på väg hem

Nu sitter vi i bilen på väg hem från våran vecka i Göteborg. Har haft en bra vecka öven om Mogge åkte på matförgiftning en dag och barnen har bråkat på ungefär samma sätt som hemma. Men mycket har vi hunnit med och barnen kommer nog ta med sej en hel del mi nen hem :)
by the way....jag fick mitt begär stillat för en stund!

on the road!

1. Jag hatar att blogga via mobilen!! Nör man har skrivit klart inlägget och ska lägga till en bild så är det inte alltid det fubkar, och när man ska backa för att publicera inlägget utan bild så försvinner allt man skrivit förutom rubriken.. Nån som vet varför?
2.Vi sitter i bilen och börjar närma oss destinationen-Göteborg.. Barnen har sovit hela natten och skött sej kanon bra. Alfons sover än. Kelly sitter i baksätet och sjunger "i been waiting for this lalalalala" Själv försöker jag övertala Mogge om att vi visst behöver pka till Ullared! Jag har ju tom erbjudit honom att stanna och sova i bilen så kan jag ta med barnen in. Han har ju trots allt bara sovit drygt en timme i natt(när dimman var för tät och regnet förjävligt stannande vi och sov en stund) så han borde ju vilja sova ;) Time will tell...

packar o packar!!

Imorgon bär det av mot Göteborg för att ha en semester vecka med enbart de stlra barnen inna  skola och förskolan drar igång igen. Ebba får vara hos Susanne och härja och vi får rå om de andra två utan stress över att "pleasa" den krävande lillasystern :) Men jag pckar och packar men ändå blir jag aldrig klar! Tack o lov är det ju bara några få mil till Ullared om vi skulle glömma något hemma ;) Barnen fick lov att ta med sina födelsedagspengar för i år.. Jag tror dom klarar sej!!

var till frissan igår..

Det var verkligen dags att fixa barret igen, drygt 4 månader sedan sisst..
Före:
Efter:

Smuggelbil

Jag städade ur bilen här om dagen (kors i taket!!) och under gymmimattorna bak hittade jag två lönnfack.. Jag kan inte komma på en enda annan anledning än att de används/har används/kommer att användas till att smuggla hemligheter i...

Hoverbergs hamncafe


Egentid!

Jag har ett ganska stort behov av egentid, och med egentid menar jag tid utan mina barn. Helst utan barn alls!! Så på Måndagar förvandlas jag och Sandra till värsta slagens bil bingo kärringar. Ja jag vet, det låter skittråkigt men det är det verkligen inte. Vi hinner skratta, känna lite spänning, föra djupa samtal och fika. Handen på hjärtat så skulle jag nog kunna göra precis vad som helst utan barn och njuta för fullo. Men det blir liksom lite svårt att hitta egen tid när Mogge har oregelbundna arbetstider och jag jobbar oftast dygn, så just nu kretsar livspusslet kring att få våra arbetstider att gå ihop utan att behöva lämna barnen själva eller med barnvakt. Att få ege tid en art med Mogge är mer eller mindre uteslutet och händer sällan, max 2 gånger per år och då oftast för att vi måste uträtta ärenden eller liknande. Och med tre barn hemma ett helt sommarlov så är man rätt trött när Mogge kommer hem och orkar inte hitta på något. Dessutom bor vi så avsides så det blir långt att åka för att hitta på något..
och vad jag ville ha sagt med  detta? Inte en aning!! efter bingon smög jag och sandra runt och tjuvkikade på hus..

nattens sämsta beslut!

Ebba sov som en kratta inatt, gnål, gnäll, gråt och skrik om vart annat. Vid kl 03 tog jag det sämsta beslutet på länge.. Jag bar henne till våran säng i tron om att hon skulle somna där. HA!! Det gjorde hon verkligen inte. Näpp, där låg hon och surrade och gosade med oss som faktiskt ville sova. "pappa, pappaaa, titta tutte, gooooos, tack tack bla bla bla bla...." WTF soooooov unge!!
Men det är klart, hon har inte sovit en enda gång i våran säng sedan hon var två veckor gammal, hon vet väl inte hur det funkar.. tack o lov!! Nä det var då absolut sista natten någonsinn hon fick chansen att sova i våran säng. Punkt!

Innom loppet av en kvart...

...
mannagryn..

Bakis nanny!

När jag klev upp imorse var frukosten framdukad och kaffet  var klart, barnen var påklädda men  maken var inte hemma.. Däremot var S här och hade hand om barnen så jag fick vara bakis ifred ett tag. Mogge var på väg till Rättvik tydligen..
Jag slår ett slag för bakis nannysar!

jag hade kul igår!

Japp bättre sätt att fira i  3 veckor semester kan man knappast få. Det började med lite förfest hos Carro och avslutades på holmen. Dockr jag lite besviken på min lätthet att bli berusad nu för tiden. Tål inget och drack vatten sista timmen. Svagt, jag vet!!
maria var också med men fast ade inte på bild tydligen..

jag tänker inte sätta fler barn till jorden!!

Men ibland känns det som att det är meningen att vi ska bli en "familjen annorlunda"..JAG VÄGRAR DOCK!!
Det är nämligen så att jag och maken har verkligen inga problem att bli gravida. snarare tvärtom! Och det är inte alltid possitivt så attt säga.. Vi har blivit gravida inte mindre än 7 gånger- 3 barn, ett missfall och resten kan ni räkna ut själva antar jag? De oönskade graviditeterna har alla skett då vi faktiskt använt preventivmedel. Så som sagt är det inte alltid kul att bli gravid bara av att tvätta våra underkläder i samma tvättmaskin.
Nu sedan Ebba kom (över ett år alltså) så har jag försökt att få en koppar spiral insatt (det preventvmedlet som faktiskt har fungerat) MEN det verkar vara ett näst intill omöjligt uppdrag att få tag i någon som kan hjälpa mej med detta. Det ska helst göras på kvinnokliniken i Östersund så att jag kan få något lugnande, dom får man aaaldrig tag på och när man väl får tag på dom, så sätter dom endast i spiralen när jag har mens, helst på min femte mens dag. EN dag i månaden alltså?! När den jävla femte dagen infaller varje månad är det ingen som vet eftersom mensen inte är exakt varje månad, så att boka in en tid är uteslutet. Så jag ska ringa varje månad för att se om dom har en tid åt mej.. hitintills har dom inte haft någon.. så jag beslutar mej tillslut att låta min lokala barnmorska göra det och ringer dit.. Semester... suck.. så jävla kul med ballong dansen är det inte!! Tips någon eller någon som kan göra det svart?? bara jag får en  redig fylla så kan jag nog överleva ;)
dom må vara de tre finasre ungarna i världen, men tre är mer än nog!!

I kväll blir det utgång!

Just sitter jag på jobbet och här ska jag vara tills klockan 18 ikväll. Efter det bär det av till Carro där det blir lite förfest innan vi åker till Fröjdholmen. Riktigt kul ska det bli !!
Igår hade barnen lite pool party hemma på våran gård med sina kompisar.. Varmt och roligt.

pms + tandvärk = skitdålig kombo!

Självömkans dag har vart här idag..
Det var världens mest synd om mej pga: världens bråkigaste barn, dom var minsann aldrig sams, vad jag än gjorde för dom så gnälldes det. Vädret var skit och jag hade både tandvärk och mensvärk.. Jag grät och barnen bråkade! Men, rätt vad det var så tittade solen fram och det blev varmt. SOMMAR VARMT!
Mensvärken försvann, tandvärken botade jag med ipren, barnen började leka och jag vart glad.. "Av med kläderna här skall badas!" ropade jag. Barnen var inte sen att haka på den iden. Sen hade vi en toppen eftermiddag ute på gården.

skit unge!

Jag råkade gå på toaletten utan Ebba, det kan ha handlat om ca 3 minuter och nör jag kommer ut från toan har Ebba hunnit med att riva ut bomullspadsen OCH hömtat sej en godispåse i skafferiet.. inte konstigt hon var så tyst.

walk of fame!

God morgon..
Här sitter jag på jobbet med en nybryggd kaffe och ska snart göra min sista walk of shame på 3 veckor. När jag på Torsdag morgorna slutar kl 06.30 så orkar jag varken sminka mej eller låna duschen.. Dessutom åker jag hem i samma kläder som jag kom i igår. Så när jag korsar den mysiga innergprden på jobbet för att komma till bilen så tror jag att varenda granne tänker typ "jahaaaja undra vart hon sov i natt då?" Så nu är det bara Fredag till Lördags dygnet kvar se  har jag 3 veckors ledigt igen...

Magi!

Jag är lite svag för trolleri, går igång på karlar med hög hatt och mantell, jag är lättlurad och man kan lura i mej det mesta.Det erkänner jag! Men när någon kan trolla på riktigt då blir jag hänförd! Snälla S har nämligen lyckats förtrollat min rest skatt på ca 5500:- till 800:- rätt ner i plånboken!
Det tackar jag för ♡

Kelly är frisserad.

Japp nu har Kelly för första gången vart till en riktig frisör. Det gick jätte bra och hon vart så fin även om hon allra helst ville att frisörskan skulle använda trimmern så vart hon också nöjd... FÖRE:
EFTER: 

Nu är det bestämt!!!

Ebba har fått plats på förskolan, så inskolningen av henne kommmer att ske samma vecka som skolan börjar.
Det ska bli skönt att få lite distans och kunna något ifred mitt på dagen, även om det bara är 115 timmar i veckan till att börja med.
idag ska Kelly på sitt allra första frisörbesök, tidigare har jag klippt henne och det är sällsn jag har lyckats få det bra.. Kellys frilla just nu:

än är jag inte död..

.. jag bara luktar så!
helvete, jag är helt väck efter att ha sprungit efter Ebba.. Svetten lackar bitvis och jag förundras över att jag kan vara så fet
trots att jag har en 1 åring som ALDRIG är stilla.. Aldrig!! Hon är överallt, helst samtidigt och hela dagarna.. jag med för den delen
för man kan ju inte släppa henne med blicken, någonsinn.
Dessutom har ju vi valt att inte barnsäkra huset mer än med trappgrind. smart!! Med de andra två barnen har det fungerat bra och de har ganska snart lärt sig att man inte får vara i köksskåp, på toaletten, i toaletten, ute själv, and soo on... Ebba revolterar som den värsta 14 åringen.. och lyssnar inte alls och skrattar gärna när man säger åt henne..suck.. jaja.. antar att hon snart kommer att fatta att "neeej Ebba!!" betyder just det och inte att hon ska släppa blomkrukan i golvet och springa in i köket för att sätta på micron..

SIII

jag har skaffat mej en ny mobil, jag har liksom inte förstått hysterin kring dessa moderna saker först NU!
Nu när jag har min samsung galaxy SIII så förstår jag inte hur jag har klarat mej utan just den tidigare!
Visst hade jag en smartphone innan också, men förstå skillnaden:)  så detta var bara ett provinlägg för att se om det funka att blogga
från den..

Regn!

Det råder väl inte direkt några heta diskutioner hurvida bra elller dålig denna sommar vart?
Jag antar att vi kan vara ganska så rörande överens om att det vart en skit sommar, väder mässigt.

Men nu är det så att jag är less på detta regnande! Jag vill ha en sommar med bad, blomplockning, picknickar, solbränna, promenader, and soo on...
Sommaren är snart slut och vi har knappt hunnit med något av det ovanstående. Eller jo, allt har vi hunnit med men långt ifrån den mängd jag/vi önskat och absolut inte i solsken alla gånger.

Ja, nu har jag vart lite pessimistisk, nu ska jag återgå till min possitiva sida :)


Fredag!

Jaha..
Då var det Fredag då och jag är ledig hela helgen, det händer ju bara 1 helg per månad så rimligtvis bör jag ju njuta av detta va?
Helt ärligt, så vet jag inte riktigt...
Det kommer säkert bli en bra helg, men just nu känns det som jag lika gärna hade kunnat jobba.

Jag gillar att jobba helt enkelt :)






Beroende!

Allvarligt!?
Jag har verkligen inte alls svårt att bli beroende av saker och ting.. Uppenbarligen!
"songpop" & "Ruzzle" that my cup of tea ;)Jag är inte bra alls på något av det, men ack sååå roligt!



Annras idag har vi vart och handlat, alla barn stannade hos gammelmomman, 75 år ung, med diverse kremper och  hjärtproblem men vill ändå låna alla barn emellanåt, DET kallar jag krutkärring ;)
Som sandra säger; "hon kommer överleva oss alla"   <3

Igår var det kalas, E fyllde år och där bjöds det på värsta festmåltiden innan det var dags att åka på jobbet :)

Nu ska jag krypa till kojs och onvänta morgondagen.


Var verkligen Alfons så här liten för 1 år sedan?


RSS 2.0