Utflykt..

Imorse medans Mogge fortfarande sov, så packade jag in barnen i bilen och for och hälsade på min mamma i Torvalla, det var ett tag sen hon träffade barnen, så det var jätte mysigt att umgås lite med henne..

Efter vi vart där så satte jag in två trötta barn i bilen, körde runt lite i stan så att dom somnade, åkte sen och träffade Mogge på McDonalds för en lunch medans barnen sov. Jag tog en sallad (för första gången där) och den var inte alls så dum faktiskt, men Mogge envisas med att äta burgare!! Precis som vi hade ätit klart så hörde vi att Kelly vaknade ute i bilen (hade telefonerna som baby vakt) sprang ut för att hoppas på att hon inte väkt Alfons, som vid det laget hade sovit max 20 minuter,. Försent ! Alfons var redan vaken.. Jaha..
Så då åkte vi på Coop för att handla lite, och när det var klart var det dags för Mogge at åka på jobbet, tråkigt men någon måste ju dra in pengar  :)

Så jag och barnen fortsatte mot torvalla by, där min momma bor, och var in och fikade..Kul, det vart en heldag med barnen, fast INTE hemma, det var jätte skönt faktiskt, det blir väääldigt långsamt att bara sitta hemma en hel vecka (nästan iallafall)..

När vi kom hem var det läggdags för Alfons, han fick kvällsfika och sen var det god natt.
Kelly höll sej vaken till 19.30 men sen somande hon som en stock, utan skrik!! Första gånegn som hon somnat utan att skrika..*SKÖNT*

Och efter barnen somnat så har jag i princip spenderat tiden med telefonen i örat, det var Sandra. Av någon konstig annledning så har vi nästan alltid något att prata med varandra om?!?! Tillsaken hör att vi pratar med varandra VARJE kväll, och nästan alltid i minst (då menar jag verkligen minst!) en timme varje kväll..Kul att man har någon att prata med! Dagens sammtal handlade om "Du är vad du äter" som gick på tv sammtidigt. Att man kan vara kort det vet jag, och at man kan vara tjock det vet jag också, men hur kan man vara sååå kort och sååå tjock!?!? Det vet jag däremot inte! Hon måste ju ha vart 4kantig stackarn...Hoppas verkligen att dom fortsätter att gå ner i samma takt, för deras skull alltså..
Vi (jag och Sandra) skulle vilja träna tillsammans på ett eller annat sätt, men så länge Mogge jobbar kväll och Sandra jobbar dag, (och barnen bor hemma) så lär det knappast hända :( men jag vill, jag vill ,jag vill!!!!

Just nu sitter jag och pratar med Mogge, på Facebook! Nödvändigt när det finns telefoner, jag vet...

Nä nu ska jag prova hålla mej vaken tills Mogge kommer hem! Lär väl knappast inträffa, men prova går ju..

Dagen..

Dagen har vart rätt lugn. Vi var bort till Tommina och Hugo å hälsade p åen sväng efter dagis, det var trevligt! Kul att prata med någon vuxen för en gångs skull=) Tack för det Tommina!

På förmiddagen så storstädade jag här hemma, tvättade, hängde tvätt, lagade mat  (hel stekt kottlettrad med potatis och murkelsås..MUMS!!), lekte med Kelly och umgicks lite med Mogge innan det var dags för han att åka på jobbet..Ville inte att han sklle åka ju!! Nu längtar jag till helgen så att vi får vara tillsammans hela dagarna och kvällarna ;)

Ja det var den dagen det.. Nu ska jag väl sitta och läsa bloggar ett tag och sen ska jag väl lägga mej framför tvn och somna..Precis som vanligt..

MEst troligt så lär jag bli väckt ca 23.30 av en skrikande Kelly. Hmmm, hoppas inte!

Snart bär det iväg..

Ända till Österåsen, för att hälsa på Hugo, Tommina och Felix (som inte tycks vilja komma ut)..
Det blir dagens utflykt med barnen..

ska snart hämta Affe på dagis och sen åker vi direkt..

Hoppas att det går lika bra att hämta han som det gick att lämna imorse. Inte ett ljud sa han när jag skulle gå hem, vinkade, gav släng puss, sen gick han och lekte:) Hoppas att det fortsätter så. Ända sen han var julledig så har han vart ledsen när jag går hem, men som sagt, så för hoppningsvis så fortsätter det att gå som det gjorde idag! För det är inge kul att lämna ett gråtade barn...  :(

Nej nu ska vi göra oss iordning och sen paka oss ut i bilen..

Höres sen!

Kul med MSN!!

Kul när man får nya, gammla kontakter på MSN!!

Sitter just och pratar med Mimi!! Kul att ha nåt att göra på kvällarna i väntan på att Kelly ska vakna..  ;)

Imorgon ska vi till Myrviken och hälsa på Tommina, om hon inte har tänkt att vara på BB då vill säga..Hoppas att hon är där, så har jag en liten fis att titta på nästa gång vi ses istället=)

Snart e det go natt!!

Så tack å hej..

Dags sömn..

Japp, idag har jag sovit! Mitt på ljusa dagen, jag tror att det var första gången sen dess att jag vart mamma..Efter att jag lämnat Affe på dagis, så sov KElly i vagnen, jag ringde Mogges telefon, la ut den i vagnen så hade vi min uppe i sov rummet med högtalaren på, så att vi skulle höra henne när hon vaknade( vi har Halebop båda två och ringer gratiis till varandra)..Det var såå skönt, förrutom att jag var dubbelt så trött och seg när jag vaknade, mot för vad jag var innan :/
MEn det kan säkert behövas ett par timmar till per dygn som man sover, eftersom att KElly har börjat sova så jätte dåligt igen:( Inatt började hon redan kl 23.00 och då var hon vaken till 01.00, sov ca 1 timme, sen var det samma sak igen..Och så höll hon på hela natten! Tillslut låg jag bara och grät och tyckte synd om mej själv, och då bestämde jag mej för att verkligen ge det ett försök att sova på dagen. Och det gick ju bra:)

Så jag hoppas att du är stolt över mej nu Tommina
;) För det är jag..hahah..

Nu ligger KElly i sin säng och gnålar, och Alfons sover sött sedan ca 30 minuter sedan. Hoppas att KElly somnar snart och att hon sover hela natten...Hoppas går ju!

FAAN!

Jag har glömt vagnen ute i regnet...dyngsur!!
Tack och lov låg ju inte Kelly i den när det regnade iallafall, men nu måste jag ta bilen för att hämta Alfons på dagis, som ligger ca 500 meter hemmifrån. För inte tänker jag då bära Kelly i halkan iallafall!

schhhh Kelly sov...

Det är vad jag försöker att säga till Kelly varenda natt mellan kl00.00-02.00, inte kul alls, hon som sov så bra ett tag..Vart tog det vägen??!??!
Nu mer somnar Kelly iallafall oftast kl19.00 och sover alltså till allt mellan 00.00 och 02.00 (som sagt) MEn då tycker hon att det är morgon och har inte alls några planer på att somna om riktigt, då får hon välling i hopp om at hon ska bli trött, det blir hon, men sover enbart kanske 10 minuter i sträck, sen håller hon på så enda fram till 07.00 då orkar jag inte mer och kliver upp istället för att bara små slömra (man blir ju bara ännu tröttare av det)..
Sen hela dagen är jag super trött, jag har inte ro i kroppen att lägga mej för att sova en stund på dagen heller eftersom att det är så mycket annat som ska fixas då, t.ex matlagning, städning, duscha, tvätta plocka mm mm... Och dessutom vill jag ju hinna träffa Mogge lite innan han åker iväg på jobbet..

Och på kvällen när barnen har somnat så vill jag ha lite egentid, sen om den egentiden bara består av att prata i telefon, sitta vid datorn eller tvn så är det värt hur mycket som helst. Efetrsom att jag inte kan ta mej iväg för att på någon eller träna eller allt som jag skulle villja göra på kvällen, eftersom att Mogge jobbar kväll, så får man se till att hita "hobbisar" här hemma istället.  Och jag kan helt enkelt inte somna kl 19 när barnen somnat..Visst jag vet att folk kan tänka att: Varför skaffade du barn då, om du bara vill ha massa egen tid då??
Tillsaken hör att jag ÄLSKAR att vara med barnen!!.. Men inte heeela tiden, dygnet runt, det står jag för, det tror jag inte att någon småbarns förälder vill..Och den som säger något annat ljuger, det är jag säker på! Om det är någon som läser det här som bara vill vara mamma hela dagarna, snälla skriv en kommentar och berätta hur ni gör för att inte gå under!!

Middag hos svärfar..

Det vart inte mycket sömn inatt kan jag lova! Klockan 03 nångång så kom vi i säng, men tro för guds skull inte att vi somnade på engång för det..Närmare 04 somnar iallafall jag. 04.15 vaknar Kelly och vill inte somna om utan välling, nähe bara att pallra sej upp för att göra en liten natt vickning åt gumman då. Väl påfylld så trodde jag at hon skulle somna om dirkt som hon brukar göra, men inte! Jag gick in flera gånger för att ge henne nappen och bre på henne täcket men inget tycktes fungera. Tillslut så "sparkade" jag upp Mogge och sa att nu få faaan han gå, jorå han gick in till henne och trot eller ej, men tillslut somnade hon....En liten stund iallafall...Sen höll hon på att bara små slömmra fram till 07.30, så sammanlagt så har jag kanske sovit två hela timmar:(
MEn det värsta av llt är att Mogge har inget som helst minne av att han gick in till Kelly inatt, gå i sömnen kallas det! MEn det var ju strunt samma om han var vaken eller inte, för fick hon att sova det gjorde han ju..

Idag medans Kelly sov ute i vagnen så la vi oss i soffan för att titta på film (Irene Huss) och ladda batterierna inför den väldigt efterlängtade middagen hos svärfar..

Väl hos svärfar så satte Alfons allra goaste humör igång, ni vet det där humöret då man bara skriker , grinar och slänger sej på golvet och inte vill vara med längre, det goa humöret tog han fram ( inte specielt ovanligt för Alfons men jobbigt som bara den för oss..)KElly var trött men ville inte sova varken i vagnen eller någon annanstans, så hon var inte heller så rolig att gå och bära på hela tiden medans vi var där, och inte räckte det med att sitta ner medans man höll henne, nej du, gå, gunga och helst sjunga för henne, då var hon nöjd. Så efter 3 timmars på klistrade smile från oss, och skrik och grin (mestadels iallafall) av  barnen ,så tog vi oss äntligen hem över.  Och gissa om det var skönt att komma hem!!

Nu ska vi snart titta på "fantastiska fyran 2" och om nästa blir klar ikväll så ska vi se på den med "flickan i källaren" hette den..Hoppas att dom är bra!

trött, men sov då för he**vete

Jo jag har provat att sova, men jag kan helt enkelt inte!
¨
VAd gör man?! Nån? Förslag...?

Idag har jag iallafall var ut på stan med Emma, en snabbis, hon skulle köpa sej en döskalle tröja av nåt slag, gav H&M en chans, hittade ingen där och gav upp. Sen ville hon inte mer, då var hon fika sugen och ville åka hem efter vi fikat..Men innan vi fikade tittade hon in på Glitter, där shoppade hon så att det glödde i plånboken hennes, hur mycket smycken som helst! Kul tyckte jag, och hon med, men tydligen är det så at hon inte andvänder smycken, fick jag reda på när jag lämnade henne hos sina föräldrar..Jaja, det är ju hennes pengar, sa dom..Kul hon e Emma! MEd henne skrattar man jämt när man e med..Sååå härlig tjej så det finns inte!

Innan jag hämtade Emma på skolan så var jag runt och handlade allt från mat till en badrumsvåg ( har inte haft en sådan förrut, utan har passat på att vägt mej i smyg när man vart hos nån som har) Enligt den så har jag iallafall gått ner 6 kg på ca 1½ vecka, jo jag tackar ja! En bit på väg, men väger fortfarande på tok för mycket..10 kg till sen e jag nöjd, det lär väl ta lite tid men det får jag leva med, "Rom byggdes ju inte på en dag" som man säger..Det som blir svårast att få bort det är väl all "tom mage" som man fått efter två täta graviditeter, får prova sitt ups...Nån gång ;)

Nä nu ska jag väl krypa upp i soffan bredvid Mogge, eller först ska jag höra om han vll ta en helgs cigarett med mej..Det tackar han nog inte nej till om jag känner han rätt  :) Sen hopas jag på att få sova, och glömma allt som vart!

Jaja, det var allt jag hade att bjuda på för tillfället..

Jag gråter...

Så fort jag ser en förlossning så sprutar tårarna! JAg kan verkligen inte behärska mej, när man först har sett hur jobbigt den födande kvinnan har haft det, och sen vilken lycka hon känner så fort barnet är ute..
Det är sådan häftig känsla så det går inte att beskriva för dem som inte vart med om det än. MEn ni som var med om det, ni måste väl ända hålla med om att hur ont det än gjorde när man låg där och krysta, så var det som bort blåst när ni fick se erat lilla barn? Så var det då iallafall för mej..

Jo, det finns iofs en förlossning som jag kan titta på utan att gråta, det är Kellys förlossning som Mogge filmade, den vill jag bara spy när jag ser. "Rätt in i skrevet" skulle man kunna kalla den (om den skulle släppas på film). Fy faan! Säger jag bara, det är det värsta jag sett någon gång! Man ser precis hur barnmorskan står och töjer och sliter i mitt underliv, man hör hur fruktansvärt ont jag har ( det ser man inte eftersom att det ENBART är skrevet som syns på filmen), men sen så ser man också när lilla KElly kommer ut,inte ens då gråter jag, jag vill fortfarande mest bara spy.

En stor eloge till alla barnmorskor där ute!

Jag skulle aldrig klara det, inte en chans!

Mogge har åkt.

på jobbet och jag sitter här vid datorn igen och har tråkigt..

Alfons har just vaknat och står och tittar på musik kanalen, och Kelly springer runt i gåstolen (det var väl att ta i kanske, men hon stakar sej fram iallfall)

jag tror att jag ska klä på barnen och gå ut igen. Alfons tycker det är sååå kul att ta på sej ytter kläderna (eller så inte) så jag ser verkligen fram emot att göra om det igen..

Nej, nu går vi ut!

Morgon..

Kelly vaknade endast två gånger i natt, varav en för att få välling, somnade om och sov till 7.30. Det var med andra ord en rätt bra natt, men tro ni att jag är nå piggare för det? NEJ NEJ, inte det minsta, jag hade lätt och ledigt kunnat lega till 10 tiden idag, men det är bara vackert att kliva upp och verka pigg..

Nu ligger hon ute i vagnen och sover, och när hon vaknar ska jag ta med barnen ut och leka en sväng.
MEn tills dess tänker jag bara ta det lugnt här framför datorn (i den mån jag får för Alfons vill säga) Men han har ju musik kanalen på så han är så nöjd ändå så..

DAgarna är så tråkiga, jag vill göra nåt. Och då menar jag inte att laga mat, tvätta, dammsuga, skura, mata barn, leka med barn, inte ens sitta vid datorn.. Jag vill göra nåt kul! Imorgon ska jag visserligen på stan med Emma (som jag är kontaktperson åt) När jag är med henne skrattar jag hur mycket som helst, hon är sååå rolig och go, så det blir säket jätte kul... Men det är ändå nåt annat jag vill göra, jag vet inte vad. Känna att man är nåt annat än mamma bara för en stund eller några dagar, men sammtidigt vill jag ju inte lämna barnen heller, hmmm, hur gör man då då?

Jaja, jag ska väl inte vara föräldraledig för alltid!

Efterlysning!!

Är det någon som vet om någon rolig blogg som man kan läsa så här på kvällskvisten när barnen sover??

Är verkligen i desperat behov av något att göra! Det behöver inte vara en blogg heller, det kan vara vad som helst, bara det är kul..Eler tidsfördrivande åtminnstonne.

SNÄLLA SVARA!!!



(det är ju inte ett smack på tvn heller ju).

Vilken natt det vart:(

Ja, Kelly vaknade flera gånger innan jag somnade igår kväll, men det räkte med att jag gav henne nappen så somnade hon om, men endock, jag vill ju att hon ska somna och sova hela natten på engång. Jag vaknade iallafall kl 00.30 av att båda abrnen låg och gallskrek, försökte få Kelly att somna om, men ikke det! Var in till Alfons bredde på han och gav han apan ( som han har när han sover) Sen somnade han om iallafall. MEn Kelly gav sej inte, så tillslut så gav jag henne välling och då somnade hon om, fast bara till 03.00 då var det dags igen! Jag och Mogge gick in till henne omvartannat, emn tillslut var det bara att ge henne välling igen, då somnade hon om, ända tills 04.30. DÅ var det inget som dög och jag vile inte ge henne välling en tredje gång. MEn tillslut somnade hon iallafall om till 07.30, men då hade jag inga som helst planer på att kliva upp. JAg var ju helt färdig efter natten. Alfons skulle ju på dagis till kl 09.00 så det var bara att pallra sej upp iallafall.

Så idag har jag gått omkring som en sombi här hemma.. och kännet mej super tråkig, så efter Alfons slutade dagis så åkte vi iväg till Oviken och hälsa på Alfons och Kellys "låtsas farmor" (alltså svärfars gammla flamma som han har två andra barn med, Mogges små systrar) MEn eftersom att KElly är förkyld så fick jag gå med henne på höften hela tiden för att hon skulle vara nöjd, så vi vart bara där en stund innan vi åkte hem igen, så att KElly fick sova en liten stund i bilen..


Nu återstår det att se om det går att hålla Kelly vaken tills kl 19.00, och sen får vi se om hon sover inatt då??

Snart dags!!

Nu är det inte länge kvar tills båda barnen sover:) Kelly sover redan och förhoppningsvis för natten, annars får jag väl en överaskning om ca 1 timme, då hon pigg och vaken ligger i sängen och skriker och vill bli upplockad. Alfons skrek sej till sömns igår för första gången på jätte länge. Det var nära att jag gick in och gav han nappen, men ikke! JAg klarade det, han fick somna utan inatt med, han har ju trotts allt vart utan sen förra Onsdagen, snart en vecka och då känns det som att det värsta suget efter nappen borde ha försvunnit..Eller? Det har juu inte vart några som helst  problem sen vi slutade med den, så det var säkert nåt annat han var ledsen för igår..Hoppas det iallafall!
Ja om 20 minuter sover förhoppningsvis Alfons också och då ska jag kolla på "Andra avenyn" avsnitten som jag har missat, det är ju bara sååå bra. Hoppas bara att han somnar på en gång ikväll, det är så hemskt att höra på när dom är ledsna och inget hjälper. HAn står och tittar på sin kära musik kanal, när den här videon som är nu, så ska vi gå och borsta tänderna och sen hoppa i säng.

Nä, nu är det nattning som gäller!

Hemma igen..

Idag har vi vart till Lillsjöhögen för att fira Mogges syster som fyller år idag, det var kul att komma hemmifrån lite, men det är alltid skönt att komma hem igen, fruktansvärt skönt! Men det var gott att få sej en kopp kaffe och lite tårta, eller ja kaffe iallafall, jag har inte haft nån matlust på flera dagar och äter endast när jag är riktigt hungrig, men dom andra sa att tårtan var god så jag får lita på vad dom sa ;) Jag ska väl iofs vara glad för att mat lusten har valt att frånvara ett tag, det behövs verkligen för min sk figur..Om man börjat´r ta sej lite fler promenader kanske man kan gå ner nåt kilo åtminnstonne ( jag hoppas på det..)

Mina små syskon har sovit över här inatt och det var jätte mysigt att ha dom här en stund, även fast vi inte gjorde annat än att spela Fia med knuff, plockepinn och kort så var det kul, det tyckte iallafall jag och jag hoppas att dom tyckte det med.
Hur som helst så var det skönt att veta att när vi kom hem idag så var det bara familjen som skulle vara hemma, kul att ha dom här, absolut, men minnst lika skönt att bara vara dom vanliga 4 familje medlemmarna igen..
Min lillasyster tar så bra hand om våra barn och det är så kul att veta att hon tycker att det är kul med, vi kunde tom lämmna båda barnen med henne en liten stund bara för att göra andra saker för korta stunder, sååå skönt att man vet att hon klarar det. Lillebrorsan är ju också jätte snäll med barnen och tycker också att det är kul att leka och så med dom, men det lär nog dröjja nåt år innan jag vill lämna dom helt själv med han;)

Nu är det kväll och vi håller på att vänta ut en skrikande Kelly som tydligen inte verkar ha så stora planer på att sova, men skam den som ger sej, för sova ska hon, så är det bara! Vi ska ju titta på film ju, "I am legend" med Will Smith, han brukar ju göra bra filmer så jag hoppas på ännu en..SNÄLLA KELLY SOMNA!!! För mammas skull, please..Mamma vill ju se på film, kan du inte förstå det..

Go natt min skatt som jag alltid säger till barnen innan dom somnar..

2 nätter i rad..

Alfons har helt problemfritt somnat utan napp i 2 nätter i rad nu, och det verkar gå riktigt bra för han på dagarna också. Han har inte frågat efter tutten en enda gång! JAg hade ju som sagt ingen brådska att sluta med den, men dyker chansen upp mitt framför ögonen på en så kanske man ska ta den chansen också..

Kelly somnade runt 22 igår och sov ända till 6 imorse, då fick hon välling och somnade om till 7.30! Tänk om jag hade kunnat somna igår, då hade man ju fått sovit en hel natt för ovanlighetens skull. Men ikke, 02.00 var klockan sissta gången jag tittade på den, och som sagt upp och ge KElly välling kl 6. Men va fasen 4 timmars sömn i ett kör är ju inte helt fel det heller ;)
Det var för övrigt Kellys tredje natt i rad som hon sov hela natten..

Idag väntar som vanligt en tur in till stan, för att shoppa. Eller shoppa var väl att ta i, vi ska handla mat, blöjor, pressent till Mogges syrra som fyller år imorgon oh annat "jätte"skojigt..
Alfons ska vara hos moffa under tiden vi ränner runt på massa olika affärer, alfons HATAR att gå i affärer, det är det värsta han vet, så han blir säkert glad att vara där istället.

Japp så var det med det..

Liv rädd..

Imorse packade jag och barnen oss iväg till Frösön för att hälsa på en gammal klasskompis som jag träffar alldeles för sällan, vi var bjuden på lunch och det tackade vi ju så klart inte nej till.
När vi först kom dit drack vi mammor kaffe medans barnen försökte lära känna varandra, det gick väl så där hyffsat för barnen men vi vuxna hade det trevligt med att surra och dricka kaffe.
När det var dags för mat så la vi ut Kelly i vagnen för att sova eftersom att hon var super duper trött, hon somnade ganska omedelbart och jag gick in för att fortsätta den trevliga lunchen som vi precis hade på börjat. När Sandra säger - "undra om det där kommer att gå" och tittar ut genom fönstret, där kommer det nämligen en bil med en stor släpvagn på som håller på att backa mot vagnen, jag skyndar mej ut för att kolla så att det går bra, men hinner knappt ut innan släpet nuddar tag i vagnen, men inte stannar han heller utan gasar på för att försöka backa ännu mer. Tillsaken hörde att det var oplogat på gåden och han trodde mest troligt att det var en snödriva han backat in i.
JAg skriker i ren panik  -"för faaan, stanna!!!!" Tillslut hör han mej gasta och börjar tack och lov att köra framåt istället. Ut ur bilen kommer han som körde, och jag står i tårar efter som att jag verkligen var liv rädd att Kelly skulle ha gjort sej riktigt illa (eller åtminnstonne så var jag väl chokad och därav tårarna). Från ett annat håll kommer sonen till han som körde (anntar jag) Han var minnst lika chokad och uppspelt som jag var, fast han grät iallafall inte. Vi kollade in i vagnen och insåg fort att det inte var någon som helst fara med Kelly, men att vagnen hade blitt lite skev.
Sandras brevlåda som satt fast på väggen var väl iprincip platt. Vagnen hade alltså blivit klämmd mellan väggen (och Sandras brevlåda) och det enorma släpet.
Jag ska be Mogge kolla närmare på vagnen imorgon när han gjort helg, för jag anntar att när han kommer hem inatt så har han väl ingen större lust. Vi skulle höra av oss till dom om det vart något med vagnen så skulle dom stå för det och så skulle dom skaffa en nu brevlåda till Sandra.
När vi kommer in igen så sitter barnen och äter helt oberörd och jag och Sandra är skakis och jag åtminnstonne gråter av rädsla. Sandra hade också ögonen full av tårar men det var mest för att hon tyckte att det var så kul att Alfons åt så mycket av hennes mat och var rörd av det :) Go tjej du  Sandra! Han åt 4 portioner med korv och spagetti innan han kände att han var klar!

Ja alla överlevde och tur var väl det, det hadde iofs vart värre om Alfons också legat ivagnen efter som att det var på hans sida bilen backade in..

Vi hade trevligt resten av dagen trotts att jag skakade som ett asp löv, barnen dansade och stojjade på och vi snackade strunt och drack mer kaffe!

Tack för idag Sandra det var super kul att ses! Synd att det är så sällan bara, men det ska det väl bli ändring på ??

Det gick ju som smort!!

Det var inga som helst problem att lägga Alfons utan nappen när han skulle sova, han sa inte ett ljud innan han slockna, och då var han inte mer trött än någon annan kväll, så än så länge har det gått bra!
Det verkar vara sämra att få den lilla maddammen att somna, hon ligger och tjurar i sin säng, jag har säkert vart upp 15 ggr sen dess att jag la henne och det var för dryget en timme sedan:(  JAg vill ju inte att hon ska väcka Alfons nu heller, inte nu när han var så duktig att somna utan tutten..

JAja, jag skka väl ta och försöka att få Kelly att sova nu!!

Go natt!

Inatt hände det!!

Kelly sov hela långa natten inatt!! Somnade kl 20.30 (lite i senaste laget enligt mej men..) och sov ända till 06.40!! Gissa om jag vart paff när jag insåg att hon sovit hela natten. Lär ju säkert få igen det inatt, men det kan jag ta!

I förmiddags efter dagis lämningen tog jag och "grannen" en promenad, stackars Maria fick släpa med mej, jag som inte har någon som helst kondis kvar, jag flåsade och pustade men inte Maria inte, hon gick och såg näst intill oberörd ut. Hurt bulle där!! Jag får väl skylla på halkan..Hmmm undra vad jag ska skylla på nästa gång??

Efter det var det hem och ducha och sen kom Carro och Oliver hit och bytte julklappar med oss (bättre sent än aldrig!) MEn troll-Oliver sov ute i vagnen hela tiden och vaknade när det var dags för dom att åka, så han träffade kag bara som hastigast innan dom for hem:( Jaja, det lär ju komma fler tåg! Kelly sov ju faktiskt mesta dels av tiden dom var här hon med så..Dom får väl lära känna varandra en annan dag.

Sen var det dags att hämta Alfons på dagis och när jag kom så låg han och sov så sött ute i vagnen, personalen berättade att han hade somnat utan nappen (jag hade ju naturligtvis glömt att lämna den på morgonen) Första gången han somnar utan den! Får se om jag provar att lägga han ikväll utan den, känner jag  mej själv rätt så får han den väl efter 5 minuters skrikande, får se hur det blir med den saken jag har ju igentligen ingen brådska att sluta med den heller.

Nej nu ska jag underhålla dom små!

I huvudet på...

Gynning, det  har jag precis kollat på, och faktiskt så känner jag som hon gjorde när hon tog hand om dom där 8 (!) barnen, ibland i allafall. Tafatt och lagar rätt dålig mat (jag är ju långt ifrån kock iallafall). Och ibland så har jag  lust att säga till Alfons om han snubblar lite lätt och blir ledsen att "tyvärr så kommer du att få leva med det där" eller när Kelly har magknip " det där är väl inte så farligt".. Och till saken hör att jag inte har 8 barn utan bara 2!! Hur gör den där mamman?? Obegripligt..
Jaja, jag ska då iallafall inte ha nå 8 barn, och ska jag nu någon gång ha några fler barn så lär det dröja många år innan dess. Tänk bara allt praktiskt som måste fixas när man har många små barn: 3 bilstolar ska få plats i bilen och om det skulle få plats, vart i bilen har man då TRILLING vagnen som man mest troligt skulle behöva?? När man bor i Oviken så är det inte så lätt att få dagis plats, då i synnerhet inte till 3 barn skulle jag tro, så när ska man då någonsinn kunna börja jobba??
Ja, jag skulle kunna  rabbla upp massa nackdelar med att ha fööör många barn tätt, men nu är det så att jag har valt att ha 2 barn tätt och jag ÄLSKAR det, även fast jag inte har sovit en hel natt sen dagen då Kelly kom (inte ens en halv) och jag har sällan, väldigt sällan lite tid för mej själv. Men som sagt så älskar jag det och ångrar det inte en sekund..Men jag kan inte släppa atnken på den där mamman, hon gör det riktigt bra!! FAsen 8 ungar, det är nog ingen dans på rosor det inte!!

tillbaks!!

Japp, nu har vardagen kommit tillbaka igen efter allt jul och  nyårsfirande, magsjuker och ledigheter av alla de slag, och jag tänkte börja ta mej tid att skriva en rad liiiite oftare än vad det blivit på senaste tiden, men men det är julens fel att det blir så:)

JA julen är ju som sagt äntligen över och allt har åter gått till det "normala" igen. Dagis, Mogge jobbar, Kelly sover dåligt, jag är trött och allt annat som hör vardagen till..
Även fast jag var spy less på julen redan innan nyårs afton så har den vart bra, mycket julklappar, mat och tyvärr en väldans massa åkande fram och tillbaka till olika släktingar. DEt är jätte kul att träffa alla, så det är inte det, det är bara det att det blir så jobbigt för baranen att inte sova just någonting på dagen bara den korta stunden som blir i bilen och sen är det bara på med smajlet för "hej å hå" vad uppmärksamhet man ska få. Barnen är alldels utmattad när man kommer hem på kvällen efter att man vart någonstanns, för att allt har kretsat kring dom, men man ska vara glad att man har släktingar som verkligen bryr sej och tycker om att man tar med barnen när man hälsar på (och iofs nästan blir besviken när man inte har med dom..) Kort och gott så har julen vart bra, men intensiv!

Nyårs afton var super lugn. Vi var hemma hela dagen och bara mös, åt middag och sen var det dags att lägga två trötta barn och när dom sov så åkte (hör och häpna) cidern fram! Min första alkohol haltiga dryck sedan jag vart gravid med Alfons, det var gott men jag hade lika gärna kunnat dricka päronsoda. Sen hade vi köpt ett cigarett paket så det åkte också fram efter att barnen gått och lagt sej, jag kan inte dricka alkohol utan att bli röksugen, det var också gott;)
Så fram till 12 slaget så att vi och titta på film, bara jag och Mogge drack nån cider och gick ut och rökte emmellanåt, vi hade det faktiskt riktgt mysigt. 00.15 då sov jag.. Hann ju se fyrverkerierna iallafall:)



Jaha och med det sagt så ska väl jag ta och göra iordning någon lunch..

RSS 2.0