Man blir ju rörd in i hjärteroten, ta mig ...

mms_img871325348 (MMS)

Man blir ju rörd in i hjärteroten, ta mig fasen! Igår r jag kom hem från jobbet låg det ett snyggt paket, adresserat till mig på bänken. Rädd för att det skulle vara en brevbomb, slet jag upp det fina snöret.. Inte ens en bomb kan stoppa mig från att öppna ett paket! Det var inte en bomb, inte alls! Det var ett par jätte fina tossar till ebba från en tjej vars blogg jag läser (jag inte bara läser den, jag älskar den) och ett handskrivet brev.. Så ända från Malmö har dessa skickats, jättefina men finast var nog ändå tanken. Att hon kom på att skicka dom till ebba då hon inte hade användning för dom till hennes dotter.. Vill passa på att uppmana alla att läsa denna härligtärliga, roliga och inspirerande blogg www.cemos.blogg.se ni kommer inte att ångra er! Ni kan sträckläsa den i ett kör nån kväll när ni har tråkigt, från början till slut utan att bli besvikna! Så tusen tack igen cemo!


Vill man, så kan man!

Ja, jag vill verkligen jobba, så vi har bestämt oss för att det SKA gå och pussla ihop allt.. meeen, det är inte plätt lätt och jag har redan lämnat fel tider till förskolan ett antal gånger.

Det är verkligen inte lätt att få allt att gå ihop alla gånger med 3 barn, varav ett som bara är 7 månader och för liten för dagis, Mogges heltidsjobb som ej är på bestämda tider (han slutar när han är klar i Åre och sen ska han ta sej hem och hur lång tid det tar beror på före och trafik) och nu mitt jobb som infaller varje Onsdsdag till Torsdag och 3 helgsdygn i månaden..
Men tack o lov, så har vi fantastiska släktingar och vänner. Min mammam har tex sagt att Ebba kan sova där varje Onsdagkväll för att slippa strula med olika barnvakter och att hon ska åka in till stan med Mogge varje Torsdagmorgon.. Så, så länge det fungerar får det vara så :)

Än så länge trivs jag super bra på jobbet, jag ska jag jobba själv för första gången nu på Onsdag natt och jag känner mej säker på det mesta. Kommer att gå galant! :)


Jag är inte bara mamma...

.. jag är personlig assistent också!!

Jajjemensan! Idag fick jag jobb! Sökte igår och fick det idag.. Perfekt!

Kommer inte att jobba heltid, den biten får MOgge stå för ;)
Men 3 helgsdygn i månaden och varje Onsdag natt. Så lite strul och pusslande kommer det att bli för att få ihop Onsdag kvällar samt Torsdag morgon, men förhoppningsvis löser det sig allt eftersom *HOPPAS*
De stora barnen har ju förskolan, men kruxet är Ebba, det är henne det kommer att pusslas med.
Hon kommer tex att få åka lastbil med Mogge varje Torsdag morgon och lämnas hos mig i stan som slutar 06.30, sen åker vi hem och ev. vilar nån timma, för att sen hämta de stora barnen på förskolan som kommer att börja klockan 06, varje Torsdag.
På Onsdags eftermiddagarna åker jag hemmifrån kl. 15.00, lämnar de stora på förskolan,  (lämnar förhoppningsvis Ebba hos någon vänlig själ som kan ha henne max ett par timmar tills Mogge slutar) och sen till jobbet. Mogge hämtar Ebba och de stora på förskolan när han kommer hem...
Ja, nåt i den stilen kommer det att bli.. Vill man så kan man!

Som jag har längtat efter att få jobba!

Skratta eller gråta??

Att äta middag tillsammans med en annan tre barns familj kan vara intressant.. Eller förjävligt.. eller (faktiskt) alldeles, alldeles uuunderbart.
Idag vet jag inte riktigt vad som hände?!

En bäbis bajsar genom blöjan, den ena mamman får bajset på sej. Medans den andra mamman tvättar rent den ner bajsade bäbisen, kissar ett andra barn på sej, ett tredje barn kliver i bajset på golvet, ett fjärde barn ramlar i trappen, ett femte barn skriker efter mat.. och ett sjätte barn som jag inte har en aning om vad han pysslade med..?

Och allt detta när vi just svalt maten.. Yeey ;)

Jaja, efter att ha slitit mitt hår ett tag så kan jag nu skratta åt det hela.. Tänk om nån hade filmat katastrofen!




Som man bäddar..

... osv..

I Lördags vart det lite hipp som happ 30 års kalas för min del, mycket roligt. God mat, bra musik, trevligt folk och såklart massa öl. Dansade gjorde jag också, pardans är liksom inte min starka sida, men karlarna styrde runt mej till den milda grad att jag hade träningsvärk i ljumskarna igår! DÅ har man dansat, minsann :)

Igår där emot, var jag inte så kaxig första halvan av dagen, men även det gav med sej och jag vart som folk igen framåt eftermiddagen.

Idag är vi åter til vardagsrutinerna, vilket innebär att Alfons är på förskolan, Ebba sover ute i vagnen, Kelly myser i soffan och Petra kommer snart och dricker kaffe.. Japp, livet på topp!! :)



det rycker i shopping nerven!

Ja herre gud, får man inte göra det ena, så MÅSTE man banne mej göra det andra. Sjukt, men helt sant!

Igår var jag in på stan med Kelly, givetvis handlade jag massa "nödvändigt" dock till mej själv och då känns det helt plötsligt bättre än att bara handla till barnen.. Men jag är inte nöjd och vill handla mer.. mer, mer, mer!
Trots att vi nyss köpt ny säng, nya mobiler, 52" tv, frysbox o ch en jävla massa julklappar, så är alltså inte shopping suget stillat.. det är inte sånt jag vill köpa. Jag vill handla "krimskrams" kläder, grejer hem osv..

Imorgon får jag stilla det liiite genom att åka på MAXI, dock långt ifrån den shoppingen jag är sugen på, men jag får ju göra av med pengar (precis som att det brukar vara ett problem!)
Nä, känner att jag MÅSTE in till stan i veckan!!


Jaha, har maken gjort helg?!

haha! Ibalnd undrar jag vad vi har för komunikation här hemma..?
Mogge tog för givet att jag visste att han var ledig imorgon och tyckte alltså inte att han behövde informera mej em gång extra ang det.. Själv hade jag knappt en aning om att det var röd dag imorgon.. Än mindre att det var en "afton" idag.

Så nu har vi alltså lång ledigt här hemma, ända tills på Måndag då vardagen kommer tillbaka med förskola för barnen, motion för mej och ja, jobb för Mogge.
Skönt att komma tillbaka på banan igen!





Det här med att sammsova med bäbisar, barn...

mms_img-19323447 (MMS)

Det här med att sammsova med bäbisar, barn eller what so ever.. Vem orkar det?! Jag och ebba sammsov inatt, av den enkla anledningen att det var platsbrist hemma hos Sandra ( där jag och mina barn sov inatt) annars vägrar jag! Vi har inte sovit i samma säng sedan hon var ca 2 veckor gammal och jag hoppas att det INTE kommer att hända igen.. Hon sov som en kratta, jag sov som en kratta, det var hemskt! Kladdigt! Trångt! Inte mysigt på en fläck! Hur många av er sammsover och verkligen uppskattar det samt har barn som sover bra av det?


2012!

Ja, mitt 2012 ska bli ett bra år..

Ett år för mitt välmående och min hälsa.
Jag ska tänka mer på mej själv, på alla sätt.
Ta mej tid och ge mej tid för sådant jag tycker är kul och viktigt för mej.
Omge mej med människor som känns givande och uppskttar mej på samma vikor som jag uppskattar dem.

Och banne mej... så ska jag till Ullared i år igen!! Vilka är med mej och vilka är emot?!  =)


2012, Here I Come!!


Klart som fan att 2012 ska inledas med ett inlägg!

Ja men visst vill jag blogga, jag vill så jag skäms.. men gör det alltså ändå inte..?

Jo men vad har hänt då sedan sist?

Det har vart jul, vi har fått massa julklappar hela familjen och umgåtts med trevliga och fina släktingar och vänner..

Och som alltid när det vart jul, så kommer mellandags rean - jag, Ebba och Sandra var där. Dock inte så värst impad av rean, men några fynd vart det allt :)

Mogge har jobbat och resterande familj har jul lov tills nästa Måndag.

Igår var det nyår.. MYCKET överskattad dag enligt mig! För vad är vitsen med allt pompa och ståt, egentligen?
Dagarna kommer och går oavsett om det är 2003 eller 2012, det som ändras kan tänkas vara modet ;)
Vi hade iallafall fina Sandra och Stella här, åt fondue, släppte iväg ljuslyktor i skyn, skålade med persikobubbel, snittar till vickning när barnen somnat (vilket var ett kapitell för sig för Kelly!!), kollade på grannbyars fyrverkerier och sen god natt.. Helt enligt min smak!

Nu ska jag göra mej en smoothie.. beach 2012 here i come.. typ..


RSS 2.0