Ingen ledig Lördag..

Idag tog jag på mej att jobba några timmar på förmiddagen och det gjorde mej verkligen inget alls eftersom vi inte hade några planer för dagen.
När jag slutade jobbet åkte jag in på JULA och köpte några krokar som vi satt upp i hallen:



När jag kom hem klädde vi på oss och gick ut och åkte skidor och skoter.. Kallt, men skönt.. Ännu skönare att komma in efteråt dessutom:)







När vi kom in gjorde vi ordning Lördags mys i form av popcorn som momman var bort med på mitt jobb igår till barnen (+ tuggummi och varsitt tom och Jerry kex paket kom hon med) banan pengar och äppelskivor.. Barnen mös och jag frös...

Nu sover barnen och jag ska kolla läget i internett världen innan jag lägger mej i soffan...
Idag blir det vila från crosstrainern, det är ju Lördag för böveln :)

Efterlysning!!

Lördagen den 13/2-Söndagen den 14/2 söker jag barnvakt till två söta små troll..

Någon släkting som känner sej sugen? ;)

Vill man inte ha båda går det bra att dela på dom.. Någon??



se så söta dom är!!

Vilken jäkla dag!!

Klockan 12 skulle jag ha börjat jobba idag... Så vart det inte =(

Innan jobbet åkte jag til Svensta för att kolal lite på Dollarstore, stax innan jag nådde kassan märkte jag att jag knappt kunde se något. Jätte kymigt, men jag mådde bra. Så jag betalade och satte mej i bilen för att åka till stan.. Det gick inte så bra! JAg såg inte vägen och hade ingen aning om vart jag hade bilen, men jag lyckades ta mej till ICA.. Där stannade jag och ringde till Mogge så han och barnen fick komma och hämta mej. Smsade till chefen att jag inte kunde komma till stan idag..
Men på väg hem såg jag helt plötsligt bra och kände mej pigg.. Smsade igen att jag skulle komma på jobbet. Men när vi kom hem slog blixt huvudvärken till och migränet var ett faktum.. Smsade ännu en gång att jag inte kom..

La mej och sov några timmar och när jag vaknade var jag som bakis nästan..

Kände mej inte alls så bra att jag kunde jobba och bestämde mej att inte åka och jobba och bara utföra ett dåligt jobb!

Mogge fixade så att Emilia kunde skjutsa han och hämta våranena bil som var kvar i Svensta, men när hon var på väg kände jag att lite frisk luft kunde vara skönt.. Så jag och Kellly åkte med och sen drack vi liute kaffe hos dom, har nyss kommit hem och NU känner jag mej fri från huvudvärk..

Men jag tycker att migränen har kommit lite väl ofta på sista tiden och det vill jag då rakt inte att det ska fortsätta med!

112

Iadg på Evas funkar program, på Bollibompa handlade det om SOS alarm och vilket nummer man ska ringa om olyckan är framme!

Alfons snappade fort upp numren "112 då ringer man till ambulansen när mamma och pappa är sjuk"
och "1177 då ringer man till docktorn och pratar"  Hoppas den kunskapen sitter och att han kommer ihåg det och andvänder det på rätt sätt ;)

Alfons har även lärt sej alla små bokstäver, tidigare har han bara kunnat de STORAmen sedan han fick sin barn dator har han lärt sej det... och lite finska =D Tok unge, varför vill han lära sej finska för?! Ett tag skulle han bara kolla på barnfilm på danska..?! =)

det var bara det jag ville tillägga!

Det går dåligt för mej och Emilia!!

Idag har jag vart på fortsättning på kursen via det andra jobbet.. Flummigt, men säkert jätte bra =)

När det var färdig kursat gick jag på Willys och storhandlade, rätt skönt att göra det heelt själv, ingen som har något att säga till om ;)

Åkte hem i tron om att jag bara skulle äta middag och sedan skulle jag och Emilia åka vidare till Svenstavik för mitt första spinning pass.... Dessvärre åkte Emilias make ut på brand utryckning, så vi fick avboka :/
Bättre lycka nästa Onsdag för oss =)
Det var ju lika förra veckan när vi skulle simma, då var badet stängt i Myrviken... Och tydligen ska dom ha stängt på Tisdagar hädanefter. Dom har alltså bara öppet Torsdagkvällar nu mera och då jobbar jag.. Dessutom höjt priset till det dubbla..?! SKIT!

Barnen sover och Mogge "hotade" med filmtittning ikväll..

Skönt att jag har crossat min halvtimme för dagen så att jag kan sitta med gott samvete ;-)



När jag kom hem vid halv5 tiden hade Mogge och barnen vart uta i några timmar, så barnen var härligt röda om kinderna=)







Trött!

Idag är jag riktigt trött, så där att jag skulle kunna somna på en matta här på jobbet utan att ens märka alla barn som leker runt om kring mej =(
Så ikväll kommer det absolut bli en tidig kväll!!
Det har det visserligen vart senaste veckan, men ännu tidigare blir det ikväll..


Imorgon är det kurs igen på andra jobbet och tills dess ska jag ha gjort klart en "hemläxa" att svara på sisodär 25 frågor ang. min uppväxt och det ska vara ner skrivet i blocket som vi fick av kursledaren.. Hmm, jag har inte ens läst igenom alla frågor än.. Det måste jag alltså göra ikväll innan jag lägger mej..suck..

Nu ska jag njuta av rasten som snart är slut ser jag.. suck igen...

samlad trupp!

Familjen är samlad igen.. Fast iofs är den splittrad igen eftersom barnen sover i varsitt rum, jag sitter här och Mogge vid tv:n, men alla är iallafall i samma hus:)

Min middag fick bestå av en Findus wärdshus.. Jag hade (tyvärr) helt glömt bort hur äcklig dom rätterna är!! Dessutom kom jag på efter förrsta tuggan att dom hade ju förböveln hittat sniglar i dom där portionerna förrut..Det var den middagen det, matlusten försvann!
 :( 
Iställer "crossade" jag i 30 minuter och gjorde mej av med 124 kal..Så det får räcka för idag.


Jag och Kelly tog en riktig mys dusch förrut också- silver shampoo, hårinpckaning, choklad tvål och smorde även in oss med body butter från bodyshop efteråt.. Nu är vi fräshare än någonsinn och luktar mumsigt!!

Nu ska jag göra maken sällskap i soffan!




Ensam hemma!

Jaha, då var man hemkommen från jobbet då och inte en själ är hemma =/
Skönt visserligen men det känns lite konstigt!

Mogge och barnen är hos gammelmomman och hjälper henne med bilen, där har dom vart hela dagen och skulle tydligen även få middag där... Inte ens mat behöver jag tänka på att fixa=)


Båda barnen fick vara hemma från dagis idag, Alfons pga kopporna och Kelly pga snuva, bättre för henne att vara hemma istället för att smitta de andra barnen..




STRIKE!!!

Japp, i förmiddags packade jag in barnen i våra fula Audi och åkte mot bowling hallen. Alfons har sett bowling på tv:n och SOM hans krattade när han såg det, så jag tänkte att det måste barnen få prova på något.. Det var mycket uppskattat och barnen skrattade som aldrig förr=)




Barnen fick låna en handikapps ramp som var kanon bra.. Bara att lägga upp bollen, vrida den i possition och sen rulla iväg den!


Väntar ivrigt på sin "boll"


Notera de ur söta bowlingskorna!


Alfons ville sköta allt själv, så han fick jag inte hjälpa att bära klotet (ignorera de drogade ögonen, som alltså inte var drogad=))


När Kellys klot rullade iväg stog hon och mumlade för sej själv "kom igen nu då, kom igen bollen, putta flaskorna"

Det var som sagt riktigt uppskattat av barnen och så underbart när man får sådan service som vi fick, han anpassade tiden, kloten, rampen, väggarna på sidorna och även priset för oss.. Sånt uppskattar jag!!

Barnen hade jätte kul och inget bråk alls =)

Innan var vi påMAX och fikade eftersom dom inte hade öppnat när vi kom och efter var vi in till gammelmomman och drack kaffe, barnen ville ha havregrynsgröt så det fick dom.

Nu håller potatisen på att koka och köttbullarna ska snart stekas..


Grattis i förskott

En sån här liten pärla fick Mogge av mej och barnen i förtidig födelsedags pressent.. Den han hade var inne på slutspurten för ca 7 år sedan, men har fått hänga kvar ändå..

Dessvärre verkar han mycket nöjd, annars hade jag tänkt att han och jag kunde byta ;)

 
     

Inga fler vattkoppor....

.. har dykt upp på Alfons lilla söta kropp, ingen feber och knappt någon klåda.. Hoppas det förblir så, 20 stycken, pigg och glad=)

Annars idag har vi vart till Mogges syrra och uppvaktat henne eftersom hon fyllt år..
barnen lekte och vi drack kaffe..

Vi har förresten lagt av med LCHF-kosten.. Den verkade inte vara något förr oss eftersom vi inte gått ner ett gram av det och dessutom stog all den feta maten mej upp i halsen..
Men sötsuget är nästan borta, vi äter hälsosamt och vi rör oss (jag iallafall) Och på det har jag gått ner drygt 1,5 kilo.. Så det är nog det allra bästa.. 5 kilo till (till att börja med) men jag vill faktiskt inte bli fööör smal heller. Men det skulle nog inte kunna inträffa för den delen heller.


Nu sover barnen och även denna helg har vart godis fri, utan ens ett önskemål om godis =)
Idag fick dom vindruvor och en liten förpakning russin och nu ikväll en banan i soffan.
Vi vuxna skapar deras behov och ett godis behov i den unga åldern behöver dom inte anser jag.

Perfekt!

Nu har jag fått utökat några timmar i veckan som ass. och dessutom så jobbar jag varannan Onsdag i Hackås också, alltså de Onsdagar som jag inte har kurs genom ass. jobbet =)

Det känns så skönt och roligt att ha två jobb och att jag vet mina arbetstider för varje dag=)
Desutom har jag räknat i hop hur många timmar i veckan det blir på varje ställe och det blir precis en heltid om man slår i hop det =) Jag trodde det vart lite mer, men det vart det inte..
38.5 timmar ena veckan och 41,5 den andra veckan...
Jag är nöjd!!


Annars idag har jag jobbat och efter det var jag och Emma på stan, jag handlade inte mer än present till Mogges syrra som fyller år och strumpor till barnen..

Nu sover barnen och Mogge är ute och ev. gör affärer på gården..
Inga knark affärer!!

"Ska vi, ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann?! En rostig traktor mot en motorcykel, en motorcykel mot en rostig traktor.. Ska vi, ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann??" tralla lalalalaaaaaaaaa!

Får väl se hur det blir.


Låt mej pressentera...

.. CISSI!! (Hallon kvinnan) =)

http://www.youtube.com/watch?v=bCxXvZ75hJY&feature=related

Se och njut..

ännu ett ordspråk

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt

15 stycken...

..Vattkoppor har jag just hittat på Alfons =)
ÄNTLIGEN!!!

Nu är bara frågan hur många som törs umgås med oss i helgen??
2 kalas står på shemat...

Kelly vart arg för att inte hon hade några prickar, så jag fick lura henne att hon hade en på ryggen.. Annars ville hon inte lägga sej :)

Snuvig och jävlig =(

Än har jag inte tagit mej upp på crossen, men barnen har inte lagt sej än och jag tänker spara det tills dom sover idag..

Barnen har nu lekt (eller vad dom nu gör) på samma rum i snart 2 timmar utan minsta bråk, ett tag undrade jag om dom ens levde eftersom jag inte hörde dom.. Det kom ett livs tecken i form av ett önskemål om att kolla på film på Affes rum.. Bra dom lever =)

Jag har åkt på någon snuva av någe slag också.. Snoret rinner, öronen klias, ögonen klias och jag är mör i kroppen.. Men men, så kan det vara..

Imorgon ska jag jobba från morgon till kväll som ass. med ett uppehåll mitt på dagen för att åka påHab. med Alfons..

Det var allt jag hade att meddela, nu ska jag natta barnen!



Ett till ord språk!!



Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Snuvad på simningen=(

Hmm, det vart inget simmat igår.. Det var tydligen stängt =(
MEn när jag ändå var i farten så åkte jag hem tillEmilia och drack kaffe istället.. Får ta igen den fölorade simningen med 2 pass på crossen ikväll =)


Mogge har iallafall vart iväg med Kelly och ett urin prov på HC och tydligen fanns det antydningar på  blod i hennes urin, så svar på vad det var skulle vi få på Fredag senast.. Stackars liten!

Nu ska jag rasta klart, jobbar till 18 ikväll..

Simma lugnt!

Nu åker jag och möter upp Emilia vid badet i Myrviken... 2 längder bör jag väl klara va?! =)


Har förresten vikt in alla kläder i min garderob, snyggt och prydligt (typ) och det som inte andvänds åkte i en påse för sej!
Skönt att ha det ur världen och säg vad mycket kläder som jag saknat jag hittade igen =)

ett till ordspråk!


Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Urinvägsinfektion?

Ja, det är frågan, har Kellan urinvägsinfektion eller inte?!

Dom ringde mej från barnens dagis idag och berättade att Kelly hade kissat på sej 4 gånger och att där emellan hade hon små skvuttit på toaletten och dessutom somnat vid lunchen...
Hmm, nog för att det hände "olyckor" ibland, men 4 stycken!?

Så jag åkte och hämtade henne och på vägen dit lyckades jag få en tid på BVC..

Väl på BVC kollade dom inte på henne utan sa bara att vi skulle komma imorgon med ett urin prov (morgon kiss)
och jag förstå r att dom inte undersökte henne med tanke på hur pigg och glad hon är.. Inte sjuk, men visst kissa på sej 4 gånger innan mellis känns väl inte helt normalt heller..
Så vi får se imorgon när Mogge tar med henne dit igen.


Dessutom hade Mogge råkat åkt till stan med barnens bilstolar så jag fick åka in till Maria och låna en.. Tack för lånet!!


Pjuuuh!! *torkar svetten ur pannan*

I helgen när vi var in till stan "råkade" min make köra aaaaningen för fort på en  70 väg (närmare 90..nja eller typ, kanske liiite mer) naturligtvis stog det en polis efter vägen och sköt med laser på oss...MEN han stannande oss aldrig!?!?!

Jag har tänkt att det förmodligen kommer dimpa ner en fin liten fortkörnings böter till han snart...

MEN (igen) så pratade jag med en polis förälder på dagis idag om det och hansa att det endast är ett kort i fart kameror som kommer i postlådan.. Så han lugnade mej med att tala om att dom måste stoppa bilisten vid vägen för att ge dom böter...

TACK GODE GUD!! En böter behöver vi verkligen inte nu!!


Det är inte tjejen på bilden som skrivit inlägget :)






Kelly somnade i Mogges famn i Fredags.. Innan dess hade hon somnat vid matbordet ochslagit i huvudet i bordet... Då är man trött =)

ordspråk!



Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Jag rekomenderar!!!

Igår såg vi filmen Sommaren med Göran.. Hur rolig som helst!!

Se den!!

Ordspråk!



Den man ligger med får bädda.

badat och "crossat"

Idag har jag vart på badet med Emma, riktigt mycigt och roligt..Dock lite kallt i poolen=(

Efter badningen åkte jag till Lillänge för lite mat handling på coop och shampoo och balsam handling på RUSTA...
När jag kom hem bar Susanne med familj här, dom var stor bjudna och ville inte ha mat ;)

Medans barnen kollade på bollibompa passade jag på att köra crosstrainern i 30 minuter, jag var så svettig att det rann i ansiktet när jag var klar, men skönt är det (nästan lite roligt)

Nu har vi nyss lagt barnen och jag hoppas att det är något bra på tv:n ikväll!!

Medan jag badade med Emma sysselsatte sej barnen med detta:





Barnen fick sina skidor av farmor och Willy i julklapp. Dessvärre var Alfons skidir trasig när han fick dom så Willy bytte till ett nytt par. När Alfons såg dom sa han "men vad du är snäll mamma som har lagat dom"
Jag berättade att det var Willy som hade fixat det så nu säger "men vad Willy är snäll som har köpt nya skidor till mej, han är sååå snäll"

Dom är inte bara söt när dom sover ;-)

Och när jag ändå pratar om Willy.. När jag och Kelly var på "Willys" i Lördags så pekade hon på varenda karl nästan och frågade "är det där Willy då??"  Hon trodde nog att det var Willys "Willys" =)

Nu funkar det tydligen =)

Nu är stunden på "crossen" klar, duschen avklarad och vi ska snart kolla på film.

Idag har vi vart hos barnens moffa med famij och firat moster Liza som fyllt år.
Efter det åkte vi på Willys och små handlade lite grann och sedan hem och lagade mat-LCHF burgare med stekt halomi ost till.. Mums var det =)



Sedan städade vi av golven och hade Lördags mys med barnen, istället för godis fick dom en tallrik med skivade äpplen, banan pengar, clementiner och gurka.. ingen av dom klagade =)

Känns rätt skönt att begränsa allt sött även för barnen, dom behöver inte så mycket socker och det är inte alls så att dom kommer att bli helt utan godis, men dom behöver inte få det en bestämd dag och inte en gång i veckan heller..
Alfons mår inte bra av sött och då behöver inte Kelly heller få.




Imorgon blir det badet med Emma och jag är LADDAD!!


fel på sidan!

Hmm, efter ca 100 försök att komma in på publishme.se så är det fel på sidan när man väl kommer in.. Går inte att ladda upp bilder, så då sparar jag bloggandet tills imorgon och tar en halv timma på cross trainern istället... så det så!

Alltid retar det någon....

.. när man handlar väl behövda saker på REA! ;)


byx pyamas till Kelly 25:-


"Prinsess" kläder till skrollan =) MAX 50 kr tyck


Till Affe- byxa och mumin tröja båda för 79:- den svart/lila tröjan för 50:-


Till mej 100:- för båda


Mysbrallor till maken 75:-

Slutade lite tidigare idag så jag passade på att kolla på halva rea priset lite.. Passar på att handla sånt som behövs nu när det är REA istället för att handla allt på full pris sen när den storleken ska andvändas, men inte finns i barnens garderober..
Smart tycker vi, dumt tycker andra ! ! !

Alfons hade haft det kanon bra hos momma och varken han eller momman ville att han skulle åka idag.. Momma ville låna han igen nästa Torsdag när jag ska sova där =D
Momman var även så snäll att hon bokade tvätt stugan så att hon kunde tvätta vårat sofföverdrag medans jag jobbade. Att göra det hemma utan torktumlare skulle ta en veckla innan allt torkats och tvättats.. TACK och BOCK!

På vägen hem stannad evi hos Evy på kaffe och Alfons visade upp sina "skills" på sin dator, han är så duktig att jag (och andra) tappar hakan ibland!

Fredags mys har vi haft ikväll också:


Vi ska försöka, i största möjliga mån, att utesluta Lördags godis och istället ha Fredags och Lördags mys =)



Nu fortsätter myset utan barn!

ordspråk!


Det man inte vet... har man ingenaning om!

Stor kille ju!

Idag gick Alfons sin första dag på "Lokatten" som hans nya avdelning heter. Ett litet hus på skolgården som dom hyr av kyrkan för att ha "mellan barnen". Han verkar tycka det är jätte kul och dessutom är det bra att han och syrran får vara i från varandra ett tag under dagarna =)

Det var inte helt självklart att han skulle få flytta till den avdelninge, trots att alla hans dagis kompisar i samma årskull skulle flytta dit.. Nej, för Alfons är ju autistisk och då ska inte han få gå på samma avdelning somde han ska gå skola med, tydligen.. Men både vi och de på Hab. tyckte det var självklart att han skulle flytta!
Ok, han har svårt med kompisar, men tro fasen det när han har en lillasyster som är han i hasarna hela dagarna. Nukan han ju försöka få egna kompisar iallafall!
Och dessutom är han långt ifrån efter mentalt, på 3-års kontrollen sa dom ju att han var som en 5-åring så..=)

Skam den som ger sej (fast jag behövde inte tjata så mycket heller iofs)


Imorgon följer stor killen med mej till stan, han skulle promt sova hos sin momma och det hade momman inget emot!
Alfons ringde själv och frågade sin momma "hej momma, det är Alfons. JAg vill komma till dej och sova, får jag det??"

Momman sa att det var det sötaste hon någonsin hört och att han var mer än välkommen =)


"Du är min bästa kompis mamma"

Kan man annat än ÄLSKA?!

muskel-redskap =)

Idag har jag vart på en intressant kurs på jobbet- en beteende vetare som ska lära oss att lära känna oss själva på djupet..typ.. lite svårt att förstå än just vad det ska vara bra för, det handlar ju inget om hur vi vårdar "brukaren" eller så, men som sagt spännade blir det nog =)

Nu  är det iallafall klart att jag ska jobba 2 dagar i veckan i Hackås framöver..TJOHOO!! Så nu har jag jobb nästan varje dag, varannan Onsdag kommer jag inte att ha något inplanerat, men annars så =)

Efter jobbet idag var jag in en sväng på Lillänge och hittade lite små saker på REA:


En varsin vår-lurvig flecee till ongan=)


Fin skjorta till Affe!


JEans till mej

Och en kofta till mej!

Dessutom mötte jag upp familjen i Brunflo hos Emma, Maritha och Ingvar. Där vart jag och barnen bjudna på middag medans Mogge fick åka och hämta upp "muskelredskapet" som barnen kallar det ;) Något dom fått från MussePigg, själv har jag ingen aning om vad det är.. Detta är iallafall en Crosstrainer som jag stått en halvtimme och svettats på nu ikväll =)

 

Barnen ville ju också prova ju=)

Håller tummarna!

Ett tag nu så har barnen lekt ovanligt bra tillsammans! Och då menar jag inte att dom aldrig bråkar, för det gör dom, men kanske bara hälften så mycket som tidigare.
Jag vet inte vad det beror på, om det är att Alfons äntligen har börjat leka så mycket fantasi lekar, vilket Kelly har gjort ett tag men han inte har förstått det riktigt..
Vad det än är, så håller jagtummarna att det fortsätter gå så här bra. Förhoppningsvis ännu bättre!!


Dom kan tilloch med ligga i samma säng och titta på en HEL film utan att bråka (ibland!)


Busa med pappa


och pussas =)

Håller även tummarna att det blir så bra som det lät idag med jobb.. HOPPAS!!

Sandra har iallafall vart middags gäst hos oss ikväll, vi bjöd henne på LCHF-fisk soppa ála Carro.. Inte så dum faktiskt :)
Hon har nyss åkt och jag har satt ner arselet här en stund, barnen sover och Mogge kollar på tv.

En ny dag!

Är precis vad det är idag!

JAg jobbar i Hackås även idag, men resten av veckan är jag som ass. i stan.. Härliga kontraster måste jag säga=)

Idag går barnen eftermiddag på dagis, så jag hämtar dom när jag jobbat klart eftersom Mogge är i Brunflo och förhoppningsvis, får bilen fixad.. Kan vara kul men en bil som gått igenom  besiktningen UA !!

Nä nu ska jag kolla vad internet har att erbjuda mej resten av rasten!

JObb och jobb!

Nu sitter jag på rast i Hackås! Tänk vad man hinner sakna barn och (vissa) kollegor när man vart borta ett tag, kul att få komma tillbaka i bland=)

Det var ungefär allt jag hade att raportera för tillfället..

Sköt om er!

framsteg!!!

Idag har vi sett minst 2 stooora framsteg hos Alfons!
Dels så har han:


Åkt skoter och tyckte det var jätte roligt!! Han har vart LIVRÄDD för skotern förrut, men idag tog han det stora steget! "jag ska åka skoter till dagis imorgon" sa han i kväll!

och dels så har han klippt håret!! UTAN skrik eller gråt!


FÖRE!


Hår högen som var större än när jag klippte mej ganska kort sist hos frissan!


EFTER!!

Så snygg kille som gömde sej bakom hjälm frillan=)

Jag blir stolt!

Vilka synder?!

Folk säger alltid till oss att vi fått Kelly för våra synder, och visst håller jag med, hon är bråkig, tjurig, trotsig typ som en fjortis som gör någonslags revolt...
Men för vilka synder har vi fått henne?!

Visst jag har inte vart guds bästa barn, men jag vett att det finns dom som har vart mycket värre än vad jag har, men som ändå inte fått igen det i vuxna år!!

Visst, jag stal en bil i högstadiet tillsammans med några kill kompisar, men vaddå, vi ställde ju tillbaka den helt oskadd!

Ja, och att jag snattade i början på mellanstadiet? Jag har köpt så mycket kläder och allt annat i vuxen ålder, så det borde ju ha jämnat ut sej nu ju!!

Jag kaaaanske råkade stjäla alla lampskärmar i vart enda trapphus på Timmervägen tillsammans med kusin och Cissi när vi var små, men varför betalar inte dom för det nu då?!

Och att jag stal "dricka" av mamma, det tänker jag inte ens nämna.. Hon fick ju, varför skulle inte jag få för?!

Sen vet inte jag om den som givit mej Kelly för mina synder tilloch med räknar med dagis tiden, då jag slickade bort allt socker från alla barns socker-målningar som hängde på väggen??

Och att jag skrattade så jag höll på att dö när Sandra höll på att drunkna i en pool i Stockholm..? Jag tyckte ju det var roligt ju, det tycker säkert hon med nu några år i efterhand..?!

Ja jag vet inte alls vad dom utgår i från när dom bestämmer sej för att straffa mej i form av en liten, jättesöt men omöjlig tjej i form av denna dam:



Någon som har något förslag på varför? VAAAARFÖÖÖR!?


Dop!

Igår var vi på lilla Isabelles dop i Ovikens gammla kyrka.. Kul att komma iväg på något trots det kalla vädret=)
Mina barn fick jag muta med klubbor för att det skulle sitta minsta lilla stilla, trots klubbor så gick det inte att få dom att sitta alldeles stilla och vara knäpp tyst.. Tur att det inte bara var mina barn ;-)


I kylan utanför kyrkan!


Snygg Erik!


Bus innan dopet började


Isabelle, Emilia och Anders


Alfons och Alvin lekte himla bra med lego mednas vi vuxna fikade... Det har nog aldrig inträffat förr att dom leker bra =)


Efter dopet drack vi mer kaffe hos Evy och sedan åkte vi hem och lagade mat- korvstroganoff med massa grönsaker i till oss (utan ris) och Alfons önskemål Blodpudding till barnen=)

Senare på kvällen fick vi besök av Jessika och Micke, men dom kollade vi på "Paranormal activity" och jag måste erkänna att den var lite läskig... men tack och lov var slutet lite överdrivet, så jag kunde ta den med en nypa salt (typ)


Snart kommer Emilia med barn hit och ska leka med oss..

Ha en bra dag!

HALLELUJA MOMENT!

Nog för att jag har jobbat ytterst lite den här veckan, så var det vääldigt härligt att göra helg!!
JAg och barnen sov hos mamma i natt tillsammans med min lillebror Tim.. Det innebar att jag tog 2-sits soffan.. Klockan 22 somnade Kelly, jag somnade 12.30-01.00 någon gång, klockan 02 vaknade Kelly inne i mammas sovrum och ville INTE sova där. Hon skulle sova med mamma (suck)
Har ni någon gång delat en 2-sits soffa med en liten tjej som vaknar för ingenting, så antar jag att ni förstår hur "roligt" det var. Klockan 06 vaknade Alfon (suck igen!!) så mellan 01-06 sov jag MAX 2,5 timmar sammanlagt!!

Jag var ingen pigg människa idag!

Men men, nu är det iallafall helg och jag har förberett inför Isabelles dop imorgon-slagit in paketet, gjort ett kort tll och just nu håller jag på bakar sockerkakor till dopet också! JAg har även gjort någon slags chokladgodis, men eftersom det vart så få, så kokade jag knäck med..
Det är slut på mjölet och då får man hitta på sådanna saker utan helt enkelt!

Med dieten går det jätte bra! Jag har lite svårt för all slekt mat iofs och försöker kompensera det med grytor och liknade istället =)



julklapparna!


Barnen fick ju pyssla ihop egna små paket som dom gav bort hej vit i julklapp, jag har glömt att visa vilka fina dom gjorde:


Fina magneter! Alfonsg gjorde bara gubbar och Kelly försökte så gott hon kunde=) (alfons är dom längst till vänster)


Sen fick dom stoppa dom i varsin påse och bestämma vem som skulle ha vilken!

Dessutom så fick mor och far-föräldrar en fotokalender och ett sånt här vacker syskon kort:


Alfons var livrädd för blixten, men lyckades ändå krysta fram ett leende.. Kelly var sur, andledning:?? (morsarvet kanske) =)





Söta är dom iallafall!! och japp, dom är helsyskon!! ;-)

Imorgon ska barnen förlja med mej och sova hemm ahos deras momma. Jag ska sova där eftersom jag ska jobba, men hon ville så gärna att barnen skulle följa med. Min lillebror Tim skulle också dit, himla kul eftersom jag inte träffat han sedan bröllopet i April!
Så jag och barnen har packat deras nya resväskor som dom fick av gammelmomma i julklapp =)

hemma mys med lite pyssel!

Idag har vart en riktig hemma dag/inne dag.. Vi har absolut inte gjort mer än nödvändligt.

Mogge hjälpte Danne att frakta iväg hans skoter i några timmar, men vi andra har lekt med cernitlera och ritat med glitter pennor




fina gubbar och fina målningar vart det =)

Vi har även hunnit med lite manikyr och pedikyr...


..HEla familjen!! Utom Mogge då ;-)

Förrutom frukosten som bestod av en passionsfrukt för mej och en "vanlig" frukost för mogge, så har vi ätit helt enligt LCHF, så imorgon fortsätter vi med det=)

Omställning!!

Just nu håller här på att bakas LCHF-muffins och omelett! Det ska stoppas i frysen för att finnas till vårat förfogande när vi snart drar igång med LCHF metoden, jag och Mogge.
Jag kännde att det var ypperligt att ta just den metoden eftersom vi kör det på jobbet och därifrån kan man få mycket insperation och idéer till vad man kan äta och inte..
En bra metod där vi får vara mätta och glada.. och som förhoppningsvis gör oss smala på cuppen =)

I dag blir det en riktig inne dag med bara en massa saker som man får passa påatt göra en så kall dag som denna, det är ju inte riktigt bra för Alfons att vara ute i -25 grder, då får han lite svårt att andas.


Men lååånga dag!!

Herre Gud, vilken långdragen dag detta vart!!

I förmiddags var vi ute och lekte ett tag, åkte på affären, var till Evy där vi träffade både Sussanne, Danne, Emma, Ingvar och Maritha.. Där vart vi kvar tills det var dags för middag, åkte hem och åt, städade golven (igen) blekte slingor i håret, Susanne, Joel, Marie-Louise och Danne kom hit och fikade med oss.. Och inte först nu har barnen lagt sej.. Mycket senare än vanligt, så vi håller tummarna för en sovmorgon imorgon!!

Ja så nu vet ni vad vi har gjort idag.. Nu känns det som klockan är mitt i natten eftersom dagen kännts sååå lång.




Åh härliga sommar, du är välkommen att komma vilken dag du vill!!


Sammanfattning!

Sammanfattning av 2009;

- Gjorde du något i år som du aldrig gjort för?

hmm, gift mej hade jag ju inte gjort förr iallafall =)

- Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag hade några... Eller  var det då jag skulle sluta snusa..? det höll jag INTE!

- Blev någon av dina vänner förälder i år?
japp, fast ingen av dom vart första gångs förälder tror jag..(?)
- Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov!

- Vilka länder besökte du?
Inget alls, enbart Sverige

- Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
En resa bla.

- Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
18/4 bröllopsdagen! och Möhippan som var på Påskafton (tror jag, det var i påsk någongång iallafall =))

- Vad var din största framgång 2009?
Fick jobba en hel del!

- Största misstaget?
Oj, säkert jätte många, men inget som var värt att minnas tydligen..

- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej inte mer än vanligt..

- Bästa köpet?
Av alla dessa "bra" köp så måste jag alltså välja ett..? hmmm...?? Sofforna!

- Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder på rea antar jag till mej och barnen.. och mat, bensin, räkningar och allt annat tråkigt!

- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att mina fina vänner ordnade en sån fin möhippa och att det var såå otroligt många snälla som hjälpte till inför bröllopet!!

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009?
Tyvärr är det nog bara barnlåtar eftersom det är det jag trallar på hela dagarna..

- Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Förmodligen ledsnare eftersom det har vart så mycket strul med barnen framför allt när Mogge var i Sundsvall och jobbade.. Men jag har vart mycket glad med =)

- Vad önskar du att du gjort mer?
Behållt tålamodet!!

- Vad önskar du att du gjort mindre?

Bråkat med barnen

- Hur tillbringade du julen?
Här hemma med svärmor, Willy, Therese, Alf, Engla, Ricky, Patricia, Ella och våran familj.

- Blev du kär i år?
Om och om och om igen... I samma 3 personer!

- Hur många förhållanden?
Alldeles för få ;-)

- Favoritprogram på tv?
IDOL!

- Bästa boken du läste i år?
Ehhh läsa?? När man kan se på film istället!!

- Största musikaliska upptäckten?
Där blir nog svaret; Shine down

- Något du önskade dig och fick?
Ett bröllop, en massage dyna, en hyffsat frisk familj, jobb...

- Något du önskade dig men inte fick?
Jätte mycket pengar!

- Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hmmm, vaknade på ett hotell rum i Persåsen, åt hotell frukost åkte sedan hem och till Vigge bygdegård för att städa bort bröllopet!

- Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Nej, det tror jag inte!! Är faktiskt nöjd med året!  Ok, lite pondus kanske;)

- Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Stil?!?! Vad är det?? Avslappnat kanske!! Måste man ha en stil alltså??

- Vad fick dig att må bra?
Vänner, släkt, barn, snus, Mogge, Idol, Rea.. det vanliga =)

- Vem saknade du?
Känns som att jag har hunnit träffa de flesta =)

- De bästa nya människorna du träffade?
???

- Årets sötaste?
BARNEN!! Det var den lätaste frågan av alla! den enda där man inte behövde fundera på=)

- Årets hetaste?
Anderas Carlsson (han i idol jurryn)

- Årets största kärlek?
Mogge!  (och sofforna).. jaja och barnen!

- Årets besvikelse?
Krogen!

- Årets bästa?
Ullareds trippen, var ju inte helt fy skam... Känns som att jag inte kan svara bröllopet på ytterligare en fråga.. Så Ullared och Gekås får det bli!!



Se så, gör denna lista ni med så jag har några bloggar att läsa!!

Några timmar i Hackås...

.. har jag jobbat idag. Det var inte planerat utan dom ringde när jag och övriga familjen stod på Dollar och undrade, med lite drygt en timmes varsel så hann jag =)

På dollar hann vi inte med att köpa så mycket, eller ens titta eftersom vi vart tvungna att åka hem för att lämna av barnen och Mogge inna jag skulle vidare, men 3 krukor och några kontakter vart det iallafall.. Så idag har Mogge kopplat in de nya fönsterlamporna i ena delen av vardagsrummet och det vart såå fint såå!

Efter jag kom hem från jobbet slängde vi ihop en potatis gratäng och kotletter som fick koka i ett par timmar så dom vart riktigt möra och goda.. Måndags lyx!

Några bilder från igår:


"kan vi åka snart pappa?"


Årets första skotertur för Kellan!


Blodpuddings lunch hemma hos fam Jörgensen/Lind

Storstädat...Igen..

Att städa är verkligen ett evighetsgöra här hemma, det är stökigt tametusan jämt!!
Men nu är det rent och fint både uppe och nere (över natten) så det känns skönt(tills imorgon bitti när det är stökigt igen)..
Julen är också helt borta på nedervåningen-gardinner bytta och stakar nedtagna!

                 Julen i alla ära, men det är skönt att fli bort den med!!

Annars idag har jag och barnen vart till Fåker och förhoppningsvis fått oss lite vattkoppor av Stella.. Om inte, så fick vi iallafall kaffe =)
Barnen gjorde som vanligt och lekte bitvis, men mestadels bråkade dom.. Mindre kul med allt bråk det jämt ska bli..
Kelly och Stella är ju 2 typiska tjejer som vet och kan bäst, båda två och tyvärr så funkar inte det så bra ihop.. och Alfons är väl som alla andra "karlar" och hatar allt som har med "frunntimmer" att göra ;-)

När vi kom hem åt vi, och sen gick Alfons ut med Mogge och Danne medans jag och Kelly lämnades åt städningen!





Dom må vara bråkig ibland, men det finns inga som gör mej så stolt och mallig som dom gör.. Dessutom är dom det vackraste jag skodat..Någonsinn!
Det är inte mycket jag kan, men fina barn, det kan jag banne mej göra!!
(kan det vara mors arvet??)


Förmodligen inte.. Kanske faster Ninis arv då ;-D


Sedan sist..

.. Har det nog inte hänt allt för mycket..?

I går var vi in på Willys klockan 9 på morgonen och storhandlade. Kommer man dit en Lördag den tiden, då har man Willys för sej själv =D
Barnen skötte sej exemplariskt och vi var stolta föräldrar som rullade ut den fulla kund vagnen med mat:)

Efter storhandling blev jag och Alfons avsläppta på stan medans Mogge och KElly hämtade hem Susanne, Joel och Danne från flyget.. Ett par timmar senare och fortfarande en exemplarisk son (och lite shopping) kom våran andra halva av familjen och hämtade upp oss..

En sväng på Barnenshus där barnen köpte ett par Cars bilar och sedna iväg til gammelfarfar och gammelGörel där vi var bjudna på middag!
Där upphörde dom exemplariska barnen att existera =( Alfons skrek, Kelly retades, Alfons matvägrade (som han har gjort sedan i Torsdags) vilket i sin tur leder till ännu sämre humör...

Jaja, efter pappa och hans familj hade åkt satt vi kvar ytterligare ett par timmar och då vart Alfons mycket gladare. Han gillar nog helt enkelt inte när det är för mycket folk och livat..tyvärr, för det gillar mamman ;-)


Och Sandra, den tredje "ungen" på bilden är ju....

...Jag för böveln!! ;-)


ser du väll =D

1 januari-10

Ny månad, nytt år och ett nytt migränanfall =/

Idag har jag legat deckad i sovrummet mellan klockan 11 och 17, med världens migrän, jag såg inget på högerögat, vänsterarmen domnade bort, illamåeende och det känndes som jag hade ett spätt genom ögot och bak i nacken.. Jätte roligt var det...NOT!! MEn nu är jag på benen igen, men mår som en påse nötter ungefär.

Igår var det iallafall nyårsafton om det var någon som missade det ;-)
Vi firade det genom att vara ute och elda samt leka i snön på förmiddagen:





På eftermiddagen/kvällen var vi bjudna på fest hos Carro, men eftersom vi inte fick tag i barnvakt så vart vi kort livade där.. Jätte god mat och efterrätt hann vi med, innan vi lämnade nyårsfesten klockan 19.30 =)


Carro och Chatrine




Tur att det finns lekrum hemma hos Carro =)


På väg hem..

Väl hemma kollade vi på lite barnfilm och en timma senare sov barnen. Jag och Mogge kollade på Saw 5 och 6, och när klockan slog 12 kollade vi ut genom fönstret på fyrverkerier och sa gott nytt!!


RSS 2.0