Stavfel.

Genom att skriva det här inlägget anntar jag att jag bara uppmärksammar folk på alla mina stavfel. Men jag gör det för att förklara mej..

Jag är fullt medveten om att jag stavar mycket fel (inte för att någon har påpekat men..) men jag vet inte själv när jag gör det. Jag ser liksom inte när det ser fel ut..

Jag har jätte svårt att veta om det ska vara 2 m i vissa ord tillexempel. Har även jätte svårt för "sch"-ord, alltså sked, duscha, stjärna osv. (Nu tog jag orden jag är säker på)

Ord som jag är osäker på om det ska stavas med 1 eller 2 utav någon bokstav brukar jag oftast försöka "dölja" genom att skriva det en gång med 1 m(tex) och nästa gång med 2 m i samma inägg, så att folk ska tro att det är ett "slarv fel"..Ganska smart va??
Fast folk kanske har genomskådat det, medtanke på alla andra stavfel..

Helt ärligt så vet jag inte om det faktiskt är dyslexi, en väldigt låg grad, eller nåt. Det är många i min släkt på pappas sida som har det, så vad vet man..?
Jag har även svårt att läsa, det går långsamt och jag läser samma mening flera gånger om. Jag måste oftast läsa igenom mina egna inlägg innan jag publicerar dom, bara för att se vad jag igentligen skrev..

Sen vet jag inte om det ska vara mellanrum eller inte mellan vissa ord, jag vet inte om det är ett "dubbelord" eller om jag helt enkelt skulle ha gjort ett mellanslag.

Ja, ville bara tala om det.. Eftersom jag känner mej nästan illa till mods ibland när jag ska publicera ett inlägg för jag är rädd vad folk ska tro om mej..Att jag är helt obildad eller något, eftersom det säkert är jätte mycket stavfel..

Så nu vet ni det och jag hoppas ni ursäktar ;)

Kommentarer
Postat av: Sandra J

Igentligen = Egentligen ;-)

Men du är ursäktad =)

2008-09-14 @ 20:33:27
URL: http://nogg.se/sajo
Postat av: svärmor

hej lille vän !

strunta i stavningen du man fattar ju ändå vad du sktiver jag är inte heller duktig på att stava men ett tips jag fick när jag gick komvux ,när det gäller om det ska vara en eller två lika bokstäver efter varann är om du har en vokal före och efter konsonanterna i ordet, ett ex. mamma eller kullerbytta ,(i mamma, då har du vokalen a både före och efter konsonanten å i (kullerbytta har du vokalerna u oche e å sedan y å a på var sida om konsonanterna) blev det tjorvigt nu? det var det för mej åxå från början men nu har jag lärt mej i allafall.Har lite svårt att veta när det ska vara komma i en mening men jag får väl lära mej det åxå då.

Nu är det ju inte så viktigt när man skriver vi använder ju små bokstäver i namn å efter punkt åxå så det är bara att skriva på, fast det hade ju varit enklare som det var förr när man skickade röksignaler.

kramizz från mej å hälsa gubben å barnen.

2008-09-14 @ 20:39:56
Postat av: Kicki eller Pether

Har inte tänkt på att du stavar mycket fel, men har tänkt på att du delar ord. Det KAN bli lite lättare om du läser upp hur det låter delat och hur det låter ihop. Ett exempel jag såg på en blogg för ett tag sen. Sex leksaker. Skulle stå sexleksaker. Två helt skilda saker. :P Jag däremot skriver ihop allt och är inte heller så jätte bra på att stava. =)

2008-09-14 @ 21:46:32
URL: http://allahososs.blogg.se/
Postat av: Emilia

Jag kan inte heller stava så bra och brukar få det komenterat av en vän ibland...inte så att hon e taskig..men på min blogg finns det en knapp med rättstavning...den kan ju inte fixa allt men endel..och det e väl det som e skönt med att vara människa..att alla e olika och har olika små svårigheter..men e ju lika bra människor i alla fall. Mia ..nu blir jag säkert tjatig om mia..men skit samma..hon har skrivit flera böcker och vet inte när det ska va punkt och komma, finns ju andra som kan sånt och rättar...Kram

2008-09-14 @ 22:30:26
Postat av: Ullis

2008-09-15 @ 09:57:10
Postat av: Ullis

Tänker inte på att du stavar fel men de är nog för att jag inte heller är så duktig på de=)) oså är jag ordblind så ibland blir de helt fel kan typ skriv hampus glad istället för hampus är glad=)!! så skriv på du jag har inga problem med att se va du skriver=))!!

2008-09-15 @ 09:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0