HalloVin!

Nu har jag jobbat klart för den här veckan och dagen till ära har jag köpt ett par flaskor vin och vi ska väl ta oss ett glas var till Idol ikväll =)

Annars så jobbade jag 12 timmar igår och sov hemma hos mamma eftersom jag ändå skulle upp och jobba på frösön idag, skönt att sova borta, men ännu (mycket) skönare att komma hem!

Idag efter jag kom hem från jobbbet fick barnen middag och efter det täljde vi till en pumpa medans barnen tittade på och åt godis.
När den var klar tände vi ljus och stälde ut den på bron



När vi skodat klart våran vackra skapelse åkte vi till Åsarna och tände en lykta på barnens gammelfarfars grav


Kelly håller reda på lyktan vi ska ta med på graven.. Jag har pyntat lite med spindel nät och svarta och oranga ballonger.. Är det halloween så är det!



När jag på vägen dit försökte så gott jag kunde att berätta att gammelfarfar var död och att det var vid hans sten vi skulle tända ett ljus frågade Kelly -"Tända ljus gammelGörels sten åsså??"
Jaha då var det bara att få dom att förstå att det var en annan gammelfarfar, alltså Mogges farfar och inte min farfar..Inte så lätt!!

När vi var framme förklarade vi även att gammelfarfar låg under gräset och sov, då ställer sej Kelly och hoppar på gräset och säger "jag hoppar på gammelfarfar" =D Skit unge!! Jag talade om att man inte får hoppa på dom som sover, då förklarade Alfons att man bara får gå på gammelfarfar.. Svårt det här med döden och barn..


Efter vi var klara där intog vi middag på Skicenter och barnen fick glass..

Nu sover dom och jag väntar på Idol ska börja.

Hem skickad!

Pga barnbrist på jobbet vart jag hem skickad en och en halv timme efter att jag börjat och när jag ändå var i stan passade jag på att ta en sväng i jakt på fler klappar!

Så nu är alla utom en klara (iprincip).. Tråkigt, men rätt skönt, fast mest tråkigt..

Jag har tillochmed köpt julkläder till både mej och Kelly, Alfons får ha bröllops kläderna och Mogeg får jag väl släpa med på stan någon dag för att leta till han... Fast han har iofs massor av snygga skjortor och slipsar..

Undra om det går att börja slå in julklappar fast Alfons är hemma?! Det kan vara värt ett försök så jag får bort högen med grejjer från hallen.

Jul handlingen fortsätter =)

Idag har julklapparna som jag jobbade med (läs: jävlades med) i massor av timmar, förra veckan kommit och jag hann dessutom med att köpa ännu en varsin julklapp till mina barn idag innan jag åkte hem från jobbet.. Jag älskar att jul handla!!

Imorgon ringer klockan redan klockan 05.30 och jag antar att inte en djävul är avundsjuk på det.. Men jobba bör man annars...blir man fattig...  ?

Nu ska jag gömma undan julklapparna utifall det skulle komma någon mor eller far förälder till barnen.. Då är det trisst om dderas klappar ligger öppet i hallen =)


Barnen tröstar Mogge som inte fick (inte ville) förlja med på barnkalas.. Han var inte bjuden. Tur att barn är lätt lurade ;-)

Mysdag...

.. Om man bort ser från jobbet då ;)
Jag jobbade visserligen bara till klockan 13, men ändå.

Efter jag kommit hem åkte Alfons och Mogeg in till stan för att umgås med en kompis och jag gick och hämtade KEllan på dagis.. (Alfons får vara hemma tills han kommit igång riktigt med andningen och medicinen)

När vi kom hem från dagis var Emila och hennes barn här och fikade med oss, en stund senare åkte vi till Dollar för att påbörja julklapps handlingen.. En del vart klara, men i år känns det som om alla nästan redan är klara..Skönt men rätt tråkigt också, tur att man har sina egna barn att handla till åtminstonne =)

Hittade naturligtvis en hel del hem också!

Efter shoppingen åkte vi till en resturang i Svensta och käkade met och sen hem hit igen för att slappa lite i soffan. Nu har Emilia med barn åkt och Mogge och maken kommer nog snart hem


kellys roligaste min på länge=)


Far och son


Alfonstränar/leker på barn hab.


pankaks monster!


goooos!


Nu ÄR det Fredags myyyys...


...hoppas inte föräldrarna stör..trallalaaaa!

En natt på sjukhuset.

redan igår när Alfons vaknade var han jätte hostig, inte slem hosta utan mer "gubb hosta". Han traglade sej genom dagen, men på eftermiddagen var han så ansträngd i andningen så jag ringde 1177. Dom tyckte vi skulle avvakta lite men vart han inte bättre skulle vi komma in på en gång. Han vart inte bätter så jag och Alfons åkte in vid kl 18. Vi fick komma in på en gång och dom kollade syrehalten och Alfons var exemplarisk.



Efter han blivit undersökt vart vi förpassade till ett rum och väntan på en doktor började



Tillslut kom diktorn och hon konstaterade rätt fort genom att ta av Alfons tröjan och kolla på hans andning, att det var astma han hade..Inte konstigt att han hade svårt att andas!

Efter ännu ett tags väntan kom en annan sköterska in och vi försökte att få han att inhalera luftrörs vidgande genom en mask. Alfons var helt panik slagen och jag förklarade för henne att han var autistisk dessutom. Då visade det sej att hon hade en vuxen son som också var autistisk.. Innan vi hade fått i han inhalationen som varade en minut grät både jag, Alfons och sköterskan.. Det är inte roligt att krampaktigt hålla sin son som är så rädd att han knappt kan andas.



Men eftersom han trots allt fick i sej det, så hämtade sköterskan en glass till honom



en stund senare kom doktorn igen och lystnade på lungorna, då visade det sej att medicinen han andas i sej inte hjälpte och hon rådde oss att stanna över natten.
Vi fick eskort till barn avdelningen där vi fick rum, fika och varsin skjorta att sova i



Alfons ringer till pappan, moffa och Sandra och medelar att vi ska sova på "kushuset"



Varannan timme hela natten har dom gett Alfons luftrörsvidgande. Dom trodde att dom skulle kunna göra det medans han sov, men det gick såklart inte. Så vi har vart vakna väldigt mycket i natt och dessutom kom inte Alfons i säng först 22.30 igår p g a ... ja, ni vet ju hur fort allt går på akuten..
Och varje inhalering han skulle göra vart såklart en kamp för att få i han det. Det gick bätter än vad det gjorde på akuten, men ändå var det jobbigt och slitsamt för framför allt Alfons.



Frukost serverads på morgonen, men Alfons hade ingen matlust alls och åt varken gröt, fil eller nypnsoppan.


Härligt med tv på rummet!

Det fanns ett lek terapi rum med massor av leksaker, där spenderad vi dagen förmiddag





Vid 11 kom läkaren och undersökte Alfons och gick igenom hur medicinerna han skulle ta hemma fungerade.


Alfons fick 2 olika mediciner som han inhalerade innan vi vart utskrivna.

Sen åkte vi på apoteket och hämtade ut hans egnna inhalator samt de 2 olika medicinerna som han ska ta här hemma nu- en vid behov och en i 3-4 veckor.. Sen får tiden och ett läkar besök utvisa om det är förkylnings astma, barn astma, allergi astma eller liknande..

När vi kom hem hade vi besök och Alfons kämpade på så gott han kunde.
Här hemma var han jätte duktig att inhalera!!




Det vart ett väldigt långt inlägg det här!

Nu ska nog jag läsa bloggar och lägga mej tidigt ikväll för att orka jobba imorgon!

Över förväntan!

Idag gick det jätte bra att jobba=) Jag som vart så nervös för det.. Inte för jobbet i sej, men en del utav det. Nämligen förflyttningarna av "brukaren" han är både större och tyngre än mej, så det jag var rädd för, var att tappa honom eller att jag ramlar och han faller med mej *mardrömm*
Men det gick som sagt jätte bra och jag känner mej nöjd och trivs jätte bra med både jobb och kollegor.. MEn lite till vill jag såklart känna mej för innan jag bestämmer mej för att jag verkligen klarar av det.

Nu håller Mogge på att duschar, jag och barnen är redan klara för att åka till Vigge och äta mat och ha trevligt!

Just ja!

Glömde att raportera hur det gick på hab. igår!
Det gick kanon bra och Alfons tyckte det var jätte roligt och vart stolt som en tupp för varje övning han klarade!
Man märker även att promptarna fungerar, för då hinner han inte riktigt förstå att han inte kan innan han har klarat av det =)
Roligt hade han iallafall och ville inte därifrån efter en timmes "lekande" =)

Snart blir det Fredagsmyyyys!

Idag jobbar jag som assistent till klockan 12.30 och efter det ska jag in på stan en sväng för att hitta pressent till Ellen som fyllde år härom dagen.

Ikväll har vi fått en inbjudan om att komma på tacobuffé i Vigge bygde gård, så dit åker vi en sväng =)
Imorgon är det kalas i busladan och på Söndag vet jag inte alls vad vi ska hitta på.. Något blir det nog, men vad?!

Ha en bra dag alla!

Ush!!



This is A TRUE STORY AND IF YOU DON'T PASS THIS ON YOU DON'T HAVE A SOUL!!!
My name is Chris , I am three, My eyes are swollen.. I cannot see. I must be stupid, I must be bad, What else could have made, My daddy so mad? I wish I were better, I wish I weren't ugly, Then maybe my mommy, Would still want to hug me.
I can't do a wrong, I can't speak at all, Or else I'm locked up, All day long.
When I'm awake, I'm all alone, The house is dark, My folks aren't home. When my mommy does come home, I'll try and be nice, So maybe I'll just get, One whipping tonight. I just heard a car, My daddy is back, From Charlie's bar. I hear him curse, My name is called , I press myself, Against the wall.
I try to hide, >From his evil eyes, I'm so afraid now, I'm starting to cry. He finds me weeping, Calls me ugly words, He says its my fault, He suffers at work.
He slaps and hits me, And yells at me more, I finally get free, And run to the door. He's already locked it, And I start to bawl, He takes me and throws me, Against the hard wall. I fall to the floor, With my bones nearly broken, And my daddy continues, With more bad words spoken.
'I'm sorry!', I scream, But it's now much to late, His face has been twisted, Into a unimaginable sh ape. The hurt and the pain, Again and again, O please God, have mercy! O please let it end!
And he finally stops, And heads for the door, While I lay there motionless, Sprawled on the floor.
My name is Chris , I am three, Tonight my daddy Murdered me. And you can help, Sickens me to the soul, If you read this, And don't pass it on. I pray for your forgiveness, You would have to be, One heartless person, Not to be affected, By this Poem. And because you ARE affected, Do something about it!
So all I ask you to do, Is pass this on! IF YOU ARE AGAINST CHILD ABUSE! Post this as 'Daddy ... It hurts' If you do not send this to everyone you know Then you obviously don't care about child abuse.
At first I thought this was just a chain letter And I wasn't going to send it either, But now I realize that this is an important situation.
At least 5 children each day from around the world die from child abuse!!!! This happens across the board, no matter how much money they have or their ethnicity.
Please help.
Kopiera detta & lägg in på era bloggar oxå!




Världelöst på tv!

Idag är verkligen den dagen i veckan med färst program att se på tv:n!

Det finns inget att se på, verkligen inget!!
Mogge hittar alltid något att se på, som han gillar på Discovery, men jag då?! Varför görs det inget för mej att se på, på Onsdagar?!

Och det är ínte direkt så att jag har massa annat vettigt att göra heller, tyvärr!

och här händer det inget roligt...

..förutom Kellys frisyr då förståss!!


Ett hår med mer egen vilja får man leta =D
(det kanske var limen som gjorde det;))

Barnen har varit himla go och mysiga med både varandra och med mej sedan jag kom hem idag..


Söt ungar!!

Nu ligger barnen i deras sängar och imorgon väntar hab. den första riktiga "kurs" dagen för Alfons.. Spännande!!


jobb.

Jag hinner inte med så mycket annat än jobba just nu.
Igår jobbade jag förmiddag som assistent och efter middagen på dagis. Idag ska jag först jobba på dagis och sen jobbar jag som assistent ikväll. Eftersom jag jobbar till klockan 21 ikväll och börjar jobba igen klockan 9 imorgon bitti, så känns det onödigt att åka hem, så inatt sover jag hos mamma.

Lite nervös är jag inför hur det ska gå att jobba själv på Fredag!! Men det går säkert bra, det är ett himla kul och givande jobb och det brukar ju lösa det mesta =)

Jag har iallafall lämnat barnen på dagis idag och på vägen passade jag på att ta lite bilder:










Segt.

Igår var det så segt att komma in på publishme.se, så jag sket i att blogga!
Idag däremot verkar det gå betydligt mycket snabbare, tack och lov =)

Igår var vi iallafall och levererade spjälsängen somen kvinna köpte av oss från Blocket och när vi ändå var i Hallen bestämde vi oss för att åka in och handla på MAXI. På MAXI har dom ju ett lekrum med personal och Alfons ville stanna där och leka med tågbanan, så det fick han ju så klart =)
Jätte kul att han ville stanna där, mindre kul att han ville stannna där så länge så att vi fick bråka med han för att komma därifrån=( En och annan tår (från Alfons) så kom vi iallafall ut i bilen.

Åkte in och drack kaffe och fikade hemma hos min farfar och Görel, det var ett tag sedan så det var himla kul att träffa dom!

Väl hemma och barnen hade lagt sej beställde jag några julklappar till barnens närmaste släktingar.. Men jisses, vilket projekt det var då!! 4 timmar senare var jag iallafall klar.


Idag nalkas det jobb och jag ska först jobba som assistent och efter det åker jag ut på Frösön och jobbar några timmar på Förskolan, efetr det vet jag inte än hur det blir, mer jobb eller åka hem?

Nu ska jag packa ihop för att snart åka till stan.

Utmanad!

Utmanad av Marleene!

Regler: Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma Bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!

1. Vad heter du: Caroline
2. Ett ord på fyra bokstäver:Cool
3. Flicknamn: Cissi
4. Pojknamn: Cristian
5. Yrke: Cirkus artist
6. Färg: Ceris rosa
7. Klädesplagg: Capri byxa
8. Mat: Capritiosa (pizzan, vet ej stavning)
9. Sak i badrummet: Cerat
10. Plats/stad: Cypern
11. En orsak att vara sen: Clownen vart på körd...?! 
12. Något man skriker: C PÅ FAAAN!   (gills den??)
13. Film: Catch me if you can
 

14. Något man dricker: Citron saft
15. Band: Cascada 
16. Djur: Cat
17. Gatunamn: Centrumvägen
18. Bil: Corolla
19. Sång: Caroline (kommer in och då stannar allting!!) Med Kennet and the knutters

Jag utmanar: Sandra, Liza, Emilia, Ullis, Sara


Kalas...igen...

I Torsdags fyllde Danne år och idag var vi dit och firade han. Han fick sin present redan i sommar- en röjsåg/trimmer, så idag kom vi dit lottlösa men därifrån väldigt mätta =)

Innan vi var dit var vi till Emilia och även en sväng till Evy, vi hade en del annat att göra med eftersom Mogge vart klen igen idag, så planerade vi om och skjutsade hem han igen istället.. Nu har han vilat och ser genast liiite piggare ut.

Barnen har vart jätte duktiga idag och näst intill inga bråk har det vart och det har vart sååå skönt. Jag har kunnat slappna av!! (kors i taket!!)


Tess: Jag är Emmas "kompis" alltså kontakt person, men kände henne lite sedan innan. Hon är världens mysigaste tjej och det är hela hennes familj, så även om jag inte fick betalt så skulle jag umgås med henne. Hon är mer än riktig kompis kan man skanske säga =)
Får man fråga vem du är?? :)

Hoppas alla har en trevlig helg!

Sjuk!

Inte jag, men Mogge däremot.. Vad är värst, att vara dö sjuk själv eller ha en make hemma som är döende?!
JAg vet vad jag tycker ;-)

Nej då, han är faktiskt kokhet och har förmodligen rätt hög feber och ligger just nu och sover. Han smakade inte ens utav hamburgaren jag köpte med hem och då ÄR han sjuk =)

Den äldre utav mina två barn är pigg som en mört, men den mindre modellen hittade jag så här när jag kom hem:


HOn är uppenbarligen inte heller helt kry, det märks på hennes ovanligt lugna tempo.. + att hon är liiite extra gnällig!

Så nu har jag gjort det förbjudna!! Ni vet det där som bara ytterst oansvariga föräldrar gör, sånt som skadar barnen för all framtid... Jag har nämligen givit barnen en liten skål var med lite godis...På en FREDAG!!
Ja jag vet, jag borde skämmas ;-)
Och igentligen bara för att få sitta här en liten stund och få plocka ihop lite..

Igår innan jobbet han jag med lite små shopping och detta resulterade det i:


Ljus och fat.. Allt för att få lite hös mysigt =)


Ljuslyktor till byrån i V-rummet


Jacka..49:- på IXO!


6 stycken sånna här ramar som ska pryda vardagsrumms väggen och barnen ska naturligtvis få bo i ramen!

Nu ska jag nog dra dammsugaren ett varv här... Innan det är slut på godiset =)

Nyvaken...

..och idag vaknade jag i Lugnvik, hemma hos pappa med familj.
Jag jobbade ju till klovkan 23 i går och börjar idag igen klovkan 8-30, så då tyckte jag det var onödigt att åka nästan 12 mil extra enbart för att sova.
Det går iallafall hyffsat för mej på jobbet, det är jätte roligt och jag för göra massa nolika roligheter-- Igår red jag t e x!! Jag är livrädd för hästar så i början jämförde jag det hela med att vara instängd i en tigerbur-- Fast jag måste erkänna att det var inte alls så tråkigt/farligt/hemskt som jag hade tänkt mej... Rätt rofyllt när man fick styra pollen själv...



Stulen bild med hjälp av Amanda=)

Ändrade planer!

Tanken igår var att jag skulle sova hos mamma för att slippa åka hem, men nu vart det istället så att Alfons ville följa med på "Ett himla liv" och det fick han, så då åkte vi hem efteråt istället.
Att han fick följa ångrar jag inte en sekund!
Det var så länge sedan jag såg Alfons så glad som han var igår =)
Han dansade och hängde med iprincip lika bra som alla andra som är med när dom dansade till Michel Jacksons "thriller"
Så det var inte sista gången han fick följa med. Nästa gång ska film kameran med minsann!!




















Han var så duktig! Han fick beröm av ledarna också och då blir man allt liiiite stolt, fast bara lite =D

När vi kom hem vid 21.30 var Alfons helt slut, men höll sej vaken ett tag till eftersom Evy var här, det var heller inga problem att få upp han imorse för att gå till dagis heller. Han vaknade själv kl 07...

Fotograferingen har jag ingen aning om hur den gick, men jag vet att barnen kommer att vara världens vakraste i vilket fall =)

Annars idag var jag på arbets intervju och det gick som smort med tanke på att jag fick börja jobba direkt efter vi var klara, så vid 17.30 åkte jag hem och ska jobba imorgon med mellan 12-23.. Det är bara på timmar och lite som allt i allo, men det vart en bra löne förhandling =D

Nu ska jag vila lite innan jag ska sova !!

jakten på perkulator...

...slutade med en påse pulver kaffe igår..

Våran perkulator dog i Söndags och sedan dess har vi kokat i kastrull, inte så roligt!
Men vi vart för snåla på MAXI och efter att ha vart i ett X antal andra butiker efter det insåg vi att dom var billigast på MAXI men vi orkade inte åka tillabaka.. Så är det någon som vill ha kaffe här så blir det pulver kaffe!

Kläder till KElly är iallafall fixde till morgondagens fotografering, hon ska ha vitt upptil och svart ner till, det innebär alltså att Alfons kan ha vilken färg som helst på sej =)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har jag iallafall städat nedervåningen så att det är rent och fräscht imorgon när jag kommer hem.
Jag ska nämligen sova  hos min mamma inatt.
Anledningen till min sleep over är att jag ska gå med Emma på "ett Himla liv" ikväll, det slutar inte först runt klockan 21 och imorgon klockan 12 ska jag vara på et möte angåeende ev lite jobb =) Så det kändes menlöst att åka hem, sova, kliva upp och sen åka till stan igen..


Sötnosar!

Då var det dags igen...

.. För den årliga ångesten för vad barnen ska ha på sej på dagis fotot..

Alfons är mörk och passar i allt, KElly är ljus och ser blek ut i för mörka färger. Det ska se bra ut både på syskon fotot och på det enskilda.. Grupp fotot var det inte så noga med.

Jag funderar påatt Kelly ska ha ljus rosa kläder och Alfons mörkbruna eller svarta, just så att det ska se bra ut på syskonfotot. Men då är jag rädd att Alfons korts ka bli tråkigt istället.. SUCK...

Råd någon?!

Fick iallafall ett litet oväntat jobb förslag idag, bara några timmar, men det är ju mycket bättre än inget alls =)

Måste även ta mej en sväng om på arbetsförmdlingens sida ikväll.. jippi..eller något..

Kalas, ett till kalas och slödag.

Igår var det ju stora kalasar dagen med både kalas för Mona och för gammelmomma.
Hos Mona var det uppdukat med tårtor av alla de slag och barnen var glada över att få träffa sin moffa och resten av den familjen =)

När vi kände oss upplagd för 70 års kalas drog vi vidare mot min momma.. Där vart det först tacos (vilket var en stor succé bland de äldre), efter det smörgås tårta och strax där på tårta, kakor och kaffe.. Vi var allt annat än hungriga när vi åkte därifrån.
Momma fick iallafall en ny kaffe panna, kvistar med belysning i, vaser till dom och en fin burk med kaffe i.. Hon vart mycket nöjd :)


Kelly färdig för kalas x 2


Alfons hjälper mej att slå in det sista paketet.


Hos gammelmomma får man minsann äta mat i soffan och titta på barnprogram samtidigt


Nyvaken och mys sjuk hos pappa


Majs och gammelmomma= dubbel glädje


Liza tyckte det var lite dålig fart på kalaset så hon somnade i soffan och väktes av den förmodligen finsate killen
som finns.. Inte så konstigt att det var halv dålig fart där med tanke på att momma som fyllde 70 år var yngst på partajet (om man bort ser från oss då)

paket öppningen stod Alfons för




 gammelgammelmoster Linnea och Alfons

Trötta!!


När vi var på väg hem kom vi på att vi skulle svänga in till Evy och Nini en sväng för att hålla barnen vaken och på så sätt ev. få en sov morgon idag.. Sov morgon vart det inte, fast barnen inte kom i säng först 21.30.. suck..

Idag kom iallafall Susanne med familj hit och även Sandra med familj.. Barnen lekte riktigt bra med endast ett få tal bråk.. Riktigt kul att se (eller höra från övervåningen iallafall)




Matt!

Idag känner jag mej helt urlakad, hade jag vart själv idag och utan barn så hade jag förmodligen sovit bort dagen.. men nu är det just själv som jag inte har vart..
Petra och Ellen har vart här och vi passade på att åka bort till Svenstavik på Dollar och för att inhandla maten till min mommas kalas.. Kelly stannade hemma, men Alfons följde med.

Från dollar kommer man som alltid med lite smått och gott, plast orkideer, kuddar till Alfons soffa, resten av mommas present, duk till v-rums bordet osv..

På Ica trodde jag att jag skulle hitta det jag sökte till Mona, men det var klent med den saken faktiskt.. Men något vart det iallafall.. Så vi kommer inte helt lottlösa, Mona =)


Trött Kelly


Trött Alfons


trött mamma..

70 års kalas!

Imorgon fyller min momma som sagt 70 år. 70 år!!
Jag hade ingen aning om jag ska vara helt ärlig att hon var så pass gammal.. Det märks inte för hon är en riktig ståltant!

Iallafall så hade hon bestämt sej för att bjuda på tacos, men hon visst inte hur man gjorde.. Trot eller ej, men jag kunde över tala tanten om att jag skulle göra den. Hon är väldigt dålig på att ta emot hjälp annars, så det kändes himla kul att få hjälpa henne för en gångs skull =)

Så idag ska vi iväg och handla och ikväll ska vi laga mat..

Innan vi åker till momma imorgon ska vi även hinna me datt fira pappas fru Mona och vad ska man hitta på till henne då?!
Jag tror jag vet, en grej med en fin baktanke... men vi får se...

Nu har jag städat klart neder våningen, Mogge och Kelly är ute, Alfons tittar klart på dinosarie filmen och snart kommer Petra och Ellen hit =)

Sedan sist...

I Tisdags åkte jag och Sandra på en liten tripp till Sundsvall. Mycket skönt att komma hemifrån ett tag.. Dessvärre hamnade vi mitt i värsta snö ovädret/halkan på vägen hem, eftersom vi bestämde oss att åka över Ånge/Rätan hem.. Hem kom vi, men på vägen hem hann vi med att hjälpa en gammal farbror och tant upp ur diket eftersom dom kört av vägen, se 3 andra bilar som också kört av, få sladd på bilen(men Sandra fixade det gallant) och med en snitt hastighet på under 50km/h och ca 5 timmar senare var vi tillslut i Fåker. Jag ska även tillägga att vi hela resan hade sommar däck. Jag sov  iallafall över där eftersom jag inte ville köra själv hem i det vädret som var då.

Dagen efter (onsdag) var det jobb på Frösön och efter jag slutat hämtade jag upp grejerna ur Sandras bil och åkte hem.
Barnen hjälpte oss att skruva i hop de möbler jag köpt och sen var det god natt.

Idag har vi vart på Hab. och vart ut och köpt pressent till gammelmomman som fyller 70 år på Lördag. Lördag innebär alltså att vi ska på 2 kalas -Monas och gammelmommas =)

Sedan vi kom hem idag har vi fixat klart med de nya och gamla möblerna, ni vet; tömma de gamla, fylla de nya, flytta de gamla, ställa de nya på plats, torka av de gamla, torka av de nya och städa... Pjuh!

Så här vart det iallafall:


Ett större vardagsrums bord och en ryamatta


Byrå och vit hylla. Den svarta Malm byrån som stod här ska Kelly få ha på sitt rum för att ha sina kläder
i eftersom jag stal hennes garderob för att ha mitt smink i.

Hylla för fotoalbum (synd att alla våra album är rätt fula) papper förvaring till dataskåpet och data skåpet vi köpte förrut.


En "blixten" tröja och en bamse tröja till Alfons och en tröja till mej vart det också.

Allt jag köpte den dagen i Sundsvall var vitt, allt utom kläderna och några pack servetter på IKEA.. JAg börjar ledsna på det svarta jag har över allt.

Nu bråkar barnen och Mogge är ute och skottar grus, så jag bör väl avrunda här så länge..

Ungefär 1 år...

..ur Kellys liv!



Juli-08


Början på December-08


Slutet på December-08


Februari-09


Mars -09


Mars -09


April -09


April-09


Juli-09


September-09

Det är först man ser gamla bilder som man verkligen förstår hur stor domsmå faktiskt blir!!

Ett ur Alfons liv kommer imorgon, nu orkar jag inte med mer data ikväll!

GOD NATT!

Host host!

Alfons har hosta så han får vara hemma med sin käre far imorgon.. Undertiden dom är hemma får Kelly vara på dagis och jag i Sundsvall...Stackars oss som inte får vara hemma ;-)

Han hostar så hemskt att han nästan skriker och så har han vart nära att kräkas flera gånger i eftermiddag.. Stackaren! Han har ju Ventoline utskrivet, men det verkar inte fungera på han längre när han får sina förkylningar. Om han inte är bättre imorgon får Mogge ta med han på BVC så dom kanske kan skriva ut något bättre alternativ til honom. Inte för att jag vill att han ska ha mediciner, men jag heller inte att han inte ska kunna andas.
Pojken har hostat så hemskt att han före klockan 19 sa, "nä nu vill jag gå och sova", då är Affe sjuk :(



VACKRA UNGE!!

Kan man annat än skratta åt Kelly!?

Kelly är bara två år, men pratar i bland som om hon vore 32 år.. Ibland vet jag liksom inte om jag ska skratta, gråta eller bli arg? Det är svårt att bli något utav de två sist nämnda alternativen ibland.

När jag borstade hennes hår här om dagen så råkade jag naturligtvis lugga henne då utbrister hon:
 -"men va faaan mamma!"
Skratta eller gråta?

Idag när Evy var här satt Kelly i mitt knä och jag "råkar" släppa mej (ja jag är kvinna, men en mänsklig sådan!!)
Så skyndar sej Kellan ner från mitt knä, rynkar på näsan och säger:
-"det luktar skit"
Skratta eller gråta?

När hon gör illa sej blir det ofta ett: "faan!"
Skratta eller gråta?

Hon säger även mycket annat roligt för att vara 2 år, typ:
"Kommer alldeles strax"
"Ma råkes"
"måste köpa snus nu mamma, nästan slut"
"Lägg av, inte retas, det är inge roligt"
"Pucko mamma/pappa
"

Och idag när hon kollade i påsen vad jag köpt hittade hon ett paket bindor: "Där är mammas blöjor"
Osv osv.. Dessutom är hon värre än en pappegojja vad det gäller att härmas.. Rätt kul, men man måste verkligen passa sej för vad man säger nu för tiden. Det jag sa förra veckan, kan hon komma på imorgon t e x.
Hon är lite lillgammal och alla är byts ut mot ett L så då låter allt ännu roligare.

Måse även tillägga att vi har en ganska så avslappnad ställning vad det gäller svordommar.. Så länge dom kommer vid "rätt" tillfälle och det inte är köns ord eller liknande, då gör det mej inget, men jag uppmuntrar henne inte heller till att svära (det gör sej väl självt med tanka på att jag svär i var och varannan mening)


En riktig pajjas är hon iallafall och man kan ha väääldigt mycket roligt åt henne!!


Fis unge =)

Oavsett mängden snö....

.. Ska man åka pulka!!

Det tyckte iallafall barnen i morse när dom vaknade och såg att det snöade =)

Sagt och gjort! Efter frukosten pälsade vi på oss begav oss ut i snön.











Lite snö kan man också åka pulka på=)


Annars idag har vi vart till Emilia med familj, till Evy och sen hem för att bjuda Susanne med familj på middag..
MEn dagen har vart lååång och rätt jävlig, måste jag säga.. Jag har nämligen för första gången i mitt liv mens värk både i magen och i ryggen = inte roligt alls! Hoppas det är en en gångs förteelse!

Nu sover båda bus ungarna och Mogge byter till vinter däck så att jag törs åka till frösön och jobba i måra.. Tur att det finns händiga karlar måste jag säga =)

Örhänges-tavla!

Ikväll har jag vart kreativ..typ..
Jag har iallafall rensat ur Alfons garderob och det vart en hel flytt kartong med kläder som är försmå (och sånt som inte andvänds)
Skönt att få bort allt sånt och kunna stoppa in nytt =)

Jag har även gjort en tavla som jag satt upp mina örhängen på. I hopp om att jag ska kunna hålla reda på dom. Jag köpte 2 par i Söndags och jag har bara kvar ett utav varje, så jag har lite svårt att hålla reda på dom.
Så här vart den iallafall:




Barnen har sovit sedan över en timma tillbaka och Mogge tittar på reprise på Roast på Berns.. Gudars så roligt det är!! Jag har redan sett det, men sitter ändå här vid datorn och skrattar och skrattar =D

Imorgon ska vi iallafall ha en fixar dag på barnens dagis där vi ska försöka få ordning på en skogsdunge som barnen kan ha som "skol skog" Kul att man får vara med och hjälpa till och att man kan göra det man kan.

Loppis i Hoverberg!

Japp, det fick bli Lördagens utflykt det =)

Där fanns det en del att handla så som fodrade stövlar, byxor, tröjor, tågbana, lampa till Alfons och till Kelly vart det en morgonrock, jobbarbyxor, och pyamas..
Det var inte bara själva handlandet som var roligt, det var även en massa som man känner osm var där och både sålda och fyndade =)

Efter lopppisen bjöd vi Sandra, Fredrik, Stella, Tine, Micke, Elvira och lille neo på fika här hemma.
Nu har dom nyss åkt och jag har sanerat uppe efter ett mindre bombnedslag av leksaker och Mogge har jag placerat vid spisen för att tillaga en riktig Lördags middag- Stuvade mackaroner och Köttbullar... Mums!!


Kelly bjuder Alfons på glass


Kelly hjlper till att smaka av chili cin carnen papppan gjorde!


Som vanligt ;-)


Mogge knäpper kort på mej för att visa hur jag ser ut när jag ska låtsas vara arg.. Vem kan ta det där på allvar liksom?!

Anledningen till...

...Att jag aldrig någonsin skulle lämna barnen hemma själva. Inte ens för en kort promenad eller ett snabbt besök på macken. ALDRIG!!
Tänk om det skulle hända mej något tex krocka med en älg, bli på körd, mördad eller liknande.. När Mogge var i Sundsvall så skulle det ju kunna hända OM jag skulle ut på något, utan någon som passade barnen..
Stackars barn!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5890824.ab

Sedan sist...

.. Jag skrev har vi hunnit med att äta maten som luktade så gott (det smakade minst lika gott), vart på promenad med barnen, "Fredags myst"framför bollibompa samt lagt barnen och nu tittar vi på Idol..

Intressant va?!

På stan med Petra idag...

.. vart det lite shoppat =)

Men innan shoppingen hann vi med en fika på Törners, viktigt viktigt!!

Detta kom jag iallafall hem med:


T-shirt och ett par super sköna byxor till mej!


2 par örhängen (sånna med gitarrer köpte jag ett par utav i Söndags, men har redan tappat bort ett) 2 nagellack och en mössa, även det till mej=) 


2 par byxor till Kelly


Klänning till Kellan


ett varsit par handskar till "ongan"


Täck jacka + byxa till mej (halva rea priset... i love it!!)


Och en uppsättning jacka och byxa till Mogge också, även det på halva rea priset =)
Mogge var verkligen super sugen påatt manikenga, så han tog på sej hjälmen.. kankse för att vara anonym
;-)

Barnen fick även lera och ett varsitt kinder ägg. Äggen tog slut fort men leran lekte dom med i mer än 1½ timme =)





Nu står maten i ugnen och idag blir det kotletter, hemmagjorda klyftpärer, och olika ungsgrönsaker... Mums, det luktar gott här!



Klackarna i taket...

... slog jag inte igår på dansen.

Emma ville allra helst vara på danse själv och försökte ett flertal gånger få mej att åka hem och lämna henne där själv. Tillslut gick jag ut och satte mej i bilen ett tag för att hålla mej undan Emma. En annan andledning till att jag satt i bilen och frös ett bar tag, skulle kunna vara att jag igår insåg att jag inte alls kan dansa... inte nykter iallafall =)

Hembesöket gick nog också bra som det verkade, vi fick inga raka besked om vad som skulle hända, men det lät som om han från kommunen skulle komma hit med en snickare någon dag och kolla på badrummet uppe åtminstonne..

Nu sitter jag här klar för att åka till stan med Petra och Alfons har nyss vaknat han med och sitter och kollar på en gammal informations (VHS) film om dinosarier med Engelskt tal.. Han nya favvo film.
resten av familjen sover, så det är näst intill alldeles tyst här.. Rätt ovanligt faktiskt=)


Så här ser iallafall Alfons nya toalett sits ut... Funkar jätte bra!


Den nya kombinerade toalettborsten och paperhållaren


och de nya badrums möblerna.. Inte super snygga, men jäkligt bra eftersom dom står på hjul. Vårat badrum lutar nämligen fel så när man duschar så blir hela badrummet dyngsurt. En vanlig trä möbel hade väl ruttnat efter ett litet tag. Dessutom har vi historiens minsta skithus och tanken på att en 5 barns familj har bott här innan oss, med enbart en toalett som är pytteliten får mej att fundera: Hur gjorde dom?! Vi är 4 och det räcker knappt till oss!

Jaja, nu ska jag kolla runt lite på internet innan mitt sällskap kommer.

RSS 2.0