I korta drag..

Marlene undrade vad som hände under Alfons förlossning och säkert det efteråt också..

So here it is (i korta drag);

Efter att ha först och främst gått över tiden 16 dagar, så låg jag på förlossningen i 36 timmar med värkar, krystade i 2½ timmar, innan någon kom på att det vart jätte bråttom att få ut pojken, (han hade suttit fast för länge, var väldigt ansträngd och hade jätte dåliga värden när han ÄNTLIGEN kom ut). Fram åkte tången och jag har ALDRIG känt liknande smärta! ALDRIG!
Det kändes som att de drog ut ryggraden på mej och som jag skrek!

När de var klara började de att sy i hop mitt söndertrasade skrev och jag fick BE om bedövning ("ja egentligen brukar vi inte bedöva vid bristningar, men ok då". Fick jag till svar av läkaren som sydde mej)
Tillsaken hör att inte ens läkaren som sydde ihop mej vet hur många stygn det vart, för det var många. Jag tror att han höll på ca 1 timma för att lappa i hop mej.
(den UNDERBARA barnmorskan jag hade med Ebba trodde givetvis att jag hade vart sövd när de sydde mej och trodde jag skämtade när  jag berättad att jag fick be om lokalbedövning) 

Jaja, 2 dygn senare var allt frid och fröjd, visst var jag lite öm, men kände mej pigg nog att åka hem..

veckorna gick och det var något som inte var som det skulle.. Tillslut sökte jag hjälp på kvinnokliniken. Medan jag låg med benen i vädret talade han(gyn läkaren) om för mej att det var den största bristningen han sett, han hade hört talas om någon, men aldrig sett någon.. Tack, liksom ;)

Problemet jag hade var att (ja kräsna bör inte läsa längre!!!)
det kom avföring både fram och bak, alltså det läkte fram avföring till slidan vid toalett besök.. Inte fräsht!
Varenda toabesök krävde minst en dusch efteråt och att gå på toaletten vart ett oros moment utan dess like!

Jag vart skickad till Umeå, där de konstaterade att jag hade en fistelgång mellan tjocktarmen och slidan.. Fler besök vart det för att konstatera exakt vart den satt,  och när det vart dags för operation.. japp, då var jag gravid med kelly.. Så operationen uteblev tills kelly var ute och amning avslutad.

I Maj -08 fick jag äntligen opereras i Umeå och allt vart återställt..HALLELUJA!!

Vi misstänker även att Alfons autism kan ha med hans trassliga förlossning. För vad vi fått veta så kan man inte få reda på vart Autismen uppstår men att man misstänker många gånger att det är förlossningsrelaterat..?

Så anledningen till min gynrädsla har förmodligen med ALLA dessa gynbesök som vart efter Affes förlossning. under tiden jag väntade på operation så uppskattar jag att det var MINST 10 gyn och tarm undersökningar med massa olika människor och studerande som också fick vara med under tiden..


Kommentarer
Postat av: Marleen

Helt otroligt att du vågat skaffa barn efter en sådan förlossning :0



Och VARFÖR tar de inte bedövning när de syr ihop underlivet?? Förstår väl vem som helst att en kvinna är jävligt öm där nere efter att gått igenom en förlossning??? Grrr...

Liksom inte läge att spara in på ekonomin just då.

2011-07-24 @ 01:25:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0