Länsfestival

Igår var det Länsfestival på galhammarudden, kul att komma iväg en sväng med både Alfons, Emma och Maritha.. Dessvärre var det lite folk och dåligt väder.. Senare på kvällen var det dans och även jag fick slå mina lurviga ett par gånger :)

Innan vi åkte iväg vart Alfons uppvaktad med pressenter av Emma och Maritha också - en basketkorg+boll, såpbubblor, bilar och godis!!

Nu har pappa, Liza och Jesper vart här också och av dom fick han ännu mera pengar(!) och motorcyklar.. Pojken har redan fyllt spargrisen han fick idag med sedlar!!


Nu sover barnen och jag är imponerad av dom att dom har vart så snälla, glada och possitiva idag trots att helgen varit intensiv och fullspäckad!
En räddande ängel var nog kusin Engla som lekte jätte bra med dom ute, inget bråk och inget gnäll på nästan hela dagen..

TACK ALLA!!

Morsdags present!

Japp!!

Jag har länge önskat mej ett par gummi stövlar..

Idag fick jag dom!!



Tack älskade ungar och make! Ni är bäst!

Dålig planering!!

Just nu känns det som om det var väääldigt dåligt planerat att bara ha 13 månader mellan barnen!!
Anledningen till det är att det BARA är drygt 1 månad kvar tills nästa kalas vi ska ha.. Kändes väldigt jobbigt just nu, om jag ska vara ärlig.. Varför inte typ 17 månader emellan för?! Då hade det inte vart kalas först i November
Nog för att jag gjorde det lättsamt för mej denna gång, med endast köpe fika, men ändå..

Nu är det bara morfarn vi väntar på, resten har nog firat 4 åringen redan..


Idag vart det bakelser istället för tårta.


Kläder som Alfons fått idag


En jacka fick han också.. Jätte fina saker!

Dessutom har han fått skriv och räkne böcker, massa pengar, ute leksaker och en sparbössa..


Så här vackra barn har jag!! Kan ni fatta, JAG??!! (ja och Mogge då såklart=))

Barn arbete?!

Är det verkligen barn arbete om dom jobbar frivilligt??





Barnen ville iallafall hjälpa till att plantera de 40 plant jag köpte igår kväll efter jobbet (jag och Sandra tog en ride på MAXI och efter det kaffe på McDonalds)
Dom tyckte det var jätte kul, men roligast tyckte nog Alfons att alla maskarna var, han bar runt på dom och hittade nya mask kompisar åt dom :)

Så nu är 40 plant satta, men gården ekar tomt fortfarande :(
Dom hade iofs himla roliga träd på MAXI tror jag ska önska mej i morsdags pressent faktiskt, skulle behövas en hel del innan gården är som jag vill... Fast å andra sidan vill vi ju flytta så...


Med dunder och brak...

.. har Alfons blivit firad idag och igår!

Igår innan jobb och dagis lämning så fick Alfons paket av mej och Kelly, barnen glass och nyponsoppa till frukost (alfons tycker inte om tårta och något extra ska det ju vara när man fyller år!) och sen var vi ute och blåste såpbubblor i drygt en timma, man hinner mycket när man inte behöver lämna ifrån sej barnen först klockan 9.30!!


Sämsta mamman någonsinn, som ger sitt barn pressenter i julpappaer och maskerings tejp!! Jag tror inte att han brydde sej, faktiskt!


Alfons ville tacka Kelly med en rejäl kram...Varför ser hon så lidande ut för ?! ;)


Super latjo med såpbubblor!!


Kollar på bubblorna!


I eftermiddag kom momman, gammelmomman och moster Liza hit. Barnen vart upp över öronen glada och pressenter fick dom, båda två (?) En varsin ny cykel, musse Pigg huset (som Alfons länge suktat över), tillhörande figurer, Cars-glas, godis, såpbubblor, flygande hellikopter och en varsin tidning.



Momman hjälper till att öppna paket




"Men vad kan det vara här i då?" Sa Alfons :)


och En till Kelly (cykel alltså) så nu gäller det bara att lära sej cykla.. det tar vi imorgon, eller iallafall en annan dag!


Imorgon smäller det!!

Japp, imorgon blir grabben hela 4 år!! Visserligen känns det som om han borde vara 5-6 år vid den här tiden.. det känns ju som vi alltid har haft honom och Kelly. Vad gjorde man innan liksom?!

Igår var jag in på stan efter jobbet för att handla pressenter, men slutar man klockan 17 och har ca 4 mil in till stan, så hinner man inte med särskilt mycket innan allt har stängt :( Barnens hus hann jag t e x inte med...
Men men, 3 spel, olika strumpor med figurer som han gillar, massa såp bubblor och ett ute spel fick jag tag i åtminstonne.. SDen vet jag ju att jag kommer att handla en del åt honom i Ullared om ett par veckor också, så det går nog ingen nöd på honom ;)

Så imorgon ska Alfons ha kalas på dagis, (vi har köpt glass och kakor som han ska få bjuda på), påFredag kväll kommer momman och gammelmomman för att fira barnbarnet/barnbarnsbarnet, på Lördag blir det galhammern, och på Söndag släkt kalas... Oj oj, vad mycket skojjigt på en gång!!


(Nästa Fredag åker vi.!.!.!.!)

Han kommer väl snart?!

Klockan 07 imorse åkte Mogge och Evy till Falun för att hämta hem Golfen, klockan 7.45 vaknade jag och Kelly, då var Alfons redan vaken och satt i soffan framför barnkanalen :) Tack Alfons för att vi fick lite sovmorgon!!


Runt 9 tiden kom Tommina, Hugo och Felix hit, Alfons fick fina tavlor som barnen gjort med pengar på, vi fikade, lekte och var ute en stund.
När dom åkt gick vi till dagis gården och lekte en stund.. Eftersom blåsten trängde in i våra kläder gick vi hem och mös ner oss i soffan under filtar och kollade på "Tingeling".

När filmen var slut lagades det middag (som barnen inte var minste intreserade av och vart  utan!!) och Susanne och Danne kom.. Mer kaffe och surr.

Barnen klädde på sej och gick ut igen och jag sprang mellan tvättmaskinen och barnen..

Trots att vi sysselsatt oss ganska bra utan bil med både besök och lek och mys, så har dagen vart sååååååå långsam! Nu saknar vi Mogge och hoppas att han hinner hem innan barnen ska sova, så dom får säga god natt!

KOM HEM MOGGE!!!




Jo, men förresten!!

Imorgon är jag och barnen ganska strandsatta här eftersom Mogge åker till falun och köper bil..

Kaffe sugen någon?!
Bara att komma isf! Vi finns i krokarna (här i Kövra alltså)



   
 
Klicka för att se nästa bild
ÄNTLIGEN en Golf igen!!!! Diesel och turbo dessutom!

BARN KALAS!!

Å herre gud vad glad jag är att det bara är barnkalas här hemma 2 gånger per år, det känner på vill jag lova! :)

Idag firade alltså Alfons in sin 4-års dag med att ha barnkalas med de närmaste, 8 barn och det var alldels lagom mängd barn + vuxna för att hinna umgås och prata..

Alfons och Kelly kunde inte riktigt hålla sams, så hon och Mogge åkte till Evy efter ett litet tag och Kelly var mer än nöld över att få åka dit istället :)


Dukat och klart!


Barnens buffé, vi vuxna åt korv med bröd.


Ehhh *harkel* detta är alltså glasståget... Stressande att få glassen fint pyntad innan den smälter.. tilsllut bestämde jag mej att bara göra den färgglad så att barnen skulle bli glada!! (Man kan inte lyckas med allt!!)


Paket från Erik och Isabelle


Kelly hann ju vara med ett tag också =)


Glass tåget var iallafall gott, som det ser ut =)


Erik, Alfons och Izabella äter sitt godis ute på bron






Isabelle!

Tack till alla er som kom :)

Nu ska jag krypa ner i soffan med Mogge!

LÄXA!!

Jag har ju haft kurs på jobbet som handlar om att få bättre livs kvalité och om hur man kan forma sitt liv med några enkla verktyg..

Det jag har hade i läxa senast var att var att KRAMAS.. Jag gillar inte riktigt att kramas och varför vet jag inte, har aldrig gjort.. Enbart med Mogge och barnen, dom älskar jag att krama.. Men det här med att krama vänne roch dylikt har jag aldrig känt mej bekväm med.. Det är nog inte så många som märkt av det, men Sandra, Emilia och chefen+kollega (i stan) har jag iallafall kramat. DOm andra har jag liksom inte klarat av på något sätt.. Men ni som läser vet nu att jag har läxa, så det är bara att överfalla mej, hur obekväm jag än kan verka ;)


En annan läxa (som jag valt själv) är att vänja mej av med sminket. Jag har inge problem med att vara utan igentligen, men det har blivit en vana att varje morgon sminka mej.. Men nu, en hel vecka...tadaaaa:


helt utan smink och det har varken känts jobbigt eller obekvämt att visa plytet på detta sätt!!


Läxa nr 3: Att släppa på mina prestations grejer, som t e x vid födelse dagar, jag bakar typ 10 olika sorter bara för att verka duktigare än vad jag är.. men nu när Alfons fyller år - bara köpta kakor!!

Japp, bara man ger sej fasen på det så!!

Nu kommer snart Sandra och Fredrik.. NU SKA JAG KRAMA DOM!!! (i allafall Sandra...kanske)

Sommar sommar sommar (tralla lalalaaaaa)

Idag har det väl vart ett sagolikt väder va?!

Efter jag kom hemfrån jobbet (och handling till kalaset imorgon) väkte jag upp barnen ur matkomat och bestämmde att vi skulle ha fredags myset ute på gården..


 Så här s¨g det ut när jag kom hem vid 18.30 tiden..


Super Kelly!!


Väl ute vart det full fart..Hoppa, balans gång och en massa spring!


Hopp hopp!


Är inte detta ett säker sommar tecken så säg?! Kissa i gräset...

En gång för inte allt för länge sedan...

...fick ju jag bestämma vad Kelly skulle ha på sej för kläder.

                                   Inte nu längre!!




Detta skulle hon ha på sej på dagis i Torsdags.. och idag...


Prakt exemplar på vad jag INTE skulle klä henne i... Men detta vill hon jämt ha på sej ute.. JÄMT!!!

Jaja, jag fck ju ca 2½ år där jag fick välja hennes kläder iallafall... suck... ;)

Veckan...

.. Måndag och Tisdag var jag hemma med Alfons pga ögoninflammation.

Tisdag eftermiddag hade vi besök av Emilia + barn som åt middag med oss, senare kom Susanne och Danne, Evy och även Jermund var här en sväng... Full rulle! Allt eller inget =)

Igår var det kurs på jobbet och på kvällen åkte jag och snackade skit med Petra:)


I dag blir det jobb i stan, sova hos mamma för att jobba imorgon med..

På Lördag blir det barnkalas! Som Alfons och Kelly har längtat efter detta kalas!!
Jag tror att det blir 10 barn, med mina egna inräknade och det känns alldeles lagomt den här gången.
Tårta kommer vi inte att bjuda på, Alfons egna begäran, istället blir det glass tåg, det har han beställt! HAn tycker inte om tårta och klart att han ska få bestämma på sitt kalas. Det var även han som bestämde att det skulle vara en hand på inbjudnings korten :)

Nu ska jag mysa i soffan en stund innan dagis lämning!

4-års besiktningen...

...gick kanon!! Inte en enda anmärkning utan snarare tvärt om.
"han är ovanligt duktig för att bara vara 4 år"

Jag trodde att hon syftade på att han kan alla bokstäver och siffror alltså det som har med hans autism att göra.. Men det var inte det hon menade, hon menade att han hade bra fin motorik, pratade jätte bra, rörde sej bra, svarade korrekt och artigt, förklarade bra och ritade en ovanligt detaljerad "gubbe" (japp, jag blir lite stolt!!)
Hon sa att om hon inte redan visste hans diagnos, skulle hon inte märka det!! Vilket visar att all träning lönar sej!

Enligt "statistiken" på datorn så var han både lång och tung, inte överviktig, utan stor helt enkelt.
Såg bra gjorde han också!

Dessvärre ville han inte att tandläkaren skulle kolla på hans tänder, utan det fick bara jag göra men det lilla hon såg, såg bra ut..

Ännu värre är att han förmodligen har ögoninflammation och blir alltså hemma imorgon :(


Men allra värst, det är ändå att bilen bara vägrade att starta utanför dagis idag!! FAAAN!!!! Den ska vi ju ta till Ullared ju,måste fixas!! tillsaken hör att den just var in och reparerades för drygt 12 000:-, då vill man att den ska funka sen!

Jaja, det löser sej på ett eller annat sätt!!

Utan anmärkning?

Jag förstår inte riktigt om jag ska vara nervös eller inte inför Alfons 4-års kontroll..?

Hans diagnos vet vi ju redan om och han är ju inte dum på något sätt, snarare tvärt om!
Men vad kan dom då anmärka på?! Vikten, längden, talet, förståelsen..?

Jag har ingen aning, att han inte är som andra 4- åringar, det vet vi ju redan... Men men, ska bli spänannde iallafall och det är väl toppen bra att dom har dessa kontroller för att upptäcka eventuella svårigheter hos barn, för att kunna jobba vidare med..
MEN, jag kan ändå tycka att det är liiite konstigt att alla barn ska följa samma norm, att alla ska fungera lika och att inga får avvika från protokollet...


Vi har haft en mysfrukost nu på morgonen och nu fastnade barnen framför Musses klubbhus, kanske jag ska passa på att borsta håret jag då!!


Snart besiktning av sonen, går han igenom utan anmärkning?! ;)

Innan regnet kom...

... idag, så var vi ute hela förmiddagen och lekte.

Erik, Isabelle och Emilia kom också hit, dom käka lunch med oss på gården, lekte en stund och senare drack vi kaffe inne och slöade ett par timmar medans det spöregnade ute!






Kelly och Isabelle!



Senare bar det av till Tommina, Jonas, Felix och Hugo där vi vart bjudna på tacos och ännu mera kaffe (nu har jag kaffe darr!!)

Barnen sover och imorgon blir jag och Alfons hemma.. först 4 års kontroll och sen tandläkaren för Alfons..


bestofblocket.se (mera)

ÄR DETTA PÅ ALLVAR?!





Best of blocket.se


Det regnar här i Kövra idag...

..tralla la la la lalalaaaaaaaaaa!

Dagen:

*Lek ute i regnet

*Få upp värmen innomhus med hjälp av varm nyponsoppa

*lunch

*Besök av Evy

*En tripp till Fåker med barnen, som förövrigt lekte kanon bra idag! Bjudna på middag.

*Mys framför tvn

*kvällsfika i form av nypponsoppa med keso i

*Läggning av barn

...och just nu lyssnar vi på en Kelly som ligger i sängen och vägara sova..suck.. snart 3 år men sover icke hela nätterna och somnar inte utan gnäll i ½-2 timmar per kväll måste det bråkas...S O V ! ! !
Dessvärre är det ju Kelly det är mest synd om i slut ändan eftersom det är hon som får för lite sömn och inte orkar med sej själv ens dagen efter... Dessutom ska hon ju kliva upp klockan 6 (nästan) varje morgon *Gääääsp*

Ett Himla Liv!!

Igår kväll var det Ett Himla Liv föreställning och gissa om jag skrattade och hade roligt!!
Lyckades få med mej Sandra i sista sekund också och jag tro inte hon ångrar att hon följde med :)

En konon show var det även om jag tycker att publiken var lite lam.. Mer fart i publiken tack!!!


E.M.D var där!!


Babsan!


Världens coolaste hip hopare-Emma!!


Innan föreställningen så stressade jag och Sandra på de öppna affärerna för att jag var tvungen att hitta ett allvädersställ till Alfons. Det ända han har att ha på sej ute är det fodrade galon stället, vilket är lite för varmt när det är 12 grader varmt!
Hittade tillslut ett på Åhlens, som givetvis var för litet..suck.. så imorgon efter jobbet måste jag byta det..


2 sura barn och en sur mamma...

.. har det vart här hemm aidag, ända sedan vi vaknade!! Tänker skylla påatt vi vaknat på fel sida..

Idag hade ingen av oss lust att gå på promenad och picknick, trots det fina vädret... Istället åkte vi till Susanne och innan dess en tur på ICA. Alfons har fått för sej att det är jätte kul att handla och betala själv, så i störtsta möjliga mån får han det också... Man får inte följa med fram till kassan utan måste stanna en bit bort..


Nu tycker barnen att jag är tråkig och det har jag full förståelse för.. Vi går ut på gården och leker tills middagen nu..

Vad händer i Maj!?

JO, det ska jag tala om för er!

Det ser ut som att resten av denna Månad kommer att vara full upp med massa roligheter =)

Imorgon: Jag och barnen är lediga efetrsom Kövra förskola har stängt.. MYS!! Så promenad och picknick har barnen beställt=) "Ett Himla Liv" föreställningen på kvällen!!

På Lördag ska vi ha firmafest med respektive i stan =)

På Måndag är jag ledig igen eftersom Alfons har båda 4 års kontroll och tandis tid då.

Den 22:a- barnkalas

Den 23:dje- vila efter att ha haft barn kalas!!!

27:de fyller Alfons 4 år, men då jobbar jag och innan dess är det avslut på hab innan sommarlovet.

29:de är det Länsfestival på Galhammarn, en festival som FUB(Funkionshindrade Ungdommar och Barn) anordnar. Dit ska jag med både Alfons och Emma och jag hoppas och gissar påatt det kommer vara jätte kul!

30:de ska Alfons bjuda hit släkten och bli uppvaktad..

..Sen var den månaden slut och helgen där på åker vi till ULLARED!!!!





.. Ja alltså inte barnen och jag, men dom fick vara med på bild bara för att dom är så vackra :)


Inbjudningar!

Igår hade jag hjälp av Emilia att knåpa ihop lite inbjudningar till Alfons barnkalas som han ska ha 22/5

Kul att träffas (som vanligt) men halv tråkigt att pyssla, eftersom jag inte är någon som har ro i kroppen att sitta timvis för något sådant..
.. men men, resultatet:





Japp jag är fullt medveten om att det inte är de snyggaste inbjudningskort ni skådat, meeen så är dom gjord av någon som inte kan heller.. Så det borde ju vara ungefär lika uppskatta som något som är gjort av ett barn.. Hon provade ju iallafall, kan ni ju tänka :)


Loppis Söndag...

... var det igår på Furan. Jag sålde bort en hel del "rat" som förmodligen aldrig kommer att användas igen och som tack för det vart jag drygt 1000:- rikare till Ullareds trippen =)
Man tackar!!

På eftermiddagen åt vi tacos tillsammans med Emilia + barn hemma hos oss och ett par timmar senar kom även Sandra och höll oss sällskap. Emilia åkte och Sandra vart kvar några timmar till.. Ett litet bus hittade vi på med, så nu får vi se om det blir något av det eller ej.. Mohahahahaha!!


Ikväll blir det till att försöka knåpa ihop inbjudningskort till Alfons 4 års kalas tillsammans med Emilia efter att mina barn lagt sej.

Nu ska jag njuta ett tag till av rasten innan jag jobbar de sista 3 timmarna!

Badat och grillat!

imorse åkte jag och Kelly och hämtade upp Emma för att sedan åka på badet. Mycket uppskattat och Kelly hade minst lika roligt som mej och Emma :)
(påminnelse till mej själv: måste ta oss iväg oftare på badet med Kelly!!)

Efter bad och allt som hör där till åkte vi 3 tjejer på coop och handlade, sen vidare till Brunflo för att släppa av Emma..

Väl hemma kom Lasse och Svenna hit och grillade med oss (åt också såklart!!) ;)

När dom åkt la vi barnen för natten och när vi var klara med alla natt bestyr och kom ner så var Evy och Nini här :)
På med kaffe pannan och sörpla kaffe igen.. fast inte jag, jag drck en cider Lördagen till ära, även Kanini :)


Imorgon ska jag försöka att göra mej av med ytterligare lite grejer på loppisen på furuparken.. Wish me luck!!

En till Emilia?!

Igår kväll hade jag besök av Emilia pluss barn.. Ett tag senare kom även Sandra och drack kaffe med oss..
Sandra som Alfons alltså har träffat massvis med gånger sedan han kom till världen, MASSVIS!!

När Alfons kommer ner från övervåningen ber jag han att hälsa på Sandra också, han hejjar men ser mycket förvånad och frågande ut. Han kollar ett tag på mej och säger sen "är det där en till Emilia?"
HAn kände alltså inte igen henne.. Så efter ett tag fick vi berätta att det var Sandra, Stellas mamma.

Ok, Sandra har klippt sej, men hon ser ju inte ut som en annan människa..

HAHAHAHA!! Jäklar vad jag skrattade åt det sen :D

Trevligt var det iallafall med lite kvälls besök...

...och vi nogrann stdering, så är Emilia och sandra rätt lika varandra, så det så!! :)

Snart sommar!!

Herre gud vad tiden har gått fort, det var ju nyss jul ju!!

Snart är det sommar och vad innebär det för oss då?!

Jo, det ska jag tala om.

*4-6 Juni åker jag samt 5 andra glada/shopping sugna tjejer til Ullared och tokhandlar!!

*23-27 Juni åker hela familjen ner till Borås för att gå på dop hos min nya kusin Oliver, samt träffa hans föräldrar och resten av familjen macknow som åker ner :)
(ev. en Ullareds tripp till!!!)

* vecka 28 och 29 är jag ledig med barnen och det kommer nog bli en lugn energisnål semester med dags turer till olika roliga ställen. När Mogge får ledigt vet vi inte än!..???

* Vecka 30, 31 och 32 kommer jag ev jobba heltid i stan för att sedan vara ledig vecka 33 med barnen igen.

Även om det inte blir något rafflande såsom utlands resa eller liknande, så känns det helt ok, alldeles lagomt!

Resa utomlands vill jag göra när vi inte har sommar här.

Så snälla Maj månad, gå fort som attan nu!! :)



Sedan sist!

Har lite klent med lust att blogga för tillfället och vad det beror på vet jag ej...?

*Helgen har bjudit på kalas, kalas och åter kalas, 3 olika platser men 6 olika har vi firat sedan igår.
 GRATTIS till er :)

*I går kväll åkte jag till Emilia och även Sandra kom dit en sväng, trevligt att ta sej iväg en sväng utan barn  och snacka skit och surpla kaffe ett tag.

* Våra "hyresgäster" har anlänt.

*Jag har klippt luggen på Kelly


(ignorera det snart fast vuxna fingret!!)

*Jag har såklart jobbat som vanligt.

*Alfons har prydit sin kropp med klister örhängen. Är detta body piercing?!





*Vi har deklarerat och hoppas på att det går igenom, att vi har räknat rätt osv..

Det var väl ungefär allt jag kom på för tillfället, återkommer när jag har något mer vettigt att skriva :)




RSS 2.0