Okontaktbar! (Långt inlägg)

Idag har vi vart på en inte-hemma-dag dvs att vi vart och hälsat på endel för att låta dagen gå snabbare. Vi hade tänkt att vara ute hela dagen och grilla och åka skoter, men med stormen och snöyran som var lät vi det vara idag.. Istället åkte vi och hälsade på gammelmomma, gammelfarfar och Görel och sisste men inte minst Evy..
Allt var frid och fröjd tills vi kom till Evy... Alfons (och Kelly) har vart på strålande humör hela dagen, men när vi kom dit så urartade Alfons helt och hållet! HAn började att sparka på katterna och hundarna medans han skrattade och skrattade hejdlöst! Vi vart såklart jätte arga på honom och gjorde allt i vår makt för att få honom att sluta, men det gick inte att få kontakt med honom! Läskigt var det nästan.. Vi skällde på honom, vi bar honom ut till hallen, vi tog i honom och vi försökta att ta honom i famnen och prata lugnt med han.. Men inget gick, han bara skrattade och var i sin egna bubbla..
När vi bad honom titta på oss när vi pratade med honom vred han bara bort sej, Mogge tog tag om hans kinder och sa åt hom att titta i hans ögon, men då lät han så hemskt ungefär som om Mogge höll händerna om hans hals och skulle strypa honom (vilket han INTE gjorde) Visst var Alfons arg när Mogge lyfte bort honom, men 1 minut senare var det samma sak igen =(

Vi som tyckt att Alfons vart himla "vanlig" de senaset veckorna, men idag kom tydligen bakslaget..
Han har visserligen börjat slåss sissta veckorna, inte när han är arg utan snarare när han är glad, han sparkas även rätt ofta och är allmänt hård hänt och det har han mest bara vart mot Kelly förrut... Om han fortsätter så här så måste jag ringa till Hab och få en tid snart så vi vet hur ví ska hantera honom sånna här gånger. KAnkse kränker vi han när vi kräver att han ska kolla oss i ögonen?
kanske gör vi fel som skrämmer honom när han är elak med djuren (typ: om du är du med katten/hunden blir han arg på dej och gör illa dej säger vi med en arg röst osv. Annars förstår han inte att en hund eller katt kan ge igen med det dubbla)?
kanske gör vi fel när vi bär bort honom och låter han vara?
Kanske gör vi fel som tar tag i honom när vi är arga?
kanske gör vi fel överhuvud tagen eftersom han inte alls förstår att vi blir jätte arga och gör sakerna som vi just skällt på honom för, mitt framför ögonen på oss igen??

Som sagt vi vet inte alls hur vi ska hantera han sånna här gånger eftersom inget biter på han!!
Nästa gång ska jag be Evy följa på Hab eftersom hon sett mycket hur han beter sej i olika tillfällen.. Vissa gånger blir man glad att andra som man känner sej bekväm med får se hur han är, så att inte folk tror att vi inbillar oss.

Dessutom tycker jag att han ser helt tom ut i blicken jämt nu..Det såg jag bara när han var arg förrut.. Tycker det är något i hans ögon som syns, mest på bilder ser jag det men ofta annars med.. Ser någon annan det??
HAn pratar bara med munnen, inte emd ögon eller resten av ansiktet heller, svårt att förklara..


Han ögon är tomma.


Alfons skulle promt ha den rosa mössan och hans nya solglas ögon idag =)


GammelGörel, Alfosn och pappan.


Gammelfarfarn!


Bus på bygdegården i bällsta där det var vinter fik nu.


Mer bus!


Hemma hos Evy!




Mamman skulle också ha glasögonen.


och Kelly med såklart!

Nu har jag svamlat klart och det är säkert helt obegripligt det jag skrivit, men jag är trött och stressad eftersom det nya programet "whipeoute" (stavas??) börjar snart!

God natt!

Kommentarer
Postat av: Mimi

Men usch vad jobbigt!! =(



Och gör ni fel?? Det är såklart jättesvårt att veta, men hur ska man annars göra då? Vi skulle nog gjort lika som er (både jag och M) utan att veta om det är rätt eller fel. Förstår att ni känner er maktlös med tanke på hur man kan känna sig med barn som inte har samma behov och tendenser.



Det låter iaf som en bra idé att ta med Evy som säkert kan tillföra massor åt båda håll. JObbigt att ta det ensam som förälder och med alla känslor som ingår också =( Ögonen har jag inte alls tänkt på, men nu när du skriver det så pratar han nog mer med bara munnen utan att använda kroppen och ögonen där...



Kvälls-svammel, men jag hoppas du fårstår vad jag menar. Stor kram till er och hoppas att det är lugnt ett tag nu. Ring och betäll tid på hab, det kan ju bara hjälpa er... Sköt om så länge!

2009-03-08 @ 20:23:39
URL: http://www.faxbrink.blogspot.com
Postat av: Sara

Gud så svårt.. har han fått en diagnos av HABteamet? Gjorde ni en utredning förut? Skickar en styrkekram!

2009-03-08 @ 21:45:39
URL: http://mammasara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0