Jaha, då var festen över då!!




PARTY POOPERS!!

Alfons vart nostalgisk...

.. över sin Hjortonsylt som han fick av Moffa och Mona när han fyllde år, så inatt sover han där..

Himla mysigt att få rå om Kelly, både jag och Mogge njuter, naturligtvis Kelly med (som fortfarande är vaken!! fast klockan är över 22 på kvällen) Ebba sover sedan klockan 19 och livet känns underbart!
Jag, Alfons och Kelly har bowlat, käkat lunch på MAX samt vart Willys så de fick köpa Halloween godis idag..
MYS PYS!!
Ebba var hos gammelmomma och Mogge jobbade.







Efter det åkte vi till Moffa och Mona för att lämna sonen.  Mötte upp Mogge och lämnade sedan Ebba där medans vi åkte på MAXI för att handla..

Nu har vi myskväll på hög nivå.. Ost krokar, godis, dricka och tända ljus.. Är det ensam barn mys, så är det!!






(om ni undrar vems "lina" det är som är upplagd på bordet, så är det Kellys.. Annars skulle hon aldrig orka vara uppe så länge!!) 

men det var en jävla kamera till att vara borta!!

Vart är kameran?! Bara för att den är borta så vill jag knäppa kort hela tiden..

Annars idag så har jag vart till Linda med familj och hälsat på, riktigt trevligt, som alltid :)
Jag parkerade bilen i Myrviken och gick dit (bara, bara uppför), jag vet inte exakt hur långt det kan vara, några kilometer kanske. Efter vi surrat, gick jag vägen tillbaks, dock mest nedför då!

igår var jag och tvättade hemma hos Sandra. Gissa om jag saknar att ha en tvättstuga. När man har 3 barn varav 1 kräkbarn och 2 andra barn som ställer till med diverse "olyckor" så blir det lätt en hel massa tvätt. Skönt att komma med 3 fulla tvätt korgar och vara klar på ca 5 timmar! :)


Här skall simmas!

Så, nu är Alfons anmäld till simskolan som börjar i November.. Grett!
Han har ju ganska stor respekt för vatten (eller ganska rädd) och det tänkte jag försöka att råda bot på med hjälp av detta. Kelly skulle också behöva gå, för alla barn bör veta hur man undviker att drunkna, men det var för barn mellan 5 och 6 år, så antar det blir hennes tur nästa år istället.


Ebba har fått blogg post!

Coolt va?

http://www.bloglovin.com/m/536947/317076596/a/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRnphc2V0dC5ibG9nZy5zZSUyRjIwMTElMkZvY3RvYmVyJTJGcG9zdC10aWxsLWxpbGxrdXNpbmVuLWViYmEuaHRtbA==

Gudmorsa!!

Men allvarligt!! Hade jag vetat att det var så här att ge barnen gudmorsor, så kan ni ge er den på att Alfons och Kelly också hade haft varsinn!!

Ebba sover nämligen hos just hennes gudmor i natt.
Sandra ringde och (mer eller mindre) talade om för mej att Ebba minsann ska sova med henne och Stella inatt.. Jajjemensan!! Och hur ofta hände det annars??

:)

Så ikväll/eftermiddag har jag och de stora barnen (som inte har några gudmorsor) tränat hemma snickrad cirkelträning, målat våra naglar och myst i soffan.. Dom fick till och med läsk till middagen dagen till ära!



meen...?

Skrev ett inlägg tidigare idag, som verkar ha försvunnit..


Jaja, har iallafall vart på Cirkel träning i Hara med Emilia nu på kvällen - det kan jag verkligen rekomendera!!
Ska försöka ta mej dit på Söndagar och Onsdagar.. Jobbigt som satan, men så är det väl, vill man vara fin får man lida pin!

Igår var jag, Alfons, Sandra och Stella på stan.. parkerade bilen i Torvalla och tog bussen där ifrån. Vilken upplevelse för barnen att åka buss!! Så är det att ha körkkort och bo på landet. Rulltrapporna var det bästa under dagen tyckte Alfons ;)
Alfons fick sej även några tröjor och en varsin "One piece" (H&M) till han och Kelly..
Dock är Alfons i en av hans "svackor" igen och har svårt för det mesta - motoriken, lyssna, prata, förstå.. Så med en som verkligen är rymningsbenägen kan det vara lite jobbigt att gå på stan.. Rätt vad det är så är han bara borta! Dock kom alla 4 med samma buss tillbaka :)

Nu ska jag nog lägga mej som det känns..

Kameran är borta. Någon som kan spå fram vart den är? ;)

Tänk att alla 3 barnen sover!!

Japp, sedan klockan 20 har det vart tyst på övervåningen där barnen sover. (får se hur länge den lyckan varar;))

Mogge fick min lediga tid ikväll för att åka till en kompis i Fåker, jag hade tänkt att simma eller gå en PW med Emilia.. Nu fixade jag naglarna istället :)


I vanliga fall på Torsdagar brukar jag och Ebba åka på kyrkis, idag kände jag INTE för det!!
Kändes som om jag sett nog av min egna bäbis under natten som var.. Dessutom sover Ebba jätte dåligt på dagarna också - 15-20 minuter per gång, ca 4-5 gånger om dagen. Visserligen är hon nöjd när hon är vaken, men ändå...

Börjar även känna mej ganska mättad på bäbis prat.. Jag vill vara JAG ett tag inte småbarns mamman som pratar klädstorlekar, vikter, kräk osv.. Det kan jag givetvis också göra, dock inte jämt! Jag vill veta hur folk har det på jobbet, vad dom shoppat, vart dom vart, vad dom gjort...and so on...


Skit natt!!

Japp, änne en skit natt hos familjen Macknow..

Så snart jag orkar ska jag leta upp en stor jävla sten, krypa in under den och stanna där tills Ebba sover hela nätter igen..BLÄ!

Inte först nu har hon somnat om sedan 7.30 imorse då vi klev upp, och givetvis så ska vi snart åka bara därför...
Bara till att riva upp henne och hoppas på att hon somnar om i bilen då...

Stormar ute gör det också.. Känns som att detta kommer bli en toppen dag...

Som tur är får vi besök i eftermiddag, så då borde jag ju kunna hålla mej vaken tills det är kväll..


Gäääääääääsp!

Hur fan ser BJÖRN bajs ut då??

Har nyss vart ute på en 5 km Powerwalk.. Skit i alla jävla björnar, tänkte jag..(Jag är livrädd björnar)
När jag nääästan tagit mej varvet runt så ser jag en STOOOR hög med svart bajs.
Kan detta ha vart björnbajs?


Jag och de stora barnen har iallafall vart på badhuset och plaskat i drygt 4 timmar idag.. Jätte roligt! Jag vet inte hur många gånger vi åkte den stora gröna rutchkanan- 20 gånger kanske.. Barnen skötte sej exemplariskt heeela tiden och det är så roligt att få rå om bara dom ett tag och verkligen ha roligt alla 3 :)

(jag tänker även räkna de 55 trappstegen (som det är upp till kanorna på badet) x 20, som träning idag med.. Så det så! Så nu skiter jag i crossen ikväll..!!







Imorgon åker vi på badhuset, minsann!

Vilt vågat - hälften vunnet.. gissar jag på att det kommer bli på badet imorgon.. Jag, Alfons och Kelly. Ebba hos gammelmomma!

Idag har jag iallafall vart på Loppis med Petra, fyndade en del till Ebba, 2 par brallor till mej och 1 par jeans till Affe.

Ebbas fynd:


Allt på bilden - barnet fick hon idag..7 badysar och 8 brallor, nu köper jag inte ett plagg till i strl 68. Hon får sluta kräkas och dreggla istället!

Nu ska jag träna!! (hoppas att Ebba somnat nu då eftersom jag blir så stressad av att ha henne vaken när jag tränar.. även fast Mogge är hemma)

......

Vilo dag igår.. Men jag antar att jag kompenserade det i Fredag då jag först tränade 1 timme på morgonen och sedan en 40 minuter PW med Emilia...

Ni som undrar över vikten.. Sedan Ebba kom, för drygt 4,5 månader sedan så har jag gått ner ca 20 kilo.. Men det var tydligen de lätta kilona att tappa.. Jag har ytterligare 10 kilo att gå ner (till att börja med) de 10 kilona gick jag upp innan Ebba vart till..Och har alltså ingen graviditet att skylla dom på...

Idag blir det iallafall loppis med Petra och efter det hoppas jag på att ta mej ut på en promenad..

Resten av familjen sover och jag sitter här duschad och klar för dagen sedan drygt 1 timma tillbaka.. Why???



Gnällspik.se

Ja, Ebba är i sitt Esse.. Sover bara korta stunder (ca 15 minuter) åt gången, där emellan kan hon vara vaken 2-3 timmar och gnälla... Jippi!!

Så fridfullt med barngnäll när man har massa man vill göra istället för att lyssna på det outhärdiga gnället ;)
Om hon bara ville ha nappen så tror jag att det skulle bli bättre..?
Jag börjar misstänka att det kanske är blåsor hon har i munne och inte torsk som jag har trott... Isf har hon ju kanske ont då?

Men ändå...S L U T A   G N Ä L L!!


Jag är ju rätt så gnälig jag med just nu, så det kan ju vara något hon har ärvt av mej.

Just idaga är jag glad att Ebba är morgon pigg!!

Japp, idag var jag och Ebba (som vanligt) vakna och uppe redan starx efter klockan 06.00. GÄÄÄÄSP!

Men detta resuterade i att Ebba låg under baby gymmmet nöjd och glad medans jag avverkade ett pass på Crossen och sedan 100 vanliga sit ups, 200 sneda (åt höge och vänster) och 100 rumplyft..

Så ikväll kommer jag att med gott samvete skita i träningen! Här ska tittas på Idol och äta morötter, gurka och ev. dipp..

Nu ska Ebba badas och jag ska duschas!

Ha en bra dag alla!

det gick över...

Nu i eftermiddag var jag less och uppgiven.
Less på att vara småbarns mamma.
Less på att inte ha ett jobb att gå till baka till.
Less på att inte ha en riktig hobby.
Less på folks förbannade åsikter om allt som har med föräldraskap att göra.
Less på att Ebba inte sover som hon ska - dag eller natt.
Less på att inte vikten sjunker i den takt jag vill.
LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS LESS!!!

Dock så gav det med sej ganska fort! Jag är fortfarande less på alla ovanstående saker, men uppgivenheten är som bortblåst!

Klart jag kan hitta ett jobb, klart jag kommer gå ner i vikt osv...

Nu har jag iallafall avklarat dagens träning - 35 minuter cross och ca 40 minuter mag och rump övningar.
och bara av det kändes allt mycket bättre :)

I helgen ska jag dessutom bowla med Emma på Lördag och Loppis på Söndag..



ingen vila idag!

Igår vart en vilo dag, bara ett litet enkelt pass på ca 30 minuter.. Så ikväll kör jag All in!

Tanken var att jag och EMilia skulle på cirkelträning i Hara, men n nu vart det inte så, så istället har jag bestämt mej för 45 min på Crossen och 30 minuter mag och rump övningar..

Så det så!! 

Missären är återställd!

Pjuh och suck...

Nu är glaset från gräs mattan och lekstugan upplockat och Mogge har skruvat fast provisoriska plast skivor som fönster över vintern.. Jäkla ungar att ställa till det!

Efter vi hämtat barnen på föskola ska vi till gammelmomma som fyller år, jag har lagat mat som vi tar med oss dit och bjuder på, så slipper "tanta" bry sej om detta...

Annars så sover Ebba i vagnen och hon har faktiskt (TA I TRÄ!!!) sovit hela natten i natt.. förutom en mat pause klockan 03..  Så nu hoppas vi att hon fortsätter så som hon alltid gjort förrut..



GIV MIG STYRKA!!

Nej, snart lägger jag mej under en sten någonstans och ligger kvar där tills barnen flyttat hemifrån!!

Barnen har demolerat ALLA fönster på deras nya (begagnade) lekstuga... #%&¤#"&%!!

Jag var så arg att jag tror barnen vart chockade.. Men tro faan liksom!?

Jag var på väg på F-möte på barnens förskola, emn det vart inte av. istället fick jag skälla så mycket på dom att både jag och barnen grät. Dom hamnade oavkortat i säng, utan fika och utan att borsta tänder.. Dom är 4 och 5 år, de borde veta bättre!! (ELLER??)
Jag menar det kunde likgärna ha vart fönsterna på deras rum...

Så imorgon ska jag sanera gården på glas.. tack o lov är maken ledig så vi kan hjälpas åt!

#¤&&&%¤#"#¤¤%&&//

GIV MIG STYRKA!!

Men ta nappen igen då!!

Jag fattar inte, Ebba har slutat att ta nappen och det resulterar ju givetvis i en bäbis som har svårt att somna på kvällarna. Hon har aldrig vart jätte "nappig" men när hon ska sova har hon alltid tagit den...?

Visserligen så är hon både hes, har jätte mycket torsk i munnen och stora utslag i underlivet, så det kan ju tänkas vara därför som hon är exta svår att söva, men ändå...

Nätterna är också helvidriga..

Så nu är jag trött!! JAg är är ju även skit less på detta eviga kräkandet som hon har för sej.. Vi luktar kräk jämt! Och vi tvättar lika ofta...Blä!!





Trött mössa!

Vi har två kvälls trötta stora barn (tack gode gud för detta!!) Men igår, var de vakna till närmare klockan 22.00 och vaknade givetvis klockan 6.00 imorse.. Jippi! :(

Kelly har vart så trött idag att minsta lilla motgång har resulterat i stor gråt och panik.. Alfons har kämpat på rätt bra.
Ebba sov som en kratta i natt med JÄTTE mag-ont.. Mitt fel, lilla damen fick smaka sockerlag igår (ALDRIG MER!)
Så vi föräldrar har vart vakna mest hela natten och ändå försökt att vara den glada föräldern till de stora - det är ju inte deras fel att inte vi har fått sova..

Så i förmiddags åkte vi in till stan för loppis och lite små handling, shoppade lite kläder åt Ebba. Hennes kläder går åt som smör i solsken eftersom hon kräks och dreggla så otroligt mycket att det går åt MINST 3 ombyten per dag. MINST!

Halv 7 ikväll bad barnen om att få gå att sova, vilket de givetvis fick :)


snöat har det gjort idag med..


dagens träning är gjord och Kelly illusterar för mej hur jag ser ut när jag gör "plankan"


Hos farmor och Willy...

.. var vi igår.

Barnen ville köpa denna veckas Lördags godis på Dollar Store oh när vi ändå skulle dit tyckte vi att vi kunde åka dit och hälsa på.
Och tur var väl det, för där vart vi bjudna på super god middag :)






Fy f*n för jul..

Men allvarligt, det är snart JULAFTON! ca 2,5 månader bara.
Nej i år vill jag inte ens fira jul, känns det som nu.
Vet inte vart vi ska vara eller om någon ens vill fira med oss..

jaja, annars är jag sugen på en sista minuten med familjen. Fly fältet. Bara pengarna som avgör det..

Fredags mys.

Igår bjöds det på barnens favorit mys i soffan:


Fakturan verkar stämma :(

Jaja, skiten är ju betald och ingen mening att "ojja" sej i det gamla.. Kommun killen skulle se över det igen och prata med rörkrökaren och så får vi se...

Om inte annat kommer det åtminstonne komma upp staket på gården, ett sånt där fult grönt stängsel (valde vi för säkerhetens skull) och ett extra högt sådant, för att vara på säkra sidan. Alfons rymmer inte medvetet, utan tänker inte på att han går från gården och långt in i skogen eller ner på vägen. Alfons svarar ofta inte heller på tilltal, vilket gör letandet svårare och riskerna för att han ska råka ut för något ökar givetvis i o m detta..

Annars idag har vi vart till stan och handlat lite, barnen har badat, jag tvättar och nu sitter Ebba och kräks på Mogge..Mohahahaha!!






Hade ingen nytagen bild på Kelly så bjuder på ett Kelly citat:
"Mamma om du blir arg på mej, så måste du förstå att jag blir arg på dej...Jag vill ju bara att du ska lära dej att inte bli arg på mej när jag gör dumma saker"


Snart blir det möte..

Snart kommer det en man från kommunen hit (han som har hand om bostads anpassningen), snickaren som renoverade vårt badrum och även en man i från samma by som oss som hjälper oss som har barn med särskillda behov.

Det är så att när vi fick vårt badrum renoverat i våras, så hade vi ingen toalett att bruka undertiden. Snickaren kom på den brilljanta idén att sätta ner den gamla toan och handfatat i våran klädkammmare. Snickaren pratade med kommunen om detta och han från kommunen var senare här och godkände rördragningen för att detta skulle vara möjligt. Bara att sätta igång! Det vi skulle stå för själva var resten av renoveringen, alltså väggar, golv, fönster osv.. Självklart!

( Anledningen till att vi fick ett badrum var för att en arbetsteraput var här och kollade på det och sa att Alfons ska kunna sköta sin hygien på ett annat sätt än det som plågar honom, alltså duschen. Vart badrum var så litet att det inte fick plats ett badkar och därför behövdes det även byggas ut)

Ett tag efter att allt var klart, både uppe på toan och nere, dimper det ner en räkning på 14 000:- för rördragningen... Hmmmm... Så nu var ju vi så illa tvungen att betala denna då han på kommunen inte ville tala med oss. (det var då vi tog kontakt med han som hjälper familejr och barn med särskillda behov)

Ett samtal senare från hjälp killen, så hörde han från kommunen av sej... Så där av mötet ideg.. Alltid ska det strula!

Och detta är inte för att vi är giriga eller vill pressa systemet på så mycket pengar som möjligt bara för att Alfons är Autistisk, utan för att Rätt ska vara rätt. Vem säger att vi har råd med detta. Hade vi vetat om denna faktura kanske vi inte skulle ha haft råd och istället föredragit en "bajja majja"...?

Well well...

Slutresultat uppe:



Inget märkvärdigt alls, men i gämförelse ned inna så är det en revolution!

Slutresultat nere: (saknas liser osv..)

inget fel påvårt "A-barn"

Ebba var som sagt till läkaren igår för att BVC sköterska ville det..

Inget fel alls på henne, varken för trång fontanell eller dålig magmun.. Hon kräks, ja, men han förklarade för mej att ett barn i Ebbas ålder kräks lika lätt som vi kan soptta.. Vart liiite klokare iallafall =)


god morgon klockan 05.30...

Japp, nu sitter jag här i soffan - nyduschad och påklädd-  och kollar på Nyhetsmorgon. Inte riktigt min grej att kliva upp så tidigt, men rätt skönt när man väl är uppe.

Dock var det Ebba som valde att kliva upp, inte jag.. resten av familjen sover, men gissar på att Kelly snart vaknar.

Jaha, NU har tydligen Ebba somnat om i babysittern...


kvälls powerwalk!

Nyss hemkommen från Emilia, vi avverkade en ca 45 minuters PW.. Skönt som fasen!

Annars idag har jag och barnen enbart vart inomhus.. Ja, jag vet att solen har skinit hela dagen! Det var antagligen därför jag svettades som en kamel när jag städade hela jävla huset, rensade Kellys garderob, ringde en massa samtal osv... Skönt att få sånna tråksaker ur världen!








Skönt att komma hem till ett tyst hus och sovande barn efetr att ha vart inne hela dagen..

feber!

idag har vi vart och firat mina (elaka;)) styvmor på hennes 40 års dag. Gott fika och många koppar kaffe vart det!
Dock var Alfons orkeslös och påstod sej vara sjuk.. Nåja, tänkte jag.. Men mycket riktigt, feber hade han när vi kom hem och nu sover han för natten.

Än så länge idag har jag bara hunnit med 20 minuter på crossen, men så fort barnen somnat tänkte jag köra MINST 40 minuter till!

Ebba fyllde 4 månader igår och det har hon idag firat med frukt puré..

Thats all folks!


20+45 min

Japp, 20 minuter mag och rump övningar med Ebba på magen (bäbisar är ju det perfekta träningsredskapet ju) och sedan 45 minuter på crosstrainern..
Ja det får duga för idag.

Annars har vi höst städat lite på gården, nu fattars bara lite tjusig höstblomster..

Kaffe hos Susanne hann vi med i samma veva som barnens inköp av godis också.


Nu "Iron man"

Munspel!!

Alfons fick ett riktigt munspel när han fyllde år, igår började jag för första gången att blåsa i det. Jäklar vad roligt! Jag vill kunna! vem lär mej?!

Jag har t o m googlat på att lära sej spela hemma, men fattar dock inget av det..


Så nu ljuder falska toner från Kövras kråkslott, thats me!





RSS 2.0