Bröllops grejer och lågenergi lampor.

Dagen har vart till belåtenhet trotts att både jag och Sandra vart förkylda. På IKEA köpte jag de som fattades till bords dekorationen på bröllopet och Moge beställde lågenergi lampor...För 700 kronor, billigt med sådanna ;)

När vi var klara på IKEA var vi såklart in på Birsta köpcentrum också! Hittade inte alls så mycket som jag hade trott (hoppats på) men å andra sidan kollade vi enbart i REA ställen och det är förmodligen väldigt urplockat nu, men jag är nöjd att det vart billigt då istället. 3 tröjor och 2 klänningar var det jag handlade där..Allt till mej!!

Istället för att åka hem efter en dag i Sundsvall så åkte jag direkt till Susanne där Mogge, barnen och Evy hade ätit middag..Där var det trevligt så vi vart  kvar tills klcokan var över halv 10, tror jag..Så nu har barnen ganska nyss lagt sej och vi hoppas såklart på en lååång sovmorgon i morgon..Hoppas går ju, det är inget vi förväntar oss.

Mogge har föresten återfunnit kameran..Den låg på "matsals bordet" här i vardagsrummet..Tänk om man kunde andvända ögonen! Jag var helt säker påatt jag tappat den ute i snön och att jag nu mer var kamera lös..Det var jag inte =)

Nu vankas film och strax blir det god natt!

IKEA!!

Lite halv spontant åker jag och Sandra till IKEA idag..Vi har pratat om det ett tag, men igår bestämde vi (jag) att vi skulle åka idag :)
Det är lite små grejer jag ska handla till bröllopet och som vanligt lär man hitta en hel del annat också..Det är så skönt att äntligen börja pricka av lite saker som vi ska ha till den 18/4 (dagen innan jag fyller år)

Resten av familjen sover och det är som vanligt när Mogge är hemma med barnen, då sover dom alltid mycket längre än när jag är hemma..Lyckost han då!

Helt ärligt så känner jg mej inte jätte motiverad att åka, det lär ju ha att göra med att huvudet spränger, näsan rinner och jag har hostat hela natten (och hostar än)  lite Ipren och en kaffe på vägen, sen lovar jag att jag är alert igen=)

Nu ska jag åka!


Tänk att jag överlevde!!

Jag som tyckte sååå synd om mej själv i morse överlevde dagen, helt smärt fritt dessutom:) Lite hosta och svallningar blandat med frossa, men det kan jag ta!
Jag har iallafall jobb fram till den 15/3 i Hackås och det känns skönt att veta..Visserligen är det bara 3 av de veckorna jag jobbar heltid, resten kommer vara 50%, men det är ju absolut bättre än inget alls.

Det hade gått bra för våra barn på dagis i dag också, jag antar det iallafall för jag har inte hört något annat. Dom var väldigt trötta i eftermiddag och har ganska nyss lagt sej, hoppas att dom sover liiite längre än vad Kelly gjorde i morse. Klockan 6 tyckte hon det var morgon.

Nu ska jag umgås lite med min sambo och se om jag kan flörta mej till en IKEA resa imorgon ;)

Vart är kameran!

Jag hittar inte kameran! Den är borta...Kanske är den i bilen..? När andvände jag den sist?

Oj oj oj..Jag hatar att vara utan kamera!

Idag blir det jobb..

..Och jag känner mej sååå upplagd för det...INTE!
Inte för att jag inte tycker om att jobba, utan snarare för att jag hostat och frysit hela natten och när jag hostar tar jag i så att jag nästan kräks och måste försöka hejda mej i allt hostande..Pjuhh.

Men men, barnen är iallafall betydligt mycket bättre nu..Dom har ju inte vart jätte sjuka i veckan iofs, men tillräckligt klen för att jag ha velat tagit hand om dom och inte haft samvete att lämna dom på dagis..Jag och Mogge vet ju bäst vad våra barn klarar av och inte..

Svar till Anna-Karin: Fryshuset ligger vi skid stadion, tror jag..Man åker upp ovanför sjukhuset och kör tills man kommer till en rondell, den tar man höger i (om man kommer från sjukhuset) sen tar man första vänster och sen är det skyltat om en Outlet!  Bättre än så kan jag inte förklara..

Nu ska jag sätta på mej lite smink så att man ser liiiite piggare ut ;)

Men Mimi...!!

..Självklart blir det Mogge Macknow!!

Vad annars;)

Dagens stads tur.

JAg lämnade Kelly hos gammelmomma en snabbis och tog med Alfons och köpte en kostym..En riktigt super snygg kostym! 750 kronor fattigare men en komplett kostym rikare lämnade vi IXO house(allt ingick i kostymen, byxa, jacka, skjorta, slips och väst) Det finns risk för att Alfons kommer vara den absolut snyggaste killen på hela bröllopet..Nu saknas bara an klippning =)

Sen åkte vi hem till gammelmomma och fikade och hämtade upp Kelly..Vi åkte en sväng så att Alfons skulle få sova i bilen(kelly sov på väg in till stan på förmiddagen) han somnade och jag och Kelly passade på att ta en visit på kupan, Rondellen och Lindex. På Lindex hittade vi 2 klänningar till Kelly och en varsin mössa till barnen. allt för dryg 100 lappen..I LOVE REA!

När Mogge äntligen slutade jobbet klockan 3 och barnen fått sej lite mat i form av barn box från MAX åkte vi till utförsäljningen på fryshuset (där dom INTE tar kort) och bytte Mogges kläder..Man fick inte lämna tillbaka och eftersom det han köpte istället inte uppnådde summan jag handlade för igår, fick vi med et tillgodokvitto på över 300 kronor. Han kunde inte ha något par av byxorna dom hade där, men en kavaj och en skjorta hittade han iallafall som han kunde ha :)

Nu ska jag läsa bloggar, jag har inte läst sedan igår mitt på dagen så jag hoppas att det är massvis att läsa!!

"#¤¤¤#&((=""??!!?? också!

På fryshuset igår hittade jag en jätte snygg kostym till Mogge med en tillhörande väst allt för 600:- TAck och lov frågade jag snällt om jag fick byta om han inte kunde ha det, och det skulle jag få..Den var alldeles fööör liten!! Fasen också!!

Dom hade även en bar´nkostym där som jag var intresserad av till Alfons, men den hade dom bara en storlek av, som var alldeles för liten den med..Vad det jävlas med kläderna!

Dom hade ganska mycket fint där, men inget till mej själv köpte jag..Hade kunnat köpa väldigt mycket till både Kelly och Mogge men jag la band på mej själv och köpte bara kostymen till Mogge, strumpbyxor och en skoterhjälms mössa till Kelly..Till Alfons fanns det inga storlekar och inte så mycket i strl. M som jag behöver heller..Men har man Small så kan man nog hitta en hel del..

Så i eftermiddag ska jag möta upp Mogge så åker vi dit och kollar om dom har någon större storlek till han..Innan dess tror jag att jag ska ut och kolla efter en kostym till Alfons..Kanske Kelly får vara hos gammelmomma så att jag och Alfons får spendera lite tid tillsammans..Jag ska ringa och fråga henne, hon brukar inte ha något emot att få låna barnen en stund =)

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Lurifax!

Kelly lurade just Alfons med att hämta 2 maskindisk tabletter (inplastade så klart!!) sammtidigt som hon prasslade med plasten på dom ropade hon:" Alfons gooodis, kom, goooodis!!"  Kelly vet att det inte är godis, hon vet precis vart dom ska vara.
Alfons vart så klart jätte glad...Ända tills han insåg att det INTE var godis, då vart han jätte arg..

KElly är en riktig liten räv tjej som gärna retas med Alfons..

Vart och när?

Har fått frågor på komentarerna. Ni undrar vart och när vi ska gifta oss.
Den 18/4  i Hoverbergs kyrka, efter det bjuder vi på mat i Vigge bygdegård (jag har skrivit fel på inbjudningarna, där står det att det ska vara i Hoverbergs bygdegård, men där får man inte servera alkohol)
Det blir ett enkelt bröllop, inget onödigt tjaffs ;)
Vi kommer som sagt bjuda på mat och dryck till maten, efter det så kommer det att finnas bar med självkostnads priser till de som vill dricka. Det kommer inte vara någon flådig tre rätters utan någon annan god mat som vi dukar upp som buffé. Tårta ska det vara, en vånigstårta, så klart, och ev. blir det något band som spelar och vi hoppas i så fall att alla kommer att dansa om det blir så att vi har live underhållning..

Något som var lite kul var att, mamma som "poolar" med brorsan till han som sjunger i Lasse Stefans ringde i går och talade om att dom hade ringt till Olle (heter han så sångaren) och frågat om dom hade möjlighet att komma och sjunga på vårat bröllop....Men tyvärr så var dom uppbokad på annan ort då, så dom hade inte möjlighet..Men det hade ju vart lite kul OM dom hade kunnat :) Dessutom är han som mamma dejtar tydligen kusin med han som sjunger i Scotts också..Vilket kap va ;)

Så det var lite info om bröllopet det..

Just nu lsitter Kelly nerbäddad i voksin ute i bilen och sover. Alfons ville inte alls sova så han får vila i soffan tillsammans med Teletubbies bara.
Vi var iallafall bort på ICA och efter det åkte vi till Evy och hälsade på.

Då var det morgon i Teletubbie land.

Barnen har just ätit gröt och nu tittar dom på Teletubbies en stund, senare ska vi på affären och efter det vet jag inte alls vad vi ska hitta på..?

Ikväll ska jag och Snadra på klädutförsäljningen på fryshuset, jag hade någon slags förtur ikväll eftersom jag skrivit upp mej på deras mail lista, så då ska jag se om jag hittar något till Alfons att ha på sej på bröllopet, Kellans klänning vann jag på Tradera igår :)



Ser ni att det står busunge i pannan på henne?


Tissel och tassel.

Nu har väl de flesta fått en sån här va?



Japp äntligen är det våran tur!!
Den 18/4 smäller det =)



Vi har hållt det lite hemligt ett tag för att berätta för alla samtidigt i form av en inbjudan, det kändes roligast så.

Jag friade iallafall till Mogge när vi var i Sundsvall i höstas och tack och lov sa han JA!!  Jag fattar inte hur han har kunnat ta 2 NEJ utav mej tidigare, jag var dö nervös innan jag frågade och riktigt rädd för att han skulle nobba mej..Men ikke =)


Högen med inbjudning..+ att det är ca 6 stycken familjer till som inte fått någon än eftersom jag inte haft adresser till alla och en som jag ska lägga i deras låda imorgon eftersom jag är för snål för att frankera till grannarna här i byn;)

Åhh vad skönt att kunna skriva om det!
Om det är någon som jag glömt att skicka till (pinsamt nog isf) så hör av er så får ni så klart en inbjudan. Jag vill ha ett ganska stort bröllop med alla nära och kära.

Nu ska jag sova känns det som!

God kväll!

Här sitter jag och funderar på vad man ska hitta på imorgon..? Det är trisst att bara vara hemma, men samtidigt kanske det skulle vara bra för barnen..Får se vilken dags form dom är i imorgon.

Nu ikväll har jag tittat på "Andra avenyn" (så himla bra serie) och pratat i telefonen, det var den kvällen det.

Tydligen skickar vi virus :(

Jag blir så arg! Varför funkar inte våra virus skydd?!
Nu skickar vi tydligen virus via MSN så skickar vi någon länk, klicka inte på den!

Just nu bevakar jag en klänning på tradera till Kelly som jag hoppas på att vinna!

ZZZzzzz

Barnen sover och sover, vad ska jag hitta på då?

Föslag någon?

2 sovande barn i bilen :)

Nu har vi nyss kommit hem från en liten tripp bort till Emilia med familj. Skönt när det är fler i närheten som är fyrkylda, men så pass pigga att dom orkar med besök från fler sjuklingar=) Efter att jag ha jobbat i några månader nu så blir jag fruktansvärt rastlös av att bara vara hemma märker jag, jag klarar knappt av det. Skönt att Mogge kommer hem på eftermiddagarna och kan roa oss ;) Vi vart bjudna på både lunch och fika, så sådan tur har vi..Hos Emilia får man alltdi mat om man är där, lyxigt värre!!












Den exakta adressen kan jag inte till fryshiuset, men det ligger i näheten av slakteriet och man svänger in där det brukar var skidtävlingar, sen är det skyltat om en kläd utförsäljning..Mer exakt en så kan jag tyvärr inte vara.

Jag ska gå ner i källaren och hämta tvätt, stoppa i en ny maskin och hänga..Bäst att passa på medans de små sover.

Utförsäljning!

Glömde att tala om att på Torsdag-Söndag är det utförsäljning av snygga kläder på fryshuset i stan, det är både dam, herr och barnkläder. Allt från Vero Moda kläder till Name it kläder och Jack and jones kläder..Alla jeans kostar 100:- och dom har även mamma-kläder för er som är gravida!
Sisst jag var där så var det ALLA byxor för 100:-  men i mailet jag fick stod det att det vara alla jeans..
Det är väldigt prisvärda kläder iallafall.
Kl 10-18!

Goood morgon!

...Eller något åt det hållet iallafall.

Barnen vaknade ovanligt tidigt idag och var inte alls på "leka själv"-humör, nej inte alls, snarare "vi ska gnälla och vi ska slåss ända tills mamma kliver upp"-humör. Så tillslut tog jag min sprängande huvudvärk, rinnande näsa och ömma hals och pallarade mej in i duschen.
Till min enorma lycka hittade jag nyss en Teletubbies film som inte barnen sett på jätte länge (jag hade glömt bort att vi hade fler i lådan) som jag satte på och nu sitter båda som små söta, lugna ljus i soffan och tittar. Alfons har egentligen ledsnat på de 4 Teletubbies filmer som vi varvat mellan nu, han är så pass less att han inte tittar på tv:n, men den ska stå på och det ska vara Teletubbies som visas. Han vägrar Nalle Puh och de andra barnfilmerna vi har och när barnen är sjuka är det väldigt skönt att ha filmer som faller dom i smaken, så att dom kan ta det lugnt men ändå inte vara rastlösa.

Alfons har börjat med att han ska välja kläder själv på morgonen när vi klär på oss, man har inget alls att säga till om. Igår skule han ha pyamas byxor och en t-shirt, perfekt sjuk utstyrsel, men idag då skulle han ha jeans, husr skönt är det när man är hängig ich bara vill mysa då..? Jaja, han har valt själv och han vet vart det finns ombyte om han kommer på andra tankar..

Dollar store

Det vart så att jag åkte på Dollar store förrut, med Sandra som sällskap. En hel timme gick vi där inne nästan helt själva, så lugnt och skönt så, som en v.i.p kväll nästan =)
Hittade lite av varje och gick därifrån ca 600:- fattigare, men kostar det så smakar det ;)

Förut ttittade jag på "bonde söker fru-bröllopet" och vad jag grät, jag pallar inte sånt där, jag gråter alltid när jag ser bröllop, dop eller andra saker som jag tycker är vackra..På Emilias bröllop grät jag..Som bara den, på bröllopet vi var på när Alfons var liten grät jag, på pappas och Monas bröllop grät jag..Och lika dant med alla dop man vart på..Vilken lipsill man är!

Håller på att titta igenom lite gamla cd skivor med bilder, hittade följande som är från 05/06 någon gång:

Hemma hos min farmor i Ramsele


Mogge körde upp mej i en kartong med audin uppför våran uppfart :)


Syrran för drygt 3-4 år sedan


En pytte liten Stella bäbis!





Vissa saker här i livet får man bjuda på...Detta får bli en sådan:


Väldigt, väääldigt gravid här-25 kg tyngre än vad jag var vid inskrivningen, 35 kg tyngre än vad jag är nu. (Alfons i magen)



Men så vart han ju så bedårande söt också när han tillslut ville komma ut =) Så vaddå 25 kg hit eller dit har väl ingen dött av ;)

Nu ska jag kolla igenom lite fler bilder och läsa bloggar.

Bakslag!

Alfons som vart så pigg hela dagen har fått tillbaka febern nu igen :( Stackars liten..Än så länge är han långt ifrån så seg och trött som han var igår, men det märks på honom att han inte är frisk..

Efter KElly vaknat i bilen gick vi upp för att leka, då kom jag på att jag inte längre tål att sova i ett lekrum, så jag och Alfons drog ner alla de gamla tapeterna som var målade i jordens alla färgglada färger...Så nu är det bara att måla(det skulle väl behöva spacklas, men vem ids;)  ) Kanske inte det ultimata att låta en pojke på 2,8 år hjälpa till att dra ner tapeter från väggarna eftersom han förmodligen kommer tro att man får dra ner alla tapeter på andra väggar, men han var så duktig och kom åt på de ställen inte jag nådde osv..Så den smällen får jag ta helt enkelt :s

Mogge och Kelly är uppe och duschar och jag funderar på att åka på Dollarstore när dom är klar.


Det såg rätt roligt ut när Kelly drack ur en flaska som var nästan lika stor som henne själv =)


Även Alfons såg rolig ut i kyckling mössan som han verkade trivas i hos Stella :)


Hur många val finns det?!

Sitter i telefonen och försöker få tag i någon på försäkringskassan=lättare sagt än gjort!
Först och främst var det säkert 10 olika knapptryckningar innan jag kommer till rätt ställe och efter det så får jag höra "du har plats nr157" va?! Hur många är det som vill prata med dom egentligen??

Barnen är betydligt mycket piggare idag än vad dom var igår, ingen feber men snoriga och hostiga..Så pass pigga har dom vart att vi åkte bort till Sandra och Stella en liten stund. Stella var också lite förkyld och var hemma från dagis idag... Nu sover Kelly i bilen, men Alfons verkar inte vilja sova något alls idag..Why? han är ju sjuk och borde vilja det.

Jaja, han är snäll och go så han behöver väl inte sova då :)

Nu har jag plats nr 64..det går ju faktiskt undan!

Annars idag..

..Så har vi vart på svärfars 62 års kalas (har man kalas när man fyller 62?!) vart bjudna på gott fika, men vart inte kvar så länge eftersom Mogge "var tvungen" att hem och skotta snö ;) Visst han skottade när vi kom hem, men det var ju knappast så att det brann i knutarna.


Alfons hjälper gärna till att öppna paket.


"Näsa" Kellys näsa klias idag :/


Kellan ville också hjälpa till att öppna.


Fjorton år senare:" Farfar, om du får en puss av mej....Så får jag en moppe av dej"


Jag försöker underhålla barn som knappt sovit med hjälp av barnsånger av alla de slag.


Suspekt liten kille.


I bilen tar jag kort genom locket till en kläd roller...Ja, jag hade lite att göra :)


Kellan bus!

Nu ska jag gå upp och göra min sambo sällskap i sängen. God natt!

När man hittar Alfons...

...Sovandes så här:

..Då kan man vara rätt säker på att han är sjuk.
Med ögonen helt öppna, snarkandes i soffan då mår gubben inte bra och mycket riktigt, närmare 40 graders feber och inte alls pigg.
Vi har ganska nyss fått i han Alvedon och nu sover han äntligen i sin säng. En stund låg han och sov så här:

..I soffan, han ser så lidande ut och låter så ynklig. Jag glömmer gensat min förkylning och tycker mest synd om min vackra son som inte mår bra. KElly är inte heller helt hundra, hon är jätte snorig och täppt men pigg ändå. Så imorgon är jag hemma med mina små hjärtan!

Mitt sämsta humör ! !

Idag när jag vaknade var jag mer förkyld än igår, barnen var gnälligare än vanligt, jag hade inga kläder att ha på mej, mitt hår är gulare än vad det var igår...och dessutom ska vi uppvakta svärfar idag. Det i sej hade väl kunnat vara trevligt, men inte när man är på det här humöret..Ush, vilket dåligt sällskap jag är idag. Hoppas det går över snart, för allas skull!

Jag letar och letar...

...MEn kan inte riktigt hitta det jag söker :/


Jag vet egentligen inte riktigt VAD det är jag söker heller, men något måste det vara iallafall...
Jag kollar på tradera, på blocket och andra sidor...Men VAD söker jag då?!

Nu måste jag resonera med Sandra!!   Och det är NU!

Hade kunnat fråga Mimi också, men jag är rädd att hon sover nu...Suck...

21.30...

...Är klockan, men det känns som om den vore minst 3 timmar mer.. JAg är såå trött! Kan det bero på förkylningen som vägrar bryta ut riktigt, men som ändå jäklas med mej?! Den ger mej hals ont, ont i näsan, en täppt näsa och västa av allt är denna frossa jag har på nätterna. JAg fryser så det känns som om musklerna håller på att hoppa ut ut kroppen och när jag vaknar på morgonen så har jag ont i varenda muskel efter att ha spänt mej så hemskt när jag frysit :( Här om natten fick Mogge ligga och hålla om mej och försöka lugna mej " Andas lugnt, djupa andetag" samma momentarer som när jag låg på förlossningen :) MEn det hjälpte ju lite tillslut i allafall..






Frankerat  och klart!!


Dåligt bloggat.


De senaste dagarna har det blivit väldigt dåligt bloggat av mej..Ingen som saknar  mina tråkiga inlägg kanske, men jag saknar att skriva.
JAg har iallafall jobbat och igår efter jobbet åkte jag och hämtade upp Emma och vi for på stan och åt middag och kollade på lite affärer. Jag hittade ett par byxor till Kelly och en täck kjol till mej på rean :) Men det är en hemskt dålig rea i år tycker jag :(

Middagen vart Taco buffé på "the corner" såå gott!


Idag när barnen vaknade kom Alfons och la sej i våran säng och var alldeles stilla, vilket aldrig händer annars efter en stund somnade han hos oss och Kelly somnade om i sin säng...Vi sov till klockan 10 nästan och strax efter kom Susanne hit. Jag och Susanne drack kaffe och umgicks med barnen medans Mogge var ute och fixade med hennes bil. Senare åkte vi på Hampus 1-års kalas och vart bjudna på både tårta och kakor-GRATTIS HAMPUS!!
Men tyvärr vart vi inte där så himla länge efetrsom både Alfons och Kelly också håller på att bli förkylda (vilket jag nästan anade i morse när Alfons somnade om i våran säng) och inte var så jätte pigga, vi åkte till gammelmomma en sväng och hälsade på istället..Det var populärt hos barnen :)

Så här sov Alfons (med öppna ögon) i min famn den första halv timmen vi var på kalaset..Inte så pigg stackaren :/

Hampus städar upp efter Kellys kak-kalas ;)

Gott med tårta.


Tillslut vaknade Alfons till lite, men var, som ni ser, inte allt för pigg.


Emilia och Erik ville också ha tårta


Vilma och Kellan...


...Kramades flera gånger innan vi skulle åka hem =)

Nu har barnen sovit sen drygt en halvtimme och jag ska läsa lite bloggar innan jag intar posetion i soffan.


Ett litet leende krystade han fram när han såg kameran


Kan inte sitta stil, inte ens när man äter välling.


Gosknular!!!

IPREN!

Redan igår efter jobbet kännde jag mej väldigt hängig, men också alldeles för rastlös för att bara spendera kvällen hemma. Så jag åkte och hämtade barnen på dagis och sen mötte vi upp Mogge på Brunflogrillen och käkade efter det bagav vi osss hem till Emma och hennes familj för att fika, även Evy var där, det var trevligt!
När det egentligen redan var läggdags för barnen så åkte vi hem, dvs ca 18.30, båda barnen höll sej vakna, men Alfons som åkte med mej, var tjurig bitvis.
När vi just kommit hem kom Susanne hit och drack kaffe med oss, och vi la även barnen..Då var jag helt slut i kroppen!
Igår kväll och i natt hade jag frossa, jag frös så att jag inte kunde ligga stilla i sängen och när jag vaknade imorse hade jag ont i hela kroppen och hals och näsa :(
Men jag åkte iväg på jobbet för att senare tigga åt mej ett par Ipren, då vart det bättre, lite iallafall och sen åkte jag och köpte min egna förpackning..Jag är alltså förkyld:( Jag vill inte!! MEn imorgon är det Fredag och sen är det helg, så imorgon tänker jag knapra fler Ipren och överleva arbetsdagen..Så det så..Vila kan jag göra i helgen...Eller så inte, vi har två födelsedagar att fira i helgen, så det lär knappast bli mycket vila, och imorgon efter jobbet ska jag träffa Emma..Bara roliga sake rjag ska göra visserligen, men trisst att det ska vara fullt upp när man är klen..

Jaja, färdig tjatat om min svaga kropp!
Nu ska jag läsa bloggar och jag hoppas på många eftersom jag aldrig var in på datorn igår. 

Redo för dagen!

Nu sitter jag här, redo för dagen, duschad, påklädd och sminkad...Nu är det bara barnen som saknas, dom sover och får sova ett par minuter till, dom ska ju inte vara på dagis först om en timma. Dessutom ska dom inte äta frukost hemma idag, så då går det rätt fort att göra dom iordning..Om dom är på humör vill säga.
Igår höll KElly på att skrika halsen av sej för att jag satt på henne "Fel" jacka. Jag satte påden jacka hon alltid har till och från dagis, men igår dög inte den..Så efter ett par minuters skrikande och jag fattade vad det var som var fel, så bytte jag, enbart för att få iväg dom i tid..Då vart hon sååå nöjd så. Tjejen med den egna viljan..?

Nä, nu ska jag gå upp och snusa Alfons i nacken.

....

Har ingen rubrik för jag kommer inte på någon..

Idag har jag iallafall jobbat och det har gått bra hela dagen..Tiden gick jätte fort idag :)
När jag kom hem var Emilia här, mycket trevligt! Hon har jobbat på barnens dagis idag så det var nära för henne att komm aidag :) Imorgon ska hon också jobba hos dom, hon tar emot dom tidigt imorgon bitti eftersom jag börjar redan klockan 07.00, men jag känner mej vääldigt trygg att lämna barnen med henne..Jag tyckte att hon kunde ta med dom hem redan ikväll, men hon verkade inte så pigg på det ;)

Just nu sitter jag och prata med svärmor på MSN, Mogge kör traktor och barnen sover..Har massa underkläder som är nytvättade som ska hängas..MEn det är sååå trisst så jag väntar en stund..Det blir nog roligare om ett tag ;)


Innan dagis imorse..


..och även det här :)

Pysslat klart!

Nu har jag suttit och pysslat och knåpat i flera timmar, nacken är alldeles stel, så nu ger jag mej med det för ikväll.

Annars idag så har hela familjen ätit middag tillsammans, lekt, busat och kollat på tv tillsammans-alla fyra =) Vi var även två vuxna som la våra barn förrut och två som hjälptes åt att plocka bort efter maten..Nyhetens behag anntar jag ;)

Just nu är Mogge ute och röjer snö på gården och uppfarten, barnen sover och jag hoppas att folk har blogat sedan sist jag var in och tittade..Annars hoppas jag att det är något bra på tv:n iallafall.

Imorgon och resten av veckan ska jag jobba i Hackås istället för Tommina, hon ska göra ögonlaser för att kunna se bättre(LYCKA TILL!!) och jag tackar och bockar för att jag får jobba.

Nu hade jag inget mer att skriva för tillfället.

Standard familj!

Från och med i dag är vi en helt vanlig standard familj! Mogge börjar jobba dag idag... Iallafall till han hittar ett nytt jobb :)
Det käänns såå hima skönt! Jag kommer inte vara bunden till hemmet efter barnen gått och lagt sej. Mogge har jobbat mellan klockan 14.45 tills klockan 01.00 och inte kommit hem först klockan 02.00 varje natt i 5 år nu, så gissa om det känns skönt!

Nu har jag iallafal nästan nyss kommit hem från stan där jag hittade det jag skulle ha...+ lite till, men är det halva rea priset så är det ;)
Det var en klänning, 2 tröjor och ett par byxor till Kelly, till Affe vart det 2 tröjor och till mej vart det en klänning och 2 par strumbyxor..Allt för en väldigt billig liten peng.

Nu ska jag hälla bort min vitkålssoppa som har förpestat hela huset med en väldigt illadoftande odör av sopor..Den har stått framme på bänken i kastrullen i 2 dagar, så det är väl inte så konstigt att det luktar illa..

Ledig.

Idag är jag ledig men sitter ändå här den här tiden på morgonen...NEj, det är inte barnen som har väckt mej, jag ska snart väcka dom..Det är snarare min fåfänga som väcker mej på morgorna. JAg måste duscha och lägga lite smink..Även fast jag bara ska jobba eller åka en sväng på stan...Inget att göra åt antar jag, kanske är själkänslan det sitter i??

Nu ska jag väcka dom små liven :)

Inget bättre för mej...

...Så det får bli en lista stulen av Mogges kusin Anna..

ALLMÄNT...
Namn: Caroline
Piercingar: Öronen endast.
Tatueringar: Barnens namn på vänster arm, men är sugen på en hel del till.
Längd: 154 ståtliga cm!
Skostorlek: 36!
Hårfärg: Fortfarande gult :(
Är du kär i någon: 3 stycken faktiskt!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej nej! Fast ibland kan det kännas långt med 5 mil till stan.
Tänker du på självmord: Ohh nej!
Tycker andra att du är attraktiv: Jag hoppas bara på att Mogge tycker det!
Vilket shampoo använder du: Det som luktar godast i hyllan. Just nu luktar det lingon..Mums!
Vilken parfym använder du: Dom jag fick i julklapp.
Vad är du rädd för: alldeles för mycket med tanke på min vuxna ålder..
Gillar du att tvätta: Finns det någon överhuvudtaget som tycker det är skoj?!
Gillar du Berg-och-Dalbana: En gång i tiden ÄLSKADE jag det..Det var innan jag fick barn, nu är jag livrädd att dom ska gå sönder och att jag ska dö i en sån  :( 

SENASTE...
Film du hyrde: VArför hyra när man kan ladda....?
Film du köpte: Samma svar som ovanstående fast köpa.
Låten du lyssnade på: Brittans "toxic"
Låten du hade på hjärnan: "fånt jag en korv"
Låten du laddade ner: Jag vet inte hur man laddar hem musik...På allvar!
Personen du ringde: Liza var det nog.
TV program du tittade på: Top modell 11
Personen du tänkte på: Rektorn i Hackås..JAg MÅSTE ringa han i morgon och få ett nytt arbetsgivar intyg..MÅSTE!!

FAVORIT...
Mat: Korvstroganoff!
Låt: Det finns ju sååå många bra, men jag väljer "foot loose"
Sak att göra: Pussas med mina familje medlemmar.
Sport: Fotboll...Synd att ledbandet i knät är paj så jag inte kan hålla på med det  :,(
Dryck: Dr:pepper
Kläder: Det som är smickrande för min "ja jag har fött två barn och inte gjort mej av med allt extra-kropp"
Film: Body guard..Nej, klart inte KEvin Costner har något med det att göra   ;)
Bil: Av dom vi har eller över huvudtaget?? Chryslern av dom vi har och Audi över huvud taget.
 
ANTAL...
Gånger du varit kär: Oj! Räknar man med barnen också så är det nog 4..?
Gånger ditt hjärta brustit: 1 gång, men det gick fort över.
Hjärtan brustit på grund av dej: 1 gång vad jag vet..Ush!
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Kanske 5...?
Ärr du har på kroppen: Räknas de bristningar jag fick efter graviditeterna? Isf kan jag inte ens räkna dom :(
 
SENASTE...
Bok du läste: Det var någon barnbok på dagis typ "tottes boll"
Personen du fick mail av: Jag får just aldrig mail, bara reklam mail :(
Personen du fick brev av: Brev?? Finns det kvar..?!
Personen du fick sms av: Sandra!
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår.

ÖVRIGT...
Vad har du gjort idag: Vart på 2 kalas, åkt bil, sjungt med barnen, nattat barnen...
Var det kul: Japp, jag har inget att klaga på.
Hur tidigt stiger du upp: Beror på hur jag jobbar, men 1½ timma innan jag börjar iallafall.
Gillar du att slåss: Nej
Vad ska du göra ikväll: Umgås med Mogge

Är du seriös: Jag provar ibland.
Vad är du allergisk mot: Inget nu, men när jag var liten hade jag barn astma, barn exem som berodde på pälsdjur.
Var har du ont: Lite i nacken.
Använder du hårspray: Bara om jag ska försöka göra mej extra fin.
Kan du stå på händer: Inte det minsta.
Favorit serie: "andra avenyn"

ÖVRIGT MER...
Salt eller socker: Socker och salt varför välja ;)
Gillar du ketchup: Ja till rätt mat.
Är du glad nu: Ja, men trött.
Var du glad igår: Det var jag nog.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Japp.
Vad dansar du till: Allt
Stockholm är: Staden där Cissi bor.
Göteborg är: Jätte fint!
Kan du sjunga: Hellre än bra!
Mer värt än guld: Barnen!
Spaghetti eller makaroner: Makaroner
Ett land jag helst vill besöka: Thailand
Ska bli skoj: Det ni!
Ska inte bli skoj: Att gå upp och tvätta av mej sminket snart.
Sparar till: Hmmm...
Väntar på: Att serien på 6:an som Mogge tittar på ska ta slut!
Pålägg som gäller: Ost.
Dagens dryck: har bara druckit kaffe idag







Kalas dag.


Till Susanne: Vi mötte dej i Myrviken, vi vinkade allt vi kunde men du såg oss inte. Tisst att vi inte var hemma, men ni är välkomna en annan dag!


Först idag var vi till Moffa med familj och firade Liza hon fick pengar och vi fick fika. När det var dags att åka därifrån ville Alfons stanna, men vi ville ha med han på nästa kalas och både moffa och Mona skulle jobba, så det gick inte.
Sen åkte vi vidare mot Lillsjöhögen för att fira Therese, hon fick lotter (vad ska man hitta på??) och vi fick båda mat och fika! Barnen lekte bra och när det var dags att åka därifrån ville Alfons stanna där med...MEn även därifrån fick han följa med hem.


Kelly busar med pappa!


Alfons var nyvaken och ledsen, men när han fick en ballong av faster Therese vart det bättre :)


Kusin Engla med faster Therese i bakgrunden.


Bokstavs tavlan är Alfons störtsa favvo hos Engla :) (Han ser arg ut, men det var han inte, bara kladdig runt munnen och en kamera blixt ;))


Kelly och Engla busar.


Söta Engla vart lite trött och vilade en snabbis på soffan


KRAAAAM!


Spela spel var kul!


Gooooos!


Fotografen Engla!


Även detta är det fotografen Engla som tar.

Nu när vi kom hem upptäckte vi att Kelly har feber, inget som har märkts på henne annat än att hon vart lite varm och glansig i ögonen, hon har vart pigg ändå..Så det kan nog vara 18 månaders sprutan som spökar. Alfons har vart hes men har inte haft ont i halsen eller vart hängig, är dom inte sämre i morgon får dom gå på dagis sina 5 timmar. JAg är ledig imorgon och ska in till stan och fixa lite ärenden =) Sandra hjälper du mej nån kväll i veckan??

Rättelse.

Jag skrev förrut att Alfons kunde hela "fånt jag en korv" jag visste inte att det fanns massvis med verser på den låten. Han kan första versen och refrängen...Ville bara säga det =)

Idag...

...Ska vi på två kalas.
Det ena hos min kära syster Liza/Mogges svägerska/barnens moster som fyllde 16 år den 9/1 GRATTIS I EFTERSKOTT!! OCh efter det ska vi till Lillsjöhögen till Mogges syster/min svägerska/barnens faster som fyller år.

Japp det var dagens planer det..Nu håller vi på att göra oss i ordning för fullt, man kan ju inte se ut precis hur som helst när man ska på kalas och allt ;)


Mobil bilder.

Mogge har laddat över bilderna från sin mobil. Dettá var vad jag hittade =)


Alfons ca 1 år och 2 månader


Alfons ca 6 månader


Jag i Brunflo för ca 4-5 år sedan


Alfons första bad i ett bollhav


Liten Alfons ca 10 månader


Sjuk liten sötnos


Gos troll!


Fläskläpp när man bara är en storl 80 :/


Glad Kelly redan på BB :)


Bara drygt en vecka gammal.


Jätte glad för något


Glad och ser rolig ut!


Sötnos!


Bad i baljan


Sååå söt!


Liiiten liiiiten Kelly!

Kul att hitta sånna här bilder, inte världens bästa kvalitet, men ändå..

Nu ska jag inta possetion i soffan!

God natt!

Kvälls nöjet...

...Ikväll vart att måla om öppna spisen. JAg började redan här om dagen (när vi var utan dator) och måla en del av den, sen hade vi tydligen inte fler penslar, så ikväll vart det äntligen klart.

Resultatet:


Annars idag så har Emilia, Erik, Ullis och hampus vart här och fikat och lekt med oss. Mogge gjorde den klassiska karl grejen och var bara tvungen att ut med traktorn och ploga under tiden ;)
Det var mycket trevligt att ha dom på besök!


Kelly med de 2 blivande storebrödrarna i bakgrunden :)


Erik!


Hampus!


Och KElly.

Efter dom åkt for vi till Myrviken och köpte lördags godis till barnen, jag och Alfons gick in och när vi var klara talade jag om för honom att han var jätte duktig..Det har han tjatat om hela eftermiddagen "Adus dutti ica hanla godis sälv" han var så mallig så över att han plockat sin påse med  godis själv och betalade dessutom också helt själv.
Efter det åkte vi, på Alfons begäran till Evy (hans första förslag var gammelmomma och det andra farmor, men det kändes för långt och då föreslog han Evy) Där satt vi tills det var dags att åka hem och kvällsfika, gröt ville barnen ha, så det fick det bli.

Sandra var hit en snabbis också..

Men, nu ska jag läsa bloggar, jag hann inte med det igår eftersom jag somnade direkt efetr "let´s dance" som vi förljer för första gången någonsin...Varför vet jag inte..?


För första gången...

..Sedan Affe började sova i sin egen säng vid ca 3 månaders ålder somnade han i dag i soffan..Det har ALDRIG hänt sedan dess..

Jag har iallafall jobbat idag och det gick bra, på eftermiddagen och kvällen har jag bara vart grining och less, vet inte varför egentligen...Förrutom att barnen vart gnälliga..

Lite bilder:


Kelly sjunger "Tipp tapp"


Alfons sov 2½ timmars lunchsovning så här i soffan idag...Trött kille! Tur att Mogge var framme med kameran!


Kelly undrade vad han gjorde :)




Närbild!


Närbild!

Ja som sagt så skulle jag ju se på let´s dance nu och njuta av att ha helg..

BArnens rum.

Bjuder på lite bilder från barnens nya rum.
Alfons rum är jag inte så nöjd med, men det duger så länge..Inte den optimala färgen i ett barn rum och det är plåttrigt med massa olika slags möbler och så, men men..Så här ser det ut:


När man kommer in från hallen.


Bordet och stolarna ska bytas ut så fort ekonomin tillåter det. Dörröppningen går in till Kellans rum.


En hel vägg med inbygda garderober.



Under sängen är  det perfekt att förvara dessa stora leksaker som tar en massa plats..Den ska målas om när tid och ork finns till övers.


Affes "troffé" hylla.

Kellans rum vart lite bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Väggarna är beiga och INTE gula som det ser ut som.




Säng hörnan. Likadan docksäng nästan :) Den hade jag när jag var liten.




Kläd förvaring och leksaks förvaring...Och spisen.


I sin nya pyamas från Evy och Nini innan läggdags ikväll..


Kellan och pappan  även hon iförd pyamas från Evy och Nini :)

Japp nu har ni sett rummen i allafall, långt ifrån märkvärdiga, men vi har varken tid, pengar eller lust att göra några större projekt i rummen nu..

Nu..Let´s dance!

Det här med stödfamilj.

Direkt när jag fick veta att vi kunde ansöka om stödfamilj så tänkte jag på en viss familj som jag känner och tycker väldigt mycket om som jag tror skulle passa Alfons jätte bra...Men jag tänkte att dom redan har fullt upp som det är.

Jag skulle INTE vilja att Alfons vart placerad i ett hem några dygn i månaden som ENBART gör det för pengarnas skull, ALDRIG!! Och sen skulle jag inte kunna lita på en helt främmande familj heller, hur det än är så finns det sååå mycket sjuka och vidriga människor i dagens samhälle som kan utsätta barn för både det ena och det andra..Så det går inte helt enkelt!
Jag vill ha en trygg, pedagogisk, barnkär, fantasifull och stresstålig familj som jag dessutom känner och vet att det verkligen är så, inte något som det bara står i några obetydliga papper.

Den familj jag tänkt på ringde så klart och erbjöd sej förrut i eftermiddag, utan att jag behövde fråga..Det säger en hel del om dessa människor va!?
Det var så klart Emilia och Anders. Emilia hade redan pratat med Anders om det också vad jag förstod det som..NI ÄR UNDERBARA!!

Så nu får vi se hur och när det blir någon annsökan, men jag ska inte sticka under stolen med att tanken känns rätt lockande..

Nu har ju vi visserligen många släktingar som gärna har Alfons eller Kelly och det uppskattar vi så klart massor, men jag tror att det är helt annorlunda saker och ha Alfons hos en släkting och ha honom hos en stödfamilj..Alfons kommer såklart att få vara hos släktingar iallafall om han/dom vill..Idag ville han tex stanna och sova över hos gammelmomma när vi stannade där och gav han mat innan vi åkte hem..Tyvär hade han inga grejer med sej för att sova borta, så han fick lite besviken följa med hem  ;)


Förresten så hade jag över 250 blogg inlägg på bloggkollen att läsa...Jag läste inte alla..Bara de intressanta :)
 

"En till macka"...

...Kom Kelly precis och sa till  mej! Hon har blivit så himla duktig att prata nu under jul.
Hon säger två och tre ords meningar, även om det är väldigt lätta meningar så tycker jag att hon är jätte duktig :)
Om hon är naken och bajsnödig säger hon till att hon vill ha blöja..Oftast lite i senaste laget, men ändå..Har hon blöja och har bajsat säger hon även till "byta blöa" säger hon då..Go tjejen!!

Alfons lär sej låtar snabbare och snabbare. I förrgår kväll började jag sjunga "det var ette midda uti kuppebä...." Och gissa vilken låt han kan utantill idag...Jo just det, den kan han också..Han kan så himla många sånger utan till..Säkert 20 låtar! Dessutom vet han exakt vilka låtar som framförs av vilken grupp av de som spelas på RixFm..Helt otrolig!
Han har även börja lärt sej former, han vet vad en triangel, kvadrat, cirkel, sexhörning är..Den killen har intresse för sådanna saker, bara att inse!
Häromdagen var det en utan barnens dagis "fröknar" som sa att om han fortsätter lära sej så här fort så kommer han att bli klar med skolan på 2 år..Dom tycker också att han lär sej allt för fort :)  Man blir så stolt!

Nu har jag skrytit lite om mina underbara barn..Så lite bilder skulle väl sitta bra va?


På väg till Kälarne förra veckan.


Pick nick i bilen...Härligt kladdig av en pirog.


Hos Mimi med familj på deras älskade hall golv ;)


Vinga och Kellan.


Devin och Affe + Vinga i bakgrunden


Mogge och barnen byggde en snögubbe en dag medans jag jobbade.


Skoter terapi ;)


Så här skulle båda Alfons och Kelly ha deras blöjor en hel eftermiddag.


Kelly och hennes älskade I-or.


Glad skit unge ute i snön :)

Halleluja!!

Im baaack!!

Nu har vi dator igen :) Vi hade dator redan igår men då kunde jag inte komma in på bloggen. Halva nöjet med dator sitter ju i att blogga ju!
Det var hård disken på datorn som pajjat och vi har ingen back up, så alla våra bilder och annat som vi sparat är borta, dessutom var det lääänge sedan som vi brände ner bilder på skiva och framkallade.
=( Men som tur är så har jag lagt ut mycket bilder på bloggen som jag kan kopiera och framkalla:)
Nu har vi iallafall köpt en extern hård disk...

Annars sedan jag skrev har det inte hänt så mycket. Jag har jobbat hela veckan och även hela förra, vi har bytt rum på övervåningen-Kelly har Alfons gamla, Alfons har vårat gamla och vi har lekrummet. Vi har inte målat om några rum Alfons och Kellys nya rum funkar att ha kvar den gamla färgen, men vårat nya (som var lekrummet) går INTE att ha kvar så länge till..
Vad har vi gjort mer då...?
Idag har vi vart på Hab. med Alfons dom tyckte att han var mycket bättre att prata och det tycker även vi, dom sa att vi har rätt att söka stöd familj och att han är super duktig på det mesta som har med färg, form, bokstäver, siffror och musik..Det visste vi ju redan men det är alltid kul att höra från andra med =)

Emilia har jobbat på barnens dagis idag och skulle komma hit och hälsa på så fort hon hämtat Erik hemma..Trevligt med lite besök!!
Det var det dock inte igår när Sandra och Stella kom hit en sväng =( Först körde Sandra fast i backen på väg hit upp och sedan var Affe på sitt allra värsta humör som även smittade av sej på KElly. Sandra var grinig över bilen och våran uppfart, medans jag var grinig över mina barns humör..Men men, bättre lycka nästa gång ;)

Ja det vart ett rätt långt inlägg, men jag har ju saknat detta och nu är jag tillbaka!!

Ses ikväll!! och imorgon kväll och kvällen efter det och kvällen efter det och kvällen efter det och......ja ni fattar :)

Jag gråter floder!!

Våran dator hemma har lagt av, vi är alltså helt isolerade från bloggvärlden :(
Vi har vart utan sedan i Måndags, men det känns som evigheter sedan jag satt här och upplyste "alla" mina läsare om våran vardag.

Just nu har jag rast på jobbet, (idag är jag i på Ovikens förskola) jag fråga snällt om jag fick låna deeras dator en sväng-och det fick jag =)

Annars har inte hänt allt för mycket de senaste dagarna en liten resume kan jag bjuda på:

MÅNDAG: Hände nog ingeting förrutom att datorn pajjade och jag sörjde.

TISDAG: Då var jag och barnen till Kälarne och hälsade på Mimi och hennes familj, mycket trevligt var det!
Mogge stannade i Höglunda (där han är uppvuxen) och hälsade på en vän undertiden. Innan vi åkte hem från Höglunda hälsade vi på ännu ett par vänner och innan vi viste ordet av det befann vi oss på en "after work" på Höggården..MEd barn och allt. Två öl senare och 4 mätta magar åkte vi hem till Kövra igen. (jag darck, Mogge körde) Vi var inte hemma först halv 10 på kvällen och barnen skötte sej exemplariskt båda två fast det vart en sån lång dag för dom.

ONSDAG: På förmiddagen var jag och handlade i Svensta och på eftermiddagen kom Sandra, Fredrik och Stella och åt middag med oss..Även Susanne kom för att försöka att återuppliva våra älskade dator, trots b¨de mun-mot-mun metoden och elektroniska el stötar så gick det inte :( MEn tack ändå!!

Nu ska jag rappa mej på och läsa igenom ett par bloggar innan rasten är slut.

På återsende!

Alsen revyn! ( dett a vart tydligen inte publicerat i går klockan 00.10 ungefär)

Vill börja med att tacka de som förstår det roliga i tröj texterna! =)


Nu har vi iallafall ganska nyss kommit hem från revyn, Mogge är och skjutsar hem Evy och Nini som åkte hit och la Kelly för natten.
Revyn var ganska rolig, men kanske inte sååå rolig som alla andra där verkade tycka. Visserligen var de flesta som var där 70+ och säkerligen en inbiten Alsen-bo som förstod alla interna skämt om just Alsen med omnejd.
Innan revyn var vi och åt taco buffé, som vanligt när det är buffé så äter jag på tok för mycket och blir alldeles för mätt, men det var så himla gott!!
Allt idag har vi blivit bjudna på, mat, biljetter, fika, garderob och resa..Inge synd alls om oss alltså =)

-24 grader visar våran termometer just nu*Brrrr* är det så här kallt imorgon blir det en inne dag, med enbart en tripp till stan för att hämta Alfons igen.

Nu lite bloggar och sen soffan!

Meeen!

Tröjorna på inlägget innan var ju på skoj! Det trodde jag att folk förstod...?!
Inte skulle jag väl sätta på barnen de där tröjorna på dagis! Den sista där det stod "tycker du jag är snygg skulle du se min mamma" och den där till Kelly skulle jag kunna ha, dom tyckte jag var rolig och passande till henne, bald betyder väl skallig va?
Fast å andra sidan tycker inte jag att det var något om sexuella övergrepp heller, men inte skulle jag vilja för det att Alfons hade på sej en sån tröja med den texten..Jaja..Jag tyckte att dom var roliga, men inte skulle jag köpa dom bara för det..DET VAR INTE PÅ ALLVAR!



Mogge är ute och röjer snö och jag och barnen väntar på att han ska komma in och göra sej klar för at åka..Först ska vi lämna Kelly och sen Affe, efter det bär det av mot stan.

hej så länge.

Vad tror ni?


JAg hittade lite tröjor som jag skulle vilja beställa till barnen ;)







Allt min pappa ville ha Du kan välja mellan t-shirt, hood, slim t-shirt, linne, sweatshirt, tjej t-shirt, barn t-shirt och mycket mer. 
En sån här till Affe :)

Bald girl Du kan välja mellan t-shirt, hood, slim t-shirt, linne, sweatshirt, tjej t-shirt, barn t-shirt och mycket mer.

En sån här till KElly :D

Ja jag vet att jag är snygg.. Du kan välja mellan t-shirt, hood, slim t-shirt, linne, sweatshirt, tjej t-shirt, barn t-shirt och mycket mer.

och en varsin av den här:)

Vad tror ni? Kan man skicka barnen på dagis i dessa tröjor? ;)

Jag har så goa barn!

Nu på sista tiden så har Alfons och Kelly börjat leka betydligt mycket bättre än vad de gjorde för ett par månader sen.
Dom kan springa runt och busa, dansa, gosas och ha det riktigt kul tillsammans nu..Inte jämt dock, men mycket bättre!








PUSS!!

Men som alla andra syskonpar, så är det en hel del bråk också, men det  dom leker och har kul tillsammans väger över just nu :)

Nej nej nej!!

Nej Ullis, jag är INTE gravid :) Tro mej! 
Även om jag var nervös förra månaden då mensen var 11 dagar sen, så är jag inte gravid!! Konstiga drömmar har jag "titt som tätt"  så det är inte så ovanligt, det enda ovanliga är att jag kom ihåg dom ända tills mitt på dagen idag :)

DAgen på jobbet var lååång, hemskt lång! Men nu är det helg så man ska inte klaga alls egentligen..

Imorgon ska vi på nyårs revy tillsammans med svärfar och Elenor i Alsen, innan dess ska vi ut och äta något gott.
Eftersom det kommer bli sent innan vi är hemma så får Alfons sova hos gammelmomma och KElly får vara med Evy. Evy och KElly åker hem hit när det är dags för Kellan att sova, så en barnledig kväll och dag blir det :) Kan behövas så här efter allt stök inför jul ;)


BArnen sover och Mogge tittar på Emil i Lönneberga...Jag ska läsa bloggar!
 

Mot jobbet!

Nu är jag duschad, sminkad och klar för en rätt lång arbetsdag-06.30-17.00, men sen är det helg igen!

JAg har drömt massvis med konstiga drömmar inatt, när jag har vaknat till har jag slingrat mej runt Mogge och vart glad över att det är han som har legat där-ingen annan! Uscha..

Nä, nu ska det jobbas..

Barnen sover...

..Och jag väntar påatt Madicken ska börja på Tv4 film :)

Idag har vart en riktig mysdag med familjen enbart. Efter barnen vaknat (alfons somnade aldrig) så gick vi ut igen och åkte lite skoter och pulsade i snön. BArnen tyckte inte det var kul att åka skoter, jag gissar på att det är det höga ljudet som skrämmer dom så nästa gång åker peltor lurarna på :)
Efter det gick vi in och lekte på lekrummet..Ja, det var den eftermidagen det. Nu har barnen sovit i nästan en timma och jag ska som sagt se på "Du är inte klock Madicken" som börjar om ca 15 minuter..

Imorgon har jag öppning i Hackås så jag antar att det här inlägget får innehålla ett god natt också..Så god natt!

Sammanfattning av 2008!

- Gjorde du något i år som du aldrig gjort för?
Ja, bla jobbade/jobbar jag på dagis.

- Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade nog inga..men då bröt jag dom inte iallaffall :)

- Blev någon av dina vänner förälder i år?
Japp!!

- Dog någon som stod dig nära?

Mogges farfar dog :,(

- Vilka länder besökte du?
Bara sverige

- Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
Massvis! Fast bara rätt onödiga saker ändå.

- Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Oj oj! Svår fråga. Barnens födelsedagars datum ;)

- Vad var din största framgång 2008?
Gick ner 16 kg i vikt!

- Största misstaget?
Rört mej för lite sista tiden:( 

- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, men jag vart opererad för förlossningsskadan och efter det var jag inte så pigg..

- Bästa köpet?

Kläder med mindre storlekar ;)

- Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder förmodligen..Och bensin :(

- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Barnen gör mej glad, men även alla fina vänner och släktingar som jag har. Och Mogge såklart!

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
Jason Mraz-I´m yous, Kid Rock-All summer long alla Alfons favorit låtar som spelats gång på gång!

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Inte ledsnare, men tröttare efter allt som vart med barnen..Men å andra sidan är det dom som gör mej glad.

- Vad önskar du att du gjort mer?
Rört mej, vunnit mer pengar (inte bara 25 kr på en triss emellanåt ;)) jobbat mer, sovit på nätterna (men det har vart KEllans fel).

- Vad önskar du att du gjort mindre?

Klagat.

- Hur tillbringade du julen?
Här hemma med barnen, Mogge och Liza i lugn och ro..Men mellan dagarna var vi hos släktingar och åt god mat och umgicks.

- Blev du kär i år?
Kär har jag vart i 7 år/2.5 år/ 1.5 år.

- Hur många förhållanden?
1

- Favoritprogram på tv?
andra avenyn och Idol

- Bästa boken du läste i år?
Enda boken jag läst är "dassboken"

- Största musikaliska upptäckten?
Kevin Borg! haha

- Något du önskade dig och fick?
ett jobb!

- Något du önskade dig men inte fick?
det var det säkert, men inget jag kan komma på.

 - Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Hade finfrämmande av alla väner och släktingar.

- Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ett längre tålamod, men dom växer ju inte på träd direkt.

- Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Min stil?! Måste man ha en stil..

- Vad fick dig att må bra?
Barnen, Mogge och alla andra jag känner.

- Vem saknade du?
Cissi!

- De bästa nya människorna du träffade?
Emilia, Ullis, Petra bland annat.

- Årets sötaste?
måste bli kelly & alfons.

- Årets hetaste?
Mogge! (och Andreas Carlsson i Idol jurryn)


- Årets största kärlek?
Mogge och barnen så klart!

- Årets besvikelse?
Att höll mej vaken till 12 slaget på nyårsafton ;)

- Årets bästa?
Att få jobba

Nyårsdagen..

..Idag är väl dagen då man ska vara bakfull och bara ligga i sängen och må illa med huvudvärk va?
Det är så det verkar iallafall eftersom allt är stängt..Vad finns det att göra för oss som inte är det minsta bakfulla att göra då?! Inte ett smack!

Så hela förmiddagen har Mogge och barnen vart ute och lekt medans jag har storstädat här hemma.
Just nu sover barnen lunch och Mogge är ute och påtar på med någon utan bilarna.


Bus!


Man ska veva i sej frukosten, det går snabbare då :)


Röd rödrosig och fin efter att han vart ute med pappa


Kellan också i väntan på maten.

Nu är det bara resten av julpyntet som ska bort, när det blir får vi se.

Ännu ett nytt år!

Jisses vad tiden går fort nu! I år är det året då Alfons blir 3 år och Kelly blir 2! Herre gud säger jag bara.

Igår firade vi in det nya året väldigt lugnt och sansat. Jag började dagen med att sova till efter klcokan 10 och senare när det var dags för barnen att sova lunch la även jag mej och sov 2 timmar.
Undertiden jag sov var Mogge ute och eldade upp granen och andra brännbara saker.

strax efter att jag vaknat kom Sandra, Fredrik och Stella hit. Vi satt och surrade en stund och sen bar det av mot Svenstavik för att äta. Där var det stängt överallt. Då åkte vi till Åsarna för att äta där..Där  var det stängt.
Tillslut ringde vi till Pelins i Myrviken och där var det öppet, så då åt vi där. Vi var de ända som var där så barnen fick röja bäst dom ville utan att störa andra mat gäster.

Efter att maten var intagen åkte vi hem till oss för att skjuta raketer och äta ost och kex, chips, godis, ostkrokar och annat gott..Men vi var för mätta..Och trötta. Klockan 9 låg vi vuxna i soffan och småslömrade medans Kelly sov i sängen och Alfons och Stella dansade och lekte för fullt.
Klockan 10 åkte våra gäster hem och jag somnade på soffan..Jag var alltså inte vaken på 12 slaget :/ Mogge var nog vaken då, men somnade en liten stund senare även han...Party party ;)


Stella i väntan på fyrverkerierna.


Kellan väntar också, men vet inte på vad.


Affe puffen!


Så här "glad" var både Alfons och KElly när det var dags för raketer..Dom tyckte inte om det!


Godis!


Söt propp!


En cigarett och en cider!


Fredik.


Jag plockar bort efter den fruktansvärt vilda festen vi haft :)

När vi skulle ta oss lite likör insåg vi att minst 2 av de halv fulla flaskorna var flera år för gamla..Ooops, vilka party prissar vi är..Så dom var bara att hälla bort :(

RSS 2.0