Klippa sonens hår

skullw kunna jämföras med barnplågeri (om det finns något som heter så...)

Ush, han hatar det verkligen och tycker det är jätte jobbigt! Hans känsligaste punkt är ju just håret och hårbotten så... bara att duscha honom är en pers!

Men tillslut gick det bra och han vart sååå snygg så!

dock var lill killen alldeles kallsvettig innan vi var färdiga, då har vi ändå köpt en ny hårtrimmer som knapt låter alls för barn.



Kelly hjälper snällt till innan Alfons går med på att dra klipparen genom håret
Pedagogiska lilla gumman!!




veckorna rullar på..

Ja jäklar vad veckorna rusar på i en overklig fart! Snart är denna vecka slut med..?!

Har vart sanslöst trött de senaste dagarna, så trött att jag knappt orkar sitta. Har dock hunnit med det som skulle hinnas.. Alla samtal ringdes igår  och papper samlas in samt besök på arbetsförmedlingen. Tydligen måste jag dit igen nästa vecka.. och fylla i ännu fler papper. Giv mej styrka! Jag hatar verkligen allt som har med papper att göra och framför allt att fyll ai skiten!





Barnen är som vanligt som katt å råtta meeen det går åt rätt håll. Vissa dagar leker dom som de allra bästa vänner medans andra slåss och retas som aldrig förr...


Mogge bygger vägg i vardagsrummet och det ser ut att bli toppen bra :)

Jag däremot gör inte mer än nödvändigt och börjar se ut som en flodhäst.. inte så kul, men vartenda gram skall bort, puts väck till sommaren/hösten!! Så det så...



Jaja.... nu ska jag suga i mej en passionsfrukt och slå ner röven i soffan..

OMG!!

Så här såg det ut såhär efter att Kelly haft 3 killar på sitt rum idag   :)


jag skulle ju berätta om allt roligt vi gjort...

... men så hände det här!!


Jag har precis slutat att gråta och förmodligen Kelly med :,(

JAg skulle borsta Kellys hår efter duschen, hon satt på en stol (naken) och höll på att tjorva med fötterna på en stol bredvid.. jag tar bort den stolen som hon hade fötterna på.. och vad händer?!

Jo, Kelly ramlar av stolen som hon satt på, och på något vis lyckas hon falla så hon gör illa puppan på kanten på stolen.. Aj aj aj vad hon får ont!!

Vi kramas och jag ber om förlåteelse, men hon har fortfarande jätte ont. När vi kommer upp på toaletten får jag titta, och då visar det sej att hon blöder mellan benen.. Då bryter jag ihop, totalt!! Mogge kommer och hjälper till och jag mår skit dåligt.
Känner mej värdelös som mamma och samvetet håller påatt äta upp mej!
Kelly talar om för mej att: "det är ingen fara mamma, det kommer nog bara att bli ett blåmärke" mellan hennes snyftningar.. Go tjejen!!

Jaja, när hon väl kom i sängs så verkar hon inte ha så ont längre, men det kändes verkligen skit hemskt att ha råkat gjort illa lillan.. där av alla ställen!!

Men förstå vad hemskt det känns.. fortfarande fast det var ett tag sedan har jag ont i magen och det svider i mina ögon.. Och då är det ändå Kelly det är synd om!! HUVVA!!


Busladan på Söndag!

På söndag är busladan bokad och alla som vill komma är välkomna så delar vi på kostnaden!!


Nu är det Fredagsmys här hemma! Barnen (som har lekt FANTASTISKT bra tillsammans ett par dagar) sitter i samma fåtölj och käkar vindruvor och saltapinnar :) Undertbart!


Göra om eller ej?

Ja, det är den stora frågan just nu!!

Förmodligen blir vi kvar här i Kövra ett tag, känns som att det är himla perfekt att bo så här för barnens skull medans dom är små.. Här kan man ju släppa ut dom ett tag och bara ha koll genom fönstret :)

Jaja, men nu är vi (åtmistonne jag som mest bara bhöver komma med idérna) sugen på att göra om lite här hemma!!

Först av allt vill jag bygga en vägg till vardagsrummet och där inne ska det vara lekrum för alla barn.
Då innebär det att vi måste flytta vardagsrummet och det blir till rummet intill.
Alfons och Kelly ska få ha ETT sovrum att dela på uppe, bara ett sovrum alla leksaker ska var i lekrummet.
Så vipps så har vi ett gästrum ledigt uppe =)

Meeen som vanligt när man ska göra något är det alldrig bara "bara"... så vi får se, men visst vore det underbart att strukturera om lite här hemma.. coh med det tillkommer så klart både tapetsering och målning... så jag vi får se.. en sak i taget!



LYX NUDLAR

Japp, efter mycket lugn förmiddag med diverse telefonsamtal, tvätt fix, pyssel, spel, lek och mys.. så gjorde vi oss tillslut klar och åkte mot stan..
Jag och barnen började med en veckohandling på Willys och sedan mötte vi upp maken hos gammelmomman. Kaffe och kaka där och sen vidare till Eastern palace!

Buffé för hela familjen!
Kelly 3 år: 69 kr
Alfons 4 år: 89kr
Carro och Mogge 139kronor var..

priserna i sej är väl heeelt ok, men inte när barnen väljer att bara äta nudlar, då känns det liite lyxigt måste jag säga :) Ok någon broccoli, tomat och gurka men annars - bara nudlar!!









vackraste någonsin!!

Barnen hade somvanligt lite myror i brallan och mamma och pappa lite kort om tålamod, men det gick bra. Och vill man ha barn som sitter helt stilla och tysta?? Visst ett mellanting vore fint :)

Dessutom är inte våra barn särskillt rutinerad vad det gäller "finare" resturanger - övning ger färdighet !


Dilemma (a´la i-lands problem)

Sedan jag vart gravid har jag börjar ät saker som jag vanligtvis avskyr tex: gravad lax och blodpudding..?

Igår sa jag till barnen att vi skulle äta blodpudding, bacon, lingon, keso och vitkål till middag (mums!!) för ett tag sedan ångrade jag mej och ville ha kina mat, dum idé att säga det till barnen!!
Barnen som älskar blodpudding vanligtvis var inte sena på att haka på idén och kina mat..

Nu vill nämligen dom att vi ska åka på kinaresturang när pappa slutar jobbet medans jag har ångrat mej igen och vill ha blodpudding.. suck..

Vilka problem va? ;)


Annars så har jag dille påpassionsfrukt och majskolvar.. Det måste finns passionsfrukt i fruktskålen och majskolvar i frysen.


     MUMMA!!!



ja jäklar vilken känsla!!

 

Helt fantastiskt vilken känsla det är att ligga där och se hur något litet sprattlar och härjar på i ens mage!!


Jag var iprincip helt säker på att det var en liten pojke, Mogge var säker på att det var en tjej.. Gissa vem som gjorde "en manna vågen" inne i rummet vi gjorde UL i?..Mogge.. det var alltså han som, fick rätt:)


Jag gråter i vanlig ordning när jag ser att det verkligen är ett barn där inne och ännu mer när man får reda på om det blir en pojke eller flicka.. det blir liksom mer verkligt då på något vis.. Vi väntar en flicka!!



Här ovan har vi alltså.. namnlös... jag hade ett namn som jag är tok förälskad i, men det vart totalt utbuat hemma hos min farfar i Söndags.. ;) Så bara att spåna vidare!


Nu ska jag ta mej en apelsin, få halsbränna, våndas över vikten, smälta dagens intrycka och sen lägga mej bredvid maken i sängen!

Natti natti!

¨~~~NICE~~~¨

den här helgen avlutades perfekt!!
En ute dag tillsammasn med Emilia, Erik och Isabelle här hemma på gården!








Nästa Gunde!!






Isabelle gillar korv!!



Gänget grillar korv

Erik och Kelly mumsar


Far och son!

Då var vi bara 4 i hemmet igen..

Syrran är hemmskickad till barnens stora förtret! "När kommer Amanda tillbaka?"  "Får jag sova hos Amanda en annan dag"  "meeen jag saknar ju Amanda ju, hon är min moster och min kompis"   osv osv... :)







Amanda och Kelly har pussats och kramats mest hela tiden.. inte konstigt att det inte vart några pussar kvar till oss föräldrar!!


Barnen osver iallafall och jag har just vaknat till liv efter en huvudvärks attack..

Underbart!

Lilla syrran är här - Amanda. Hon ska sova här hos oss i natt för första gången. Mogge jobbar och jag är såååå glad att Amanda är här.. Hon har vart ute med barnen, lekt med dom på deras rum och nusat hej vilt medans jag plockat bort efter middagen osv :)

N I C E!!


Imorgon ska vi skjutsa hem henne och då antar jag att vi passar påatt hitta på något.. men vad?





mamma <3 :,(

Ush vad jobbigt det var att lämna mina små älsklinga på förskolan imorse... anledning? Jo, det vara bara dom 2 som skulle vara där på hela dagen..

Jobbigt jobbigt!

JAg har haft ledigt i 2 veckor (obetald ledighet såklart, då jag bara är timanställd) och innan dess har jag vart hemma med en sjuk Kelly i 2 veckor.. så, ja jag behövde verkligen jobba idag!

Dock hade jag önskat att vi hade haft någon att lämna barnen till över dagen... men nä... inte det :(


Okej, jag vet att barnen har det toppen bra på deras förskola, de kunde knappt ha haft det bättre! och ja, dom får all uppmärksamhet osv... Meeen ändå... hur mamma hjärtat mår kan man inte rå över.
Jag önskar jag kunde plocka ur det sånna här dagar, men det är ju inte möjligt..

jaja, stackars stackars Carro ;)


jag har ju en fantastiskt vacker son med!!

Bild bevis på detta får ni här:






Känns ju som att jag kan vara rätt säker på att alfons och Kelly får ett vackert syskon iallafall... sen att det kan bli en pojke eller flicka, ljus hårig eller mörk hårig, brunögd eller blå ögd... det gör det lite mer spännande!
Jag och Mogge har det vinnande receptet! hemligt dock ;)

min Kelly är tillbaka!

Åhh äntligen gick Kelly med på att klippa håret!! Så här om dagen rök drygt 5 cm på längden och luggen kom tillbaka :)
Vad pappan tyckte om saken hör inte hit ;)
Hon har ju så tunt hår, så att spara det låååångt som Mogge vill fungerar liksom inte.

FÖRE:



EFTER:


Vacker som dröm, men humör som en mardröm ;)

den här satans, jävla, skit....

...VIKTEN!!

JAg blir tokig!

Jag vill verkligen inte bli en "barba-mamma" när jag är gravid, men uppenbarligen kan jag inte låta bli!

JAg vet ju visserligen att bara jag ger mej fan på det, så blir jag av med vikten sen igen. Och tro mej, jag är laddad för att gå ner sen.. i sommar kommer jag springa runt med vagnen så ni kan aldrig ana!

Men trots det, att jag kan gå ner sen, så är det jobbigt just nu..
Jag har alltså gått upp drygt 10 kilo och har bara kommit nästan halvvägs...inte okej!!

Med Alfons gick jag upp 25 kilo med Kelle 16... vart skall detta sluta?! 45 kilo... :(


FAN!!

Jaja, tur att detta är absolut sista gången.. jag orkar inte vara så stor en gång till!


JAMTLI

idag har jag och barnen tillbringat ett par timmar på Jamtli, på innomhus museumet (eftersom Kelly frös trots 3 lager varma kläder) själv hade jag aldrig vart på museumet förrut och jag kan egentligen inte påstå att jag vart jätte imponerad heller. Barnen tyckte det var spännande med alla uppstoppade djur, mörka lokaler och olika gångar, och det var väl huvudsaken :)


kollar på en stackars fisk som simmade runt i någon slags damm


liite nervös att ställa sej framför en uppstoppad björn =)




Ett "disco rum" lyckades dom hitta också =)


vikinga båt


Skattkista





Efter mysiga timmar var vi hungriga och MAX fick sej ett besök av 3/4 av familjen Macknow.. Alfons åt som en häst och bad om mer mat efter han ätit upp, dock fick han nöja sej med en glass istället (mycket bättre va??;))

Nu har vi nästan nyss kommit hem och jag hör hur maken svänger in i carporten just nu.. nice!!

Isprinsessan

Igår invigde Kelly sina skridskor som hon fick i julklapp av moffa med familj (Alfons fick också et par, men de var för småa)
Efter lite trilskande så hittade hon balansen och klarade av att stå stilla på dom.
Fortsättning på den träningen får ev bli sen idag =)

Efter skridkso och skoter åkning for vi vidare till gammelfarfar och gammelgörel där vi vart bjudna på middag och barnen fick fina kläder i julklapp!

Idag jobbar Mogge men jag har inget jobb idag, så det blir nog en hemma dag idag.. bara hålla sej på byn.

Så nu mer är jag springvikarie på halvtid igen...


nyårs festen!

Igår nalkades det fest!! Iallafall i våra barns ögon, för oss vuxna var det väl egentligen middag, på nyårsaftonen med goda vänner.. men barnen villa ha fest, så så vart det =)

Hemma hos familjen Jensen var det myspys varvat med galna, festligs, busiga, söta, stojjiga barn. 5 barn, 2 gravida och två utarbetade makar - ni kan ju föreställa er hur livat det var inget: "tjo och tjim så klackarna i taket" där inte < ;)

Vi åt grillspett, pärgratäng och till efterrätt serverades glass buffé med diverse tillbehör.. barnen åt godis (kanske att någon bit slank ner i oss vuxna med)

Klockan (låtsas)00 ca (20.30) skålade vi i alkoholfritt mouserande..
Sedan åkte vi hem.. lade barnen och kollade sedan på film.. Somnade strax före 00 men vaknade av fyrverkerier..

Låter säkert jätte knasigt, men jag är super nöjd med vårat nyårs firande.. Hade dock inte haft något emot att våra barn var liiiiite mindre glad i hågen (läs: sjövild och socker stinn), men det är klart, är det fest så är det!!

Att det var så här jag skulle fira in 2011 och vara sååå glad över det, trodde jag nog inte när j ag var 18 :)

Tack älskade familj och vänner för ett fint firande i lagoma mått mätta!


RSS 2.0