Rutiner-på gott och ont.

rutiner i all ära! Smidigt, lättsamt, bra och allt det där, men även: Bindande, krävande, jobbigt osv..

Vi har (så gott som) alltid haft samma kvälls rutiner för barnen, vilket innebär att dom äter välling runt kl 18, myser i soffan en stund, sen pyamas, AD-droppar, tandborstning och sisst men inte minst sängen. Det fungerar oftast kanon bra om man bort ser från Kellys skrik kvällar.
MEN så har vi det här kvällarna, som är ganska så lätt räknad, då man är borta på kvällstid. För oss är det kväll från ca 17.30. Då är det inte lika lätt, först ska man ta sej hem utan att barnen somnar i bilen på väg hem, sen ska man hinna med allt det där innan sängen, det kan bli knivigt när man kommer hem samma tid som Kellan oftast annars ligger i sängen (ca18.30). Det är då ibland, jag saknar "bäbis tiden" då man inte hade så mycket rutiner och man kunde vara borta tills man själv ville hem, inte när barnen är trötta. När dom var pytte små gick det oftast att lägga dom någonstanns för att sova en stund, men tro mej, för oss går inte det! Vi får vacker pallra oss hem när det börjar bli kväll (eller eftermiddag för vissa).
Jaja, den här gången tog vi oss hem utan att något av barnen somnade i bilen, det enbart för att barnen önskade låtar som skulle framföras av mej. Alfons önskade b l a  "kid Rock", "jason Mraz", "Ela ela", "Pink" och "bi bop e lola"
KEllan önskade: "Klappa händerna", "i ett hus", "hjulen på bussen" och "huvud, axlar, knän och tår"  en salog blandning med andra ord och inte kan jag texten på alla heller, och så är det bara att improvisera :D

Nu sover iallafall KEllan och Alfons äter sin 3:dje flaska med den nya vällingen vi köpt-banan och plommon smak, den gick visst hem :)

Ska mysa nu lite med Affe inna nhan ska krypa till kojs om ca 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: Mimi

2008-10-20 @ 19:21:06
Postat av: Mimi

Det är exakt samma sak hos oss och det är riktigt trist! Även fast man föredrar att ha tidiga och lugna kvällar med sovande barn så är det ett aber när man vill göra nåt annat. Vi måste också vara hemma typ 18 om det ska funka, och vi kan inte låta barnen somna borta eller i bilen och sen flytta dom... Det är nog bara att ha det så här i en massa år till, men hellre det än ungar som är uppe till 22 =)

2008-10-20 @ 19:23:56
URL: http://faxbrink.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0