Alfons...

..Min kloka lilla Alfons!

3 år och kan alla bokstäver, alla siffror, de flesta färger, räkna, lär sej sång texter på noll tid... och nu kan han även skriva lite!
Han skriver på datan eftersom han än inte kan rita alla bokstäver med penna och papper. Han hittar bokstäverna supersnabbt på tangentbordet. Han kan naturligtvis inte skriva helt fritt men några ord har han lärt sej typ Evy och pappa! Han vet även att jag är 24 år och skriver det talet och att Mogge är 33 och skriver även det.
Sen är det så roligt att be honom skriva nåt man bara bokstaverar och så skriver han det rätt fort.. Man måste ju få bli lite mallig!!

Satt och pratade med Evy om det förrut och vi kom fram till att han har ju faktiskt en moster som var rätt smart när hon var liten.. Hon visste allt vad som hände ute i världen och berättade gärna för mej om påven, ekonomin och liknande =)
KAnske ett släkt drag att vara smart?!
Men vi undrade även vart det ska sluta hur mycket ska man kunna kunna som endast 3 år liksom. JAg vill ju inte direkt att han ska kunna för mycket och kanske vara less när det är dags att börja skolan och lära sej sånt. Men samtigt går det inte att ta ifrån han hans störtsa intresse som handlar om just bokstäver och siffror.

Visst, Alfons har svårt med andra saker, men det vill han heller inte lära sej och det är svårt att få han intresserad. Så jag antar att det bara är att låta han lära sej.. HAn är ju smart och det vill och kan man ju itnte ta ifrån honom.


Söt som socker är han ju dessutom!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är klart att man ska vara stolt! Fast Oskar gillar också bokstäver, siffor, skriva, bokstavera.. Kan alfabetet, siffrorna..o skriver. Så alla barn är ju olika på alla områden, våra barn är bra på sånt här, andra på lite andra saker. Så bokstavs- o siffer-intresset kanske inte behöver ha nåt med alfons diagnos att göra, eller? Hoppas allt är bra annars iallafall! Hälsa alfons och kelly från oss. :)

2009-06-14 @ 23:06:01
URL: http://m-mammatill2.blogspot.com
Postat av: L.

Jodå, släktdrager kommer från mig. Utan tvekan. ;) Krama småskitarna från mig. :)

2009-06-15 @ 15:37:08
URL: http://lizamacknow.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad duktig han är! :) Klart som fasen att du ska vara stolt och skryta en massa :)

2009-06-15 @ 19:13:37
URL: http://sarasandman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0