Det var ju en dag idag med!

Idag sov ju Alfons som sagt länge, efter han vaknat gick vi ut allihopa och lekte och plaskade med vatten på gården. En stund senare åkte vi på ICA för att handla diverse saker Mogge behövda ha med sej till Sundsvall, mat tex. Han har ju inte så mycket fritid när han är där, han har jobbat drygt 18 timmar per dygn, så handla hinns liksom inte med.
Efter handlingen åkte vi bort till Susanne, Joel och Danne (känner du dej upprörd av ordningen på namnen Danne?) och drack en kopp kaffe samt åt en glass. Efter ett tag var det  bara att åka hem för att skjutsa Mogge till Hovermo där hans jobbar kompis bor. Dom sammåker.

Jag och barnen åkte hem igen och jag fixade lite i barnen lilla (vääldigt lilla) trädgårdsland, tills jag kom på att vi hade jätte tråkigt och åkte bort till Nini där Susanne, Joel och Danne var.. Bjuden på middag vart vi och sen var det dags att åka hem för att duscha sommar smutsiga barn (sånna med glassrester, gräs i håret och jord överallt) en stund senare fick dom gå och sova och jag har nu inte gjort något vettigt alls.
Ska pallra mej ut och hänga en maskin med tvätt och vika in det andra.. Thats it!

10.45

Det var klockslaget då Alfons vaknade imorse =) Tydligen tar det hårt på krafterna att fylla år och att ha kalas!

Kalaset igår vart kanon bra! Vi kunde vara ute i det varma vädret och Alfons fick massvis med presenter.
 Jag ska försöka att rada upp här vad han fick utav var och en men jag var inte med varenda gång han öppnade något.
Men vi tar dom i den ordningen dom kom..Ungefär iallafall.

*Mimi m familj: döskalle armband och 4 pussel (i fredags när vi var där)
*Ullis m familj: 100 kronor
*Moffan m familj:riktigt bandy set m mål och fotboll
*Farfarn m familj: såp bubblor, spindelmannen leksak, cd skiva, 500:-
*Marianne och gunnar (Mogges faster): massa strumpor, målarbok, pennor, 1000:-
*Petra m familj: klädhängare som man sätter upp på väggen
*farmor och Willy: ljudbok och godispåse
*Maria m familj: 2 böcker

Dessutom fick han av Mogge när vi kom hem från kälarne: en magnetisk stor rit tavla, en gul stor spade (att den var gul var viktigt! det var det Alfonss önskade sej..Något gult) och 2 filmer.


Öppnar pa






och med faffa








Alfons får paket av Alvin =)

Så den här pojken går det ingen nöd på alls!!

Efter de sista gästerna lämnat oss åkte vi upp och grillade tillsammans med Petra, Patrik och Ellen. Mycket tevligt och mycket gott!! Klockan gick fort och inte först halv 9 på kvällen var vi hemma, då stupade båda barnen i deras sängar och sov som stockar sen.

En liten stund senare kom Sandra och Fredrik hit. Jag och Sandra satt ute (tillsammans med myggen) med doft ljus och kaffe, så mysigt så var det faktiskt!! Att kunna prata helt ostört eftersom ingen hade några barn och att dessutom kunna sitta ute ända tills klockan var efter 01 utan att frysa ihjäl.. Nu är det sommar!!

Tillfälligt inne.

Hela familjen förrutom Mogge är nu inne en stund medans just Mogge klipper gräset. Alfons sover än, Kelly tittar på Disney dags och jag passar på att ta en stund vid datorn.

Helgen har vart kanon!

I Fredags entrade vi Kälarne tätort ca klockan 09.45, vid vår ankomst bjöds det på kaffe, bulle, lek och present öppning.
Vi föräldrar fick faktiskt tid för att slå några vuxna ord med varandra medans barnen lekte, vilket var uppskattat. Det brukar annars kunna vara svårt med 4 barn, varav 3 av dom inte har några som helt tankar på att stanna på gården eller lyssna på vad mammorna säger.
Efter en stund vart det lunch och till efterrätt någon slags frukt och bär buffé.. Mums!
Små tjejerna la sej i vagnar och sov en stund medans de äldra grabbarna lekte och tittade på "5 myror är fler än 4 elefanter"
Vi vuxna fick ytterligare ett eller kanske två tillfällen att prata ;-)

Efter en stund ringer min make och meddelar att han är på väg hem och att han tar vägen över Kälarne. Ett par timmar senare rullar det in 2 olika makar på gården och det bjuds på fika ytterligare en gång.

Efter fika åker vi hem över men fört ett stop för förtäring i Stugun. Efter maten i form av hamburgare intagits åker vi vidare till Lugnvik och barnen moffa för att hämta upp Liza som utav en okänd anledning bestämt att hon vill sova här...?!  :D

Vi åkte hem lekte lite med barnen och Alfons fick paket av pappan som han köpt alldeles själv i Sundsvall (pappan alltså)

Vi tittade på film för att sen sova...

..Dagen efter (igår) drog kalaset igång, men det tar jag på ett annat inlägg för det här vart för långt.

Nu blir det bilder från Kälarne iställer.


fika dags med devin


Sandlåde lek


Vinga med gotta fulla munnen =)


Det är inte lätt att samla alla barnen på ett och samma ställe och få till en bra bild.


Tjejerna lekte med bilar


Grabbarns busar!


Vinga-söt som socker!


Sen var det grabbarnas tur att leka med bilar


Gos kille


BArnen fick fika inne på barnrummet




Traktor race


Nus kajag se om jag hinner läsa några bloggainlägg från helgen..

Dejt!

Kellan fick sin efterlängtade dejt med Danne ikväll=)
Tur att han är en riktig gentleman och åker hit för att kramas lite med hens största fan!!

Imorgon ska vi trotsa snoriga näsor och åka till Kälarne och hälsa på. Det ska bli riktigt kul att träffa dom och att komma hemifrån en sväng. Eftersom Mogge kommer hem imorgon kväll så antar jag att jag kommer att vara rätt så rastlös innan han är hemma, så det blir skönt att spendera dagennån anna stans än hemma.

Nu ska jag plocka ihop leksakerna på gården och sen väntar soffan!

Alfons fick förresten present av Stella idag: en påse dinosarier och en uppblåsbar stor freesbe (stavas hur?)

Barnvakt.

Just nu är jag barnvakt till Stella medans hennes föräldrar är och kollar på ett hus. Och istället för att städa ikväll efter barnen lagt sej, så passade jag på att göra det nu medans barnen har kompis här.. Smart va;-)

Så nu slipper jag tänka på att städa innan maken kommer hem imorgon kväll. För över dagen åker ju jag och barnen till Kälarne för att dels uppvakta Vinga i efterskott (vi är duktiga på att fira folk sent i efterhand) och dels för att få träffa resten av familjen Faxbrink=)

Annars idag har vi mestadels vart ute på gården och påtat på, barnen har lekt och vi vuxna har druckit kaff. Fast när jag tänker efter så har tjejerna mestadels vart nästintill gratis hela dagen. Kelly ska vara uppi mej hela tiden mednas den större tjejen har vart trotsig. Alfons har mest lekt med sej själv, så honom har man knappt märkt av..Ettriga tjejer ! ! ! =-)

Nu ska jag vara en bättre barnvakt än att sitta här.. Hör att tjejerna börjar bli osams i soffan bäst att springa!!

God morgon...eller?

Imorse vaknade jag klockan halv 5 i soffan av att Kelly skrek i sin säng. Jag gick upp till henne med hopp om att Alfons sov och att hon skule somna om. Båda planena brast, Alfons var vaken och Kelly vill inte somna om...suck...
Jag tog upp dom och gick och la mej i min säng, tillslut en efter en kom dom och gjorde mej sällskap i sängen. men inte skulle dom somna i första taget inte! Men efter drygt en och en halv timmes kämpade hade jag tillslut 2 sovande små barn i min säng och jag trodde inte att det skulle vara så mysigt som det faktiskt var. Vi har aldrig haft båda barnen sovande i vår säng, men eftersom inte Mogge var hemma vart det inte så  trångt som jag trott.

Vi sov iallafall till drygt halv 8 alla 3 och jag fick ligga ytterligare en timma medans barnen lekte snällt på sina rum (och i mitt ansikte)

Idag ska vi nog bara ta det lugnt och vara ute på gården dona lite, men imorgon, då åker vi till kälarne och hälsar på =)

Pip= näsa mot näsa :-)

Eller kek om man så vill.. Vi kallar det pip och varför vet jag inte.. Marlene, vad säger ni istället för pip??


Barnen har inte gjort minsta lilla väsen av sej sedan dom lade sej, antar att det är jobbigt fylla år. Och attvara lillasyster till någon som fyller år.. Specielt när man är halv seg dessutom.

Nu ska jag kolla klart på BB ( Big brother) reprisen.. Så kul har jag när barnen för engångsskull sover bra ;-)

Inte visste jag vad kärlek var....

...Innan Kelly vart kär i Danne!!

Kelly är så upp över öronen kär i sin Danne. Hon blir alldeles nipprig, fnittrig och generad (jo, hon blir generad) när han är här =)
Hon vill busa, kramas, pussas, leka och han ska byta blöjan osv osv..
Det är så kul att se för hon blir verkligen som en liten fjortis när han är här.

I kväll när jag skulle lägga henne i sängen, så ville hon ha 142 pussar, pipar och kramar av mej innan jag fick lämna rummet hennes.. När jag tilslut sa att det var nog och att hon var tvungen att sova så säger hon -
" kjama Danne, pussa Danne, pussa danne pannan"

Så jag är ledsen Danne, men jag har nästintill lovat henne en puss och kram från dej imorgon.. Hon vägrade ju somna annars, så vad gör man inte för sin lilla nykära fjortis dotter på snart 2 år?!?! Kan ni Dejta i morgon??

Tack och lov så har Danne redan friat till henne, så man kan väl säga att dom är trolovade helt enkelt =D


Min lila sessa ska alltså gifta sej med ....





Danne drygt 15 år äldre =)

Dagen i bilder (och några få ord)




Syns dåligt men hela uppfarten dekorerade jag med ballonger på blommpinnar (dessvärre har hälften av alla 16 ballonger samt pinnar blåst bort)


Erik och Emilia var här och fikade och åt med oss.


Alfons öppnar paketen från Erik m familj


Momman blåser såpbubblor vilket var mycket uppskattat=)


Även kelly ville blåsa lite bubblor med momma.
Gammelmomman var också här, men hon vill inte vara med på bild.


Gammelfarfarn och Görel kom hit med pannkaka, grädde, blåbärs sylt och hjortronsylt.. Mums!


Alfons hjälper gammelfarfar och skruvar ihop utemöbeln som han (och Kelly) fick.


Gungbrädan i från gammelmomma


Sandlåda från momma


resten av presenterna:
Gammelmomma: madicken dvd, 300:-, gungbräda
Momma: sandlåda, såpbubbolor, entill madicken dvd och Kely fick också såpbubblor och ett halsband.
Emilia m familj: 4 par strumpor, 2 par boxershorts, sandleksaker och badringar att sätta på armarna.
gammelfarfar och gammelGörel: ute möbeln, shorts, skjorta m slips, t-shirt och 3/4 byxor.
Susanne m familj: bok, karlson på taket dvd och Wilburs stora äventyr dvd och Kelly fick en docka med häst till
Carro m familj (fick igår) 2 set med sandleksaker
Från mej fick han som sagt en "grävmaskin" som man sitter på, plastmat och vattenpistoler



Den väääldigt fina utemöbeln!!

Så den här killen går det ingen nöd på och nu har bara en bråkdel av de som brukar fira honom vart här, till helgen kommer resten av släkterna!!

1000 tack till er som kom idag och till er som ringt och sjungt för Alfons i telefonen idag, det gjorde han såå lycklig att han knappt hostat nåt alls idag =) Dock är han rätt ansträngd i andningen och dessutom hade Kelly vart "loj" på dagis idag, så imorgon blir jag hemma med två halv hängiga barn.. Hellre en dag för mycket än en dag för lite ibland.

Nu ska jag läsa bloggar.

3 ÅR!

Hej och hå, idag bli Alfons gubben 3 hela år. Rena rama stor killen ju =)

Idag är jag och Alfons hemma eftersom hans hosta inte gett med sej och han har sovit väldigt oroligt hela natten. Kelly däremot fick gå en sväng, henne hämtar momma och gammelmomma när dom kommer hit för att gratta deras barnbarn/barnbarnsbarn.

Vi har nyss vart iväg en sväng till Svenstavik där Alfons fick välja sej vad han ville på dollar store. HAn valde en grävmaskin som man har i sandlådan (med påtryckningar från mej), leksaksmat och 2 vattenpistoler. Thats it.
Men jag köpte lite nalle puh dukar, servetter och muggar också som han kan ha på sitt kalas i helgen, samt lite ballonger som jag ska sätta upp ute.
På ICA valde han jordgubbar, det var allt han ville ha, så då fick han det. Så just nu sitter han och smaksar jorgubbar och physalis i soffan.









För ganska så precis 3 år sedan en drygt 35 kilo tyngre Carro som hade ont som fasen!


men ut kom den här lilla lilla söta Alfonsen!!

Liten har blitt stor, det är ett som är säkert!









Grattis min lilla stora kille! Vi älskar dej!

Stackars liten!

Tänk att man kan vara så go fast man är sjuk och allt!

Jag kom just ner från vårat sovrum där jag nattade Alfons. Han brukar aldrig sova i vår säng annars, men nu när han har så svårt och andas och han hade lite panik själv, så tyckte jag att han såklart skulle få sova där.
När jag låg där och blundade för att han skulle tro at jag sov och påså sätt somna snabbare, så strök han mej med handen i ansiktet och så viskade han -"Sov gott mamma, älskar dej, ses imorgon"

Ny kär vart jag vill jag lova! Han är så go, så hälften vore nog ibland!

Han är faktiskt den lugnare i vår familj just nu, kelly är den värsta terroristen som gärna slåss, bråkas, bits, skriker, RETAS och är allmänt ettrig.. Är alla små tjejer så här vid den här åldern?!?!
Visserligen märks det på henne att mkt av det hon gör är sådant Alfons gjorde förrut, så apa efter det kan hon iallafall!

Tjänster ger gentjänster!

Eftersom Sandra och Stella har vart så snälla och hämta barnen 2 Måndagar i rad, så ville ju inte jag vara sämre än att jag hämtade Stella tidigare på dagis idag!
Innan jag var och hämtade henne var vi till Petra och drack kaffe och innan dess ringde jag en massa nödvändiga samtal.
Efter vi hade hämtat Stella pådagis åkte vi äntligen och grattade Oliver som fyllde år i April!
Där var vi ute i sandlådan tills det började regna, då gick vi in. Barnen lekte och jag och Carro surrade.




STella


Alfons


Lillebror Rasmus




Kellan (the monster kid)


Storebror Oliver (födelsedags barnet)



Efter ett tag åkte vi hem till Stella och lagade mat tills hennes arbetande föräldrar kom hem och var hungriga.
Vi åt och sen for vi hem till Kövra.

Hela dagen har Alfons hostat ganska så mycket och nu på kvällen har det blivit en väldans massa stygghosta och bronkiten har kommit tillbaka.. Så imorgon blir jag och Alfons hemma, känns jätte tråkigt att han ska behöva vara sjuk på sin 3 års dag (som är imorgon!!) men å andra sidan så får jag ju vara med han då iallafall.. Man får se det goda i det onda helt enkelt.
Så nu är Alfons vaken med mej och hostar och hostar. Varken han eller KElly kunde somna av hans hosta, så då kunde han lika gärna få vara med mej när jag bakade (mer choklad muffins med vit choklad bakstäver på och några andra choklad kakor)

Nu ska jag göra mina älskade (snart) 3 åring sällskap i soffan!

klart!

Nu är 3 plåtar med bullar klara, barnen sover (sedan ca1½timme), neder våningen är städad, tvätten är hämtad uteifrån och kvälls samtalet med Sandra är avslutat ;-)

Nu ska jag läsa bloggar!
Men först lite blandade bilder:


Tok ungen min!


Jag och Emma *saknar*


Världens absolut finaste kille!!






Pappan går lös med barnens "el" gitarr


Höstas






Sommras


På Emmas student i sommras


Hmmmm... Strumporna gör verkligen bilden komplett ;-)


Vi




i sommras på zoo.. Pussgurkorna!

Perfekt!

Idag jobbade jag till klockan 17.30 och skulle inte ha vart på barnens dagis först klockan 18.00 ungefär.. Meeeen, i förmiddags ringde min käre vän Sandra och talade om att hon slutade tidigt och att hon kunde hämta barnen redan klockan 16 =) Det uppskattades rejält, så på lunchen var jag och köpte en blomma till henne som jag tror kan pasa i deras ny renoverade kök, som tack.
När jag kom hem hade iallafall barnen ätit både pizza och melon och såg mätta ut.

Så ikväll kom vi inte in först ca klockan 19  och sedan dess har jag städat golven och gjort en bulldeg som står och jäser just nu. Kelly har nästan nyss lagt sej och Alfons ska få vara vaken en liten stund till, dom är ju ändå lediga med mej imorgon, så jag tycken inte att det spelar nån roll.

Jag jagade förresten upp glassbilen på gården förrut,så nu har vi glass fö ett tag framöver=)

Våga sova i säng!!!

Varenda gång jag sover hemma själv, alltså utan Mogge, så sover jag i soffan. Jag törs helt enkelt inte sova själv i sovrummet utan tv.. Så istället för en skön säng så sover jag nu på veckorna i vår högst obekväma soffa.
Jag vaknar flera gånger per natt men tvingar mej själv att somna om istället för att gå upp och lägga mej.
Inte särskilt utsövd just nu och dessvärre har jag stängning i eftermiddag, jag lär överleva, men det lär inte bli kul ;-)

Så nu ska jag försöka att lägga mej i sängen i natt, så kanske man är piggare på morgornarna!!


Det var den kreativiteten det=(

När jag just burit upp roller, färg hinken, förlängningsskaft och färg tråg så ringer telefonen.. Det var kul ioförsej, men det som var mindre kul var att innan jag hann avsluta det ca 1 timmes långa samtalet med min vän, så vaknade Kelly och var ledsen. Visserligen lyckades jag få henne att lägga sej ner och sova (med en muta om ägg frukost imorgon) men jag känner ändå inte att jag törs "leva om" och måla taket vägg i vägg med hennes rum.. och inte heller vet jag om jag orkar baka., ska fundera en stund, eller så slänger jag ihop en sockerkaka..?


Den som lever får se.

Ensam igen =/

Fast helt ensam är jag ju egentligen inte eftersom barnen är hemma, men dom sover.
Mogge har alldeles nyss åkt iväg till Sundsvall och jag sitter här och undrar vad jag ska hitta på..? Klockan är så pass lite så jag skulle antingen kunna börja måla taket i sovrummet eller baka något mer.. Hmmm..??

Idag har jag och barnen iallafall vart till Fåker och hälsat på Sandra med familj. Mogge skulle klippa gräset och eftersom det fortfarande är mycket sten i gräset så ville jag inte riskera att varken jag eller barnen skulle få ett stenskott i pannan..Och inte ville jag sitta innne i detta väder heller. Där var vi ute och lekte i sandlådan och fikade i solen. Efter ett tag åkte vi hem igen och hela familjen Jörgensen/Lind förljde med hem och åt med oss =)

I FÅKER:










Nu ska jag gruva mej en stund framför datorn och sen ska jag göra nåt vettigt!

Kvälls infall!

De senaste kvällarna har jag fått en del infall. I förrgår började jag baka och var inte klar först klockan var 1 på natten (kanel bullar och choklad muffins). Igår kom jag på att jag skulle fixa iordning ett legorum till barnen (i Kellys gamla lilla rum) och bytte gardiner, bytte skynken för en garderob, flyttade UT tvättställningarna, ställde fram lite lyktor och ljus stakar + letade fram allt Mogges gamla lego som han haft när han var liten i källaren. Och så här vart resultatet:


Tänk vad saker man redan har hemma kan göra stooor skillnad!!
Och så skönt att ha allt lego och BARA lego i ett rum.. Nu fattas bara en sop och skyffel så att jag kan sopa upp legot ibland och lägga det i backarna där det ska vara.

Ikväll fick jag ännu ett bakinfall och håller just nu på att invänta den sista plåten med kakor i ugnen =) (muffins med hackad choklad och persika och havre kakor)

Nu är vi 4 slitna mammor som har bokat en stuga i Ullared för ännu nästa helg!! TJOHOOO!!! Shopping och road trip i en och samma smäll!

kalas, stenplockning, rabatt-bygge, gnälliga barn, Emilia, Susanne..

Rubriken summerar dagen ganska så bra!

Dagen började ioförsej med en rejäl sovmorgon! Klockan 9.45 väckte barnen oss utan ett enda avbrott under natten. Skönt att sova, men mindre skönt att stressa. Runt klockan 11 kom nämligen barnens faster och kusin hit för att uppvakta Alfons i förskott och innan dess skulle vi hinna, duscha, äta frukost, dammsuga, fixa bakelser och klä oss så klart. Vi hann men det var inte mycket marginal måste jag säga.. Vill man så kan man!




Engla hjälper Alfons att öppna paketen ifrån henne-en bok, en pyssel bok med sax, kallsonger och ett linne =)


Goooos!

Efter att dom åkt tog vi en sväng till Svenstavik för att handla lite..
..När vi kom hem började gnället, barnen har bråkat och gnäll och slagits mest hela dagen.. Då får man inte mycket gjort kan jag tala om! All energi går at till att medla mellan barnen och att vara arg :(
Men jag hann iallafall få till en ram runt en rabatt av gamla/otympliga "pinnar" och plocka upp lute sten från gräsmattan.

Vid klockan 18 hade vi ätit klart våran middag och då åkte barnen i säng. Alfons somnade men Kelly har nyss lagt sej igen efter att ha vart uppe en liten stund med oss.

Emilia kom och hämtade vagnen, madrassen till spjälsängen och en hög med kläder och skor till Erik och näst kommande lilla bäbis =) och fikade med oss. Även Susanne var hit en snabbis på en kaffe.

Nu ska jag baka något lättsamt till Alfons kalas, typ muffins eller socker kaka eller liknande.

Sommar jobb!

Nu har det fixat sej kanon med sommar jobb för min del =)

Jag tackade nej till jobbet i Persåsen och sk aistället jobba kvar i Hackås. Heltid mellan v. 25- v. 30, innan dess ska jag vara ledig en vecka tillsammans med barnen och fram tills dess jobbar jag som jag gör nu, dvs  ca 25 timmar i veckan. V. 30- v.32 är barnen dagis stängt och då är jag också ledig tillsammans med dom.. Åhh vad skänt att allt är fixat!!

Så får jag se vad jag och barnen hittar på på våra lediga veckor tillsammans...? Något vill vi ju hitta på när Mogge inte kommer vara hemma på veckorna.. Kan ju inte bara sitta här heller!

Dessutom ska jag och Emilia och förhoppningsvis 2 trötta mammar till åka till Ullared första helgen i Juni!! tjohooo!
Att jag och Emilia åker är bokat, men vilka som vill följa vet vi inte än..

Nu ska jag sällskapa med maken i soffan.

Bilder

Bilder från Joels konfirmatin förra helgen.


Inklämda i klädkammaren innan avresan










Värdelösa bilder på självaste konfirmationen.






HAHAHAHA kolla Kellans frilla!




Liiite solbränna på dessa armar hade ju inte skadat!









Svårt att välja bilder när man har så vackra barn... Så det blir endel =)

Man har ju inte tid

...eller lust att sitta vid datorn den här årstiden.

Vi har det så bra nu när vi kan vara ute och vi har mycket att göra  på gården och jag stormtrivs att ha det så!!

Igår var vi ute hela eftermiddagen, innan dess var vi in till Lillänge och handlade lite mat och saker för att byta utebelysningen på bron. Undertiden vi var där var Alfons hos faffa för första gången själv och allt hade gått kanon bra =)

När vi kom hem från Stan så var vi som sagt ute och fixade tiden gick så fort och helt plötsligt var klockan 22.00 och Alfons hade inte lust att gå in och han var på super humör och fick äta vällingen ute, sen somnade han som en stock kan jag lova!!
Efter han somnat satte jag igång att baka inför Alfons 3 års kalas, fatta 3 år!! Resultatet vart bullar, muffins och chokladbollar, alla med mer eller minder bokstäver på.
Så här ser t e x muffinsarna ut:

(inte världens snyggaste, men det är bokstäver till min smarta killes förtjusning iallafall)

Idag har Danne vart här och hjälpt oss med att flytta och placera ut stockar, grävt rabatter och lekt med barnen. Som tack bjöd vi hela familjen på taco paj och det var minst sagt det minsta han dom var värda!!


Danne och Mogge jobbar och Alfons inspekterar maskarna


I dom här betonghålsstenarna ska det sättas plant av någe slag coh där allt ogräs är ska det sättas andra blommor


Projekt: flyta stockar!! (obsrevera deras lika klädsel) =)


Kelly ville också köra traktor!



ANNA: Banderollen från bröllopet har jag och Sandra knåpat i hop själva med lite tyg, bokstäver från Syssla och textil lim.. Super lätt och jätte fint... Och billigt!!

Migrän!

Jag har just återuppstått (någorlunda) efter dagens migrän anfall:(
Jag hade så ont i huvudet så jag nästan kräktes, det var så att jag misstänkte magsjuka och var tvungen att åka hem från jobbet 2 timmar i förväg. Jag hade även något slags flimmer framför ögonen som gjorde att jag inte såg nåt bitvis, jätte kymigt var det vill jag lova! JAg åkte iallafall hem, drog för rullgardinerna och la mej i sängen och somnade nästan på en gång. Tyvärr vaknade jag av att klockan ringde och det var dags att hämta barnen på dagis. Inte kul att vara mamma till 2 små när man har migrän, allt jag gjorde var att gråta, hulka mej och sov.. Tur att dom lekte tyst emellanåt iallafall.

Nu har Mogge nästan nyss kommit hem och ska vara långledig med oss fram tills på Måndag.. Jihooo!! Även fast det bara gått tre dygn så hinner man börja sakna varandra ganska mycket, vilket är bra ioförsej.

Nu ska jag lägga mej i soffan och sova, jag är så grymt trött efter dagens huvudvärk!!

Utmanad

Jag blev utmanad av Kicki.

Utmaningen går ut på att jag ska skriva ner 5 saker som jag ska göra under året 2009 samt 5 personer jag vill utmana.

1. Få ordning på gården
2. Åka till GK:s
3.Göra klart sovrummet (som aldrig verkar bli av) 
4. Cykla mycket
5. Träna tålamodet (om det är möjligt)

Jag utmanar:
Emilia, Gärdvall, Liza, Sandra (så kanske hon bloggar nån gång) och Dessan 

Träningsvärk...

...Lär jag förmodligen ha i mina stackars armar imorgon =/

Jag har vart ute och grävt en lååång rabatt till framtida blommor och jag kan lova att gjorden var sten hård och full i sten.. men skam den som ger sej!!

Tack och lov kom Emilia och Erik hit så att jag kunde avbryta mitt rabatt projekt och påså vis skona mina armar från helvetiska jobbet det tydligen är att gräva en rabatt.. Pjuh!

Nu ska jag läsa bloggar för att sedan lägga mej i soffan och invänta morgondagen.

God natt!

Gräsänka på riktigt!

Men än sålänge känns det inte så hemskt som man kan tro =)
Barnen la sej utan gnäll och jag har haft besök fram tills för en liten stund sedan.. Denne vän var så snäll att hon hämtade barnen på dagis en timma tidigare än vad det var tänkt (klockan 17 istället för 18) tuuuusen tack! Hon hjälpte mej även att flytta en garderob och dra tapeter från sovrumsväggen.. Tack igen!!

Imorgon var tanken att jag skulle vara ledig tillsammans med barnen, men pga av personal med magsjuka hoppar jag in och jobbar även imorgon. Tidig morgon blir det, klockan 5 kliver jag upp och klockan 6 måste barnen vara påklädda(med inne kläder) och klara så att vi hinner till deras dagis till 6.30 och jag på jobbet till 07.00..
Jaja, klart man ställer upp för laget ;-)

Nu ska jag föröksa läsa klart lite missade bloggar och sen ska jag kolla på "andra avenyn".... I min ensamhet ;-)

Konfirmation

Idag har vi tillbringat dagen med att först gå på Joels konfirmation efter det vart vi bjudna påtårta, glass, bullar, kakor och kaffe.. En stund senare var det mat i form av grillspett.. MUMS säger jag bara.
Solen har lyst sommar värme och vi har suttit ute och njutit hos Susanne m familj hela dagen med gott sällskap =)

Efter vi kommit hem var det bara att stoppa barnen i säng och sen gick vi ut och påta på lite på gården och har nyss kommit in.

Helgen har gått snabbt och vart riktigt trevlig fast att jag knappt suttit vid datorn och har vart utan ström i telefonen mest hela helgen utan att sakna något utav dom.. Det märks att det är sommar och man tappar lusten för att sitta vid datorn.

I morgon börjar Mogge i Sundsavll och jag blir gräs änka med två barn.. Tack och lov får vi alla här hemma en mjukstart eftersom jag bara jobbar Måndag och Onsdag den här veckan =9 dessvärre får barnen en gris dag på dagis imorgon (8.30-18) Det känns inte bra, men som sagt så är dom ju ledig mycket i veckan istället. Och förresten så vet jag ju egentligen att dom har det jätte bra på dagis så det går ingen nöd på dom *försöker intala mitt mamma samvete det iallafall*

JAg har fortfarande knappt läst några bloggar sedan i Tisdags, så jag har en del att ta igen.. En del ska jag ta nu =)

Vår/sommar fint!

Dagen har spenderats mestadels ute där vi påtat på med blommor, barnens uteplats, lek mm. Men innan det var det ett besök på ICA, Granngården och Susanne =)

Senare kom Sandra, Fredrik och Stella hit och åt mat samt fikade med oss.. En trevlig dag!


Alfons fick måla lite stenar på gården.


Även "stooora hunden" fick sej några färg klickar (det här sten röset ser ut som en jätte hund på avstånd)


Ena sidan av bron... Som just nu ser ut som ett bombnedslag eftersom Mogge påbörjat att byta utebelysningen (och då måste man tydligen riva halva bron ;))


Barnens halvklara matplats


Vart inte dom här "blomlådorna" snygga så säg!!?? (synd att blommorna på ICA inte var snyggare än så här bara)


Stor tallen fick sej 2 blommor med

 
Och dessa två fick jag av eb jobbarkompis i Hackås och jag har ingen aning om vad det är för nåt..Spännande att se!!

Jag köpte även några lökar på Granngården som jag satt och hoppas att dom någongång kommer upp :)

Nu har jag iallafall städat ur husvagnen som Mogge har lånat för att bo första tiden i Sundsvall i.. Så imorgon efter konfirmationen ska vi hem och packa iordning allt som han sk ah med sej när han åkre tiiiidigt på Måndag morgon.

Nu, Shlager finalen! 

Så vansinigt söta!

Så här söta var mina barn innan förskolans dag i Torsdags=)
Hade era barn något slags firande??










Idag har vi vart på Hab tillsammans med special pedagoger, förskolelärare och chefer från barnen dagis.. Det verkar som att allt kommer bli kanon bra.. så länge det blir som dom säger vill säga.

Med barnen verkade det som att det hade gått kanon bra hos deras barnvakter.. Skönt det och ännu skönare var det imorse att kliva upp utan att behöva göra iordning sej själv + 2 barn inför dagen.. =)

Nu är jag så trött så jag ska gå och lägga mej i soffan.. Borde läsa bloggar eftersom jag inte gjort det sedan i Tisdags, men jag är för kvälls trött för det nu, så jag tar det imorgon...eller dagen efter det, eller... ja ni förstår ;-) 

Förskolans dag!

Idag är det, som alla vet, förskolans dag och det har firats med dunder och brak vill jag lova!!

Jag klädde mej i indian-dräckten (från möhippan) för att gå till torget i Hackås med barnen jag jobbar med och sjunga.'
Mina egna barn fick klä upp sej, Kelly i ballerina dress och Alfons i vit skjorta och väst.. Sååå snygga så!! Särskilt jag ;-)

Annars idag har vi jobbat och lämnat våra barn hos varsin barnvakt eftersom dagis är stängt imorgon. När vi kom hem runt 20.30 kom Evy hit och drack kaffe,efter det påtade vi på lite med diverse halv nödvändiga saker och nu sitter vi framför varsin skärm-jag tog data skärmen och Mogge fick ta tv skärmen.

Igår var jag och Petra på "Ett himla liv" också, det var kanon bra och jag ska lägga upp bilder imorgon..

Nu ska jag umgås med maken i soffan!

Jag har ju en till söt unge ju!

Trött och smutsig efter maten.





Imorgon ska jag gå på "Ett himla liv" föreställningen.. Den är såå bra, jag har vart på den 2 eller 3 år tidigare och man går inte missnöjd därifrån.. Sen blir det ju inte direkt sämre av att Emma är med =)

Nu ska jag hålla tummarna för att Mogges Wrestling är slut snart, så det är nån vits att sätta sej i soffan ;-)

Tur att hon är söt!!

Kelly tror att hon kan måla naglarna själv när inte mamma eller pappa ser på..
Lite hamnade på rätt ställe (dvs naglarna) men resten av barnet såg ut ungefär så här:




Som sagt: tur att hon är söt, annars hade jag sålt henne (Läs:skänkt)
Så nu får man ställa nagellacket och allt annat som man tror att hon inte kan öpnna själv liiite högre upp.

Husvagn...

...CHECK!

Nu har vi vart och lånat en husvagn som Mogge ska bo i på det nya jobbet.. Lyxigt va? ;-)
BArnen höll sej vaken trots att vi inte var hemma först efter klockan 20. Iom att vi kom innan för dörren stoppade vi dom i duschen och nu sover dom som stockar =)

HAde stängningen på jobbet idag.. Dagen gick fantastiskt fort och jag har ingen aning om varför.. Tacksam för det är jag iallafall!!

Nu ska jag kolla bloggar och sen blir det soffan!

Snart....

...måste jag väcka barnen så vi hinner i tid på vara dagisar =)

JAg är klar och passar på att ta mej lite egentid här framför datorn innan det är dags att göra i ordning dom små vilddjuren..
Idag har jag stängning så jag har gott om tid på mej den här morgonen eftersom jag inte börjar först klockan 9 då !!

På återseende!

Ute dag!

Idag har vi haft en ute dag med endast avbrott för ett besök på IXO och deras rea ställ =) Barnen somnade i bilen, så det vart 2 flugor i en smäll-sömn och rea!!

Till middag vart det grillat men jag hade även idag så ont i magen att jag enbart fick i mej lite vitlöks bröd och ett par majskolvar.. *suck*

På Fredag är barnens dagis stängt för planering, så från Torsdag till Fredag får barnen sova hos Moffa och gammelmomma ( Kelly hos gammelmomma och Affe hos moffa). Jag jobbar mellan 7 och 13 och efter det ska jag åka direkt intill Hab. där vi ska träffas tillsammans med personal från Alfons dagis.

Nu sk ajag sätta mej i soffan och kolla på Wipeout.

1 vecka...

...Utan snus, har det gått idag!

Idag har jag iallafall vart ut och umgåtts med Emma på förmiddagen. Vi var och åt på McDonalds, kollade på IXO (där jag hittade ett par skor till Mogge och två tunnikor till mej) vi  var på Barnens hus och på Rusta. En lugn och skön förmiddag.

Efter Emma var tillbaka hos sina föräldrar mötte jag upp min familj hemma hos gammelmomma och vi åkte sen och åt Taco buffé med Evy, Susanne, Joel och Danne.. Synd bara att jag har sånna kramper i magen så att jag knappt fick i mej nåt.
Jag vette tusan om det är Pencillinet det beror på, men magen är i uppror, känns som gravid-sammandragningar. VArför? Kan det bli så av Pencillin??

De få bilder som blitt knäppta idag:






Nej, vi ska inte flytta till Sundsvall (även om jag inte hade haft något emot det om det inte vore för huset vårat) och Mogge ska jobba Mån-Fre och alltså ligga borta då.. Inte drömmen för mej som kommer vara hemma med barnen hela veckorna, men man måste ha en inkomst och ibland måste man även sätta pengarna i första rummet =/
Sen måste jag väl helt enkelt lära mej att be om hjälp om jag känner att jag inte orkar med allt.


Nu ska jag läsa igenom ca 70 blogginlägg.. Har inte haft så mkt ork att sitta vid datorn senaste dagarna.. Så nu ska det tas igen!

Han fick det!!

Mogge fick jobbet i Sundsvall! Så förmodlligen börjar han till veckan redan=)

Nyss har Susanne, joel, Danne och Evy åkt, dom har vart här och fikat och onnan dess hade jag stängningen i Hackås..

Det var den dagen det..

GOD NATT!!

Ja kanske det ;-)

Maria ahde som förslag att jag kunde lägga Kelly på madrasen på golvet och sen vända sängen uppochner över henne.. Det vore nåt det ;-)
Det lär nog sluta med att vi tar fram Mogges gamla växasäng, slipar och målar upp den, så får hon sova i den sen för att undvika skador!

Idag efter jobbet fick jag besök av Emilia, Erik, Marit, Oskar och Tilde.. Men tydligen skrämde Mogge bort dom, för när han kom hem, så åkte dom =D

Nu har barnen duschat och vi har läst saga för dom, nu sitter Alfons och kollar Bolobompa och mogge läser mer för kelly..


Nu tror jag att Carro kom...?

Ingen feber= jobb!

Eftersom Alfons var helt feber fri igår, så får barnen gå på dagis och jag får jobba idag=)

Jag räknas som smittfri nu, så nu ska jag bara knapra Pencilinet och sen bli helt frisk!!

Nu ska jag göra Alfons klar också, Kelly är redan färdig och sitter i soffan, men Affe hans sover han..

Just det! KElly klättrade ur sin spjälsäng inatt och ramlade såklart i golvet.. Stackars  liten!! Vad ska man göra då?

Kvälls trött!!

De senaste kvällarna har jag somnat senat klockan 21 på kvällen..men säg så pigg jag vart på mårnarna där efter istället=)

Idag har vi vart på Hab. Efter som jag ändå var hemma från jobbet eftersom jag fortfarande räknas som smittsam, så följde jag med.
Dom tyckte att vi skulle börja med en shema bok till Alfons med bilder, där varje moment som kommer att vara under dagen finns med.. Mycket jobb, men så kommer vi ju få vård bidrag också och det får man ju just för att det är extra jobb med barn med särskilda behov, så vi ska inte klaga, det är väl en vane sak antar jag.
Vi ska ävenm börja med något slags program som heter "Niina" som man ska jobba med 25 timmar i veckan, där man tränar sådant som Alfons har svårt med ( de 25 timmarna delar vi med dom på förskolan, annars hade vi ju aldrig hunnit med)
Nästa vecka ska vi dit med en personal från förskolan, special pedagogen och de som vart med och utrett Alfons påhabiliteringen.. Spännande!!

Vi fick dessutom reda på att vi ska få staket runt gården eftersom Alfons är rymningsbenägen, det står kommunen för tydligen =)

När vi kom hem så var vi inne eftersom det såg ut att bli regn, vi åt och mös och lite senare kom Sandra, Fredrrik och Stella hit.. Då gick vi ut på gården en sväng med barnen, så dom fick lite kvällsluft.


Lite bilder från de senatse dagarna:

Min lilla donna innan dagis igår.


Även dessa extra ögon skulle hon ha på sej på dagis =)


Idag in till stan var vi lite wild and crazy och åkte färjan, som både blir längre och tar längre tid.. Men mysigt (och spännande om man frågar Alfons) var det.


Alfons fick vara hos gammelmomma medans vi var på Hab. Det var uppskattat för där fick han tydligen godis av momma.


Mys i soffan innan dagis idag.


Det här köpte jag i lillänge igår. 2 keppsar och en T-shirt till Affe & 1 keps och en mössa till Kelly.

Nu ska jag läsa lite bloggar.. Annatr atta det är några stycken eftersom det var ett tag sedan jag orkade läsa några =)

Från super trött till jätte pigg!

Undra om jag är så pigg nu eftersom jag har legat mer eller mindre hela tiden sedan i Lördags..? Imorse var jag jätte hängig, men trotts det tog jag med min febriga son till Lillänge för att köpa Alvedonsuppar till honom. Han somnade på vägen in och jag tänkte att jag kunde passa påatt gå i några affärer undertiden.. Vilket jag gjorde, men det var inte så smart, för jag hade ingen aning om vilken strl jag skulle ta på sommar mössorna till barnen, jag hade ingen aning om vad jag skulle ha från Coop och jag hade inte en susning om vad för slags skor Alfons behövde.. Så det hela slutade med att jag längtade hem och önskade att jag aldrig åkt in alls..

Men nu på eftermiddagen vart jag dock betydligt mkt piggare och har tillochmed gjort biffar och köttbullar av några kilo färs, till det har jag gjort smörstekta champinjoner, sås och potatis (skalad) Så nu skulle jag kunna jobba imorgon, om det inte var för att jag smittade då :( Men på Torsdag bör jag kunna jobba iaf!
Så nu är det bara att hålla tummarna att Affe blir frisk.. Annars får Mogge varahemma med hen resten av veckan.

Nu tror jag Mogge och Kelly kommer, så nu ska vi äta mat!

2 timmar!

Nu har jag vart vaken 2 timmar, det känns väl så lagomt roligt eftersom klockan bara är drygt halv 8.. Men men, Alfons vaknade och hade feber frossa, så då ställer man ju såklart upp och tröstar.. Hur det än är så är dom rätt go när dom har feber, synd bara att det är synd om dom samtidigt.

JAg undrar om det är lika bra att ta med Alfons till HC utifall det skulle vara så at han också har streptokocker och behöver äta pencilin, dom har ju ändå öppenmottagning, så jag behöver ju inte boka någon tid enbart för det.. Hur ska man göra tro?.. Nu verkar han ju rätt pigg, men får såklart vara hemma från dagis i vilket fall.


Nä, nu ska jag mysa med ungarna framför "boog och Elliot 2"

Feber Alfons!

Jaha, då verkar Alfons ha fått feber också.. Typiskt!! JAg som hade hoppats att barnen skulle klara sej, men tji fick jag!

Så imorgon får han vara hemma med mej och lilla syster lämnar vi på dagis så att vi får vila lite..
På Onsdag ska vi vara på Hab. och då antar jag att vi lämnar Kelly på dagis (om hon är frisk då) och Alfons får vara hos gammelmomma under tiden.. Allt går bara man vill :)

Nu ska jag passa på att njuta medans barnen sover och ska dessutom tjata på Mogge så han åker och köper honung till mej ;)

Halsfluss/streptokocker

Japp, det var det =(
så nu räknas man som smittbärare i 2 dygn framöver.. Buhuuu!

Synd att jag fick vänta i 1½ timme innan jag fick komma in till läkaren bara, för under den tiden hann febern komma tillbaka och jag håller just nu på att frysa ihjäl.

Soffan och filten, här kommer jag!!

Nu ger jag upp!

Efter en natt av orimligt lite sömn och en massa feber och hals ont, så har jag nu klivit upp, fast att barnen sover...
När dom vaknar ska dom göras klara för att åka på dagis och jag åker vidare till HC, halsen måste kollas. Mogge gissar på hals böld, jag gissar på streptokocker för nån böld syns inte till.

Är det någon som vet hur det funkar sånna här dagar på dagis?! Om jag vill åka hem och lägga mej och vila efter HC, får barnen vara på dagis då tills Mogge slutar jobbet? Känns som att det vore väääldigt skönt att kunna åka hem och slappa efter den här natten!


Så här såg det ut igår medans jag låg och sov:





Busungar!

Återuppstått!

Nu har jag äntligen återuppstått från, näst in till, det döda.

JAg har legat däckad precis  hela dagen i över 40 graders feber.. 40,7 när den var som högst.

Natten har vart vidrig, jag har vaknat av att jag skrikit, av att jag svettats, av att jag hållt på att frysa ihjäl, av att Mogge ber mej vara tyst osv osv..

Så dagen har mest bestått av att sova, kvida mej av feber smärtor, frossa och svettningar. Huga,! roligare dagar har man ju vart med om!
Dessutom har jag fruktansvärt ont på ena sidan av halsen, känner mej nervös för en halsböld..Har hört både den ena och andra skräck historien om just halsbölder... Så imorgon ska jag vara hemma från jobb och istället uppsöka hälsocentralen..

Hoppas bara att denna feber håller sej borta nu! Jag har ju trots allt fått ner febern till 38,5 grader.. Så nu känner man sej helt frisk nästan.

Eftre orken...

...Kom feber toppen:(

Jag la mej i soffan med en frossa utan dess like, nu har jag nyss vaknat till liv och ätit för första gången på hela dagen..
HAr fortfarande feber, men svettas som en gris istället. Fötterna är alldles heta så dom är ömma att gå på.

Såg "Robinson" en stund förrut (innan jag somnade) och gud vad äkligt det var med gris tävlingen.. Då dom skulle bita loss så tunga bitar som möjligt från grisar som var upphängda.. USCH!

Någon stans långt inne...

...Hittade jag ork till att göra dessa:


Sytt gardiner har jag alltså gjort medans Mogge och barnen är borta.. VAr det inte nu jag skulle vila?!


Gardinerna är mest till för att kunna dra för på sommaren när solen ligger på.. Passade påatt göra en duk av tyget som vart kvar =)   Väääldigt mycket mönster, jag vet!! MEn förhoppningvis kanske mönstret drar åt sej uppmärksamheten från allt det stökiga nu ;-)

Sjuk:(

Som det ante mej så hade jag feber när jag satt hos Joel som fyller år idag.. Hmm typiskt!

Nu har jag legat i soffan en stund och jag känner mej lite bättre iallafall.. Iprenen har nog börjat verka och jag ser bättre nu.. Nyss såg jag nästan inget alls på avstånd...?

Orkar inte skriva mer nu.. Mogge och barnen är i Myrviken nu så jag ska väl passa på att njuta så länge det varar.

Sommar!

Idag har jag bestämt att det var sommar! Det har iallafall känts som det =)

Vi har vart och firat Mogges faster idag, med oss följde Nini och där var även svärfar och Elenore.. Alldeles lagomt med folk.
Vi har vart ute och vi har ätit, massvis.

När vi kände oss klara där åkte vi hem med Nini där vi vart kvar en liten stund medans barnen lekte ute.
Nu en stund senare har barnen duschat och nu sover dom.

Jag har plockat med lite av varje här hemma såsom tvätt, diskt, leksaker mm och Mogge håller på att last grus på skottkärran.


Japp! Jag har köpt en rosa T-shirt till Affe!! Han passar så bra i den och viktigast av allt (för mej) är att jag köpte den på killavdelningen=)










Bus!









Nu har Mogge kommit in pga myggen (ännu ett sommar tecken) så jag ska göra han sällskap i soffan tror jag!

RSS 2.0