Mer beröm..

Här hemma är det lite bakvänt..Iallafall vad det gäller Alfons.
Han pratar ju inte specielt mycket, även om det tar sej och det blir mer och mer hela tiden, så är det ändå inte mycket för kille som är 2 är och 3 månader.
MEN han kan heeela alfabetet, alltså inte i ordning, men han kan namnge alla bokstäver från A-Ö, han kan räkna till 20, han kan namnge alla siffror från 0-12, han kan ganska många färger och han är jätte duktig på namn-han vet vad alla i vår vänskap krets heter.
Det här här så vanligt för oss att han kan allt det här, så vi glömmer bort att berömma han. Han är ju jätte duktig och det vet vi, men vi glömmer helt enkelt. "Vardagsmat" är vad det är för oss. Alfabetet har han ju kunnat sen han var 1 år och 9 månader, färger har han just läret sej och räknat till 10 har han kunnat nån månad men har just lärt sej räkna till 20. Och allt har han lärt sej själv, på sitt egna sett..Konstig kille ;)

Så nu måste vi börja berömma han mer, jag ska även prata med dagis så att dom fortsätter träna sånt här med han, för det vore ju kanon om han fortsatte tycka det är så kul som det är. Jag skulle nästan kalla han besatt av bokstäver och siffror, det är det bästa han vet:) Man kan "muta" han med bokstäver och siffror typ "kom ska vi kolla om vi ser några bokstäver" eller "om du är snäll får du leka med siffrorna" eller "tror du det finns bokstäver här inne då?"

Så de så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0