Våran autistiska son.

Idag har vi vart på Hab. och fått konstaterat att Alfons har autism och det känns...Hmmm jag vet inte?! Blandade känslor av lättnad, rädsla och alla andra känslor på en och samma gång.

Det kom ju inte direkt som en chock för oss, men ändå känns det konstigt att Alfons fått en diagnos, att man kan förstå hans beteende bättre hädanefter känns underbart.
Visst kommer jag tappa tålamodet lika ofta som nu, men jag kan inte kräva samma saker av han som av andra barn. Han förstår ju inte lika mycket, så att kräva att han ska förstå att han inte få slåss eller andra saker går inte just nu.. Men hur vi ska "hantera" honom får vi reda på när barn psykologen kommer tillbaka, tillsvidare ska vi göra precis som vi gjort hitintills.

Han har något som kallas A typ autism och vad det innebär vet jag egentligen inte, jag vet bara att det inte är den klassiska  autismen, men det är heller inte bara drag av autism. Han är autistisk.

Dom på hab skulle prata med dom på barnens dagis för att tala om hur dom kan underlätta för honom, vi kommer att få gå kurser om autism i höst, vi har rätt till en massa andra grejer genom LSS lagen, så livet kommer nog att bli lättare för oss alla här hemma framöver=)
Dessvärre berättade en av Alfons "fröknar" att special pedagogen(som träffar Alfons ibland) tycker att det finns andra barn i bergs kommun som behöver henne bättre än vad Alfons gör, och då börjar man ju undra... Ska vi behöva flytta till en annan komun bara för att Alfons ska få rätt hjälp eller vad ?!

Nu sk ajag avrunda för jag är så trött i huvudet just nu.. Återkommer kankse senare.

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Jag förstår att det är lite blandade känslor just nu, men vad skönt ändå att få det "svart på vitt". Som du skriver så blir det ju lättare att hantera allt när man vet vad det beror på. Och jäklar va bra att ni får massa rättigheter genom LSS!



Från det ena till det andra... jag har ju dina ljus här hemma fortfarande. Tänkte att du kunde få dom i bröllopspresent ;P

2009-04-07 @ 19:39:58
URL: http://ninneasblogg.blogspot.com
Postat av: Mimi

Men oj vilka känslor och tankar som ska passera er nu! Ändå är det ju samma kille som imorse, men säkert blir det en lättare framtid för er. När ni smält själva beskedet så har ni en hel del hjälp att vänta er.



Vad skönt att äntligen få svart på vitt vad det handlar om och att du får lite credit för att du/ni verkligen slitit som du gjort :)



2009-04-07 @ 20:04:44
URL: http://faxbrink.blogspot.com
Postat av: Ullis

Vad skönt att ni nu fått veta att ni hade rätt hela tiden... Vet att ni kommer fixa de galant..

2009-04-07 @ 20:43:43
Postat av: Sandra

Men gud vad skönt att ni äntligen har fått ett svar, det är mycket runt omkring just nu men ni kommer att fixa detta och Alfons med =) Ni är en super familj som har kämpat hårt och nu fått reda på vad det handlar om. Nu kan ni äntligen börja fokusera på vad ni skall göra! Annars kan det bli rätt svårt när man inte vet. Kram kram

2009-04-07 @ 20:56:09
URL: http://lillis85.blogg.se/
Postat av: Mona

Vad skönt att för er att veta precis hur det ligger till, och nu kommer ni få hjälp att hantera allt :-)

Atypisk autism betyder att han inte har alla "symptom" som krävs för att klassas som autistisk men att han har en autistisk störning....typ.



1 1/2 vecka kvar :-D

2009-04-08 @ 08:55:30
Postat av: Kicki eller Pether

Kramar till er. Så jäkla tråkigt när dom gör sådär (andra barn behöver det bättre) Jag tycker att det är som att stjäla något från någon, det är inte alls rätt.

2009-04-08 @ 22:14:29
URL: http://allahososs.blogg.se/
Postat av: Syster.

jag antar att det måste kännas som en riktig lättnad nu när alfons har fått sin diagnos. att han har autism ändrar inte det faktum att alla i familjen/släkten älskar honom. :)

2009-04-10 @ 19:25:13
URL: http://lizamacknow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0