överaskningstårta!

Det var ju i Torsdags som Mogge fyllde år och på torsdagskvällarna jobbar ju jag kväll.. Men givetvis ska pappan få tårta när han fyller år, så på morgonen innan dagis efter Mogge åkt på jobbet (såklart) bakade vi tårta!

Har ni skådat något så vackert någonsinn?




fria händer såklart!

Pappan vart översakad av barnen på eftermiddagen efter han hämtat dom och alla var nöjda och glada!!

Göra smörgåstårta!

Efter jobb, hämta barn på dagis, matlagning osv, så satte smörgåstårte verkstaden igång.. Herregud vilken ångest jag hade! Var helt säker på att att jag köpt grejer till smörgåstårtorna för 1000 kronor och att det sen skulle vara äkligt..Jag grät som ett litet barn medans jag blandae ingredienser och smetade på lager efter lager på smörgåstårtorna.. Tack o Lov så kom min räddare i nöden - Emilia! Miljoner tack till dej för all hjälp!!

Det visade sej på Lördagen att smörgåstårtorna var ganska goda :)







Det räckte och vart t o m över trots att vi hade massa fina gäster som vi trugade i tårta..


även bullar och kakor så klart!


TACK!!

Tack snälla ni för namnförsöagen! Och tack till er som vill ta över.. skifft byte snart kanske:)

Nu ska jag jobba!

Svea, Selma, Dixie, Bonnie...

...Inget utav de namnen går Mogge med på till sin blivande dotter, VARFÖR? Är dom inte fina?


Magen växer och jag med den.. tyvärr! Jag mår fortfarande skitdåligt över vikten, men känner att det är bara att försöka att inte tänka på det. Jag är iallafall peppad att gå ner vart enda gram när Hon är ute! Men det tröstar inte mej ett smack nu.. Min kropp och själ liiider.

Jag börjar få riktigt ont i fogarna, både de främre och de bakre. De främre har jag aldrig tidigare haft problem med när jag väntat de andra två Macknows barnen.. men nu! Aj som fan rent ut sagt. Det känns som om jag ska tappa mitt underrede när som helst eller typ som att jag har fastnat i bildörren med skrevet.. Och de bakre gör att jag är mer eller mindre rörelseförhindrad på kvällstid :(

Det är full rulle på Henne, men även denna gång tycker jag bara att det är ett livstecken.. alltså inte särskilt mysigt utan snarare lite äckligt.

Det är alltså 3 månader kvar (3 helvetiska månader) och jag är less.. less så in i h-vete faktiskt.. Känner ingen oro över hur det ska bli med livet som 3 barnsmor, utan bara ren och skär lättnad.. Vi längtar hela familjen efter Henne och vill ha henne hos oss nyss.. Önskar dock att jag kunde överlåta graviditet och allt som hör där till, till maken eller annan frivillig.. Nån?!

Namnförslag mottages! Vi har ett par som är "kanske namn" och även de enda jag inte fått NEJ till.. men fler namn önskas! :)






Jag hoppas inte att jag missförstods..

.. i mitt inlägg om barnvakt osv.
Det enda vi önskar är lite intresse, thats it! :) Barnvakt eller lån av barn är bara en ren och skär bonus, för både mej, Mogge och barnen.. och förhoppningsvis även för den som lånar dom.



Jaja.

Ikväll och eftermiddag har bara jag och barnen vart hemma. Mogge är på Möte, så vi har passat på att städa och fixa inför helgen (Mogge fyller år imorgon och på Lördag ska han firas)
Helt sanslöst vad kvalitetstid man kan få med barnen genom att städa. Barnen älskar att vara delaktiga i allt vi gör och så länge de är intresserade av allt ifrån matlagning till städning till vika/hänga tvätt, så är dom välkommen att hjälpa. Tycker nog även det är rätt bra att börja i tid att visa dom hur saker fungerar. Alfons kan
t e x starta tvättmaskinen med allt som hör där till (fylla med tvätt, tvätt/sköljmedel och sen starta igång rätt tvätt program) och Kelly kan duka fram t e x en hel frukost till familjen, alltså sådant man måste kunna resten av livet sen :)

Jaja, kvalitetstid var det.. Mellan dammtorkning och damsugning har vi hunnit med massa hab träning och spel, käka mat och tittat på "mamma mu" så nu är det så gott som tipp topp här hemma.. ett par dagar ;)

Nu kommer snart maken, så då ska han bli servad med mat och en folkis.

Det bidde inga kalas alls i helgen...

Varken vuxen kalas igår eller barnkalas idag.. Alfons och Kelly var bjudna p å barnkalas i Busladanm idag.. men även det har jag nyss avbokat. Alfons är ju hos farfar och Kelly, ja, visst är hon frisk men jag tror inte tt hon skulle orka med 2 timmars bus idag.. Trisst, men sådant är livet.


Mogge jobbar idag, så det är bara jag och Kelly hemma.. tror vi ska tigga oss en kopp kaffe av Emilia sen.

Borde passa påatt hänga tvätt och dyligt men nä...  inte idag ..




funderingar så här på kvällskvisten..

Jag har lite svårt att släppa det här, det här med barnvakt..

För oss är det långt ifrån en självklarhet att någon vill låna våra små älsklingar en natt eller (tänk!) en hel helg och absolut inget vi tar för givet.
Dock hade vi kanske trott att det skulle finnas lite mer intresse eller vilja att umgås med våra barn, men fortfarande inget vi tagit för givet..bara trott!

Nu är det som det är och inget vi kan påverka och tjata är uteslutet! nej nej..

Men eftersom det är som det är, så sitter jag här med dåligt samvete och tänker det kanske var onödigt att "förbruka" en barnvakts dag, för ja, det känns som att man verkligen måste spara och bara fråga när det verkligen kniper.. och nu gjorde det ju inte det, alltså kanske det hade vart bäst att spara det här dygnet till en dag då det verkligen behövts.

Visserligen har jag lika dåligt samvete när vi måste be om hjälp med barnen, att be om barnvakt kan vara det absolut värsta vi vet!!

JAg fick frågan av en vän som undrade hur sällan vi skulle ha barnvakt när vi fick ett tredje barn.. 
"lika sällan som nu, ca 1 gång per år..max" Det blir liksom ingen skillnad med 2,3 eller 4 barn för våran del.

Nu, när vi har barnvakt delar vi på barnen när de har barnvakt båda två, för jag tror att barnen behöver tid på varsitt håll, men visst vore det toppen om båda barnen fick möjlighet att vara på samma ställe tillsammans och vi föräldrar fick slippa planera, köra, packa, stöka, fundera och fixa så långt i förväg som vi gör nu.


Vi vet t e x inte alls hur vi ska göra med barnen när jag ska snittas i Maj/Juni, men det börjar redan bli dags att fixa det!

jaja, svammel och dravell! Vi älskar att vara med barnen och vi har själva valt att ha barn inget snack om den saken, men man tänker ju ändå...






Tjej kväll med dottern :)

Underbart mysigt, trots att det inte var menat så från början. Mogge åkte på festen en sväng så nu passar vi tjejer på att göra saker man egentligen inte får göra - äta godis före maten, äta maten i soffan, eller snarare, mer eller mindre skippa maten för att orka äta allt Lördagsmys vi dukat upp  :)

Kelly verkar dock frisk, så jag tror jag väljer att avdiagnostisera henne, faktiskt.. men barnvakten var avbokad sedan igår och då är det så. Gilla läget liksom :)

Alfons är hos farfar och Elenor och var mer än nöjd när vi lämnade honom där över natten, pratade just med Elenor och hon sa att det INTE var sista gången de lånade honom <3



När vi var inne i stan idag hann vi med att fynda en hel del också, trots att vi bara var på MAXI och JULA.


Varsin skoter hjälm till barnen för dryga 150:- styck!!


Nackkudde en varsin till barnen att ha i bilen.


Skor: 20-25 kronor/paret på MAXI

Japp både jag och maken gillar att fynda.. dessutom fick barnen 5 nya dvd filemr att  ha i bilen för ynka 99kronor för alla :) och en hel del andra saker, de var dock på fullpris.



jaja, nu ska jag återgå till "mamma mu" och godis skålen, fort innan Kelly tömmer den!! ;)

Höstblåsor!

jahapp, Kelly vart diagnostiserad via 1177, och förmodligen har hon en barnsjukdom som kallas "höstblåsor"
Anledningen till detta är hennes svullna och jätte ömma händer, blåsa i munnen och feber.. samt ont i halsen.. Stackars liten.
Dock så ska det gå över av sej själv med lite hjälp av smärtstillande.


Så vi har bestämt att Kelly får vara hemma med oss imorgon medans Alfons får sova hos farfar och Elenor, han har längtat efter dom, så självklart får han det :)
Dom hade planerat massa roliga aktiviteter, så tråkigt kommer nog inte Alfons att ha iallafall!


Imorse efter frukosten bakade iallafall barnen chokladbollar:




innan händerna svullnade upp


olika färger och smaker ska det såklart varampå strösslet





Jag vill ju!!

jag tycker ju om att blogga, skriva av mig osv.. men jag tar mej inte tid.. men NU ska jag försöka komma igång igen! Det är ju verkligen super kul att gå tillbaka och kolla vad man skrivit förut :)


Här hemma lever livet på, trots sjuka barn (alfons sjuk mån-ons. jobb för mej Tors.
Kelly sjuk idag) ja ja, sånt är livet..

Bäbisen i magen härjar på för fullt och verkar må bra.. sämre är det med mej.. eller med vikten rättare sagt :(
 jag går upp såååå mycket i vikt att jag mår jätte dåligt av bara tanken på det. Kommer be barnmorskan om samtal hos någon för detta med vikt manin.

Maken är fantastisk och har snickrat och donat efter mina önskemål, tapetseringen fick jag ta tag i själv dock :)




Väggen i lekrummet (här var det ingen vägg tidigare)


Väggen i v-rummet.


Imorgon ska vi förhoppningsvis vara barnlediga..meeen Kelly har hög feber och värk i hela kroppen,
så det verkar inte som att vi blir barnlediga.. Det var förståa gången på över ett år som vi skulle vara barnlediga..
barnen före allt! Dock får vi se hur fröken mår i morgon, kanske, kanske.. :)

Nu har jag svamlat lite iallafall och hoppas påatt komma igång här igen :)

På återläsande!!

städa, plocka, möblera, domdera...

Vardagsrummet har ju som sagt blivit till 2 rum - ett lekrum och ett vardagsrum. det har alltså satts upp en vägg emellan.. Nu är nästan alla leksaker nedburen från de tidigare 2 lekrummen till det nya, men nästan all städning på övervåningen återstår...suck..

Kellys säng har flyttat in på Alfons rum och det är nu DERAS sovrum, ett gemensamt alltså..

Men när ska man orka göra allt klart, alltså så att det är heeelt 100%:igt?

Dessutom väntar vi besök av en granne som sitter i FUB:s styrelse och hoppas på lite ordning och reda efter det :)


Nu har hela familjen iallafall någon slags siesta mellan allt fixande och donande, alla i soffan utom Alfons som bygger med magneter på lekrummet..

Bilder kommer... när jag ids knäppa några och när all möblering är klar uppe på!

att göra 2 rum utav 1...

.. tar en jäkla tid vill jag lova!!

och särskilt med två underbara ungar som gärna hjälper till (och väldigt gärna får det också:) en gravid arbetande mamma med fogar som inte vill vara med och en trött make som kliver upp strax efter kl 04 på morgorna för att jobba.

Meeen fint blir det!
När allt är klart kommer bilder och det är inte allt för mycket kvar nu.. i helgen ska vi nog flytta ner alla leksaker, till barnens stora lycka.

Vardagsrummet är nu hälften så stort och mycket vitare, medans ett rum snart kommer att stå tomt uppe. Det trodde jag inte för några veckor sedan :)


Ja, anars lever vi och frodas. Barnen är mer fantastisk än vanligt, jag bli tjockare och tjockare  och mitt humör är sämre än det borde vara bitvis. Familjen gör det bra som står ut med mej <3 och jag försöker gottgöra mitt dåliga humör med andra roligheter tillsammans med barnen.. tack o lov uppskattar barnen det lilla och är tacksamma för att få spela spel eller hjälpa till med maten eller leka ute i snön=)


 


RSS 2.0