tänk vad mycket...

...Jag hade kunnat baka om jag hade haft ägg!! Men nu har jag inte det så istället sitter jag här och gör INGET, eftersom INGEN uppdaterar bloggen *ledsen i ögat*

VAd gör folk? Ni som inte har tid eller möjlighet att blogga?
Får jag vara med?

Snart börjar iallafall "scrubs" så då har jag nåt att skratta (somna) till..

Go natt!!

låååång mys kväll.

Alfons har just lagt sej och vi har haft jätte mysigt ända tills nu. Vi har bakat och haft besök av Evy och Nini och även fast Alfons har vart trött sedan kl 20, så har han vart den exemplariska go killen som jag vet att han kan vara :) Så det har vart jätte mysigt!!
Önskar att  det var fler sånna här mys kvällar.

Stöld!

Jag och barnen åkte på affären förrut för att inhandla lite bak grejer, så att jag kan påbörja "storbaket" inför Kellans kalas i helgen..
När vi kommit ut i bilen insåg jag att Alfons hade stulit. Ja, det är sant! Och nej, vi pratar ingen liten stöld i form av en liten lösviktsgodis. Här pratar vi något heeelt annat. Det var en neger boll (eller choklad boll om man så vill) Jag skämdes så mycket att jag inte ens vågade gå tillbaka in och lämna tillbaka den (eller så orkade jag helt enkelt inte efter att ha stoppat ner båda barnen i bilstolarna...)
Fy, Alfons!! Så gör man inte ;)


trodde att jag hade handlat allt till baket idag, men skulle just till att baka och insåg att äggen som vi hade i kylen gick ut 30/5, skulle inte tro att jag ens provar dom..Och vad kan man baka utan ägg?!

Så nu vet jag inte alls vad jag ska baka (eller göra) ikväll...
Skura golven igen ska jag göra, men det går ju fort..Så jag antar att jag blir sittandes här, som vanligt :(


Efter vi kom hem från affären var vi ute på gården och traskade.


Alfons impad av en...sten..?


Alfons krattar och Kellan ser till att det går rätt till.


Kelly kör 4-hjuling.


Alfons och Kelly slaskar i hinken med vatten..


Mat dags!


Sååå söt! Blir sötare och sötare för varje dag.. Bäst man håller koll på henne om 14 år ;)




Kom just på en sak man kan baka utan ägg...NEGERBOLLAR :)  Barnen brukar ju uppskatta dom..

Städat.

Jag nu ser väl åtminstonne neder våningen inte ut som ett bombnerdslag, hoppas jag. Bara den övre delen av huset kvar då :(

Igår kom pappa, Liza, Jesper och amanda hit. Pappa hjälpe Mogge att få altan dörren på plats, jag och Liza var med barnen och Jesper och amanda vet jag inte vad dom gjorde...Satt vid datorn kanske..?
Liza hjälpte mej att sortera ut försmå och för fula kläder ur Alfons garderob och undertiden underhöll vi oss med att kläut Kelly lite ;)


JAg går och fiskar, tralla la la la lalaaaaa.


Snygg i väst :)


Mitt i värsta motorsågsmasak liknande beteendet av Mogge och hans svärfar, så rymde jag och barnen till Nini och grattade henne. Där vart vi bjudna på både väldigt gott fika och mat.. Träffade lite folk och hade det trevligt (om man bortser från att Alfons vaknade på riktigt stygg humör...Som tack o lov gav med sej efter en stund)

Strax efter vi ätit klart ringde Petra och sa att hon och hennes familj skulle komma. Så då packade jag in mina barn i bilen och for hem..För ett besök av Petra vill man helt enkelt inte missa!! Så himla rolig tjej!!
Var riktigt nervös för att komma hem, eftersom jag just kunde tänka mej vilket "före" det skulle vara här hemma efter allt sågande och annat våldande på vår vardagsrums vägg..MEn till min glädje så hade Mogge dammsugaren i högsta hugg när jag kom in :)  Dock var det bara städat just där dom höll till..MEn ändå..

Sen var det läggning av barn, sammtal med Sandra och sen ramlade jag ihop på soffan och somnade...

Det var min gårdag det...


En enda röra i vardagsrummet innan dörren var på plats..


Altandörren på plats :)


..Så nu är det bara ett besök til lIKEA som saknas. Så om det är någon som känner sej ha lust att köra mej och en släpvagn till IKEA, så är det helt ok. Blir ännu gladare om någon vill betala allt jag ska ha där ifrån också;) eftersom MOgge inte fått sin F-penning från det att han var hemma när jag var sjukskriven.. J*vla försäkringskassa!!

En enda röra!

Min pappa kommer hit idag och ska  hjälpa Mogge att ta upp ett hål i väggen och sätta dit en altandörr. Kul, men tillsaken hör att just där dörren ska sitta har jag haft fyra hyllplan och en schenk med all förvaring i. Just nu står allt som stod på hyllorna på data bordet och trängs med mej :/ Och schenken har jag ingen aning om vart vi ska ställa..? Så nu måste jag på IKEA för att köpa en rumsavdelare där jag kan ställa allt istället! En svart som matchar data bordet, för just nu är det inget som matchar något här inne och jag vantrivs att ha det så!
...Ska bara övertala Mogge om att vi måste dit först..Kan bli svårt :(

Tur är det väl iallafall att jag och barnen rymmer bort till Oviken till Nini som fyller år sen, så att vi slipper den värsta röran som kommer att bli av upptagningen av hålet i väggen, skulle jag tro.
18 år fyller hon! Inte idag, men på Lördag.. G R A T T I S   N I N I ! !   .... Eller Kanini som vi kallar henne ;)

Nu har Lördagen passerat.

Idag har vi vart in och handlat mat på Lidl, Alfons var en exemplarisk kille att ha med sej. Hur go och snäll som helst gick bredvid oss utan att ens försöka att rymma :)

Efter vi vart där åkte vi till "moffa" och hälsade på en sväng. Passade på att hämta gungställningen som vi fått av dom också. Skönt att ha den så att man kan gunga båda barnen sammtidigt, den vi har nu sitter i en gren i ett träd bredvid soptunnan, så det känns skönt att kunna placera den här vart man vill.

Sen åkte vi och hämtade Golfen på Mogges jobb (där den har stått sedan den pajjade) Mogge körde hem den, och jag och barnen åkte till Sandra och Stella en stund. Alfons och Stella har börjat att leka så himmla bra och det är jätte kul att se!

Bar vidare hemöver för att packa upp allt och för att laga mat, åt, lekte, duschade barnen, lekete lite till, kolla på barnprogram och sen var det välling, tandborstning och slutligen hopp i säng:)...För barnen alltså..Kelly har sovit jätte dåligt idag och Alfons har inte sovit något, så det var inte direkt några problem att lägga dom ikväll.


Alfons och "moffa" sparkar boll..


Kelly och moffa mös. Det första Kelly gjorde när vi kom dit var at tslänga sej i famnen på moffa och sen ville hon inte därifrån :)


Nu ska jag väl ta och läsa lite bloggar och hålla koll på Mogge så att han inte ramlar ner från carportstaket (där han nu mer spendrar alla lediga kvällar) allt för att jag ska kunna dricka en folköl på alltan innan sommaren är slut ;)





Dom lugnade sej tillslut :)

Eftermiddagen vart mycket bättre än förmiddagen=)

Alfons har inte sovit något men har trotts det vart glad och go. Kelly sov en bra stund och vaknade inte först klockan 3.
JAg provade ju att lägga Alfons förrut, men efter en bra stund med gnäll i sängen fick han kommaupp. När vi gick förbi vårt sovrum pekade han på våran säng och sa "sova mamma" så vi la oss och mös i våran säng, men han ville inte sova, så då klev vi upp och väntade på att Kellan skulle vakna så vi kunde gå ut i solen och lek. Tillslut vaknade Kellan och vi gick ner och lånade grannarnas lilla lekplats. Sen vart vi hungrig och både frysen och kylen var tom, så vi åkte till Svnsta och köpte hem pizza. Efter vi ätit gick vi ner till grannarnas lekplats igen, men efter en timmer (eller så) så höll vi på att bli uppäten av alla myggen, så då lockade jag barnen (läs Alfons) som INTE ville gå in med lite "gotta" så då gick vi in och barnen fick lite godis och sen var det välling dags.

Nu sover båda sött och jag väntar på att Mogge ska komma in från den blivande altanen så vi kan titta på någon film tillsammans innan jag somnar för natten.

Hann ta 2 bilder på fikat förrut innan batteriet dog, så jag bjussar på dom:


fin besöket från örebro: Ullis och inte längre så lilla Hampus.


Affe som inte ville ha sin lunch..bara coca cola.

Det var de bilder jag hann ta...Skit batteri!   (eller skit jag, som inte laddar när det behövs!!)

Nervsammanbrott!!

i dag har det vart när både 1, 2 och 3 gånger att jag skulle ha fått nervsammanbrott och brytit ihop totalt!
Ungarna har vart super gnällig/skrikig och så klart båda två sammtidigt ..Suck!

Började dagen klockan 6 (vilket hör till vanligheten nu mera) och gick upp och duscha och gjorde mej och barnen iordning för fikat vi skulle på. På vägen dit hämtade vi upp Ullis som är på besök från örebro, åkte vidare till fiket och hoppades redan då att Kelly skulle somna i bilen. Det gjorde hon inte! Försökte fika och vara social, men eftersom båda barnen var som dom var, så var det knappast möjligt..Suck igen! Mogge var visserligen med han också så vi hjälptes åt, men det var jobbigt ändå. Försökte lägga en väldigt över trött Kelly i vagnen, men det resulterade bara i gallskrik som vägrade ge med sej. Det slutade med att Mogge fick ta bilen och åka en sväng så att hon somnade. Han åkte hem och jag var kvar på fiket med Alfons, som också var jätte gnällig bitvis:( När vi tillslut tog oss i kragen och skulle åka därifrån och mot Fåker till carro, så satt Kelly och panik skrek i bilen. Alltså hade inte hon sovit specielt länge.

Väl hos Carro så var Kelly fortfarande tjurig, så där vart vi max i en halv timme. Hann med en kopp kaffe och ge lille Rasmus hans gröt (2 Dunnis bodysar och en dunnis mössa)  Så det var väl huvudsaken, men det hade ju vart kul att hinna umgås liite mer iallafall..Djup suck!

När vi kom hem tänkte jag att det bara skulle vara att lägga mina 2 trötta barn och att dom skulle somna på 2 röda. Men så vart det inte. KElly låg och skrek i ca 20 minuter och Alfons ligger fortfarande och gnäller lite. MEn nu är det sov dags, så då ska dom sova, så är det!

Så nu hoppas jag på en fortsatt mycket trevligare eftermiddag!
Gnälliga och tjuriga barn orkar jag inte med någe mer idag..

Grattis Sandra!

Nu är det inte så långt bort det efterlängtade körkortet! Sandra klarade nämligen uppskrivningen idag, den ni!

jag och barnen åkte iallafall till Tommina, Hugo och Felix idag efter barnens lunch sovning.
Alltid trevligt att träffa henne och barnen. Barnen vart bjudna på både korv med bröd och muffins och saft, så idag slapp jag tänka på middagen när vi kom hem. Spenderade eftermiddagen på deras nybyggda altan (för tillslut vart det ju varmt ju) Nu hoppas vi bara att värmen stannar ett par dagar (eller veckor!)
När vi kom hem så var vi ute en stund, men Kellan var så trött att det bara  var att gå in och bada bernen, ge Kelly välling och sen fick hon sova.
Alfons har lagt sej för drygt en halv timme sen, då ikväll gjorde han kväll i hyffsaf tid.

Imåra ska vi på mamma-barn fika i Oviken på Nyfiket, det blir kul och efter det åker jag och barnen till Carro i Fåker och morsar på dom....Det blir också kul!


Dunnis kläderna!

kläderna som jag bestälde till Kelly och en väns son kom idag, jippi!
Det var iofs bara en mössa och en body till Kelly, men ändå..Bodyn var aldeles för stor för Kelly, så jag anntar att Affe får andvända den ett tag. Igentligen gillar jag inte att ha body på Alfons, men eftersom den här är så fin, så kan den ju inte bara ligga i flera månader tills Kelly kan ha den ju..


Kelly i nya mössan.


Och bodyn. Jag ville ha en tröja, men det fanns inte :(


Visst var dom tjusig?

Fortfarande en tråk dag..

Nu har barnen snart sovit i 2 timmar och jag har tråkigare än aldrig förr!! Kan som vakna snart! (tänk om jag tänkte så på kvällarna när dom lagt sej för natten med..Hehe nä, skulle inte tro det)

Jag har plockat och donat här hemma, tittat igenom alla bloggar MINSt 2 gånger i hopp om en uppdatering, jag har legat i soffan och slappat, pratat i telefon och hängt tvätt.. Men lik förbaskat så har jag dö trisst!


Nä, jag tror att jag ska väcka kidsen nu, dom ksa ju trotts allt sova ikväll med:)

Tråk dag.

Ja dagen hitintills har vart rätt så tråkig faktiskt. Har vart ut en sväng med barnen på gården bara, men det börjar att bli rätt svårt att roa båda på den lilla gräs plätt vi har:( Och eftersom jag höll på att koka pärer så kunde vi inte direkt ge oss ut på någon längre tur på byn heller...
Kelly lyckades göra två vurpor på den timmen vi var ute. En från bron och en med huvet rätt ner i pirran, klantig tjej!

  
Kelly med spaden i högsta hugg! 


                    Alfons i jackan som han fick av Mogge. 

Gick in och käkade lunch och nu sover båda två..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kellan vaknade klockan 7 i morse och var super grining, så vi gick upp gjorde välling och bytte blöja. Då såg jag att hon mest troligt har fått tillbaka svampen mellan benen som hon brukar få "titt som tätt", så det var väl inte så konstigt att hon var grinig. smorde och tvättade och insåg att hon fortfarande var jätte trött, så jag la ner henne i sängen igen och hon somnade som en stock. Jag såg genast min chans att få lägga mej igen, men hann inte mer än lägga ner huvet på kudden så vaknade Alfons. Det är min tur det! Så då var det bara att kliva upp igen. Gå ner, fika och sen började tjatet om "leta leja" =leka lera ..Synd bara att han lika gärna äter leran som han leker med den..

Swn idag efter Mogge har åkt på jobbet och Tommina har kommit hem från stan, så kav till henne och tigga åt oss en kopp kaffe..

Jag gjorde iallafall mitt bästa..

..Men en färgburk och en pensel gör ju tydligen inga mirakel direkt :(

                           
    FÖRE                                                   EFTER     
(Det ser snett ut, men det är bara jag som inte kan hålla kameran rakt)

"Det där" har vart en ingång till köket förrut och tanken var att vi skulle sätta gips skivor även i vardags rummet och på så sätt dölja det där "hålet". Nu är det nästan 2 år sedan köket vart klart och än har vi inga som helst planer på att gipsa i vardagsrummet... Så ikväll fick jag nog av att se den där styggelsen till vägg och hämtade helt sonika en färgburk och pensel och satte i gång projektet.
Än så länge är det alldels nymålat och se inte alls jämt ut, så hur resultatet blir får jag väl se i måra bitti anntar jag. Färgen är från Biltema, så jag ska väl inte ha några större förhoppningar anntar jag :/

Jaja, det kan ju inte bli sämre iallafall.



Yes!!

Han kunde ha dom nya jeansen!!
Tjohooo! Han vart så snygg i dom så..

                                   



Snygg eller hur?

Lägger ut en bild på våran nya pärla också.


Långt ifrån (väldigt långt ifrån) den snyggaste bil man sett, men den är jätte skön att köra, går super billigt och dessutom så kan jag ha "bil gnäll"-Kelly i framsätet. Kanon!

Kelly skriker...

...I sängen och vill tydligen inte alls sova...
Och jag sitter här och försöker att inte höra...Svårt!

När vi kom hem från stan förrut så var det Alfons som var helt hysterisk, det gick inte att få han lugn. Jag provade med allt, han fick en klubba, jag mutade med teletubbies, med jordgubbar, med saft allt man kan tänka sej, men han var ändå helt rabiat och jag har ingen aning om varför. Tillslut ringde jag Mogge så att Alfons fick prata med han och då efter ca 5 minuter i telefon så lugnade han tillslut ner sej och vart go och glad igen..
                     
Här låg han vid bilen och                     Fortfarande jätte arg!
skrek som en stucken..


Det hade iallafall gått jätte bra dom 3 timmarna som båda var hos gammelmomma. Antingen det eller så ljuger hon bra ;)
Alfons ville som vanligt inte åka hem, men Kelly däremot var glad att se mej och vart en riktig mamma gris så fort jag kom innan för dörren.
På vägen hem somnade Alfons eftersom han inte hade tid att sova hos gammelmomma, så han lär ju kunna bli vaken en stund ikväll....Men det gör inget för vi ska mysa framför tvn med jordgubbar sen *mums*

Emma shoppade en del hon med på stan, så jag var iallafall inte ensam med att spendera pengar:)

Hon tog även en liiiten mjukglass innan vi for hem.


Kelly var lika brydd som mej vad Alfons var så arg över.


Tänk om jag också tyckte att det var så här kul att äta själv :)

Nu ska jag väl ta och gå upp till Kellan och hoppas att hon somnar snart...För trött är hon, det vet jag!


shoppat med Emma!

Jajjemensan! idag har jag spenderat lite pengar (igen) Men det var väääldigt nödvändiga saker, jag lovar ;)

                                  
Shorts, strumpor och leggins                           Fleece jacka till KElly.
till Kelly.

Sen vart det även 6 svarta tidskriftssamlare (som det så vackert heter) med lila schabloner(stavas?) på+ att jag bytte Alfons jeans till en storlek större, så nu blir det spännande att se hur dom passar.

Återkommer senare efter Kellan lagt sej.

Jag och Kelly...

Sitter här och ska blogga, men vi vet inte om vad bara..

snart ska jag och barnen bblåsa in till Brunflo och hämta upp Emma och efter det så åker vi och lämnar barnen hos gammelmomma. Första gången som någon ska ha båda barnen själv! Men det vara gammelmomma som erbjöd sej och ville så gärna, så då får hon väl som hon vill då :)

Mogge ska gå ut och fortsätta med altan bygget och sen åker han iväg på jobbet..

Ja det var det jag hade att säga.

Sitter kvar än...

Än har jag inte lyckas slita mej från datorn. Detta trotts att nästan ingen har uppdaterat :( Nu ska jag lägga mej i soffan och kolla på reprisen av "paradise hotel"

Lyssnar på Kid rocks "all summer long" Sååå bra! Kan inte sluta gunga här på stolen när jag hör den :)

Hur sällan dammsuger jag??

Ja, man börjar ju bli fundersam! Kelly som inte brytt sej alls om dammsugaren förrut vart idag livrädd när jag drog igång den för att köra den ett varv på övervåningen. Så det var inge annat att göra än att dammsuga med ena armen och ha henne på andra :/ Jaja, gjort e det ju iallafall.

Barnen väckte jag efter klockan 15 idag, men det var ändå inga som helst problem att lägga Kelly klockan 18.30. Alfons har just lagt sej (vilket hör till vanligheten nu förtiden)..(att han lägger sej så sent)..

Annars har dagen gått fort, väldigt fort! Maria och Vilmer var hit en liten sväng förrut och jag var tvungen att fråga henne om klockan verkligen gick rätt. Det gjorde den, klockan var alltså 17.30 drygt :)

Imorgon ska jag och Emma ut och göra stan, det känns jätte kul. Om det är väder så ska vi spela minigolf och käka, är det styggväder så ska vi iallafall käka nåt, sen får vi se vad det blir.


Alfons med den nya vällingen som tydligen var suuuper god! 3 flaskor senare så var han nöjd:)


En väääldigt trött Kelly.. Och väldigt blå var hon ikväll ser jag nu. Tänk om jag skulle klä Alfons i lika mycket rosa :O

Nu väntar blogg läsning innan soffan!

Jo men just ja..

Alfons somnade ju i våran säng i natt. Jag somnade i soffan och när jag klockan 01.30 gick upp och la mej så sov Alfons fortfarande som en stock. Jag däremot kunde inte sova. Det kunde heller inte Mogge eftersom Alfons envisades med att ha huvudet på mej och ligga och sparka på Mogge. Så efter en stund så bar jag in han i hans säng. "Hej då pappa" viskade han när han såg att pappa också låg i sängen medans jag bar han till hans rum. Go kille!

Alfons har börjat prata en del också:) Än så länge är allt väldigt otydligt, men lyssnar man noga kan man höra vad han säger. tex: "rita papper", "leka lera", "nej sova", "sitta pappa", "älska mamma", "äta mat", "tack för fika" "flygplan" mm mm, så det är väl så som alla har sagt till mej: att när det kommer så går det fort. Och ja, det är väl bara att hålla med, efetrsom att förra veckan sa han nästan ingenting..Duktig kille också!

Dags att väcka barnen snart!

fasen!

Kom just på att jag har glömt bort tandläkartiden jag hade i förmiddags*grrr* Jaha, det blir väl en fin räkning då pga uteblivet besök :(

Idag har jag och barnen iallafall vart på Nyfiket och käkat lunch. Mycket gott! Vi mötte upp Emilia med familj där en sanbbis, men dom var på väg in till stan så det vart en snabbfika med dom. Jag och barnen var där lite tidigare än vad vi bestämt med Emilia, och som tur var(för mej och barnen) var det lugnt så Anna hade tid att surra lite ;)

Efter vi vart där tänkte vi åka hem, men Alfons började tjata om att han vill till "Ebvy"(=Evy) och Nini, så vi åkte dit en snabbis, men eftersom barnen var så trötta så vart det en väligt snabb sväng. Sedan bar det av hemåt och på vägen hem var det bara till att roa barnen så att dom inte somnade. Jag lyckades! Nu sover båda här hemma istället:)

Annars idag har vi inte gjort annat än: städat nedervåningen, jag och barnen har duschat, tvättat och hängt tvätt, det var nog allt.
Mogge hade tid på sjukhuset klockan 8 i morse, så då behövde man inte vara rädd att väcka han på morgonen heller, det var skönt.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på...Börja med maten kanske, så att det är gjort när det är dags för middag.

Nu sover dom :)


Nu sover båda gott och jag sitter här och nästan längtar tills jag ska gå och lägga mej. Alfons sover i våran säng! Som jag har saknat att ha han mellan oss. Jag skulle inte villja att han sov där jämt, men nångång så här så känns det bara mysigt!!






  

Undra just hur den här kvällen kommer att bli?

Kellan ligger och skriker och Alfons har just lagt sej...

Jag har redan hunnit tagit upp Kellan en  gång eftersom hon somnade redan halv 6 och det va i bilen på väg hem från Fåker och Alfons somnade också då..Vaddå dålig tajming ;)
När vi kom hem gav jag Kellan välling och sen la jag henne i sängen, då somnade hon på engång....I ca 15 minuter. Jag tog upp henne en stund, men det var bara gnäll, så för drygt 45 minuter sedan la jag henne igen..Och sen dess har det bara vart skrik:(

Snälla ta mej här ifrån nån!!!

Idag har vi spenderat hela dagen lång med Stella och Sandra, både i Fåker och en snabbis på stan.
Kelly har vart jätte gnällig även idag, så jag vet ionte om hon kanske har ont i munnen eller så..Det har iallafall vart en rätt jobbig dag med mestadels gnäll från KEllan :(

Om hon inte somnar före 20.00 då får hon Alvedon!

Nu ska jag prova stänga av Kellys skrik en stund och läsa bloggar....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10!

Jag är så mallig!
Alfons har häromdagen lärt sej vad alla siffror heter genom en bok som han har...
Igår räknade han från ett till tio utan boken och utan våran hjälp!!
Han är så söt!



gos unge!!!

På middag hoos svärmor

JApp ígår var vi på middag hermma hos svärmor och Willy. Vi vart bjudna på grillad fläskfile, pompa, majskolvar och tillbehör=mycket gott!
Eftersom vi trodde att dom firade 10 årig bröllopsdag, så köpte vi med 20 rosor åt dom...När vi kom dit visade det sej att dom hade träffats för 10 år sen :) Men men, dom var värda blommorna ändå!
KElly var grinig (riktigt grinig) heeeela dagen igår.. Förklaringen fick vi på eftermiddagen, tanden var äntligen ute!!
Dessutom så hade hon ingen ballans alls igår...? Hon ramlade och slog bakhuvudet, munnen, kinden, munnen igen mm mm. hon kunde knappt stå utan att ramla igår, vad kan det berott på?




Sover sött på väg till farmor.


Sover som en stock, med glass runt munnen ;)


Väntar på att maten ska bli klar snart.


Engla med...


..Och även Affe var hungrig.


MAT!!!


Kellan och trädgårdstrollet, nästan lika stora :)

Altanen.

Det tar sej med bygget på carportstaket :)
Mogge har hållt på att snickra sedan i morse och nu kan man börja ana att det ska bli något där.
Med en massa springande upp och ner från taket, sågande, mätande, skruvande och klättrande så har han gjort det riktigt bra..

**My handy man**   ;)



Innan sommaren är slut ska den här delen av altanen vara klar. Nästa år (ev) sås ka det enligt planerna vara altan från bron och hela vägen til andra sidan huset, dvs 3 väggar med altan :D


Den här regnbågen visar sej just nu bortanför grannarna...Bara så ni vet ;)

Kälarne!!

Idag tog jag och barnen oss ÄNTLIGEN iväg till Kälarne för att träffa Mimi och hennes familj!!

klockan 7.30 startade resan här hemifrån och starx före 10 var vi framme (dock ett par stopp för att leta Kellys napp, tanka och släppa av Liza i torvalla)

Väl framme var det jätte mysigt. Alfons och Devin fann varandra på en gång och lekte hej vilt mest hela dagen, Kelly höll sej väldigt lugn och snäll och vi vuxna umgicks och hade det trevligt..Även Linnea och hennes familj var där, så det gjorde saken om möjligt ännu bättre!

Det var även något slags "Kälarne power meet" som vi åkte i väg på. Det var Mimis familj som annordnade det, så vi hade turen att bli bjuden på inträdet. Tack för det!!
Där fanns det mycket att titta på för både barn och vuxna, bla en hoppborg som Alfons nätt och jämt vågade sej in i men devin hoppade som bara den.

Barnen trevs som fiskar i vattnet och Alfons vadade tillochmed ut i vattnet..Med skor och allt, och inte verkade han tycka att det var specielt kallt heller..?

 Vid halv2 tiden med blöta skor var barnen trötta, så då packde vi oss hem över och båda barnen somnade innan vi ens lämnat byn.

Tack snälla Mimi med familj för allt! Det här måste vi göra om!


Kelly fick låna Vingas räser bil.


Och Alfons lånade Devins lastbil.


Devin åkte på sin egna räcer!


Kelly tittar på när de andra hoppar i hoppborgen.


Ungefär så där långt vågade sej Affe in i borgen.


Lille super söta Dennis!


Alfons innan han traskar i vattnet.


Så här somnade kelly på väg hem ;)


Efter att vi ätit middag hemma åkte vi för att köpa Lördags godis och för att hälsa på Susanne med familj. Så här kul tyckte Alfons att det var när pappa "head bangade"


KEllan roade sej med Poo.


Även ikväll när han lekte med sin kära bokstäver skulle han ha på sej dock dressen...Konstig liten kille..

Midsommar!

Igår var det midsommar och eftersom vi höll på att ladda hem filmer, så gick det inte att andvända internet.
Så här kommer gårdagens inlägg:

Vi började förmiddagen med att åka på Nyfiket cafe i Oviken som Anna hade premiär öppning på. Mycket gott och väldigt billigt!! Rekomenderar alla att åka dit på en fika!

Efter det så åkte vi hem och roade oss bäst vi kunde i väntan på att vi skulle grilla till middag. Lekte, surrade och tog det lugnt.
Liza var här så vi hade sällskap hela dagen.

tillslut vart det middag och grillen tändes!


Det vart kväll och vi la KElly som vanligt, men Alfons ville inte sova, så han fick vara vaken med oss tills klockan vart 9 på kvällen. Det är faktiskt mysigt att ha han vaken en stund efter Kellan lagt sej:)

När båda barnen somnat så kollade vi på film..Eller mogge och Lizakollade. Själv så somnade jag.

mmm, det var den dagen det..

Lite bilder iallafall.


Alfons hjälper Liza att välja kläder som hon ska beställa.


Kelly har hittat ett kex paket :)


Alfons vill bada.


Så här ville Alfons gå klädd i går: Dock kläder som mössa och julslippsen..Vad ska man säga?!


Jag skalar pärer åt barnen.


Mogge skötte grillningen efter att ha hållt på med altanen hela dagen.


kellan cyklar.


Jag och KElly efter badet.

Svettigt!

Nu har alla utom Liza lämnat huset (och barnen så klart!!)

Det vart lite folk här trotts attt det var många som inte kunde komma, 11 vuxna + 5 barn.

Och jag vet inte  hur jag hade hunnit med allt om inte Liza var här och hjälpte mej med både barn, fika och städning.
Eftersom Kellan vart febrig och hängig idag så har hon vart extra klänning och mammig, och jag har ioch med det inte haft så många händer över..MEn tackvare Liza fixade sej allt!

Jag beställde lite kläder till barnen 3 plagg men jag betalade ju bara för två av dom+ att jag fick ett valfritt plagg på köpet eftersom jag hade över 6 gäster. Så det vart två par shorts till Affe och ett par strumpbyxor och en tunika till Kellan. Allt som allt vart det  endast 400 kr, så det var inte farligt. (dessutom fick jag ett barn förkläde som "värdinne gåva" som barnen får ha)

Efter visningen bjöd jag på fika gräddbakelser med jordgubbar, rabarberpaj och äppelpaj+glass och kaffe. (som Liza hjälpte mej att fixa straxt innan alla kom)

Måste tillägga att Susanne, joel och Danne var här en sväng förrut med ju ;)

Nu ska jag nog joijna Liza och Alfons. KElly har nyss lagt sej så det vart en seeen kväll för henne idag och Alfons la jag medvetet senare på dagen så att han skulle orka med ikväll, så han ska snart hoppa i säng han med....Och jag med för den delen ;)


KEllan nu innan läggning...Så söt!

Feber...igen:(

Idag har KEllan feber igen och är jätte hängig. Hon har sovit eller bara legat sedan vi klev upp i morse..Stackars tjej!
Nu måste väl den förbaskade tanden komma snart!
När jag och Alfons kom hem från affären förrut, så låg hon till och med och sov på Mogges bröst, det har hon inte gjort sen hon var ett litet, litet spädbarn *mys*

Efter att jag och Alfons vart på Ica förrut så åkte vi in till Evy och drack lite kaffe/saft innan vi for hem igen.

Nu sitter jag med en ritande Alfons i knät och väntar på att gammelmomma kommer hit med Liza som ska fira midsommar med oss :)
Hon lär nog även få hjälpa mej endel ikväll under Lingon och blåbär visningen..Världens bästa Liza!

Kameran har jag glömt hos Sandra, men jag får se om jag och Liza åker och hämtar den ikväll kanske..Jobbigt att vara utan. Man ser aldrig så många tillfällen att ta kort som just när man inte har den tillhands :(

Tack å adjö!

Som en liten docka.

Jag vågade mej för första gången in på Kellys rum för att kolla på henne när hon sover. Om man inte räknar med dom gånger jag ska väcka henne då vill säga..
Eftersom hon sovit så dåligt så har jag vart rädd att väcka henne om jag går in bara för att kolla på henne, men ikväll efter att jag vart och kollat på Alfons (som jag gör varje kväll) så kunde jag helt enkelt inte låta bli. Hon var sååå söt!! Man blir som nykär när man har sett sina barn sova. Dom ser ju så oskyldiga ut och man kan inte föreställa sej hur dom kommer bli när dom blir äldre..

Undra om....

...Man skulle ha hängt lite tvätt?


Men guuuud så tråkigt!!......

Ny städad!

Japp äntligen har jag tagit mej för att dammsuga ur Chryslern!! Så nu är den hyffsat ren och fin (så ren det går att få en hel täckningsmatta) Synd bara att jag offrade ryggen som har vart hyffsat bra idag :( ...Nu har jag ont som bara den istället...Är huvet dumt får kroppen lida...

Annars i dag så har vi köpt en ny bil (så nu har vi 6 bilar) Golfen pajjade ju igår och Mogge ids inte lägga ner nå mer energi på att laga den bilen, så han bestämde att vi skulle köpa en annan "pendlar bil" till han...Så det var en Jetta :)

ja, så innehållsrik dag har vi haft...

Nu ska jag läsa bloggar..

Tack å adjö!

Hyss!!

Medans jag lämnade vardags rummet förrut för att ragga lite folk med hjälp av telefonen, så hade Alfons lyckats hitta en blå tusch penna. Alfons+blå tuschpenna = inte bra:(
Golvet, blomkrukor, duken, han, hans kläder och hockuspockus stolen var blå randig. Jag vet att jag får skylla mej själv när jag har en son som gillar att rita, jag hade lämnat pennorna i hans höjd och dessutom inte gett han nåt pappar att kladda på...Men, jag blir arg ändå! (fast kanske mest på mej själv igentligen)

Sen var det dags för kvällsfika. Det enda han ville ha var "oyoy" (=oboy) så han fick så klart det. Jag vänder mej om och ska passa påatt plocka i disk maskinen, och då sitter han och gapar med munnen full med oboy, så att allt så klart hamnar på hans kläder och på stolen..
Då vart jag ännu argare och han fick borsta tänderna och sen var det mars i säng!

Det var iallafall inge skrik ikväll.. Så det var nåt positivt med den här kvällen iallafall :)

Snart börjar det en film på kanal9 som jag ska se, jag tror den var verklightsbaserad(inte säker) men först ska jag gå upp på toan och tvätta ansiktet.

Go natt!


Den här gången (när det nu var..?) så ritade han iallafall på papperet :)

Lingon & blåbär!!

På Torsdag ska jag ha lingon och blåbär "party". Det är alltså barn och vuxen kläder.
Tid vet jag inte riktigt än, men på eftermiddagen någon gång blir det.
Just nu var det ett erbjudande om att man fick ta 3 plagg och betala endast för 2. Perfekt med andra ord!!

Så alla som vill komma kan skriva en komentar så fort som möjligt om ni inte gör det så kommer jag ändå att ringa er efter barnen lagt sej ;) Så ni kan göra det anntingen den lätta eller svåra vägen, för hit ska ni. Mohahahah!!

Här kan ni kolla vad som finns:

http://www.lingonochblabar.se/



Som vanligt...

...Så åkte vi till sandra och stella efter lunch sovningen ;)

Vi hade inget annat att göra, riktigt tråk väder vart det ju med och sen är det ju inte helt fel när barnen får leka lite heller.

Barnen badade så dom vart rena och fina och nä dom inte gjorde det varvade dom med att, bråka, gosas, busa, fika och leka..

Nu äter barnen kvälls vällingen  och Kelly ska snart gå och lägga sej, hon vart super trött efter badet. Hon slömrade till i bilen en stund, men så trött som hon verkar, så lär det inte bli något problem att få henne att somna trotts "power napen" hon tog i bilen.
Alfons ska nog få vara vaken lite längre ikväll. Han har ju trotts allt semester från dagis och jag har ju inte direkt kvällarna fullspäckad av aktiviteter, så jag har han gärna vaken med mej så länge han är på gott humör.

Nu var tydligen Kellans välling slut..

telefonkö..

Sitter i telefonkö hos försäkringskassan just nu (ovanligt att det är kö där va?) Måste friskskriva mej nu när läkar intyget har gått ut och Mogge har börjat jobba igen.

Jag och barnen har iallafall vart hos Maria idag på mamma-barn fika. Alfons fick jag skicka hem till Mogge efter bara en liten stund, efetrsom han inte kunde låta bli att vara dum med dom små barnen *morr*
Men jag och Kelly vart där tills för bara en liten stund sen. Vi vart bjudna på god lax paj och fika, så nu ska man väl kunna stå sej tills middagen;)

Nu sover båda barnen och jag ska ringa massa "roliga" samtal. Ett håller jag på med nu, sen ska jag ringa tandläkaren, efter det ska jag ringa försäkringsbolaget ang vagnen, och sen ska jag prova att få tag på någon läkare som vill ta sej en titt på min mycket onda rygg inom de närmsta dagarna.

Annars idag vet jag inte alls vad man ska hitta på ..Förslag? Om vädret håller i sej så ska vi iallafall gå ut efter barnens uppvaknanden, sen är det ju middag och efter det så rullar väl eftermiddagen bara på i vanlig ordning anntar.

Snyggt eller bekvämt.

Tyvärr så är det tydligen så att man många gånger måste välja mellan snyggt eller bekvämt när det gäller barnkläder :(
Jag köpte de här super snygga jeansen till Alfons igår, och dom ser då inte ut att vara bekväm..Så det är väl bara att lämna igen dom skulle jag tro *Snyft*           
Även fast jag vill att hans kläder ska vara snygga, så vill jag ju så klart att han ska kunna leka i dom utan att få ont i magen. Och att han ska kunna röra sej överhuvudtaget.






Så...Hej då, Alfons snygg jeans  :,(

Jag vill inte...

...kliva upp den här tiden på morgonen!!

Klockan 5 vaknade KElly idag. Efter många misslyckade försök att få henne att somna om, gav jag tillslut upp och klev upp och satte mej här istället:(

Alfons och Mogge sover än (förhoppningsvis en bra stund till), Kelly äter välling i sackosäcken och jag själv sitter här med blodsprängda ögon och vill helst av allt bara gå och lägga mej igen..


Det ser iallafall ut att bli bra väder idag!

Vanlig vardag igen.

Japp ikväll jobbar Mogge för första gången sedan jag var till Umeå och opererades. Både skönt och tråkigt..
Just nu när barnen sover så måste jag erkänna att det är skönt att få vara vart man vill, i den takt man vill utan att vara tråkig och osocial. Så nu kan jag sitta vid datorn i 3 veckor om jag så skulle vilja, för sen har Mogge semester igen och då var det slut på husfriden och mitt "sittande vid datan hela kvällarna"-kvällar ;)

Alfons har också långledigt från dagis nu, hela 7 veckor hade jag tydligen kryssat i..Tanken var ju att vi skulle åka till Borås den här veckan, men det vart ju aldrig eftersom vi började räkna på vad det skulle losta att få ordning här på gården. Alldeles för mycket! Så nu är han iallafall ledig och jag ska roa han på bästa möjliga sätt. Imorgon ska vi tex på mamma-barn fika hos Maria (hade inte alls glömt ;)...Hmmm, senil), nån dag ska vi på jamtli, en annan dag ska vi inviga Annas fik mm mm mm..Så inte kommer han få långtråkigt inte...*Hjälp!! Han kommer klättra på väggarna innan de här 7 vecorna är slut!!!*


Alfons har börjat tjura på kvällarna när man lägger han. Inte med borsta tänderna och allt det där, det går bra. Men när man har lagt han i sängen, sagt god natt och ska gå där ifrån,,, så börjar det: Skrik, grin, panik, tårar, sprkar och mer skrik...VARFÖR?! Alfons som har vart exemplarisk vid läggningarna sedan han var drygt 5 månader gammal...VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR?! KAnske bara en kort  period...*håller tummarna för det*

Igår och idag.

Först av allt vill jag gratta Carro och Micke som har blivit 2 barns föräldrar ikväll!! En liten grabb. Och så klart Oliver som har blivit en liten storebror..GRATTIS!

Igår var jag seg hela dagen, men lyckades ändå släpa mej bort till Emilia en sväng. Drack kafe och surrade, sen var vi upp till fiket och kollade hur det gick för Anna..Det ser iallafall ut att bli ett jätte fint cafe!

När jag kom hem så fick vi besök av Sandra, Fredrik och Stella. Drack mer kaffe med dom och surrade ännu mer.

_________________________________________________________________________________________________

Idag har jag vart chafför till Sandra som var och körde halkbanan idag. Sandra skuulle vara i Lungre klockan 7.45, så det vart ingen sovmorgon idag vill jag lova :/ 05.30 klev jag upp och gjorde mej i ordning och efter det fick jag släpa upp barnen, klä på dom och sen åka. Vällingen fick dom äta i bilen.
Hämtade upp sandra och Stella i Fåker, släppte av Stella i tandsbyn, åkte vidare till Lungre, släppte av Sandra, åkte till momma och drack kaffe och lämnade Alfons där en stund medans jag åkte in på stan en snabbis och var på Willys och handlade lite. När jag och Kelly var klara åkte vi upp till Sandra och kollade lite på hennes körning. När hon var klar hämtade vi upp Affe hos momma och sen åkte vi till tandsbyn och fikade. Barnen lekte en stund, men eftersom att Alfons var så tjurig så åkte vi där ifrån och hem till sandra istället. Var ute ett tag, men även då var Alfons tjurig, så vi gick in istället. Då vart han glad :)

Så när vi kom ham så var det läggdags för Kelly och Alfons har just lagt sej..


Igår hemma hos Emilia.KElly vill som vanligt pussas med Erik :)


Erik är oartig och räcker ut tungan till mej när jag ska ta kort ;)


Kellan går...


...Och Affe kryper...Hmmm?


Mmmm, gott med glass!


Stella ville ha Mogge som bords kavaljer.


Kellan väntar på att Sandra ska köra klart nån gång.


Stella körde Alfons på traktorn en sväng (innan han vart sur)


Barnen hoppar studsmatta..En stund innan Affe vart sur..

ZOO!

zoo zoo, vi ska gå på zoo, på zoo kan man göra vad man vill och lite till på zoo *tralla lal lal la la laaa*...

Imorse åkte jag och Alfons och hämtade upp Sandra och Stella i Fåker. Åkte in på Konsum på Frösön och köpte med lite pick nick grejjer och sen bar det av mot Frösö zoo. Inte det bästa vädret kanske, men annar var det kul...Och jobbigt att hålla reda på barnen som var överallt och ingen stanns hela tiden.
barnen tyckte det var kul och det var inte många sura miner från något av barnen under hela tiden vi var där.
Vi mötte även upp Nettan och Nathalie där, kul att träffa dom!

   
Traktor åkning!
    
Bus i resturangen.                                                                             

Rally åkning.

 
Stella på Kalle Anka.
             
  
Go killen!                                              


Bara bus...


..Fast mycket gosande vart det också :)


Stella vid mammuten.
 
jätte sköld padda! 

                    Nathalie.             

Stella åkte den jätte stora rutchkanan..

Alfons har ätit lördags gotta och myst med mej, mogge och Pojson..

Kelly är sjuk och har sovit sedan klockan 17 ungefär och dessutom så har hon sovit mest hela dagen hemma hos Evy med idag..stackarn!!
Kelly fick vara där idag medans jag och Affe var på zoo, så att Mogge kunde börja på med altanen som ska vara uppe på carportstaket..

Nu ska jag mysa med Alfons..Framför teletubbies :/

Ego!!

Det har blitt dåligt på tvätt fronten här hemma ett tag nu, men ikväll tog jag tag i saken och körde en maskin. När jag hängde tvätten insåg jag att jag bara valt att tvätta mina kläder i den omgången..Hur sjysst är det då?! Får bli Mogges och barnens kläder i morgon..


Ska dessutom på frösö zoo i morgon!! Jag, Alfons, Stella, Sandra och en vän till Sandra och hennes dotter, det ska bli roligt!!
Det var ett tag sen jag var där nu..Sisst jag var där var med ulf och Mimi (när dom var ett par) rätt länge sen med andra ord..Det jag minns av den gången var att jag tappade bort tank kortet som tillhörde Berners. Mår fortfarande lite dåligt över det..MEn vi hade säkert kul med.. Hade vi det Mimi? Minns du?

Nu är snart Mogges Wrestlig slut och då ska vi kolla på film..

Stolt!!

Idag var ett sånt tillfälle då jag var super stolt över Liza, min älskade lillasyster!! Hon gick ut nian idag, med kanon betyg(åtminstonne om man jämför med mina slut betyg i nian) dessutom ett år förtidigt! Eftersom hon var så duktig i skolan på mellan stadiet så fick hon hoppa över en klass.. Och snyggast av alla var hon ju dessutom!!

Efter allt firande i kyrka och klassrum var klart så bjöd vi henne på lunch på stan (eftersom mamma och pappa jobbar)
Så jag, Mogge, Alfons och Liza tog en lyxig lunch på Kebab baren;) Kellan var jätte trött och fick sova hemma hos gammel momma...


Titta så tjusig!!


Pappa med Alfons på axlarna så att han ska se.

Kellan mådde gott i vagnen.

Liza har just fått betygen i kyrkan..Martin Lizas kille i bakgrunden.

Alfons roade sej själv utanför kyrkan med att bygga små grushögar på stenmuren.


På vägen hem var det ansiktsmålning i bilen..Alfons ville...


...Lite väl mycket vart det..Han vart sur när jag skulle knäppa kort på han. MEr färg ville han ha!

Alfons dekorerade min orm jag gjorde till han i lera..

Det här fyndade jag på stan, medans Liza passade Alfons och Mogge var på "clasan"..

Det var den dagen, i stora drag..

Pusskalas!

Vi hade besök av Emilia och Erik här om dagen, då såg det ut så här ;)


Mmmmm lammkött!! Tänkte Kelly och slängde sej på Erik som är hela 8 månader yngre :D


En liten paus för att hämta andan...


...Och sen var det pang på igen ;) Stackars Erik förstod inte alls vem eller vad det var som sugit sej fast i hans ansikte :)

MEn söta var dom iallafall...




Och så här söt var Alfons efter middagen här omdagen...Inte mycket till bordsskick där inte..

Sovmorgon!!

Konstig överskivft med tanke på att det är kväll men...

De två senaste mårnarna så har vi fått väcka barnen ..?
I går försov vi oss! Kelly väckte oss 9.05, Alfons började dagis 9.00 så det var bara att klä sej, väcka Alfons ge välling och sen bege sej till dagis.
Idag väckte Alfons oss 9.05 (samma tid även idag?!) och Kelly fick vi väcka 9.30 för att åka in till stan och handla..
SKÖNT är det iallafall och jag hoppas att det håller i sej ett tag nu eftersom att Alfons har 7 veckors semester och alltså ingen tid att passa på mårnarna..Hoppas!!!!

Men i måra blir det ingen sov morgon, men förhoppningsvis de näst kommande 7 veckorna...Hoppas kan man ju alltid göra!

KAOS!!

På ett bra sätt, fast INTE i köket :)

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med besök och själv vart på besök. Hur kul som helst! Synd att man missar att blogga på grund av utmattning bara ;)

Igår spenderade jag mestadels av dagen med Petra, först hos henne, sen här hemma(Mogge var åxå med). Sen åkte jag till Sandra i Fåker på kvällen och när jag kom hem så satt så klart Mogge vid datorn :( MEn eftersom han sälla nsitter vid datorn annars, så hade jag helt enkelt inte mage att sjasa bort han, så jag la mej i soffan istället.

Idag har Jag, Mogge och barnen vart till stan och handlat mat, efetr det kom Petra och Ellen hit, tror aldrig jag har skrattat så mycket åt och tillsammans med en människa så mycket som jag gjort med Petra de senaste dagarna..Mogge har rätt kul han med måste jag tillägga :D
En stund senare kom Emila och Erik hit (dom åkte alldeles nyss) och vi alla käkade middag tillsammans. Taco paj=MUMMA och trevligt. Vi försökte hjälpa Emilia i den mån vi kunde med planeringen inför hennes bröllop som komma skall (i Augusti för att vara exakt), sanckade skit och fes..
Skulle behöva ta tag i bänken i köket eftersom det var där vi samlade all disk från middagen. Roligare att umgås när man har främmande, istället för att man ska hålla på att plocka....MEn jag får se hur det blir med den saken ;)

Nu ska jag lägga fram kläder till både mej, Mogge och barnen, för i måra ska vi på lillasyrrans skolavslutning som börjar klockan 9 på morgonen...Ovettigt tidigt om ni frågar mej.

...Sen kanske jag ska plocka i och ur diskmaskinen...men bara kanske!

Från 9 till 9...

...Har vi haft besök idag :)

Dagen började med att Petra kom och drack kaffe och surrade, sen kom Emilia och Erik och strax efetr hon åkt kom Emma, Evy och Maritha hit. Emma och maritha kom för att gratta Alfons i efterskott. Han fick en traktor och en gitarr. Han vart så glad! under hela tiden vi fikade sa han "Tack Memma"  =Tack Emma.

Så nästan nyss åkte dom och vi har haft en trevlig dag fylld av besök. Kan det bli bättre en sån regning och tråkig dag som det var idag?

KEllan har inte alls vart fräsh idag :( Feber, snorig och dålig i magen...¤"%#&(/"(#¤% tänder!! Hon sov bort nästan hela förmiddagen och tack o lov så var hon mycket piggare på eftermiddagen :)


Imorgon ska jag ta mej i väg till Petra och hälsa på, och efter det så ska jag och Kelly på stan med Emilia och Erik..

Nu ska jag som vanligt läsa bloggar..Missat en hel del hoppas jag eftersom jag aldrig startade datorn igår..


Umeå -tur och retur.

Igår klockan 6 på morgonen bar det av till Umeå, med att snabbt stopp i Oviken för att lämna av Kelly hos Evy först.
JAg hade tid klockan 11.30 och vi han dit precis lagomt i tid. 15 minuter senare var undersökningen klar och dom hade hunnit konstatera att allt såg jätte bra ut!
Så eftersom det gick så fort där, så passade vi såklart på att ta en runda på stan. Det var första gången (och förmodligen sista) som vi var där helt barnledig båda två. Det var faktiskt riktigt kul att gå med Mogge på stan! Han fråga flera gånger om det var någon affär jag ville in på och om jag var säker på att  jag hade tittat klart i affärena innan jag gick för att betala(?)
Vi handlade både skor och kläder till oss båda och dessutom en jacka till Alfons, åt mat och tog det lugnt.
Eftersom vi visste att Evy skulle åka hem till oss och lägga KElly på kvällen, så behövde vi inte stressa hem, så vi tog även en sväng om på Dollarstore i Strömsund. Där hittade man som vanligt en hel del "små kraffs" både hem och till barnen.

åkte in till gammelmomma och hämtade Alfons (som inte alls ville hem) lämnad en bukett med blommor som tack för hjälpen och sen for vi hem.
KElly sov när vi kom hem, men väldigt oroligt, tydligen två framtänder på väg *ska jag skratta eller gråta*
Annars hade det gått jätte bra hela dagen. Även Evy fick en bukett med blommor eftersom hon är så snäll och hjälper oss även hon om vi behöver någon hjälp med något.

Sen var det god natt för både mej och Mogge. Man blir rätt slliten av allt bil åkande!

Alfons på övernattning.

Vi har vart och lämnat av Alfons hos gammelmomma (eller "mommel momma" som Alfons säger) han ska sova där eftersom vi åker tidigt imorgon bitti..Vi ska ju till Umeå över dagen på min efterkontroll, så dom kan se så att allt har gått bra efter operationen.
Alfons älskar att vara där! Min mamma kom också dit en sväng för att lämna han försenade födelsedags present. Det var ett par super snygga jeans! Hon hade dåligt sammvete och tyckte att det var alldeles för lite och att han skulle få något mer nästa månad när Kelly fyller år...? Herre gud, det räcker väl gott och väl!!

Svärmor har vart här en sväng idag med, trevligt besök :)
Tanken var att Mogge skulle fixa bromsarna på hennes bil, men hon hade fått fel grejer från Bilbolaget, så det vart inget.

Tanken var att jag och Alfons skulle gå ner till dagis gården och leka med Marias barn i förmiddags, men Alfons ville INTE lämna gården, han ville gunga i sin gunga här hemma. Så han la sej istället på backen och skrek och skrek och skrek, så han fick gå och lägga sej istället. Man får inte bete sej hur som helst ju! Även fast han inte somnade, så fick han ligga kvar en bra stund bara för att visa att man inte gör så. Och förr eller senare måste man ju börja att säga ifrån riktigt.

Ikväll ska jag nog bara förbereda allt inför imorgon och sen lägga mej isoffan och hoppas på att jag somnar tiiiidigt. Vi åker ju trotts allt redan klockan 6 i mogon bitti, vilket innebär en hiskeligt tidig morgon  :(


Alfons satt och speglade sej idag och tyckte att han var sååå stilig..Det är han ju med!

Går!!

Kelly går förresten väldigt mycket nu!! Iallafall om man jämför med förra veckan, då har det hänt en hel del!
Idag har hon tilloch med gått en massa ute, med skor..Även om det är vingligt och det blir en och annan vurpa så är jag mäkta stolt över min lillla tös :)
Hon går utan problem genom vardagsrummet tillexempel. Det tycker jag är duktigt iallafall !!
Även om hon tog sina första steg när hon var drygt 9 månader, så går hon inte riktigt förrst nu...Eller riktigt och riktigt, men ja, går hyffsat bra nu åtminstonne.

Hon har dessutom lärt sej att resa sej upp från golvet, utan att hålla i något *mallig*

Det kanske inte låter så märkvärdigt för andra, men jag jämför med Alfons när han var i hennes ålder. Han kröp aldrig, lärde sej gå när han var 13 månader och reste sej inte upp mot möbler först flera månader efter han lärt sej att gå. Så liiite skillnad är det ju.

Det var förresten väldigt få som hade uppdaterat sina bloggar...Skärpning ;)

Ryggen tar kol på mej!!!

Foglossningen som jag hade sådana problem med när jag var gravid, kan slänga sej i väggen. Den har fått en konkurent: Ischias (eller hur det stavas)..
Anntingen ÄR jag en hypokondriker utan dess like, eller så har jag kropp och fysik som en 93 åring :(
HEla dagarna men mest på kvällarna har jag så ont i ena benet (det vänstra) och det börjar uppe i skinkan. Benet viker sej och det känns som om jag har fått en kniv i ryggen. Det gör så ont att jag spänner mej så att jag skakar..Fy faaan!
Undra om en kiropraktiker kan hjälpa..Nån som vet??
Jag går som en gammal tant just nu, och när det gör som värst ont, så skriker jag rakt ut * "#¤!&//(¤#!=% *
Jaja, nog om mina kremper..

I eftermiddag hade vi besök av en bonde från Hovermo som ska komma och harva vår gård i början av nästa vecka. Kanon, eftersom det innebär att det inte är allt för långt kvar tills vi kan så mitt och barnes (och Mogges) efterlängtade gräs!!

Efter han åkt åkte vi till Vattjom och hälsade på Therese, Engla och Alf. Vi ska köpa Englas gamla bilbarnstol så att vi kan ha en stol i Golfen. Just nu andvänder vi babyskyddet till KElly (och det är säkert egentligen för litet) när vi ska någonstanns med bara henne..

Nu ska jag riva flager från min rygg och läsa bloggar..Hoppas nån har skrivit redan, fast det är så fint väder ute!!

Idag hittintills..

Idag har vi vart hos Evy och Nini och hälsat på...som vanligt. Hoppas dom säger till om dom tycker att vi är tjatiga som kommer mest jämt, men vi trivs ju där ju..Hmmm, kanska ska hyra deras lillstuga tills vi fått gräs här hemma ;)

HAde lite kul åt Evy idag, eftersom hon tydligen krockat med bilen :D Känner jag henne rätt så lär hon säkert snart låna våran golf igen..Hon är ju inte direkt känd för att ha tur med bilar ;)
Alfons satt ute och tjatade efter Nini och när hon tillslut kom ut så vart han som en förälskad tonåring, blyg, fnittrig och provade att spexa lite. Undra om det är nån som tycker om sin faster ;)

Just nu sover barnen och jag passade på att smita lite från hettan ute. Skönt är det, men man blir så trött av att vara ute hela dagarna. Jag klagar inte, jag älskar sommaren!!


Eftersom att dom tydligen gjort om bloggen en del, så ska jag prova att lägga ut lite bilder och se om det ser annorlunda ut..Man kan tydligen (kanske) ändra storlek och så på dom..Ska prova nu..















Det gick inte att komma in på bloggen igår...

...och eftersom jag har sååå mycket spännande att skriva om, så skriver jag idag istället ;)

Mestadels av gårdagen spenderades tillsammans med sandra och Stella i Fåker vid badplatsen. Det  var kallt i vattnet, väääldigt kallt!! MEn skönt att sitta och sola i den mån barnen tillät oss till det :)
Efter vi badat(lite) så åkte vi till Hackås och käkade kebab, det var gott!!

Sen bar det av hem över med sovande barn i bilen.
När jag kom hem så hade Mogge sått lite gräs på de ställen som var i skicka för att så på, det var en glad överaskning. Hoppas att det tar sej snart!!

Vid 17 tiden gick vi in för då hade barnen fått nog av att vara ute. Starxt efter vi kommit in ringde Maria och ville komma en sväng med pojkarna, inte mej emot att få lite sällskap. Så dom var här en stund, lagomt tills det var dags att lägga Kelly..
Alfons fick vara uppe en stund med mej och Mogge var ute och donade på med lite av varje..

Innan klockan var 22 så sov jag som en stock i soffan. Värme slag efter dagen anntar jag ;)


Stella tuff i Kellans brillor:)


Affe!


Så här långt kunde Alfons gå ut innan det vart för kallt.

Kelly höll sej på stranden och roade sej med att fika :)
Kelly hö

Studenten!!

Sommar, sol och studenten!
Vilken härlig dag att ta studenten på. JAg vill också ta studenten ju...

Hela familjen åkte in i förmiddags för att uträtta några ärenden på stan och för att sen titta på Emma som tog studenten idag.
MEn vi började med att lämna av Alfons hos gammelmomma eftersom att han avskyr att gå på stan och i och med det så blir det inget uträttat med han med..Lika glad för det var han ;)

Mogge var på Clas Ohlsson och jag och Kellan sprang på H&M och shoppade lite. En kjol, en klänning, solbrillor och ett par balerina skor till, det var till Kelly det..
Sen var vi på Dressman och köpte att par shorts och en T-shirt till Mogge (orkar inte fota nu...)
Käkade även luch på Lime.

for och hämtade Alfons och sen började jakten efter en parkering på PC= INTE LÄTT ATT HITTA!! MEn tillslut så hittade vi en gräs plätt en blit från skola, så då var det bara att springa så att man skulle hinna se Emma. Vi hann precis!

Efter det for vi hem till Emma och vart bjudna på mat och herregud så gott det var!! Alfons lekte och Kelly sov i vagnen en stund och vi vuxna, vi åt :)

Ja så har den dagen sett ut på ett ungefär..
Hann ta nån bild på Emma.

image404
Ett halv huvud vart det bara ;)

image405
Mina snyggingar tittar på studenterna i skuggan.

image406
Snygg pose av KEllan ;) MEn tuff som få var hon iallafall i brillorna!

image407
Emma var inte dåligt uppvaktad i dag! Allt detta hade hon runt halsen.

Nu ska jag läsa bloggar! Har inte läst sen i förrgår, så nu hoppas jag att jag har lite kvälls läsning!!!

Fix på dagis, shopping och varmt som fasen!

Har vart på dagis å fixat både i går kväll och ikväll, och vart på stan idag, så jag orkar inte skriva så mkt men jag bjur på några bilder från dagen..

image392
Alfons gungar i nya kepsen hemma på gården..

image393
Bad dax i solen!


image395
KEllans nya sommar pjucks.

image396
Shorts och tunika till Kelly.

image397
Mina 2 nya linnen.

image400
Mogges nya shorts och T-shirt.
image401
KElly i sin nya shoppnig vagn som vi köpte på barnens hus i dag :)

image402
Snygging!

image403
Det här "vackra" har jag målat ikväll och i går kväll..såååå fint..

Åter kommer om jag hittar ork senare ikväll..
Go kväll!

Jihoooo, skatte pengar!!

Japp en glad nyhet när man kollade saldot på kontot..massa tusen mer än vad vi hade igår :D

Annars idag har jag vart till Svensta och fikat med  Rebecka och Anna + deras barn..Och Mogge och Kelly följde med..
Efter det åkte jag och KElly till Emilia och Erik och hälsade på, satt ute i värmen och vart bjuden på pastasallad, mmmm vad gott!! Fick dessutom flera par jeans av Emilia..Tack snälla rara!!

Åkte hem till Mogge och Alfons som var ute och gungade. Hälde upp vatten i en plast grej från Mogges jobb så att barnen fick svalka sej lite i hettan som vart idag, det älskar dom!!

Idag har vi även fått hem gruset som ska ligga framför bron, just nu är det en trektor här och planerar ut det...Fint blir det vill jag lova!!

image387
"Little devil Erik" med röda ögon ;) I Alfons gamla sommar dress som han hade när han var i samma ålder..
image388
KEllan i solen hemma hos Emilia..I sin nya klänning!

image389
Erik slappar ute i vagnen..En liten siesta;)

image390
MMm gott med saft i värmen!

image391
 och till sisst... ny frillan!! ny klippt och ny färgat, så skönt!



Uppe med tupen!

Japp, här sitter jag och Kelly, vaken och pigga!

JAg håller på att färga underhåret, men är riktigt nervös att jag har miss lyckats :(
JAg brukar slinga håret ljust och färga det undre mörkt . Så även denna gång, men den här gången vart slingorna riktigt ljusta (som jag vill ha, men aldrig fått till) och därför är jag rädd att underhåret blir dassigt *nervös*
Hela kroppen är brun fläckig och jag undrar hur jag ska kunna skyla det i den här värmen som verkar bli idag...?

Jaja, det slits väl bort så småning om...

KElly leker med bokstavstavlan som Alfons fick i present av familjen Gärdvall, den vart en riktig hit för båda barnen..Kelly får passa på nu när Alfons fortfarande sover..

Annars idag har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Tror jag ska ringa Emilia och höra vad hon har för planer för dagen..MEn jag väntar tills klockan har blitt liiite mer iallafall. vissa får ju sova på morgonen ;)

Nu ska jag tvätta skallen och se hur resultatet vart.

Ny friserad, besiktning och lite shopping!!

JA det är väl ungefär så dagen har sett ut. Jag var och klippte mej i Torvalla i morse, vart rätt nöjd när jag fick gå ut därifrån och sätta mej i bilen och fixa till håret som jag ville ha det! Innan såg det inte alls bra ut..
Efter det var klart for jag till bilprovningen och besiktade om Golfen, och den här gången gick den igenom :)
Ringde momma och frågade hur det gick med Kelly (hon var där undertiden eftersom tanken var att det skulle komma några lastbilar med grus hit hem så Mogge kunde fixa det..Dom kom aldrig)
Det gick jätte bra och hon sa att jag gärna fick passa på att göra något mer, efetrsom det är så kul att ha barnen..Så jag löd henne och for en sväng på stan...Tanken var att jag bara skulle köpa hår färg, men det vart lite annat också. KElly behöver ju som sagt sommar kläder, så ni kan ju gissa vad det vart ;)

For förbi Sandra på hennes jobb med ett paket cigaretter och sen vidare hem..
Mogge hade fått till det jätte fint med stockar runt delar av gården medans jag var borta, så det var en fin överaskning!
Sen var vi ute fram tills middagen, gick in och åt, ut igen, in för att bada barnen och nu sover dom sedan ett tag tillbaka..

Som vanligt(oftast) bilder från dagen..

image378
En "mellis" korv ute i solen.

image379
KEllan i den nya kepsen hon fick idag..Från nya Lindex :)

image380
Gla skit :)

image381
Sommar mys!

image382
Affe gillar kepsar och ville såklart prova Kellys. MEn jag vet inte riktigt om det var hans storlek...Eller färg!!

image383
Såååååå söt!! Även den där mössan köpte jag idag..

image384
Den här köpte jag till mej idag. HAr inte riktigt kommit i underfund med vad det är än, men den kostade ju bara 19.50 ;)

image385
Shorts och topp i brunt och cerist och sommar klänningar. Till Kelly så klart!

image386
t-shirt och kjol och en tunnika+ strumpor...Vart väldigt mkt rosa idag...hmmm...

Köpte även ett par svarta leggins till mej och ett par sandaler till Alfons..Men det var nog allt..

Nu har jag alldeles nyss slingat hårt, spännande att se det riktiga resultatet när det torkat..

sommar, sommar, sommar!!!

Vilken värme det har vart idag!!

I förmiddags var vi ute på gården en stund tills jag insåg att jag ville vara någonstanns där det var gräs(mest för barnens skull) det finns liiite mer att göra då känns det som.
Så vi packade oss iväg till Evy och Nini och där har vi vart hela dagen.
Barnen badade, vi käkade pizza, vi solade, barnen var nakenfis och vi drack kaffe. Det vart en jätte mysig dag!

image372
Värrldens sötaste fotbolls spelare!!

image373
Kellan iklädd mina gamla kläder, från topp till tå...Måste verkligen ut och köpa sommar kläder till henne!!

image374
Väl hos Evy vart det picknick med russin bland annat, MUMS!! (tycker barnen, INTE jag)

image375
Ett ögonblick som inte man ser allt för ofta mellan våra barn- dom sitter bredvid varandra utan att bråka :)

image376
Ett dopp i vovvarnas hund säng...Man tager vad man haver!

image377
En bränd axel..Tillhör mej :( Ajajaj!!

Det vart många fler bilder tagna, men då var barnen nakenfis och jag vet att man inte ska lägga upp naken bilder på sina barn..Även om jag tycker att det finns inget finare än nakna barn, så kan jag inte lägga upp dom :/

Vi var även till Sussane, Joel och Danne som höll på att rensa förådet och fick massa barn grejjer, bla en stooor pool och vatten gevär, så i sommar blir det beach party ;)

Nu sover iallafall båda barnen sött, dom var trötta ikväll, jag anntar att det är värmen som gör dom så utslagna på kvällen..Jag klagar inte!!

På dans med Emma.

Igår kväll var det ju dans på folketshus för handikappade. Emma skulle så klart dit och jag följde med henne. JAg som inte hade någon som helst lust på dagen innan jag for, hade nog roligare än vad Emma hade :)
JAg dansade säkert 30 danser iallafall, och vilket träningspass det var då, länge sedan jag svettades så mycket!
Och bra musik var det också. Marmelad orkestern spelade. Jag hade aldrig hört dom förrut och fick för mej att det var några gammla gubbar som spelade dansbands musik. MEn det var det då inte! Allt från AC DC till Cornelis Wresvik, så dom gillade jag.
Vi vart inte där ända till 12, jag tror att klockan var runt 22.30 när vi tackade för oss, tack o lov, för trött var jag.
Stannade en stund i Brunflo och surrade med Emma och hennes föräldrar, så klockan var nog efter 12 innan jag var hemma iallafall..Men men...

En riktigt rolig kväll hade vi iallafall!!

RSS 2.0