En kall öl efter en varm dag i Sundsvall=)

Ja, nu har man kommit hem från Sundsvall och sitter här framför datorn och suger på en öl (stark öl dessutom!!)
Har haft en kanon dag med Carro på både IKEA, Biltema, Barnenshus, Bauhouse och hela Birsta köpcentrum. VArt en hel del inköpt och en hel del massa pengar är nu mer ett minne blott ;)
Det var kanon väder i Sundsvall, så man önskade nästan att man hade kunnat satt sej och sola en stund, men det fanns det inte tid till, här skulle minsann shoppas!!

Alfons åkte ju som sagt med Mogge i morse hem till min momma, så redan kl 04.45 lämnade dom Kövra och for mot Torvallaby. Kl 06.40 hade Alfons somnat i mommas säng och sovit i 3 timmar, lillgrabben var helt slut efter ha behövt kliva upp den tiden på dygnet. MEn när han vaknade hade han vart pigg och utvilad och haft det jätta bra där!
Momma är så imponerad, hon har tydligen aldrig träffat ett så snällt barn någon gång..? Varför är han inte sån här hemma då?! Visst han ÄR jätte snäll och go, men även väääldigt tjurig när han lägger den sidan till, men som sagt super go när han är på det humöret!

KElly hade också vart jätte snäll och go hela dagen borta hos "låtstas farmor". Henne lämnade jag av innan jag for till Carro i morse.

När jag kom hem ca 19.30 någon gång så var båda barnen vaken och det var faktiskt kul att dom var det ,så att jag hann träffa dom lite idag. Man saknar dom ju fast det är skönt att vara borta och barnledig en stund.
barnen har sovit sedan en halvtimme ungefär, vi hade tänkt att gå på brasan här på byn, men eftersom dom var så trötta så avstyrde vi det i sissta sekund. Bättre att dom får sova efter en hård dag!

Hade tänkt att lägga upp några bilder från dagen, men eftersom Mogge kollar på Wrestling som han laddat ner så går det låååångsamt och det tålamodet har jag inte ikväll, får se om det blir imorgon istället.
(Vi har en sån kabel som man kopplar från tv:n till datorn och då är det bara att dra över bilden från datorn till tv:n, supersmidigt är det!)

Jaha, men vad köpte jag idag då?
här kommer ett axplock:
*4 Lack hyllor
*förvarings lådor
*stora ramar
*blomkrukor
*plast blommor (så dom överlever här hemma)
*svart lack färg
*gardin stång + vägg fästen
*plast backar
*krokar
*förvaring till lekrummet
*Liten el moppe till Alfons (när han fyller år)
*Framhjulslager till Golfen
*Jeans till mej
*2 tröjor till mej
*Jeans shorts till Alfons
*Byxor till Kellan
* skor till mej (slängde mina gamla där)
 mm mm

Sisst men inte minst så köpte jag IKEAs panpizzor och en påse öl till Mogge (fast jag tog mej en öl jag med) Så inte vart han lott lös inte ;)

Nu ska jag läsa bloggar.
TAck och adjö!

Hur har den här dagen sett ut då?

Jo, ungefär så här:

image237
Välling innan dagis.

image238
På väg till dagis.

image239
Trött Kelly på FC i Svenstavik. Innan vi for dit tog vi en prommis runt byn.

image240
På FC var även Hampus och Erik.

image241
Hampus liftade med KElly när vi tog en promenad till Apoteket, ica och skoaffären

image242
Erik sov gott i sin vagn...Så länge den rörde sej ;)

image243
Efter vi vart i Svensta följde Emilia och Ullis (och deras barn) med hem hit och fikade lite. Jag gav dom lite barn kläder som jag har haft svårt att skilja mej ifrån, men som annars bara ligger i källaren och blir förstörda. Hoppas dom kommer till andvändning!
KElly provade sina nya skor som jag köpte åt henne i Svenstavik idag, hon verkade gilla dom :)

image244
Långt ifrån (väldigt långt ifrån) de finaste skor jag sett, men dom var lätta, stadiga, hyffsat billiga och i strl 19 precis som dom ska vara, å dom fick duga för ett tag. Hon lär väl snart växa ur dom så jag kan köpa nya snyggare pjucks åt henne ;)

image245
Alfons tyckte Kelly skulle ha Peltor lurarna på sej nu på kvällen (hmm kanske för att han skriker så högt han tyckte det. Ville skona syrran från tinitus. Smart kille;))
Och hon var inte bangen på att ställa upp och ha på sej dom inte=)

image246
Alfons med ballongen han fick på Olivers kalas i Fredags...Den gick sönder en halv minut efter jag tog bilden.



Annars har vi nog inte gjort så mkt annat idag. Jag och Alfons var ut och cyklade en sväng efter middagen, men efter som hjälmen jag köpte till han är alldeles för liten, vågade jag bara cykla lite granna på byn..
Nu sover båda barnen. Bägge två vär trötta tidigare än vanligt ikväll. Undra om dom känner på sej att dom ska upp extra tidigt imorgon? Alfons ska vara hos gammelmomma medans jag och Carro drar iväg till Sundsvall;) Och eftersom Mogge ändå ska in på jobbet så får Alfons åka in med han från morgonen, dvs att dom lämnar hemmet kl 05.00. Liiite väl tidigt enligt mej, men han har ju möjlighet att sova i bilen eller hemma hos gammelmomma under dagen. KElly får vara hos Evy, så hämtar Mogge upp barnen efter jobbet...
Så i morgon är jag BARNLEDIG!!!

IKEA here i come!!

Ett till inlägg innan dagis..Bra jobbat!

Har inget annat att skriva förrutom: Våga blogga mera!!!

Tycker det är allt för sällan vissa uppdaterar sin blogg. Flera inlägg per dag är vad jag önskar!

HAr dammsugit också, så nu ser det inte bedrövligt ut här längre och perkulatorn fungerar.
Klartext: Nu har jag städat och hoppas på besök. Snälla kom! Vem som helst! Så länge jag kan förnamnet på dej/er så är ni välkommen!!

Nu ska ytterkläder på, sen bär det av till dagis!

Idag behövde jag inte väcka henne.

Idag ville Kelly kliva upp 06.15, det ville inte jag men tyvärr är det inte jag som bestämmer på just den punkten...
Så nu är man duschad, på klädd, och nyäten. Kelly har också hunnit fått på sej lite kläder och ligger nu och äter sin välling. Alfons däremot, han sover, som en stock dessutom :)  MEn han kan sova iallafall 1 timme till innan det är någon brådis.


Idag ska jag och Kelly iväg på FC i Svensta, hoppas att det är öppet den här gången bara=)

Nu ska jag passa på att göra något vettigt...Typ morgon röka ;)

Prata..

Jag bara undrar när Alfons ska börja prata så att vi kan förstå varandra?!?!
Det kommer iofs ett ord här och ett ord där, men inget som han andvänder sej specielt mycket av..

Idag när vi satt i bilen på väg till Svensta sa han fleera gånger " hej då liza" (fast med hans dialekt då ;)) det är det enda som han har sagt med två ordi någonsin..Varför han sa just hej då Liza, det har jag ingen aning om, men sött var det!!
Liza är min syster för den som undrar :)
Sen i kväll sa han (efter att vi frågat flera gånger) "Hej då pappa" och mamma hjärtat smälter ju så klart på en gång! Go kille!
Han försöker ju säga min mamma och det brukar låta  typ så här:mimimimimimamma.
Och min pappa låter så här: pipipipipippa ;)

Han är ju bara fööör go!image236


shopping..Lite iallafall..

Ja, det vart som sagt stan idag efter lämning av Alfons..Lite fynd gjorde jag trots att det började bli väääldigt urplockat på rea-ställen. Men 4 par byxor, varav 3 st 3/4 byxor och en munkjacka för under 300 är väl inte fy skam;)
Det vart även ett par stövlar åt Alfons, jag sprang runt på varenda skoaffär i hela stan, men hittade inget som dög, eller så var det fel strl..
Men på väg hem från stan så kände jag att jag var tvungen att ha ett par stövlar till han inna jag åkte hem, så jag svängde in på Triconor och där hittade jag dom!! Super fina!
Jag och Kelly passade på att käka lunch där också, men det var inge gott :( Kelly tyckte visserligen det, men inte jag inte.
Var även in på Ö&B och köpte några fotoalbum, lite barnmat och annat smått och gott.

Vi kom hem lagomt till att hämta Alfons på dagis, så vi kom med bilen och hämtade han. Jag hade tänkt att städa eftersom det var lite halv tråkigt väder ute, men så vart det inte! Barnen var sura och griniga från det att vi kom hem, Alfons sparkade och slog Kelly fleeera gånger och hon skrek så klart (det är ju inge kul att bli slagen av storebrorsan heller!!)
Vi gick ut och inväntade Mogge som tack och lov jobbar dag den här veckan, så han var hemma strax efter 16 och då tog vi bilen till Svenstavik och köpte en varsin pizza (nyttig värre) men jag och barnen delade på en så igentligen så åt jag ju bara en tredjedel ;) Skitsamma hur mycket jag åt, gott var det iallafall!!

Och lite bilder:



image229
3/4 dels byxor ett par i linne och det andra i jeans..Båda i strl 36(!!!!) trodde aldrig jag skulle komma i den storleken igen (dom kanske var stor i storleken)

image230
Ett par 3/4 dels byxor (finare i verkligheten) och ett par lång byxor

image231
Billig!! Dyger att ha när det är varmt ute..

image232
Skor och stövlar till Affe. Skorna köpte jag förra veckan, men stövlarna idag..

image233
Väntar på pappa ska komma hem så vi kan åka och köpa pizza!

image234
Alfons i de nya stövlarna, som en gång i tiden (för typ 3 minuter innan bilden togs) hade VITA sko snören;)

image235
KElly vill prov åka traktorn!

Återkommer om jag har något mer att tillägga..

Ska jag måsta väcka Kelly?!

Undra om det är så att jag har en liten dotter som håller på att ta igen lite sömn som hon missat de senaste 9 månaderna?!
Hon sover än och jag har bara behövt ge henne nappen en enda gång under natten, och då var det igentligen morgon (kl 06.00)...
Alfons vaknade efter jag hade hunnit duscha och gjort mej i ordning, så han sitter och surplar i sej sin välling nu. Han sov till 07.45 !!

Idag efter vi lämnat Affe på dagis bär det av till stan, jag måste hitta lite byxor till mej själv. Nästan alla min byxor är alldeles förstora nu och det är inte kul att ha på sej byxor som åker av rätt vad det är..

Nu måste jag gå och väcka lill gumman så hon hinner få i sej lite välling och bli på klädd inna vi måste bege oss!!

En gång om dagen...

..Är det KElly sover nu och sen hon började med det så har hon sovit hela nätterna!!
Ok, hon kan ha vaknat till en gång per natt, men sen kan hon sova till 07.30-08.00 och det klagar jag inte över!! Dessutom är det jätte skönt att båda barnen sover samtidigt på dagarna, så har det inte var förrut.

Idag har iallafall jag vart en sväng på stan med Emma, det var ju inte så många affärer som var öppet men det räckte med en för att jag skulle kunna göra av med en 5-hundring ;)
Innan vi var på Åhlens (där jag gjorde av med pengarna) så käkade vi kebab/hamburgare. MEn något måste ha vart fel med mej och Emma idag, vi som i vanliga fall är väldigt (VÄLDIGT!!) matfriska, åt inte ens upp en tredjedel av våran mat..hmmm...

När jag kom hem från stan så hade vi svärmor och Willy här på besök, det var trevligt! Både Alfons och Kelly var nyvaken från lunch sovningen när jag kom hem och alla satt och fika. Efter en stund visade Kelly stolt upp några steg för farmor och att hon kan säga pappa. Duktig tjej!! *mallig mamma*

Alfons kollade på "5 myror är fler än 4 elefanter" förrut, och precis som vi anade, så tyckte han att det var ett roligt program. Dom både räknar, visar bokstäver och så är det lite djur med också, så det var en höjdare och föll precis han i smaken :)

Lite bilder från dagen:

image223
Emma på "katten" på stan och så fort en kamera kommer fram, så kommer även "hårdrocks tecknet" fram.

image224
Emma och jag posar i bilen medans vi väntar på att tåget ska passera i Brunflo.

image225
Dom här korgarna köpte jag idag..
image226
Så här såg det ut innan..

image227
De här bodysarna köpte jag även till Kellan. Hon har en likadan vit med gittarer, men eftersom Emilia (www.misstrucha.blogspot.com) hade skrivit i sin blogg att det var rea på dom, så vart jag bara tvungen att ha en grå med ;)
 
image228
Alfons i sin pepparkaks dress som nu mer fungerar som pyamas..Han har nyss lagt sej..


Det var det jag hade att komma med..

Eller förresten! Katterna hade loppor:( Så nu är dom avloppad och alla sängkläder har åkt i tvätten..Fortsätter det så här hela sommaren, så får någon anna ta över dom..Där det inte finns loppor!!
Tyckte att det var lite väl med 15 bett redan den här årstiden...MEn lopporna var nog förklaringen..KAtt djävlar ;)

Det slutade med Sandra och Stella trotts allt =)

När Kelly vaknade så gav jag henne en sen lunch ute på gården och efter maten gungade hon lite granna...Och rätt vad det var så ringde Sandra och sa att dom var på väg hem från utställningen dom vart på. Så jag och barnen åkte dit och lät Mogge fortsätta här ute på gården med eldning och krattning och allt han nu höll på med :)
Väl där så hade vi turen att bli bjuden på grillad hamburgare av Sandras svärmor, mycket gott var det!
Alfons och Stella delade på en hamburgare och Kelly åt kall korv direkt från backen, lite skit rensar magen va?!
Barnen busade på och jag och Sandra satt i solen och tittade på, fick även sjunga en och annan sång för dom små. Tur att man sjunger sååå fint..NOT...

Herre gud vilket skönt väder det vart idag!! Fast dom hade lovat stygg väder

Efter ett tag gick vi in så barnen fick leka lite mera och jag och Sandra fick surra lite till.
Mina barn började bli trötta så då var det dags att åka hem. På vägen hem fick jag sitta och sjunga högt och ljudligt så att inte Kelly skulle somna, så fint sjunger jag alltså, så illa att barnen inte ens kan somna ;)

Nu sover båda barnen och jag och Mogge sitter här och hoppas att det är något bra på tv:n ikväll, men det är ju Lördag så det lär det inte vara :(

Lite bilder från dagen så klart:

image212
Nyäten ute i solen.

image213
Hårt arbetande Mogge, med elden i bakgrunden..Eller röken rättare sagt :)

image214
Snygging!!

image215
I vagnen utanför Sandra..

image216
Mums med hamburgare!!

image217
Det tyckte Stella med..

image218
Mor och dotter, den ena sötare än den andre;)

image219
Stella hjälper Kelly att gunga..

image220
Sandra ville också gunga..Jorå, ställningen höll ;D

image221
Lördags godis i solen..

image222
Lill gumman!


Finväder, men ändå sitter jag här och bloggar.

Jodå, solen skiner och barnen sover, så jag tänkte passa på att göra ett "ryck" på datorn.
HAr inget roligt att komma med, men jag har inget att göra heller och då brukar det sluta med att jag skriver något här på bloggen :)

Idag hade jag tänkt att jag och barnen skulle ta en utedag i Fåker tillsammans med Stella och Sandra, synd bara att jag inte hade meddelat dom om mina planer tidigare. Dom hade nämligen redan planer för dagen :(
Fast att jag och Sandra satt en bra stund i telefonen för att komma på hur vi skulle kunna få ur henne ur planerna dom redan hade, så kom vi inte på något bra. Så det får bli en annan dag helt enkelt.

Istället åkte vi till Evy för att lämna tillbaka krattan som vi lånat av henne i fjol sommar och passade på att åka in på Granngården och köpte oss en egen. Så nu ska Mogge ut och kratta våran lilla skogs plätt och jag ska väl vänta på att barnen ska vakna så att vi kan gå ut och leka..

Här kommer lite bilder från gårdagen.

image201
Oliver ligger på gräset och myser.


image203
Kellan på gräset..

image204
Carro sitter och gottar sej i solen :)

image205
Oliver öppnar paket med pappa Micke.

image206
En nyvaken halv blyg Alfons i pappas famn.

image207
Föedelsedags barnet!

image208
Mmmmm, choklad kaka!!

image209
Fortfarande lite blyg, men det vart liiite bättre när man fick sej en ballong :)

image210
KElly bjöd upp nallen till dans...


Det var det..

Grattis Oliver !!

Idag har vi vart på stan, om än en väldigt snabb och jobbig tur, så har jag vart på stan.. KElly var oerhört missnöjd hela tiden på stan och ingenting dög åt henne..Den eventuella förklaringen skulle kunna vara att hon hade en hårnål i blöjan som stack rätt in i ena skinkan på henne *lilla gumman* Så man kände sej en aningens dum efter man upptäckt det.
Så det vart inge annat än ett par skor till Alfons på stan..Dock inte stövlar och galonbyxor som tanken var :/

Efter stan så åkte vi på Willys och handlade käk, sen bar det av till barnens hus för att köpa present till
Oliver. Klossar vart det.

Åkte till min momma och fikade och inkasserade försenade födelsedags presenter av både mamma och momma. Så nu har man presentkort på klippning och ännu mer pengar :)

Sen var det gasen i botten för att hinna äta tårta hemma hos Oliver innan den tog slut. Vi hann dit innan den var slut ocg gott var det !!

Jaha, vad gjorde vi sen så..?

..Jo vi åkte hem till Evy, drack lite kaffe och sen for vi hem och gav barnen mat och strax därefter var det dags för kvällsfika och pyamas. När Kelly var lagd, så tog jag på mej Mp3:n och gick ett varv runt byn, det behövdes säkert 3 varv för att väga upp allt slisk och gott jag ätit idag. Men men, ett varv fick det bli och det får duga för idag ;)

Nu ska jag läsa bloggar och titta på "Talang"...Det enda jag vill se är igentligen barnen som uppträder, dom är ju sååå söta och duktiga!

HAde tänkt att lägga upp lite bilder från idag, men eftersom Mogge håller på att ladda hem film, så går det sååååå långsamt och det tålamodet har jag inte..


Är det våran tv det är fel på??

Det är ju aldrig något bra på tv:n nu för tiden !!
Annat var det när Big Brother gick, då hade man något att se varje kväll nästan. Vart har alla reality serier tagit vägen..??..Dom roliga alltså..
Vad går nu då: Ensam mamma söker, frusna män söker mm mm. Bara skit om ni frågar mej !!
MEn visst tycker många att Big Brother är skit och dravell, men för mej är det ungefär samma sak som att läsa bloggar, fast man får bild och inget döljs! Åhhh vad jag saknar det programmet !!

Hade jag vetat bättre hade jag gått och lagt mej, men nu gör jag tydligen inte det med tanke på att jag sitter här och klagar på allt skit som går på tv:n istället...

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
                                                                                    *SNARK*

Förlåt Mogge!!!

Det var inte Mogge som förlagt kameran..Det var jag *skäms*
Det värsta av allt var väl ändå att jag inte lagt bort den, utan lagt den precis där jag vill ha den, i skötväskan..
Jaja, får väl ta igen alla kort jag missat att knäppa imorgon..Prova iallafall.

Imorgon ska vi in till stan för att handla och så ska Mogge hämta ut sina premiär linser, han är tydligen less på att ha glasögon.
Medans han är och fixar det så ska jag och Kelly springa på jakt efter bra galon byxor och stövlar till Alfons(han får vara hos gammelmomma under tiden) Galon byxorna han har nu läcker som ett soll och stövlarna har spruckit så dom läcker också  :(
Men tack och lov så fick man ju massa rabatt kupponger från KappAhl idag. Prefekt!
Ska även hitta en present till Oliver som fyller 1 år i morgon. Grattis i förskott!
Så efter allt är inhandlat så åker vi till Fåker för att uppvakta stor killen..

Det var allt för den här gången..

Vart är kameran??

Mogge har lagt bort våran kamera, vart är den?! Tänk om jag hade haft den idag, vad mycket fina bilder man hade kunnat tagit !!

I förmiddags var iallafall jag och barnen till Rebecka tillsamman med Emilia och Ullis (med barn) Hur kul som helst att sitta och prata om allt och inget i flera timmar. Fikade gott och glassade oss ute i solen.
Alla barnen sov nästan sammtidigt (med en del avbrott dock) förrutom Alfons, han har inte sovit på hela dagen. JAg trodde att han skulle somna i bilen på vägen hem från rebecka, men det gjorde han inte! Jag trodde sen att han skulle somna i vagenen om vi tog en promenad, men inte det heller! Efter mycket skrik, gnäll, tjur och grin så klev han ur vagnen och gick istället ner till Jackie (Falken och Ros-Maries hund) Efter en stund kom Ros-Marie ut och höll oss sällskap en timme drygt, hon bjöd barnen på kex och dom var nog glad att vi gick dit eftersom ingen av dom ville ha någon lunch tidigare på dagen, så kex fick dom stå sej på fram tills middagen....Som vart såååå avanserad idag, pirog till Alfons och burk mat till Kelly, vem har lust att laga mat i det här vädret?! Så vi slängde i oss maten och sen gick vi ut igen..

Efter vi kommit in var det bad dags för barnen och sen välling..Nu ligger Kelly i sängen och är missnöjd som bara den och Alfons tittar på barn program på tv:n, snart är det hans tur att hoppa i säng!

Kan inte släppa, vart är kameran??


Dagens ros och kattmat..

När Carro var här idag berättade hon att barnmorskan som förlöste Alfons hade fått en dagens ros här om dagen..Men hallå?! VEM ger en sådan ruppa en dagens ros?! Den mest otrevliga och nonchalanta människa jag någonsinn stött på!
Hon som inte svarade på några av mina frågor under förlossningen, som inte kunde hjälpa mej att koppla lös mej från slangar och kablar som jag hade i både arm, mage, rygg och skrev. Det skulle minsann pappan hjälpa till med. Men tillsaken hörde att jag inte kunde få av mej trosorna eftersom Alfons hade en elektrod i huvudet som dom hade snott in i trosan på något jävla vis..MEn Mogge hjälpte mej så gott han kunde, jag var ju tvungen att kissa!
Och dessutom så hade hon mage att komma in på mitt rum på BB, sätta upp sin ena fot på min säng där jag låg och ammade Alfons och tala om för mej att: -" jag tycker iallafall att jag och doktorn gjorde ett bra jobb"..
Jaa, tack så mycket, din j*vla hagga! Hade jag lust att säga, men sa inget så klart..
Är det inte mammorna som brukar få beröm av barnmorskorna, inte ska dom gå runt och berömma sej själv heller??
Nej, en dagens ros skulle hon aldrig få av mej, däremot en dagens brevbomb om det fanns att fixa. *halv ironisk*
Undra vem som kan vara så nöjd med henne? För vad jag har hört så är hon inte populär varken hos personalen eller hos andra som har "råkat ut för henne"..


Imorse och igår morse stod Alfons och åt kattmat-torrfoder. Han åt och åt och verkade tycka det var super gott, så gott att han till och med erbjöd både mej och Mogge att smaka. Vi avböjde oss från det.
Inte kan det väl vara farligt för barn om dom äter lite kattmat va? Inte för att jag ska börja servera han det till middag eller så, men om han skulle (vilket han säkert kommer) gå dit och ta sej lite mer..
Det värsta som kan  hända kanske är att han får dålig andedäkt..För katterna luktar då INTE gott i mun


Besök hela dagen..

Ja, när jag lämnade Alfons på dagis i morse så frågade Petra (en tjej på dagis mamma och även grannens dotter)  om jag bjöd på kaffe. Självklart! Så jag och Kelly sprang hem och satte på kaffet och strax efter kom hon med bilen efter hon släppt av Ellen på dagis. Jätte trevligt att surra med henne en stund och suga på en kopp kaffe. Kul som sagt att träffa nya bekanta! Hon har bott här i Kövra när hon växte upp och har även vart in i det här huset när hon var ung. Hon tyckte att vi hade fått det fantastiskt fint här :) Men det är klart, hon jämnför ju med hur det såg ut här förrut och då var det lååångt ifrån fint.

Sen tog jag en dusch och for sen på Ica och handlade det nödvändigaste. Väl hemma från affären slängde jag ihop middag så att det var klart tills det var dags att äta. Tog en promenad innan vi hämtade Alfons på dagis, åh herre jisses vad jag svettades!!
På väg hem från dagis kom Carro, vi satt ute i solskenat och fikade och snackade skit;) När det var dags för middag dukade jag upp på sten plattorna utanför bron, så där satt vi och åt våran middag tillsamman med CArro och alla små kryp som säkert var där...Men runt klockan 17 (tror jag), då började KElly bli riktigt trött eftersom hon bara sovit mellan 10.30-12.00 och sedan inte velat sova något mer, då annsåg jag att det skulle bli lättare att hålla henne vaken fram tills läggdags inne, det är lättare att röra sej inne och det finns mer leksaker..

Nu har Carro nästan nyss åkt och jag har alltså haft sällskap av någon vuxen nästan hela dagen.. kul!

Nu ska jag se om jag hinner läsa lite fler bloggar innan "Barnmorskorna" börjar, se om jag får gråta en skvätt och hjälpa de förlösande mammorna att krysta ;)

Sova?!

Kelly har sovit rätt så oroligt sedan hon la sej. Själv gick jag och la mej strax före 12, men tro INTE att jag kunde sova  :(
Fick för mej att det kröp någonting på mej hela tiden, började fundera om katterna hade fått loppor igen och att det var dom som kanske invaderat våran säng, så som dom gjorde hela förra sommaren. Trotts att vi avloppade dom fleeera gånger, så kom dom tillbaka...Båda mina ben var alldeles sönderbitna då, och eftersom jag fått ett bett av något slag på ryggen+ en jäkla klåda på boobsen nu, så började jag som sagt att fundera. Men nu har jag granskat hela sängen med ficklampa (kände mej som någon i CSI teamet medans jag höll på) och jag har inte hittat en enda loppa..Prisa gudarna! Så hjärnan har väl spelat mej ett "jätte roligt" spratt.

Så vad ska jag hitta på nu då?! Mitt i natten, jag borde sova! Men på ett sätt så känns det som om det inte är någon större vits att lägga sej, eftersom att jag kan slå vad om att Kelly kommer att vakna igen..när som helst...

Mogge slutar ju snart jobbet, så jag får väl ringa och stressa på han lite..

Ja, så nu vet ni vad jag gör mitt i natten   :(

Täppt och bränd näsa :(

Kelly har redan hunnit med att vakna 3 ggr sedan hon la sej vid 18.30..
JAg undrar om det kan bero på att hon är täppt i näsan och att hon har bränt den lite, lite idag...?
Även fast den bara är lite röd, så kan det kanske kännas mer på henne som är så väldans ljus i huden och eftersom hon är så liten och har ömtåligare hud än vad vuxna har..?
KAnske ska införskaffa sej någon solskyddskräm till henne. Mammas lilla tjej ska inte behöva bränna lill snoken!

Jag vet som vanligt inte vad jag ska hitta på. Jag har hängt 2 maskiner med tvätt och jag har plockat upp efter dagen..Så vad ska jag göra nu då?! Inget på tv:n heller,precis som vanligt :(
Kanske ska titta på sista avsnittet av Andra avenyn på web tv..

Fast nu loggade Emilia in på MSN, ska kanske slå några ord med henne :D

Seg...

Ända sen vi gick in förrut så har jag kännt mej yrslig. Nästan illamåeende, fast ändå inte..?
Kom just på att jag inte ätit något sedan mackan som jag åt på fiket förrut idag..Runt 10.30...Jag tror jag hittat orsaken..Eller jo! En choklad boll har jag ätit, men det är inte mkt att hurra för direkt..

...Så nu har jag värmt lite potatis soppa...

Var nyss upp till Alfons, jag trodde att han sov sen länge, men ack så jag bedrog mej.. HAn låg glatt och pratade för sej själv och lös upp som en sol när jag kom in..Satt där och pratade lite med honom och smekta han i håret (som han älskar när han är trött) tills jag såg att ögonen gick i kors på han och han höll på att somna, då gick jag därifrån och nu har han ver tyst sen dess :)

Ikväll är det ljustste kvällen på länge känns det som..Är rädd att Kelly kommer vakna fleeera gånger, bara innan det har skymt. Än så länge har hon vaknat en gång på ca1½ timme...

Känns bättre nu när jag har fått i mej lite näring iallafall..Skönt att höra för er som hann börja oroa sej för mej va ;)

Nu ska jag se efter om nån har hunnit uppdatera bloggen sedan sisst jag kollade runt..

Stängt..

Japp idag när jag, Emilia och Ullis kom fram till FC i Svensta så var det stängt. Jaha tänkt vi vad gör vi nu då? Eftersom jag hade tänkt att äta min frukost på familje centralen och det inte vart så, så gick vi till fiket istället. Åt en stooor god macka:) Träffade även en tjej till där med en dotter som var en månad äldre än Kelly, så till henne ska vi på Torsdag och fika:) Det är såå kul att knyta lite nya kontakter! Även om jag är jätte nöjd med de vänner jag har, så är det alltid kul att få fler..

Efter vi suttit och surrat på fiket i nästan 2 timmar, så gick vi till Ica och handlade lite och sen gottade vi oss utan för i solen en stund.

Sen var det dags att bege sej hemöver för att hämta Alfons på dagis. Och till min stora lycka så följde Emilia och Ullis (med barn) hem. Emilia har ju jobbat som vikarie på Affes dagis, så hon och Ullis följde med för att säga hej och visa upp små söta barn!
Sen gick vi hem hit och satt ute och surrade ännu mer:) Alfons lekte i vatten pölar och Kelly klängde på sin mamma, precis som vanligt ;)

Efter vårat besök åkt hem stannade jag och barnen ute drygt en timme till, sen var det in och äta middag som gällde..

Nu har barnen badat och ligger och äter välling i soffan/sacco säcken. Badet var verkligen välbehövligt efter allt lekande i pölar och lera, men nu är dom rena, fina och världens gosaste!

image190
Emilia och Erik.

image191
Ullis..

image192
Lille Hampus tog sej en liten "power nap" i vagnen.

image193
Alfons äter choklad boll iklädd "ful mössan" som Mogge kallar den;)

image194
KEllan premiär gungade...

image195
Det var kul..

image196
..Super kul!!

image197
"Det som göms i snö, dyker upp i tö"..Uppenbarligen, för de här fynden gjorde Alfons på gården..

image198
Krypa, krypa, krypa...

image199
Alfons med sin käpp..

Välling slut..Trötta barn..Åter kommer :)

hela natten lång...

...sov Kelly i natt! Från kl 18.30 till 07.15, vilken duktig tjej hon var i natt!!

Snart ska vi gå och borsta tänderna och göra oss i ordning för dagis, sen väntar en promenad för mej och Kelly efter vi släppt av Alfons på dagis och efter det åker vi til FC i Sventavik..

Verkar bli kanon väder idag!

Nu är vällingen uppdrucken så nu var det färdig bloggat för stunden..

När kom våren??

Jag måste helt ha missat att våren är här! Eller är den här?? JAg är lite förvirrad över hela vår situationen..
I helgen vart vi ju "isolerad" här hemma eftersom vi hade besök hela helgen men i Torsdags när jag var ute så var det vinter, och idag när jag var ute och gick så så satt tranorna på läggdan, Tussilagon blommade och det var varmt!
MEn det är fortfarande rätt mycket snö ute... Så vad är det för årstid just nu..??Om man inte tänker på månaderna utan bara går på vad det är för väder ute..
Som sagt: Hel förvirrad..

Barnen sover iallafall nu och jag sätter mej som vanligt framför datorn..Vad ska jag annars göra?? Allt plockande var klart innan barnen la sej, och korten är inne i album (iallafall så långt som albumen räckte), tvätten är hängd..
Så jag blir sittandes här ett tag till som det verkar..

Kellan gick 6 steg idag (nej Mimi, jag säger inte bara det för att Vinga lärde sej här om dagen..) Jag sprang för glatta livet efter videokameran, men tro inte att jag hann få filma något inte..nej då!
Duktig var hon iallafall, för hon behöll balansen hela tiden ända tills hon vart feg och satte sej såå försiktigt såå på rumpan  :)

Nu ska jag ägna mej åt mitt substitut till "Big brother", läsa bloggar!

Ute dag..

Började förmiddagen med att lämna Alfons på dagis, efter det tog jag och Kelly ett varv runt byn, hem väckte Mogge åt frukost/lunch med han, lekte lite inne, gick ut och kollade på Mogge som höll på att dika på gården. Kelly kröp runt på dom stackars stenplattorna utanför bron, resten av gården är bara lera sen vi la ner jordvärme i höstas. MEn det verkade inte bry Kelly specielt mycket, utan hon var glad att få röra sej på backen. Innan idag har hon bara suttit i vagn eller pulka när vi vart ute. Kul att man kan börja leka med henne ute!

Sen var det dags för att hämta Alfons på dagis och innan dess hann jag och KElly gå ett halvt varv runt byn. Efter Alfons var hämtade stannade vi ute nästan tills det var dags för middag. Det var lite  kämpigt att hålla Kelly nöjd eftersom hon knappt sovit något alls idag. Hon ville att jag skulle bära henne sammtidigt som jag drog vagnen och höll koll på att inte Affe sprang ivägen för bilarna..Så då vart jag less och gick hem...

Maten jag bjöd min barn på idag var lååångt ifrån någon delikatess middag vill jag lova..Potatis gratäng från igår och...Det var det vidrigaste ¨jag sett, men det var iallafall köttbullar och brunsås på konservburk..BLÄ!! Jag smakade inte ens utan nöjde mej med att äta gratängen och sallad, Alfons provade men petade bort köttbitarna och KElly spottade bara ut..Så det var sista gången jag köpte sånna..Det såg ut som hund mat..

Nu ska jag leka med barnen inna det är dags för badning...
MEn här kommer lite bilder iallafall:

image180
KElly och pojzon hittade lite kex i skötväskan innan vi skulle gå ut :) Gott tyckte dom båda att det var..

image181
Kryper på bron..

image182
Glassar i solen..

image183
Står mot vagnen..

image184
Våran ooootroligt vackra gård..

image185
Mogge i klädd stor stövlan och med spaden i högsta hugg, för här ska det dikas..!!

image186
Kellan vart lite slapp när vi var ute och gick så hon tog dej en liten tupplur..

image187
Alfons har smakat på både banan och grus ;)

image188
Alfons tyckte att flygplanet vi såg var det fränaste han sett på länge..

Lugn men trevlig dag.

JA, dagen innefattade 2 olika besöks skaror. Först kom mon farbror Stefan med frugan, och sen kom Emilia och Erik hit.. Jätte trevligt hade vi och surrade på som bara den, med bara små pauser för att hämta andan för att sen kunna surra ännu mer;)
Det är så kul att hitta nya vänner som man verkligen trivs med och sen är det såklart ett STORT+ att hon bara bor i grannbyn...nästan iallafall...

Min pappa har fortfarande inte dykt upp, eller ringt. HAn skulle ju komma idag, men som sagt så har jag inte hört något. Han är säkert kvar i stugan...?

Annars idag på förmiddagen så började jag att sortera "lite" foton (ca 500 st). Eftersom vi framkallat bilderna från internett så kommer tyvärr bilderna hem i allt annat än den ordningen som dom ska vara i. Jag har inte sorterat jätte noga, men åtminsonne dop bilder i en hög, 1 års kalaset i en hög, Alfons bilder i en och Kellys i en annan..Skulle jag sortera månad för månad skulle jag få sitta tills dödagar med fotona..
Så nu ska jag snart börja sätta in i album..
Och snart är det dags att framkalla fler bilder, så då vet man ju vad man har att göra i några veckor framöver...Sortera bilder...

Nu ska jag kolla om det är nån som uppdaterat sin blogg..Om inte, så ska jag böra med insättning av bilderna..

Sov morgon+ en hel natts sömn =)

Japp KElly sov ända till 7.30 i morse..Inte illa för att vara Kelly! Dessutom så sov hon hela nattan i natt.
När vi klev upp för att äta frukost, var hon tydligen fortfarnde trött och ville inte ha någon gröt, och eftersom hon bara skrek så fick hon gå och lägga sej igen..Det verkade hon inte ha något emot, för hon sover än och har sovit i ca 1 timme..

JAg hade hoppats på att solen skulle skina nu på morgonen, så att vi kunde skynda oss att gå ut en sväng innan besöken börjar avlösa varandra. Men än så länge är det grått och mulet :( Anntar att det blir som igår, att solen tittar fram i samma veva som första besöket kommer, oimd så blir vi inne idag med, fast det är varmt och skönt ute:(   Hoppas, hoppas, hoppas att det är fint i veckan!

Nu ska jag sätta in lite pengar till folk som jag vunnit Teletubbies grejer av från Tradera:)

Men tack snälla männsika!!

Den bästa present jag fått på hela dagen, fick jag nog nyss när jag läste Mimis blogg (http://www.mammamimi.blogg.se/)
Vilken poet hon är!

Läs själva:
Caroline min lilla pärla
ståtlig som den vackraste sädesärla
stora damen, vuxna du
säkert mår du illa nu
av min dikt eller av allt fika
gör det samma, det känns nog lika
min tankar finns hos dig just nu
finast av alla är du!


Ja herre gud! Hur ofta får man en dikt så där bara?!...Aldrig, skulle jag vilja säga!
TAck snälla Mimi!!

Sen måste dessutom Mogge ha hört mina tysta böner om en pizza!
När Emma var här berättade hon för mej att dom ätit pizza. Kurr! Sa det i min mage. Eftersom vi hela dagen levt på kaffe och tårta, så skrek kroppen efter näring..Ja, jag vet, pizza är ju verkliegn såååå fyllt med näring. Men det var ju mat iallafall.. Så efter han skjutsat hem Evy hade han svängt in på Pelins och köpt en pizza till oss:). Så nu har vi ätit pizza och druckit folk öl!!

Jag må jag leva!!

GRATTIS till mej själv  ;)

Första dagen av mitt födelsedags firande är äntligen över!! Nu låter det som om jag har ett hej dundrande kalas, men det har jag inte, bara tårta, bullar och kaffe. MEn halva våra släkter har vart här idag. Imorgon kommer pappa med familj och min farbror med familj. Farfar och Görel är i Madeira och mamma och momma kommer i veckan någon gång.

Dagen började med att Tommina och Felix kom, strax efter det kom Maria, Alvin och Vilmer, sen Carro och Oliver och sisst, men inte minst i kompis-skaran som skulle komma idag var Sandra, Fredrik och Stella.
Sen rullade det på med besök av: svärfar, Elinor, Marianne, Gunnar, Svärmor, Theres, Engla, Emma, Maritah, Ingvar och Evy. Evy har just åkt hem och iomd det är firandet över för dagen..
Nu när jag tänker efter har INGEN i min släkt vart här idag..Hmmm..MEn dom kommer ju som sagt.

Barnen har vart jätte duktiga hela dagen, båda på gott humör trotts att Kelly endast sov en gång på hela dagen (visserligen länge men..) Och Alfons sov ingenting alls. Go barn helt enkelt!

Jag har fått många fina pressenter idag, Tex: Svarta korgar, frän te kula+te, ljusstakar, blommor, folk öl =), fotoalbum, dukar, lotter, pengar, en skyddsängel att ha runt halsen, massa oliv hud produkter mm mm. Så jag är jätte nöjd med allt! TAck allihopa!
Det jag hade önskat mej av Mogge var att han fixade så att jag snart kan tattuera mej, det hade han gjort! Så nu hänger det på mej att komma på hur den ska se ut..

Som vanligt lite bilder.

image167
Vi hade ju mys kväll med Alfons igår efter Kelly lagt sej. Jätte mysigt var det trotts att han var helt utslagen kl 8 och ville gå och sova..MEn lite "gotta" han vi ju med iallafall!

image168
Födelsedags "barnet"

image169
KEllan fikar..

image170
Alfons och Stella fikar...

image171
Carro och Oliver fikade..Och bäbisen i magen klagade säkert inte ;)...

image172
Mogge, Svärfar och Elinor fikade..

image173
Alfons fikade lite mer...

image174
Lekdags...

image175
Vink vink.

image176
Trötta och slitna efter dagen..

image178
Åhh vad barnen ville sitta i knä på pappa..NOT!

image179
Vi!!

Ja det var den dagen det..

Tack och adjö för ikväll.

Förberedning..

Det är vad dagen bestått av. Förberedelser inför dagarna som kommer med städning, mer bakning, och annat donande..

Ingen rolig dag med Andra ord :( MEn det måste ju göras, så det är bara att bita ihop och göra det.

Nu ska vi snart lägga KElly för natten och efter det ska vi mysa med Alfons. HAn fick sova lite senare idag så att han ska kunna vara vaken med oss ikväll. Det ska bli mysigt att få rå om honom utan lilla syster för en gångs skull:)

Mogge håller på att dammsuger för fullt just nu och jag har precis badat barnen. Det enda som återstår är skurningen, men det kan man ju göra efter barnen lagt sej med, det är ju inget dom vaknar av..

Nä nu ska jag leka innan det är läggdags för lillan!

Inte undra på...

Satt och Googlade på mitt efternamn, och gissa vad som kom fram?!
Inte konstigt att alla i vår släkt är så långa...Vi är ju släkt med den här mannen ju..Det är från han jag har fått alla mina 154 cm  :)



 LE GEANT MACHNOW  
  
   
  
 Photo believed taken upon the giant's arrival to the States

Paus i städingen!

Det har vart en lååång paus i min sk städning...Jag har inte ens börjat än  :/ Sitter och surrar med Mimi på MSN (www.mammamimi.blogg.se)  Har takida i lurarna..Fy fasen vad bra dom är! Kommer på mej själv sitta och sjunga som bara den, högt och ljudligt. Tur att barnen inte har vaknat av det..än...
Så vart det en gång när jag var ute och gick med Kelly, Takidas Curly Sue i öronen, Kelly sov och jag gapade för allt i världen..Så hon vaknade :(
Men den är sååå bra, bästa låten jag hört på väldigt länge faktiskt. De flesta låtarna på deras nyaste album är kanon!

Nä nu MÅSTE jag städa lite!

Inte satt jag och deppa för det inte..

Tanken var ju som sagt att vi skulle åka till Kälarne i dag. MEn eftersom banken klantat sej så vart det inte :( JAg bestämde igår att istället för att åka till Kälarne, så skulle jag sitta hemma och deppa idag.
MEn så vart det inte!
På förmiddagen ringde Maria och undrade om jag kunde skjutsa henne och hämta tillbaka bilen från verkstan. Det kunde jag så klart. Jag tänkte åka själv och lämna barnen hemma med Mogge, men ångrade mej straxt innan, eftersom jag kom på att Sandra var hemma med en förkyld Stella så klädde jag på barnen (varför ska dom ha tråkigt bara för att vi inte ha några pengar?!)och åkte dit istället. Mina barn är ju också lite snorig och hostig, så jag tänkte att det inte skulle spela någon roll. Tanken var att jag skulle ta en kopp kaffe och sen fara hem och städa lite. Men det slutade med att vi vart kvar där hela dagen...Kanske mest för att jag glömt radion på i bilen.. Så när jag packat in ungar i bilen för att åka hem, så startade den inte. Skit bil!! Ringde in till Sandra och sa att hon och Stella kunde komma ut och leka med oss tills Fredrik kom hem och kunde kabla igång bilen till mej..Så då vart vi ute tills Fredrik kom hem från jobbet, trotts förkylda barn. Det var såå härligt i solen!
Knäppte som vanligt lite kort.
Här kommer dom:

image155
Trötta barn myser framför en film..

image156
-"Jätte kjam!!" Som Teletubbies skulle sagt.

image157
Trött Kelly..

image158
KElly och Stella gosar.

image159
Åhh vad varmt och skönt det var idag!

image160
Släng puss!

image161
Fina barn!

image162
Det blir så fina bilder ute, så man får passa på att knäppa massa kort då :)

image163
Titta vad fina bilder det blir ;)

image164
Verkligen JÄTTE fina..

image165
Barnen blir iallafall fina!

image166
KElly har sovit 2 hela nätter i rad..Eller bara vaknat en enda gång per natt iallafall. Det är bra!


Nu ska jag städa inför städningen som jag ska ha imorgon, så att det är rent och fint när vi får besök i helgen..
Tänkte att det bara ska vara golven kvar i morgon, allt annat ska göras ikväll innan jag lägger mej! Så nu åker hörlurarna in i öronen och Takida på högsta volym!!

Åhhhh vad det luktar gott!!

Det luktar fortfarande ny bakta bullar här hemma! Jag är så sugen!!... Bara en...Fast jag har redan tagit "bara en" förut idag, så det får räcka.
Försöker att ta nån pistage nöt, men det är ju inte det det luktar i hela huset ju! Det lukar ju nybakta bullar ju! *vattnas i munnen*


BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULLE BULL

Dagen i bilder..

image148
Tre plåtar av de här vart det i morse..

image149
KEllan provsmakade så klart!

image150
Jag och Emma posar på stan..

image151
Kelly på McDonalds..

image152
Vill ha Emmas dricka..

image153
Coolaste Emma i världen.

image154
På väg till bilen igen..


Det var alla bilder från idag..

Nu ska jag prata vidare med Sandra i telefon..   ;)

Föresten!! GRATTIS MARIA PÅ 30 ÅR!!

Inge Kälarne =(

Det är med gråten i halsen som jag lägger planerna på att åka till Kälarne åt sidan:(
Imorgon var dagen D, dagen då jag och barnen äntligen skulle packa oss iväg för att hälsa på våra vänner i Kälarne. Inget skulle få stoppa oss! ...Förutom pengarna:(
I Lördags när jag och Sandra var på stan så tog jag ett kontoutdrag där det stod att vi hade 7000:- kvar. JIPPIE!! tänkte naturligtvis jag, eftersom att det var 3000:- mer än vad vi hade 2 dagar innan..Tyckte inte då att det var något konstigt då, utan enbart kul..
Tills idag, när jag och Emma skulle äta och mitt kort medges ej. MEn va faan! Emma fick lägga ut för mej eftersom jag var säker på att det fanns pengar på kontot. Ringde telefon banken, som gjorde det klart för mej att vi hade 4 kronor på person kontot..?!
Ringde Mogge och fråga vart pengarna tatt vägen. Han var minst lika stort frågetecken som jag var.
Hem, kollade på banksidan och enligt den så har vi aldrig haft 7000:- (efter det att räkningana var betald) Utan 4000:- Mysko, väääldigt mysko! Eftersom att jag är heeelt säker på att det stod att vi hade 7000:- kvar, Sandra hörde ju lyckan i min röst då.
Jaja, vi klarar oss, det gör man alltid, men det var så snopet. Tur att det är barnbidrag på Fredag och att vi ska få igen några tusen av folk som har lånat av oss till helgen med..
Tack o lov så har vi ett check konto som vi kan föra över ifrån om det krisar, man vill ju inte vara helt pank på kortet utifall det skulle dyka upp något som måste handlas..Förde över några hundringar iallafall..

Så det känns väääldigt tråkigt att det inte blir någon tur till Kälarne i morgon! Det är helt enkelt inte menat att vi ska träffas. Vi ska väl läsa varandras bloggar bara..?

Bank jävel!!      För jag ÄR säker på att vi hade 6987 kronor på kontot i Lördags!! Banken måste ha gjort något fel, som dom inte meddelat oss om. Kanske råkat satt in eller nåt, och snabbt som ögat tagit tillbaka dom...? Nå konstigt är det ju iallafall..

Endast 1 gång..!

I natt vaknade Kellan bara en enda gång! Det är ingenting mot för hur hon har vart den senaste tiden!
Dessutom somnade hon utan skrik och gnäll i går kväll när jag la henne :)
-Så Sandra, du hade rätt! Tur att du tror på Kellan åtminstonne..

Morgonen har vart desto jobbigare istället. Bara gnäll på Kelly och gud nåde mej om jag skulle gå mer än 3 steg i från henne.
Inte nog med det, så kollade jag fel på klockan när vi klev upp. Jag trodde den var 7, men det visade sej lite senare att den tydligen bara var 6. Visst kan jag kliva upp klockan 6 om Kelly sover näst intill hela natten, men då kan jag väl se det på en gång då, istället för att märka det en timme senare. Nu vart ju morgonen jätte lång innan det är dags för dagis.
Efter jag lämnat Alfons far jag på affärn och köper mer margarin så att jag kan stå inne och baka i det här fina vädret idag  :/ Kändes verkligen jätte roligt...Not!

En snarlik lista, men jag hade inget att göra..

Jag kommer från: Östersund
Jag är just nu: Trött som bara den!
Hur gammal är du: 23..På Lördag.
Tycker du om någon just nu: Flera stycken, men mest Alfons, Kelly och Mogge.
Om sex månader: är det väl förhoppningsvis sommar va?!
Jag samlar på: Rat, barn kläder, nappar, napp flaskor
Gröna eller röda äppeln: röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Sandra....Som vanligt;)
Gillar du golf: No no no!!
Vilken tid gick du upp idag: 06.30
Har du sovit i din egna säng inatt: ja
Har du strumpor på dig nu: Japp.
Hur svarar du i telefon: Ja, det är CArro.
Är du ensam nu: nej, inte om katten som skriker här bredvid räknas..Och barnen som sover...Annars, ja.
Vad ska du göra ikväll? Läsa bloggar..
Vad ska du göra imorgon: vara med Emma på stan!
Var vill du bo när du blir stor: Kövra så klart..fast jag hoppas ju på att bli liten ;).
Är det okej att gråta: Så klart!
När grät du senast: I natt, av frustration!
Vilken årstid tycker du bäst om: sommaren,!
Laddar du ner musik och film från Internet: Ja, men vi betalar ju så klart för det :P
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Renovera både huset och mej själv.
Bär du glasögon eller linser: nej
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
När går du upp ur sängen typ en helg morgon: Mellan 6 och 7.
Har du piercing: Öronen.
Vill du gifta dig: ja
Vill du ha barn: Inte fler tror jag..
Solar du ofta:Det händer väl..
Är du bra på att laga mat: Det duger väl.
Gillar du att dansa: ja, men jag kan inte.
Är du flygrädd: nej
Hur vig är du: Som ett kylskåp.
Vad dricker du helst när du är törstig:  Vatten
Vilken är din favorit glass: VEt ej..
Tror du på ett liv efter: Nej
Vad äter du helst när du ser på film: HElst allt onyttigt, men gör det inte s å ofta längre.
Lever dina föräldrar tillsammans: nej
Om de inte gör det, vart bor dom: Lugnvik och Torvalla
Är du morgon eller kvälls människa: Varken eller.
Vilken ögonfärg har du: Blå
Vilken hår färg har du natuligt: mellanblond

Vilka hår färger har du haft: Det mesta..
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Japp
biter du på naglarna: Nej fy! det är äkligt!
Är du beroende av något: Barnen och Mogge..
Röker du: Jo.
Hur ofta tränar/motionerar du: Nästan varje dag
Senaste låt du hörde:  here we go again- White snake (tror jag)
Vad gör du på helgerna: Är med familjen.
Brukar du bädda sängen: bara när jag vet att vi får besök
Hur många timmar sover du på en natt: mellan 2 och 5 kanske...Om man räknar i hop allt.
Senaste bok: Pojken som kallades Det.
Har du kysst någon under den senaste veckan: Jajamensan!
Vad var det senaste du sa: Ma råkes, hej då.
Önskar du att du bodde någon annanstans: NEj, men att man kunde flytta Kövra nån mil närmare stan..Dyrt med bensinen.
Vem kramande du senast: Alfons
Saknar du någon nu: nä, faktiskt inte.
Hur många lampor har du i ditt rum: I rummet jag sitter i nu finns det 7 stycken.
Vem ringde dig senast: Mamma
Gillar du att slåss: Nej!
Var du glad igår: Nja..
Vad är din favoritfärg: svart...om man tänker på kläder.
Sminkar du dig: japp
Känner du dej värdelös: Som mamma ibland, ja!
Brukar du tänka på självmord: NEj!!


Nu har jag bakat..

Trodde jag köpt "bakgrejjer" så det skulle räcka, men så var det ydligen inte!
Jag har bara bakat 3 olika sorter, visserligen dubbel satts av alla 3, men redan är margarinet slut..
Inte för att det är så att jag gråter specielt mycket över det just nu, eftersom jag inte haft någon lust att baka, men när man ändå håller på så hade jag ju kunnat fortsatt ett tag till.
En sort verkar ha blivit riktigt misslyckad, tror inte att jag kommer kunna ta upp dpm från plåten utan att dom går sönder. Vad gick fel?!  Jag tänker ju inte slänga dom heller!

Alfons humör höll tyvärr i sej nästa hela kvällen:( Inte först Kelly hade lagt sej så vart han den där go killen som han brukar vara.. Så han fick vara go Alfons en halvtimme idag och sen var det natt även för han.
Hoppas innerligt att det ger med sej tills imorgon!

Imorgon ska jag och KElly hämta Emma efter skolan för att sen åka ner på stan och glo lite grann. Under tiden får Alfons vara hos min momma, han vill ändå inte gå på stan om han måste sitta i vagnen..

På Torsdag ska jag och barnen åka till Kälarne, äntligen ska det bli av och INGET ska få hindra oss!
JAg ska äntligen få se om Kälarne är så stort som en tätort ska vara ;)

Jag hann ta 2 bilder idag efter dagis innan kameran dog och innan "helvetet" brakade lös.
Så jag lägger så klart upp dom.

image145
Alfons och Alvin ute och gör byn..

image146
Killarna på väg ner till Falken..

Varför, varför, varför??

Jag vet så klart att jag vart långt ifrån en perfekt människa hittintills i mitt liv, men trots det så har jag benådats med världens vackraste barn!
Men varför, varför, varför!! HAr dom fått det vidrigaste humöret man kan tänka sej?!
Om det finns någon "där uppe" så har han/hon definitivt bestämt sej för att straffa mej med att ge mina barn ett sjujäkla humör:(

Efter dagis så följde Alvin och Maria med oss för att titta på hästarna här i byn. Första halvtimmen gick förvånansvärt bra med Alfons. Ända tills han hittade en liten grushög och bestämde sej för att han skulle sitta där och kasta sten. Inte röra sej ur fläcken. JAg tyckte att det var en dålig idè eftersom att det stod en bil parkerad rätt nära och tyckte det skulle kännas trisst om han träffade bilen med en sten. Det tyckte inte Alfons. Jag vart less på att han vägrade att lyssna på mej och lyfte han därifrån. MEn snabbt som ögat var han där igen och satt och kasta sten. Vart ännu mer less och satte han i vagnen. Det var då som stygg Alfons kom fram. Skrek, grina och var alldeles ifrån sej av ilska..Och när han beter sej så, det är då mitt "jag har sovit alldeles för lite på 9 månader humör" kommer fram. JAg blir så arg och trycker ner honom i vagnen. Säger till Maria att jag tar mina barn och går hem. JAg tror hon förstod att jag ville hem.  Alfons fortsatte att tjura ända tills ytterkläderna var avtagen och han hade satt på TEletubbies. Tack och lov så klarade sej bilen från stenarna!

Väl inne och avklädda allihopa, ska jag prova mej på att laga mat. Det gick lika bra det eftersom att båda barnen tydligen var utsvultna (av humöret att dömma) Så jag matar Kelly och ger Alfons en färdig barnmats burk medans jag lagar maten. Det räckte med att jag gick till spisen en gång och alltså vände huvudet till en snabbis, och hela glaset med mjölk var utspillt och Alfons plaskade i mjölken.. GRRRRR!!
Torkade upp och gick till spisen en snabbis  igen. Jaha, då var all mat på bordet istället..Ännu mer GRRRR!!
Varför, varför, varför!! ska mina barn vara helt utan bordsskick?!

Det slutade med att Alfons vart utan mat och jag lär förmodligen inte ha tid att äta först barnen sover..Suck!

Så nu hoppas jag att både mitt och Alfons stygg humör håller sej borta resten av dagen. Det är inte kul att bråka med barnen en hel eftermiddag, vill jag lova!

Grattis Oliver!!

Grattis fis Oliver på namnsdagen!!
Tänkte bara säga det...

Hemma från Svensta....

Idag efter dagis lämning fick Kelly sova en stund i vagnen och efter det så for vi till Svensta på familjecentrum.
Kul att träffa lite andra barn och framför allt vuxna!!

Lille Erik och lille Felix fick små presenterna som jag köpte till dom igår och jag tror (hoppas) att dom vart uppskattad :)

Lägger upp några bilder som jag tog idag..Vill ni inte att jag lägger upp bilder på era barn, så är det bara att säga till så tar jag bort dom..MEn dom är ju sååå ssöta dom små!!

  Kelly trött och sliten..Vilmer i bakgrunden..

  Lille Erik..Go knul..

  Hampus i mammas knä...

Det var så klart massa andra barn där också, men jag var för sen med at ta fram kameran  :/

Snart är det dags att hämta Alfons på dagis, och efter det ska vi vara ute tills middagen. Vilket väder vi har idag! Hoppas för guds skull att det håller i sej!! JAg vill ha sommar nu!! Helst nyss :)

Tände ni ett ljus för Engla igår?

Jag tände ljus i fönstret och jag satte en ros framför mitt namn på MSN. MEn det var med blandade känslor. För igentligen, varför ska man bara tända ljus för vissa barn som gått bort? Ska man tända för en, ska man väl tända för alla?
MEn visst har jag ägnat många tankar till både Engla och Englas föräldrar, sen dess att hon försvann och jag tycker absolut att man kan tända att ljus för just henne!
MEn jag har en kompis vars syster gick bort i en sjukdom för många år sedan, och en släkting som förlorade sitt fullgångna barn i magen i v 39 för ett par år sedan, dom har jag aldrig tänt ett ljus för tillexempel, och det av den enkla andledningen att det gick inte runt massa kedje sms och liknande då..
Sen dör det ju TYVÄRR barn varje dag och dom har jag heller inte tänt något ljus för..
Det är tragiskt det som har hänt med Engla, precis lika tragiskt som andra barn som blir mördad. Men kring många av morden som sker så blir det inte samma uppståndelse och därför tänder man väl inte ljus för dom..

KAn inte ens föreställa mej känslan av att förlora sitt egna barn..

Hur gjorde ni, tände ni ett ljus? 

Låg och funderade..

..Och kom på vad jag skrev i förra inlägget. Det var något i stil med att jag förstår dom som överger sina barn.
Tänkte bara tala om att jag ALDRIG, för allt i världen skulle lämna eller överge mina barn!!!!!
MEn visst förstår jag dom som inte pallar och ger upp. För det är jätte jobbigt att inte få sova.
Kom bara på att jag var tvungen att tillägga det. KAnske kan misstolkas annars...

För vem skulle vilja överge dessa söt nosar??
image136

image137

image138

image139

image140

image141


Inte jag iallafall!! Så än om jag aldrig skulle få sova!

Älskar mina barn mer än vad som går att förklara!
Fina barn får man leta..
Letar man riktigt, riktigt noga kanske man kan hitta någon som sover sämre än Kellan  ;)

Med det skrivet, så kanske jag kan sova..

Snart ska här bakas..

...Men inte ikväll dock! Deffinitivt inte, eftersom jag borde sova redan!

Idag  var jag på Willys och inhandlade lite bakgrejer, så att jag kan sätta gång med storbak inför Lördagen.
Jag brukar gilla att baka inför födelsedagar, men tydligen inte inför min egen. Har inte alls någon lust..
Men imorgon kväll efter barnen lagt sej, ska jag sätta igång.

Efter Willys åkte jag på IXo och kikade lite. Finns lite fräsiga grejjer där nu, så jag kunde inte låta bli at köpa gröt till Erik och Felix..Inget märkvärdigt bara små tankar...

Innan både Willys och Ixo var jag och Kelly till momma och drack kaffe (min momma). Funderar på om jag ska lämna KElly där någon natt, för att få ha egentid med Alfons (eftersom att han sällan får någon egentid) och framför allt för att få sova!! Kelly gillar verkligen henne. Hon som annars är så mammig och pappig och brukar stor gråta om hon kommer till någon annans famn än min eller Mogges, sat tyst och snällt hos momma medans jag drack min kopp med kaffe..
Jag tycker igentligen inte det känns kul att lämna Kelly hos någon annan eftersom hon sover så fruktansvärt dåligt, men jag orkar snart inte mer! Jag har inget som helst tålamod och jag börjar förstå dom som överge sina barn. Och jag vet att det är inte hälsosamt när man börjar tänka så, men försök själv att inte sova en hel natt på 9 månader och bara höra gnäll och skrik på dagen. Dessutom är det ju inte så att hon bara vaknar en eller två ggr per natt utan snarare tio ggr. Det är inte kul. Och för att vara den bra mamman jag vill vara så måste jag få sova!!!
Även fast Mogge kliver upp på nätterna och tar Kelly så vaknar jag och kan inte somna om först jag vet att KElly sover.
 Så nu börjar jag på allvar längta till jag ska till Umeå, inte just för operationen (jo den med så klart) Men mest för att få sova och för att få längta hem och sakna allt vardagligt. *gnäll gnäll*


Efter dagis hämtning förljde jag och barnen med amria hem för att äntligen få uppvakt Alvin på hans födelsedag. Tiden sprang iväg!
Hem, laga mat, åt, lekte, bada barn, fika och vipps så var det läggdags för barnen...Äntligen!!
MEdans barnen sov så kläddej ga av mej (butt naked) och skurade badrummet med diskborste. Så när det rent och fint (så fint som ett badrum på ca 7kvm som är renoverat på 70-talet kan bli) rent är det iallafall!!

Innan jag var klar med vårat "gigantiska" badrum så hade KElly vaknat fleeera ggr och så har kvällen fortsatt
=(
FAst nu har hon iofs sovit ett par timmar utan att vakna, så vem vet, kanske hinner jag gå och läggame innan hon vaknar igen..Håller tummarna att jag hinner sova en liiiiten stund innan det sätter igång igen..

Nä, man kanske ska ta sej i kragen och hoppa i säng..

Go natt!!

det här skulle in igår...

Men eftersom att Mogge kollade på "grannfejden" på web tv:n så gick det inte, och idag har det vart fullt upp ändå..

Jag hade ju stora planer för dagen idag, men eftersom barnen vart hängig och små grinig så bestämde jag mej för att vi skulle hålla oss på hemmaplan idag. Skönare att vara hemma om barnen är grinig och ev på väg att bli sjuk.

Men inte vart jag sittandes helt sjäv för det inte =)
Jga ringde helt enkelt och hörde om sandra med familj ville komma en sväng. Det ville dom. *hurra*

Käkade middag och fikade..
Och så som Alfons lekte med Stella så är det nog ingen fara att släppa iväg han på dagis imorgon. Jag har vart lite tveksam om just dagis fråggan, men är han inte sämre tills imorgon så får han så klart gå på dagis.

image128
alfons i sin Billabong tröja som han fick av Moffa.

image129
"Host host host"..*Högfärds hosta*

image130
Stella uppsnoffsad i slirre..

image131
Wienerbröd för hela slanten. Gissa hur golven såg ut efter :)
Stella ser lite drogad ut, men jag lovar det var hon inte..

image132
Krystat smile, med två barn i famnen.

image133
Mys/bus framför Teletubbies.

image134
Sandra och Fredrik.

image135
Mogge (inte heller drogad) och Kelly har kvällsmyset.

En riktigt slapp dag =(

Eftersom att båda barnen är snorig och hängig så har det blitt en väldigt lugn och tråkig dag idag. Vi som hade tänkt att hälsa på Mimi med familj idag ända borta i Kälarne, ni vet den där tätorten  ;)
..Och om inte det hade blitt av så skulle vi hälsa på Emilia med familj *suck*
Får se om vi tar oss iväg till Alvin och gratta han i eftermiddag iallafall.

När Alfons är förkyld så blir han täppt i luftrören så man måste oftast ge honom Ventoline, det har vi fått gjort både idag och igår. Han blir andfådd bara av att klättra upp i soffan eller av att gå ett varv i vardagsrummet, stackart liten. Därför känns det lite trisst att åka i väg någonstanns.

Imorse klev vi upp kl 7 som vanligt, men redan klockan 8 var KElly trött igen. Jätte trött. Så jag provade att lägga henne i hennes säng inne, och hon somnade nästan på engång. Så jag passade på att lägga mej en stund jag med, eftersom att jag trodde att hon skulle vakna igen efter drygt en kvart, som hon brukar göra när hon sover inne. MEn 1½ timme senare vaknade jag av att min telefon pep hela tiden, så då klev jag upp och åt frukost med Mogge. Det var skönt att ta sej en tupp lur vill jag lova!

Funderar om jag ska dra dammsugaren ett varv här nere nu när båda barnen ändå sover..Inte så kul, men vad ska man annars hitta på?

Återkommer säkert senare..

Grattis Alvin 2 år!!

Ja det var det närmaste jag kom att fira Alvin idag, men imorgon ska det bli!

 Alvin som tomte på lucia tåget på dagis..


Tänk vad tiden går fort!
Eftersom att Alvin fyller 2 år idag, innebär det att Alfons blir 2 om ca 1½ månad, herregud!
Dagen gick så himla fort iallafall. Först stan med sandra, sen skjutsa Evy till Fröjdholmen för att ta emot sin postkodsvinst-10 000:-
Både Evy och hennes syster Susanne vann 10 000:- var. Grattis grattis!
   
          Evy             och           Susanne 
 visar stolt upp deras vinst check! Mall grodor ;)


          JAg och Sandra på stan idag. Även om det vart lite stressigt så var det underbart att komma hemifrån ett tag. Både jag och Sandra kom från stan med ett gäng påsar, för gud vilken rea det var överallt, och ni som känner mej vet ju hur lyrisk jag blir av att se ett rea ställ ;) TAck för idag Sandra! Måste göras om snart!!

  Muggar och en billig döskalle napp till kelly coh Alfons.

  Några plagg till Kelly.

  Och så klart några plagg till Alfons.

   Jag vart inte lottlös heller ;)

  Som sagt: Inte lott lös :D

  Efter vi frysit fötter och andra kroppsdelar av oss på fröjdholmen åkte vi hem till Evy och mötte upp både Mogge och barnen och Emma med familj där för att äta pizza och dricka kaffe.

Sen äntligen bar det av hem med två (vad vi trodde) trötta barn, men så var tydligen inte fallet. Inte först kl 20.30 somnade båda barnen..Så nu inväntar jag natten som mest troligt kommer att vara lika vidrig som den vart dom  senaste nätterna..

Det var det jag hade att komma med för idag.
Ha det så gött !!

Det ska bli sååååååååååå skönt!!

Imorgon ska jag och Sandra på stan, helt barnledig och det går inte att beskriva hur skönt det känns att komma iväg utan barn!

Eftersom att Kelly är småförkyld och iomd väldigt gnällig och missnöjd så har jag noll tålamod just nu. Sen blir det inte mycket bättre av att jag har "kvinnornas favorit vecka" heller, och av att Alfons är tjurig och trottsig!
Idag har jag inte gjort annat än att bråka med barnen och klagat över min onda tjej mage:(
Hoppas att det blir bättre av att få komma hemifrån en dag. *håller tummarna...Hårt!*

Kelly har dessutom haft utslag under hakan (hakorna) i ett par månader nu, i går vart det lite värre, och idag verkar hon ha klåda. Klådan kan hon ju iofs ha haft ett tag utan att vi har märkt det, och kanske det är en bidragande effekt till hennes missnöje..? Har inte vart på BVC med det än, men på Måndag ska jag dit så sköterskan får kolla. Hoppas att det finns någon salva man kan få mot klådan iallafall.

Just nu ligger Kelly i sin säng och skriker, jag och Mogge har vart up om vart annat, men inget duger, och blåtta tanken på att få komma ifrån det här, om än bara för imorgon får mej att sväva på moln. Jo det är sant, så lycklig är jag över att få lite tid utan barn.
Nästan jämt jag är någonstanns så har jag minst ett barn med mej. Jag kan komma på 2 ggr det här året som jag vart barnledig, det var på 50 årskalaset och för 2 veckor sen när jag var til tandläkaren, inte specielt mycket att hurra för. Innan dess minns jag inte ens när det var..

Nu ska jag upp och klia Kelly under hakan ;)

Grattis Evy!!

Grattis Evy som vunnit minnst 10 000 i Postkod lotteriet!!
Nu håller vi tummarna att det blir mer än så!!

Vi var bort till Evy idag för att slå ihjäl några timmar, då berättade hon att hon vunnit på post nr, alltså samma post nummer som vi har, men tillsaken hör att vi gick ur för drygt ett år sen eftersom att jag tänkte att dom aldrig skulle komma hit för att dela ut penagr. MEn se så fel jag hade! Hade vi fortfarande vart med hade även vi vunnit minnst 10 000 kr, det hade suttit fint!

image115
Alfons i hans nya Harley Davidson T-shirt hemma hos Evy idag.

image116
Kelly står och dansar :)

Nu ska vi äta middag!

Hur frän är inte Emma då?!



Emma Korsgren!!
 Här är Emma som jag är kontaktperson till!
Tänk om jag hade vetat att hon skulle uppträda som självaste Elvis, då hade jag och Alfons suttit bänkad på första parkett!!

Här har vi även världens bästa Emma med KElly, när vi är på stan:
image113

image114

Nu var det lääänge sen jag och Emma träffades *Snyft*
Måste ringa henne ikväll!!

Extreme tv makover.

Eller så extremt vart det inte. MEn skönt att ha en platt tv iallafall!

Före:
image111

Efter:
image112
Lite bättre, lite snyggare och liiite plattare!

JA den här lilla stycket tv kom Mogge hem med i natt! Någon som har satt på sej spender byxorna minsann :)
Här om dagen fick ju jag en Mp3 också, kanske man ska låna dom byxorna imåra när jag ska på stan ;)

Vart tog det vägen?!

Vart tog mitt hyffsat rena hus vägen? Jag städade ju igår så att det luktade gott och såg väl "så där" ut, men idag då är det helt borta. Eller va! Jag fick skura hela nedervåningen en snabbis efter att barnen lagt sej, bara för att det skulle lukta gott här hemma. Också tände jag en aromlampa, su nu luktar det ju ännu godare än vad det gjorde igår :)

Men allvarligt, vart kommer allt skräp ifrån som ligger efter golven?? Om det vora katt hår då, eftersom att dom hårar så hemskt just nu, men det är ju allt: Smulor, äckliga nagelbitar, pappersbitar, grus, ludd mm mm. Och då paratar jag om ett golv som vart dammsugat och skurat igår!
Tänk om man inte skulle städa på en månad..Hemska tanke!! Kan just tänka mej hur det skulle se ut här då.

Det ska bli spännade och se hur Kelly sover inatt! Jag är som vanligt inställd på att det blir en "vakna en gång i timmen, minst!" natt. MEn jag hoppas så klart på en "sova hela natten" natt.. 

JA ja, nu ska jag läsa bloggar innan Sandra ringer!

Visst får man...??

Ja, för visst är det så att om man är sjuk får man äta godis, även om man bara är 9 månader? Är man sjuk så är man!
Och visst gäller det alla barn även om bara den ena är sjuk? Är syrran sjuk så är hon!
Och visst fick mamman i hushållet unna sej 1(!) godis för att fira att hon inte går upp i vikt, att det går sakta men säkert neråt istället??
Visst får man?!
Och dessutom så behöver man bara ha pyamas på sej hela dagen, det gäller också så klart alla i familjen!

Så här ser det iallafall ut här hemma om en är sjuk:

image107

image108

image109

image110

Hur jag ser ut med en godis i högsta hugg behöver jag knappast visa...Överlycklig var jag iallafall! =D

Vilken underbar natt!!!

Eller så var det den värsta på evigheter:( KEllan vart ju somsagt sjuk igår kväll, och det fortsatte hon så klart med hela natten..MEn bli frisk då istället, så att mamma och pappa får sova!!
Klockan 12 gick vi och la oss jag och Kelly, jag vågade nästan hoppas på att hon skulle vara så trött då att hon skulle sova hela natten, men så vart det så klart inte!
Ca 3 ggr i timmen har hon vaknat! Grrrr!

Och idag så är det grin och gnäll för hela slanten som gäller, jätte skojjigt!
Mogge var ute med Affe i morse och skottade snö i förmiddags. Medans jag stod i köket och gjorde mina hemmagjorda biffar med hemma gjord sås (klå den du Mimi) hörde jag iallafall Alfons skrika och grina och gnälla nästan hela tiden, så han är också verkligen på go humöret..Inte!

MEn nu sover båda och jag gör en massa nyttigt här hemma. Jag bloggar ju! Förgyller mina vänners vardag, eller?
JAg vet 1 som mer eller mindre lever för min blogg. Du vet vem du är? :)


image103
JAg och Kelly pigga och allerta i natt :P

image104
Står helt själv! Bara hon har något i handen. Även fast hon är sjuk. Duktig tjej!!
Gick även 2 små jätte vingliga steg i dag..Det tar sej =)


image105
Alfons hjälper pappa att skotta. Duktig kille!

Så Mimi!! Nöjd?
Det kommer säkert mer underdagen så du kan andas ut;)


Kelly sluta, snälla!!

Nu har Kelly vaknat till och från hela kvällen. Jag blir så less!!! Annars brukar hon somna "riktigt" när det börjar skymma, men inte i kväll:( Eller nu har hon vart tyst i ca 15 minuter, vilket är det längsta på hela kvällen, så jag håller tummarna att hon sover några timmar nu..Eller hela natten vore ju inte så dumt:)

image97
Kellan har blitt duktig tjej med gå vagnen! Hon skulle showa för oss i morse och gick genom hela vardagsrummet med en hand, den bilden vart inte överlagd från kameran och får därför vara!!

image98
Alfons slappar i soffan innan dagis..Teletubbies på tv:n så klart!

image99
Bus med pappa hos Evy...(Ja, Maria bilden är rätt vänd)

image100
KElly och Mogge hos Evy..

image101
Kellan premiär åt själv idag...

image102
Det gick väl så där :/


Det var allt jag hade att komma med..

Sjukt eller fullt normalt??

Är det verkligen normalt det här??

image95


Eller det här??

image96

Kom på nu när jag gick på napp och nappflasks jakt i huset att barnen (eller jag) Har rätt många nappar och flaskor! Men det värsta är att alla favvo nappar (mina favvosar) är borta :( Måste köpa fler!!
För dom napparna på övre raden andvänder jag inte på barnen (Kelly, Affe har ju slutat)eftersom dom är så ful! Jo den svarta, men det är den enda..

Den förra listan jag gjorde...

Dem sista svaren var kvar från den jag stal den av, så nu är den ändrad!!
Jag hade lite trassel att få till den igår när jag gjorde den. Allt försvann, men tydligen inte ändå...??
Tack Maria för att du är uppmärksam!!

Hur mkt kan man ta?!

Jag städade för ca 1½ timma sen. När jag nu efter maten skulle ta upp matrestena från golvet med disk trasan (Ja, jag andvänder samma trasa som på bordet. Äkligt för vissa, men fullt normalt för den normal-äkliga 2 barns mamman..Eller?) Tror då att jag bara ska få upp matrester, men icke! " gigantiska dammråttor följde med. VArt kom dom från?! JAg städade ju nyss!!

Sen medans jag stod och plockade i och ur disk maskinen kommr Alfons och ger mej något. Vad jag trodde var ett grus, visade sej vara nåt som levde! VAd det var vet jag inte, för med ett skrik slängde jag den och jag vet inte vart..Ryser bara jag tänker på vad det kan ha vart. Tänk om det var en spindel..Blä! Och tänk när jag hittar den!

sen medasn jag torkar bordet, ser jag att Alfons kommer och tuggar på något. Kollade vad det var och det visade sej vara ett kex som jag sopade upp för typ 3 dagar sen, som sen dess har legat i sop skyffeln. Tänk vad mycket annat äkligt jag har sopat upp innan och efter dess...

Så frågan är: Hur mycket äkligt kan man ta som vanlig människa? Sånt där är jätte äkligt för mej!

kan även tillägga att kelly tuggade på ett andvänt hundben förut idag....ännu mer blä!!!

Att städa med Alfons i närheten...

..Skulle jag kalla ett jobbigt projekt! Allt tar dubbelt så lång tid, eftersom att det jag en gång plockade upp från golvet för att kunna dammsuga, hinner komma ner på golvet igen innom loppet av 2 minuter. Jag plockar upp det igen, springer och hämtar dammsugaren, men återigen ligger det på golvet och det slutar med att jag dammsugar och skurar runt eller skjuter grejjerna frmför mej..Varför Alfons, varför?!
Inte nog med det! När jag bestämt mej för att strunta att plocka upp grejjerna en tredeje gång, och tänker:Ok, lek med leksakerna som promt skulle fram igen. Men nej, då ska han kolla på Teletubbies! Han sätter igång filmen själv sätter sej och tittar och sen har han mage att klaga på att dammsugaren låter så att han inte hör tv:n?! Och går gång på gång och stänger av dammsugaren:( MEn hallå! Lek med leksakerna du dargit fram istället! *skit unge*
Nu är det iallafall hyffsat dammsuget och skurat här hemma, skulle behövas göras igen ikväll när barnen sover, men det blir det inget utav!!

idag for jag Kelly och Mogge och häsade på Evy i Oviken igen. Drack kaffe och surrade i några timmar, sen var det bara att  rejsa till dagis för att hämta Affe. När vi kom hem la jag Kelly ute i vagnen, så nu ligger hon och sover i värsta snö yran och jag har just städat, som sagt..
Nu ska jag väl vara en duktig och "pedagogisk" mamma och leka med mitt enda vakna barn en stund innan det är dax för Kellan att vakna..

På återseende!

Ny lista efter som denna förra vert heelt fel!!

Det här är samma lista som sisst, men den är rättad!! Jag hade kvar en del svar från den jag stal listan ifrån...Sorry!!
Så dom sissta typ 25 svaren är ändrade!!



Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa?
Japp, om jag inte hade familj
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren!
Brukar du sjunga i duschen? Det händer.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Tveksam..Vet ej!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Till karlar, nej. Till barnen, Absolut!
Vad är viktigast för dig? Familjen, framför allt barnen!
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Fixa allt som jag vill ha fixat hemma,både inne och ute!
Vad är det bästa med julafton? Julklappar  (ge och få) återigen familjen.
Tänker du mycket på ditt utseende? Mindre sen jag fick barn. Men visst gör jag det.
Vad får dig att slappna av? Sova
Tänker du ofta på sex? Ehhh, det händer väl ett par ggr om dagen:) (man ska ju va ärlig!)
Är du skyldig någon pengar? Det ska vara banken då, jävla huslån!
Är du mörkrädd? Töntigt mörkrädd!
Vilken färg är snyggast? Allt är snyggt, bara det passar tillfället..
Tycker du matte är svårt? Kan inte ens gånger-tabellen och liggande stolen, vad e det??
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej!
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Pengar!
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? När KElly vaknar, det vill säga mellan 6-8 nån gång.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? katterna!!!
Har du piercing?Hål i öronen, räknas det?
Bråkar du och dina syskon ofta? Troe aldrig vi bråkat. För stor ålderskillnad.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Alfons, Kelly och Mogge!!
Läser du ofta böcker? HAr läst 1 bok dom senaste 7 åren. Är det många?!
Vad föredrar du för sorts filmer? Blandat!
Vad slösar du mest pengar på? Barnkläder!
Vill du gifta dig? Japp, men mest för festen :)
Vill du ha barn? Har 2, vet inte om jag vill ha fler..
Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för? Andra avenyn och barnmorskorna.
Vilka länder har du varit i? Turkiet, Norge, Marocco, Finland.
Vilka husdjur har du haft innan? Kanin, katt, hund, möss, vandrandepinnar(BLÄ!)
Solar du ofta? När det är soligt ute.Men jag ligger inte och pressar.
Är du bra på att laga mat? Mogge säger det.
Var badar du helst? I Alfons lilla pool ;)
Vad dricker du för alkohol? Det mesta bara det inte är för starkt ..
Vad använder du för droger? Inga..
Vilka djur är du mest rädd för? Allt som tillhör insekts släktet..
Vad tycker du om monarkin? Kul för kungen.
Vilka språk kan du? Svenska och Engelska
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Räknas förlossningsskadan?!
Vilken kändis är hetast? Kevin Costner..Inge snack om den saken!!
Gillar du att dansa? hellre än bra.
Vad har du för klädstil? Billigt är bra!.
Är du flygrädd? Nej.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Bra för dom som tänkt att ta med sej barnan på krogen...?
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.
Vilken är din favoritglass? Vet ej!
Tror du på ett liv efter döden? Slut.
Vilket kaffe sörplar du helst? Kaffe med liite mjöl.
Vilket mobilmärke föredrar du? Sony Ericsson.
Vill du gå ner i vikt? Japp. Jobbar på det!
Vad har du för personlighet? Mamma, behöver man säga mer??
Har du varit deprimerad? Nej det tror jag inte.
Tror du på livslång kärlek? Ja!
Vad äter du helst när du ser på film? Förr godis. Nu frukt.
Lever dina föräldrar tillsammans? NEj
Har du tandläkarskräck? NEj inge märkvärdigt, men det e inte kul..
Har du någon gång haft självmordstankar? NEj.
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Måste man välja??
Vilken hårfärg har du naturellt? tråk mellan blond.
Är du beroende av något? barnen..
Hur ofta motionerar du? Promenerar emellanåt.

Var lite stressad sisst..

Hade lite ont om tid senast jag skrev, eftersom att barnen började bli trötta och åtminstonne Kelly  var rätt gnällig..
Men nu sover dom, så nu kan jag ta det lugnt..

Glömde att tala om att Carro och Oliver följde med hem efter vi vart i Svensta..Det var trevligt, slog ihjäl en massa "dötid" (om man kan kalla det så när man har två små att ta hand om) Men eftermiddagen vart inte lika lång som den brukar kunna var iallafall :)
Dom följde även med och hämta Alfons på dagis, och fick känna på hur det var att kämpa sej upp för backen till vårt hus (om än en plogad) så var den jobbig. Oliver tyckte förmodligen att jag såg jätte rolig ut när jag konkade vagnen med två TUNGA barn i, för som han skrattade! Jag försökte att tala om för han att det var fult att skratta åt folk som har det svårt, men det sket han i då, för han tyckte det var döroligt!! Gos kille! Tänk om mina barn kunde vara lika lugna och nöjda som han!!

Har just haft kvälls pratet med Sandra, men det vart ett ovanligt kort sammtal ikväll..MEn det måste ju göras..

Pratade även med "Syster Agneta" (som hon kallar sej) som jobbar på operation i Umeå i morse. Fick vata att det var operations avdelningen som jag ska bo på och inte hotellet som jag trott. Där(på hotellet) har vi ju bott förr när vi vart upp, men det var tydligen annorlunda efter en operation   :( Får ju inte ens ha mobilen där..Hmmm! Men än säng telefon :)  Jippie!! :/
Ska stanna i ca 5 dagar, och under den tiden ska Mogge vara "hemma pappa". KAn nog vara nyttigt för han (eller för alla pappor för den delen) Att få vara själv med barnen och fixa allt som ska fixas under dagen, så som: Frukost, dagis lämning, lunch, dagis hämtning, mellis, middag, lek, lek ,lek, kvällsfika och läggningar...Sen har vi ju allt däremelan också typ: städning, tvättning, diskning, plockande av alla slag, mer lek, mm, mm...Och att inte förglömma dessa "jätte roliga" nätter med Kelly..Som sagt nyttigt är det nog!

Bara skit på tv:n ikväll dessutom  :(
Katten har fått mask  :(        ÄCKLIGT!!
Jag är trött  :(
Den andra katten bara skriker  :(
Det är bara Tisdag, alltså lääänge tills helgen  :(

Possitiv jag känner mej...Tror jag slutar här..
God natt!

Familje centrum..

Imorse ringde jag Carro för att höra om hon och Oliver ville följa med till Familje centrum i Svenstavik, och till min glädje ville hon det!!
Vi fikade, surrade och lekte lite med barnen..
Umgefär så här såg det ut:
image87
KElly och Oliver som verkligen verkar gilla varandra!!

image88
-"Men e det fika snart eller?!"

image89
-"Äntligen fika!"

image90
G
os Oliver!!

image91
Gos Kellan!!

image92
Av alla barn som var där, valde Kelly att vara med Oliver..Kan bara betyda en sak ;)

image93
"Love is in the air"


Nu har vi nästan nyss ätit middag, en avanserad pasta och köttfärssås 'a la Findus färdig påsar fick det bli idag..

Lär säkert åter komma senare i kväll med mycket "intressanta" saker, precis som vanligt  ;)
MEn nu ska jag umgås med barnen en stund innan det är kvällsfika, följt av go natt!

Andra avenyn...

Nu ska jag titta på några avsnitt som jag missat av Andra avenyn. Det går bara inte att missa! Sååå bra!

Tänkte bara att alla ville veta det ;)

Sen ska jag sova och hoppas på att vi inte försover oss imorgon bitti också. Kelly vaknade 8.20 och Alfons fick jag väcka efter att ha gjort både mej och Kelly iordning, slängde i barnen frukost och sen åkte vi på dagis..Min frukost hanns inte med.
Men som tur va träffade jag och KElly Willy (svärmors man) på Domus, han var så snäll så att han bjöd mej på fika/frukost. Tack snälla du!

Nä som sagt, Andra avenyn väntar...

Go natt!

Äntligen kväll!!!

Som jag har längtat efter denna stund på dygnet idag, den tiden så barnen ligger i sängen och ska sova för natten. JAg har inte orkat lekt med barnen alls knappt idag, det lilla jag har lekt med dom hara bara kännts jätte tråkigt och slött. Så istället för att lekt med dom så har jag försökt att få annat gjort medans dom lekte, t.ex, hängt tvätt, vikt tvätt, plockat i köket, i vardags rummet och torkat ur lite i badrummet...Jätte rolig mamma min barn fick då...
Barnen har spenderat mestadels av tiden i lekrummet ieftermiddag och jag var som vanligt framme med kameran.
Ledsen Maria, men jag fick inte till att vrida bilderna idag.

image81
KElly kryper för fulla muggar...Nästan iallafall. Hon tar sej åt rätt håll!

image82
Gos Affe!

image83
Kom och köp! Kom och köp!

image84
Rymnings försök på går!

image85
Uppochner vända världen..

image86
Go med mamma! Och jag fick som vanligt försöka knäppa bilder på mig själv och Kelly (det blir ju sååå bra bilder då)

Ungefär så har det sett ut här hemma sen hämtning på dagis..

Nu ska jag gå upp och ge Kellan nappen. 3:dje gången på ca 20 minuter. Det är kul..

Tabu...?

För visst är det lite tabu att önska kön på sina barn?
Jag kom hem från stan för en stund sedan, medans jag letade kläder till Kelly insåg jag, att om (OM!!!!) jag ska ha fler barn någon gång så önskar jag att det blir en kille... Det av den enkla andledningen att det finns sååå mycket mer fina/tuffa kill kläder än vad det finns tjej kläder.
Allt till tjejer är rosa, rött eller ljus grått, hur kul är det då?! Dessutom ska det helst vara spets och annat "lull lull" på kläderna också, och jag gillar inte sånt! JAg vill ha svarta, gröna, vita, bruna, oranga och så klart även rosa kläder på Kelly, men allt ska inte vara rosa med spets! Det slutar alltid med att jag handlar något till Kelly på kill avdelningen. Idag tillexempel.
Till Alfons däremot skulle jag kunna köpa hur mycket kläder som helst! För till han finns det sånt som jag gillar, men han har så mycket kläder redan. Men tro inte att han vart helt lottlös efter min tur på stan för det inte ;)
Sen är det det där med namnen, det finns jätte mycket fina och fräsiga killnamn, men jag kommer inte på ett enda tjej namn:/ Dom jag kommer på har vi ju redan tagit: KElly och Madicken..Så ska det bli fler någon gång, så hoppas jag på en kille, så enkelt var det med det.
Köpte även lite kläder till mej själv. Det börjar vara lite av mina andra kläder som jag kan ha, eftersom det mesta har blivit alldeles för stort, så det var mer eller mindre ett måste att införskaffa några plagg..Aj då ;)

MEn vilket före det var idag då, usch! JAg körde mellan 30-70 på vägen hem, inte kul! Men hem kom jag och det var huvudsaken.

När jag kom hem så bestämde jag mej att ta vagnen till dagis. Varför stoppade ingen mej?!
Det var jobbigt att ta sej ner för backen, då kan ni ju gissa hur det var att ta sej upp. Ingen höjdare! När jag väl kom in så var jag dyngsur i både svett och av snön som jag pullsade upp i med vagnen..Jobbigt värre!
Så idag blir det en mysig/lugn inne dag. JAg håller på att gruva mej för att hålla Kelly vaken till 18-19 någon gång, hon ville inte somna på vägen till eller från dagis. dessutom sov hon inget på vägen hem från stan, det enda hon sov var medans vi var inne på H&M, ca 20 minuter..får se hur det går..

Det här köpte jag idag iallafall:
           2 tröjor, 1 T-shirt och ett par byxor till mej.

  Skor med matchande T-shirt till Alfons. Skorna har jag köpt en gång förrut till han, men dom valde Stella att adoptera ;) Jag bytte dom mot ett gäng med ramar som Sandra köpte åt mej på IKEA förra helgen.

  En body och ett par GRÖNA (inte bruna som det ser ut på bilden) byxor..Från kill avdelningen så klart.

Nu ska jag umgås med barnen..

Hurtig!

Kom just in efter en kvällspromenad UTAN vagn. Gick helt själv, bara jag och Mp3:n som tog ett varv runt byn, trottsade duggregnet och fortsatte gå hela vägen, fast att jag befann mej vi en avstickare som skulle gjort promenaden ungefär hälften så kort. MEn Takida i lurarna så spelar det ingen roll vilket väder det är!! Varvade Takida med Timalands "The way you are" Rock versionen. MEd den musiken går det med rask fart. Jag och KElly tog även den promenaden i morse. Det vart även en liten promiss mitt på dagen, fast med Alfons i täten som avgjorde vilken fart vi skulle hålla. Han tyckte det skulle vara snigelfart, så det var helt enkelt bara att gilla läget, och gå snigelfart. (3 promenader under en och samma dag! Därav rubriken)  ;)
Har kommit på att det kanske behövs liiite mer än att bara låta bli att äta sött, och ta en promenad emellanåt för att bli av med dom sista kilona innan jag når min första målvikt, så det behövdes nog.
Det har vart så skönt väder idag och jag hade gärna vart ute med barnen hela dagen, om det inte var för att min farbror ringde och påminde om att han fyllde år :) Så det var bara att packa sej in i bilen och åka mot Marieby. Väl där vart det tårta och kaffe, gott!
Kom hem runt 17, så det vart inte middag först strax före 18, det är ovanligt sent för oss att äta den tiden. Alfons hann bara vara vaken en liten stund innan det var dags att gå och lägga sej. När han var i säng, då smet jag ut på  promenaden, och nu när jag kom hem så sov båda barnen så sött och Mogge tittar på "Erik och Mackan, hela och rena" Jag hör dom i bakgrunden, det är rätt så roligt faktiskt.

Som vanligt så har jag inte mycket mer än så här att komma med, men jag bjussar på lite bilder från dagen...

 Ute i solen!!

 Mogge kom och hämtade Alfons innan vi skulle äta lunch.

  Bus efter maten..

  Gos Kelly som har krypigt fleeera gånger idag och fleeera steg åt gången..Duktig tjej!!

  Mys innan vällingen..

  -"Mogge nu får du knäppa några bilder på mej och Kelly!! Du tar aldrig kort på oss, se så knäpp nu!"
 -"jaha". 

Test.


Svenssontestet

Ditt efternamn slutar på -son [ ]
Du känner någon som har samma förnamn som du [X]
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du [ ]
I din familj är ni 2 barn [X ]
Du bor i villa [ X]
Du bor i en tätort [ ]
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla [X]
Du har egen mobiltelefon [X]
Dina föräldrar har gift sig [ ]
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader [X ]
Din pappa heter Lars [ ]
Din mamma heter Anna [ ]
Din familj har en Volvo [ ]
Du har tillgång till Internet hemma [X]
Du har varit utomlands minst 2 gånger [X]
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna [ ]
Du har varit i Grekland [ ]
Du har varit på Öland minst 2 gånger [ ]
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger [ X]
Din familj har en husvagn [ ]
Ingen av dina föräldrar röker [ ]
Din pappa är lite lätt överviktig [X ]
Du idrottar flera dagar i veckan [ ]
Du har husdjur [X ]
Du får månadspeng [X] Ja, om föräldra penning räknas ;)
De flesta i din familj är blåögda [ ]
Du äter på Mc Donalds [X]
Du följer Melodifestivalen [ ]
Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.
13x3 = 39% Svensson är jag..

Hur mkt är DU?

Idag cyklade vi..

..Dock inte ända till Oviken som tanken var, men lite här på byn iallafall.
Det var alldeles för kallt och för dåligt väder för att bege sej ända dit. Dessutom var det första gången på ca 3 år som jag cyklade så...

Efter lunch tog jag med mej barnen på en runda runt byn i vagnen, hade inga större förhoppningar på att Alfons skulle somna i vagnen, eftersom han protesterat mot det ett bra tag, men innan vi nått korsningan så sov han. Som en stock.
Dessvärre vaknade han nästan på en gång som vagnen stannade och Kelly vaknade strax innan vi var hemma, men det var en härlig promenad med Mogges Mp3 på högsta volym åtminstonne. Synd att vi inte har så lika musiksmak, så nu har jag bestämt mej för att köpa en egen, så jag kan lyssna på det jag vill!

På eftermiddagen tog vi bilen (inte cyklarna) till Evy i Oviken och drack lite kaffe, vips var klockan 17 så det var bara att åka hem och laga mat. Tänk vad fort tiden kan gå bara man inte är hemma...?
Där träffade vi dom här små vild djuren:

 <--Doris. Alice-->            <-- Mimmi.
Där bor även ca 10 katter, men skulle jag knäppa kort på alla dom så skulle jag inte vart hemma än ;)



Kelly och Alfons har en liten lekhörna där med leksaker som dom älskar att leka med. Tänk om dom kunde uppskatta leksakerna här hemma lika mycket...

image69

image70

Efter maten var det bad dags för båda barnen, så jag badade dom medans Mogge var ute och dikade på gården så att vattnet ska rinna undan bättre...Jäkla slask väder!! Fast å andra sidan så vet man ju att sommaren är på väg då..
Sen var det kvällsfika och efter det droppar, tandborstning och hopp i säng!

Alfons har redan somnat och Kelly med för den delen, men hon har dessvärre vaknat flera gånger efter det med :(
Just nu ligger hon och ropar på oss. Hon är trött, för hon somnar om så fort hon får nappen, men 5 minuter senare är hon vaken igen. Det är säkert för ljust ute, eftersom att solen såklart skulle komma fram nu på kvällen, den hade jag velat haft idag istället. Hoppas att det är det här vädret imorgon med..

Nu ska jag gå och ge Kellan nappen..

Operation!!

Fick äntligen min efterlängtade kallelse till Umeå idag!
6 Maj, ska förlossningsskadan efter Alfons puts väck!
Jag längtar som en tok att få det ur världen, jag har ju trots allt gått med det här "helvetet" i snart 2 år ju.
MEn sammtidigt är jag rätt nervös. Jag vet ju inte hur ont jag kommer att ha efter, hur länge jag måste vara kvar i Umeå, mm, mm.
Dom andra gångerna jag vart till Umeå på undersökningar, så har alltid Mogge följt med och ett av barnen (alfons innan Kelly föddes och Kelly 1 gång). Men denna gång ska jag åka själv, helt solo. Känns skönt på det sättet att jag vet att jag kommer att få sova hela nätter och inte vara mamma heeela tiden, men å andra sidan gruvensamt eftersom jag vet att jag kommer sakna både Mogge och barnen jätte mycket! Och vem ska stötta mej innan och efter operationen?!
Alltså, nu e det så att det är väl MAX en vecka som jag kommer att vara borta, men det känns som en evighet att lämna allt så länge..
Ett annat frågetecken är: Hur ska jag ta mej dit och hem?
Förut har vi åkt bil, men jag vet inte om jag vill köra så långt själv, och specielt inte när jag är ny opererad och ska hem. MEn jag vill deffinitivt inte sitta och skumpa på någon buss hem heller, kan just tänka mej vad skönt det kommer att vara att gå på en buss toalett nyopererad och öm :(
Så det är ett dilemma jag har just nu, hur ska jag färdas dit och hem?   

Ska iallafall bli jäkligt skönt att få det ur världen! Önskar att man kunde vara pigg och allert när man var klar, så att man kunde ge sej ut på stan och shoppa lite innan man åker hem därifrån...MEn så lär väll inte fallet bli, skulle jag tro  :(    Den som lever få se.

Ett mycket välbehövligt....

...Städ ryck, fick jag när vi kom hem från mamma. Så nu är här dammtorkat, dammsugat och skurat!

Trevligt var det hos mamma iallafall, fick både smörgåstårta och grädd tårta..MUMS!
Mamma vart jätte glad för presenterna och tyckte det var alldeles för mycket. Själv tyckte jag att det kändes sniket att ge något begagnat.
Alldeles lagomt med folk var det där med, bara jag,Mogge, KElly, Alfons, mamma (såklart!!), min momma, Tim, Liza, Martin (Lizas kille) och min kusin Emelie..

Har inte så mkt mer att skriva, men här kommer lite bilder från dagen:
  Trött Alfons på väg till Lit för att hämta syolarna..

  En inte lika trött Kelly..

  Mamma öppnar presenter..

  Kelly i tunikan som min momma sydde till min mamma när hon var liten. Rätt frän tycker jag!

  Snyggaste killen i världen!

  Morbror Tim och Affe..

  Pappa och Alfons

  Mamma och Alfons..

  Momma och Kelly..


KElly sov en stund medans vi var där, därför är det inte så många bilder på henne...

Nu ska vi titta på Talang på 4:an!


Lever hon?!

Ja om det inte var för att Kelly har vaknat några gånger inatt, så hade jag blivit misstänksam. Det är så att hon sover fortfarande..? Skönt att kunna ta det lite lugnt med bara Alfons en morgon.'
Han sitter i soffan och äter vindruvor och tittar på Teletubbies, han gillar verkligen dom! Konstigt nog. Musik kanalen är nu mer ersatt av Teletubbies. Det var ett stort steg för Alfons att lämna Kim Halling (Tjejen han gillar bäst på The Voice chanel, det var lite kärlek där ett tag..) MEn när jag hör att han sitter och skrattar i högan sky, då vet jag att han har gått vidare  :D

Idag ska vi till mamma/momma/svärmor och gratta henne, innan dess ska vi handla lite grann (det jag missade igår) och hämta upp stolarna i Lit..
När vi kommer hem ska cykelstolarna monteras på, för imorgon ska här cyklas. Om det är väder tänkte vi försöka cykla till Oviken och hälsa på Evy..Skönt att kunna cykla för att motionera, istället för att vara ute och "torr gå" det är såå tråkigt ibland. Eller oftast.

Har jag lärt mej lägga in bilder, så ska jag banne mej göra det också! Här kommer några:

                

KElly, som levde.           Affe påStellas             Kvällsfika, med           Och lilla jag ;)
Nu är hon vaken.             motorcykel.                 välling på
                                           Stella tyckte han         köksbordet.
                                           skulle ha hjälm. 



Efter ha läst en kompis blogg, så var jag åxå tvungen..


Din ålder borde vara 43.2 år enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


Klicka här för att bjuda in dina vänner att också göra testet

Vuxenpoäng: 22.7

 

Inte nöjd med resultatet? testa dig igen nedan!
1. Vad föredrar du för resmål?
 Hultfredsfestivalen
 Kos
 Kina
Husvagnen till Österlen
2. Har du varit påverkad av alkohol?
 Nej
 xJa
3. Är du oskuld?
 Ja
 xNej
 Beror på hur man räknar..
4. Hur ser din jobbsituation ut?
 Pluggar
 Jag är en slacker, gör inte många knop om dagarna
 xSöker jobb eller jobbar deltid
 Fast jobb
5. hur dricker du ditt kaffe?
 Svart som natten
 xMed en skvätt mjölk/ en sockerbit
 Latte med massa socker
 Usch hellre saft
6. Har du krukväxter hemma?
 Nej
 xJa, men bara döda eller konstgjorda.
 Ja och jag kommer ihåg att vattna dem ibland.
 Jag älskar och vårdar dem ömt.
7. Har du barn?
 Nej
 ja, fast det var inte meningen
 xJa, det är underbart! men nu får det räcka
 Ja, hoppas på flera!
8. Är du gift?
 Nej, som tur är.
Förlovad
 Ja
 Ja, flera gånger
9. Är du Sambo?
 Räknas mamma och pappa?
 Nej, men jag spenderar de flesta nätter med någon annan
 Ja, det var inte min idé dock
 xJa, det är underbart!
10. Har du någon gång varit bitter för du missade "Så ska det låta"?
Nej, jag har bättre saker för mig på helgerna
 Ja, men bara för att Linda Bengtzing hade medverkat
 Ja, sen Peter Settman tog över måste det ses!
 Har aldrig missat det! Peter Harryssons ord är lag!
11. Börjar du tycka att Björn Hellberg är sexig?
 Nej
 xVem är det?
 I rätt ljus har han en viss charm
 Ja, onödigt vetande om tennis gör mig alldeles varm inombords.
12. Är parmiddagar ett återkommande moment i din vardag?
 Nej, jag är singel.
 Nej, det är en forcerad umgängesform!
Det kan vara trevligt med rätt par.
 Parmiddagar är enda sättet att visa för alla singlar att vi som har någon kär är lite bättre andra.
13. Bryr du dig om att titta i de röda pensionskuverten?
 Nej, jag har alltid trott det var reklam
 xJag öppnar dem, men läser egentligen inte vad som står i dem
 Absolut. Det är viktiga saker, handlar om min framtid.
 Ja, snart får jag till och med användning av pengarna.
14. Betalar du TV-licens?
Nej, det är dyrt och onödigt.
 Ja, men bara för att jag åkte på en pejlare och kunde inte ljuga
 Det är klart! Vi måste stödja Public Service!
 Jag har ingen TV
15. Har du ICA-kort eller liknande?
 Nej
 Jag har ett, men använder det aldrig. Jag skaffade ett för min pojkvän/flickvän hade ett.
 Ja, och använder det om jag kommer ihåg
 xBonuscheckar från ICA är det bästa som finns! Använder det flitigt!
16. Har du körkort?
 Nej, men jag får köra EU-moppe!
 xJa
 Jag borde ha det, men polisen tycker annorlunda.
 Ja, och jag fick MC-behörighet på köpet
17. Har du mobiltelefonen i en liten hållare i bältet?
 xNej, det är töntigt
 Ja, men bara när jag är ute i naturen
 Ja, alltid
 Ja, i en hållare jag gjort själv av läder.
18. Är värdet på julklapparna du ger bort större än på dem du får?
 Nej, då går man ju minus!
Det brukar vara ungefär lika
 Jag vill aldrig ha någonting så jag får sällan dyra klappar
 Det är svårt att sätta ett värde på någon mina barnbarn gjort i slöjden
19. Har du köpt ett hus eller en bostadsrätt?
 Nej. Det är dyrt och onödigt. Det finns ju hyresrätter.
 Ja, det var dyrt och onödigt
 Ja, det var dyrt
 xJa
20. Prenumererar du på en dagstidning?
 xNej, jag läser inte tidningar
 Nej, men jag brukar läsa på nätet
 Jag prenumererar men jag läser den bara på helgerna
 Minst två nationella tidningar läses varje dag!
21. Jul/påskpyntar du på eget initiativ?
 Nej.
 Jag brukar sätta upp en elektrisk ljusstake i köksfönstret.
 xAdventstake med levande ljus, julstjärna, och några tomtar. Där går gränsen
 Julgran, utebelysning i minst ett träd, julblommor, änglar och en elektrisk ljusstake i varje fönste
22. Har du bil?
 Nej
 Ja, fast jag har egentligen ingen nytta av den
 Ja, annars hade jag inte klarat av mitt liv
Minibuss!
23. Bor du hemma hos föräldrarna?
 Ja
 Jag bor med några kompisar i en lägenhet
 Jag bor ensam
 xFamilj/partner
24. Äter du sill?
 Nej, det är ju rå fisk!
 xJa, men bara på jul/midsommar
 Utöver storhelgerna äter jag det nån enstaka gång
 Det är den ultimata maten, går att ha till och på det mesta.
25. Vad är ditt förhållande till kakor och bullar?
 Nej, enda kakor jag kommer i kontakt med är lårkakor
 Köper nån enstaka semla då och då.
En kaffe och kaka varje söndag skadar ingen.
 Jag kan citera hela "Sju Sorters Kakor"
26. Brukar du storhandla?
 Ja, om man med storhandla menar att köpa plusmeny på McDonalds
 Ibland så får jag ihop till TVÅ kassar med varor!
 Ja, om nån av minna vänner har en bil jag kan åka i
 xSöndagar är vigda åt shopping på ICA Maxi eller dylikt
27. Dricker du hellre rödvin när du går ut på krogen?
 Jag får inte komma in på krogen
Kan vara gott att ta ett glas vin mellan alla öl
 Enda krog jag kommer i kontakt med är stans finaste restaurang, och där är det vin som gäller!
 Jag har en egen vinprovarklubb med mina närmsta vänner.

Ålder:

 
 23 
   

Jag skulle heller aldrig ha gjort det här DUMMA testet  :( Jag som är sååå ungdomlig av mej.

Här ska cyklas..

Idag på stan så köpte jag cykelstolar och cykelhjälmar till barnen, så nu jäklar åker cyklarna fram!
Det är ju bart på vägarna, så det finns inget som kan hålla oss tillbaka. Förrutom dåligt väder då.

Visste ju som sagt inte vad jag skulle hitta på till mamma i 40 års present, så jag åkte på diverse möbel affärer för att hitta fina stolar till en hyffsat billig peng. det misslyckades totalt! Alla stolar som var fina gick loss på mellan 300-1000 kr styck, och jag skulle köpa 4 stycken, det skulle bli alldeles för dyrt för våran plånbok :( Så det slutade med att jag köpte massa krims krams som ljuststakar, dukar, brödkniv (som hon önskat sej), kaffe muggar och...ja, det var allt. MEn tanken var att jag skulle hem och titta på Blocket.se om det fanns några fina stolar där, och om det inte fanns så skulle vi köpa ett presentkort på någon salong av något slag. MEn tillslut så hittade jag stolar som passade till hennes köksbord (furu) 4 stycken + ett bord till för 350:- Det var billigt..Och taget! Jag ringde först mamma för att höra om hon skulle ta illa upp om vi köpte begagnade stolar till henne, men det skulle hon absolut inte! Hon ville t.om betala dom själv. MEn där sa jag stopp, det fick hon ju så klart inte! Då blir det ju ingen present. Så innan vi åker till Lit för att hämta upp dom imorgon, så ska vi leta efter några fina stolsdynor till som passar till dukarna och ljus stakarna jag köpte idag. Hoppas hon blir glad :)

Efter vi var klara med rundan så åkte jag och Kelly för att säg grattis till mamma/momma en snabbis, och efter det var det dags att hämta upp Alfons på Mogges jobb, surrade lite och sen åkte vi vidare till momma/gammel-momma och fikade. dom skule ge mamma en ny dammsugare och ev en ny tv, snacka om att man kommer få mindervärdeskomplex imorgon när man kommer med begagnade stolar   :/ Men hon behöver ju det ju!

Efter fikat bar det av hemmåt..

Kelly var trött redan när vi kom hem runt kl 16.30 idag, men ändå lyckades jag hålla henne vaken till 18.30 ungefär, så nu återstår det att se om hon sover för natten, eller om hon snart vaknar..
Alfons ligger i sängen han med, men jag hör hur han bökar på i sängen, så han sover inte riktigt än, men snart hoppas jag!

Och till alla jag känner: Blogga mera och oftare, tack! Jag har tråkigt efter barnen lagt sej och allt plockande är klart!!

Mamma fyller 40!!

I morgon fyller min mamma 40 år. Det ringde hon glatt och påminde mig om, här om dagen.
Hon ville berätta vad hon önskade sej, och på önskelistan stod det:
Av Kelly- En hår klämma och av Alfons- en bröd kniv...
Men hallå! Du fyller 40!!
Jag vill ge något annat än en brödkniv och en hårklämma! ...Men vad..?

Jag ska till stan imorgon för att leta något, men kan inte komma på vad jag ska leta efter.
Vad ger man sin mamma när hon fyller jämnt?
Och vi är ju inte direkt stormrika heller..
Håller på att fundera på om man ska leta några köksstolar till henne, eftersom att allt sådant gav hon bort till röda korset när hon flyttade ihop med sin dåvarande sambo. Det är slut mellan dom nu.
Bord har hon alltså, men inga stolar.
Jag får kolla i morgon helt enkelt.


Inget bra är det på tvn heller, bara skit. Och inte kan jag sova heller.
Scrubs började 22.45 tror jag. Det är det ända programet som jag kan skratta åt tills jag får ont i magen, när jag tittar själv. Annars vill jag helst ha sällskap när jag tittar på komedier och liknande, ser liksom inget kul i att sitta och skratta för sej själv, det brukar bli ett tyst skatt invändigt bara. MEn inte med Scrubs inte!

Nä, soffan och tvn med bara skit på väntar, det vill man ju helt enklet inte missa   :/

Jag svettas ihjäl!!

Men lik förbaskat så sitter jag här med en kopp te, och kan inte sluta dricka..

I förmiddags började jag och brnen med att gå till dagis kl 9, som alla andra Mån, Tis och Onsdagar. Efter vi släppt av en ovanligt glad Alfons på dagis, gick jag och Kellan ett varv runt byn i solen, det var såå skönt att gå i solen kl 9 på morgonen utan att frysa...Jag längtar sommaren!!!
Efter den ca 1 timmes promenaden gick vi hem och väckte Mogge och fikade tillsammans.

Tvättade och donade lite här hemma (precis som vanligt) och hux flux så var klockan dax att hämta Alfons på dagis, dvs kl 14.
Hade packat ner lite "mellis" till barnen som dom skulle äta ute i solen, men vart var solen då då?! Borta!! MEn det hindrade inte oss från att vara ute och fika..

Efter 1½ halv timme ute kom jag på att jag skulle höra med Sandra om dom skulle vara hemma efter jobbet, och det skulle dom..Så vi packade in oss i bilen, åkte till Hackås och hämtade upp Sandra sen åkte vi hem till dom och käkade middag. TACK FÖR MATEN! Alfons och Stella lekte men Kelly var trött så hon gnällde mest hela tiden :/

När barnen var tillräkligt trött så åkte vi hemöver. Släppte av Sandra på hennes jobb innan. Ingen rast och ingen vila, för den damen inte!

Och nu är jag hemma och dricker som sagt mitt te här framför datorn. Barnen sover.

Nu ska jag läsa bloggar.. Go natt!

Vilken härlig dag!!

Dagen började med att jag och Kelly åkte på familjecentrum i Svenstavik, för att träffa lite folk.
Här är några av dom som var där:

 Lille Erik..          Storebror Hugo..      Lillebror Felix...        Och Kelly så klart!


Efter vi vart där, for vi till Hackås och käkade en sallad tillsammans med Sandra som hade lunch rast. Åt ute i det fina vädret.


Efter vi hämtat Alfons på dagis, så var vi ute i solen. Gick ett varv runt byn, och strosade på fram och tillbaka, tittade på hästar och små lamm, plaskade i vattenpölar och fikade... KElly sov mestadels av tiden..
Har förskjutit Kellys dags sovning idag, för att hon ska lägga sej senare på kvällen och förhoppningsvis sova hela natten sen.. Så hon sov fram till kl 16 (tills vi gick in), istället för till klockan 14 som hon gjort tidigare. Somnade 19.45 istället för kl 18.15, så vi får se om det gjort susen. Än så länge sover hon!

            


Till min förtjusning så ringde Carro och frågade om vi skulle vara hemma i efter middag. Och det skulle vi så klart.
Så Carro och Oliver var här tills det var läggdags för barnen..

  Kelly verkade gilla Oliver och ville gärna pussa lite på han.     

 Alla 3 barnen framför Alfons favoriter: Teletubbies.


Känns konstigt att ha haft barnen uppe så "sent", jag käner mej trött och det skulle ju kunna bero på att klockan snart är 21, och barnen bara sovit i drygt en timme än..Ovant...

Nu ska jag glo på tv och läsa lite bloggar..

Go natt!

Söndag, Måndag och dagen..

Efter som det vart fel på bloggen kommer här en liten sammanfattning på vad som hänt för spännande de senaste dagarna.

SÖNDAG: Klev upp åkte på loppis, där jag gjorde några fynd. 2 boddysar, 1 tröja, 1 byxa, 3 pyamaser till Kelly.
Till Alfons vart det: 1 långkallsong, 1 par mjukisbyxor, och ett ABC- lotto..Thats it!
  En dålig bild på fynden..

medans jag var på loppisen var tanken att Mogge och barnen skulle åka och handla på Coop, så vart det inte eftersom att Mogge glömde plånboken på pumpen, när han tankade bilen, och när han skulle hämta den, var den såklart borta. Så han rimgde och spärrade bankomat kortet och anmälde allt annat som borttappat.. 30 minuter senare ringer det en karl, som berättar att han hittat plånboken och att den finna att hämta i Torvalla..Så tack snälla du på Vete v 9  !!! Allt fanns kvar..

Efter den bravaden åkte vi för at hälsa på min pappa med familj, som just kommit hem från en 4 veckors lång semester i Thailand. Brun var dom kan jag tala om!
Alfons fick ett par shorts och en T-shirt som var super snyggt, Kelly fick en lampa som kommer passa kanon på hennes rum..Dom tyckte inte att det var någon mening att köpa kläder till Kelly, eftersom att allt är så "fjantigt" där så dom visste att jag inte skulle klä henne i det..TAck!!

image42 Alfons kläder från Moffa!

MÅNDAG:  Igår så var jag till tandläkaren, inga hål tack o lov! Efter det så åkte jag till Carro i Fåker för att hämta igen Alfons väska som jag glömde där i påsk.
Sen var det bara att burna mot dagis för att hämta Alfons, efter dagis följde Maria med hit med barnen en sväng.
Det var nog allt...

BArnen sover oroligt nu sen man ställt om klockan:( Varför ska man ställa om klockan?! Tänk på oss småbarnsföräldrar!!! KElly somnade inte riktigt först kl 21 och Alfons kl 20..Hur kul e det då?!
Hoppas det går bättre i kväll!! *Håller tummarna*

Idag ska jag och KElly på Familjecentrum i Svenstavik, träffa lite andra barn och mammor är alltid kul  :)

Ska ta och väcka KElly och sen ska vi åka!

I'll be back!

RSS 2.0