på jobbet och så även idag :)

... lätt att vara efterklok...

Jag verkar aldrig lära mej att snabba förändringar inte alls fungerar för Alfons. Eftersom jag och tjejerna var lediga idag, så ville jag vara snäll och erbjuda Alfons en ledig dag från skolan, vilket verkade vara en toppen idé imorse... NU vet jag att det inte var så smart! Han har var helt omöjlig hela dagen. Den andra briljanta idén jag fick var att ta med honom på willys. WHY?! varför trodde jag att det skulle gå bra?? För det första vara resten av östersund där. För det andra så hade jag låtit Alfons vara ledig från skolan utan att förbereda hinom på det. Han gjorde illa ebba så fort han fick chansen, skriker elaka saker, kastar saker och har det jätte jobbigt!! Det slutar med att jag knappt handlat något alls, jag svettas och är helt sönderstressad.. Undra om jag kärde mej något..? Nu är han iallafall pausad vid datorn, men när knappt det hjälper....

our wifi is back!!

För någon vecka sedan skrev jag att vi skulle till att bygga ut garaget.. jag skrev något i stil med; "vi slår ut några väggar och vipps så har vi ett större garage" .....så lätt var det INTE!! Mogge har bilat sönder garagegolvet och bara det har tagit drygt en vecka och i måndags samt igår var min farfar här för att hjölpa till att bygga lite nya väggar för att skärma av mellan köket och (det blivande) garaget.. Herre jävlar vilket projekt det vart. Vi vart utan wifi under tiden och bor vi där vi bor så kan man inte surfa utan!! Än är garaget absolut inte klart men vi börjar se ett slut åtminstone :)

Aj aj aj!!

Herre guuud vad roligt jag haft i helgen!!! Massa skratt, skoter, nytt folk, fjäll, öl osv osv.. Dock tror jag att jag börjar bli för gammal för en 2 dagars helg. Jag är helt slut fortfarande, 2 dagar efter sista ölen dracks. Helt slut! Jag har sovit på dagen idag det händer aldrig annars, dessutom har jag ont i armarna och magen. Men så värt det!

status!

Igår drack vi vin, idag var vi uppe kl 7.30. Snart skoter och ikväll öl.

JAG!

Helgen kommer inte att gå i jobbets tecken. Även fast jag trivs väldigt bra på arbetet och faktiskt tycker om att jobba, så ska det bli SÅ skönt att bara vara jag för en stund. Varken mamman eller assistenten. JAG bara JAG!! Ledig.

i helgen!

I helgen ska jag bege mej iväg på roligheter med fina flickor! Ska bli förbannat roligt och jag längtar!!

"han är ju aaaalltid med kompisar"

Som rubriken lyder så var det exakt så Alfons lärare sa när vi hade första mötet. Jag påstod då att hon ljög eftersom jag sett att han ofta är för sej själv ute på skolgården och ofta i ett annat rum än de andra barnen. Men nej, så var det inte tydligen!! Jag kunde ju få se med egna ögon om jag tog ledigt en dag och varmed i klassen... igår när jag kom till skolan 2 timmar tidigare än utsatt tid, så var ALLA barn och vuxna ute på skolgården... utom Alfons, han satt helt själv inne i klassrummet. Snacka om att försöka att ljuga mej rätt upp i ansiktet INTE fungerar! Han ska inte sitta helt själv, det han verkligen behöver träna på är ju just den sociala biten och den får han då verkligen inte av att sitta helt för sej själv när alla andra är ute.

Nästa gång är det min tur!!

Jag har vart hemma med en snorig Kelly i 2 dagar så igår bestämde vi oss för att ta en promenad. Jag till fots och Kelly i pulka. Jisses vad Kelly är tung i uppförsbacke, i en trasig pulka och bitvis på oplogade vägar . Hon satt med en filt och snaskade ölkorv och ropade "snabbare mamma, snabbare!!". Nästa vinter är det JAG som sitter och gottar mej i pulkan med ölkorv medans Kelly sliter som ett djur.

morgontrött!

Kelly HATAR att kliva upp på morgonen!
För en timma sedan.

Ebba!

Jag skulle vilja påstå att åldern Ebba befinner sej i just nu och har befunnit sej i de senaste månaderna, är hemsk!! Hon har visserligen börjat prata en del vilket underlättar enormt. Men denna "odödlighet" hon uppenbarligen känner är vidrig, hon ramlar från stolar flera gånger om dagen, springer rätt ut i vägen, hon klättrar upp på bordet och dansar på det osv osv... Dessutom lyssnar hon väl rätt så dåligt också och svarar för sej. Bordsskicket har ni ju sett smak på och hon har ritat på flertal möbler och väggar...Ja just, hon slåss också! TACK O LOV så är hon förbannat rolig och gosig också och hon ÄNTLIGEN börjat sova hela nätter, sånt tar man sej långt på :)
EBBA HELA FAMLJENS PAJAS OCH BRÅKSRAKE! ☆

Svettigt!

Efter ett pass på löpbandet ser jag utså här:
... och luktar illa som fan!!

repris.

Igår lämnade vi Ebba hos gammelmormor och så hämtade vi Emma istället och drog ner till badhusparken igen. Så fantastiskt väder så resten av Jämtland var också där. Men vad gör väl det..

:)

Herregud så skönt det är att ha denna motivation till att röra på fläsket och tänka på vad man stoppar i sej. Sedan löpbandet flyttade in hos oss så finns det liksom inga uräskter till att INTE röra sej längre. Har jag ingen lust så motiverar jag mej genom att att jag måste göra något annat tråkigt istället, typ går jag inte på löpbandet så måste jag städa toaletten istället, vips så känns det inte såå jobbigt att jogga ca 45 minuter längre :) Godis har jag ätit en gång sedan nyårsafton och fikabröd väljer jag varsamt vilka tillfällen jag stoppar i mej. Och det börjar kännas på kläderna, dom sitter inte åt lika mycket längre!!

sol!

Idag ska vi vara ute i solen så mycket det bara går. Jag och ebba trotsade stormen igår och var ute en stund. Passade på att skotta snö bara för att få röra på fläsket ytterligare. Lite träningsvärl idag pch jag gillart! :)

BHP!

Igår var det badhusparken som stod på schemat för mej och barnen...och östersunds alla andra barn iofs. Barnen trivdes och lekte så ev åker vi dit på Fredag med :) Efter några timmars bus bjöd min mamma upp oss på fika på gamla tingshuset och sedan sällskapade hon med oss ner till badhusparken en stund till innan vi åkte till gammelmomman för att få oss lite kaffe. Trevlig dag helt enkelt!
Ebba MÅSTE få sej en snygg mössa!!!

gud hör bön!

Imorse var jag inlåst på toan för att få vara ifred en stund, nu är jag så gott som själv hemma. Alfons är hos stödfamiljen, kelly följde med sandra & stella till stan och Ebba har sovit ca 1 timma. Jag själv passade på att slita på löpbandet 40 minuter och har just vikt tvätt. Nu då?

lov

Jag har låst in mej på toan, jag låtsas bajsar Allt för att fågentid. jag har nyss städat övervåningen eftersom ebba kom den briljanta idén att riva sönder morgon blöjan, strax efter det halkade hon i badrummet när jag duschade Alfons och nu står hon utanför och ropar påmej. Mogge jobbar sent hela veckan Alla 3 barnen har sportlov, hela veckan. Shysst kombo.

skotta för kung och fosterland!

Herre jävlar vad snön hade vräkt ner i morse när vi klev upp. Flera decimeter med tung blötsnö hade lagt sej på vår uppfart, så efter ett besök hos Carro så bar det hemöver för snöskottning och lek i snön :)

skotta för kung och fosterland!

Herre jävlar vad snön hade vräkt ner i morse när vi klev upp. Flera decimeter med tung blötsnö hade lagt sej på vår uppfart, så efter ett besök hos Carro så bar det hemöver för snöskottning och lek i snön :)

hur länge är det kvar?!

Någon som vet ungefär när ett barn blir rumsrent?

svart/vit


nails!

Eftersom mina egna naglar bara går av och ser förjävliga ut så köpte jag idag ett kit för att göra gelé naglar hemma. Det var lite pilligt och det vart långt från perfekt, men så småningom är tanken att dom ska bli Super snygga.

3 timmar senare..

Klockan 9 imorse var vi klara för att gå ut i solen, nu 3 timmar senare är vi inne och käkar. Det är då verkligen skillnad på vädret igår och vädret idag! Sol och vindstilla idag tillskillnad mot stormen som drog förbi igår. Erik åkte ur mellon igår så nu finns det ingen anledning alls att titta på skiten. Lyssna, men inte titta ;)
Att jag inte anmälde mej till den där kursen iallafall. Då kanske det både vart radbyte och bilder åt rätt håll här på bloggen!!

mello och wasabi!

På jobbet och funderar på att se melodifestivalen. Anledningen till det är enbart att jag har betalt för det ;) .. och för att jag har wasabinötter :)

hur långt räcker en falukorv?

Idag fick vi besök av svärmor, svågern, patricia, svägerskan och barnens 3 kusiner. De kom just när jag stod och kockade lunch i form av korvstroganoff och pasta till oss 5. Det visade sej att ingen av gästerna ätit lunch så jag slängde in en djupfryst köttfärstpaj i ugnen och bjöd gästvänligt in till lunch. Innan pajen hunnit tina i ugnen hade alla 12 ätit sej mätta (förutsätter jag!!) på korvstroganoff gjord på en korvring och pajen stod orörd! Kan ju vart så att maten var osmaklig också iofs.
Ja, varför blir bilderna sneda för?!

Vasaloppet!

Alfons skola hade lilla Vasaloppet idag i elljusspåret. Alfons kom i mål sist. Allra sist... Sånt känns lite, i mitt hjärta, han bryr sej ju inte än så länge. Men förmodligen är det så det kommer att vara för honom, alla är medveten om att han inte är så bra på vissa saker, utom han själv. För mej är han så klart världens bästa för att han ens åker skidor. Men jag är mamma, jag SKA tycka sånt. Att han dessutom hade åkt ett varv till, det gör honom till min hjälte! Min lilla kille som håller på att bli stor helt omedveten om livet som komma skall...

känslan..

.. när man ska lämna Alfons på skolan och alla andra ungar pratar om vilken matsäck dom har med sej och själv har jag skickat med Alfons en clementin! Haha! Jag visste att dom skulle ha lilla vasaloppet men inte att dom skulle ha fika med sej. Tur att vi bor nära så jag hade möjlighet att springa hem och fixa fika till grabben :)
Alfons fika på alla ♡♥~ans dag :)

RSS 2.0