Alfons är lämnad!

Nu har vi ganska nyss kommit hem efetr att ha lämnat Alfons i Lugnvik hos Moffa med familj.. Jag har hunnit duscha och måla naglarna och nu väntar jag påatt naglarna ska torka, så då passar jag på att smyga in hit en stund =)
Alfons, Liza, Jesper, Amanda och Moffa ska åka till Sälljsö och mysa i deras stuga över natten eftersom jag och Mogge ska ut.. TILLSAMMANS!! Det händer ju aldrig nu för tiden så det ska bli riktigt kul! Det är fest i Hackås i kväll med mat och Live musik och förmodligen massa teevliga människor.. Så det vill man ju inte missa =)
Kelly ska vara här hemma med Evy ( usch vad vi sliter på våran kära Evy) och dom lär också ha det  jätte mysigt. Kellan älskar ju Evy så det lär inte var några problem..Den här gången heller.

Kelly har jag plaserat i soffan framför Asterix och några Ahlgrens bilar så att jag får göra mej iordning i fren medans Mogge rakar sej och duschar.. Alla knep är bra utom dom dåliga ;)
Det känns kul att få göra sej iordning och jag har köpt ett nagellack, ögonskugga och en maskara dagen till ära- LILA blir kvällens färg.. Lila tunika/klänning, lila naglar, lila ögonlock ocg sen ska jag se om jag har något lila smycke som jag kan skaka fram i någon hörn.

Nu ska jag mysa med kelly för än är det ingen brådska att vara klar, skjutsen kommer runt 17 och dit är det ju en stund=)

Frukost!

Istället för sylt på gröten imorse tog jag frysta hallon..

..Och en äcklig insäkt *ryser*

Så efter ca 5 tuggor med gröt, så vart jag mätt.. Fy vad äckligt! rensar dom inte bären innan dom fryser dom?!

Alfons och mamma dag

JAg och Alfons har haft en kanon dag idag! Inga sura miner, inge stress, god mat och massa bad!

Vi började dagen med att åka på mat piraten för att handla lite redan strax efter klcokan 10 var vi där, Alfons fick hjälpa till  med allt han ville och vi tog den i den tackt vi ville. Efter det vart det tidig lunch på MAX där vi satt och pratde MASSOR och åt mat ( det verkar som om Alfons tar igen allt missat prat nu, för munnen går i ett om precis allt och inget)
Klockan 13 skulle vi möta upp Emma och Maritha på badet, men vi hade gott om tid på oss så vi åkte på JULA och köpte 2 nya bilstolar till Alfons- en i varje bil som han uppskattar enormt eftersom han nu äntligen får åka åt rätt håll d v s framåt!
Ändå hade vi gott om tid kvar innan klockan var 13, så redan 12.30 var vi ombytta och klara och entrade poolerna på badhuset. Alfons var inte rädd alls idag och badade och plaskade massor, när Emma och Maritha kom lös han upp som en sol och tyckte det var hur kul som helst. Dessvärre skadade han sin tå på ett "skruvhuvud" i botten på en bassäng så han fick ett ganska djupt sår som blödde massvis, jätte länge blödde det, säkert en timma och de som jobbade där fick gå efter och spola golven där det var röda små fotspår överallt.. Han klagade inte mycket påatt han hade ont när vi var där, då ville han bara bada, men när vi bytte om började han hallta och hade jätte ont.. Stackaren kunde int ens gå till bilen för han hade så ont.. Så nu får vi passa att det inte blir någon innfektion och hålla rent.





När vi kom hem åt vi mat och sen gick vi ut och lekte fast klockan igentligen var "vällings dags" och var ute drygt en timma och skottade snö och fixade i bilen så att nya bilstolen skulle gå att ha i Audin... Sen tog såklart jag och Affe en prov åktur :)





Nu sover barnen och Alfons var såklart helt utmattad efter mer än 3 timmars bad och en massa annat roligt idag, så han somnade nog i o m att vi lade honom.. Kelly med för den delen fast att hon och pappa bara vart hemma idag och tagit det lugnt..

Jag springer mellan datorn och Let´s dance.. Nu ska dom dansa igen!

Ingen step..

Jag struntade i steppen och åkte hem till familjen istället och till vad jag trodde en sjuk Alfons.. Han vart nämligen hemskickad från dagis idag igen, men han är pigg och klagar inte på ont någon stans.. Så han är då inte sjuk!! =)
Mogge åkte hem från jobbet och hämtade han runt lunch tid så jag kunde jobba klart mitt monster pass, men det gick långt över förväntan så jag ska inte klaga.

Imorgon ska jag och Alfons på badet med Emma och Maritha, jag hoppas att Alfons tycker det är lika roligt som sist vi var där.. Han är visserligen väldigt skeptisk till vattnet och är långt ifrån någon fisk, men kul tycker han iallafall att det är och det är väl huvudsaken.

Jag har inget vettigt alls at skriva, så jag tror att jag avrundar här faktiskt.



Here we go again!








Imorgon blir en....

...Låååång dag.

Jobbet börjar klockan 07.00 vilket innebär att jag måste kliva upp klockan 05.00 för att hinna göra både mej och barnen iordning för att vara på deras dagis senast klockan 06.30. Sen jobbar jag till klockan 17.00 (10 timmars pass, pjuh!!) efter det åker jag hem till Sandra och äter något med henne för att sedan klockan 19.00 åka tillbaka till Hackås och gå på step (alltså inte dansen utan någon slags träning)
Oj oj oj, jag gisar på att jag kommer vara alldeles slut när jag kommer hem, men men, ibland måste man röra på fläsket ;)



Jag och barnen var iallafall ute tills Mogge kom hem från jobbet, och idag var det en väldans fart på båda mina små. Det var rena motions passet för att hänga med dom. 2 stycken som vill åt varsitt håll och en mamma som ska passa så att dom inte blir påkörda av de få bilar och bussar som passerar inne i byn. Svettigt värre, specielt eftersom ingen av dom har något slags trafik vett alls.


FAst tydligen var dom på ungefär samma plats emmellanåt:









100 kronor jämt!

På väg hem från svärmor hittade jag en sport och fritids affär där de sålde ut kläder för 5-10 kronor styck!

För allt detta betalade jag 100 kronor!

skjorta, 2 polo tröjor, ett par mjukis byxor och en ribbstickad tröja till Alfons.
Ett linne, nasse tofflor och en collage tröja till Kelly. Åkpåsen med nalle Puh på (eller vad mans ka kalla den) tror jag att Emilia och Anders nya bäbis ska få..Om dom vill ha?


2 tröjor till mej. Dessvärre tror jag inte att jag kan ha den gråa, men den kan säkert lilla syrran Amanda ha..Om hon vill ha?
Allt detta för 100 kronor alltså!!!
Innan dess var jag på konsum som ska stänga igen och köpte blöjor och annat smått och gott för hlva priset.. Har jag inte fyndat så säg?!

Hos svärmor och willy måttade vi klänningen och fikade.. Sen var det dags att åka hem igen.
Nu sover Alfons i bilen, men jag och Kelly ska klä på oss nu för att gå ut och väcka han..Sen är vi ute tills Mogge kommer hem från jobbet.


Alfons stört frän innan vi for till farmor..I klelys mössa som han pråmt skulle ha!


Kelly just nu!


Mysmorgon!

Kelly väckt emej klockan 7 av att hon låg och sjöng och skrek om vart annat, så jag klev upp och hämtade henne och då vaknade Alfons med. Han hade ett önskemål om att ligga i våran säng och läsa bok, och det är precis det vi har gjort fram tills för enm liten stund sedan.. Nu har vi ätit frukost och klätt på oss så snart ska vi åka till Ytterturing där svärmor och Willy bor.

På återseende!

UTMANAD!

Jag har blitt utamanad på Linneas blogg (http://www.ninneasblogg.blogspot.com/)


1. 4 TV program jag brukar se: Andra avenyn, Let´s dance, Idol och Scrubs.


2. 4 saker jag gjorde igår: Jobbade, var ute med barnen, åt mat och kollade på film


3. 4 saker jag längtar till: Bröllopet, festen på Lördag, sommaren och till Kellys "trotts" ger med sej!

4. 4 saker som står på min önskelista: Skor och annat till bröllopet, pengar (massvis) bärbar dator och helrenovering av husets ut-och insida!

5. 4 saker jag tycker om att göra: Umgås med släkt och vänner, jobba, blogga/läsa bloggar och kolla på bra filer b l a.

6. 4 saker jag avskyr: Trotts åldrar, "moppe musche", min mage (ge mej en bukplastik någon!!) och de flesta golv och tapeter i vårt hus. 


7. 4 saker jag åt i går: Lever biffar (fy fasen vilket påfund att servera såndant på en förskola!! Äkligt är vad det är) korv från macken (tack vara dessa vidriga lever biffar som jag knappt ens smakade), våfflor och hårdbrödmacka.

Jag utmanar: Emilia, Ullis, Gärdvall, Monia och alla andra som vil!


Ledig

Ja, imorgon är jag ledig, det är löning och jag är ledig, kan det bli bättre?!

På denna lediga dag ska jag och barnen åka bort till barnens farmor och Willy (Kelly kallar förresten farmor för mormor, vi kallar aldrig den riktiga mormorn för mormor utan momma, så vart hon fått det ifrån vet vi inte=)) för att måtta bröllops klänningen som svärmor ska sy upp till mej, just nu är den dryg 2 dm för lång framtill och man vill ju inte gärna snubbla in i kyrkan heller :-O

Emilia, Anders och Erik var dom som kom förrut iallafall.. Erik tog sitt "gå" rekord här!! 10 ståtliga steg tog han.. Duktig kille! Jag tycker att det är minst lika roligt som hans egna föräldrar när han går och håller på att lära sej för fullt=)

jag har ljugit förresten!!
igår när jag skrev att barnen sov, så var det en omedveten lögn...Kelly sov men inte Alfons, han låg och sjöng högt och ljudligt och när vi fick oväntat besök av Susanne och Danne, så fick han komma upp en sväng, annars vet jag att han skulle ha legat och ropa efter Susanne. Så runt klockan 21 kom han i säng..Alldeles för sent för en vardag när man ska upp halv 7 morgonen efter, jag vet! Men det gick bra ändå för han att kliva upp i morse!
Kände bara att jag ville säga det :)

Passar på att säga GRATTIS igen till världens bästa pappa och sambo/blivande make!!









Vi älskar dej!



GRATTIS!!

Idag fyller min älskade sambo år, 33 år närmre bestämt. Det har vi firat på ett oerhört lyxigt sätt måste jag säga!!
Svärmor och Willy har vart här, vilket var mycket trevligt, dom bjöd vi på lyxmiddag (korvstroganoff och spagetti) efter det kaffe och överblivet fika från helgen.. Och av mej och barnen har han fått...Inte en enda present alls.. Jag vet inte ens om jag sagt grattis när jag tänker efter..?! Jo det har jag nog och Alfons har sjungit för honom med, så så synd är det inte om honom :) Dessutom vet varken han eller jag vad han vill ha och då tycker inte jag att det är någon mening att köpa nåt, specielt inte när man inte har pengar till nåt roligt.. Jaja, vi ska på fest i helgen, så det blir roligt iallafall.
Snart kommer Emilia och hennes familj hit också och det blir kul, då  får jag anledning till att dricka mer kaffe ;)

Nu kommer det en bil ute på gården, det är säkert dom!

Frisk luft!

Jobb till klockan 14, hem och hämta barnen på dagis och sen, äntligen, var vi ute och lekte i friska luften!!
Så härligt att vara ute med dom.. Det har ju inte blitt så mycket av den varan nu när man vart fullbokad varje helg, jobbat på vardagarna och när man inte haft något inplanerat så har det vart -20 grader ute..Då är jag helst inne faktiskt.
Så jag och barnen hade det riktigt mysigt ute med enbart gott humör och inget gnäll alls =)


Sötaste gosigaste!


Sötaste gosigaste!


"oj oj oj ta bort snöet, pappa jätte glad"




"Ta bort snöet bilen lessen"


Sen kom han på att det var lättare om han fick sitta på huven och ta bort "snöet" på gamla Golfen.


i skogen


Hand i hand, inte allt för ofta det händer..FRIVILLIGT!!


"åhh liten huset, kanske fika??"


"kom Kelly sitta fika"


"fika Kelly och laga maten annan dag, nu fika snöet" (jag hade just sagt att dom helst inte ska äta snön och att vi kan ta med fika dit en annan dag) Orden bara sprutar ur honom även om gramatiken inte är korekt så förstår åtminstonne vi honom=)


Kellys läppar är alldels svullna av istappen hon just ätit :D (Handksarna åkte av lika snabbt som dom åkte på 375:e gången gav jag upp och sa att dom fick frysa då om dom inte skulle ha handskarna på sej!!)


Fika snö!


Sen såg vi pappas bil komma hem från jobbet (med en pappa i såklart) så då liftade vi med han hem, lagade våfflor, åt våfflor och sen mös vi fram tills det var läggdags för barnen..Som nu sover. Mogge skottar bort se stackars centimetrarna mad snö som kommit idag och jag gör inte mycket vettigt alls... Som vanligt!

Dagen har gått...

..Och här sitter jag medans Mogge skottar av altanen och barnen sover, såå skönt att slappa framför datorn efter en hektiskt helg! Mindre skönt för Mogge som har ett helt hav till altan att skotta bort snö ifrån, vi vet ju alla hur mycket snö det har kommit sista tiden. Vore trist om carporten under rasade in..Söndags nöje =)

Alltid roligt med besök, mindre roligt när man känner att man inte hinner prata med alla och att platsen inte räcker till!
Mogge har fått många fina presenter i helgen så som bla: fleece jacka, lotter, dasstidning, pengar, presentkort, handskar, brandlarm, en påse öl, mm mm mm..Inge synd alls om honom alltså!

Det verkar ha löst sej på matfronten till bröllopet iallafall:) Tydligen har Mona (pappas fru) trollat fram massa älgstekar som vi kan göra tjälaknul av.. Tusen tack!! (eller luras pappa???) vad vill ni ha för dom?
Så till det kommer det förmodligen serveras 2 olika potatissallader, sås och grönsallad. Det borde väl duga alldeles enormt va?
Nu är det bara Tyskland resan kvar som verkar vara lite strulig eftersom man inte får köra med dubbdäck i Tyskland och här i Sverige vill man ju inte gärna köra utan dubb-vad göra? Byta däck vid Sverige gränsen låter ju inte så smidogt, man ska ju få plats med drickat någonstanns med.

Mycket babbel i detta inlägg, så jag avrundar med bilder från dagen:


Varför inte rita med munnen!? (notera en toffsen som syns..Hon hade 2!!)




Jag- alltid, verkligen ALLTID lika fin på bild... Ttyvärr är det väl så här man ser ut :(


Tok unge!!


BILDER




Mogge


Gårdagens Alfons tårta




Början på dagens tårta.


"grattis pappa" ser väl alla att det står va?






Slut resultatet av dagens tårta!

Nu är vi klara...

..Jag och Alfons alltså.
Nu sitter jag och min son och väntar på att någon ska komma och fika med oss, Mogge är ute och kör traktorn och Kelly sover så vi känner oss lite ensamma ;) Det är andra dagen i rad nu som Kelly vill sova direkt efter frukosten och jag kan inte alls förstå varför, för det är sedan det enda hon sover under dagen. Kanske känne rhon påsej att det kommer folk i dag och vill orka vara vaken;) Eller så vill hon ha en andledning till att få nappen..? Hon har nämligen begränsats med att ha nappen ENBART när hon sover så länge Mogge är hemma, så det kan ju vara det..?

Tårtan har jag och Alfons inte gjort än, men jag gissar på att det inte är någon som kommer inom den närmsta timman, så vi hinner nog efter Alfons sett klart på Nalle Puh.

Nu ska jag sätta mej i soffan tillsammans med gos Affe!

Lagomt är bäst!

Det vart inte så lite folk idag trots allt, det vart alldeles lagomt :)
dagen började med att Tommina m familj kom, det följt av Emma m familj och Evy, då åkte Tommina och hennes familj, alldeles efter kom Sandra m familj och strax där på Susanne me familj.. Evy, Susanne, Joel och Danne stannade på mat och när vi just ätit klart kom Carro och Oliver hit, även Carro fick lite mat. Efter alla utom Carro åkt la vi barnen och sen åkte jag och Carro på ICA i Svenstavik och lämnade Mogge och Oliver att ta reda på oredan i köket.. Kom hem till ett städat kök och melodofestivalen så nu är jag trött efter en hel dag med besök och fika så nu ska jag kolla klart på den långdragna festivalen och invänta den nya dagen som kommer imorgon-även den fylld med fika sugna gäster hoppas jag..


God natt!

Nu är tårtan klar!

Nu har jag och Alfons gjort klart tårtan, så nu är det bara att komma!

Det verkar som om de flesta tänkte komma imorgon, så idag blir det nog ganska lugnt skulle jag tro..
De vi vet kommer idag är Tommina med familj och Sandra med familj, resten kommer väl imorgon då.



Igår kväll kom Snadra hit och kollade på Lte´s dance med mej, medans Mogge var ute och körde traktorn..

Vi kanske inte bara kollade på tv =)

Liite städning av köket vart det med..TACK!

Nu ska vi invänta besök..

Snart Let´s dance!!

Här sitte jag efter ett stängningspass på jobbet och väntar på att Let´s dance ska börja.. Mogge är ute och skottar och barnen sover, så kväll är det i vårt hus iallafall=)

Alfons vill fortfarande inte titta sej i spegeln, han tycker nog att han var finare innan, eller så är han bara ovan än.. Hoppas på det sist nämnda.

Imorgon kommer det väl lite folk hit och ska fira Mogge, vilka vet jag inte för de flest verkar ska komma på Söndag. Det kan vara rätt jobbigt att ha "öppet hus" eftersom man inte vet när någon kommer, det kanske inte kommer någon alls imorgon, men eftersom vi sagt att det "bara är att komma" så är det bara att hålla sej hemma.


Lite av det jag bakat i dagarna (det ser ut som det är bakat tilll ett barn kalas, men jag vill göra det lite roligt för barnen också..Sen är det ju gott med godis med:)



Kladdkaka med Bailys i.


Sockerkaka med kola i


Citron muffins med hallonkräms fyllning i och choklad muffins med kola i, båda toppad med vit choklad.

Sen har jag bakat lite mer saker, men dom ser ju ut som vanliga socker kakor, muffins och kladdkakor.

Goda bullar!

Bullarna vart goda, så det finns inget att klaga på!

Jäsning!

En dubbelsats med bulldeg står på jäsning på diskbänken.. Fan ta torr jästen om den inte jäser som den ska nu när jag gjort dubbel sats och allt!!! Jag har aldrig andvänt den förr så jag hoppas att den är så bra som alla (sandra) säger.

Ikväll slog vi slag i saken och drog trimmern genom Affes hår, så nu är han snaggad igen. Vi har ju gjort det förrut och Alfons har tyckt det varit jätte jobbigt och bara svettats och gråtit, så vi har dragit oss in i det sista för att göra det.. Tyvärr gick det inte mycket bättre denna gång mot för de andra =( Han skrek och sa att han inte ville och grät så klart, usch vilken hemsk människa man känner sej som när man gör något som får han och må så dåligt.. Men man kan ju inte gärna sluta efter att man dragit trimmern på ena sidan heller.. Och dessutom var han i STORT behov av en ny frisyr.. Men nu är han i allafall snygg som få, även om han inte tycker det själv. Alfons vägrar nämligen att kolla sej i spegeln och när vi visade kort på han när han var nyklippt ville han inte se, men när jag visade "före" (som kommer här nere)kortet för honom sa han "Åhhh Alfons fin i håret" 
Stackars liten och bli utsatt för något sådant, traumatisk upplevelse??

Nu sover iallafall båda två och jag funderar om jag ska dammsuga nu eller läsa bloggar..  Jag kan ju dammsuga när bullarna är klara istället, eller hur?
 FÖRE:


EFTER:



Svårt att få en bra bild på hur det vart, men det vart betydligt mycket bättre.. Även om jag vill att det ska växa ut och bli liiite längre, så är han super fin!!

Undra just vad släktingarna tycker om detta?! Gammelmomma lär INTE gilla det iallafall, tur att det är vårat barn då ;)

Dom somnade i bilen!

Ja, visst somnade barnen i bilen på väg till Dollar store, men jag fick ju åka en sväng till Åsarna och vända där innan båda sov.. Men det var det värt!
Jag strosade på lite där och köpte lite små plock, när jag kom tillbaka till bilen så vaknade Kelly av att jag stängde dörren =/
Så hon följde med mej in på ICA där vi köpte mer "bak grejer", när vi kom hem sov Alfons fortfarande så jag och Kelly gick in och bakade 2 kladdkakor och två socker kakor med kola i hann vi med innan han vaknade och ville komma in till oss.

Idag har båda barnen vart på betydligt mkt bättre humör än vad dom var igår så den här dagen har gått fort.

Maten är förberedd och ska bara stoppas in i ugnen så nu vet jag inte vad jag och barnen ska hitta på.. Jag anntar att dom inte vill varken blogga eller läsa bloggar, men det är ju bara vad jag tror ;)

Denna morgon började inte bra!

Det första som händer är att Alfons spiller ut all välling som han ska värma i micron, alltså 250 ml= jätte, jätte kul, verkligen!
Sen när jag ska plocka ur diskmaskinen tappar jag såklart ett glas som krossas på diskbänken och kanar sednan ner på golvet för att ännu en gång krossas och blir till mollekyler :(

Så nu vet jag inte vad som kommer här näst..Kanske en glas bit i foten vore något??

Idag ska  jag försöka at tta med barnen till Svensta för att handla lite, jag ska åka när det är sov dags för dom så kanske dom kan sova i bilen när jag springer in på affären.. *håller tummarna för att dom ska somna*
Känns inte så kul att dra in båda på affären när dom är hängiga och gnälliga..

"katta gulli, mamma gulli, pappa gulli, Alfons gulli" sa Kelly när jag stod och plockade glas bitar för fulla muggar, det gjorde att jag glömde bort hur arg jag var efter att ha tappat glaset.

Hemma i morgon med.

Eftersom Alfons varit jätte hängig nu på kvällen/eftermiddagen så får dom båda vara hemma imorgon och lika så jag eftersom Mogge har kurs :/
Jag vill ju inte gärna skicka dom på dagis sjuka, men allra helst så skulle jag vilja jobba ändå.. Men men, så är det att ha barn- Barnen för allt!
Alfons har klagat på ont i munnen ikväll och nästan sluddrat när han pratat och haft feber även om den var låg (ca 38) så märktes det såå väl på honom att han hade det, han har inte orkat röra sej alls och bara gnytt i min famn.. Att Alfons ens vill ligga i famnen är ett tecken i sej på att han inte är frisk.

Efter Mogge kommit hem och vi ätit upp kebaben som han köpt med sej gick jag upp och plockade och dammsög övervåningen, så nu är det fräsht där igen.. Bara neder våningen kvar då..

Nu har Susanne, joel och Danne just åkt hem, så nu ska jag publicera inlägget jag påbörjade innan dom kom, men inta han bli klar med.

Nu har jag inte så mkt mer att tillägga, så jag lägger ut bilder från de senaste dagarna istället:


Kan ni se gubben Alfons gjort här? Det är armar på sidorna och två ben, fast det ena sitter lite långt nere, ögon och mun!


Här är det 2 av de finaste gubbarna han har gjort, men dom är väääldigt svagt ritade..Men gubbar är det *mallig*


Så här ser en Kelly ut med 40 graders feber.. Stackars liten!


Rally Emma i Lördags när vi körde go cart.


Till Lördags godis vart det Hickey pulver som båda gillade!


Fast bara det sura det salta var "äquigt" = äckligt


Inget får gå till spillo!


En Kelly som börjar bli liiite piggare iallafall.

Lättare sagt än gjort...

.. Att vara hemma med sjuka (läs:gnälliga) barn.. JAg tror att dom kommer kunna gå på dagis imorgon, eller jag hoppas på det iallafall, annars måste jag vara hemma även imorgon eftersom kursen Mogge är på idag fortsätter imorgon.
JAG JOBBAR HELLRE!!

JAg trodde att vi skulle ha det mysigt med lite bakning, lite pussar, lite titta på tv och leka.. MEn ack så fel jag hade. Kelly har ingen lust med något alls och är förmodligen jätte less på att vara hemma från dagis, hon har ju trots allt  vart hemma i en vecka nu.
Men lite bak har jag hunnit med, men det har vart med en gnällig dotter runt mej hela tiden som inte vart nöjd med något alls. Vi har gjort olika muffinsar-choklad muffins fylld med kola och toppad med vit choklad, rosa citron muffins med hallon sås, vit choklad och strössel, chokad muffins med nonstop på..Jag gjorde även små små citron muffinsar men dom var bara att slänga eftersom jag fyllt dom alldels för mycket så att nästan allt låg på plåten *arg*

Just nu sitter Alfons och ritar och an har blivit ganska duktig på att rita faktiskt. Han kan rita vissa bokstäver, han kan rita en gubbe occh bilar (även fast det inte syns vad det är, så gör han rätt när han ritar)

Nu gnälls det igen, så jag återkommer med bilder sen!

Vård av barn...

.. Blir det för mej imorgon :/

Mogge hade tydligen någon slags kurs imorgon som han inte visste om och eftersom det inte känns bra att skicka iväg barnen på dagis redan imorgon, så får jag vara hemma. Snälla Emilia skulle ställa upp och jobba för mej i morgon (fast hon var så glad att hon skulle få vara ledig egentligen) 1000 miljoner tack !! Hon erbjöd sej även att komma hit och ta hand om barnen, men jag vet att jag bara skulle känna mej stressad då, när barnen är halv klen och så..

På "ett himla liv" gick det bra, fast både jag och Emma var trötta innan dess var vi ut och åt lite mat så vi skulle klara oss under kvällen.

Nu har jag nästan nyss kommit hem och ska börja läsa igenom blogginlägg som jag missat på de dagar jag vart näst intill "dator fri"

P.S detta inlägg skriver jag med mamma i telefon, så jag vet inte hur eller riktigt vad jag skrivit D.S

Tidig morogon!

Japp nu sitter jag här och är klar för jobbet som börjar om ca 35 minuter och har vart vaken i drygt 1 timma, allt för att hinna duscha och göra mej i ordning i lugn och ro.

Igår vart Alfons hemskickad från dagis, lill killen hade 38 i feber, inte mycket på ett barn, men det märktes rätt tydligt på honom bitvis och dessutom klagade han på ont i ena örat.. Så vi får väl se vart det bär i väg för honom.. Så nu är Mogge hemma pappa med 2 små sjuka.

Efter att jag slutat jobbet igår ville Alfons åka och hälsa på Susanne, så trots att dom är förkylda, så åkte vi både på affären och hem till henne.. Även Evy kom dit, och vi vart alla bjudna på gott fika =)

Nu måste jag avrunda här för att gå ut och sätt amej i en ISKALL bil eftersom det är -20 ute idag och vi inte har någon motorvärmare *brrrr*

Efter jobbet blir det "ett himla liv" med Emma, det var länge sedan och ska bli roligt att komma iväg på igen.

Dessa godis bråk!!



Hemma hos farfar gick det bra trots att Kellan vart hängig och trött, Alfons däremot var på strålande humör hela tiden...
 
Det var han dock inte när vi var in på ICA i myviken för att handla present till farfar (ja, jag vet dålig framförhållning) Det slutade med att jag fick bära ut han skrikandes till bilen och mer eller mindre trycka ner honom i bilstolen för att få fast honom. Allt tack vare det där förbaskade godiset som ska var i så läglig höjd för små barn och alldeles vid kassan.. Varför?!
Jag anntar att det är något slags försäljnings knep, men vem fasen köper godis till barnen varje dag, bara för att dom "vill ha" ?! ok, jag erkänner att det finns dagar som inte är Lördagar då mina barn får sej en godis bit.. Men det skulle aldrig falla mej in att köpa godiset som Alfons står och skriker över.. ALDRIG!! Barn lär sej allt för snabbt och får han ena gången, så kommer han att försöka alla gånger.. Och detta har han kommit på NU, innan är det Kelly som vart den som skriker över godiset medans Alfons sagt "nej Kelly, inte godis nu" Men varför?! Flytta godis hyllorna eller höj dom och låt oss med godis sugna barn få handla i lugn och ro!!
Och självklart är det jag som förälder som har ansvaret för hur jag uppfostrar mina barn och hur dom sedan beter sej på allmänna platser, men barn och dessa godis hyllor är ingen bra kombination om man frågar mej!

Kelly har iallafall fått tillbaka sin feber efter att vi kommit hem, så henne prepparerade vi med Alvedon innan läggdags.. Det blir alltså inget dagis för henne imorgon.. Varför ska hon bli såå sjuk så fort hon blir sjuk (vilket är allt för ofta) ??

Alla fyller år i februari!

Det har blivit väldigt mycket firande av födelsedagr för oss sista tiden och det värsta är att det förtsätter så hela Februari ut..
Idag ska vi till min farfar som har fyllt år, vi har varit hos Emilia, Stella, Jesper och Felix har fått present. Nästa helg ska vi fira Mogge som fyller 33 och alla som vill får så klart komma och äta tårta med oss! Lördag eller Söndag kan man komma.
Sen är det 2 av Mogges syskon som fyller år, min morbror, och sen är det säkert någon fler som fyller år som jag inte har i huvudet just nu.. Och alla dessa i Februari..

Kelly sover just nu, men när hon vaknars ka vi åka till rasten och fira farfar som sagt. Alfons ville inte sova, så han har lovat att sova i bilen på väg dit.. Återsåtr att se om han håller sitt löfte eller inte :)

Tyckte iallafall att det var självklart att Måns skulle vinna delfinalen igår.. Men är det någon som vet vem som åkte ur "lets dance" i Fredags?? Jag somnade såklart ifårn det.

Laddar upp...

... Bilder på Facebook, men det tar sån tid!!

Nu har vi kollat på Melodifestivalen och ätit ost och Kex.. Eller Mogge har kollat och jag har lyssnat, jag har mestadels suttit här och ugglat, trots att det var jag som tjatade om att vi skulle kolla..

Nu har det laddat klart!

Go cart!

Det var verkligen super roligt att köra go cart, men dyrt! 8 minuter (vilket inte är mycket när man har roligt) för 100 kronor..Men eftersom Emma alltid lyckas charma till sej det mesta, så fick vi köra dubbelt så lång tid =)
Emma var en riktig fart dåre och jag var det inte, jag var räd datt bilen skulle tippa om det gick för fort..Stor risk va?!

Maten som var tänkt att förtäras på Jack Rabbit fick bli det näst bästa alternativet, McDonalds, eftersom Jack Rabbit inte öppnade först klockan 15 på Lördagar och var klara runt 12.30..
När vi ändå var på stan passade vi på att ta en snabb sväng på lite affärer och jag kan stolt säga att jag inte köpte något alls!! Emma däremot köpte en skiva och blommor till sina föräldrar dagen till ära..

Eftersom Kelly är sjuk och väldigt hängig så fick Alfons vara hos gammelmomma idag, där har han roligare när Kellan är så här, men innan vi skulle till gammelmomma skulle han in  till Maritha.
Och när vi skulle hen höll jag inte på att få med mej Alfons hem
ifrån Emma och hennes familj, han ville stanna där och sa glatt "hej då" till mej när jag hotade med att åka "ses sen" och vinkade gjorde han också till mej.. Tillslut lyckades jag iallafall få med mej lill grabben hem och nu sitter han och myser i soffan innan det är dags för sängen..Han har inte sovit alls idag och var vaken sent igår samt upp tidigt i morse, så trött är han garanterat!

Nu har vi just ätit våfflor med grädde och sylt och snart ska vi lägga våra trötta, söta små!

Me and my valentine!

Imorgon är det alla hjärtans dag och visst är den dagen till för att "fira" med dom man tycker om va?
Det är iallafall precis vad jag tänker göra!!
Jag och Emma ska nämligen iväg och köra go cart i morgon, sååå roligt!! JAg har aldrig kört go cart förut så det ska bli riktigt spännande. Efter det ska vi äta en romantiskt middag på Jack Rabbit Slim =)  Sen när vi är klara ska jag vara med resten av mina älsklingar- Mogge och barnen, inga presenter bara något gott att äta på på kvälls kvisten. Det tycker jag räcker, det är ju bara en dag liksom.

"Oj Carro, hur mår du??"

Just det frågade chefen mej när han såg mej och mitt ansikte idag.. Så pigg och fräsh ser jag alltså ut ;) Dessvärre är han inte den enda som frågat något liknande de senate dagarna.

Några bilder..Där det inte syns exakt hur jäklig jag faktiskt ser ut..Tydligen kan bilder även försköna mej ;)


Första dagen


Andra dagen. Här syns det mest hur jag ser ut runt munnen..(insmord)


Här kan man ana rynkorna under ögonen, men eftersom jag nyss smort mej med fet kräm ser jag inte lika frasig ut och även rynkorna ser mindre ut..Ush känns hemst att skriva om mina rynkor, när jag endast är 23 år..

Och idag ser jag ut värre än vad jag gjorde första dagen..WHY?!

Stackars KElly!

Idag har KElly haft 40 graders feber mest hela dagen dessutom snorar hon och ögonen kletar..
Alfons fick gå på dagis idag, han ville det och vill han så är det klart att han får.
Dessvärre så ville inte Mogge dra ut Kelly i en iskall bil när hon hade så hög feber , så Susanne var så snäll och åkte och hämtade Alfons klockan 15 på dagis =) Tusen tack! Alfons hade blivit jätte glad av att se henne och nu på eftermiddagen sedna jag kom hem från jobbet har han pratat om henne rätt mkt! Jag slutade halv 5 och det kändes så sent att hämta han då när man inte sagt till om det i tid.

Det var väldigt skönt att göra helg iallafall. Oavsett hur bra jag trivs med att jobba så är största tjusningen med att jobba att göra just helg!

Nu ska jag umgås med barbeb sistaminuterna innan läggning!

Fredag den 13:de!

Såg just att det är Fredag den 13:de idag..Oj oj oj, undra just om bilen kommer att starta, eller om jag kommer ramla i trappen på väg ner i carporten eller om jag kommer att krocka?!?!
JAg har aldrig haft någon vidare otur hitintills på just dessa Fredag den 13:de, men någon gång bör väl vara den första och förmodligen blir det idag.. Det känns som det iallafall..

Nu  är Kelly vaken så jag ska gå upp och kolla hur hon mår.

Vad tid man sparar...

...När man inte sminkar sej på morgonen!

Jag börjar klockan 8 idag och är redan klar. Jag har klätt mej, duschat och borstat håret, så nu är jag klar för dagen. Jag har heller inga barn att lämna på dagis idag eftersom jag kommit på att Alfons ska få vara ledig med pappa och Kellan idag(..Jag tror det iallafall..) Så då sparar jag ytterligare massa tid genom att inte ha några barn att väcka, klä och lämna innan jag ska iväg.

Ikväll blir det Let´s Dance för hela slanten anntar jag =)

Ombytta roller!

Igår var Alfons hemma från dagis eftersom dom tyckte att han vart hängig. Idag var det tänkt att båda skulle gå på dagis, men Kelly hade såklart feber och hosta inatt =( Så hon vart hemma och Alfons fick gå eftersom han ville det..Imorgon får han också gå men lillasyster ska vara hemma.

I eftermiddag har Evy vart här hemma med Kelly medans jag, Mogge och Alfons åkte in på utförsäljningen på Westvalls där vi hittade en hel kostym till Mogge att ha på sej på bröllopet =) Den var nedsatt från 3200:- till ynka 500:-= Jätte bra! Så nu är det bara lite små detaljer kvar till oss att köpa i kläd väg.. Hittade även en siden slips till Alfons där för 50 :- de andra siden slipsarna dom hade där på full pris kostade mellan 300-600:- så gissa om vi sparat pengar idag!! Slipsen var visserligen en i vuxen strl, emn går nog att sy till en lagom Alfons strl..Eller hur svärmor?? ;)

Har dessutom bokat (eller momma har) bokat något slags en mans band som ska spela på bröllopet idag (Alltså han vart bokad idag, men ska spela 18/4 så klart)
Det får duga!

Så två stora punkter på bröllops-planerings-listan är bockad idag..Weeey!

Nu ska jag avrunda för dagen och ladda upp för jobb imorgon.

GOD NATT!

Mer död än levande...

..Ser jag ut med dessa utslag!
Men det är tur att man jobbar med barn som inte bryr sej det minsta om hur man ser ut :)

Jobbat idag mellan 8-17 kommit hem ,ätit mat, gosat, sjungt och myst med barnen, nu sover båda (Kelly med napp), Mogge kollar Wrestling och jag sitter här.. roligt va?

Alfons och pappa...

... Får vara hema i morgon.

Tydligen hade Alfons varit väldigt hängig, snorig och luktat förkylning (illa) i munnen idag på dagis, så imorgon när jag åker på jobbet släpper jag endast av Kelly på dagis så Alfons får vara hemma och vila..Typiskt att han ska bli sjuk igen, han som faktiskt väldigt sällan är sjuk (iallafall om man jämför med Kelly)  i vanliga fall och dessutom var hemma och var sjuk med mej härom veckan.
Idag när jag hämtade hem barnen var alla ute utom Alfons och en "fröken" han låg över en pall och såg helt slut ut, dock har han vart rätt pigg nu på eftermiddagen ändå, men det känns bäst att han får vara hemma och vila åtminstonne 1 dag innan han få komma tillbaka på dagis igen eftersom dom tyckt att han vart så seg idag...Stackas liten!

Hon fick nappen!

Han gav sej..Tänk att min envise ambo gav sej!! Det hör inte till vanligheten kan jag lova! Jag tycker det är bättre att sluta med nappen när man kan förklara för henne att hon är stor nu och att hon kanske ger nappen till någon..Hon är helt enkelt inte "redo" än.

Nu sover hon iallafall :)

Om jag vaknar så här den 18/4....

...Så ställer jag in bröllopet!!

Jag har utslag runt ögonen så att det ser ut som jag har röd ögonskugga och rynkor, jag är torr i hela ansiktet så när jag sminkar mej ser det ut som jag har mustasch och när jag inte sminkar mej ser jag misshandlad ut.. Och dessutom är läpparna så torra så dom bara fnasar och runt munnen är jag röd (så där så att jag ser ut som ett barn som ätit köttfärssås)  Så som sagt vaknar jag så här på bröllops dagen, blir det inget bröllop!!   Typ...

Mogge håller iallafall på att försöka vänja Kelly av med nappen...Det hörs kan jag lova! För det första har hon mer eller mindre skrikit hela eftermiddagen och nu när Mogge la henne utan napp, så skriker hon också :(
Jag har ingen brådska egentligen med att sluta med den, men Mogge verkar ha, så det får bli hans projekt! Sedan jag berättade att hon sover utan napp på dagis så har han varit fast besluten om att han ska börja vänja av här hemma med..Visst prova går ju, det gick ju med Alfons, men han skrek inte en enda gång efter nappen och var inga bekymer att få att somna heller, fast att han bara var drygt 1,8 år. Men det finns ju inga andra likheter mellan dessa två små, så varför skulle detta var en..
Som sagt, Mogges projekt och jag tänker inte lägga mej i, vill han prova så måste han ju få det!

Annars så har jag jobbat mellan 7 och 15 idag och efter det kom Emilia och Erik hit, vilket var trevligt (om man bortser från Kellans skrik) Dom har nästan nyss åkt och barnen har just lagt sej..Stackars Alfons som ligger vägg i vägg med lillasyster :(


Igår.

Gult är fult!

Nu sitter jag här med ännu en omgång av blekmedel i håret.. Slingor blir det nu, INTE en hel blekning!! Nu hoppas jag att håret inte är så gult som det vart när det är klart..Eller att det ramlar av, så att jag kan göra en fin hårförlängning istället ;)

Idag har vi inte gjort mer än det vanliga dvs, lekt, busat, duschat, varit osams (jag och barnen) ätit mat och kollat på tv.
Barnen målade lite förut men det är väl det ända utöver "det vanliga" som vi gjort..













Allt som allt resulterade målningen i 5 färggranna teckningar och en hel del färg på Kelly, stolar, golv, bord (länge leve vaxduk!!) och sisst men inte minst på mej!

Nu ska jag läsa bloggar fram tills att "Familjen annorlunda" börjar..Tack å adjö på ett tag!


Alfons i väntrummet.










Lekt på hab.

Nu har vi just kommit hem efter att ha vart på Hab. och lekt.. Alfons lekte med Tua (barn psykolog) och en tjej till (som jag inte har en aning om vad hon var, jag tror att hon var logoped..?) mednas jag och Mogge satt bredvid och tittade på. Det var så roligt att se, Alfons tyckte att allt var jätte roligt och han tog för sej rätt mycket, men på ett bra sätt=)
Dom filmade alltihopa också. Jag trodde att vi skulle vara där mkt längre och prata igenom allt det här med stödfamilj och hur det gick på deras besök på dagis, men jag hade nog missuppfattat, för det skulle vi göra en annan gång.

Efter vi var klara åkte Mogge tillbaka på jobbet och jag och Alfons passade påatt gå in en sväng på Ö&B där vi handlade lite smått och gott, efter det delade vi på en kebab tallrik och sen in en snabbis på Matpiraten..Lite egentid skadar ju inte. Kellan lämnade vi på dagis innan vi åkte in i morse.

Nu sover Alfons i bilen och jag har pratat med personalen på barnens dagis, Kelly sov så det var ingen mening att hämta henne nu.

Och så passar jag på att ta en sväng om här vid datorn och snart ska jag ner i källaren och leta lite kläder till Felix som Alfons har haft.

"Käppens" kalas.

Idag har vi vart i Lugnvik på Jespers(min lillebrors) 10 års kalas, Alfons kallar han för Käppen och där av rubriken :D
Där vart vi bjudna på maräng svish och annat gott *mums*

Efter vi kom hem så var det hög tid för Mogge att ge sej ut med traktorn och ploga, herre jisses vad det snöat!! Och medans han röjde på gården och uppfarten så passade jag på att ta en storstädning här på nedervåningen. Dammtorkat, dammsugit, skurat, rensat alla pappaer på skrivbordet, torkat ur kylen och micron samt tömt alla sop påsar..Så nu känns det rent och fräsht här igen, jag har liksom legat lite på latsidan med städningen, MAX en gång i veckan har det blivit städat nu sista tiden..Och det syns allt för väl kan jag lova =/ Men som sagt, nu är det rent och fint ett tag igen.
Det var inte det roligaste att städa med en trött, gnällig och 1½ års trottsig liten tjej vill jag lova..Men gick det gjorde det ju!

Jag har fått många bra tips av er, tack så mycket! Kassler hade jag inte tänkt på och det kan ju vara en idé. Men däremot har vi önskat oss en slant av de som vill ge något, som får gå till bröllopet eller något annat roligt. Man har ju som sagt redan allt när man är sambos, man kan ju inte ha allt av överflöd, och vill man inte ge något, så är det helt ok!!


Alfons mös med pappa i soffan efter Stellas kalas igår..


..Sen var det lillasyster avundsjuks tur =)


Så här somnade Alfons idag p åväg hem från "käppen" med familj.


Kellan ville ha hårskum i håret i morse..och det fick hon så klart..Lill punkaren=D

Fler tips tack!

Fick just tips av Sandra som jag gick några månader gymnasie med!
Vi kommer att ha självkostnads priser i baren och ringarna kommer att vara i antingen tittan eller silver, egentligen är inte det för att hålla kostnaderna nere utan för att jag tycker dom är snyggast..Typ borstat silver eller nåt åt det hållet..

Men nu vill jag gärna ha fler tips på hur man kan få ett bra men någorlunda billigt bröllop!!
Så, tips någon?

Utmanad!

Har blivit utmanad på lite olika håll och jag antar utmaningen!

Gå in bland dina foton och ta mapp nr 6 och välj bild nr 6. (Nu har vi bara en mapp med bilder eftersom datorn krachade nyligen, men det lär väl duga med bild 6 i mapp 1)
Lägg ut denna bild på bloggen och skriv lite om den.
Utmana därefter 6 stycken nya och länka till deras sidor.



Alfons sover i min famn hemma hos Ullis på hans kalas! Så go så!

Velande hit och dit..

Tanken med vårat bröllop är att det ska vara väldigt enkelt, typiskt "oss" och billligt..Att få till ett billigt bröllop är svårt, det vet jag, men för att hålla de störtsa kostnaderna nere, så ska vi göra maten själva (med hjälp såklart) alltså ingen catering mat. Men jag velar fram och tillbaka, vad ska det vara för mat?!
Det ska vara lättsamt att göra, mättande, gott och så klart billigt.
Min första tanke var kall skuret kött och pärsallad...tills jag insåg att det inte alls blir billigt till ca 120-130 peroner (som är bjudna, sedan återstår det att se hur många som kommer) min andra tanke var pajjer av olika slag typ köttfärspaj, kyckling paj, skaldjurspaj och vegitariskt...Tills Jag ( tills Evy sa och jag håller heeelt med) att vilket jobb att göra sååå många pajskal!!
Så nu är min tanke olika pastarätter typ fläskfilé pasta, kyckling pasta, skaldjurs past osv..Kan det funka?
Vi är ju inte ute efter ett flådigt bröllop utav någe slag, utan bara en rolig fest för alla vi känner och att vi dessutom kommer att bli gifta på det, det ser vi som ett pluss!! =)

Andra kostnader vi håller nere är...Typ allt!!
Mogge åker till Tyskland och köper alkoholen
Hittar vi inget billigt live band, så kör vi helt enkelt på en stereo.
Bakar gör vi själv (förrutom bröllops tårtan som Sandras vän ska göra..Kanon fina tårtor gör hon!! Hon ska tydligen bara ha betalt för ingredienserna och hur snällt är inte det då!!)


Sen var det bara allt annat kvar, men det löser sej..!
Huvudsaken att alla kommer att ha kul och trivas, det är iallafall vårat mål =)

Svärmor: Kläderna vi ska ha på oss tänker jag inte lägga ut på bloggen, men klänningen var iallafall  lite lång, så du kommer att få sy upp den..Om du vill?? *funderar på vad jag ska smöra med*  "vad vacker du är i håret" "har du gått ner i vikt?" eller "Åhh gud vilka fina kläder du har!!"   Funkar något av det kära svärmor?!  =D
Du kommer såklart att få se alla kläder innan, även barnens om du vill!

Nu ska jag läsa lite bloggar!

Soppa torsk/kalas/brud klänning

Igår på väg till jobbet fick jag soppa torsk=( Jag kunde precis rulla in på macken och ställa mej vid en pump, meeen där gick det inte att tanka..Det var slut på bensin! Jaha, där stod jag 20 minuter innan jag började jobbet och kunde inte ta mej iväg..Tack och lov så kunde Susanne skjutsa mej emn innan vi kunde åka var vi tvungna att skuva bort bilen med hjälp av kassörskan på macken, så 10 över 8 befann jag mej på jobbet iallafall=) 1000 miljoner tack Susanne!!
Sandra fick hämta mej efter jobbet 1000 miljoner tack till dej med!!

Senare på eftermiddagen efter Mogge kommit hem från jobbet och vi ätit mat tillsammans med Sandra och Stella åkte vi för at hämta bilen OCH min brudklänning!! Jag vann en helt ny på Tradera för ynka 740:- som hade kommit! Och jag kunde ha den dessutom ;)

Idag har vi vart på Stellas 3 års kalas, jag och barnen, Mogge har plog jour ( ;-) ) här hemma och behövde inte följa med.
Bjudna på gott fika vart vi och Stella fick paket innehållande diverse bilar grejer och en tröja.











Nu sover båda barnen, Alfons ner bäddad i Viksin i bilen och Kelly fick vi lägga i hennes säng för att åtminstonne vila lite (dåligt humör kan jag lova att hon var på)
Så jag passar på att sitta här efter en heeel data fri dag som jag hade igår! ! !

Konstig dag!

Hela dagen har kännts konstig eftersom jag jobbat mellan halv ett och 17..
Just nu känns det som det är Fredag och jag vet inte varför..?

När jag kom hem från jobbet var barnen hur go och mysiga som helst, det har dom vart hela dagen (vet ej hur dom vart på dagis, men tiden vi vart hemma har dom vart gosiga iaf)
Alfons har idag lärt sej "jag må hon leva" för att kunna sjunga för Stella på Lördag när vi ska på kalas, han är så duktig!

Vi ska även på kalas på Söndag, både hos Felix som blir 1 år och till lillebror Jesper! En helg fylld av kalas med andra ord!

Nu ska jag försöka få iväg en beställning från Modos hemsida..Tydligen Jespers lag som han hejjar på, så då får han saker där ifrån..Tyvärr lär dom komma försent, men bättre sent än aldrig!

GRATTIS STELLA!!

Idag blir Stella, barnens bästa vän, min bästa väns dotter, 3 år!

Grattis våran gos tjej! Vi ses i helgen och då har vi paket med oss till dej!!











image279

GRATTIS GUMMAN!

Många kramar från Alfons, Kelly, Mogge och Carro!

Det vart ingen sov morgon!

Det behövs nog mer än 1½ timme senare läggning för mina barn om man ska få sej lite sov morgon..Kvart i 7 slog Kelly upp sin knall blåa ögon och vill leka..Med Alfons, så hon väckte han med..Sedan dess har dom gjort kullerbyttor i min säng och jag har legat och klappa händerna åt dom. Så ligga och dra mej fick jag iallafall.

Nu äter dom välling i soffan (det var det Alfons önskade till frukost idag) och jag ska göra mej iordning så att det är gjort tills det är dags att åka på jobbet. Sen ska vi mysa alla 3!

Hoppas på sovmorgon imorgon!

Nu har vi nyss, medvetet, lagt barnen senare för att dom ska sova längre imorgon..Det är inte alltid det fungerar här hemma, men det är värt ett försök. Jag jobbar mellan halv 1 och 17 imorgon så barnen kommer att börja dagis klockan 12, så det blir en konstig dag för dom i morgon.

Idag efter att barnen slutat dagis åkte vi och hälsade på i Hoverberg och hämtade papperna, väl där hade barnen turen att bli bjuden på lunch, båda två åt jätte bra! Efter det lekte dom och ville inte åka hem. Då kom jag på att vi skulle åka in till stan och handla, men Alfons ville till gammelmomma och såklart fick han sin vilja igenom=) Mednas han var där var jag och Kelly ut och köpte 3 års present till våran lilla Stella som fyller år imorgon!! 3 hela år, herre gud, det innebär ju att Alfons blir 3 år om 4 månader bara!! Vi hittade lite av varje som vi hoppas att hon kommer att uppskatta!
När vi var klara åkte vi och drack kaffe och sen mötte vi upp Mogge på Matpiraten för att stor handla. Båda barenn har vart på super bra humör och vart jätte duktiga hela dagen! Bara en sån "liten" grej kan göra mej på kanon humör!

På väg hem åkte vi in till Evy och Nini för att beskåda hennes julklapp från oss-tatueringen! Den vart super snygg, konturer av en stjärna på armen, väldigt enkelt och fint!
Där ifrån kom vi inte först närmare 8 så när vi kom hem var det välling och det följt av sängen för barnen.

Färdig svamlat om min dag!

Min ambitiösa vän!

Det är såklart Sandra jag pratar om!

Hon ringde mej i går och ville prata bröllop..Mitt och Mogges bröllop=)
Jag har gett henne lite (ganska mycket) ansvar inför bröllopet... Bland annat ska hon fixa: Festhäfte, något som jag och Mogge ska ha bakom oss när vi sitter till bords, hon ska vara lite utav en toastmadame och möhippa ska hon ordna. Det har jag önskat mej i bröllops present av henne!
Utöver det är det massa andra "små saker" som hon också hjälper till med, så som bords dekorering, IKEA resor, kläder till mej, hon ska fota oss på bröllopsdagen, hon är smakråd, så iprincip allt är hon delaktig i..
Skönt att det är någon som sköter lite praktiska saker inför dagen..Jag menar, jag gör det ju inte =)

Innan bröllopet är klart så anntar jag att hon har gjort mer än hälften av allt som ska göras och kan man vara annat än sååå TACKSAM att hon hjälper till så mycket!?

Sen vill jag även tacka alla andra i förväg (igen) som också kommer hjälpa till med mat osv..TACK!!

Dagens alternativ.

Barnen går ju på dagis till klockan 11 idag och jag är ledig.
Alternativen för de timmarna har varit:

1.åka in och handla i stan..
2.Göra något kreativt här hemma, typ börja måla sovrummet, städa eller liknande.
3.Lägga mej i soffan och inte göra något fram tills det är dags att hämta barnen.
4.Sitta vid datorn och inte göra något kretivt alls.
5.Tvätta och hänga tvätt.

Det känns inte som att det är någon vits at börja måla sovrummet heller, jag kommer ju bara hinna börja på och sen måste jag avsluta för at hämta barnen..Sånt  är frustrerande!
Och åka in och handla i stan känns som att det bara blir stressigt när man har 3 timmar på sej och måste räkna bort ca 1,5 timmar i restid.
Och att ligga i soffan och inte göra ett smack, det är jag lite för rstlös för idag.
Så istället kombinerar jag alt.4 och 5 medans barne är där och när dom slutat åker vi till Hoverberg och hälsar på, det följt av en liiiten inhandling av mat i Svenstavik.

Imorgon..

..Ska hab. komma till barnens dagis och vara där hela förmiddagen, dom kommer klockan 8 och skulle åka där ifrån ca klockan 11. Jag är ledig imorgon så det blir de tiderna barnen får gå på dagis. Dom ska dit och kolla hur Alfons är i den miljön och så...Undertiden tror jag att jag ska ta en snabbis in till stan och handla..MÅSTE fylla på frysen och göra det i någon affär Bergs komun, skulle kunna kallas ett RÅN! Varför är det så dyrt att handla här?! Så visst tjänar man på att åka in om man ska handla mer än ett par liter mjölk, inget snack om den saken!


Lite bilder från dagen:


Kellan dansar lite innan det var dags att åka till dagis imorse!


Alfons tittar på Teletubbies.


Jo då, visst kan Kelly ta på sej jackan helt själv!! Att den sitter bak och fram hör väl inte hit va..?
(Japp, jag drog upp dragkedjan på ryggen och hon fick åka så på dagis..Hon "kan schhhev" om man frågar damen i fråga)


Kelly har vart röd flammig i ansiktet hela eftermiddagen (?)


Bus unge!






Hahahaha! Hon ser så...knubbig ut här =D   Okej, knubbigaRE ut än vanligt iallafall!

Snart kommer Mogge hem!

och när han kommer så ska vi äta mat -fläsk korv och pärmos, MUMS!

Nu har vi vart och fikat hemma hos Petra och Ellen och barnen lekte rätt bra tycker jag =)

Sen ikväll blir det nog en väldans lugn kväll med mys och lek med barnen...Nu ska jag avleda barnen från bråk.

Arbetsdagen har slutat.

Även idag slutade jag jobbet redan klcoakn halv 1, men ska inte hämta barnen först halv 2. Efter att dom slutar ska vi åka bort till förskolan i Hoverberg där jag jobbat och ...Ändrade planer! Petra ringde och ville bjuda på kaffe när jag hämtat barnen på dagis, så jag gör det istället idag och åker till Hoverberg imorgon och hämtar och fyller i de papper jag tänkt göra idag då istället =)

Så vitt jag känner till...

..Är jag och min blivande make/maka/partner inte helsyskon eller släkt med varandra i rätt upp-eller nedstigande led.

Det fick jag kryssa i nyss när jag fyllde i ansökan om hindersprövning.

Jag var nyss upp och gosade lite med en sovande Alfons, jag kunde inte låta bli, dom är ju såå goa (specielt när de sover) =)

Nu vet jag inte vad jag ska göra..Sova vore kanske en idé..?

Jag har fått en utmärkelse...

...I Annas blogg (http://www.familjengk.blogg.se/) Det är alltså Mogges kusin.


Regler:
Lista 5 saker du inte kan vara utan och ge
vidare utmärkelsen till 5 bloggvänner.

Utan någon speciell ordning:

5 saker JAG inte kan vara utan:

1.Barnen-Dom kan vara hur jobbiga dom vill, utan dom skulle jag inte vilja leva en enda dag!
2.Mogge-Han får också vara hur jobbiga han vill, gifta mej med han, det ska jag ;)
3.Kameran-Hur ska jag då annars kunna ta bilder på alla jag älskar?!
4.Datorn-Alla bloggar, mail, tradera och allt annat.Vad vore kvällarna utan den?!
5.Barnens sängar-jag sover verkligen inte gott med barnen i samma säng, det kan vara mysigt IBLAND, men inte mer än en gång per halv år.

Jag vill ge en utmärkelse till Mimi, Dessan, Ninnea, Kicki, Sandra. Samma regler gäller för er..

Lek mamma no:1

Idag efter att vi kom hem från Emilia (vi åkte dit en sväng efter jag hämtat barnen på dagis) har vi lekt, lekt och lekt..Ätit mat har vi såklart också gjort, men annars har vi lekt för fulla muggar och eftermiddagen har gått fort! Annars tycker jag att tiden brukar gå väldigt långsamt när man bara sitetr på golvet och roar sina små, men inte idag =) Iofs så har jag passat på att sätta upp lite saker på barnens väggar, vikt tvätt och möblerat om i Kellans rum, men ändå ;)

När jag skriver så häe så tänker ni väl: Men hallå, du kanske inte ska jobba på dagis om du tycker det är tråkigt att leka med barn?!
Men tillsaken hör att det är inte mina barn och då blir det en helt annan sak och dessutom leker man inte bara med barnen när man jobbar, det är så mycket annat också. Och en bonus då är ju även att man har jobbar kompisar att prata med undertiden..Så för min del är det en helt annan sak att leka med mina barn och att jobba!

Mogge är förresten och kollar på när Nini tattuerar sej just nu. Det var våran julklapp till henne. Tanken var att han också skulle göra det i dag efter jobbet men det vart så pass sent så dom skulle bestämma en annan dag när han ska göra det..Äntligen ska det stå KELLY på hans andra arm!! Men han är osäker på hur han ska göra, helst vill ha något heeelt annorlunda än den där det står ALFONS, men han vet som sagt inte vad han ska hitta på..Jag har förislagit att han ska göra bernens konturer av händerna också, det kan nog vara fint.

Nu ska jag göra barnen sällskap i soffan mednas dom äter välling.

Jag kan inte slita mej...

..från bloggen=)

Nu sitter jag här trotts att det bara är drygt 10 minuter tills jag måste hämta barnen på dagis..Jag slutade klcokan halv 1 redan, men ville inte hämta barnen först halv 2 eftersom det blir mitt i deras lunch sovning isåfall..Så istället skyndade jag mej hem för att ringa lite samtal och behövde starta datorn för att hitta ett telefon nr. och så klart passar jag på att skriva ett torr inlägg om ingenting.

Tommina har börjat jobba på barnens dagis idag också, VÄLDIGT BRA tycker jag! Även om hon inte är på just mina barns avdelning, så hör hon till KÖvra förskola..=)

Nu sk ajag ringa arbetsförmedlingen och meddela att jag inte kan komma till dom idag.

TACK!

Kom just på att jag har glömt att tacka alla som gratulerat till de framtida giftermålet! TACK allihopa!

Och ett jätte tack till alla er som erbjudit er hjälp, tro mej, ni kommer verkligen behöva! Jag är INTE rädd att be om hjälp, så ni vet vad ni har att vänta ;)

Ville bara säga det innan jag glömmer bort det igen!

Trötta barn...

...Och föräldrar!

Barnen sover sedan drygt en timma tillbaka, ingen av dom har sovit något idag så det var inte så oväntat att dom skulle somna tidigt..Skönt var det iallafall eftersom både jag och Mogge kännt oss hängiga hela dagen, så nu sitter Mogge och kollar på Night rider och jag har just läst igenom de 55 inläggen på bloggkollen :)

Att Petra med familj var hit var förövrigt väldigt trevligt, trotts att vi allihopa satt mest och gäspade så var det kul att ses! Alfons och Ellen lekte jätte bra..Men högljudt! Kul att han kan leka med andra barn än Stella iallafall, kan ju vara kul med lite omväxling emellanåt för han =)

GRATTIS EMILIA!!

Idag fyller Emilia år och självklart har vi vart där och grattat henne, som tack för att vi kom fick vi smörgåstårta vilket var väldigt gott. Dessutom hade hon massa annat gott som hon bjöd oss på =)

Just nu sitter jag här och är irreterad på att barnen gall skriker så fort jag nämner ordet sova..Varför är det aldrig något problem för Mogge att lägga dom, dag som natt funkar det utan några som helst problem för han och lägga dom, men när dfet är jag som ska lägga dom, så ska det krånglas..JÄMT! Dom är ju super duper trötta men lik förbaskat, så vägrar dom sova på dagen när dom är själv med mej!
Mogge har vart i Persåsbacken med skotern med Danne (kusinen) men nu kom han in åkandes på gården så jag hoppas att det går bättre för han att lägga dom!


Kelly äter mat rester ur slasken..USCH! Om hon får chansen äter hon även ur sopskyffeln..BLÄ!


En väldigt trött Affe försöker spela pigg..Lyckat?


Man kan hitta mycket gott i slasken..Man måste kolla flera gånger om dagen vad det finns där..URK!


trött grabb!


Kellans nya kärlek..En nalle hon promt skulle ha från Kupan.


Alfons nya geting maskerads kläder..


Kellan vart en nyckelpiga!


Idag på Emilias kalas hade kelly väääldigt svårt att förstå att det var en bäbis, inte en docka.."Dockaaaa" Skerk hon flera gånger :)


MEn lite go ville hon ju vara med henne också :) (Inte Emilias bäbis, den kommer först i sommar)


Och Alfons lekte mest med siffrorna.

Snart kommer Petra med familj hit, det var länge sedan så det ska bli väldans kul!

Till Evy och Susanne: Kelly sov till klockan 9 imorse strax efetr väckte hon Alfons, men han hade förmodligen kunnat sova till klockan var 10!! Så vi fick sovmorgon!!

RSS 2.0