Så här har dagen sett ut...

    Lunch på McDonalds...

  Sandra och Stalla...     Jag och Alfons for på danstävling i stan.

Stella bjöd upp alfons till dans, vilket inte var så uppskattat av Alfons som försökte slingra sej ur det hela genom att gosa med Stella :)

 Barnen satte sej mitt på golvet och åt Lördags godis..

Stella vart trött, efter allt dansande...

Alfons vart trött, så vi for hemåt

 Mötte upp Kelly och Mogge i Sventavik för att äta middag med Sandramed familj.


 Dom hade vart hos farmor under dagen, där kelly hade krypit!! För första gången riktigt!



Efter maten åkte vi hem till oss för att dricka kaffe. Barnen hade benen fulla av spring och hade därför ingen lust att sitta stilla vid matbordet på resturangen, och dom andra matgästerna tycktes inte uppskatta att barnen lekte där. Så det fick dom göra här hemma istället..

Nu sover barnen!

Alfons tycksha åkt på någonslags skit sjuka eftersom han hade gjort ner sej så det kom på min jacka, hans jacka, byxa och bilstol.. Har fortsatt  att skitit hela kvällen :(

Nu ska jag läggam ej i soffan för att slappa. Är helt slut efter dagens bravader..MEn kul var det!


Då var det morgon, igen...

Uppe och pigg!
Specielt eftersom att Kelly var vaken mellan 03-04.30, det var ju såå kul :(

Igår var vi som sagt in till stan för att handla, och Alfons fick vara hos gammel-momma under tiden.
När vi var klar på Marpiraten och Ö&B så for vi för att hämta Alfons, men då hade dom precis kommit ut, och då ville han leka ute en stund innan han satte sej i bilen. Så jag, Mogge och KElly åkte på apoteket och Rusta en sväng åxå samt tankade bilen, innan vi hämtade han igen..

På väg hem så var Kelly gnällig, så jag fick sitta bak med henne och sjunga, sjunga för full hals rättare sagt:) Jag skulle inte påstå att jag sjunger vackert direkt, men det verkar både Alfons och Kelly tycka...? Så fort någon av dom är gnällig så räcker det med att jag sjunger "Be-bop-a-lula" för dom (jag vet igentligen inte hur den låten går, men dom verkar tycka att jag sjunger rätt iallafall)

Väl hemma så var det dags för middag, som igår vart tätt följt av kvällsfikat.
Alfons som drygt ett halv år ätit yoghurt till både frukost och kvällsfika, kom på att han ville ha välling, så det fick han. Åt  200 ml, medans han mös i soffan med pappa, Kellan mös i sacko säcken..Skönt att kunna ha välling som ett alternativ, när det är fika dags.

 
Kan tillägga att Affe slutade villja ha välling för drygt ett år sedan, men ändå mös han så här igår:)



KElly myser alltid med vällingen!



I dag ska jag och Sandra ta med Alfons och Stella så dom får titta pådans tävling i sporthallen i stan. Hoppa sdom gillar det!

Äntligen morgon....Eller inte!

Åhh vad jag är trött idag! Ändå somnade jag redan strax efter 20.00 igår. Har nog sovit för mycket, men hur ofta händer det då? Och dessutom så har Kelly, precis som vanligt vaknat ca 8 ggr inatt. *suck* (på svenska alltså)

Idag ska vi in till stan och handla lite mat och sånt. Jag lämnar av Alfons hos min Momma så åker jag och KElly och hämtar upp Mogge på jobbet sen bär det av mot mataffärerna!
Alfons AVSKYR verkligen att gå i affärer av alla de slag, så vi skonar han idag...Och dom flesta andra gånger med när vi ska handla...


Kelly sover ute i vagnen och Alfons tittar på Teletubbies, dom har blivit hans nya favoriter, kul eftersom han alltid annars bara vill titta på musikkanalerna..
Även om jag har lite svårt för Teletubbies, så är det väl bara att acceptera att Alfons vill titta på dom heeela tiden, men dom pratar ju så styggt! Det är det jag inte tål.

Nu ska jag danska "Bombom dansen" med Alfons en stund...J**la Teletubbies!!

Jaha, och hur ser man ut idag då?? HAHAHA!!

image23
Så här.....

image24
Så här...

image25
Så här...

image26
Och så här, när  man har ögoninflammatoin..

image27
Hittade på allvar bara den här bilden där man ser "normal" ut...

image28
Jag VET att jag kommer att få igen, men jag bjussar ändå på en vacker bild på Sandra :D
-Men du Sandra, visst är det så att man blir vackrare med åren?...Tänk vad snygg vi kommer att vara om ytterligare 6-7 år isåfall! HA HA HA!! Puss på dej gumman!! Jag lägger ju bara ut bilder på dom som verkligen betyder något för mej, så se det possitivt! (Men snälla!! Inte "tuttbilden" från badet e du snäll)

Ung och ofröstörd!

image21
En gång i tiden var man ju inte ful iallafall ;D

image22
Ny kära! (knäppte kortet på en tavla, därav kvaliten på bilderna)

Just nu..

Så här ser det ut hemma just nu:image19
Alfons somnade tillslut!

image20
JAg och Kelly busade i sängen en stund..Fullt med mat i ansiktet ;)

Det vart musik-lekis..

Japp, vi for en sväng till anne på musik-lekis. Det vara bara två andra mammor och barn där, men det var ju kul att se någon annan än dom man är van ;)
Inte så bra musik är det där heller, Alfons tyckte  inte om låtarna men vart glad när dom tillslut tog fram leksakerna så att han fick leka iallafall.

på vägen hem somnade Kelly i bilen, men det var inga som helst problem att lägga henne i vagnen när vi kom hem, hon somnade om direkt. MEn Alfons däremot har legat och surrat i snart 45 minuter utan att somna, så ger han sej inte snart då tar jag upp han så får han inte sova något idag. Där med basta!

Ikväll vet jag inte vad man ska hitta på, ta det lugnt precis som vanligt anntar jag. Vi får se.

Kollade på barnmorskorna igår som hade premiär på 1:an. JAg kan inte låta bli att gråta när jag ser hur lycklig föräldrarna blir när dom får se sina barn för första gången, jag vet precis hur det känns. Så överväldigande, det känns inte som det är sant! Man blir såå lycklig att den långa väntan äntligen är över, och man får veta hur dom ser ut.
Hoppas dom fick barn som sover på nätterna, för det fick inte jag!

Vad ska man göra idag??

Jag som trodde att det skulle bli fint väder idag, så att man kunde vara ute med barnen och fika och må gott i solen.
Men så verkar ju fallet inte bli =(
Håller på att funderar på att åka på musiklekis, eller så åker jag och barnen på en liten "hälsa på ride" inne stan...Eller så blir vi bara hemma... Jag vill göra något, men jag vet inte vad...?

Kelly sover redan ute i vagnen, jag tänkte att hon får sova en liten stund nu och kanske vill sova sammtidigt som Alfons sen idag. I vanliga fall så brukar dom sova "omlott" med varandra, och det vore skönt att få dom att sova sammtidigt på dagen. Får se hur det går..Prova går ju!

Det vart iallafall både dammsugat och skurat här i går, så nu är det rent och fint igen!
Nån som vill komma och smutsa ner? Snälla! ..Jag har sååå tråkigt och är rastlös. Nån?

Vart bjuden på våfflor hos Evy och Nini igår, det var gott! Annars äter vi det bara en gång per år, och det är till frukost på alla hjärtans dag. Nästan aldrig annars.

Det tyckte Kelly var gott!image18

MUMS!!

Så ska det låta!

Kelly har fått tag på tv dosan och har bläddrat fram så ska det låta, och står i gåstolen och tittar. Hon är stilla som ett ljus!

Jag har plockat ännumer här hemma, dammtorkat och vart till Svanstavik och köpt ett par handskar till Alfons med kardborreband långt ner på handen, så nu borde jag kunna få in hans tumme där den ska vara..
Köpte även en fuskpolo till han som han ska ha när han är ute så att inte hela nacken och halsen är framme.
Det var biligare än vad jag trodde på den affären!!


...Fick ta et litet avbrott här i mitt bloggande för att gå ut och lägga Kelly i vagnen. Det var visst inge kul med så ska det låta längre...

I eftermiddag efter att Affe slutar dagis, så ska vi åka till Helgebacken för att hälsa på Evy och Nini. Det var ett bra tag sedan vi var där sisst, så idag får det bli.

Jag har inte hunnit dammsuga och skura än, men jag tror att jag ska passa på att göra det nu medans Kellan sover ute i vagnen.


Internt: Hoppas att du har hunnit blivit riktigt som folk igen Sandra. Det är inte varje dag man får en sådan "kick" va?? Ringa mej och vara så till dej mitt i dagen ;)

Flitig på morgonen!

Idag klev jag och barnen upp kl 06.30, alldeles lagomt tidigt! (eller fick jag välja skulle jag sova till 8.30 varje dag, men klockan var ju inte 05.00 iallafall)

Efetr vi klivit upp gick vi ner och åt frukost. Efter frukosten drog jag igång Telletubbies, till barnen, så jag ringde Sandra och surrade med henne ett tag.

Efter samtalet avslutades klädde jag på barnen och borstade tänderna på både dom och mej.

Och nu håller jag på att förbereder en städning som jag tänkte ta efter Alfons blivit lämnad på dagis och när Kelly sover i vagnen.
Har plockat i och ur diskmaskinen, dammtorkat (lite), ställt upp stolarna på borden, plockat bort alla leksaker från golvet och satt in Alfons teckningar i en pärm så att man slipper ha dom liggandes överallt.

Just nu står Alfons och tittar på filmen, som är igång för andra gången den här morgonen och KElly springer i gå stolen och suger på ett torkat päron..
Ska avbryta dom i deras sysslor nu för att klä på ytterkläderna och gå på dagis..


Kellys kläder från idag

image17

Eftersom att bilden inte går att förstora på förra inlägget, så lägger jag in den här med..

Mor och dotter på stan.

Idag efter vi lämnat Alfons på dagis, så skulle vi skjutsa hem Liza (*snyft*) så då passade jag på att ta med mej Kelly på stan, för en liten shopping tur..Var inte in på så många affärer, men på varenda en som jag var in på så fick jag en nota på MINST 200:- mycket mer än vad jag hade tänkt mej. MEn man ska väl passa på medans man hittar något.

Det slutade iallafall med:
2 par byxor,
1body,
och ett par strumpbyxor till Kelly.                                        



Och till Alfons vart det:
4 tröjor,
1 skjorta med slips och väst,
och ett par strumpor

 Mogge kollade med en skeptisk blick på mej, när jag visade den med lite rosa på :/

image16 
Men ack så tjusig han vart i fin kläderna vi köpte!  Snygging!

Sen vart det en jacka till Mogge, men den ids jag inte lägga upp...Men fin var den.

KElly var iallafall jätte tråkigt sällskap på stan och sov hela tiden.....Tack o lov ;)

Efter vi kom hem från stan ver det som vanligt stressigt innan vi skulle hämta Affe på dagis. Slängde in påsarna i hallen, satte Kelly i stolen för att ge henne lite mat, (hungrig var hon för det gick en hel burk!), bytte blöja, fram med vagnen från bilen och sen sprang vi iväg till dagis..Väl framme på dagis så sov Alfons som en stock. Det gick knappt att få liv i han, han somnade om flera gånger efter att jag tatt upp han ur vagnen på min axel. Tillslut vaknade han till och då passade vi på att vara ute i finvädret, gick och tittade på hästarna och fåren som grannarna har. Dom berättade att dom fått 2 lamm i natt, så imorgon ska vi iväg och titta på dom :)

Den här veckan jobbar mogge dag, så nu har man han hemma på kvällarna den här veckan..Skönt!
Att kunna hjälpas åt vid middag, kvällsfika, badning och läggning är värt sååå mycket! Även om det bara är för en vecka.

Nu ska jag säga god natt till Alfons...  KElly sover redan!!!

Röddag..

JA det känns verkligen som en riktig röddag idag. En sån dag då man inte har ork med något alls, när allt är stängt, och man bara skulle vilja sova bort dagen.
 
Trotts detta tråkiga humör så lyckades jag tillslut ta mej ut med Alfons på eftermiddagen, men så klart hade solen hunnit försvinna tills dess. Men det var iallafall varmare ute än vad det var i förmiddags, -20 visade termometern kl 9 i morse...Kallt!

Väl ute så träffade vi Maria och Alvin som höll oss sällskap. Lekte på deras gård en stund, åkte snowracer nerför "dagis backen" och gick en sväng på byn. Sen var både jag och Alfons utsvulten, så vi gick hem och åt mat med resten av familjen + Liza, så klart =)

Nu ikväll så ska vi nog bara tat lugnt och hoppas på att Kelly sover lika bra som hon gjort dom senaste 2 nätterna. Hon vaknade 1 gång i natt, och ingen natten där innan...SKÖNT!!!

Imorgon ska Alfons på dagis och jag och KElly ska åka på stan, samt att vi ska släppa av Liza i stan någonstanns också, vet ej vart än..? Hon är nog less på oss här i kövra nu skulle jag tro... Men jag hoppas inte, så kanske hon vill komma någon fler gång :D

God night!

Bilder från veckan som gått!

396250-7


Ungefär så här har veckan sett ut..

Alfons och Stella på pulka och snowracer

396250-6


Japp så här såg det ut ett tag medans vi var ute igår.Dvs innan Affe vart grinig!

Nyklippt...Efter!

396250-5

Nyklippt.. Före!

396250-4

Igår..

Igår eftermiddag var Stella med familj här och vi åkte pulka och snowracer, grillade korv och åt!

Alfons är inne i någon riktig tjur period just nu, och inget är bra. Hela dagarna består av grin, gnäll och skrik :(
Och igår för första gången slog han Stella! Och inte bara en gång, utan flera :( Jag blir sååå arg på han när han håller på så, att det kokar i mej. Han var minnsan ingen rolig kompis igår....Förrutom strax innan dom skulle åka, då gick det så klart bra att leka och titta på Teletubbies tillsammans.

Liza är kvar här än, tack o lov! Men stackarn har fått nå skit åt halsen. Hopas att det inte är halsbölden som är tillbaka på besök...Jag tror inte liza kommer vilja komma hit någe mer, för sist hon var här åkte hon ju urinvägsinfektion. Det är väl något i Kövra luften som gör henne sjuk ;)

Jag har lärt mej att lägga upp bilder här på bloggen så jag ska bjuda på några nu straxt!

Så social var man...

Igår somnade jag strax efter 20 i soffan framför en film..Jätte trevlig!
Men jag var trött som bara den, och tack o lov så sov Kelly hela natten, så nu har man sovit alldeles för många timmar, så mest troligt så somnar jag väl samma tid ikväll..

Kallt är det idag. När vi klev upp strax efter 06.30 så hade vi -20 grader..Inte kul! Vad hittar man på i den kylan då? Jag har ingen lust att sitta inne hela dagen heller, det är ju fint väder om man bortser från hur kallt det är...Kanske blir bättre under dagen *hoppas* !!!

Alfons har snaskat i sej hälften av Lizas påskägg som hon fick av oss, det var snällt! Han hade ett exakt lika dant, men det dög inte lika bra som Lizas..

Undra om man ska släppa datorn en sväng och prova att vara lite social idag då iallafall ;)

I'll be back!

Äntligen är Liza här igen =)

Japp, nu har man systeryster här igen, den perfekta barnvakten!!

Idag har vi mestadels tagit det lugnt, vart ute så att Alfons fått åka lite pulka och sen var min momma hit med två av mina morbrödrer för att släppa av Liza..På så sätt slapp vi åka in till stan idag..

Har även städat lite här hemma, en fusk städning med enbart skurning, men det tar ju bort det värsta iallafall...Och så luktar det ju rent också;) Tvättat nån maskin åxå...Roligt värre.

Nu sover ungarna sen ett tag tilbaka, anntar att det snart kommer att låta från övervåningen, Kelly lär vakna snart precis som vanligt..Inatt  tror jag att hon vaknade nästan 10 ggr sammanlagt, det kan m an hålla sej för skratt för!

Nä, nu ska jag vara social med Mogge och Liza...
..Ska även stjäla en klunk öl av min käre sambo!!

Go natt!

Enöga

Japp, det är namnet jag hat gått under idag...Iallafall så har Mogge kallat mej det ett antal gånger, eftersom att jag har åkt på ögoninflammation=( Hur kul är det då?!...Skit trisst, skulle jag vilja säga!
Ena ögat var alldeles igen svält imorse när jag vaknade, och först mitt på dagen så vart det nästan normalstort igen, men ändå alldeles rött och kliar som bara den..Less!

Så det första jag gjorde i morse var att ringa och fråga svärmor om vi fick komma trotts min ögoninflammation, och svaret vart:-"JAAA!" så där har vi vart idag, tillsammans med barnens kusin Engla och faster Therese. Det var kul, även om jag hade föredragit att varit ute med barnen i det kanon vädret som vart idag..

Kelly fick vara påskkärring idag och hon var sååå söt! Tänk om jag kunde fatta hur man lägger ut bilder här på bloggen, då hade jag lagt ut bilder lite då och då!  
Ska höra med Maria någondag om hon kan visa mej  :)
Alfons fick vara finklädd i skjorta och jeans, han åxå naturligtvis super söt!
Barnen fick ett varsitt påskägg av oss i morse, Alfons normalstort fullt med olika choklad godisar och surisar ( det enda som han riktigt gillar i godis väg)
Kellys ägg var väl ungefär lika stort som ett vanlig hönsägg med två skummbananer och två skumgrodor i..Tanken som räknas, för det är väl klart att även hon ska ha sej ett påskägg!
Barnen fick även ett varsitt ägg av farmor och willy..Så Kelly har numer godis för flera år framöver ;)

Ikväll ska jag och Mogge titta på "Solstorm" hoppas att den är bra nu då!
Barnen har lagt sej för drygt en halvtimme sedan, och jag hoppas att Kelly sover hela natten i natt! Hon har nämligen vaknat flera gånger per natt i några nätter nu (även om det inte är lika många gånger som det har vart förrut, så är det jobbigt ändå)
Trodde att båda barnen hade någon slags "socker kick" eftersom att båda verkade pigga trotts att klockan var 18.30, men 10 minuter senare sov båda två..*lättad*

Nu väntar mys i soffan mellan "enöga" och Mogge :D

glad påsk!!

Japp i dag är det skär Torsdagen, men det har kännts precis som vilken dag som helst, om man frågar mej..
Inget ont det ioförsig..

Dagen som gått har sett ut ungefär så här:
Vaknade och klev upp ca kl 06.
klädde barnen och åt frukost.
Gick ut och lekte med Alfons, medans Kelly sov i vagnen.
Gick in, och åt lunch tillsammans med Mogge.
Alfons sov.
Mogge åkte på jobbet.
Väckte Alfons.
Åkte till Carro och Oliver.
Fikade, surrade, tog hand om barn.
For hem.
Åt middag.
Badade barnen.
Lekte.
Kvällsfika.
God natt, Kelly!
God natt, Alfons!
Pratat med sandra.
.... Japp och nu sitter jag här.. spännande dag va?!

Eller jo! En sak har jag ju gjort. Jag har ju sytt en tunika till Kelly!
När jag var på Kupan i går så sprang jag förbi ett par "gubbyxor", i herr storlek, men precis i det mönstret som jag skulle vilja att Alfons hade på ett par byxor.
Så jag köpte dom och tänkte att jag kunde "göra om dom lite". Köpte ett par muddar och sydde på dom där jag hade tagit av byxorna på längden, satte ett gummiband i midjan, och vips så hade jag et par snygga,"baggy-gubbyxor" till Affe.....Ända tills han fick prova dom. Alldeles fööör baggy! Han såg ut som en clown i dom :( Söt, men inte som jag hade tänkt det. Han kanske kan ha dom om ca 10 år eller så.. ;)
Så av byxbenen jag klippte av, sydde jag som sagt en tunika av.. Den vart bättre. Jag är ju långt ifrån en sömmerska, men jag tänkte ju bara att Kelly skulle få vara påsk körring i den, imorgon när vi ska till svärmor på middag, så den får duga!
MEn nu har jag ingen aning om hur jag ska klä Alfons imorgon.. Jag hade ju tänkt att klä ut han till "gammal gubbe" eftersom att jag älskar gubb kläder och tycker att det är sååå fränt på barn! MEn nu har jag ingen aning :( Han kan ju inte vara påskkärring heller!!!  Jag får se....

Nu ska jag kolla på efterlyst!

som sagt, glad påsk!

Ät Godis för mej med, är ni snälla!

dagen som gått..

Idag fick Alfons vara på dagis, eftersom att han var pigg och inte hade ont längre :)
Jag och Kelly tog bilen in till stan för vad jag trodde, en riktig shopping runda..
Men väl inne i stan så försvann lusten att åka in på "själva stan", så det slutade med ett besök på Ö&B för att köpa påsk godis, en runda på kupan i hopp om att hitta några påsk kärrinng kläder till Kelly ( men det gjorde jag inte)
Efter det så åkte vi till min momma för att vänta in Mogge som skulle följa med oss på lidl för att handla mat. Passade på att dricka några koppar kaffe, och sen for vi vidare. Efter Lidl var det Ixo house som väntade, det enda jag hittade där var påskäggen som jag ska fylla med godis till barnen..
Och sen bar det hemmåt igen..
Skyndade mej för att slänga in påsarna med mat, tog fram vagnen och sen sprang vi till dagis för att hämta Alfons.

Efter dagis fick vi sällskap av Maria med barn, en stund. Var ute och lekte lite, men Kelly var så grinig så jag och barnen gick in och dom gick hem till sej..
Antog att Kelly var hungrig och därav varså grinig när vi var ute, och mycket riktigt, det var hon! åt som en häst + att hon toppade det hela med TVÅ bananer till efterrätt :) Kul när dom äter!

Lagade mackaronilåda till middag och det tyckte Affe var gott minsann, så även han åt riktigt bra :)

Nu är det kväll, så jag ska nog ta och gå och lägga mej framför tv:n en stund...Som alla andra givande kvällar ;)

Sov gott Allihopa!..... Framför allt du Sandra!  Höres i måra!

...Och där kom andra...

...Tanden!
 Så nu har Kellan TVÅ små framtänder, som är alldeles sylvassa :) Det var på tiden..

Idag for jag och Alfons på hälsocentralen, för att kolla upp vad det var med snoppen hans. Det visade sej att det var någonslags inflammation, dom spolade snorren med koksalt och det tyckte Alfons INTE om, det gjorde super ont:(
Men redan ågra minuter efter så var det mycket bättre, svullnaden la sej lite och det röda började försvinna.
Läkaren skickade med 5 STORA flaskor och en STOR spruta som vi skulle andvända för att upprepa det dom gjorde, här hemma...Inte kul att göra det, men jag vet ju att jag måste för att det ska bli bra..

Efter läkarbesöket så for jag och Alfons till Fåker så att han fick leka lite med Stella, som var ledig från dagis idag, och så att jag fick lite sällskap av Sandra med lite kaffe.
Efter nån timme kom Mogge dit med Kelly innan han skulle på jobbet, och även han tog en kopp kaffe med oss innan han begav sej mot jobbet.

alfons och Stella lekta bra idag, det är kul!  När Kelly satt på golvet och började bli´lite less påatt sitta där, så gav jag henne ett torkad päron (alltså ett sånt man köper, inget jag hittat under soffan eller så).
Och gissa om hon gillade det?!
Jag tror att hon höll på att gnaga på den där päronbiten i 1½ timme utan att säga ett knysst, det enda man hörde var hur det smackade och tuggades frenetiskt där...Så hon tyckte det var gott!  =D

Innan vi for hem, så satt Kelly på golvet i hallen, rätt var det var så ramlade hon och slog munen...Vipps, så var andra tanden framme..Det skulle ju kunna vara så att hon gnagde fram den med hjälp av päronet också, men...

När vi kom hem så lekte jag och barnen lite, åt middag, sen gick vi upp för att bada (barnen alltså. Skulle vilja se me,j med dom i deras lilla badbalja!!) lekte lite till. Och rätt vad det var så var klockan 18, alltså daxs för kvällsfika! så nu sover barnen som små stockar, och jag sitter här och undrar var eftermiddagen tog vägen..? Skönt när dom går så här fort!

Måste tala om att Kelly stod alldeles själv i ca 20 sekunder idag, utan att hålla i sej i nått!!  Säkert en en gångs förteelse, men en rolig sådan i såfall!! 
Kul när man märker att hon blir större och större, att man ser lite framsteg...Hon som är våran "nyfödda", och lär säkert alltid förbli ;) 
Stora tjejen!

Stackars Alfons!!

Hans onda "där nere" har inte gett med sej, snarare tvärtom. Han får så ont rätt var det är, så han bara gråter :( Och inget kan man göra som mamma sådana här gånger heller..
Ska iallafall på öppnmottagning på hälsocentralen snart, hoppas att dom kan göra något för han..
Alfons fick vara hemma från dagis idag, trodde inte att han skulle ha det så roligt där idag när han har så ont, och jag är ju ändå hemma med Kelly, så det spelar ju ingen roll om även Affe får vara hemma med oss.


Fårgan är bara vad vi ska hitta på resten av dagen?
Både jag och Alfons har ju en förmåga att lätt bli rastlösa av att bara vara hemma och inte göra något..
Kanske får åka till Fåker idag, så att Alfons får leka lite med Stella..? Vi får se..

Kelly sov heeela natten inatt med. Från kl 18.15 till 05.30! Ingen sovmorgon direkt, men en hel natts sömn är då inte fel. Även om jag hade önskat att jag fick sova till 8 iallafall;)
Så det verkar som att det börjar ta sej med Kellans natt sömn...Eller åtminstonne så hoppas jag det!  =D

Ska ta och göra oss iordning för ett besök hos "farbror doktorn" nu...

Är det ingen som vet..

.....Vad unika besökare är??


dagen spenderade jag och Kelly hemma hos Sandra i Fåker, efter att ha skjutsat henne från jobbet...skit sjuka...Med nån kopp te och lite surr så gick den förmiddagen. Kl vart 13.30 så det vara bara åka för att hämta Alfons på dagis.
När vi kom hem somnade Kelly i vagnen, så jag och Affe var ute och lekte en stund, det var sååå skönt väder, jag hade kunnat vart ute en bra stund till, men stackars, stackars Alfons har ont i snoppen(?) och kunde inte röra sej så bra ute, så han valde att gå in.
Inne fikade vi lite och sen vaknade Kelly ute i vagnen. sen dess har vi bara slappat på här hemma, lekt lite, tittat på tv:n, ätit mat och plockat...Precis som vanligt..

Nu sover båda barnen, förhoppningsvis hela natten, båda två. Kelly sov ju trotts allt hela natten tills idag, så jag håller tummarna för att det ska fortsätta så..

Undra föresten vad det kan vara med Alfons, som har så ont "där nere". Han har verkligen super ont, och det ser inte riktigt ut som det brukar   :/ Hmmm. Blir han sämre så får vi ringa BVC imorgon....Som sagt, hypokndriker morsan här :D !!!

Nu håller jag på att vänta på att Sandra ska ringa så att vi kan ta våran kvälls cigarett..Ringer hon inte snart, så får jag ringa!

hypokondriker mamma...?!

Ja, snart kommer folk tro att jag är en riktig hypokondriker mamma, för är mina abrn någonsin frisk?? Kelly har nämligen åkt på ögoninflammation :( Räkte det inte med 2 omgångar av magsjuka, feber och öroninflammation?! Nej, tydligen inte!
Visserligen är hon pigg och glad, men ena ögat är alldeles rött och uppsvullet och det kommer jätte mycket "glägg" i båda ögonen...Hur kul är det då?
Ok, men hon får ha ögoninflammation nu då, sen borde hon ju vara frisk resten av året, för det borde ju räcka snart!
Ska snart (mest troligt) åka till Hackås för att hämta en sjuk Sandra på jobbet, får se om hon frisknar till eller inte..
Är alla sjuka nu eller? Stella var tydligen inte heller helt 100...Trisst!

Annars ser dagen ut att bli lugn. Om vädret håller i sej, så ska kah och barnen äta "mellis" ute idag. Tänkte packa en liten väska med smått och gott och ta pulkorna någonstanns, till någon snödriva där vi kan slå oss ner..
Eller så kan vi ju sitta i snögrottan vi byggde i helgen, här på gården. Kan bli lite trångt, men "finns det hjärte rum finns det sjärte rum" som man säger :D

Undra om man ska ta sej någon frukost snart, det är inte så maffigt med en kopp te, enbart.

Tänder!

Eller tand iallafall :)
När vi hämtade Kelly hos Farfar och Görel idag så sa Görel:
-"Snart kommer det säkert någon tand, för hon tuggar på allt hon kommer åt".
-" jo, men det har jag trott länge, men det verkar inte ska komma någon" sa jag.

MEn mycket riktigt, i eftermiddag kände jag hennes första tand! Den hade inte kommit fram undertiden vi var hos farfar och Görel, så den måste ha kommit fram nu på eftermiddagen..

Allt hade iallafall gått bra med båda barnen hos sina barnvakter. Så det var inte sissta gången kan jag lova! Det var faktislt skönt att veta att man kan slappna av utan att behöva bli väckt under natten, utav Kelly..Och att om man kan så går det ju att ta en sovmorgon. Det kanske går bättre med det nästa gång.

Nu har båda barnen lagt sej, och jag har tvättat och packat upp allt som vi hade packat till barnen, för deras övernattningar..Skönt att ha det ur världen!

Nä, nu blir det en "seger cigg"..

Go natt!

Sovmorgon...Vad är det??

kalaset igår var trevligt. Jag drack faktiskt någon öl och ett glas vin, tur att det var små 33 cl burkar, annars hade det blitt alldeles för mycket för mej. Nu vart det lagomt ;) Kl 23 åkte vi därifrån och kl 00 sov jag  :D Skönt att få sova som en stock utan att vara orolig att någon av barnen ska vakna.. Skulle inte kunna dricka om barnen skulle vart hemma. Jo, om Mogge var hemma och nykter hade det gått bra, men inte annars..

Det  var inga problem att lämna Alfons hos min mormor igår eftermiddag, men Kelly var lite ledsen när vi skulle åka, det hade nog inte att göra med att vi skulle åka utan snarare för att hon var sååå trött, hon sov knappt något på hela dagen igår..
Jag har pratat med båda barnvakterna idag, och det hade gått jätte bra för båda två! Kelly hade bara vaknat 2 ggr under natten och Alfons hade som vanligt sovit heela natten..

MEn kl 06 ungefär vaknade jag med ren panik i morse. JAg var liv rädd att klockan var 13 på dagen ( precis som om det hade spelat någon roll när vi var barnledig) När jag kollade på klockan och insåg att den var betydligt mycket mindre än vad jag trott, somnade jag gått om.....I 10 minuter, sen var det samma sak igen.. så höll jag på tills klockan var 8, då klev jag upp och duschade bort alla kemikalier, som hade gjort mitt hår till ett svinto som omöjligt hade gått att borsta ut..

Nu är vi alla fall snart på  väg för att åka och hämta barnen, men innan det ska jag in på Furan för att kolla om man kan hitta några dagiskläder till Alfons..Det är Loppis där..

Barnledig!

Jajjemensan!!! Inatt ska vi sova helt utan barn! Första gången sedan BB, och då hade jag faktiskt föredragit att sova med 10 barn, istället för att ligga där och ha ont i flera dygn.
Men iallafall så ska vi på 50 årskalas ikväll, det börjar kl 18 och det blir ju alldeles för sent för våra kvälls trötta barn att följa med då. Och det känns heller inget roligt att väcka dom senare på kvällen när vi ska hem bara för att dom ska få sova hemma med oss. jag tror dom har det bättre med att sova borta då. Vi har ju tyvärr alla våra släktingar minst 6 mil från oss så det är lite knivigt för dom att komma hit för att vara barnvakt med, så det här var bästa allternativet! Alfons ska vara hos gammel-momma och Kelly ska vara hos gammel-farfar och Görel.

Jag har gruvat mej för det här ett tag nu, ja menar det känns ju lite halv ruttet att lämna bort Kelly när hon sover så förbaskat dåligt och sen så är hon ju trotts allt bara 8 månader. Men jag tänker inte isolera mej helt och hållet från omvärlden och alla dess 50 års kalas som den har att bjuda, utan jag tänker gå och jag tänker även ha roligt!! Så är det! fast jag gissar på att vi inte kommer att vara där längre än till 23, hem för att kolla på film, men mest troligt somna ifrån den;) Men det är väl det som är tjusningen med att vara barnledig, att man kan lägga sej när man vill och man kan dessutom kliva upp när man vill, och man vet att man får sova utan att vakna av barnskrik.. Jag ska njuta helt enkelt! Just nu känns det bara skönt att få vara ifrån barnen om så bara för en natt, så att man kan koppla av helt och hållet en stund. Jag vet ju att barnen har det super bar där dom är, det är det inget snack om!

Nu ska jag packa klart barnens alla saker, göra mej i ordning helt och sen bär det av.
Vi ska åka kl 14, fast än att kalaset inte börjar först kl 18, men så är det när man har två barn att lämna ifrån sej innan, och dessutom på två olika ställen....Ja, sen har vi ju drygt en timmes väg in till stan med...man vill ju inte stressa heller :)

Ny vagn!! =)

han som körde bilen, alltså pappan till han som jag pratade med igår, ringde i förmiddags och sa att han skulle ringa sitt försäkringsbolag för att höra vad dom sa om det hela..
Efter en liten stund ringde han upp och sa att det inte var några problem! Vi skulle alltså få en ny vagn, som hans försäkringsbolag skulle stå för..Jippi!!!!
Jag tackade han så hemskt mycket för att han fixat det, men han sa att det var jag som skulle ha tack, och att det var självklart att han skulle fixa det på ett eller annat sätt, det hade han ju sagt då när det hände, det var ju hans fel tyckte han (vilket stämmer)...Trevlig karl!!
Han tyckte jag hade vart snäll som inte ställt till med nåt "bråk" om det hela. Jag sa att det är klart att jag inte gör! Bara vi har en vagn som man inte behöver vara rädd att köra barnen i så är jag ju nöjd! Och dessutom så vart det ju tack o lov ingen skada på barnen, hade det blivit det så hade jag nog inte vart riktigt lika snäll :D
Så jag får se vad försäkringsbolaget säger, om det blir en helt ny vagn eller m det blir en begagnad..Det var sak samma för mej, bara den är hel och ren!


Vilket väder det är ute då! Man ids inte ta sej för att gå ut någe mer heller:(
Har dragit dammsugaren och skurkäppen här på nedervåningen, och plockat ihop på Alfons rum och lekrummet. Så när Alfons vaknar då måste jag ta golven uppe, det var ett tag sen..
Kelly sover ute i vagnen i snö yran, men Mogge satte på regnskyddet häromdagen så nu slipper jag vara rädd att hon blir blöt iallafall (jag har inte vetat hur man sätter på det) ...teknikens under :D  ...

Jaha vad ska man hitta på nu då?...... Göra lös...

Bara en gång inatt!

I natt vaknade kelly bara en enda gång, och det var vid klockan 04. någon gång, somnade om och sov till kl 06, sen ville hon inte sova nå längre. Inte Alfons heller för den delen. så klockan 06.45 var barnen på klädda och satt och åt frukost. Efter frukosten så tog vi pulkorna och var ut och gick en sväng. skit före var vad det var! Isigt och knöligt överallt :( MEn trotts det så lyckades kelly somna i pulkan..? förstår inte hur hon lyckades med det, det såg ju ut som om hon skulle få whiplers skador när hon satt och skumpade där i hennes pulka ju..
Så när jag såg att hon sov så gick vi hem och la henne i vagnen, så att hon skulle få sova lite bekvämare och så fortsatte jag och Alfons att leka lite på gården. sen gick vi in så att jag fick i mej någon frukost jag med.

Idag ska nog vi bara ta det lugnt, har inga planer alls för dagen, det känns skönt faktiskt. annars så brukar vi åka in och handla varje Fredag, men eftersom att jag gjorde det i Onsdags så behövs det inte idag.

Nu ska jag ta med nakenfis-Alfons upp och väcka Mogge!!

Björn fobi!!!

..Nej jag har inte gått och lagt mej än! trotts att jag är super duper trött!! Jaja, jag vet att klocj´kan bara är 21.20 drygt nu men, jag är ju trött!!

jag var nyss ut och "syndade", och dom senaste kvällarna när jag suttit ute på bron och "syndat" så har jag odlat någon slagt fobi för björnar!! så fort det prasslar inne i skogen, så får jag för mej att det är en björn, som snart kommer springades i full fart för att ha ihjäl mej!!
Ja, det är säkert jätte fjantigt, men jag kan inte släppa det!
Försökte ringa Mogge så att han kunde vara "röksällskap" så att jag skulle känna mej lite tryggare (precis som att han skulle kunna rädda mej genom telefon, om det skulle komma en björn..?) Men han svarade såklart inte :( Så det gick väääldigt fort att suga i sej den "nyttiga" röken, allt för att jag skulle få komma in så fort som möjligt!

Jag tyckte att det räckte med att vara töntigt mörkrädd,och super rädd för flugor och spindlar (och alla kryp av alla de slag iofs men..), men nu ska jag tydligen vara rädd för björnar med!
Herre gud vart ska detta sluta???
Måste nog börja någon slags terapi, för att jag ska bli av med alla mina fobier..
Snart kommer jag vara en sån som "Outsiders" handlar om, och det vill jag ju deffinitivt inte!

Nej, björnar ska man kramas med! Visst är det så?! Björnar är snälla och goa?! Eller......??

Unika besökare??

Måste fråga om det är någon som vet vad som menas med "unika besökare"?? Jag fattar inte alls vad det är =(

Och lite tips på bloggar man kan läsa så här på kvällskvisten, tack!

Tack!

Och Godnatt!

Te, fruktsallad och en "seger cigg"

Sånt mys har jag här alldels för mej själv.. Barnen sover och jag njuter av tystnaden, som jag till 99% säkerhet vet kommer att upphöra snart! Och det kommer vara Kelly som står för avbrytandet av den tystnaden..
Kelly sov för visso heeela natten i natt!!! Somnade 18.15 och sov till 06.00 då gav jag henne nappen och hon somnade om till 08.00!!! Det var riktigt skönt..Men jag må låta negativ, men jag tror tyvärr inte att det är något som håller i sej..

Igår pratade jag med sonen till han som körde på barnens vagn för ett tag sen..Han sa att jag skulle prata med Babyproffsen och se vad dom kunde göra, så skulle hans pappa stå för den kostnaden..
Idag var vi in på babyproffsen, tjejen som kollade på vagnen sa att det bara var att köpa en ny vagn, eftersom att det har blivit sådant tryck vid skadan så att det kan finnas massa "dålda fel", så vagnen var inget att ha kvar eftersom att det kan hända att den rasar ihop. Och det vill jag ju inte riskera direkt!
Så ikväll pratade jag med sonen igen, och han tyckte det var dålig kvalitet på vagnen isåfall
-"Ja menar lite måste dom ju tåla när det är en så pass ny vagn"?! sa han.
-"jo men kanske inte att bli på körd av en bil med släp vagn" sa jag.
-"nej det är klart, jag ska höra med pappa vad han säger"..

MEn jag menar vi behöver ju inte en splitter ny vagn, bara vi får en likvärdig och samma märke så klart, eftersom jag är sååå nöjd med vagnen! Och dessutom sa hon som jobbade på babyproffsen att det går att ta på hans försäkring, och då behöver han ju bara stå för självrisken..

Idag var vi en sväng på Dressman också, Mogge fick pressentkort där när han fyllde år och idag börjde den stora rean där..Så han hittade 2 par jeans och allt som allt  vart det 250 kr, och det är inte mycket!!
Köpte även pressent till Elinor som fyller 50 på Lördag! (eller hon har redan fyllt, men kalaset är på Lördag)

Efter stads turen åkte Mogge på Jobbet och jag och barnen for till min momma och fikade lite, där befann sej även min mamma, så det var kul att träffa henne med, det var ett tag sen!

Men nu sover som sagt barnen och jag tror att jag ska ta och göra det samma faktiskt! Skönt att komma i säng i tid emmellanåt!

Längtar tills imorgon när Mogge är hemma!! Det är såå mkt roligare att vara hela familjen tillsammans några dagar, än att man ska gå själv och försöka roa två små..Sen är det ju kul att umgås med en vuxen efter barnen somnat och inte bara med Sandra på telefonen..Inge illa om Sandra på telefonen, det har ju blitt mer en rutin än ett undantag att vi pratar VARJE kväll, men det kan vara kul att faktiskt se den man pratar med ;)...

...Sandra får skaffa webb kamera!! Där har jag det!!     ;D


Skit väder!!

Hmmm, när jag äntligen vågat mej ner för backen med vagnen så ska det vara det här slask vädret :( Vi som tänkt vara ute fram tills middagen, men så vart det ju inte, men det vart en timme iallafall..Bättre än inget!

Alfons är ju inte direkt mycket för att prata, han säger bara enstaka ord och när det passar han!
MEn alfabetet, det har han lärt sej! Inte så att han säger bokstäverna, men han vet vilken bokstav som är vilken om man frågar..
Han fick en grej i julklapp av farfar, med hela alfabetet på. Trycker man på A så säger det A-anka, trycker man på B säger den B-bil osv, osv.. Och på P säger den P-paraply, men nu har Alfons kommit på helt själv att bokstaven P är samma som P- papper, vart har han lärt sej det?! Så så fort han ser ett P säger han "pappij"= papper..
Alla andra bokstäver har han också lärt sej iprincip själv, och nu är han så mallig att han kan alla, så han vill jämt att man ska fråga tex "vart är Ä-äpple?" också trycker han på den knappen!
Han har även fått för sej att det är kul med registrerings skyltar på bilar, eftersom det är bokstäver på. så varje gång man går förbi en bil så frågar han -"e de?" och iochmed det så ska man fråga han alla "registrerings bokstäver".
Tex våran bil som har XCY då ska man fråga "vart är X-yxa?" så pekar han. "Vart är C-cykel?" så pekar han. "Vart är Y-yxa?" så pekar han..Förstå vilken tid det tar att gå igenom en hel parkeringsplats!! ;)

Jag hade tänkt att Kelly skulle sova mellan 14-16 nu idag, men det ville inte hon, efter en timmes sömn vaknade hon..ska bli sååå skoj att hålla henne vaken tills minst kl 18..

Nu ska jag ta och börja med middagen! Vet inte vad vi ska äta än, ska kolla vad som finns..

Snart orkar jag inte mer..

Nä, det är sant, jag orkar snart inte med min egen dotter längre!! :/ Hon har blivit så otroligt krävande sen hon vart sjuk.. Det är inget som duger, det enda som kan göra henne nöjd en stund, det är om jag bär henne fram och till baka här hemma, men gud nåde mej om jag sätter mej en stund, då börjar gnället..

MEn värst är det om jag gud förbjude lämnar rummet som hon beffinner sej i..Då snackar vi gallskrik och tårar!
Och så har hon inte vart förrut, då har hon vart nöjd och glad i gåstolen som oftast är i vardagsrummet, jag har kunnat stå i köket och lagat mat, eller gå upp på toaletten utan att hon sagt ett knyst...

Sen har vi ju även nätterna. Dom är rent utav vidriga! Igår innan jag själv gick upp och la mej, så fick jag spring till hennes rum MINST 15 gånger. Sen har vi  juäven timmarna på natten då jag försöker sova. Under dom timmarna vaknar hon säkert 8-10 gånger!   SUCK!!!! 

Det är ju inget snack om att jag älskar henne, för det gör jag verkligen...Super mycket!!
Men det är väldigt svårt att vara glad över att ha en dotter som är så som hon är, hela tiden!! För hon är verkligen jätte jobbig just nu. Och visst det är säkert bara en period, men det har jag å andra sidan trott om hennes sömn också, men om det är en period så har den perioden hållt på i 8 månader nu....SUCK IGEN!!!

Så vad ska man göra?! Jag har provat att ha henne bredvid mej när jag gör saker, till exempel så får hon sitta i matstolen medans jag lagar mat, ligga på skötbordet medans jag duschar eller sitter på toan, jag sitter och leker med henne timmtals varje dag, men inte ens det duger ju!

Alfons är ju en helt annan kille, han är ofta nöjd, bara tv:n visar "the voice" och han har lite leksaker att förströ sej med. Han är ju åtminstonne självgående, vill han något så kommer han, och är han trött, så vill han gå och sova, är han hungrig så visar han det på ett eller annat sätt med, mm mm...

Så kanske blir det bättre när Kelly vill krypa, hoppas går ju!
MEn hon har inte velat krypa någe mer sedan i förrgår, trotts många försök, så vill hon inte!!

Nu ska jag hämta henne ute i vagnen...

Storhandlat!!

Japp, i förmiddags efter jag lämnat Alfons på dagis, så for jag och Kelly till stan för att handla..
Turen började på Willys, där ifrån kom vi med 8 påsar fulla med mat, varav en påse full med frukt, bananer, äpplen, advokado, clementiner, physalis, melon, päron, kiwi och citron! Så gissa om man har mycket gott att snarra på ikväll, två skålar :) Och en massa mat så nu är både kyl och frys fyllda så vi bör klara oss ett tag..

Efter det bar det iväg till rusta i hopp om att Kelly skulle somna i bilen så att jag kunde gå i lugn och ro och kika där, men det gjorde hon naturligtvis inte. Så vi sprang igenom, jag greppade tag i en jacka till mej där som kostade 50kr, ett pris som jag helt klart kan leva med + ett par handska till Mogge för 5kr (även det kan jag ta)..
Inte för att Kelly  var grinig eller så, men eftersom hon var trött så vet man aldrig..

In i bilen igen och åter igen hoppades jag att Kelly skulle somna, fast den här gången innan vi nådde Ö&B, så att man kanske skulle få slappna av en stund där då, men  no no!! Kelly var vaken när vi kom fram..Där vart det som vanligt mest bara små krafs...Ville igentligen bara se hur det såg ut där nu, jag har inte vart där sen ny öppningen. Det var mycket bättre ordning på allt iallafall !!
Även här var kelly nöjd och glad...

...Ända tills vi skulle åka hem, då jag var helt övertygad om att hon skulle sova eftersom hon var verkligen jätte trött!! MEn istället för att sova, så valde hon att tjura. skrik och gnäll om vartannat :(

Så vid 13 tiden var vi hemma, jag la henne i vagnen i tron om att hon skulle somna som en stock....men ikke!! Tog upp henne efter ca 15 minuters skrikande..
Starx före 14 var det dags att börja bege sej mot dagis för att hämta upp Alfons, önskade att jag hade kunnat gått så vi kunde vara ute en stund innan vi gick hem..Men eftersom det boktavligt talat inte gick att röra sej på gården utan att halka och slå sej fördärvad, så valde jag att ta bilen. Med den vet jag ju att jag tar mej både upp och ner för backen helskinnad :)

Väl på dagis så hade Kelly fortfarande inte somnat, fast jag tog ett varv runt byn för att vara säker på att hon skulle sova när vi var framme..
Men när vi väl kom hem från dagis gjorde jag ett nytt försök med vagnen och rätt vad det var så sov hon...i 45 minuter :(  Jag hade hoppats på ett par timmar....

Sedan hon vaknade, har jag inte gjort annat än att vänta på att klockan skulle bli 18 så att jag kunde ge välling och sen stoppa henne i säng..Hon var så trött och grinig, så det var inge kul att ha henne vaken..
sedan hon somnde har jag säkert vart upp 10 gånger för att ge nappen och vända henne från  rygg till mage..Jag blir så less att hon inte kan sova riktigt, det vore så skönt att kunna slappna av efter att barnen lagt sej, men istället får man sitta på spänn efter som man aldrig vet hur många gånger Kelly tänkt vakna innan det är morgon igen :(

Jag är trött och ska lägga mej i soffan nu!

Go natt!!

JIPPI!!!

Jippi, jippi, jippi!!

Jippi, dels för att vår efterlängtade föräldra penning skulle tydligen komma imorgon!! ÄNTLIGEN!! Inte en dag för tidigt! Så imorgon bär det av till stan för att handla sånt som gör att det är lite roligare att gå till kyskåpet..Alltså mat..

Jippi, dels för att barnen har gått och lagt sej! Kelly sover, men Alfons har inte somnat än, men är nog på god väg..Hoppas jag!! skönt med lite tid för sej själv..Innväntar Andra avenyn, som varenda sön, Mån och Tis!!

Jippi, dels för att Maria och Alvin var här en sväng efter dagis idag (Vilmer med, men han sov ute i vagnen hela tiden) och slog ihjäl ca 2 timmar av eftermiddagen med oss..Nog för att Alfons inte ville något hellre än att dom skulle gå hem, men men, mamma hade ju trevligt iallafall;) Medans dom var här, var Alfons bara grinig (och ledsen när han och Alvin vart osams), men så fort dom gått så vart han på strålande hummör och ville kramas och leka massor...

Men framför allt Jippi för att Kelly kröp lite grann idag, inte mycket men kanske tre steg iallafall. Sedan hon gjorde det idag har hon inte velat göra om det, men jag vet att hon kan nu, så imorgon ska jag kämpa för att få henne till att göra om det igen...Helst lite mer än 3 steg då också ;)

Håll i hatten, men nu ska jag ut och röka!! så bra gick det med " bara röka på helgerna" som tanken var när vi köpte första paketet efter 2,5 års uppehåll!! Jaja, man får skylla sej själv, så enkelt är det!!
Ska prova ringa Sandra och se om hon vill vara "röksällskap" med mej, via telefonen..

Fattig!!!

Ja den här månaden har ju vart rolig hittills...INTE!!
Eftersom att Mogge var pappa ledig ca 2 veckor när barnen hade magsjuka, så resulterade det naturligtvis i mycket mindre lön för han :(
JAg som får min sk lön från försäkringskassan, har inte fått några pengar än, fast det borde ha kommit den 27:de februari. Pratade med dom förra veckan och allt dom sa var:
-"Ja, du har ju skickat in din begäran om föräldra penning, så pengarna borde komma vilken dag som helst. Det jag kan göra är att skicka ett meddelande till kontoret, så kanske det kan snabba på lite".
-" Vaddå, KANSKE?!" sa jag.
-" Jag är ledsen men det är allt jag kan göra".

Jaha, men tack så hemskt mycket då!!!!

Så med en halv lön på ca 10.000:-, räkningar på strax över 7.500:-, med bensin kostnad (då räknad bara till och från jobbet för Mogge) på ca 2.000:-, det lämnar alltså ca 500:- ynka kronor att leva på! Det går  ju helt enkelt inte, och specielt inte när man har 2 barn att föda..Men tack och lov så fyllde Mogge år i Februari och fick en hel del födelsedags pengar, som vi har vart och nallat av när det behövts. Trisst bara att pengar han fått när han fyllt år ska behöva gå till massa "tråkigt", bara för att

Skoter och fyrhjuling!!

Igår efter värsta snöandet hade gett med sej, så for vi till Fåker, till Sandra, Fredrik och Stella för att barnen skulle få åka skoter och fyrhjuling. Och gissa om det var poppis?! Det tindrade i ögonen på både Alfons och Stella, när dom satt i knät på varsin pappa och på varsitt fordon;) Det var inte ens några som helst problem att få på Alfons skoter hjälmen som han lånade av Stella! Alfons hade bara åkt skoter ett par gånger med "moffa" förrut, och jag var nästa lite nervös att han skulle tycka att åtminnstone fyrhjulingen var lite läskig, men ICKE!! Enbart kul!! Stella är ju van att åka sen förr, "vardags mat" för henne liksom;) MEn hon tyckte det var kul hon med..


Efter åkandet så följde Sandra med familj med hem hit, vi åt hammagjorda burgare, och mums vad gott det var!! Det första stekta jag ätit på snart 2 månader, inte illa!

Men det som var roligast av allt på hela dagen, det var nog att Sandra körde fast med skotern innan vi skulle åka till oss. Det var så illa att hon fick ringa till Mogge och Fredrik så dom fick komma och hjälpa henne:D När dom kom tillbaka var Sandra DYNGSUR, från fötterna till höfterna ungefär! Så går det när man åker skoter i jeans;) Undertiden satt jag och alla 3 barnen i bilen med värmen på det högsta, lyssnade på musik och mös!

Första dagen i går som Kelly var helt feberfri också!! Första dagen på 8 dygn!! Och det bästa av allt är att det verkar hålla i sej, ingen feber idag heller...

Undra vad man ska hitta på idag då? Det blåser ju rätt bra här! Men kanske att man tar sej ut med Affe en stund iallafall..

Mina gamla täckbyxor!!

Nu idag provade jag mina gamla täckbyxor, som jag inte kunnat haft på ca 3 år. Dom var lagom innan jag vart gravid och när jag vägde som minst. Jag provade dom för ca 1 månad sen, då när det var tänkt att vi skulle åka skidor i Bydalen, men försöket att få på mej dom var förgäves. Det diffade ca 1 decimeter jag kunde alltså inte knäppa dom, inte på långa vägar..
Men så idag, när jag skulle ut och leka med Alfons, tänkte jag att: "jag gör ett försök". Ocj jajjemensan jag kunde ha dom, och jag KUNDE knäppa dom!!! Mina täckbyxor inköpta på barn avdelningen passar! Även om jag är övertygad om att dom inte satt fullt så "tajt" som dom gjorde idag då, så kan jag ha dom , och det är det som är det viktiga!
Önskar att  jag hade ägt ett måttband så att jag hade kunnat mätt mej innan jag satte igång med att leva lite nyttigare. HAde vart kul att veta..
JAg vet att jag har gått ner ca 12 kg på drygt 2 månader, men det är inget jag ser när jag kollar i spegeln :( Det känns på kläderna och det syns på vågen, men varför ser jag det inte?! HAr jag så fel självbild?! Det verkar ju så..
Magen efter graviditeterna finns det mycket kvar av, men brösten vart är dom då?! Är det någon som har sett dom så kan ni ju ringa, för jag tycks ha tappat dom någonstans.. ;) Kanske ska kolla med Maria om hon hittat dom när hon vart ute och gått, jag brukar ju trotts allt tappa saker och ting efter vägen, som hon är snäll att ta reda på..

Nu ligger båda barnen och förhoppningsvis sover båda för natten!! Alfons gör det garanterat, men det är värre med Kellan...Hon lär vakna ett 10 tal gånger innan det är morgon igen..

förändrad!!

läste nyss en gammal kompis blogg, och jag kan inte annat än konstatera att människan i fråga har förändrats och det rejält! Från att ha vart en glad, possetiv och go person, till en helt annorlunda människa. Allt är bara skit och det andvänds svordommar som om dom kom från en 13 årings mun..
Visserligen är det en blogg jag har läst, och jag vet att vissa lägger sej till med en viss "karraktär" för att sticka ut lite. Jag hoppas verkligen att den här människan gjort det, inte för att vi umgås överhuvudtaget nu, utan bara "för att"...

Visst jag har också förändarts sen den tiden vi umgicks, villket nu är ett gäng med år sedan, men förhoppningsvis åt det mer mogna hållet, inte att jag har gått tillbaka till en nivå som till hör mellanstadiet iallafall..

jaja.. Nu har iallafall sväärmor vart här med både hund och katt. Jag bjöd henne och barnens yngste farbror Ricky på middag.
Hoppas att djuren håller sej i skinnet nu då..Annars blir jag arg!!! :)  

Kelly har haft feber heeela lååånga dagen. Jag vet nu mer saker som är mycket roligare än febriga barn..Typ ALLT!!! Jag vet att det är mest synd om Kelly, men nu i kväll så har jag tyckt en aningens lite synd om mej själv med..Jag är faktiskt också förkyld, men inte tar barnen hand om mej för det inte ;) Utan dom ska minnsan vara än mer krävande än i vanliga fall, och då blir det jobbigt. Jag har burit Kelly oavrutet sedan ca 15.30 idag, till och med när jag lagade maten var hon på min arm...

Nu ska jag passa på att njuta av att barnen sover (eftersom att jag har VÄLDIGT svårt att tro att Kelly sover hela natten), sen är det väl inte direkt omöjligt att det blir ett ström avbrott heller, med tanke på stormen som hägrar ute just nu...
Ska kolla på "Andra avenyn" som jag har missat ett gäng med avsnitt utav..

Men försvinn då, förbannade feber!!!

Kellys feber tycks inte vilja ge med sej. Imorse när hon vaknade fick hon välling för att sen somna om till 07.45, rena sov morgonen om ni frågar mej :) När jag tog upp henne då, så kändes hon varm och var hängig,tog tempen, och mycket riktigt 39,4 i feber.. När ska det ge sej!? Det lär väl vara minst lika jobbigt för Alfons som det är för Kelly känns det som. Han hinner knappt få någon uppmärksamhet alls nu, och så vill jag ju inte ha det.

Jag hostar och snorar, Alfons hostar och snorar, Kelly hostar och snorar samt har feber..
Men hallå! Mogge då, ska han klara sej?! Orättvist i såfall!!!
Mogge ska jobba idag, så vi får se vad kvällen kommer att ha att bjuda, feber, snor, hosta, grin och gnäll mest troligt :( Det mesta gnället kommer säkert jag att stå för, efetrsom att jag har ett tålamod som är sååååå långt...Eller så inte!!

Svärmor kommer förresten hit med Molly och Hugo i eftermiddag, vi ska vara hund och katt vakt när hon är i Norge och roar sej ;) Från idag tills på Söndag..Kan bli spännade, för tydligen så är Hugo (katten) Ett riktigt monster, som biter sönder sladdar, river ner allt som kommer i hans väg, sen så är han rätt busig och när han busar kommer klorna fram..MEn det lär väl gå bra..Eller?!

Öroninflammation..(eller hur det stavas)

Fick ringa till läkarna här i Myrviken förrut eftersom att Kellys feber började stiga igen.
Där fick vi träffa en BRA läkare!! HAn tittade NOGA på Kelly både i halsen och öronen och lyssnade på hjärtat och lungorna..Ville titta en extra gång på ena örat, och mycket riktigt där såg han....Öroninflammation...SUCK!!

JAg är visserligen glad att jag vet vart febern kommer ifrån, men hur kul är det med öroninflammation då?! Inte det minsta!!
Så ska Kelly äta pencilin i 5 dagar, och sen förhoppningsvis är ska hon vara pigg och frisk igen..

Just nu så har hon somnat i sacko säcken framför tv:n, så hon får väl ta en liten tupplur innan det är dax för sängen..Hon har ju trotts allt 39,5 i feber just nu så jag kan tänka mej själv hur pigg man skulle vara. Hon fick nyss Alvedon, som jag hoppas hinner verka innan det är natt.
Alfons och pappa är uppe i lekrummet och leker, och jag sitter här och njuter av att inte ha något febrigt och gnässigt litet barn i famnen..Nog för att hon är gosig när hon har feber, men ack så varm hon är, man svettas och svettas av att bara hålla i henne..

Liza har åkt till sin kille, där hon ska bo medans pappa med familj är i Thailand..Hur ska vi klara oss nu då?!   ;)Mogge är hemma ikväll, men imorgon ska han nog jobba, så ikväll klarar jag mej :D


Stackars, stackars Kelly!!

Kelly har ju haft feber sen natten mot Fredag, alltså idag så är det 6 dygn. så igår fick jag nog av att hon ska ha 39 graders feber hela tiden, så jag åkte på öppen mottagning på Hälsocentralen. Där konstaterade dom att hon var lite röd i ena örat och slemmig på en sida, men att allt annat såg bra ut, förrutom febern. Så vart hon sämre tills idag skulle vi komma tillbaka..
Men redan igår eftemiddag efter vi hade skjutsat Liza till hälsocentralen i Lugnvik, (eftersom att hon stackarn naturligvis åkt på urinvägsinnfektion) så märkte jag att hon i bilen var väldigt hängig, ville somna men kunde helt enkelt inte, så jag kollade tempen på henne, 40,1 visade termometern!! Så vi ringde sjukvardsupplysningen, som ville att vi skulle komma in kl 19. Vi gav henne Alvedon när vi kom hem, men febern gick inte ner, snarare åt andra hållet 40,5 :(
TAck o lov så var Liza här och stannade hemma med Alfons och fick lägga han på kvällen.
När vi kom fram på Akutmottagningen så började Kelly att blöda i ena näsborren, och gissa om man vart orolig då!! Prick kl 19 fick vi komma in, en sköterska tog tempen på henne och jag visade att hon blödde i ena näsborren, så då gick hon och hämtade doktorn på en gång.
När doktorn kom så kollade han hennes öron och en jätte snabbis i halsen.
-" ja det verkar röra sej om ett vanligt virus, ge henna Alvedon stolpiller" sa doktorn.
-"Men vi har inga sånna hemma" sa jag.

Då gick doktorn och hämtade 2 sånna piller, slängde åt oss dom och tänkte gå..

-"Men vänta, när är febern så hög så att den är farlig??" frågade vi.
-"När dom har 41 så kan dom gå in i feberkramp". sa han och var på väg därifrån.
-"Ja men så blöder hon i näsan också!!" Fick jag ropa efter han.
-"ja" Var allt han sa, och sen gick han..

Jävla idiot,  här har du min dotter som är en halv grad, en halv jävla grad ifrån att riskera att få feber kramp och du tänker inte göra något mer!?! Hade jag lust att ropa efter han..

Så det var bara att åka hem och ge henne stolpillret vi hade fått, ge välling och sen stoppa henne i säng..Efter jag hade lagt henne såg jag att pillret hon fick var för barn från 10 kilo, Kelly väger starx över 8!! lär väl inte vara någon fara men han hade ju kunnat fråga hur mkt hon vägde iallafall...IDIOT DOKTOR!!
Hon sov rätt bra i natt, men vi föräldrar hade svårt att slappna av, jag menar tänk om hon hade fått feber kramp eller liknande..
I morse vid 05 tiden vaknade Kelly med 39 i feber, fick ett till stolpiller och somnade om tills 10 i våran säng..
Sen hon vaknade så har hon vart feber fri, men VÄLDIGT hängig. Pratade med BVC och hon sa att om hennes feber kom tillbaka under dagen så skulle vi komma in till henne så att en läkre där fick kolla på henne. Nu har hon sovit i snart 2 timmar i hennes säng inne, och det brukar hon inte kunna göra på dagarna annars, bara vagnen ute som brukar funka..

Nu ska jag vara social med min kära syster ett tag innan hon ska åka hem till killen sin!!

Underbara syster!!

Jag har nog världens bästa syster!! Idag har hon tagit hand om barnen minst lika mycket som mej. I förmiddags när Kelly sov ute i vagnen så tog Liza med sej Alfons ut och åkte pulka och för att titta på traktorn som var här och plogade, medans jag var inne och städade och började på med middagen..Sen efter det så har hon hjälpt till med allt, och det bästa är att jag inte ens behöver fråga om nåt, hon tar helt enkelt så mycket egna initiativ så att jag nästan känner mej dum..TACK SNÄLLA LIZA!!!!

Efter Alfons sovit luch så tog vi en promenad, men det blåste så förbaskat så att det vart inte direkt någon lång promenad...Idag heller...   ;) MEn det var ju något iallafall..

Har nyss pratat i telefon i ca en timma med Sandra, precis som vanligt..Det hat blitt en kvälls rutin nästan..

Liza sitter och tittar på "andra avenyn" och jag sitter här med Mogges Peltor lurar med radio, bara för att jag inte ska höra vad kvällens avsnitt handlar om. Jag missade nämligen gårdagens avsnitt och hade tänkt att kolla på det en annan dag, för man kan inte se avsnittet efter först!!

Kelly har haft feber även idag och Alfons har vart hostig och lite snorig, men är han inte sämre än vad han vart idag så får han nog gå på dagis imorgon. Han har ju inte haft feber eller vart specielt hängig, så jag tror det är roligar för han att vara med dom andra barnen istället för att vara hemma med "mammsen"..

Så med det sagt så var jag nöjd...

Helgen

I Lördagss så var vi mest bara hemma och tog det lugnt, förrutom att vi for och hälsade på Evy och Nini i oviken (mogges låtsas mamma och lilla syster)

söndagen så var vi först på marknad på fröjdholmen, där fick Alfons och Kelly (och även vi föräldrar) se när hellekoptern landade, fasen vilken storm det vart av den! Kelly vart alldeles vit av all snö som hon fick på sej :) Alfons var mest bara nöjd att få se en riktig hellekopter, han har en leksaks hellekopter som han älskar att leka med, sen har han sett några på tvn och även om det har flygit för bi någon uppe i luften, men då oftast på väldigt långt avstånd..Så han var glad!! sen att det fanns massa traktorer at titta på det var en bonus ;)

Efter marknaden så for vi till min farfar för att fira att han har fyllt år och för att träffa pappa med familj innan dom åker till Tailand, för att vara borta nästan en månad..Inte alls bitter ;)!!!
Vill åxå åka dit. Pappa har ett hus där så man bor ju gratis, men resan är ju rätt så dyr istället + att jag vill vänta tills barnen är lite större, eller så att dom åtminstone kan göra sej helt förstådda.. Vilket verkar som att det kan dröja medtanke på att Alfons har gett sej fasen på att han INTE ska prata....

När vi var hos farfar så skulle jag lägga ut Kelly i liggdelen till vagnen ut på bron för att skulle få sova en stund. Jag hade packat ner henne i "vagnen" och kom ut på bron, där jag möts av en snöboll, som träffar mitt i Kellys vagn och ansikte!! Åhh jag vart så arg!! Det var min kusin på ca 10 år som kastade den. Och medans jag stod där och muttrade av ilska för mej själv och torkade av Kelly den värsta snön, så kom min pappa ut: "Vem faan gjorde det där"?! sa han.
-"Det var jag, och jag är skit dålig på att kasta" sa min kusin.

-"jo det kan man ju lugnt säga, jävla idiot fasoner, stick ifrån bron ni har INGET att göra på bron, ni har ju för faan hela gårn att leka på, snor ungar!!" Sa pappa..
Och jag tror att han läste mina tankar, för det var nästan precis vad jag hade villj sagt till han, men kände mej alldeles för snäll...som vanligt..

Kelly somnade iallafall på någon sekund och vi andra kunde äta smörgåstårta i lugn och ro, nästan iallafall..

Efetr vi vart hos farfar så följe min lilla syster Liza med hem, för att stanna här tills på Tisdag eller Onsdag. Perfekt med tanke på att både jag och barnen är förkylda, så kan hon hjälpa mej lite här hemma så kan Mogge jobba som vanligt. Känns som det har vart så mkt sjukdommar och där med väldigt mycket "ledighet" för Mogge, och det har vi inte råd med.. Tack o lov så är Liza jätte duktig med barnen och är inte den som inte hjälper till, man behöver inte äns fråga innan hon har torkar både Alfons runt munnen, torkat bordet och plockat bort efter maten!! TACK snällaste Liza i hela världen!!

Nu sover iallafall Kelly ute i vagnen och Alfons står här bredvid mej och Kollar vad jag gör. Det var inge dagis för han idag, lite för snorig och rosslig i halsen.. Nä, nu vill Alfons måla, så det ska han få göra!!

Feber:(

Varför kan inte våra barn få vara friska ett tag?!?! Kelly har åkt på någon jäkla feber, som började inatt och har fortsatt heela dagen idag med=(  det är så jobbigt när dom småa är sjuk!
alvedonen håller på att ta slut men tack o lov så har vi grannar som ville dela med sej av deras Barn Alvedon..*TACK*

Igår var vi och hälsade på svärmor i Ytterturingen på förmiddagen, fikade lite och sen åkte vi hem.

Efter vi hade vart hemma ett par timmar så kom min mamma hit för att gratta Mogge i efterskott. Han fick ett present kort på Dressman, så nu har han så att han kan köpa lite nya kläder...PERFEKT!!

Sen var det läggdags för barnen och jag kände mej helt färdig, hade ont i näsan och halsen. Så även jag gick och la mej i tid!!

Alldeles efter jag hade lagt mej så satte "helvetet" igång. På bara ett par timmar så hade KElly vaknat minst 10 ggr! Men tack och lov så sov jag som en stock, och Mogge var vaken, så gissa vem som fick springa?! Inte var det jag iallafall, hihi!! MEn senare på natten så vaknade även jag utav Kellans sjuka skrik, så jag gick in till henne och fick henne tillslut  att somna! Men det vert nog 3 alvedon kurer bara under natten, och även idag har hon fått 1..Hoppas att hon sover riktigt inatt!!

Alfons tog iallafall sov morgon imorse. Han vaknade inte först 9.30!! det hör då inte till vanligheten..Alla var uppe och "pigga" innan han ville kliva upp!!

RSS 2.0