Jag undrar ja..

Jo det jag undrar över är omm Kelly kommer att sova för natten eller om hon kommer att vakna för kl 21..? MEst troligt så kommer hon att vakna före kl 21 om jag känner henne rätt;)
MEn jag har gjort allt som står i min makt för att hon eventuelt ska sova för natten, jag väckte henne redan kl 16 när hon låg ute i vagnen och sov, roade henne på bästa möjliga sätt, i nästan 3 timmar lekte hon och var glad att hon kunde sitta och leka. Men slog tröttheten till, det enda som dög var att jag bar henne runt, runt i huset för att titta på alla olika julbelysningar som hänger/står i våra fönster. 19.30 tiden var hon så trött och gnällig att jag gjorde välling till henne som hon åt upp och somnade sen i mitt knä, så nu har hon legat i sin säng och sovit i drygt en timme och jag sitter och väntar på att hon ska vakna (hoppas naturligtvis att hon sover ett bra tag till så att även jag hinner sova i några timmar)..

Jag har iallafall slutat helt att amma henne nu!!! DEt känns riktigt skönt faktiskt. Mestadels så att jag får göra min efterlängtade operation snart, eftersom att man tydligen inte fick opereras medans man ammade, så valde jag därför att sluta!
Men det var ovant att gå på stan med henne, förr har de ju bara vart att hänga fram en tutte för att ge henne mat så var hon nöjd, men nu var det ett riktigt projekt för en ovan vällings givare.
När hon vaknade på stan så var jag hungrig och tog förgivet att Kelly också var det och valde därför att gå och äta på Mc Donalds eftersom att jag vet att dom har en mikro där som man kan värma barnmat i. Jag tog fram min pulverdosserare och skulle blanda i ordning vällingen, hmm vart hade jag tänkt att få vatten ifrån då?! Inte hade jag någon 5 kr så att jag kunde gå in på toaletten för att hämta vatten och inte hade jag någon lust att ställs mej i den super långa kön heller för att be om lite vatten. Nähe, då får hon väl klara sej tills vi kommer på Ö&B då tänkte jag, så kan jag "synda" och ta varmvatten direkt ur kranen och få varm välling på det viset. Väl på Ö&B så visar det sej att det bara finns kallvatten på deras kundtoalett, men va faan!! Ledsen Kelly men du får äta kall välling idag. Jag hade ju i nget annat val än att ge min(vad jag trodde) vrålhungriga dotter kall välling. MEn när vällingen  väl var färdig blandad och klar att äta, fast den var kall, så var hon ju naturligtvis inte hungrig utan mer trött..Så hon fick somna i bilen och var ju nöjd med det..Jaja, jag har iallafall lärt mej att jag ska ta med en termos med varmvatten i nästa gång jag lämnar hemmet med Kelly..  :)

Kelly har iallafall vaknat och jag har vart upp till henne 2 ggr sen jag började skriva, men ikväll tänker jag inte ge med mej! Hon ska få ligga och skrika och på det viset trötta ut sej, så att hon somnar någon gång och lär sej(förhoppningsvis) att göra kväll tidigare än 22-23 tiden på kvällen.. Det kanske låter mackabert att låta sin lilla dotter ligga och skrika bara för att hon ska bli trött, men så länge hon håller mej vaken hela nätterna så tänker jag prova allt vad som bara finns att pröva tills dess att hon sover en hel natt, eller åtminstonne bara vaknar var 3:dje timme!!  ( jag går ju naturligtvis upp till henne i mellan åt)...

Nu ska jag titta på en film och lyssna på barnskrik, kan det bli mysigare =(

Kelly sitter!

Japp nu sitter Kelly själv, inte särskilt stadigt än, men det kommer nog  snart:)

Kelly tog iallafall en "liten" tupplur på 5 timmar i morse ute i vagnen!!  Från 8.30-13.30 typiskt när man inte har enmassa måsten, för på 5 timmar skulle man kunna hinna med riktigt mycket..

När jag hämtade Alfons på dagis igår så berättde hans "favoritfröken" att dom fått julbord till lunch, åhh vad gott och lyxigt tänkte jag, men tillsaken hörde att Alfons BARA ätit potatis! Herre gud! Måste lära han att när man blir bjuden på julmat så ska man äta av allt, förrutom det äckliga då förståss;) Dom hade varit tvungen att gå in på skolan för att hämta mer potatis eftersom att det var tydligen det som var godast på hela bordet i Alfons mening..Go knul, han är billig i drift han...

Jul papper är funnet!!

Ha ha, jag hittade jul papper så nu ska jag slå in lite klappar! Fast jag har nästan inga ettiketter istället, så slår jag in alla så vet jag inte vems som e vems sen..Hmmm vad ska jag hitta på då rå? Får väl slå in dom som jag e säker på att jag kommer ihåg då...

Kelly har iallafall sovit snart 4 timmar ute ivagnen, det kanske inte är så konstigt at thon inte sover på natten när jag tänker efter:/ fast hon brukar ju inte sova fullt så här länge på dagen..Hmm måste kolla att hon andas...

...Hon andades *pusst*.  Hon e väl bara väldigt trött, och det kan jag ju förstå med tanke på hur hon var inatt..

Nä nu ska jag slå in nåra klappar!!

Göra lös..

När var jag så här göra lös sisst tro?? Jag har inget att göra, absolut inget! Mogge sover så jag har ingen lust att börja hammra upp tavlorna som sk aupp, Kelly sover så jag har ingen Kelly att leka med, Alfons är  på dagis, maten är redan klar för dagen, tvätten är stoppad i maskinen, tvätten som hänger har inte torkat än och går därför inte att vika in, julpapperet är slut så jag kan inte slå in sissta klapparna..så vad gör man?!


...Jag tror att jag går och väcker Mogge så har jag nån att röka vattenpipa med;)
Inget farligt i pipan, bara lite lakrits tobak, som det inte är nån nicotin eller tjära i, Melass tobak tror jag det heter...

Ja det gör jag..

Vad lustig man är..

Eftersom att Kelly är ett "kräkbarn" så är det inte ovanligt att jag har lite av hennes kräk eller säckel i håret. Och sen jag vart två barns mamma så har jag inte tid att tvätta håret 10 gånger om dagen direkt, men som igentligen skulle behövas,  så jag går alltså mestadels av dagarna med hennes kräk i håret (alltså bara lite i topparna, inte fulla huvudet) och låtssom som att det inte finns där, och det lustiga är att det gör mej inget heller. Jag har väl blitt van skulle jag tro..MEn igår när Alfons åt yogurt till kvällsfika och råkade kleta lite yogurt i mitt hår, då jäklar  fick  jag bråttom in i duschen, för vem vill ha yogurt i håret?! Så alltså har jag tydligen hellre kräk i håret än yogurt!! så är det..

Nu är iallafall Alfons lämnad på dagis och Kelly sover ute i vagnen..Jag ska ta och sätta upp lite tavlor på väggen på våran gudotter Engla, som även är Alfons kusin, sen ska jag lämna min önskelista till min alldeles egna tomte Mogge som sen ska bege sej på stan, på jakt efter det jag skrivit ner på listan..Hoppas att jag får allt som står där;)
När jag var på stan igår så passade jag på att lägga undan lite kläder jag vill ha så att han skulle få det lite lättare för sej idag på stan, men sen om jag får det eller nåt annat det visar sej på julafton :D...

NEj nu  är det färdigt suttet här för stunden, nu sk jag göra nåt vettigt..


trött!!

JAg är så trött att jag lätt och ledigt skulle kunna somna här på datastolen, lägga ner huvudet på tangentbordet och bara sova! Men ett litet problem som skulle kunna hindra mej från det är Kelly, som sitter här hos mej och tuggar på min hand och surrar. Hon har nästan nyss vaknat och känner säkert inte alls för att sova nu om jag känner henne rätt.  "Sova, det får man göra i graven", som man brukar säga. Jag inser precis att det är en mamma, med två små barn, varav ett av barnen inte sover på natten, som har skrivit det citatet.. Så måste det vara!
Kelly har inte sovit en enda hel natt sen den dagen hon såg ljuset för första gången. Hon har valt att bli en sån tjej som bara sover ca 20 minuter i stöten, om det inte ä mitt på dagen och hon ligger ute i vagnen vill säga, för då kan hon minsann sova. 4-5 timmar om det vill sej väl:/
Kan ju dessutom inte gå och lägga mej nu, nu när snart andra avenyn börjar! Hur skulle det se ut?!
MEn snart har Mogge semester i 2 veckor, och då kanske man har någon att dela dessa kvällar med, det vore skönt att ha en Mogge som jobbade dag ibland istället för ständig kväll.. Men man kan ju inte få allt här i världen heller...

Imorgon ska jag nog ta det lugnt, elller så lugnt som det går så här en vecka före jul:)
Idag sprang jag ju på stan och letade dom sissta julklapparna, med en Kelly som visade sej ha feber (upptäckte det när jag kom hem) jag som trodde att den var över :( stackars barn..
Och sen var det bara att springa på dagis och hämta Alfons, hem, laga mat, sanera efter middagen, leka, ta hand om två gnälliga barn, lägga den mindre, göra kväll på den större, lägga den större, ta upp den lilla( som sov så länge som 1timme!!), och nu sitter vi här och väntar på Andra avenyn..
Jaja, nya tag imorgon!!

Fika buffe!

Vi var på stan igår efter att vi hämtat igen Alfons hos moffa (där det hade gått super bra) och tog en fika buffe på Lime, åh herre gud så gott det var!! Mycket att välja på och bara gott dessutom, så det vart dagens middag det;) Man måste väl få unne sej ibland va?! Mycket , mycket konstigt att jag aldrig går ner alla gravid kilon som jag la på mej, kan inte förstå;) MEn man får ta nya friska tag på Måndag..HAHAHA, trodde jag på det själv eller!!
JAg lär nog få drass med dom här kilona tills... ja tills när då?? mest troligt hela livet, som det känns nu..Hellre lyckligt fet än olykigt mager : D Där fick jag till det..
Och Mogge har ju inte haft nåt att invända, tack å lov!! Han är så snäll, hur jag än ser ut så säger han nästan varje dag att han tycker att jag är världens vackraste, det får mej att känna att det kanske inte är nån jätte brådska att gå ner, huvudsaken att jag inte går upp nåt mer så får jag vara nöjd... Men nån vacker dag så vill jag kunna känna mej smal och vacker också..
Färdig tjatat om vikten!


Tack å hej!

Lucia dagen..

Luciadagen började ju så mysigt på alla sätt, med luciatåg på dagis där Alfons var pepparkaksgubbe och Kelly fick vara lite lucia med pepparkakor, lussebullar och kaffe...
Men sen satte helvetet igång=( Klockan 13.00 hade Alfons tandläkartid (första rutinbesöket som vi var kallade till) Alfons var jätte trött eftersom att han inte hunnit sovit något på dagen och ville inte alls sitta still i mitt knä för att lyssna på vad tandläkaren sa. Tack och lov så skulle dom inte in i munnen och titta utan det var bara information (som vi för övrigt redan hade fått en gång på föräldragruppen, men men..)
Sen klockan 14.00 så var det sprut dax för för BÅDA barnen, För Kelly gick det bra, men Alfons vart ledsen, han var ju tvungen att ta sprutan i armen, för första gången och det gjorde ONT!!
När vi kom hem klockan 15.00 så var barnen heeelt utmattade så båda somnade och sov i flera timmar båda två. Då städade vi hela huset, med dammtorkning och allt!!
Mogge fick vara ledig den kvällen för jag kände inte alls för att ta med båda barnen själv på både
 spruttagning och tandläkartider..
Och gud bevars att Mogge var hemma på kvällen, för Kelly hade JÄTTE ont där dom tog sprutan och kunde inte alls sova utan bara skrek=( och eftersom att Alfons sov till kl 17 så var ju inte han trött först klockan 22 och jag var ju trött som vanligt med tanke på att KElly Aldrog har sovit en hel natt utan att vakna ca 10 ggr..Så det var skönt att ha nån att dela den kvällen med..


JA det var den dagen det...  ;)

Fy fasen vad kallt!!

Jag och "grannen"  var ut och gick efter vi hade lämnat dom större barnen på dagis nyss. Hade tänkt att gå dubbelt så långt, men eftersom att jag är så sen med att inse att det faktiskt är super kallt ute, så fick jag avvika när vi gick förbi infarten till oss=(
JAg som ändå tyckte att jag pälsat på mej ordentligt med långkallsonger, underställströja, tjocktröja och jacka (ja, byxor naturligtvis också..) MEN ingen mössa och bara ett par jumpaskor,.Så för att skylla mej själv så skulle jag kanske igentligen ha gått den sissta biten också så att jag kanske lär mej nån gång att klä mej riktigt..

Jag ska önksa mej en sån där täck kjol av Mogge i julklapp tror jag, eller varför inte ett par täck byxor..? Nåt som värmer mitt arsele när jag är ute iallafall;)

..Och en mössa som värmer mitt kloka huvud!!


Ibland mår jag så illa..

Ja det finns vissa saker som verkligen kittlar mej på kräknerven! Eller ganska många saker, men här är ett axplock:

*Spindlar ( i alla former och storlekar, tom lyckospindlar är äcklig)
 
*Kräk ( mitt eget är värst!!)

*Möggel på mat (ja måsta jag säga mer..)

*Nalle Puh  (Herre guuud villken överskattad björn, han e ju dum ju!)

 *Barnprogram på vuxenkläder, som tex Snobben och hello Kitty ( Jag tycker det e sjukt att jag och mina barn ska ha möjlighet att ha samma motiv på kläderna om jag skulle villja, nej barnkläder på barn tack!)

 *MEN framför allt är det alla dom som kallar sina och andras barn för prinsar och prinsessor!!! Herre gud, har ni hört nåt så irritersamt?! Det har då inte jag iallafall.. DEt är väll varken gulligt, tufft eller sött på något sätt.
Nej jag tycker det e hemskt, rent ut sagt!
HEmma hos oss bor det då inga barn med blått blod på någe sätt, bara helt vanliga, super söta barn, som INTE är släkt med kungen eller drottningen, och bör därför inte kallas för prins eller prinsessa! Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra, det e ett som är säkert.. Jag tror att jag tycker att det e lite töntigt faktiskt, och att det är där skon klämmer...Ja det tycker jag! Nu har jag bestämt mej för det..

Med det sagt så säger jag go natt och vi hörs eventuellt imorgon..

Big girls dont cry..

Ja så heter Alfons favorit låt! MEn det duger även bra med Mange schmidts "jag talar ut",  Keano Wests "stronger", Gwen Steffanis "sweet escape" och så har vi den förbannnade gummi björnen (som Sandra bara var tvungen att visa han) ;)..Men allra högst i topp ligger nog mammas "imse vimse spindel". Med andra ord så har INTE jag och Alfons samma musik smak.. KElly, hon lyssnar på det som erbjuds!
Mogge sa häromdagen att vi MÅSTE börja presentera Alfons för hård rocks världen snart!! Ska han säga som lyssnar på Spice girls och Brittney Spears ;) Eller..?

Kom å tänka på det här nu när Alfons står och stirrar in i tvn, när dom spelar "big girls dont cry" med Fergie och är helt okontaktbar..



Jag håller fortfarande bara på att "öva" på att blogga=)

Jaha, då ska vi se om jag lyckas...

Det här är alltså den stooora premiären..
Ska se om jag lyckas komma nån vart med detta bloggande..(?)
Finns inte några som helst garantier för att jag lyckas få fram nåt vettigt, men försöka går ju ;)


Vi börjar helt enkelt så här, så får vi se vart det slutar...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0