Så uppladdad!!!

...Eller så var det precis det jag inte var!

Ska iväg på handikaps gala med Emma snart. Önskar verkligen att jag kände mej piggare, för jag tror att det kommer att  vara riktigt kul där. Men nu är jag tyvärr hur trött som helst och önskar att jag kunde ligga på soffan och titta på sommar krysset ikväll i stället :/
MEn men, bara att ta tjuren vid hornen och åka!
JAg och Emma ska ut och äta någonstanns innan det börjar (det börjar 19 och slutar 00)
Hugaligen..


Ska prova at vara ett roligt sällskap!

"fyra bugg och en coca cola".....Tralla la la la, tjo faderittan hej!

Jag borde vila!

MEn ändå sitter jag här vid datorn..
Jag har gått och blivit förkyld och fått världens hosta :( Hostar så jag så klart vaknar flera gånger per natt. SÅ idag är jag super trött! Mogge tycker att jag ska gå och lägga mej en stund nu när barnen sover, men jag har INTE ro i kroppen! Även fast jag bara sitter och gäspar, så går det inte!
JAg ska dessutom iväg med Emma ikväll på folketshus, någonslags handikapps gala. Det ska bli jätte kul, men jag lär väl förmodligen vara hur trött som helst innan kvällen är över (slutar inte först 00.00)

Idag har vi vart ute en stund innan lunch, men jag hade så tråkigt så jag mutade Alfons med lite saft så att vi gick in. Vilken super mamma man är va?! ;)

image370
KElly i nyskorna och mössan "tjeckt på svaj"

image371
Alfons i full fart.



Nu hör jag röster och en massa surrande ute på gården...Hmmm...Måste nog kolla vem och vad det är...?

Skor!

Innan jag visst när skopunkten skulle öppna här i stan, så gjorde jag en beställning på internet. Ett par till mej, ett par till Affe och ett par till Kellan. Ett par dagar senare fick jag ett mail om att Alfons skor inte fanns hemma och att beställningen skulle makuleras om jag inte hörde av mej. Jag sket i att höra av mej eftersom att affären öppnade i stan samma dag. Så jag var in på skopunkten för att köpa de skor jag hade bestält, men då visar det sej att dom inte har skor i Kellys storlek där *Morr* bara från storlek 24 och uppåt..MEn på internet hade dom ju..
Så jag gjorde en ny beställning och i går hämtade jag ut dom, äntligen! Det var dessutom fraktfritt fram till 1/6 så att för de här 3 par skorna vart det 298:- Hur billigt som helst!

image369
Kellans, Affes och mina.

från morgon till kväll..

...Har vi vart ute idag, precis som jag sa igår.

Dagen började med frukost och påklädning av barnen, efter det började Alfons välja vilka skor han skulle ha på sej, vilket innebär att han vill gå ut. Så jag och Alfons tog hans lilla el moppe och åkte en bra bit på den här i byn (Alfons åkte, jag gick)
Vart bjuden på kaffe av grann tanten. Sedan gick vi hem för att ta bilen och åka på apoteket och köpa solkräm till barnen, hem igen, smorde barn och var ute på gården och lekte. Efter att tag kom Carro och Oliver hit med Alfons present (en Spiderman klocka, perfekt!!) dom vart här en bra stund och umgicks med oss.

Sen grillade vi en flinta stek som vi skar upp och blandade i salladen som svärmor kom hit och bjöd på nu ikväll, det vart så himla gott!! Så nu är Mogge och svärmor ute i carporten och fixar med hennes bil, barnen sover och jag ska väl titta på "talang" anntar jag.

Lite bilder från eftermiddagen:

image362
KElly blir sååå ren och fin när hon är ute på våran "vackra" gård..Och mössan gör henne sååå mycket finare...NOT!!

image363
Alfons sparkade boll med pappa.

image364
Kelly (ren och fin) åkte minsann last bil hon :)

image365
Alfons gillar att åka rutchkanan.

image366
KElly gillar att stå ivägen när Alfons ska åka..MEn inte när hon blir på körd.

image367
Barnen och rutchkanan är det som pryder våran gård just nu.

image368
Lite solbränd..

Övningskör.

Det där gick ju fint Sandra!....

image361
...För kan man göra sej till på bild och köra sammtidigt, så är det banne mej inte allt kvar ;)

Jag tyckte iallafall att du gjorde det jätte bra!!

Lycka till nu och kör hårt!

Utmanad.

Utmanad
Fick en utmaning av Ullis (www.gulliiis.blogspot.com)

För Fem år sedan: Bodde jag och Mogge i Brunflo i lägenheten vi ägde, och vi hade vart förlovad i ett år ungefär.

För Tre år sedan: funderade vi på att köpa hus och några månader senare hittade vi huset vi bor i nu.

För Ett år sedan: Fyllde Alfons 1 år och vi gick i väntans tider igen.

För Tre månader sedan: Fyllde Mogge år och vi hade kalas för  han. Vi sov även utan barn för första gången efter vi hade vart på 50 års kalas´.

Igår: Var jag till läkaren på förmiddagen, sen efter dagis var MAria och hennes pojkar här med oss, och på kvällen var jag på världens finsate Emmas studentbal!

Idag: Har jag och barnen vart på mammafika (lunch) hos Anna och även fått våran gård planerad!!

Imorgon: Ska jag och barnen vara ute i solen heeeela dagen och bara mysa och må gott!

nu utmanar jag: Gärdvall, Mimi, Linnea, Sandra och Anna (mogges kusin)

Vilken värme!!

Gud vilken härlig dag det vart! Sol från det att man klev upp och än är det fortfarande varmt ute (önskar att jag hade en bärbar dator så jag kunde sitt aute och läsa bloggar ikväll)

Dagen började iallafall med ett besök på Willys för att fylla upp våran kyl och frys. Efter vi vart där burnade vi till Borgen (här i Oviken) för att vad jag trodde fika. MEn så vart det inte (inte bara iallafall) Vi vart nämligen bjudna på grillspett och hemma gjord pärsallad, hur gott som helst. TACK!
Vi var en hel drös med mammor och barn där som mös i solen. Alfons var nöjd att det fanns både sandlåda och gunga (gunga har han vart livrädd för, men i Måndags på dagis kom han tydligen över sin rädsla)
Så förmiddagen var kanon!

På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle bli bjudna på middag hemma hos svärmor, men grävaren som skulle planera våran gård ringde och sa att han var på väg..Så istället var vi hemma och tittade på när han gjorde fint på våran gård. Vilken skillnad det vart :)
Dessutom så fick vi besök av Petra och Ellen (Ellen är en tjej på Alfons dagis, Petra är hennes mamma) Så vi fikade, åt glass, drack kaffe och surrade en massa medans vi tittade på Mogge och grävaren medans dom jobbade. Vipps så var klockan halv fem och det var dags att laga mat och äta. Petra och Ellen for hem, vi åt och efter maten fick barnen sej ett välbehövligt bad efter dagens bravader i sandlådan.

Nu sover båda och Mogge är nere och skruvar med bilen...Och jag, jag sitter här alldeles ensammen ;)

image359
Hann ta två kort innan bateriet i kameran dog imorse. Här är ena...

image360
...Och här är andra! Alfons på den lilla elmoppen han fick av oss när han fyllde år.

Emmas studentbal!!

Igår eftermiddag åkte jag och Evy in till PC för att itta på alla fina studenter, men framför allt för att titta på Emma.

Så här snygg var Emma i går:

image354
Ur tjusig!!

image355
mallig över att ha gjort sej fin :)

image356
Emma och hennes kavaljer Johan.

image357
Snyggaste paret på hela bygget!

image358
Emma och två av hennes klass kompisar.


Efter vi vart på balen åkte vi till grillen i Brunflo och käkade med Maritha (Emmas mamma) Satt och surrade allt för länge så klockan vart närmare 23 innan jag var hemma.

Hemma..

Jag och Kelly har vart hos Evy hela förmiddagen medans Mogge var/är och hämtade två alltan dörrar med min farfar. Han har fortfarande inte kommit hem, så Evy var snäll och skjutsade hem oss så att Kelly fick sova. Vi har ju bara en bil för tillfället eftersom Golfen håller på att lagas av Mogge och alla delar som behövs finns ju inte när man behöver dom så....

Jag var även på hälsocentralen idag medans Kelly fick vara kvar hos Evy. Även han j ag träffade där trodde att det var gallan som spökade :/ Jag skulle återkomma på Fredag morgon och se om dom hade någon riktig läkartid till mej då, hoppas!
Fick med mej två tabletter som jag skulle ta när jag får nästa annfall och om inte dom hjälpte så skulle jag komma till hälsocentralen och få hjälp. Hur dom menar att jag ska ta mej dit har jag ingen aning om..? JAg kan ju inte ta mej dit själv och innan barnen är på klädd och sitter i bilen så har ju säkert redan annfallet gett med sej.

Kellan sover iallafall nu och jag skulle väl ha passat på att duscha, men det kändes så tråkigt så det gör jag när Mogge kommer hem istället, så då har jag en liten stund för mej själv iallafall eftersom att Affe är på dagis :)

Nu ska vi se om nån har uppdaterat bloggen sen igår..


Den 9/6...

...Då ska jag tillbaka till Umeå på efterkontroll av operationen, men den här gången tar jag med mej Mogge så att vi kan ta en dag i Umeå....Liten, liten semester över dagen. Barnen får vara någon annanstans. Alfons ska vara hos min momma, men jag vet inte vart Kellan ska vara än..Nån frivillig? ;)

Imorgon kväll ska jag och Evy in och titta på Emmas student bal, gud vad fin hon kommer att vara! En uppsydd klänning och hår uppsättning, här snackar vi pang brud så det kommer skrika om det!!

Snart börjar det nån dokumentär om han som höll dottern inlåst i källaren, det måste jag se..Hur sjuk kan man bli?! Tänk om Mogge skulle låsa in Kelly i källaren, göra henne med barn och låta henne och barnen leva i källaren i flera, flera år..USCH, hemska tanke!!
Tur att man hittade en fullt normal karl, eller så gott som iallafall ;) HAHA!

Go natt!

Idag blir Alfons 2 stora år!!

Idag har vi firat Alfons sedan i morse. Då fick han paketen från oss, vissa var väligt uppskattade medans andra var mindre uppskattad :/
Sedan bar det av till dagis, han fick åka på sin nya trehjuling både till och från dagis. Det var uppskattat :)

Medans Alfons var på dagis hade jag tänkt att åka till läkaren, men när jag väl kom dit visade det sej att det var stängt idag..Typiskt!!!
Så då åkte jag till Emilia en sväng istället och drack kaffe och surra.

Hem igen och drog dammsugaren och skurkäppen ett varv innan min momma och min kusin kom för att uppvakta Alfons på hans dag..
Dom kom, Alfons fick presenter, vi fikade, vi var ute, momma åkte, vi åt middag, barnen badade och nu sover båda..

image345
Alfons är en ansvarsfull storebror som ser till att lillasyster äter frukost.

image346
Kelly uppskattade el moppen som Alfons fick mer än vad han gjorde..

image347
Alfons tyckte att branbilen var bästa presenten. Och så klart uppklädd för att gå på dagis och fira sin dag!

image348
På väg hem från dagis.

image349
Kelly med sin leksak som hon fick av Evy och Nini när Alfons hade kalas.

image350
Vad kan det vara i det här stooora paketet från gammalmomma??

image351
En rutchkana!!

image352
Såg även till att Kellan åt middag...Spaghetti, båda barnens favvo mat.

image353
Glass till efterrätt..Bara Kelly ville ha, Alfons gillar inte glass...?

Eftersom att min mamma är så princip fast så kom inte hon idag :( Hon var tydligen osams med momma och eftersom hon inte har eget körkort så kunde hon inte komma på annat sätt än med henne..Hon skulle komma en annan dag, men det är trisst att barnen ska bli drabbad av det..

Ambulans

Idag fick jag på hälsning av en ambulans när vi var i Turingen hos svärmors vänner för att hämta en åkgräsklippare vi skulle få..

Jag hade vart på stan med Sandra tidigare idag. Var på MAx och åt, handlade lite smått och gott och hämtade ut några bildelar till Mogge. Och på väg hem fick jag ett sånt där annfall i bröstet/magen/ryggen igen..Fick stanna i Brunflo tills det hade lagt sej, tog ca 10 minuter..Åkte vidare och släppte av Sandra i Fåker..

När jag kom hem så bestämde vi oss för att hämta gräsklipparen. När klipparen var inlastat och kaffet uppdrucket kände jag att jag fick ont igen. Den här gången höll det i sej lääänge. Så länge att svärmor och hennes vänner vart oroliga och ringde ambulansen. Vilket jag i den stunden inte hade så mycket emot eftersom att jag hade satans ont och svårt att andas.. MEn eftersom dom hade ca en timmes resväg för att komma dit, så hade annfallet lagt sej starx innan dom kom. Dom misstänkte(precis som svärmor) att det var gallstens annfall jag haft =( Och sa att jag fick göra som jag ville, om jag följde med dom till stan eller inte. Efter mycket om och men så bestämde vi att jag skulle söka läkarhjälp i morgon istället, efetrsom jag mest troligt skulle bli hemskickad med tanke på att annfallet lagt sej... Och det hade jag ingen lust med.. Mådde dåligt hela vägen hem, men nu känner jag ingenting av det, tack o lov!!
Men i morgon MÅSTE jag ta kontakt med läkarna, så att jag kan få någon rätsida på det hela..

JA det var min dag det!! 

TAck för idag Sandra!




image344

Är barn sötaren när dom sover?!

Alfons vaknade igår och kunde inte somna om, så han fick sitta i mitt knä i soffan en stund..Och somnade..

image342
Här var han söt...

image343
...MEn här då?! Ser ut som en död fisk ;) Det värsta är att han ser nästan alltid ut så här när han sover..HAHAHAHA!!

Kalas nr2 avklarat.

Ska börja med att säga att jag fick morsdagspresent =) Blommorna var slut, så jag fick lotter. Sen var jag nöjd

Idag har vi haft släkten här, hela tjocka släkten..
Började med att farfar och Elenor, gammelfaster och Gunnar kom, och sen rullade det bara på, den ena avlöste den andra.. Alfons fick så mycket fina och roliga presenter så han klarar sej nog ett tag framöver.
Ska se om jag kommer i håg vad han fick av alla:
*farfar och Elenor- 500:-, boll, jätte snygga sommar kläder, pussel.
*gammelfaster och Gunnar- 1000:-, mat servis, strumpor.
*gammelfarfar och Görel-  Babybjörn potta.
*Faster Therese och kusin Engla- huvjacka och en dinosariebok.
*gammelfarmor- Traktor bok.
*Farmor- Ute leksaker.
*Evy och Nini- skottkärra, traktor bok (och Kelly fick en leksak hon med)
*Susanne, Joel och Danne- Bilgarage och bil handduk.
*Moffa, Mona, Jesper och Amanda- Stooor lastbil och en "Lala".
*Falken och Rosmarie- Pippi pussel.

Som sagt, det är inge synd om Alfons inte :) Kan hända att jag har glömt någon, men jag hoppas inte det!

Vi har även försökt att vara ute lite i det fina vädret idag. Jag önskar att vi hade haft en gräsmatta så att vi hade kunnat bjuda på fika ute idag.... Nästa sommar så!

image335
Liza busar med Kelly igår kväll:)

image336
Och hon pussas med Alfons :)

image337
KElly och kusin Engla..

image338
Suddig bild på Affe och Engla.

image339
Provar nya skottkärran han fick av Evy..Iklädd kläderna från Farfar.

image340
Öppnar paket från Moffa med familj.

image341
Alfons i tröjan han fick av Engla..

Morsdag...Eller?

Idag är det väl morsdag va? Om det är så, så är det inget jag har märkt av än :( Ingen sov morgon, ingen frukost på sängen och ingen blomma eller teckning...*snyft*

MEN Mogge och Alfons åkte på macken nyss för att tanka reservdunken, förhoppningsvis så kanske han kan köpa en blomkvast till mej då *hoppas, hoppas, hoppas*
För det är inte det att jag måste få smycken eller något märkvärdigt, men jag vill känna att det är morsdag iallafall. Det är ju trotts allt bara tredje gången jag firar det och det är fortfarande lite nytt för mej att få fira det, och dessutom är det Kellans första morsdag ju..

Jaja, den som lever får se..

Idag ska vi allafall ha kalas igen för Alfons, den här gången för släkten. Fullt hus kommer det bli idag. Kul men jobbigt..

Nu ska jag äta frulle med Liza..

Begravning

Nu är vi hemma från begravningen av Mogges farfar, och det gick jätte bra. Det var inte ens någon som sa något om att barnen var med, jag tror dom tyckte det var kul.
Jag var lite orolig att jag skulle sitta och gråta hela tiden i kyrkan, men eftersom jag höll i Kelly så hade jag annat att tänka på..MEN när vi gick fram till kistan och jag sa" Hej då Verner, sov så gott" då kom det några tårar faktiskt..
Sen vart vi bjuden på lunch och fika, så nu är vi mätta och belåtna :)

Liza är här också, hon ska sova här tills i morgon..TJOHOO!!  Hon var så snäll och hade barnen en stund medans jag städade nedervåningen och Mogge var ute och eldade..Världens bästa syster!!

Lite bilder från dagen:
image324
Coolingen!

image325
Söt nosen!

image326
Syskonen Mogge och Nini..

image327
Kistan och alla fina blommor..

image328
Alfons i farfars knä..

image329
far och son.

image330
Bus Kellan :)

image331
Far och dotter.

image332
Hela familjen..

image333
OJ! vad kort jag är :)

image334
Och det bästa till sisst..JAG ;)


Glömde..

..Att Alfons fick två kartonger med glasspinnar också av Hugo och Felix, som tyvärr inte hade möjlughet att komma idag..Tur att det kommer fler dagar:)

Kalas nr 1 avklarat..

Idag hade Alfons lite barnkalas. Många fina och roliga presenter fick han, så han tackar och bockar!
Han fick:
En tavla med massa bokstäver och siffror till, av Alvin och Vilmer.
En spiderman kickbike av Anna och Rebecca+ deras barn.
En skottkärra med ute leksaker av Erik och Hampus.
Två filmer av Erik och Hampus.
..Så han är hel nöjd =)

image314
Pappa och Alfons myser lite innan allt folk kommer.

image315
Alfons öppnar paket

 image316
Fick lite hjälp av Alvin med.

image317
Både Alfons och Kelly provar de nya leksakerna

image318
Alvin provade Alfons nya kick bike

image319
Maria, Vilmer, Emilia, Erik Mogge, Alfons, Anna, Nova, Avla och Rebecca

image320
Hampus och KEllan..

image321
Kelly blir sååå fin när hon fikar.

image322
Alfons och pappa skär första biten i den "fina" tårtan

image323
Och jag fick knäppa kort på mej själv..det är ju sååå kul..NOT!

Alla kort jag knäppt idag vart inte med på kameran eftersom att kortet var fullt :(


Nä, det här har jag inte tid med. Nu måste jag välja kläder inför begravningen imorgon, stryka det, leta fram skor till Kelly, plocka i och ur diskmaskinen mm mm..

Man kan ju inte vara bra på allt ;)

Jag har försökt att göra tårtor till Alfons kalas som börjar snart. Teletubbies tårtor...skulle det bli.
Tyvärr så ser dom mer ut som rymd gubbar som en 5 åring har ritat :(
Mindervärdes komplex är bara förnamnet när jag har sett hur Mimis (www.mammamimi.blogg.se) tårtor som hon gjorde till hennes dotter som fyllde ett här om veckan..

Jag bjussar på bilderna på dom, jag ska ju ändå bjuda på dom så folk lär ju se dom ändån..

      
     Poo                                      Dipsey


Hur kunde det gå så snett?! Jag som hade VG i både hemkunskap och bild när jag gick ut 9:an..Jaja, som sagt: man kan ju inte vara bra på allt..

Hoppas att inte Alfons tycker att jag är en allt för dålig mamma efter det här..

Dessutom har vi helt glömt bort att köpa ballonger och sånt..Vad är man för mamma igentligen?!

Hur är det möjligt??

Ja, är det någon som förstår hur man kan stoppa in handen i  en ugn som är 250 grader varm utan att få bränn skador, men man kan INTE doppa fingret i en kastrull med kokande vatten som trotts allt "bara" är 100 grader utan att få bränn skador?? JAg fattar det då inte!

Bullarna är iallafall klara nu och det luktar mumma i hela huset. Hoppas att dom smakar lika gorr också:)

Nu ska jag säga till Mogge att vi ska titta på "sanningens ögonblick" från kvällen..
Och sen ska jag mentalt förbereda mej inför alla kalas och begravningar (en begravning bara) som vi ska ha/på i helgen..

Go natt!

Varför skulle jag komma på att jag skulle baka...

När det finns så mycket färdig fika att köpa?!

Håller på att baka för fulla muggar nu..Eller fulla muggar var väl att ta i, men jag håller på att göra bullar åtminstonne. Det får räcka för den här gången. Jag har köpt en del färdig kakor också, så dom som kommer i helgen blir ju inte utan iallafall.
En tårta ska jag ghöra i morgon förmiddag också.

Det vart iallafall en pizza till middag :( Gott, men samvetet säger att det var dumt, dumt gjort!! Men även den här gången delade jag och barnen på en, så jag åt ju långt ifrån en hel iallafall;)

degen till bullarna håller på att jäsa och jag har delat upp små godis påsar till dom större barnen som kommer på kalas i helgen, dom mindre hoppas jag nöjer sej med lite fika...  :)

Lägger upp några bilder från dagen, eftersom jag inte har så mycket mer att skriva om.

image306
tommina och Felix som var här och fikade med oss imorse.

image307
Kellan fikade..

image308
Mogge fikade..

image309
Felix somnade i min famn (det var väl mjukt och skönt att ligga på)

image310
Angela och Nova var här en stnd och lekte

image311
Alfons i tröjan som jag inte vågat andvända förrut eftersom den e rosa, men det gick ju rätt bra ;)

Besök för hela slanten =)

ja dagen började med en REJÄL sovmorgon. Alfons sov till 9.15 och Kelly till 9.45!! Kan man be om något bättre?!
Sedan vi klev upp har besöken rullat på, till min glädje, eftersom vädret är så tråkigt idag..
Först kom Petra, strax efter kom Tommina och hennes grabbar, och efter en stund kom Anna och hennes tjejer.

Det är så kul att man äntligen börjat få sej ett umgänge här i Oviks trakten. Förrut  har jag som närmast behövt åka till Fåker för att träffa några..Jag HAR vänner i närheten också, men jag är rädd att dom skulle ledsna på mej om jag kom VARJE dag..Eller hur Maria??

Just nu är det en grävare här som ska kolla på våran gård, och förhoppningsvis vill han ta på sej att fixa våran gård innom det närmsta.
Sen när han och Mogge är klara ska vi åka till Svensta och handla lite. Kaffe tillexempel eftersom vi har tappat bort ett paket. Hur man lyckas med det vet jag inte..?
Och sen åker vi in på Draupners och köper någon mat- bästa förslaget Mogge har kommit med på länge ;)

Barnen river i pappersinsamlinge, men jag tänker låtsas som att jag inte ser det, så att jag har en liten stund här på bloggen:)

dagen D!!

Japp i dag var det dagen D, dagen när vi träffades hemma hos Linnea för att fika, äta, surra och umgås.
Jätte trevligt var det! Hoppas verkligen på fler gånger. Nästa gång ska Alfons få följa med så att Devin har någon att leka med :)
KElly hittade sej en riktig liten go bit som hon genast satte tänderna i. Det var stackars Dennis som fick ta både pussar och lite stryk av henne..

Innan jag och KElly åkte dit så var vi på IXO och handlade den där klänningen som jag så länge velat haft till Kelly, den är sååå fin..Tyvärr (fast inte det minsta ledsen igentligen) så vart det lite mer kläder där med, både till mej och barnen. MEn det var billigt det är väl huvudsaken va ;)

Bjussar på några bilder från dagen innan jag somnar här på datastolen..

image300
Vinga och Mammamimi..

image301
Lunch dags!

image302
Och även för Vinga så klart.

image303
Kelly tyckte att Devin hade en fin fyrhjuling

image304
Kelly och Dennis.

image305
En utslagen Devin :)

Som ett barn på julafton...

....Som väntar på att få öppna julklapparna. Precis så känner jag inför morgon dagen :)
Det ska bli sååå kul att träffa både Linnea och Mimi, och så klart barnen med!
Alfons får dock stanna hemma(eller på dagis) eftersom jag helst inte ska bära han nu när man är ny opererad och allt. Han får följa med nästa gång istället..För det blir väl en nästa gång?!

Efter jag har vart hos Linnea ska jag klippa mej för present kortet jag fick när jag fyllde år *skönt* Måsta få bort massa slitet, stripigt, tunnt hår som bara hänger och inte går att borsta ut..

MEn nu, nu ska jag prova sova..

Mamma fika, nyfriserad och ja, det var nässel utslag.

Imorse var ju Alfons till läkaren med Mogge och där konstaterade dom att det var nässelutslag som han hade och dom smittade INTE, så det var ju skönt att höra. Jag vill ju inte att han ska vara sjuk när han fyller år ju. Han fick någon medicin mot klåda iallafall..

Och jag fick mitt efterlängtade fika med mina vänner och deras barn, det var Emilia och Erik, Ullis och hampus, Rebecca och Wilma, Anna och Nova..Och jag och Kelly så klart (Mogge och Alfons fick sej lite fika när dom kom hem med)

Efter alla mammor och barn åkt hem så bestämde jag att jag skulle följa med Emilia hem för att inte bara sitta hemma, det var mycket trevlig! Vart bjuden på både mat och fika, så jag tror jag ska åka dit fler gånger i middags tid ;)

Nu ikväll när Alfons satt i mitt knä framför datorn och tittade på Jason Mraz fick jag sånt sug att ta saxen och klippa av mohawken som hade blivit alldeles för lång. sagt och gjort. Jag greppade tag i saxen och klippte. Han vart sååå fin!

Bilder från dagen:
image292
Nova och Wilma "bråkar" om leksakerna :)

image293
Hampus och KElly ville mest fika;)

image294
Emila och Erik fikade också.

image295
rebecca och Wilma (som bara smilar när kameran kommer fram)

image296
Nova och Emilia och Erik..

image297
Kelly står och tittar på Zeb (Emilias hund)

image298
Nyfriserad snygging!!

image299
Så här ser Kellan ut när man säger "tittut"  :D


I väntans tider

Ja, här sitter jag och Kelly och lyssnar på Jason Mrazs låt Im yours, sååå bra! (Det tycker även Alfons, hans nya favvo låt)
Vi sitter iallafall och väntar på att massa mammor och deras barn ska komma hit och fika med oss. Klockan 10 är det tänkt att dom ska vara här:)

Mogge har åkt till hälsocentralen med Alfons, för idag när han vaknade hade han fulla benen med "sånna där" också..Pratade med en annan personal på dagis i morse, hon sa att det gick vatten koppor nu..OH NO!!! Alfons fyller ju år i helgen ju! Då kan han ju inte ska behöva vara sjuk heller :(

Femte natten i rad som KEllan sov precis hela natten i natt!! Somnade runt 18.30 och vaknade klockan 8.00, duktig kicka!!

Nu ska jag sätta på kaffe och invänta fin besök!!

TAck för en stund!

Luktar nybakat!

Jag har just bakat choklad muffins och choklad bollar( negerbollar om man så vill) så nu luktar det gott här hemma!! JAg har inte provsmakat, men det har Mogge, han sa att muffinsarna var goda, fast dom inte vart som dom brukar. Dom vart inte kladdiga den här gången, vet inte vad jag gjorde för fel...Eller rätt? Får göra nya imorgon så att Fredrik kommer och fikar i helgen..Han har en gång sagt att mina choklad muffinsar "Kn*llar munnen"( ja jag vet att det var snuskigt sagt!!) men enda sen han sa det så är det det ända jag tänker på när jag bakar muffins:/
Så det är väl bäst att jag gör sånna då..   ;)

Nu väntar soffan...RYGGLÄGE!!!

Jaha men annars idag då??

I förmiddags efter vi lämnat Alfons på dagis åkte jag, Mogge och Kelly in mot stan, lämnade av Kelly hos min momma så att vi skulle få handla helt själva för en gångs skull..
Vi började på Ö&B, sen Willys, efter det IXO (där jag ska in och köpa en klänning till Kellan i måra) och sen vart det en sväng på Barnens hus där vi köpte en tre hjuling till Alfons, som han ska få när han fyller år. Hoppas att han blir lika glad när han har en egen som han vart när vi var på barnenshus förra veckan och han provade den här cykeln :)

När vi kom hem så lagade jag mat och sen for jag och Alfons och hälsade påTommina (med barn) en snabbis innan vi for hem och åt middag. Alltid trevligt att träffa henne! Och barnen så klart!

Annars i kväll har jag inte gjort mkt alls, skulle behöva börja baka lite innför kalaset i helgen (eller kalasen rättare sagt) MEn känns inte som jag orkar ikväll...Eller ska jag göra några muffins kanske?Hmmmm....
Det kommer inte bli så mycket bakat den här gången som det brukar bli när någon här hemma fyller år. Inte med tanke på att jag har så pass ont när jag står. Så idag kölpte vi lite färdig kakor åxå (fuksk! Ja jag vet)men jag ska baka lite iallafall.

Jo jag ska göra muffins, jag har bestämt mej!!

Nässelutslag?

image291

Så här ser Alfons ut över heeela överkroppen nästan..
Pratade med sjukvårdsrågivningen, och sköterskan där hade ingen aning om vad det kunde vara. Antingen en allergiskreaktion på något, eller nässelutslag, som i så fall INTE smittade..Lustigt?!
Det verkar inte klia på han heller, så jag är som ett frågetecken..Det dom sa på sjukvårdsrådgivningen var att om det var kvar i morgon så skulle vi kontakta en läkare, men om det var borta så skulle vi vid tillfälle be BVC göra ett allergitest..Och om han började få i eller runt munnen så skulle vi återkomma till dom på lassarettet..

Jag piggnade till tillslut=)

Äntligen har jag börjat bli som folk, hela dagen har jag var slö. Mest troligt beror det väl på att jag har ont, och när jag har ont så har jag ingen mat lust, så jag får inte i mej någon mat just så.

Min farfar och hans sambo Görel har vart här på eftermiddagen och hälsat på. Det var trevligt. Ända tills dom räknade ut vad en del av våran altan kommer att kosta, och då bara virket för jobbet ska Mogge göra själv.     Runt 10 000:- kommer det att sluta på (eller börja på, eftersom att den delen som byggs i år ska byggas ihop med bron sen, så det blir tre väggar med altan på allt som allt) Jag fattar inte att det ska vara så dyrt med virke!!
Hur som helst så var det iallafall lika trevligt som vanligt att surra med Görel över en kopp kaffe:)
Eftersom att dom ställde krav på att jag skulle ha bakat något innan dom kom, så slängde jag ihop en banan kaka, inte gott med det om man frågar mej, men dom verkade tycka det var gott iallafall ;)
Annars har dagen vart lugn som bara den..

Så här har delar av den sett ut iallafall:

image286
Mogge och Alfons gjorde ett sanbbt försök att få igång jeepen som barnen fått av min farbror. Tyvärr gick det inte så bra, sten död kan man kalla den =(
image287
Alfons i kepsen som han tycker så mycket om. Tyvärr gör inte mamma det, men hon har inget att säga till om ibland.

image288
Lyckades smyga mej på Kelly när hon sov lunch idag..Såååå söt att jag smäller av!!

image289
Kanske inte fullt lika söt på den här bilden dock..Tur att mamman vart söt iallafall ;D

image290
Alfons fick titta på hans skönhet innan han gick och la sej, Fergie, Alfons är kär!!

Hur seg kan man vara?

Åhhh vad jag är seg idag! Trött, grinig och ont som fasen =(

Hoppas man piggnar till under dagen..

Kellan gnällgi, ska ta henne.

På återseende.

Måste fråga...

Nästa Lördag ska vi på Moggas farfars begravning. Nu är det tydligen så att det verkar som att svärfar inte vill att barnen ska följa med...?!
Själv tycker jag att det är själv klart att barnen ska med, det var ju ändå deras gammalfarfar ju!
Är det respektlöst mot dom om vi tar med barnen ändå?
Eller är det dom som är respektlös mot oss, som vill att vi lämnar bort dom under tiden?
VAd skulle ni ha gjort?

Hur det än är så tycker inte jag att man bjuder bara vissa delar av en familj, utan bjuder man en så bjuder man alla i en familj..Eller?

Omständigt värre!

Hos Emilia...

..Vart jag och Kelly hela eftermiddagen. Kom hem för drygt en timme sedan, då var det välling dags för barnen och sen 20 minuter så sover båda två!

Jag hade turen att bli bjuden på både middag och kaffe hemma hos Emilia och Anders, så mej är det då inget synd om :)
Timmarna springer som vanligt bara förbi en när man är med Emilia, vi surrar om allt och inget och man hinner inte reagera över vart tiden tar vägen. Sånt gillar jag:)

Jo lite synd kanske det är om mej trotts allt. Jag har så där ont ikväll också :( Jag har tillochmed tagit dom starkare värktabletterna som jag slutat med, än har dom inte gjort någon skillnad, men kanske snart..*Hoppas*

Ikväll är det sommar krysset också, det gillar vi!

image284
KElly vill gärna klämma och känna lite på Erik.

image285
En trött Erik, när dom var här i veckan..


Nu vet jag hur vi ska göra...

..För att få bort snön och det dåliga vädret.

Ja jag har en plan om hur vi ska lura vintern! Så här ska vi göra:

Här hemma tänker vi iallafall: plocka fram pulkor, hänga upp vinterkläderi hallen igen,hämta upp vinter skor,byta tillbaka till vinter däck, köpa broddar  ochbarnen ska få sova i vinteråkpåsarna i vagnen.
Och efter det tänker vi: Ställa in cyklarna,elda upp grillen och slänga alla sommar kläder vi äger.
 
För det brukar ju bli tvärtom mot för vad man har planerat, så jag tror att det här är en plan som kan funka..
Så om alla vi känner gör detta så tror jag att vi kan lura "systemet". Häng på vettja :)

Bort med snön och in med sommaren!!

Och dessutom så kan dom som säger att det är fel på klimatet hoppa upp och sätta sej, för är det något fel så är det att det på tok för kallt och INTE tvärt om!

Ny vaken..

Hela familjen har sovit nu på dagen, ingen av oss har vart riktigt i form idag.

När vi vaknade i morse så hade Alfons skitit ner sej totalt, han hade skit över hela sej och hela sängen var så klart också full, så han har vart lite gnällig och trött.

Jag har haft så jäkla ont där jag opererade mej. Trotts att jag har hittat igen en bedövningssalva som lindrar både klådan och smärtan för stunden+ att jag har knaprat värktabletter..

Mogge har ont i ryggen.

Och Kelly har ju öroninflammation, men trotts det så har hon vart den som har vart piggast här idag.

MEn det var skönt att vakna nu, det onda är inte alls lika ont längre och resten av familjen sover fortfarande. Så nu är man solo ett tag =)
Jag vaknade av att telefonen ringde och det var en väldigt kär vän som hade tagit ett beslut som inte lät specielt ledsen över, så det är bara att gratulera till ett väldigt klokt val!! (Ring om det är något)

Annars idag så ska jag och Kelly åka bort till Emilia en sväng och hälsa på, medans Mogge och Alfons städar nedervåningen här hemma (Jag städade övervåningen i förmiddags..)
Sen resten av dagen/kvällen ska vi nog inte göra ett smack. Om jag är pigg så ska jag ev börja baka inför Alfons kalas som han ska ha nästa helg. För kompisar på Fredagen och för släkten på Söndag, på Lördag är det begravning för Mogges farfar.. Så nästa helg är det full rulle igen.

image283
Mina älskligar!

Rolig humor Carro..Verkligen, jätte kul..

Två kossor stog och betade på en äng. Då sa den ena kon:
- Mu.
Då sa den andra:
- Asså shit, jag tänkte precis säga samma sak.
 

Hahahahha!!
Läste den här på syrrans bilddagbok, åhh fy f*n vad jag skrattade..
Undra om det är dags att sova snart?!

TJOHOOO!!

Efter en välldigt invecklad men ack så rolig konversation mellan mej, Linnea och Mimi, så är det ÄNTLIGEN bestämt att vi ska ses!! *Jublar, gör vågen och tar ett glädje skutt*
På Onsdag smäller det!!
Det ska bli sååå kul! JAg längtar redan!!
3 mammor och 5 barn, kan det bli bättre?!
Hoppas att dom leker snällt och tyst så att vi mammor kan dricka vårt kaffe i lugn och ro...Knappast troligt, men kul ska det iallafall bli!!

Ses på Onsdag!!

Det vart inte mycket städat här inte..

Nej, jag som hade tänkt att ta en riktig städ dag idag. Så vart det inte=(
Jag hade faktiskt roligare än så=)

På förmiddagen kom Tommina+ sina 2 pojkar hit en sväng och drack kaffe med oss, efter hon åkte åkte jag på affären och efter det hämtade jag upp Evy som var på jakt efter en bil och behövde låna vårat internett för att hitta någon.
MEdans Alfons sov, och Mogge, Kelly och Evy satt vid datorn så passade jag iofs på att dammtorka i hela huset, så liite städart vart det ju iallafall. Efter ett anntal timmar letande av bil så hittade dom tillslut en som föll dom i smaken.
Mogge skulle skjutsa Evy till Lugnvik för att hämta ett stycke bil och jag såg min chans att få umgås lite med Sandra. Så jag och Alfons bad dom släppa av oss två i Fåker, så att vi kunde få umgås med våra vänner en stund.
En hel del snackande, jagande av barn, skrattande och rökande hann det bli innan Mogge kom för att hämta upp mej och Alfons iallafall. Så det var trevligt!

Nu har jag just kollat på "Talang" på 4:an och jag kan för allt i världen inte förstå hur "killen med bollarna" får till det!? JAg kan ju inte ens jonglera med två bollar och så kommer han och gör så där! *Mindervärdes komplex* ;)
Hoppas att han vinner!

Jag har inte hunnit läsa några bloggar idag, så det ska jag ta tag i nu hade jag tänkt....Det e Fredags mys det!!

Redan mycket piggare!

Ja i dag är Kelly mycket, mycket piggare än vad hon har vart de senaste dagarna =) Pencilinet verkar göra susen!
Dessutom sov hon hela natten inatt, vaknade inte en enda gång efter vi la henne i går kväll..

Fy vad deprimerande det var att titta ut i morse! Snö, snö, snö det är vitt så långt ögat kannå :( INte kul alls!!
JAG VILL HA SOMMAR!!!

Städ dag tror jag attt det blir idag, det måste göras och vädret ser inte ut att ha så mycket annat att bjuda på så...

Öroninfammation =(

Precis som jag trodde så hade Kelly öroninflammation..På båda öronen, varav på ena sidan hade det gått hål i trummhinnan. Inte så konstigt att Kelly vart gnällig..
Så idag när jag avslutar min antibiotika kur, så på börjar Kelly sin :(

Efter jag vart iväg med Kelly till hälsocentralen i förmiddags, så for vi till Svnstavik och hämtade ut Kellys medicin och efter det åkte vi till svärmor i Ytterturingen och hälade på. Hennes syster är där, så det var lite extra kul att fara :)

Just nu är Mogge på möte här på byn ang vatten föreningen som han är kassör i. MEn när han kommer hem så har han inget annsvar på den fronten längre, tack o lov!!
Barnen sover och jag sitter vid datorn, precis som vanligt på kvällarna :/

Klåda!!! JAg har sådan för jävlig klåda (där jag opererades), så snart vet jag inte vart jag ska ta vägen!!
MEdans jag pratade med Sandra i telefon förrut så hann jag säkert nämna min klåda 30 ggr (MINST!!)
JAg vet som sagt inte vad jag ska göra åt saken heller..?!
Det kliar så hemskt att jag inte kan sova på nätterna och när det kliar så känner jag inte att jag har ont heller. Önskar att jag hade ont istället för att ha det så här, då kunde jag ju ta en värktablett åtminnstonne, för dom hjälper ju inte mot klåda tyvärr:(
Så fort det slutar klia (allt för sällan) då känner jag att jag har ont fortfarande efter operationen..Less!!

Blogg läsar time och sen ska jag kolla på "ANdra avenyn" avsnitten jag missat..

Tack å adjö!!

Ett himla liv!!

Kom nästan nyss hem från folkets hus och "ett himla liv", det var så roligt, man skrattade mest hela tiden =)
MEn mest roligt är det när Emma står på scenen och rockar loss!

Annars idag har vi enbart slappat, inget annat alls. Till och med sovit på dagen medans Kelly sov och Alfons var på dagis. Inte illa för att vara mej ;)
MEn som vanligt när jag vaknar efter att ha sovit på dagen (andledningen till att jag inte sover på dagen) så har jag var som en zombie hela eftermiddagen..

Det verkar iallafall som att lill Kellan har åkt på öroninflammation..igen... Så i måra ska jag åka på öppen mottagning med henne och hennes öra..

Så här såg det ut ikväll:

image280
Sommar och sol!!

image281
Par dans!!

image282
Världens coolaste Emma!!

Feber Fia

Kelly har feber :(
Hon är inte alls någe pigg, utan bara gnällig och hängig, stackars tjej!
Natten har vart hemsk rent utsagt, vaknat fleeeera gånger och har inte velat somna om igen, bara skrikit och grinat.
Nu på morgonen när Mogge gick med Alfons på dagis, så gav jag henne en skvätt Alvedon och sen la jag henne i sängen. Sen dess har hon sovit som en stock.

I kväll ska jag på "Ett himla liv" föreställningen, det ska bli så kul att se! Dom är ju så duktiga.
Emma är så klart den som gör att det drar extra mycket att gå dit och titta.
Ska ta kort och lägga ut så ni får se vad frän hon är på scenen :)

Annars idag ser det ut att bli en slö dag, vem vill vara ute i det här vädret?! INte jag iallafall, inte när det är mitten på Maj och snö-slask ute. Och inte eftersom att KEllan är febrig helller för den delen..

Nu ska jag slöa vidare och kolla blogar innan KElly vaknar.

Hmmmm...

Är lite rädd att operationen inte har gått så bra iallafall. VEt inte säkert än :(
JAg har fått ett nytt problem, ett problem som jag inte haft förrut, innan operationen..
Om det är så, så hoppas jag att dom åtgärdar det så fort som möjligt, för just nu är det här värre än det jag hade innan. *Lite ledsen faktiskt*
Tur att jag har Mogge som jag verkligen kan prata med om allt sånt här, utan att han tycker det är något "konstigt"..
Älskar verkligen dej Mogge!!

Än vet jag ju inte om det är normalt med sånt här efter en operation, ska ringa till Umeå i morgon och höra..

Ko utsläpp i kylan..

Ja, i förmiddags kom svärmor och hennes syster på en snabbvisit innan vi skulle iväg på koutsläpp hos Emilia.
Efter vi druckit upp kaffet så bestämde sej svärmor och Anita för att följa med och titta på kossorna. Attans vad kallt det var!! Tur att Emilia hade ytterkläder att låna ut, framför allt till Eva och Anita som var fin klädda för att åka till stan och inte alls klädda för att stå ute i 4 grader varmt (kallt) :)
Efter kossorna var ute bjöd Emilia oss på fika, tårta, mums!

Sen idag har vi inte gjort annat än att svurit åt vädret, lekt med barnen, tvättat, badat barnen, lagat mat och ätit..Rätt lång tråkig dag om jag ska vara ärlig..
MEn det är sååå skönt att ha Mogge hemma, för hur det än är så går eftermiddagarna mycket snabbare med han innom samma väggar, att ha ett vuxet sällskap är aldrig fel..

Orkar inte lägga in bilder från kameran, men här e några "gamla"

image275
Alfons säger förlåt till KElly..

image276
Alfons ser ut att ha ahft en hård kväll dagen innan. Ibadet hos Stella :)

image277
Gos Kelly!!

image278
Vilmer försöker äta upp Kelly ;)

image279
Stella visar upp sin byggareBob skylt

Bättre sent än aldrig =)

Ja det vart ett sent inlägg för min del ikväll, har haft besök av Emilia och Erik fram till alldeles nyss. Trevligt!
Nu på kvälls kvisten har jag och Emilia surrat en massa, massa och försökt få liiiite ordning på allt som ska fixas inför bröloppet och dopet som dom ska ha i Augusti, kul att få hjälpa till lite grann :)

Annars idag har vi vart till min farfar och käkat middag och druckit kaffe, innan dess var Evy här och lämnade igen Golfen som hon hade lånat över helgen. Så dagen har flytit på och fort har den gått..

Nu orkar jag inte skriva så mkt mer, ytan ska läsa några bloggar och sen ska jag väl lägga mej i soffan med Mogge innan det är dags för sängen..
Måste ju vila mej lite ju ;)

Imorgon ska vi på koutsläpp hos Emilia och Anders, det ser jag fram emot!!

Gooooo natt!!

Pippi vs. Hulken

JAg och Mogge har just haft en mycket nödvändig och viktig diskution om vem som är starkast, Pippi eller Hulken? Pippi så klart säger jag, medans Mogge så klart säger Hulken..

MEn visst är det så att Pippi är starkare? Pippi är ju trots allt mycket yngre än vad Hulken är, tänk vad mycket muskler hon skulle hinna få innan hon var i Hulkens ålder ;)

HEJJA PIPPI säger jag bara!!

Astrid Lindgren 100 år!!!

.....Och Astid Lindgren, som trotts allt "hittade på" henne. (jag tror att Pippi finns på riktigt)

Han hittade kak fatet..

Mmmm, när vi hade besök av Susanne, Joel och Danne idag så var vi nere i källaren för att kolla om det fanns något som Danne behövde till lägenheten som han snart ska flytta till. Undertiden fick Alfons vara uppe och kolla på Teletubbies. Det var vad vi trodde att han gjorde iallafall...
Vi hade nämligen fikat innan vi gick ner i källaren och det fick stå kvar på bordet undertiden... Till Alfons lycka..
Så här såg det ut när vi kom upp från källaren igen :/

                   

Japp, så här fint var det i köket, men Alfons tyckte att det var kul att han hade fått kasta "maten" precis hur mycket han ville utan att någon sa åt honom, och att han dessutom fick äta hur mycket han vill också var ju givetvis ett pluss i kanten :) Men eftersom vi hade vart så dumma att lämna han själv, så kunde vi ju såklart inte skälla på honom heller, utan sa bara att man inte får kasta maten och sen tog vi ett välbehövt städ ryck i köket..BUSUNGE!!

Annars idag har vi inte gjort så mycket alls, vi hade som sagt besök, men det var nog allt. Trevligt besök dock:)

Jag frågade Mogge förrut om vi skulle gå båda två med Alfons på dagis imorgon, ja det tyckte han.. MEn sedan sa han:" men jag tänker då inte gå någon promenad med dej efter lämningen"... MEn hallå!! Tror han att jag är kapabel att gå en promenad i det skicket som jag är nu?! JAg tycker att jag gör det bra som ska gå till dagis imorgon ;)


Förresten så "ljög" jag i mitt förra inlägg. Chryslern har blivit tvättad förrut, en gång, förra sommaren..Det var inte meningen jag hade glömt ;)

image270
Kelly ute idag..

image271
Alfons sommar lädd innan jag insåg hur kallt det blåste.

image272
Kellan tycker det är sååå gott med sten.

image273
Alfons vill att pappa ska hjälpa han att sjuta iväg proppelern..

image274
En hårt arbetande pappa fick sej en blötpuss av Kelly när han kom in :)

#%&(//"!=%&! vad det blåser..

Jag är så less på den här blåsten! Varför ska det blåsa jämt och ständigt?!

Vi har vart ute hela förmiddagen, men det är inte kul att vara ute när det blåser :(
Mogge har tvättat bilen, och med handen på hjärtat så är det första gången som den bilen blivit tvättad sedan dess att den vart vår, ca 2 år alltså.. Stackars bil. Men nu är den ren och fin, åtminstonne utsidan, insidan var en annan femma ;)
Barnen åt lunch nere i carporten och jag satt mest och huttrade för det blåser så jäkla kallt.

Mogge tittar på wrestling, barnen sover och jag som inte har något annat liv sitter här och bloggar. Har försökt att måla på dom där tittskåpen några gånger idag med, men dom är fortfarande mest gråa. 10 omgångar till så...

Jag är så trött så att jag skulle kunna gå och lägga mej och sova en stund, men det har jag helt enkelt inte ro i kroppen till. VAd ska jag då göra? Ingen som vill komma och hälsa på?? HAde jag kunnat köra bil så hade jag åkt och hälsat på någon, men det var ju de där tabletterna som satt stopp på det hela.

Jag tackar för mej för en stund. Nu ska jag kolla om någon har uppdaterat sin blogg sedan igår :)

Mediciner

Det känns ju inte riktigt hälsosamt att man ska äta så här mycket tabletter och mediciner vid bara 23 års ålder. Visserligen är det ju bara tillfälligt men det är jobbigt, man mår inte riktigt bra av allt man stoppar i sej.
5 tabletter + mjukgörande, 3 gånger om dagen, alltså 15 tabletter och några "shottar" per dag. Sen är det ju nätterna med, jag måste ställa klockan en gång per natt för att ta smärt stillande annars vaknar jag av att jag har så förbakat ont, och det vill jag då inte!!


Håller på att lassera några tittskåp svarta, men tydligen måste man måla flera lager innan de blir så svarta som jag vill..Jobbigt och framför allt tråkigt!
MEn snart börjar det en film på tv400 som vi ska se. Då slipper jag den här färg burken ;)

TAck å hej!

Sannslöst...

Ja det är sannslöst vad Kelly har förändrats sen dess att jag for till Umeå. Hon är inte minnsta mammig, sover hela nätter (kan vakna till någon gång på kvällen och vill ha vatten, men annars sover hon till runt 8.30) och hon reser sej upp mot allt och alla. Hoppas det här med att hon inte är mammig håller i sej! Ja, och att hon sover hela nätter så klart!

Idag har vi vart en sväng till Storhallen där Mogges farfar bodde och hälsat på svärfar och hans syster som var där och ordnade med begravning och liknade..
Tanken var att vi skulle på 30 års kalas hos Mogges "låtsas bror" men ingen av oss kände oss riktigt fräsch i magen i förmiddags, så vi skippade det.

När vi var i Storhallen fick jag ett sånt där "annfall" över bröstet och magen igen, jag fick ett sånt när jag var i Umeå också, så det dom på sjukvårdsrådgivningen hade sagt var magkatarr, trodde läkaren i Umeå var stress relaterat.
Fick även ännu ett till nu på kvällen medans Mogge la Kelly och naturligtvis så ramlade Alfons och slog sej undertiden, och gud vad jag kände mej hjälplös när jag inte kunde ta mej till han för att trösta när jag hade så ont och knappt kunde andas (eller jag vet att jag kan andas, eftersom läkaren som tog hand om mej i Umeå kollade syresättningen och den var bra, men det trycker så hårt på bröstet så det känns som jag inte får luft)
Jag tror att jag måste kolla upp vad det är för något eftersom jag blir helt oförmögen at göra något alls :(

Efter att vi kom hem från Storrhallen var vi ute, och rätt vad det var så kom grannens tjej och hennes dotter ner och höll oss sälskap nu på eftermiddagen. Ronja (dottern) ville inte gå hem så hon var här och likte med barnen ända tills dom skulle lägga sej, sen kom min barnmosrka och hämtade henne här hos oss, det var Ronjas mormor :)
 
Vi har även rensat lite i källaren och fyllt Transan (våran gamla Ford Transit) med skräp..
Och nu sitter jag här och Mogge är ute och tar ett ryck i skogen..

Bjussar på lite bilder.

image261
Den här köpte jag till barnen innan jag for till Umeå. Kelly hittade ett annat sätt att andvända den på-som bit ring!

image262
Alfons jätteglad (tydligen) hemma hos Evy när jag var i Umeå.

image263
Alfons hjälper pappa i skogen när inte mamma är hemma och kan hjälpa =)

image264
Alfons hade ju såklart somnat om i våran säng när inte jag hade möjlighet att gosa med han, annars sover han ALDRIG i våran säng..

image265
FArfar och KElly i Storhallen idag.

image266
Alfons lite surmulen idag.

image267
Rump skateare ;)

Äntligen hemma!!

Nu är jag hemma från Umeå, så nu sätter bloggandet igång igen ;)

I Måndags följde Mogge och barnen med och lämnade av mej på bussen som skulle ta mej hela vägen till Umeå.
Usch, fy och blä vad jobbigt det var att lämna barnen, mycket jobbigare än vad jag trodde det skulle vara.

Runt kl 14 var jag framme på sjukhuset och jag vart inskriven, och man tog prover så det stod härliga till.
Kom in på rummet och insåg att jag skulle dela rum med minst en person, rummet innehöll 4 sängar, men bara en var upptagen när jag kom. Tack och lov så visade det sej vara en jätte trevlig tjej som jag delade rum med, när vi hade ork att prata så surrade vi bort flera timmar och när vi var trötta då störde vi inte varandra det minsta.

På Tisdagen vart jag opererad, kl 08 bar det av mot operationen. När jag vaknade upp ca 3 timmar efter det att jag vart sövd så mådde jag bedrövligt, inte så att jag kräktes men jag var trött och hade ont i hela kroppen men framför allt i rumpan..USCH!!
Den dagen sov jag mer eller mindre bort, vaknade inte riktigt först kl 18 på kvällen.

Onsdagen började jag känna mej som folk igen och bad om att få åka hem. Det fick jag inte. Så jag och Jenny (min rumskompis) surrade och när vi var tysta så läste jag.
Fick besked att om jag ville så skulle jag få åka hem på Torsdagen-JIPPI!!

Torsdagen var en lååång dag eftersom att taxin hem inte gick först kl 15 på eftermiddagen, men eftersom jag fick/får mycket värktabletter så lyckades jag iallafall ta mej ut en sväng för att röka, innan hade jag inte fått lämna avdelningen, gissa om jag var röksugen?!
När klockan äntligen vart 15 så kom taxi chaffören som skulle köra mej ända hem till Kövra. Tanken var att jag skulle ligga på en bår i bagaget hela vägen hem, men efetrsom jag vart åksjuk och fick en lätt klaustrofobisk känsla av att ligga så bad jag om att få sitta resten av vägen hem. Detta efter ca 10 mil.
När vi nådda Strömsund kände jag att jag började få ont eftersom jag inte hade haft möjlighet på vägen hem att ta min medicin, när vi var i Lit hade jag så ont att jag knappt kunde prata. Väl hemma så pulade jag i mej mina värktabletter och efter en timma var jag väl hyffsat pigg igen..

Kelly sov när jag kom hem, men Alfons hade just lagt sej, så han fick komma upp och kramas lite med mamma innan han la sej igen.
Åhhh vad jag saknat barnen!!

Hela veckan har jag fått ett helt fantastiskt bemötande av personal på avdelningen jag låg på och taxi chaffören var också hur härlig som helst, vi pratade hela vägen hem. HAn skulle minnsann hem och tala om för "kärringen" att dom skulle flytta till jämtland-för där var det vackert :)

Idag har vi vart till min momma och hälsat på en sväng medans Mogge var på skroten och hämtade lite grejjer till Golfen, och eftersom jag inte får lyfta så var det bäst att vi stannade hos momma under tiden så att hon kunde hjälpa mej. Efter det så for vi på barnenshus och kollade in lite födelsedags presenter till Alfons, sen äntligen for vi hem!
Jag är sjukskriven i 4 veckor till eftersom att jag inte får lyfta eller inte får ta i överhuvudtaget, så det är nog bäst så..

Fick även ett väldigt tråkigt besked idag- Mogges farfar har dött :(
Alldeles nyss, efter att barnen lagt sej, så åkte Mogge till Sventavik för att se honom en sista gång.. Önskar att jag hade kunnat följt med för att vara ett litet stöd till honom ,men eftersom det vart så sent så var det bättre att vi la barnen och Mogge fick åka själv..Stackars Mogge, han tycker det är jätte jobbigt och det kan man ju förstå.

Hoppas folk har bloggat så in i norden, för isåfall har jag mkt att läsa nu :)

Potatis-smilisar

Fläskfilé, potatis-smilisar och peppar sås vart dagens middag idag. Det ska ju vara kul för barnen att äta med ju och fasen vad goda de där potatis gubbarna var !!

Annars har dagen vart oerhört slapp, har inte gjort annat än att lekt med barnen, vart på Ica, vart till Evy,tvättat, hängt tvätt, ätit och badat barn.. Jag har packat lite kläder inför trippen till Umeå också, men annars har inget nytt hänt.

Imorgon ska jag och Sandra på loppis på Folkets hus, det ska bli kul! Kan alltid hitta några plagg til barnen som dom kan slita på, det mesta i mina barns ålder är ju knappt slitet ju. Fast många försöker sälja gammla urtvättade, noppiga, skitiga kläder och VEM köper sånt?!

Sen efter det ska jag väl hem för att packa klart allt *Gruvar mej rätt mycket för att åka nu*
Men som sagt så kommer det säkert att bli skönt att komma ifrån vardagen ett tag, även om jag önskar att jag kanske kom iväg på något roligare än en operation, så är det väl behövt  *försöker intala mej allt vad det går*

Nu ska jag läsa bloggar medans Mogge tittar på "Grann fejden" på web tv..

Tack å hej!

Grått..

Ja, det är så grått och tråkigt ute idag så jag har inte orkat tagit mej för något alls idag.

Barnen sover och jag har just tittat på de 3 avsnitten av "Andra avenyn" som jag missat och när barnen vaknat ska vi åka på Ica och efter det ska vi hämta igem Golfen hos Evy..

Det var allt den här dagen hade att bjuda på än så länge..

Grattis Joel!!

Kom nästan yss hem från Joel (Mogges låtsas kusin) som fyller år idag. Vi hade sån tur att vi vart bjuden på middag där, grillat och potatis gratäng. Gott!
Nu sen vi kom hem har vi iprincip bara hunnit med att lagt barnen och sen var jag snabb som attan att ta datorn;)

I förmiddags kom äntligen alla grejjer från IKEA på plats, dom har nämligen stått i hallen fram tills idag, men nu är allt på plats, hyllor uppsatta, gardiner uppsatta, blommor i fönstren mm mm. Skönt att slippa snubbla på det när man går igenom hallen :)
Jag pekade och Mogge jobbade...Precis som det ska vara :D

Pappa med familj kom hit en sväng över dagen, Alfons är så förtjust i hela den familjen men framför allt Moffa, han tyckte det var så kul att han inte hade tid att sova något idag. Så gissa vem som var super trött nu när det var säng dags.

Dom ringde från Umeå idag med. Dom hade diskuterat fram och tillbaka om jag var någon som skulle prioriteras eller inte. Tydligen var jag det !! Dom tyckte att jag hade väntat så länge, så dom skulle göra allt dom kunde för att få ordning på mej;) Så på Måndag kl 07.55 bär det av med buss till Umeås universitets sjukhus *nervös*
MEN, eftersom det är strejk så är det ändå inte helt säkert att det kommer att bli av, men som sagt så skulle dom göra allt dom kunde för att det ska bli av på Tisdag !

image256
Efterso KElly är lite för våghalsig och tror att hon kan mer än vad hon kan, så blir det en hel det vurpor nu för tiden..Här är resultatet av en..Fläsk läpp..  JAg ser gladare ut än vad jag var , jag är INTE skade glad :)

image257
Gos trollet!!

image258
Moffa, Mona och morbror Jesper..

image259
Alfons myser hos moster Amanda..

image260
Go natt!! Strax innan läggdags ..

Jävla strejk!

Dom från sjukhuset i Umeå ringde mej i Tisdags för att tala om att det kanske inte blir någon operation.
Gissa vd det kan bero på? Strejken kanske!!
Jag förstår att dom som jobbar innom vården vill ha högre lön och jag tycker dessutom att dom förtjänar det.
MEN jag tycker det är förjävligt att man eventuellt ska behöva gå "så här" ett tag till, fatta vad jobbigt det faktiskt är!
Jag förstår även att jag inte är någon man prioriterar sånna här gånger, jag är ju inte döende liksom..Men ändå..

Imorgon ringer sköterskan från Umeå som jag har haft kontakt med, för att ge mej ett eventuelt besked om hur vida det blir någon operation till veckan eller inte. Just nu är jag inställd på att det inte blir av, men jag hoppas så klart att det blir.. Annars har jag ju gruvat mej helt i onödan :(

Börjar även kännas riktigt jobbigt att lämna barnen så pass länge (ca 5 dagar), men å andra sidan så vet jag ju att jag måste göra det så småning om och jag vet att det inte går någon nöd på barnen när dom är hemma med Mogge heller, så igentligen är det väl bara att åka.. MEn man är ju mamma och då kan man inte låta bli att oroa sej om lite allt möjligt ;)

Som sagt: Jävla strejk!!
Men, ni som jobbar innom vården: stå på er!
Jag vill ju att det ska finnas personal som får betalt för mödan när dom ska ta hand om mej eller min familj om vi blir riktigt sjuka och behöver hjälp..

Magkatarr, fika hos Emilia och Middag hos farfar och Görel

Yes! JAg har åkt på magkatarr :( Det började redan i Sundsvall igår. JAg skulle precis betala inne på H&M men fick så J*vla ont längst uppe i magen så det svartnade framför ögonen och jag vart tvunegn att sätta mej på golvet för att undvika att svimma. Pinsamt men vad gör man..?
Så inatt vaknade jag vid halv ett och hade ont på samma ställe i magen smärtan strålade bak i ryggen och jag hade svårt att andas. Det första jag tänkte var att jag hade en panik ångest attack. Det gav inte med sej så Mogge ringde sjukvårdsrådgivningen som berättade vad vi skulle göra och att det verkade vara en magkatarr, vart det inte bättre skulle vi komma in. Mogge gick iväg och ringde efter Evy och skulle precis åka och hämta henne så att vi fick åka in på akuten medans hon skulle vara med barnen, men då gav det med sej. MEn Mogge gav sej inte, så han åkte och hämtade henne ändå, utifall att...
Hon kom hit och då var allt bra igen, så en stund senare sa jag att hon kunde åka hem..Pinsamt igen..
Men eftersom jag hade så svårt att få någon luft, så hade jag inte tvekat på at åka in om det hade fortsatt.
 Idag är jag frisk och kry och har inte känt av något än *tar i trä* 

Iförmiddags var jag och barnen till Emilia och fikade tillsammans med henne, Maria, Ullis och Rebecka +alla barn så klart;) Jätte kul som vanligt! Fick se hennes och Anders enorma hus och super fina gård med kossor och allt annat som hör en bond gård till :)
Alfons ville inte åka därifrån när det var dags att bege sej. Tro fasen det när han fick åka jätte mycket traktor tillsammans med Anders+ se alla kossor och hade massa gräs att röra sej på :)
Så tack alla ni för en trevlig dag!

Efter vi kommit hem så gjorde vi oss i ordning för att åka på middag hos farfar och Görel. Mmmm potatis gratäng och kärlaknul+ kantarell sås!
Fick present av dom efetrsom dom var på Madeira när jag fyllde, så nu är man en limpa cigaretter rikare :)

Nu har barnen somnat och jag hoppas att Kelly sover för natten. Den ändå gången hon vaknade i natt var när jag kved i våran säng eftersom jag hade sååå J*vla ont i magen, sen sov båda barnen till 07.40, inte illa!

Lite bilder:

image247
Carro som körde IKEA-automobilen på väg hem igår..

image248
Jag fick åxå plats i bilen..MEn det var med nöd och näppe ;)

image249
Maria och Emilia ger sina hungriga killar käk hemma hos Emilia idag.

image250
Wilma räcker ut tungan till mej..

image251
Hampus och Wilma gosade en hel del :)

image252
Kelly på väg upp!

image253
Det lilla huvudet man kan ana i fönstret är Alfons när han åker traktor med Anders..TAck SNÄLLA anders för det!

image254
Alfons leker för fulla muggar på gården och trivdes som fisken i vattnet.

image255
Barnvagnar, mammor, pappor och barn utanför jätte huset!

RSS 2.0